Dodaj do ulubionych

Częstochowski finał XIII WOŚP

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:20
www.forumczestochowa.info

I tak powinno byc zawsze :)) Z roku na rok coraz lepiej...
Obserwuj wątek
    • Gość: Jurek Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 23:30
      W maleńkim Rychwale , pod Koninem koszulka WOŚP poszła ( w licytacji ) za 650
      zł. Jest mi trochę głupio, bo pochodzę z Kłobucka i wiem, że czętochowanianie
      mają się za jednych z bogatszych ludzi w Polsce. To mit i bzdura.....
    • Gość: byłem tam Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:10
      Tylko na IRA było dużo ludzi.Na innych koncertach mniej. Reszta wyszło kiepsko.
      Sztab nie potrafił sie pokazać. Nawet w mniejszych miastach telewizja
      transmitowała a u nas nawet nie potrafili jej zaprosić.
      • Gość: obserwator Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.01.05, 09:18
        Bo do organizacji takiej imprezy trzeba mieć doświadczenie i pomysły, oraz co
        najważniejsze - trzeba umieć się zareklamować. Sztab jest złożony z ludzi
        młodych którzy nie mają jeszcze doświadczenia w imprezach masowych. Zobaczymy -
        może wyciągną wnioski i przyszłoroczny finał będzie lepszy.
    • Gość: P. Moje zdanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:28
      Najwieksza porażka od lat dawno nie było takiej chały na finale wielkiej
      orkiestry świątecznej pomocy. Dobrze ze ludzie mieli "festyn" gdzie mogli się
      napić i pohałasować.Jestem szczerze zawiedziony organizacja tegorocznego finału.
      • Gość: XX Re: Moje zdanie IP: *.icis.pcz.pl 10.01.05, 22:18
        Zamiast narzekac powiedz co bylo zle.

A tak w ogole to wszystko zalezy od nas czy nie wstydzimy sie bawic.

Lubimy narzekac ale jak trzeba sie smiac i krzyczec - dac cos z siebie - to
        wiele (wiekszosc ?)) osob milczy - wstydzi sie czy co. A potem narzeka.

Ja nie bylem na Finale WOSP, bo musialem wyjechac w niedziele po poludniu.

Z daleka mysle ze dobrym pomyslem bylo zorganizowanie imprezy rowniez w
        poniedzialek.

Dodam ze w tym roku byly zaproszone naprawde ciekawe zespoly i mozna bylo
        naprawde sobie posluchac ciekawej muzyki.

Ale jeszcze raz podkresle jedno: mniej narzekajstwa, wiecej aktywnosci.

Ja prawie 50-latek nie wstydze sie czegos wykrzyczec publicznie, a jak widze
        wielu mlodych to widze ze zachwuja stoicki spokoj godny 100-latka.

A potem narzekaja - na innych oczywiscie :)))

Mam nadzieje ze w sumie zebralismy nie taka mala sumke - rowniez w porownaniu
        do innych miast.

• Gość: Ariel Re: Moje zdanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:27
          W akcji w tym roku uczestniczył oddział położniczy i noworodkowy Wojewódzkiego
          Spitala Zespolonego w Częstochowie w innych chyba nikt na to nie wpadł.
          A w POlsce czy szpitale też zbierają?
    • Gość: Annie Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 09:46
      z roku na rok coraz gorzej ehh
    • Gość: Axl Jeden wielki burdel IP: *.prenet.pl 10.01.05, 10:39
      Wracałem wieczorem kiedy już impreza była zakończona. Załuje że nie wziełem
      aparatu ze sobą, bo pl. Biegańskeigo wyglądał jak po wojnie. Burdel taki że
      głowa boli. Wszędzie na ulicach była rozwydżona, pijana w sztos młodzież. Czy
      tak ma wyglądac taka akcja?! Może ktos bronić tego wszystkiego, że wspaniały
      cel itd., ale mnie się to nie podoba, nie tak wyobrażam sobie take akcje. Dla
      mwiększości osob jest to tylko kolejna okazja do zalania pały, rozrób a
      wszystko za symboliczną złotówkę za którą też dostanę serduszko i cały świat
      będzie wiedział, że choć narozrabiałem i więcej szkody narobiłem niż pozytku za
      ta złotówkę, to wsparłem wielką akcje. Proponuje za rok najpierw wszystkich
      uczestników w jednej wielkiej klatce zamknąć, a potem zacząć impreze, bo ludzie
      a w szczególności młodzieź jest za głupia na takie imprezy. Wiem że ten
      komentarz się wielu ludziom nie spodoba, ale ma, to gdzieś, taka jest prawda.
      • Gość: xx Re: Jeden wielki burdel IP: *.icis.pcz.pl 10.01.05, 22:53
        Prawie jestem pewny ze jestes baaaardzo tendencyjny mowiac o tym ze wszedzie na
        ulicach byla pijana w sztos mlodziez.

Tak samo tworzy sie legendy o pzrystanku Woodstock - komus baaardzo zalezy na
        stworzeniu takiej czarnej legendy.

Sam bywam na imprezach z udzialem mlodziezy i wiem ze to baardzo powierzchowne
        i nieprawdziwe wrazenie.

• Gość: macus Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.realestate.net.pl 10.01.05, 12:17
      Nierozumiem waszych narzekań. W porównaniu z zeszłorocznym w moim (jak i
      większości ludzi z którymi rozmawiałem na "biegana") był zdecydowanie lepszy.
      Kto chciał mógł naprawdę świernie się bawić.

Co do incydentów. Osobiście widziałem dwa, ale ogólnie czułem się bezpiecznie. W
      całym centrum dużo policji/straży miejskiej, była też ochrona (choć akurat jaki
      poziom ma taka ochrona chyba każdy wie - ale zawsze jest).

Tylko na Irze bawiło się dużo ludzi? A byłeś/byłaś pod sceną? Chyba nie bo
      właściwie przez cały czas ludzie się bawili.
      • Gość: byłem tam Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:58
        dobrze powiedziales tylko pod scena ale i tak najgorsza impreza w tym
        roku.Takie moje zdanie
    • Gość: knysu Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 14:57
      I jak zwykle na biegana kicha-wstyd jak na takie duze miasto
      • Gość: storima Re: Częstochowski finał XIII WOŚP IP: *.d2.club-internet.fr 10.01.05, 15:14
        "(...)Anna Pach, 14 lat, uczennica Gimnazjum nr 11: Do Orkiestry należę od
        dwóch lat. W ubiegłym roku mój wujek kominiarz zapytał, czy nie chciałabym w
        galowym stroju kominiarza zbierać pieniędzy. Potraktowałam to jak zabawę, ale
        złapałam bakcyla pomagania innym. (...)"

Ludzi mozna zabawic na rozmaite sposoby. Mnie najbardziej cieszy zabawa, ktora
        nie konczy sie na opuszczeniu imprezy, lecz impreza, ktora trwa: uczac,
        wychowujac i pomagajac.
        Taka role przyjela WOSP, i jak widac z powodzeniem.
      • Gość: olka wośp do końca świata i jeden dzień dłużej!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:22
        a mnie sie bardzo podobało na biegana! szczególnie koncert zespołu ira :D
        szkoda tylko, że nie można było stac bliżej sceny... i że nie było wiecej
        fajnych zespołow (wybaczcie, ale szalony sławek czy jakoś tak to totalna
        pomyłka...). Po koncercie Iry ludzie nie wiedzieli, co mają ze sobą zrobić,
        szczegolnie młodzi ;) ale i tak mi sie podobalo i prosze nie narzekac :P
    • Gość: UWAGA!! finał XIII WOŚP -ZBIERAMY NA PRZYSTANEK WOODSTOCK IP: *.inds.pl / *.pl 10.01.05, 15:11
      Jestem ciekaw jak wielu z was wie, ze pieniadze zebrane z WOŚP ida w duzej
      mierze (ponad 20%) na: organizacje: PRZYSTANKU WOODSTOCK i Hare Kryszne
      (Międzynarodowe Towarzystwo Świadomości Kryszna) oraz wynagrodzenia dla osob
      pracujacych w sztabie!!
      Nie wspominam juz, ze media tez musza na tym zarobic skoro caly dzien robia
      wielki "show" poprzez transmisje finalu z poszczegolnych miast!!
      • Gość: storima Re: finał XIII WOŚP -ZBIERAMY NA PRZYSTANEK WOODS IP: *.d2.club-internet.fr 10.01.05, 15:16
        Gość portalu: UWAGA!! napisał(a):
        (powyzej)

podaj zrodla informacji.
      • Gość: macus Re: finał XIII WOŚP -ZBIERAMY NA PRZYSTANEK WOODS IP: *.realestate.net.pl 10.01.05, 16:01
        Fakt. W statucie fundacji jest zapisane że ileś procent (ale chyba nie aż 20)
        może być przeznaczone na inne cele niż pomaganie dzieciom.

Kto ze sztabu dostaje pieniądzę?! To wszystko są wolontariusze! WOŚP w całej
        polsce (a dokładniej w swojej centrali) zatrudnia etatowo ok. 10 osób... reszta
        ludzi są to wolontariusze!

Hare Kryszna?! Następna bzdura wyssana z palca. Chyba zadużo TV Trwam oglądasz.
        Owszem na Przystanku Woodstock jest namiot Hare Kryszna ale przecież on tam
        tylko stoi - nie utrzymuje ich fundacja.

Jeśli kogoś to interesuje zapraszam na www.wosp.org.pl - znajdują się tam
        rozliczenia finansowe fundacji. Jasno pokazane jest jak rozdysponowane są pieniądze.
        • Gość: mgielka.psotna.b Re: finał XIII WOŚP -ZBIERAMY NA PRZYSTANEK WOODS IP: *.visp.energis.pl 11.01.05, 07:07
          czekam jedynie jak ktos napisze ,ze WOŚP zbiera na Mosad lub Kościół Adwentystów
          (nie chcę urazic tu jego wyznawców),to staje się nudne i żalosne wyszukiwanie
          dziur w całym....nigdy nie możemy nie dodawac swoich lub zasłyszanych
          podtekstów...daje na orkiestrę i zawsze będę dawała tyle ile mogę,to
          akcja,która poruszyła tym dziwnym krajem i jego mieszkancami.przestanmy zatem
          opowiadac bzdurne koszały,trzymajmy się z daleka od takich
          niedorzeczności....chyle nisko czoła przed Owsiakiem !!!!!!!!!!!chwała mu za
          to!!!!!!!!!!
          • Gość: Rober Majer Oj Oj ... a ja wam powiem TAK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:54
            1. Osoby które bluzgają na finał... i mówią a raczej piszą że burdel i to zle i
            tamto źle to niech się raczej podpiszą ponieważ wtedy ich zdanie jest coś
            warte... ! "nazywam się tak i tak i mówie ze było beznadziejnie" mysle ze taka
            opinia jest wiecej warta niz jakies ksywki czy "byłem" "x" itd... śmieszne i tyle.

2. w sumie punkt 1 tyczy się tez tych co piszą pozytwnie... ;-)

3. co do tv to juz pisałem na ten temat i proponuje przeglądnąć forum i zobaczyć ;-)

4. co do młodych ludzi no niektózy robią to juz 12 lat

5. co do przeznaczenia funduszy przez:
            a) zapoznać się ze statutem fundacji na stronie www.wosp.org.pl
            b) woodstok organizuje firma "zloty meloen"
            c) woodstok w 90 % to kasa sposnorów

5.1. Komuś się mogą nie podobać działania fundacji... mam to w d. ale ogolnie
            sprawe ujmująć to pomyślcie że wlasniew tym roku osoby które urodziły się 13 lat
            temu kiedy zakonczył się 1 finał WOŚP może własnie dzięki fundacji żyją bo
            korzystały z wośpowego inkubatora albo innego specjalistycznego urządzenia...

6. Skoro tak bluzgacie na finał to przecierz nikt a nikt wam nie zabrania
            przyjsc do nas i powiedzieć "słuchajta no mam taki i taki pomysł moge się zająć
            organizacją" jeśli pomysł bedzie dobry konkretny i sensowny to nikt z nas WAM
            TEGO NIE ODMÓWI... ale łatwo jest tak pisać na forum...

7. Na koniec... chesz coś powiedziec MIEJ NA TYLE ODWAGI I PODZPISZ SIE
            PRAWDZIWYM IMIENIEM I NAZWISKIEM WTEDY TWOJE ZDANIE NEGATYWNE CYZ POZYTYWNE JEST
            COŚ WARTE !

• Gość: Rober Majer Re: Oj Oj ... a ja wam powiem TAK - coś jeszcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:01
              A jeszcze coś jestem członkiem Pokojowego Patrolu WOŚP www.wosp.org.pl/patrol

Bywam na woodstocku i kiedyś był koncert nie pamietam jakiej grupy bo zbyt wiele
              tam jest na głowie ale na całym placu było słychać jedno kiedy lider tego
              zespołu mówił.

"przyjechaliśmy tu za zupełną darmoche, moje dziecko żyje i uratował je sprzet
              podarowany przez fundacjie jestem tu bo chce za to podziękować"

Mam nadzieje ze ci NEGATYWNIE nastawienii co wypisuja jakiech cherezje na temat
              wośpu że nam płacą itd... chyba ze zapłatą jest to dla sztabu ze dostajemy od
              sposora pizze ? to zycze im aby NIGDY ich potomkowie nie musieli byc ratowani
              przez sprzęt podarowany przez WOŚP

ps. sam miałem okazje jechać takim sprzętem...
              • Gość: gość OJ PANIE MAJER:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:25
                myślę panie "majer" że ludzie się denerwują jak słyszą że organizują taką
                wielką impreze jaką jest WOŚP tacy ludzie jak ty!. Byłeś Harcerzem i już
                harcerze odczuli na własnej skórze twoje negatywne możliwości. Mnie się nie
                podoba jeszcze jedna rzecz o której mało kto wspomina. To że jesteście w
                większości harcerzami albo byliscie nie oznacza że możecie katować przez tyle
                czasu ludzi szantami bo przecież Mechanicy czy ODN to szantowcy. Czy IRA nie
                mogła by być troszkę później albo nie mogła by rozdzielić szant napewno wam
                ktoś to powiedział wcześniej więc nie pisz że "jak byś miał pomysł to zawsze
                możesz przyjść....." wszystko jest ok w zeszłym roku byłeś chyba szefem
                Orkiestry napisz ile np. wyniósł rachunek za telefon komórkowy oddziału
                telefonicznego i kto go zapłacił.... i jakie koszty ma biuro organizacyjne i
                skąd są na to pieniążki. Nie chce więcej się rozpisywać bo ci co cię znają
                wiedzą o co chodzi więc nie udawaj i nie popisuj się że jesteś taki twardziel
                piszac swoje nazwisko. Forum daje możliwość pisania postów bez podawania swoich
                nazwisk i może dzięki temu jest wiele prawdy na tym forum!!!
                • Gość: hahaha Re: OJ PANIE MAJER:( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 20:44
                  hahahahahahahah padne ze śmiechu ;-) panie "GOŚĆ" ;-)
            • Gość: zomek Re: Oj Oj ... a ja wam powiem TAK IP: *.prenet.pl 11.01.05, 14:17
              Szkoda ze członek sztabu nie zna prawdy nikt w sztabi łącznie z kolegami którzy
              są najdłużej w szyaie nie robia finałów od 12 lat tylko najdalej od 11 bo
              dopiero podczas III finału działo sie cos w czewsie :)
              Pozdrowienia hej -
              Światełko naprawde niezłe graty dla sztabu !
              • Gość: Ariel Re: Oj Oj ... a ja wam powiem TAK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:44
                Przez lat działania WOSP uratowane zosało tysiące istnień ludzkich,lub
                poprawiono standard ich życia.Widocznym dowodem jest sprzęt stojacy w
                szpitalach i ambulanse Pomocy Dorażnej .90%nowego sprzętu na niektórych
                oddziałach pochodzi od orkiestry.Rozliczenia są tak klarowne jak żadnej innej
                organizacji a Polsce,nadużycie wykryte w WSOP zniszczyło by ją na zawsze ,ku
                radości wielu ludzi ,więc nie piszcie że są jakieś machloje.Chylę czoła przed
                Jurkiem Owsiakiem ,nie lubię przystanku Woodstok więc na niego nie pojadę.
                Jaszczurcze jezyki niech więc zamilkną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka