Gość: Mat IP: *.sympatico.ca 26.04.02, 16:32 Czy jest w Czestochowie np.nazwa ulicy ktora Ci sie nie podoba i uwazasz ze powinna byc zmieniona,moze nazwa jakiejs instytucji panstwowej ,mozesz napisac dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomi_24 Re: Nazwa ktora bys zmienil 28.04.02, 10:48 W dzielnicy Lisiniec jest ulica Ruska. Ciekawe skąd wzięła się taka nazwa skoro wszystkie ulice na Lisińcu mają nazewnictwo wiążące się z nazwami polskich miast. Może ktoś wie skąd to się wzięło... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Nazwa ktorą bym nie zmienił IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 22:07 tomi_24 napisał(a): > W dzielnicy Lisiniec jest ulica Ruska. Ciekawe skąd wzięła się taka nazwa > skoro wszystkie ulice na Lisińcu mają nazewnictwo wiążące się z nazwami > polskich miast. Może ktoś wie skąd to się wzięło... > > Pozdrawiam I znowu te antyrosyjskie awersje ... Radzę spojrzeć na plan miasta i dzielnice Lisiniec . Obok nazw ulic pochodzacych od miast wytepują tu także nastepujace ulice : Pieninska , Orawska , Spiska , Tatrzańska , Podhalańska , Pomorska , Warmińska , Podlaska , Podolska , Wołyńska i Litewska . Nazwa "Ruska" historycznie i geograficznie koresponduje z tymi ostatnimi . P.S. Niezbyt podoba mi się natomiast to ,że w Cz-wie istnieje ul. Dmowskiego . Ale jest to tak mało znacząca uliczka ,że jakoś to przeboleje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMOWSKI Re: Nazwa ktorą bym nie zmienił IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 07:14 > P.S. Niezbyt podoba mi się natomiast to ,że w Cz-wie istnieje ul. Dmowskiego . > > Ale jest to tak mało znacząca uliczka ,że jakoś to przeboleje . > > Dlaczego? AAAAAAAAA bo to niby nacjonalista i antysemita !!! Tfu , że też nazwiskami takich ludzi nazywa się ulice !!!!!!!! Może rozwiń wątek bo nie zabardzo łape czy aby wiesz kim był ROMAN DMOWSKI POZDRAWIAM:):):) > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Młodzież szechpolska pisuje na Forum ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 29.04.02, 17:30 Gość portalu: DMOWSKI napisał(a): > > > P.S. Niezbyt podoba mi się natomiast to ,że w Cz-wie istnieje ul. Dmowsk > iego . > > > > Ale jest to tak mało znacząca uliczka ,że jakoś to przeboleje . > > > > Dlaczego? > AAAAAAAAA bo to niby nacjonalista i antysemita !!! Tfu , że też nazwiskami > takich ludzi nazywa się ulice !!!!!!!! > Może rozwiń wątek bo nie zabardzo łape czy aby wiesz kim był ROMAN DMOWSKI > POZDRAWIAM:):):) Udajesz mumię Dmowskiego - wielkiego oboźnego ? Wracaj do grobowca , pogrobowcu OWP ( Obozu Wielkiej Polski) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Nazwa ktora bys zmienil IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 28.04.02, 13:32 Zdecydowanie odmilitaryzować uliczki na stradomiu! Miasto nasze chrześcijańskie i pokojowe jest, a tu taka wpadka. Dosyć wojny mamy na co dzień. peace&love Odpowiedz Link Zgłoś
piasia Re: Nazwa ktora bys zmienil 29.04.02, 07:05 Bezsensowny jest Plac Rady Europy przed dworcem. Lepsza byłaby nazwa Plac Kolejowy albo szumniej Plac Kolei Warszawsko-Wiedeńskiej. Dla upamiętnienia czasów, gdy nie było jeszcze magistrali węglowej i przez nasze miasto jeździło więcej pociągów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Odp: Nazwa ktora bys zmienil IP: *.15.1.228.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 29.04.02, 07:27 ...Plac Rady Europy (?)!!!(?) Dobrze, ze przed dworcem. Pociagi przybywaja w miare na czas. Radni moga wysiasc--udac sie na Plac--Poradzic badz Nie-Poradzajac,europejsko zebrac sie i w miare na czas odjechac--Warszawsko-- Wiedensko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima przepraszam, iz zastapilem 'Re'---Odpowiedzia IP: *.15.1.228.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 29.04.02, 07:46 ...powiedzcie mi skad to 'Re:'...czy to z serii: do , re, mi ? prosze o 'Odp:', a moze jednak nie? Dlaczego? Osobiscie na polskim forum mysle 'Re:' to korporacyjny intrnacjonalistyczny Intruz. Moze uwazacie, iz sie myle. Prosze o odpowiedz, raczej niz 'Re:'... P.S. Rozumiem. Ekonomia slowa mowi: angielskie najlepsze. Hmm... no niby tak, odsuwamy jezyk polski dla jednej literki--Re:--Odp:. Jak policzyc wpisane wpisy i wpisy do wpisania, prawda, oszczednosc na pamieci serwera ogromna. Ale czy warto? Prosze o odpowiedz. Nie dla mnie. Dla kazdego. .dzieki. serio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima bez emocji Re:..ferujac, jak kto chce ! IP: *.208.132.179.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 01.05.02, 08:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaB Re: Nazwa ktora bys zmienil IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.04.02, 13:05 Zarowno w Czestochowie jak i w calym kraju naszym pieknym nie podoba mi sie pomysl na nadawanie placom, ulicom, szkolom itd... imienia osób zyjących. Niezaleznie od zaslug i osobowasci tychze osob. Moim zdaniem jest to chore... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V.C. Re: Nazwa ktora bys zmienil IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.05.02, 00:01 Ul. Trawowa na Gnaszynie ... Sprawdzałem w 3-tomowym "Słowniku języka polskiego " . Wyrazu "trawowa" po prostu nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jmk Re: Nazwa ktora bys zmienil IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 03.05.02, 17:53 Aluzju panial! A widzialws skrzyzowanie ulic(aleji?) JP2 z Papieza Polaka? Sa takie pojeby w tym pieknym skretynialym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś