Dodaj do ulubionych

Stypednium unijne - KIEDY??

08.10.04, 23:11
Chciałbym się dowiedzieć kiedy pojawią się jakieś informacje nt. stypednium
unijnego - kiedy będzie wiadomo kto je dostał i jak je odbierać itd??

W sierpniu przy składaniu wniosku na Politechnice powiedziano mi, że muszę
się sam dowiadywać "w mediach" o nim. Wczoraj byłem z kolegą w Starostwie i
tam panie odpowiedziały, że "jak będzie to będzie wiadomo" i że na razie nie
wiedzą.

To skąd ja mam wiedzieć? :-/

Dzisiaj oglądałem książki... i ceny mnie wmurowały (do 70zł do 140zł za
sztukę).

Chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle jest sens czekać na to stypendium
jeszcze...

------------------------------------------
www.lookas.prv.pl
Obserwuj wątek
    • vanille Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 09.10.04, 10:24
      lookas.prv.pl napisał:
      > Chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle jest sens czekać na to stypendium
      > jeszcze...
      A ja chcialabym sie dowiedziec czy termin skladania podan o stypendium juz
      minal???

Pozdrawiam:)
      • Gość: konrad Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 09.10.04, 18:18
        Obilo mi sie o uszy ze do 12 w urzedzie miasta.
        • Gość: konrad Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 15:56
          Jednak palnalem. Od 12 mieli wiedziec cos wiecej w UM na ten temat.
          • lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 10.10.04, 17:34
            Dzięki, w takim razie czekam na jakąś odpowiedź Pana Rzecznika...

www.lookas.prv.pl
            • Gość: I.LEŚNIKOWSKI CZEKAMY NA DECYZJĘ IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 11.10.04, 15:12
              Czekamy na decyzję Urzędu Marszałkowskiego. Powinna być znana do końca
              listopada.
              Akcję zbierania wniosków przeprowadzimy dopiero po przyznaniu pieniędzy przez
              Urząd Marszałkowski. Przyznane pieniądze za październik nie przepadną -
              studenci otrzymają pieniądze wstecz - także za ten miesiąc.

Więcej informacji pod adresem:

www.czestochowa.um.gov.pl/miasto/oswiata/stypendia_info.html

Ireneusz Leśnikowski
              • lookas.prv.pl Re: CZEKAMY NA DECYZJĘ 11.10.04, 18:39
                Dziękuję za informację. Chociaż ten "koniec listopada" mnie przeraża, no ale
                nie pozostaje nic innego jak czekanie... :-) A stronę pod tym adresem czytałem
                dokładnie kilka razy i nie dała mi odpowiedzi na moje pytanie :-)

Pozdrawiam.

PS. korzystając z okazji - czy pieniądze będą z góry wypłacane czy tylko za
                okazaniem paragonów i innych dokumentów potwierdzających zakup?

www.lookas.prv.pl
              • Gość: mieszczuch Re: CZEKAMY NA DECYZJĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:35
                doczekal sie pan?

bo my nie!!!!
    • mmaly A to nie UM za to odpowiada, kochani 10.10.04, 17:46
      Tak mi się coś wydaje, bo przynajmniej tak jest w szkole, w której uczę, że stypendia unijne otrzymują dzieci i młodzież ze wsi, więc o ile w starostwie powinni o tym wiedzieć wszystko (wiem, że w moim starostwie w miejscu pracy wniosku o takie stypendia nasi uczniowie składają), to Urząd Miasta chyba nie ma z tym nic wspólnego.
      Sobieskiego 7 chyba.
      • Gość: konrad Re: A to nie UM za to odpowiada, kochani IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.10.04, 19:10
        UM zajmuje sie studentami z obrebu miasta wydaje mi sie z tego co mowili w
        starostwie.
      • lookas.prv.pl Re: A to nie UM za to odpowiada, kochani 10.10.04, 22:21
        Młodzież z miasta też może to stypendium uzyskać - zarówno z liceów jak i
        stydenci :-)

Ja swój wniosek złożyłem na Uczelni (Politechnika Częstochowska) i powiedziano
        mi, że o wyniki mam się dowiadywać z mediów.. no więc się pytam i póki co nie
        mam żadnej konkretnej odpowiedzi :-/

Może Gazeta Wyborcza jakoś podejmie ten temat? Rok akademicki i szkolny już
        rozpoczęte - nauczyciele wymagają książek, a pieniędzy i jakichkolwiek
        informacji o nich brak.

www.lookas.prv.pl
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI UM bierze w tej operacji udział IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 11.10.04, 15:28
        Tutaj łatwo się pomylić: dzieci z teren wiejskich uczą się w częstochowskich
        szkołach - zwłaszcza ponadgimnazjalnych, stąd tkże udział Miasta Częstochowy i
        Urzędu Miejskiego. We wcześniejszej informacji podałem link, pod którym można
        znaleźć więcej informacji. W tekście są kolejne odnośniki, tym razem na stronę
        Urzędu Marszałkowskiego i stronę poświęconą funduszom strukturalnym.

Pozdrawiam

Ireneusz Leśnikowski
    • Gość: matriX Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 17:47
      Jak zwykle kiedy chodzi o poważne sprawy nikt nic nie wie, mam pytanie za co
      płacimy urzędnikom wkońcu utrzymują się z naszych podatków może najwyższa pora
      to zmienić?
      • lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 10.10.04, 22:24
        Nie - wydaje mi się, że uczelnie zwalą to na UM i Starostwo - UM i Starostwo
        zwali to na Warszawę - Warszawa zwali to na Brukselę - Bruksela zakryje
        się "procedurami" - ostatnio takie modne słowo :-)

www.lookas.prv.pl
        • Gość: xx Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.icis.pcz.pl 10.10.04, 22:28
          Naprawde Uczelnie nie maja tutaj nic do rzeczy - nie one przydzielaja w ogole
          te pieniadze. To wynika z zasad wydawania pieniedzy pzrez Unie.

To sprawa na pewno starostwa i pewnie UM.
          • lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 11.10.04, 11:41
            Tak, tak :-) Wiem o tym. Politechnika tylko zbierała wnioski od swoich
            studentów i przekazywała do UM. Ale mi chodzi o to, że gdybym zaczął się
            dowiadywać w urzędach to bym wpadł w taki właśnie łańcuszek ;-)

To nikt nic nie wie??

Gazeta?
            Pan Leśnikowski?

:-/

www.lookas.prv.pl
            • Gość: IL Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 11.10.04, 15:29
              Odpowiedź powyżej.

Ireneusz Leśnikowski
              • mmaly Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 11.10.04, 17:08
                Mamy całkiem kompetentnych urzędników, przynajmniej niektórych.
                Na przykład Pan Leśnikowski bardzo cierpliwie odpowiada już któryś raz w tym wątku konkretnie i rzeczowo. Tylko jak się komuś nie chce przeczytać i zrozumieć, to wyżywa się na nim.
    • Gość: studentka Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.kul.lublin.pl / 212.182.32.* 11.10.04, 21:21
      Mam pytanie,studiuje w Lublinie i w zwiazku z tym nie wiem czy powinnam skladac
      dokumenty na mojej uczelni czy w miejscu zameldowania?
      Poza tym jakie dokumenty sa wymagane do rozpatrzenia?
      Ps: pozdrowienia dla informatyki, kiedys tam studiowalam:)
    • lookas.prv.pl Pewna nieścisłość... 31.12.04, 12:56
      To stypendium jest jak obietnica wyborcza ;-) Mówi się o nim od ponad pół roku,
      a nikt go na oczy nie widział.. :-)

Dzisiaj to już kompletnie zwariowałem...

cytat za czestochowiak.pl:

"Wbrew doniesieniom prasowym stypendia unijne w ramach programu „Wszyscy równi”
      będą wypłacane w styczniu, a nie w grudniu.

Na terenie Częstochowy prawo do stypendiów ma prawie cztery tysiące uczniów
      szkół ponadgimnazjalnych i studentów, którzy wcześniej zostali zakwalifikowani
      do programu. – Mówimy o tych, u których dochód w rodzinie na głowę nie
      przekracza odpowiednio 316 i 506 zł – wyjaśnia Dorota Sobala, naczelnik
      Wydziału Edukacji i Sportu w Urzędzie Miasta.
      Już klika miesięcy temu urzędnicy z magistratu zbierali zgłoszenia od
      zainteresowanych, potem wnioski, co było warunkiem przystąpienia do konkursu
      dla samorządów, który zorganizował katowicki Urząd Marszałkowski. Oprócz
      Częstochowy przystąpiły do niego wszystkie samorządy naszego województwa. Potem
      rozstrzygnięcie konkursu przekładano. Teraz pojawiła się informacja, że część
      pieniędzy powinna być wypłacona jeszcze w grudniu. – Ale nie dotyczy to
      województwa śląskiego – wyjaśnia naczelnik Sobala. – Nasz Urząd Marszałkowski
      wcześniej ustalił harmonogram wypłat, które zaczną się w połowie stycznia.
      Przekazanie pieniędzy jeszcze w grudniu byłoby fizycznie niemożliwe, ponieważ
      urzędnicy nie byliby w stanie obsłużyć prawie czterech tysięcy uczniów i
      studentów. Udaje się to tylko w mniejszych gminach, gdzie uprawnionych do
      pobierania pieniędzy jest na przykład kilkudziesięciu młodych ludzi."

To jak to jest w końcu? Czy pani Sobala za przeproszeniem pieprzy coś? Bo
      podobno urząd marszałkowski przyznał studentom próg coś ok. 300zł... a nie
      506zł. Czy ta pani (której swoją drogą nie trawię po konferencji w WOMie) "mija
      się z prawdą"?

www.lookas.prv.pl
      • Gość: s Re: Pewna nieścisłość... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 00:00
        Ogolnie nic nie wiadomo, kazdy mowi co innego. Jedna pani z urzedu mowila, ze
        wyplacac beda w styczniu, druga ze w lutym. Mogli by przynajmniej juz
        poinformowac kto dostal a kto nie i dlaczego.

No ale po co. Mozna przedluzac procedury i udawac, ze ciezko sie pracuje by moc
        nic nie robic.
    • Gość: pola Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 14:34
      w urzedzie miasta powiedziano mi, ze stypendia tylko dla studentow ktorzy mja
      dochod nizszy niz 316 zl, wysla zawiadomienia do tych ktorzy dostali ale nie
      wiadomo kiedy
      • lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 03.01.05, 17:43
        Tyle też wiem.

Pójdę jutro do wróżki to się czegoś dowiem...

www.lookas.prv.pl
        • Gość: s Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:17
          dokladnie, ze strony UM jest to calkowicie nieprofesjonalne.
          • Gość: up Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 20:31
            up
            • lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 04.01.05, 20:59
              Pójdę osobiście w piątek do pokoju 201 i się zapytam "O co chodzi?". Potem
              napiszę Wam to czego się dowiem.

www.lookas.prv.pl
              • Gość: s Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 07:40
                Wiesz nie wiem czy jest sens abys szedl tam, bo skoro pan rzecznik sie nie
                chwali w imieniu Prezydenta jacy to oni sa super, ze pieniadze nam daja to
                znaczy, ze jeszcze nic nie zrobili i bedzie nam dlugo jeszcze czekac. Moze gdyby
                im prensji od pazdziernika nie wyplacac to by sie sprezyli.

• lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 06.01.05, 13:55
                  No więc sam się dowiem osobiście :-) I tak będę w mieście, więc wpadnę do UM i
                  może "pochwalę" urzędników ;-)

A swoją drogą urzędnicy dostali nagrody...

www.czestochowiak.pl/aktualnosci/?news=601&PHPSESSID=8dd35542903135e843169d869f893804

bez komentarza.

www.lookas.prv.pl
    • lookas.prv.pl NAJNOWSZE WIADOMOŚCI 07.01.05, 15:40
      Z tego co się dowiedziałem z kartki przed drzwiami:

Uczniowie i studenci, którym przyznano stypendia będą informowani listownie
      (uczniowie w II połowie stycznia, studenci w styczniu (nie wiem, która połowa))

Uczniowie będą mieli max 200zł - i będzie to jako zwrot poniesionych kosztów.
      Albo na paragony albo na faktury... tak przynajmniej mi się wydaje... Koszty
      takie jak: stołówka, dojazdy, internat, bursy, i inne koszty wymagane od szkół.

Studenci będą mieli max 150zł (SIC!) - i będzie wypłacane od 1.10.2004 do
      31.07.2005 (zaległa kwota od 1.10 będzie też wypłacona) i nie będzie to zwrot
      tylko stała kwota (tak to zrozumiałem). Tylko nie wiem dlaczego studentom
      przyznano tylko 150zł... widocznie uczniowe LO i techników mają większe wydatki
      niż studenci...

acha, jeszcze jedno: stypendia otrzymają studenci, którzy mają dochód na 1
      osobę mniejszy niż 316 zł. Ci którzy mają od 316 do 500 MOŻE EWENTUALNIE
      dostaną coś jeśli zostanie po wypłacie tym z mniejszym dochodem.

To na tyle jeśli chodzi o moje dzisiejsze odwiedziny UM. Jak ktoś chce wiedzieć
      coś więcej to zapraszam do UM do pokoju 201 :-)

www.lookas.prv.pl
      • Gość: s Re: NAJNOWSZE WIADOMOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 19:28
        Ciekawe czy zebrala sie juz komisja stypendialna. Cos mi sie wydaje, ze nie.

• lookas.prv.pl Re: NAJNOWSZE WIADOMOŚCI 08.01.05, 15:30
          O co chodzi z tą komisją? Bo nie wiem.

www.lookas.prv.pl
          • Gość: s Re: NAJNOWSZE WIADOMOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:20
            Przy stypendiach zawsze sa komisje. Potwierdzila to, tez pani z UM. Tu rola
            komisji bedzie sie ograniczala prawdopodomnie do ustawienie dwoch kupek teczek.
            Jedna <317 PLN i druga >317 PLN. Wiec nie rozumniem czemu to tak dlugo trwa.
            Zapewne procedury. Tylko ciekawe jakie? Troche wiem od srodka jak dziala UM.
            Wiec pewnie chodzi o parzenie kawy i palenie papierosow, buszowanie po portalu
            gazety nt odchudzania, dzieci, pielegnowania wlosow i wspanialego sexu z
            malzonkiem. Bo watpie by w ciagu 2 miesiecy cos sie zmienilo.
            • lookas.prv.pl Re: NAJNOWSZE WIADOMOŚCI 08.01.05, 17:54
              Aaa... o taką komisję Ci chodzi. Nie no, mam nadzieję, że prace są w bardziej
              zaawansowanym stadium.

www.lookas.prv.pl
      • Gość: lr Re: NAJNOWSZE WIADOMOŚCI IP: *.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 00:37
        pomyślcie sobie kto ma taki niski dochód na osobe w rodzinie 316zł bo z tego co wynika to połowe wniosków odrzucili, a jeśli ktoś już ma taki niski dochód to dlaczego nie dostał 350zł tak jak było mówione tylko 150zł(wszak odrzucili połowe wniosków), gdzie się zapodziało to 200zł, byc może zostało w Urzedzie Marszałkowskim i ktos sobie zabrał jakis urzędnik to pewnie zostaniwe wyjaśnione przez UE za kilka lat.A z drugiej strony to wiekszośc studentów z dochodem ponizej 316zł tak naprawde ma więcej kasy niż nie jeden z dochodem podchodzącym pod 504zł ale gdzie tu sprawiedliwość.Tyle załatwiania papierków i po chu....!!!.I na kogo tu teraz głosować może na PO.
        • Gość: s Re: NAJNOWSZE WIADOMOŚCI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:47
          O kwote to sie juz tak bardzo nie czepiam chociaz czuje sie bardzo zawiedzony.
          Chodzi o kompetencje urzednikow. Az siedmiuset ilus studentow dostanie
          stypenium, az tak ciezko ustalic ktorzy to? Tak dlugo to trwa, ze powatpiewam
          czy oni na czym kolwiek sie znaja. Sprawa moglby trwac duzej jesli to pani
          Pawlo... by sie tym zajmowala.
    • lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 13.01.05, 23:18
      Mam prośbę - jak ktoś dostanie z Was list z UM to prosiłbym o odpowiedź na
      forum. Z góry dzięki.

-----------------------------
    • lookas.prv.pl Styczeń? Luty? 14.01.05, 10:48
      2005-01-13 17:52

Opóźni się wypłata tzw. unijnych stypendiów dla trzech tysięcy uczniów i
      studentów.

Procedury związane z ze zbieraniem wniosków od zainteresowanych rozpoczęły się
      jeszcze w wakacje ubiegłego roku, gdy Śląski Urząd Marszałkowski rozpisał
      konkurs dla samorządów. Konkurs miał zostać z kolei rozstrzygnięty na początku
      roku szkolnego, ale urzędnicy z Katowic mocno się spóźnili. Stypendia natomiast
      miały trafić do młodych ludzi w połowie stycznia – tak zapowiadali urzędnicy
      jeszcze na przełomie roku. Dziś już wiadomo, że wypłata się opóźni. – Dziś nie
      jestem w stanie powiedzieć, kiedy dokładnie to nastąpi, najprawdopodobniej
      jeszcze w styczniu – nie traci nadziei Ewa Makles z Wydziału Edukacji i Sportu
      Urzędu Miasta.
      Najprawdopodobniej jednak stypendia będą dopiero w lutym. Studenci muszą też
      jeszcze podpisać w Urzędzie Miasta umowy, a uczniowie pokazać na przykład
      bilety miesięczne, ponieważ stypendia unijne mają w tym przypadku stanowić
      zwrot niektórych kosztów. Wiadomo już także, jakiej wysokości będą stypendia,
      ale nie są to dobre wieści, bo wyniosą mniej, niż zakładano jeszcze kilka
      miesięcy temu. – Uczniowie o dochodach nie przekraczających 316 zł na członka
      rodziny otrzymają po 200 zł, pozostali – po 137 zł – mówi Ewa Makles. –
      Studenci o dochodach do 316 zł dostaną po 150 zł, a ci o dochodach większych
      mogą w ogóle nic nie dostać.
      Uczniowie dostaną wyrównania od września, a studenci od października.

Aleksander Wierny, TV Orion

Powiem tylko, że mam tego k**** serdecznie dość.

-----------------------------
      • Gość: Menel Jakie k.... umowy!!!!????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 11:23
        Co to ma byc,podalem juz swoje konto i czekam teraz grzecznie na pieniazki
        • Gość: dwoo Re: Jakie k.... umowy!!!!????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:21
          wlasnie, jakie umowy ???? o co tu chodzi ????
        • Gość: mika Re: Jakie k.... umowy!!!!????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 20:21
          umowy o wypłatę stypendium .była informacja przy składaniu wniosków.
      • Gość: s Re: Styczeń? Luty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 09:57
        To jest coraz bardziej smieszne. To moze jeszcze pracownicy UM jeszcze pisac i
        czytac nie potrafia? Bo mnie to juz nie zdziwi. Panie rzeczniku dlaczego
        pracownicy urzedu sa tak niekompetentni i nie potrafili dokonac wyplat w terminie???

• Gość: student hm.... Czekam na Ciebie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 23:40
          I doczekac sie ne mogę! Dlaczego Cię jeszcze nie ma? Dlaczego mi to robisz?
          Czekam tyle miesięcy ale ty sobie ze mnie jaja robisz! Odezwij sie do mnie moje
          stypendium, najlepiej drogą listowną. Pozdrawiam wszystkim ale o Tobie moje
          stypendium nie zapominam! :-)
          • Gość: s Re: hm.... Czekam na Ciebie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 16:47
            hehe... listownie to juz niedlugo ponoc, jak nie to proponuje pikiete pod UM ;)
            • Gość: Menel Re: hm.... Czekam na Ciebie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 18:36
              Podbijam temat-koniec marca prawie,czy ktos juz dostal jakies pieniadze?Albo
              czy przyszlo jakies zawiadomienie z Urzedu Skarbowego-taka plote slyszalem ze
              ma cos takiego dojsc-wie ktos o czyms?Pozdrawiam wszytskicg zniecierpliwionych
              • lookas.prv.pl Re: hm.... Czekam na Ciebie! 21.03.05, 20:22
                Ta farsa niestety nie ma końca.

Przy podpisywaniu umowy miła i młoda Pani zapewniała, że w połowie marca będą
                przelewy na konta. Niech to, szkoda, że nie spytałem którego roku :-/

----------------------------------------
                www.lookas.prv.pl
                • Gość: Menel Farsa trwa nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 20:51
                  No wlasnie-Pani byla bardzo mila,nie czulem sie jak natret ani petent-szkoda ze
                  jej slowa nie mialy przelozenia na rzeczywistosc.Czekamy dalej-pozdrawiam
                  • lookas.prv.pl Re: Farsa trwa nadal 21.03.05, 20:57
                    Jak widać to była tylko zasłona dymna :-))

No czekamy, czekamy, pozdrawiam ;-)

www.lookas.prv.pl
      • Gość: Menel Zaczeli wyplacac!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 16:37
        Narazie za 2 miechy (180 zl), na konto
        • lookas.prv.pl Re: Zaczeli wyplacac!!! 06.04.05, 18:41
          Potwierdzam, nareszcie się doczekaliśmy.

www.lookas.prv.pl
    • lookas.prv.pl PARANOJA!!!! 24.03.05, 22:33
      Spójrzcie na datę założenia wątku... i dzisiaj mamy końcówkę marca i nikt
      jeszcze na oczy nie zobaczył tych pieniędzy. Teraz idą święta, więc conajmniej
      do 1 kwietnia nic się nie ruszy... czy tą sytuację da się normalnie określić i
      wytłumaczyć? Bo dla mnie to czysta paranoja...

PS.
      znam ludzi którzy złożyli wnioski i zdążyli już zostać wylani ze studiów...

www.lookas.prv.pl
      • Gość: s Re: PARANOJA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:44
        Lookas przepraszam Ci bardzo ale klamiesz ;) Poziom Twojej wypowiedzi jest niski
        i nie zasluguje na odpowiedz ;)

Mimo to uniose sie ponad to i powiem Ci, ze starostwo powiatowe wyplacilo
        studentom stypendia w wysokosci 150 zl i to juz za 3 miesiace.

Wiec jednak sie da, jak sie chce.

pozdrawiam
        studen z miasta (tym razem niestety)
        • lookas.prv.pl Re: PARANOJA!!!! 24.03.05, 22:54
          Poziom Twojej wypowiedzi jest natomiast jeszcze gorszy od mojej ;-))))

Nie wiem jak jest w starostwie - jak wypłacają to b. dobrze, ale niestety
          stypendia podlegające UM nie zostały jeszcze wypłacone - przynajmniej osoby,
          które znam jeszcze nic nie dostały.

;-)

www.lookas.prv.pl
          • Gość: s Re: PARANOJA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:16
            dzownilem ostanio na nr tel podany na stronie www.czestochowa.pl i jakas pani
            poiwedziala ze do konca kwiatnia moze wyplaca. Tylko nie wie czy wydzial
            finansowo-ksiegowy zdarzy tyle przelewow zrealizowac w tak krotkim czasie (sic
            ile to juz miesiecy) Wpomniala tez, ze miasto chyba jeszcze nie dostalo calel
            kwoty od hanysow.

Tylko dziwi mnie, ze starostwo jakos poradzilo sobie i z katowicami, z podobna
            liczba petenow i ogolnie jeszczce wiecej placi.

Czytalem osatnio artykol w jakies darmowej gazetce studenckiej rozdawanej na PCZ
            ze ze stypendiami w wielu miastach jest problem. Niemniej jednak denerwujcy jest
            UM ktory nie da konkretnej daty realizacji tego. Bo nawet gdyby od razu
            powiedzieli, ze tak dlugo bedzie to trwac to nie sadze by duzo osob sie pienilo.
            • Gość: Menel Re: PARANOJA!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:26
              A ja jestem dobrej mysli i uwazam ze do lipca sie wyrobia:)Przyjmujemy zaklady?
              Pozdro dla optymistow
              • Gość: s Re: PARANOJA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:55
                Mi sie wydaje, ze to bedzie jakis miesiac przed wyborami samorzadowymi.
                • Gość: pija Re: PARANOJA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:27
                  Mam niestety podobne wrazenie.
                  • lookas.prv.pl Re: PARANOJA!!!! 26.03.05, 09:42
                    Poczekajmy na Pana Rzecznika, może odpowie co i jak i o co tutaj w ogóle chodzi.

www.lookas.prv.pl
                    • Gość: s Re: PARANOJA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:08
                      Wierzysz?

Przeciez jestesmy zapijaczonymi studentami;)

pozdr
                      • lookas.prv.pl Re: PARANOJA!!!! 26.03.05, 15:42
                        hehe

mamy w końcu święta.... ;-)

Zdrówko i wesołych!

www.lookas.prv.pl
                        • Gość: s Re: PARANOJA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:34
                          wesolych :)
    • Gość: Gabi Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.pl / *.sfc.pl 07.04.05, 09:40
      Ja tez skladalam w starostwie, dokladnie 17 wrzesnia 2004 roku, i dopiero
      miesiac temu dostalam odmowe, ze niby nie donioslam jakis dokumentow, np. ze
      studiuje, co jest bzdura, bo mam ksero wszystkich dokumentow, ktore zlozylam, i
      jest calosc!!! Wyplacane sa pieniadze juz od miesiaca, jak dzwonilam do
      starostwa, to pani mi powiedziala, ze wyplacaja alfabetycznie na razie po 150
      zloty, bo na wiecej nie dostali, na reszte trzeba czekac. A listy, kto dostala a
      kto nie nigdzie nie wisza. A mogli przeciez powiesic listy z nr zgloszenia,
      kazdy przy skladaniu taki numerek dostal. Dziwne to nasze starostwo!!!!
      • Gość: Menel Re: Stypednium unijne - KIEDY?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:41
        Z taka czestotliwoscia wyplacania pieniedzy jak dotychczas, to mysle ze na Boze
        Narodzenie.....ehhh
      • lookas.prv.pl Re: Stypednium unijne - KIEDY?? 07.04.05, 12:37
        Jeśli jesteś pewna, że składaś wszystkie dokumenty to idź i wyjaśnij sprawę, bo
        ja również miałem taką sytuację - przysłano mi list, w którym napisali, że
        czegoś tam niby nie doniosłem, a byłem pewny, że dawałem. I co się okazało? Że
        wszystkie dokumenty były w mojej teczce i nie mieli pojęcia dlaczego do mnie ten
        listy wysłano...

A co do częstotliwości.. Menel.. sądzę, że ostatnia cześć zostanie już nam
        wypłacona w Euro :-))

www.lookas.prv.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka