Dodaj do ulubionych

Noc Kulturalna - sukcesem

IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 17:55
Skandal, brak organizacji, nie było dla nas wolnych miejsc w pubach,
niepotrzebnie kupowaliśmy karnet, a nawet to, że Częstochowa jest
przedostatnim miastem pod względem wydatków na kulturę (śmiać się chce z
autora), było coś jeszcze na Prezydenta( że coś ukradł), oto są opinie
niektórych o wczorajszej nocy. Dla tych żeczywiście nie warto nic robić, bo
wszystko to skandal. Te brednie co wyczytałem to oczywiście nic w porównaniu
do tego, że zostało coś zrobione co porwało za sobą ogromne rzesze ludzi.
Głównie młodych ale i wśrednim wieku i starszych. To jest ten fenomen Nocy
Kulturalnej, Ten kto chciał się bawić to mógł i to wspaniale. Ten co zawsze
marudzi też i tej nocy, to czemu miałby się zmienić?
Obserwuj wątek
    • inna-bajka Re: Noc Kulturalna - sukcesem 24.10.04, 18:36
      Widzę, ze kolega był współtwórca tego bałaganu. To typowe dla Polaków. Zróbmy
      coś bez sensu, bez ładu i składu, wyciągnijmy kasę. To tak jak z drogami,
      rozgrzebane, dziurawe, z koleinami... ale jakby się ktoś pytał, to drogi mamy.
      Jak sie da jeździć to postawmy znak.
      A to co napisałam jest faktem i jeśli ktoś ma uważa, że jest inaczej to niech
      to poprze faktami jak ja.
      I może kino też mamy, cała Polska się z nas śmieje. Oczywiście kolega powie, że
      można iść do filharmonii, otóż nie można, ktoś ponad 1,80 sie tam nie zmieści.
      A ten fenomem, oczywiście pełno ludzi nabitych w butelkę, błąkających sie za
      wolnymi miejscami.
      • Gość: xx Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.icis.pcz.pl 24.10.04, 19:10
        Ja bylem zwyklym uczestnikiem tej wspanialej nocy. Wiec moge byc obiektywny.

Jestem pelen podziwu dla tych ktorzy te NOC zorganizowali.

Bo robili to nie URZEDNICY tylko zwykli ludzie.

Chwala im za to i moje osobiste wielkie dzieki.

I chwala tym wszystkim ktorzy aktywnie uczestniczyli w tej NOCY.

Pozdrawiam,

P.S. A kino juz jest tuz-tuz - wielkie kino z prawdziwego zdarzenia.
        Nawet ulice pzred Schotem zapelnione sa wyposazeniem tyle tego jest.

Przyda sie jak znalazl na nastepna NOC. Bo wierze ze to dopiero poczatek.
      • Gość: olo Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.04, 22:27
        Odpowiadam koledze na ten groch z kapustą.
        1. Jeśli uważasz. że cena 5 zł to jest wyciąganie pieniędzy to każdy rosądny
        człowiek zaprzeczy.
        2. Drogi mielibyśmy lepsze gdyby nie 50 lat wpaniałego ustroju, który
        doprowadził Kraj do ruiny.
        3. Wybacz, jeżdzę dużo po Polsce i nie widziałem ani razu, aby Ona się śmiała z
        nas. (to ma być ten fakt). Jeżeli w Częstochowie nie ma ludzi, którzy chcieliby
        zarobić na kinie to trudno, może biznes plan nie wychodził jak jest
        tyle "osiołków"...
        A może miły klolego się naczytałeś FAKTU...
    • inna-bajka A i jeszcze jedno. 24.10.04, 18:44
      Kiedyś w Czestochowie były organizowane Mezis kabaretowe i teatralne. To były
      noce kulturalne, bo organizowali je studenci i ludzie młodzi. A nie urzędasy,
      które chca się nachapać. Bo z karnetów ani jeden grosz nie poszedł dla lokali
      zapraszających, tylko do czyjejś ŁAPY !!!
      • storima Re: A i jeszcze jedno. 24.10.04, 18:53
        inna-bajka napisała:

> Kiedyś w Czestochowie były organizowane Mezis kabaretowe i teatralne. To były
        > noce kulturalne, bo organizowali je studenci i ludzie młodzi. A nie urzędasy,
        > które chca się nachapać. Bo z karnetów ani jeden grosz nie poszedł dla lokali
        > zapraszających, tylko do czyjejś ŁAPY

z tej samej bajki, tylko inny watek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=16986309&a=16995886
        za-ŁAPY-wany w bajki
        storima pozdrawia

• storima Re: A i jeszcze jedno. 24.10.04, 19:03
          jedno (o czym piszesz) nie wyklucza drugiego (co sie w koncu wydarzylo)
          • storima Re: A i jeszcze jedno. 24.10.04, 19:07
            powstawialas organizatorow z innej bajki
            zdaje sie, ze "GW" pisala kto i dlaczego organizuje i kto sponsoruje...
            • inna-bajka Re: A i jeszcze jedno. 24.10.04, 19:19
              No to mi nagadałeś. Ale zdania nie zmienię. Ja mam to szczęście, że dużo
              podróżuję i jest mi źle z tego powodu, że w moim mieście nic sie nie dzieje. A
              jak już coś, to jest to jakieś niepoukładane. Mam tylko nadzieję, że będzie to
              cenna lekcja dla organizatorów.
              • storima Re: A i jeszcze jedno. 24.10.04, 19:26
                inna-bajka napisała:

> Mam tylko nadzieję, że będzie to
                > cenna lekcja dla organizatorów.
                i tu sie z Toba zgadzam, bo dobry organizator tak bedzie postepowal

Pozdrawiam,
                storima
                • inna-bajka Re: A i jeszcze jedno. 24.10.04, 19:26
                  BUZIA !
        • Gość: lotta Re: A i jeszcze jedno. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.10.04, 20:47
          jak sie nie ma pojecia o sprawie to sie na jej temat nie wypowiada
          cala kasa z karnetow idzie na lokate i bedzie wykorzystana w przyszlym roku do
          organizacji 2 nocy kulturalnej
          a organizowali to mlodzi ludzie, nie zadne urzedasy. zrbili to w dodatku za
          friko!!
      • Gość: miki Re: A i jeszcze jedno. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:22
        mysle gnojum ze za taki wpis powinien zainteresowac sie prokurator. niejeden
        byl na ten Nocy...
    • Gość: silver Re: Noc Kulturalna - porażką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 19:10
      Dla mnie noc była nie wypałem. Pomysł sam w sobie bardzo dobry, ale organizacja
      do bani. Sprzedano za dużo karnetów, niż miejsc z lokalach. Nie mówię już jak
      ktoś chciał iść do kina czy do teatru. Śmiałem się z list kolejkowych podczas
      zakupu lokat prywatyzacyjnych PKO BP, a tu proszę. Jednak ten wynalazek
      socjolizmu przydałby się wczoraj :/. 5PLN poszło w błoto, ale coż nie takie
      pieniądze ludzie gubią ;)
    • Gość: xx Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.icis.pcz.pl 24.10.04, 19:23
      Wszedzie piszesz to samo - zabraklo ci juz inwencji ?

Tyle watkow i ten sam tekscik pisany z zawisci ze sie udalo, ze inni potrafili
      sie cieszyc ?
      • Gość: tgt Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:25
        to działacz ze schyłkowego zssypu lub młodziezowki aferalnej i złodziejskiej
        partii - dupa im sie pali bo wszystko idzie ok
        • inna-bajka Re: Noc Kulturalna - sukcesem 25.10.04, 21:58
          Byle co jecie i byle co gadacie. Widać, że nikt z Was nigdy nie był na takich
          impraezach (w innych miastach) i nawet jakby Wam podano sianko w korytkach tez
          byście klaskali uszkami.
          To miasto nigdy się nie zmieni. Do zobaczenia za rok, zobaczycie na co poszły
          Wasze pieniążki.
          • Gość: xx Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.icis.pcz.pl 25.10.04, 22:20
            Gratuluje malkontentenctwa - kliniczny przypadek Czestochowskiej przypadlosci
            numer 1.

Poza tym Twoje slowa malo maja wspolnego z kultura na podstawowym poziomie -
            chyba nie jestes w stanie zrozumiec tego co tak wspaniale zrozumialo setki i
            tysiace Czestochowian w te Noc - ze to byla NOC KULTURALANA.

Mimo wszystko pozdrawiam - ta Noc tak wlasnie ludzi nastrajala - do usmiechu i
            zabawy,
            • inna-bajka Re: Noc Kulturalna - sukcesem 25.10.04, 22:24
              No chyba, że ktoś łykał lub pił, bo ja nastawiłam się na strawę duchową, anie
              przepychanki jak ze stadiony Wisły.
              • Gość: xx Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.icis.pcz.pl 25.10.04, 22:32
                Od wiekow dobry trunek pity w umiarze towarzyszyl kulturze, rowniez tej na
                najwyzszym poziomie.

Okazji do strawy duchowej bylo co niemiara w te NOC.

Pozdrawiam,

• inna-bajka Re: Noc Kulturalna - sukcesem 25.10.04, 22:35
                  Zwłaszcza dużo zwrotów łacińskich przy drzwiach i bramach lokali
                  uczestniczących. Lubię wszelkie imprezy masowe, które są kulturalne lub
                  tradycyjne. I na moim ulubionym odpuście w Olsztynie jest lepsza organizacja.
                  • Gość: xx Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.icis.pcz.pl 25.10.04, 22:44
                    Nikt koledze nie broni aktywnego uczestnictwa w ruchu odpustowym.
                    Kazdy ma przeciez swoje ulubione formy rozrywki :)))
                    • inna-bajka Re: Noc Kulturalna - sukcesem 25.10.04, 22:58
                      Jestem koleżanką, a odpusty lubię z etnicznego punktu widzenia
                      • Gość: xx Re: Noc Kulturalna - sukcesem IP: *.icis.pcz.pl 25.10.04, 23:06
                        Zachecam wiec do przeczytania klasycznej ksiazki Nienackiego - tam wystepowala
                        inna bajeczka :)) Bardzo lubila mazurskie etniczne klimaty. Tym bardziej ze
                        stolica Mazur jest tez Olsztyn :))

Pozdrawiam,
                        • inna-bajka Re: Noc Kulturalna - sukcesem 25.10.04, 23:07
                          Dzięki. Jutro jade na dwa dni do Krakowa. Potem do Wa-wy. Popiszemy w piątek.
                          Dzięki za miłą konwersację, choć ostrą. Buzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka