Dodaj do ulubionych

Kolejki-Lukas Bank-horror

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 15:42
Pamiętam jak 4 lata w 2000 r.kiedy otwarto placówkę Lukas Banku w I Alei i
brałem u nich małą pożyczke,aż mnie zaszokowało in plus jak zostałem
przyjety,nie było w ogóle klientów,kolejek jakichkoliwiek,kazano mi sobie
usiąść,poczęstowano kawą,po przeglądnięciu stosownych moich dokumentów w
przeciągu 15 minut wypłacono gotówkę-pomyslałem sobie-co za super bank!!
Aktualnie spłacam mały kredyt ratalny zaciągnięty poprzez sklep w Lukasie
i wczoraj poszłem do w/w placówki aby zapłacić w terminie pierwszą ratę i tym
razem in minus-przeżyłem horror.
Przede mną w kolejce 19 osób,ciasno,duszno,bez przerwy ludzie wchodzą i
wychodzą-nie ma się nawet jak wtej kolejce obrócić- na 4 stanowiska obsługi
czynne tylko 2,obydwa czynne stanowiska załatwiają zarówno przyjmowanie spłat
rat kredytowych jaki i udzielanie kredytów,przez co jeżeli klient załatwia tę
drugą z wymienionych spraw to obsługa trwa co najmniej kilkanaście minut...
Mało tego-do niedawna jeszcze kto się zjawił przed 10 to wpłacał ratę kredytu
bez prowizji,po 10-ej było już 5 zł prowizji,a teraz te 5 zł jest przez cały
dzień../dziwna to praktyka skoro wpłaca się na konto macierzystego banku/...
Z osób stojących w kolejce dowiedziałem się że dzień w dzień są takie
kolejki...
Oczywiście zrezygnowałem z długiego stania/zansiło się na ok.2 godz/,poszłem
do innego banku i ratę tę zapłąciłem w tym innym banku na konto Lukasa za
prowizją 3 zł,bez stania w kolejce i na dodatko zapłata tzw.Elixirem a więc
tego dnia trafiło na konto Lukasa.
Przez to zaoszczędziłem 2 zł i bardzo dużo czasu....
Obserwuj wątek
    • Gość: ya Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 16:10
      o ile wiem to masz wplatomat, druga sprawa zawsze mozesz zrobic zlecenie stale.
      Mnie taki przelew kosztuje 99 gr, a co do eliksira to nie badz taki pewny, ze
      tego samego dnia trafilo. Zalezy jak sie sesje miedzy bankami zgraja. O tej
      porze moze byc juz kiepsko.
    • Gość: Klient Lukas Banku Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 17:55
      Horror w Lukas Banku jest właśnie przez takich klientów jak TY!!!
      Wystałeś się, zdenerwowałeś, i w końcu poszedłeś do innego banku w którym
      zapłaciłeś dodatkowo prowizję z 5 zł. A dlaczego nie skorzystałeś z
      wpłatomatu??? A znasz inny bank w Częstochowie który ma wpłatomat???!!!

Ja mam konto internetowe w mBanku od 2 lat i jestem z niego bardzo zadowolony.
      Prowadzenie konta jak i wszystkie operacje (przelewey) są bezpłatne. Tylko od
      czasu do czasu muszę osobiście iść do banku po to, żeby zasilić moje konto. I
      co wtedy? Stoję w kolejce sapiącej starszyzny która stęka i wyzywa na bank i na
      zinstalowany w nim wpłatomat bo jak ma ratę do zapłacenia w wysokości np 85 zł
      do do wpłatomatu musi wrzucić bądź to 80 lub 90. A potem wystoi się w kolejce
      zapłaci 85zł + plus prawie 5zł za dokonanie wpłaty i jest OK! Tylko, że te pięć
      złoty więcej w wpłatomacie idą na spłatę kredytu a nie za obsługę klienta.

Horror w Lukas Banku???!!! To ja przez was przeżywam za każdym razem ten
      horror. A tacy klienci jak Ty mają go na własne życzenie. A dodatkowo zaznaczę,
      że byłem akurat w Lukas Banku kiedy poraz pierwszy uruchomionony był ten
      wpłatomat. Jedna z paracowniczek stała przy nim aby pomóc klientom w jego
      obsługiwaniu. Ty wiesz co się działo. Zbluzgali ją, że stoi i pomaga zamiast
      usiąść do stanowiska. Ludzie są niereformowalni i kochają narzekać zamiast
      myśleć.

Dla uspokojenia chociaż zawsze kawy się napiję...
      • Gość: Andrzej Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.04, 18:42
        No na pewno z wpłatomatem macie rację-jest to udogodnienie,z którego jeszcze
        nie korzystałem.Spróbuję następnym razem,choć raz juz przechodząc widziałem
        napis że wpłatomat nieczynny.
        Natomiast ja wyrażnie napisałem,że w tym innym banku zapłaciłem tylko 3 zł
        prowizji a nie 5 zł jak w Lukasie więc zaoszczędziłem 2 zł i sporo czasu.
        Generalnie jednak nie zmienia to ogólnej oceny pracy Lukas Banku,gdzie moim
        zdaniem-podobnie jak w innych bankach-oddzielone powinno być stanowisko
        udzielania kredytów od przyjmowania wpłat rat/w tym pierwszym przypadku biuro
        obsługi kredytów,a w tym drugim po prostu kasa/ a o ile już to wszystkie
        stanowiska powinny być czynne...
        • Gość: XKX Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.org / *.org 27.11.04, 00:56
          No cuż teraz jest taka moda wynikająca z oszczednosci na ludzach ze kazdy
          pracownik banku musi robic wszystko czyli w zasadzie być kasjerem dysponentem
          osoba załatwiajaca kredyty itd itp. I na nieszczescie dotyczy to ne tylko Lukas
          Banku ale w zasadzie wszystkich nowych banków a w starych tak jest w wiekszosci
          tzw fili. Ja tez jestem zdania ze powinna byc osobna osoba:
          - jako tzw dysponent
          - jako doradca kredytowy
          - osobna kasa do wpłat kredytów
          - osobna kasa do obsługi wszelakich innych płatnosici
          Niestety to nierealne bo w wiekszosci banków juz cos takiego nie istnieje - a
          moze szkoda, bo to było duze ułatwienie dla kilenta.
    • Gość: Klien Lukas Banku Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:36
      Andrzej! Piszesz, że płacąc prowizji 3 zł a nie 5 zaoszczędziłeś dwa złote.
      Gdybyś skorzystał z tego wpłatomatu zaoszczędziłbyś te wydane trzy złote co
      razem dało by 5 zł oszczędności. Poza tym nie stałbyś zdenerwowany w kolejce i
      nie narzekałbyś na tym forum a wręcz przeciwne. Może napisałbyś jaki to jesteś
      sprytny a ten wpłatomat wspaniały, a Ci ludzie w kolejce prości.

No i następne bzdury piszecie. Tak się składa, że jeśli chodzi o kredyte Lukas
      Bank ma osobną kasę. Jest ona niestety ukryta w końcu banku po lewej stronie za
      ścianą. Tam się załatwia kredyty bez stania w kolejce przy drtzwiach. Nieraz
      widziałem jak Pani z obługi wychylała się zza ściany i pytała czy ktoś jest w
      sprawie kredytu.

Pewnie, że wszystkie stanowiska mogły być obstawione co skróciłoby czas stania
      w kolejce. Ale czy byliście w innych bankach pod koniec miesiąca. Kolejki tak
      samo długie i nie wszystkie stanowiska dostępne. Trochę chęci z obu storn i nie
      byłoby problemów.
      • Gość: Gal_anonim Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 12:07
        Kolejki w Lukasie nie różnią się od kolejek w każdym innym banku czy supermarkecie. Stoi się w nich żeby wydać własną kasę. Ale skoro Andrzej lubi stać w kolejce to jego sprawa. A zamiast pisać na forum jakie to kolejki wstrętne są - to mógłby otwarzyć sobie rachunek internetowy i zamiast narzekać na forum wypełnić formularz i wysłać. Przed swoim monitorem siedzisz sam i jesteś zawsze pierwszy w kolejce!! oczywiście jak hasłem blokujesz komputer:)))
        • Gość: Klient Lukas Banku Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 15:21
          Ot co! Ja jestem klientem mBanku ale jak pisałem wcześniej mam ekonto i
          wszystkie transakcje dokonuję za pośrednictwem komputera i nie kosztuje mnie to
          ani grosza. Tylko jak chcę zasilić konto to wtedy muszę stać w kolejce za
          takimi "Andrzejami" i popijając kawę patrzę jak się denerwują i krzywo patrzą
          na wpłatomat (teraz jest już na zewnątrz)
          • Gość: bingo Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 16:42
            Proponuję nowdelegature dla Lukasa ,napewno kolejki sie rozładują ibedzie może
            kilka ale nowych miejsc pracy.
            Wspomnę krótko jeszcze o zadowoleniu nas czyli klijentów.
            Pozdrawiam!!!
    • Gość: adam Re: Kolejki-Lukas Bank-horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 16:53
      do wszystkich m bankowcow - nie wszyscy mają dostep do netu.
      inna sprawa to bezpieczeństwo transakcji internetowych znam przypadki niezłej
      wpadki własnie m banku.
      Ja tam wspieram lokalna przedsiebiorczosć i płace w punkcie kasowym do ktorgo
      mam zaufanie. Jak zapłace 1.3 pln to nie zbiednieje a przy okazji wspieram
      konkurencje mojej ulubionej poczty. Kolejki nieznaczne miła obsługa szybka
      realizacja( sprawdzałem).

pozdrawiam
      • Gość: Gal_anonim Precz ze Śląskim!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 19:31
        Śląski to banda zabrali mi 6,50 zł od wpłaty 250 zł do innego banku. (niestety musiałem tam wykonać tą transakcję - siła wyższa). Czy któryś z Szanownych forumowiczów zna bardziej złodzijski bank?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka