Dodaj do ulubionych

ZHP odcina się od Mazguły

05.12.16, 22:25
Wklejam mój post z innego forum:Związek Harcerstwa Polskiego wydał oświadczenie, odnosząc się do skandalicznych słów pułkownika i harcmistrza Adama Mazguły. "Nie można wykorzystywać struktur ani symboli ZHP do prowadzenia działalności politycznej"- czytamy.

Przypomnijmy, że KOD-ziarze, opozycja i niektórzy celebryci wydali odezwę. Zapowiadają w niej wypowiedzenie posłuszeństwa władzy. Chcą to zrobić 13 grudnia, w rocznicę wprowadzenia stanu wojennego. Jednym z sygnatariuszy pisma jest płk Adam Mazguła, przedstawiony tam jako były dowódca wojskowy i harcmistrz.

Mazguła wygłosił skandaliczne przemówienie
A sam stan wojenny? Czy oprócz tego, że byli ludzie internowani, to - oczywiście, nie powiem, były tam jakieś bijatyki, były tam jakieś ścieżki zdrowia - ale generalnie rzecz biorąc najczęściej jednak dochowano jakiejś kultury w tym całym zdarzeniu. Ja przeżyłem już stan wojenny, byłem dorosłym oficerem i nie pamiętam, żeby na ulicach działy się jakieś dziwne rzeczy, jakieś szczególne prześladowania i tak dalej.To ciul złamany.Jestem katolikiem ,ale dzisiaj łamię zasady.
Obserwuj wątek
    • s.tabak Re: ZHP odcina się od Mazguły 06.12.16, 04:21
      taniarada napisał(a):

> To ciul złamany.Jestem katolikiem ,ale dzisiaj łamię zasady

Katolik "okresowy". Ha, ha, ha - koń by się uśmiał.
      • taniarada Re: ZHP odcina się od Mazguły 06.12.16, 09:01
        s.tabak napisał:

> taniarada napisał(a):
        >
        > > To ciul złamany.Jestem katolikiem ,ale dzisiaj łamię zasady
        >
        > Katolik "okresowy". Ha, ha, ha - koń by się uśmiał.
        Pewien facet ze Sosnowca strącił nosem odrzutowca.W twoim wieku trzeba się wyspać .I trochę jeszcze musisz pracować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka