Dodaj do ulubionych

Rondo na Wyczerpach

IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 09.02.05, 18:08
Kto będzie patronem ronda już wiadomo - kandytat ledwo ciągnie , a jeszcze
nie ma ronda jego imienia
Obserwuj wątek
    • Gość: do terala ty teral nie dociągniesz do niedzieli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 18:31
    • Gość: alfa Światła z przyciskami? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 19:18
      ...no i znowu piesi będą masowo przechodzić na czerwonym, bo kto po naciśnięciu
      przycisku będzie teraz czekał 2 cylke, by przejść na drugą stronę jezdni?
      • Gość: lunch Re: Światła z przyciskami? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 08:41
        Święte słowa. Kiedyś wyliczyłem, że w ekstremalnym przypadku przesiadka z
        autobusu 26 na 19 (jadąc z Grabówki na Północ) "dzięki" tym poj..nym przyciskom
        wymaga przeczekania 6 cykli.
    • Gość: arti Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.pl 09.02.05, 19:27
      "Kto będzie patronem ronda już wiadomo - kandytat ledwo ciągnie , a jeszcze
      nie ma ronda jego imienia" -bardzo to niesmaczne! Powinieneś być dumny z
      takiego patrona!
    • Gość: blanc Na "WłoszczowĘ"? Chyba na "WłoszczowĄ"... IP: *.acn.waw.pl 09.02.05, 22:58
      ?
      • redakcja_czestochowa Re: Na "WłoszczowĘ"! 10.02.05, 11:44
        „Nowy słownik poprawnej polszczyzny” pod redakcją Andrzeja Markowskiego,
        Wydawnictwo PWN, 2000 r., podaje: „Włoszczowa; dopełniacz: Włoszczowy (nie:
        Włoszczowej), celownik: Włoszczowie (nie: Woszczowej), biernik: Włoszczowę
        (nie: Włoszczową)”. Jak widać napisaliśmy zgodnie z regułami języka polskiego,
        choć wiemy, że wielu odmienia tę nazwę inaczej. Niestety, błędnie. Pozdrawiamy.
    • Gość: czytelnik Re: Rondo na Wyczerpach ciekawe.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.05, 23:29
      Nieno ja odlece za chwile w kosmos.Czy pan Augustyn chodzil kiedys do szkoly na ul.Augustyna?haha.nieno spoko.Rondo owszem, moze byc tylko nie takie zeby TIRy jezdzily po trawniku bo nie mieszcza sie na pasie ruchu.A tak wogole to spoko ze sie wzieliscie za jakies remonty..A i dobrze wiedziec ze za 1000lat DK1 bedzie platna autostrada..:))))
      • Gość: lunch Re: Rondo na Wyczerpach ciekawe.. IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 10.02.05, 08:44
        Czyż to nie draństwo? Posiadaliśmy jedyną w kraju trasę, którą naprawdę da się
        jeździć, a teraz przerobią ją na płatną. A jak powstawał projekt budowy
        płatnych autostrad, to obiecywali, że nie będą przebiegać żadną z istniejących
        tras. W Radomsku już biją na alarm, bo stara zabudowa może nie wytrzymać
        powrotu takiego natężenia ruchu.
    • Gość: lovempk Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 11:35
      No właśnie... Ja nie wiem, kto ma być patronem tego ronda. Napiszcie mi!
      • Gość: arti Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.pl 10.02.05, 15:12
        Ja tez nie wiem ale teral mial na mysli Jana Pawła II wiec komu jak komu ale
        Naszemu Papiezowi nalezy sie szacunek! O czym teral chyba zapomnial!
        • Gość: lovempk Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 20:24
          To nie jest dobre rozwiązanie z prostego względu: przecież mamy już aleję Jana
          Pawła II. Powtarzanie tego samego patrona do dwóch różnych obiektów
          infrastruktury drogowej jest wprowadzaniem bałaganu z nomenklaturą. Gdyby te
          miejsca ze sobą sąsiadowały, wówczas nie byłoby problemu, ale w tym przypadku
          trzeba naprawdę nazwać to rondo odpowiednio. Przede wszystkim jego nazwa nie
          powinna powielać nazwy jakiejkolwiek już istniejącej ulicy w Częstochowie.
    • Gość: Żurawianin Re: Rondo na Wyczerpach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 16:38
      Błąd rzeczowy w artykule!!!
      Rondo w Żurawiu nie jest wymalowane linią tylko wybrukowane (wysepka).
      Jeśli ktoś nie widział i nie wierzy,to zapraszam do odwiedzenia.Niestety
      ubolewam,że nie wszyscy znają zasady jazdy po rądzie i nagminnie objeżdżają
      wysepkę z lewej strony.
      • cwrona Re: Rondo na Wyczerpach 11.02.05, 00:38
        Potwierdzam wypowiedz poprzednika,rondo Niepodleglosci w Zurawiu,przez ktore
        czesto jezdzilem, nie jest wymalowane biala linia,jak twierdzi autor,a mala
        wysepka jest wybrukowana. Niestety zbudowane jest ono tak,ze wrecz kusi do
        omijania jej z lewej strony. Mozna wiec zapytac o sens jego budowania... W
        kazdym razie niektorzy maja problem z zasadami ruchu po rondzie, a niektorzy z
        zasadami pisowni - piszac "po rądzie" :) Pozdrawiem Żurawianina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka