Gość: teral IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 09.02.05, 18:08 Kto będzie patronem ronda już wiadomo - kandytat ledwo ciągnie , a jeszcze nie ma ronda jego imienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: do terala ty teral nie dociągniesz do niedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Światła z przyciskami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:18 ...no i znowu piesi będą masowo przechodzić na czerwonym, bo kto po naciśnięciu przycisku będzie teraz czekał 2 cylke, by przejść na drugą stronę jezdni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Światła z przyciskami? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 08:41 Święte słowa. Kiedyś wyliczyłem, że w ekstremalnym przypadku przesiadka z autobusu 26 na 19 (jadąc z Grabówki na Północ) "dzięki" tym poj..nym przyciskom wymaga przeczekania 6 cykli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.pl 09.02.05, 19:27 "Kto będzie patronem ronda już wiadomo - kandytat ledwo ciągnie , a jeszcze nie ma ronda jego imienia" -bardzo to niesmaczne! Powinieneś być dumny z takiego patrona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blanc Na "WłoszczowĘ"? Chyba na "WłoszczowĄ"... IP: *.acn.waw.pl 09.02.05, 22:58 ? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Na "WłoszczowĘ"! 10.02.05, 11:44 „Nowy słownik poprawnej polszczyzny” pod redakcją Andrzeja Markowskiego, Wydawnictwo PWN, 2000 r., podaje: „Włoszczowa; dopełniacz: Włoszczowy (nie: Włoszczowej), celownik: Włoszczowie (nie: Woszczowej), biernik: Włoszczowę (nie: Włoszczową)”. Jak widać napisaliśmy zgodnie z regułami języka polskiego, choć wiemy, że wielu odmienia tę nazwę inaczej. Niestety, błędnie. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Rondo na Wyczerpach ciekawe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:29 Nieno ja odlece za chwile w kosmos.Czy pan Augustyn chodzil kiedys do szkoly na ul.Augustyna?haha.nieno spoko.Rondo owszem, moze byc tylko nie takie zeby TIRy jezdzily po trawniku bo nie mieszcza sie na pasie ruchu.A tak wogole to spoko ze sie wzieliscie za jakies remonty..A i dobrze wiedziec ze za 1000lat DK1 bedzie platna autostrada..:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Rondo na Wyczerpach ciekawe.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 08:44 Czyż to nie draństwo? Posiadaliśmy jedyną w kraju trasę, którą naprawdę da się jeździć, a teraz przerobią ją na płatną. A jak powstawał projekt budowy płatnych autostrad, to obiecywali, że nie będą przebiegać żadną z istniejących tras. W Radomsku już biją na alarm, bo stara zabudowa może nie wytrzymać powrotu takiego natężenia ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lovempk Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:35 No właśnie... Ja nie wiem, kto ma być patronem tego ronda. Napiszcie mi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.pl 10.02.05, 15:12 Ja tez nie wiem ale teral mial na mysli Jana Pawła II wiec komu jak komu ale Naszemu Papiezowi nalezy sie szacunek! O czym teral chyba zapomnial! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lovempk Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:24 To nie jest dobre rozwiązanie z prostego względu: przecież mamy już aleję Jana Pawła II. Powtarzanie tego samego patrona do dwóch różnych obiektów infrastruktury drogowej jest wprowadzaniem bałaganu z nomenklaturą. Gdyby te miejsca ze sobą sąsiadowały, wówczas nie byłoby problemu, ale w tym przypadku trzeba naprawdę nazwać to rondo odpowiednio. Przede wszystkim jego nazwa nie powinna powielać nazwy jakiejkolwiek już istniejącej ulicy w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żurawianin Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:38 Błąd rzeczowy w artykule!!! Rondo w Żurawiu nie jest wymalowane linią tylko wybrukowane (wysepka). Jeśli ktoś nie widział i nie wierzy,to zapraszam do odwiedzenia.Niestety ubolewam,że nie wszyscy znają zasady jazdy po rądzie i nagminnie objeżdżają wysepkę z lewej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
cwrona Re: Rondo na Wyczerpach 11.02.05, 00:38 Potwierdzam wypowiedz poprzednika,rondo Niepodleglosci w Zurawiu,przez ktore czesto jezdzilem, nie jest wymalowane biala linia,jak twierdzi autor,a mala wysepka jest wybrukowana. Niestety zbudowane jest ono tak,ze wrecz kusi do omijania jej z lewej strony. Mozna wiec zapytac o sens jego budowania... W kazdym razie niektorzy maja problem z zasadami ruchu po rondzie, a niektorzy z zasadami pisowni - piszac "po rądzie" :) Pozdrawiem Żurawianina Odpowiedz Link Zgłoś