Dodaj do ulubionych

Kto jest zadowolony z kina?

IP: *.icis.pcz.pl 01.02.05, 21:25
Nie mozna liczyc ze cos zmieni sie od razu - to dzieje sie stopniowo - nie
mozna liczyc ze od razu jedno kino zbawi wszystkich.

Ale kino bylo po prostu niezbedne - juz widac jak obszar wokol kina sie ozywil.
Obserwuj wątek
    • Gość: lovanek Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.veranet.pl 01.02.05, 22:40
      na miejscu sprzedawców okolicznych sklepów raczej nie spodziewałbym się, że
      kupią do kina ciastko albo sok i to nie dlatego, że nie lubią - po prostu nie
      mogą wejść na salę kina typu Cinema City z czymś zakupionym gdzie indziej niż
      tylko w barach multipleksu
    • Gość: Yoko Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:58
      komu było popkino niezbędne??
      • Gość: xx Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.icis.pcz.pl 01.02.05, 23:06
        Kino bylo absolutnie niezbedne - taki jest wspolczesny swiat i trudno zeby nasze
        miasto nie podazalo za nim.

A kto chce moze przeciez chodzic do OKF, gdzie wyswietlaja nie papke a prawdziwe
        dobre filmy.

• Gość: bumako Mnie było niezwykle potrzebne... IP: 212.87.240.* 02.02.05, 14:38
        ... i koniecznie niezbędne. Mogę oglądać filmy siedząc w fotelu, który nie
        naraża na szwank moich nóg i "klejnotów rodowych" ;-) Nie bolą mnie plecy, a na
        dodatek nagłośnienie jest prawie, że perfekcyjne... Sam ekran i aparatura
        projekcyjna pozwalają na komfortowe oglądanie projekcji... A że pop-kino? A co
        to jest pop-kino? Czyżby było to miejsce, w którym wyświetla się "hollywoodzką
        papkę dla mas"??? PO TO WŁAŚNIE TAKIE KINO POWSTAŁO - DLA MAS!!! Nikt nikomu
        nie zabrania chadzania do OKF-u czy gdziekolwiek indziej... Przyznaję, że
        kretyński obyczaj wpieprzania popcornu i siorbania coli denerwuje mnie co
        nieco - ale i tak warto olać te niedogodności, by móc oglądać filmy we
        wnętrzach i na sprzęcie o światowym poziomie...
      • Gość: zadowolony Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.05, 14:41
        ja tam cały plecak jedzenia przyniosłem i opychałem sie przez cały film i to
        nie raz,nkt jakos nie zauwazły i nikto nie zwracał uwagi ze to jedezenie za
        zakupione w kinie zostało,wiedz nie marudzcie!,a co do kina to fajne,bardzo
        fajne,tylko za drogo w sklepiku:(,za mała cole trzeba zapłacic chyba ze 4 zł
    • Gość: Warszawiak Powinni być wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 01:07
      W Częstochowie kino było potrzebne od dawna. Filcharmonia miała w swojim
      repertuarze co najwyżej jedną , góra dwie nowości i to w dodatu z 3 tygodniowym
      opóżnieniem. Co do OKF-u zawsze mozna znalezc tam cos ciekawego i to w dodatku
      za duzo nizsza cene a pozatym jak jestes głodny to mozesz zamowic pizze do kina
      bez problemu ja dostarcza i nikt nie powie ci słowa. Film, pizza, cola to sie
      nazywa kino. pozatym popcorn jest niezdrowy dla zebow.
    • Gość: Ola Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.kasa-chorych.silesia.pl 02.02.05, 08:28
      PARKING!!!!!!- Nikt nie pomyslał gdzie wszyscy ludzie- kinomanii mają
      parkować. Dlaczego wszyscy parkuja z tyłu kina tzn. od ul. Kościuszki, podczas
      weekendu nie mamjak dojechać pod swój blok i gdzie zaparkować samochód.
      • Gość: kinoman Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: 62.29.160.* 02.02.05, 12:01
        Jak się nie chce dupy ruszyć i przejść 50m od parkingu w alejach to faktycznie
        jest problem. Ja jak jade do CC to parkuję obok bloków na Kościuszki albo w
        alejach przy Banku Sląskim lub trochę bliżej. Zawsze znajduję miejsce a dojście
        do kina zabiera mi 3 minuty.
        Natomiast buraki w swoich wypasionych furach muszą podjechac pod samo kino, bo
        inaczej kto z widzów będzie podziwiał ich bryki...
        • Gość: crazy Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 02.02.05, 12:15
          obok bloków na Kościuszki to jest teren dla MIESZKAŃCÓW - jesteś mieszkańcem ?
          i kto ty jest burakiem ?

W
        • Gość: ktosia Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 11:57
          Dokładnie ! Trzeba ruszyc zadek, a znajdzie się miejsca. To nie wina kina, że
          centrum jest tak zagęszczone. Od dawna jest tam problem z parkowaniem. A
          wyobrażacie sobie kina na peryferiach ??? tuż obok Auchana najlepiej. Bedzie
          duzy parking i gwarantuje wycieczke z termosem i kanapkami.
      • Gość: stama Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.prenet.pl 02.02.05, 17:26
        Przy OKF jest parking, jest Consonni- ich wypieki na pewno zdrowsze niż
        popcorn, kawa lepsza niż cola, a bilety do OKF znacznie tańsze. Szkoda tylko,
        że nia ma takich foteli jak w CC...
        • Gość: CCfanka de gustibus non est disputandum IP: *.prenet.pl 02.02.05, 19:51
          Kto woli iść do OKF, niech idzie. My "kochamy kino", prawdziwe kino czyli
          Cinema City. I fotele bardzo wygodne, i filmy- wbrew różnym opiniom -bardzo
          ciekawe(są i te "lekkie" i te do przemyslenia- tylko trzeba umiec myśleć!),
          coli i popcornu przeciez nie trzeba kupować. Jest dobrze, oby tak dalej ...a
          może będzie jeszcze lepiej ;-)
          A w OKF czego nie ma.. to i nie będzie- zapraszamy do CC- u nas jest wszystko!!
          • Gość: Jogi Re: APEL do rozsądku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.05, 20:20
            Tak u Was jest wszystko.
            Mnie to kino nie przeszkadza bo to mój problem.Zazdroszczę tym co ich stać.
            Nobilitacja miasta na mapie Ci..Ci.. w Polsce.Tak no i co z tego.
            Policzcie tylko ilu i ile razy w miesiącu stać jest na wyjście tam z
            dziewczyną, a tym bardziej ze studiującą "sforą".
            Tak, to prawda warunki do ceny między tym co było a jest nieporównywalne.
            • Gość: zyczliwa Re: APEL do rozsądku IP: 212.87.240.* 02.02.05, 22:37
              hehe, masz racje, ceny sa tam troche z kosmosu ale czego mozna sie spordziewac
              po zydach, zawsze dojili i robia to dalej, wygoda moze w kinie jest ale brak
              klimatu wszystko sztuczne i plastikowe do dupy!!!
    • Gość: ppp Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.ids.czest.pl 03.02.05, 11:25
      jedyne co dobrego można powiedzieć o CC to te fotele; zapachy okropne,
      współwidzowie beznadziejni (zero kultury), brak parkingu... Obszar na pewno się
      nie ożywił ani nie ożywi; a zresztą szkoda gadać tzn pisać...
      • Gość: xx Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: 212.182.44.* 03.02.05, 14:42
        Obszar juz sie ozywil i bedzie sie ozywial coraz bardziej, szczegolnie w
        momencie gdy zostanie odnowiona wielka kamienica naprzeciwko.

Wspolwidzowie sa fajni, a do zapachu mozna sie spokojnie przyzwyczaic.

Generalnie kino jest ok, filmy sa takie same jak w stolicy :))
        chociaz i tak na prawdziwe filmy trzeba w wiekszosci przypadkow chodzic do OKF.

Wkrotce w OKF bedzie Zatoichi.

• Gość: yeti Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:11
          W OKF będą też Kontrolerzy". Rewelacja !
          • Gość: xx Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.icis.pcz.pl 05.02.05, 14:52
            Potwierdzam - w OKF sa filmy, ktorych nie wolno przepuscic.

• Gość: jlk Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 06.02.05, 08:58
        chyba jestes strasznym pestymistom wedlug mnie jaest naprwde fajnie fakt brkuje
        dwoch rzecz, parkingu i jak na tak nowoczesne kino powina byc sztania!!!!!!
        ale tak jest naprwde fajnie - polecam CC!!!!!!!!!
        • Gość: kk Re: SZatnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 12:37
          Ciekawe gdzie w kinie chcesz szatnię? Skoro po seansie wychodzi się na
          zewnątrz :) Wychodzenie tymi samymi drzwiami którym wchodzi się do sali
          wprowadziłoby nieco zamieszania nie uważasz?
          • Gość: PrivateDancer premiery IP: *.prenet.pl 19.02.05, 19:24
            Wybierzcie sie na nowe filmiki, premiery z poprzedniego tygodnia i te, które
            weszły w ten piatek sa rewelacyjne. Szczerze polecam :-)
          • Gość: ya Re: SZatnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.05, 20:25
            nie wiem jak z innych sal, ale z 2 mozesz wrocic do holu (przejscie do toalety).
            Mnie w CC Cz-wa denerwuje ascetyczny wyglad kas, w porownaniu do Gliwickiej jest
            gorzej niz zle. Jak wszedlem to nieomal chcialem sie cofnac zobaczyc czy to na
            pewno CC. Co do parkignu to kolo 20 jedyne miejsce gdzie mozna stanac to parking
            za AJD. Blizej nie ma. A potem spacer przez bramy i ciemne podworka... Niestety
            pod Schottem nie stane - nie z powodu pieniedzy - lecz przepisow zabraniajacych
            na wjazd pojazdom napedzanym LPG.

Jesli chodzi o szatnie to w zadnym kinie nie widzialem choc zima miloby bylo :/
        • Gość: Menel Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.05, 23:19
          To ja dodam swoje 3 grosze-ladnie pachnie,milo,czysto,schludnie-fajne kanapy w
          holu,wszedzie tylko popcorn i cola...,ladnie pachnie:),przypomniala mi sie
          wolnosc...ehhh,albo ja mam delikatny tylek,albo wszytskich bo godzinie zaczyna
          przekrecac na siedzeniu,odradzam siadanie w pierwszych rzedach bo ciezko objac
          ekran,fotele fajne wysokie
          • Gość: xkx Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.org / *.cn.com.pl 20.02.05, 08:40
            Przeanalizujmy na spokojnie:
            Po 1 - Dobrze że kino powstało bo kino w Filcharmoni nie słuzyło ani
            Filcharmoni ani kinu.
            Po 2 - jesli chodzi o brak parkingu to przyznaje jest to spory problem ale
            niestety jak to sie mówi "Zpustego i Salomon nie naleje" tu jest samo Centrum
            miasta a z reguły w takich miejscach niema ogromnych parkingów. Wiec trudno sie
            dziwic ze niema ich i w Czestochowie sa noramle parkingi jak to na ulicy a ze
            trzeba moze przejsc kawalek - trudno tu nic ninnego sie nie zrobi bo na p
            [arking po prostu niema miejsca. Dlatego tez Multipleksy z reguły unikaja
            samych centrów miast i lokalizuja sie nieco ardzie na uboczu najczesciej przy
            boku jakiegos centrum handlowego dysponujaqcego juz tak jak i markety odromnymi
            parkingami. W centrach miast funkcjonuja normane kina max 2 - salowe. Własnie z
            tego powodu ze tudno tam o miejsce do zaparkowania.
            Po 3 - Multipleks to kino typu market wiec niema sie co dziwic ze i repertuar
            tam niejest bardzo ambitny jak i funkcjonuje zwyczj jedzena popcornu pica Coli
            itd. to juz taki charakre miejsca. Nestety OKF zwłaszcza w naszym miesce nie
            jest w stanie zaspokoic porzeby wszystkich co chca isc na coś bardziej
            ambitnego. Po prostu tam sa max 2 seanse dziennie a i jakośc projekcj jest
            nieco gorsza niz w multipleksie. Ale przecierz kazdy ma wybór nikt nikogo do
            niczego nie zmusza. Ktoma chec niech idzie do CC a komu to nieodpowiada moze
            isc do OKF - u.
            • Gość: xx Re: Kto jest zadowolony z kina? IP: *.icis.pcz.pl 20.02.05, 11:36
              Ok tylko nie zgadzam sie ze OKF nie jest w stanie zaspokoic potrzeby w zakresie
              filmow ambitnych - przy 3 seansach dziennie masz praktycznie wszystko co
              wartosciowe w kinie swiatowym - na zobaczenie tego wszystkiego czasu ci nie
              starczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka