Dodaj do ulubionych

Przepraszam, kto tu sprząta?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 20:55
jeśli udokumentuję na zdjęciu, że qrwa Ci je..i właściciele psów nie
sprzątaj tych gówien to czy mogę z tym zgłosić się do Straży Miejskiej i czy
ona na tej podstawie może wlepić mandat? może to takie ''zyczliwe'' ale
spójrzmy dookoła jak wygladają place zabaw, chodniki, skwery!!!! wszędzie
gówna. Straż Miejska do roboty:)
Obserwuj wątek
    • Gość: black Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:32
      Straż Miejska zrobiła aż tyle kontroli posesji w 1 tygodniu, ale tylko w
      rejonie centrum, który jest służbowym rejonem jednej z "chronionych" przez
      kadrę kierowniczą, strażniczek. Pozostałe rejony i dzielnice miasta są w
      dalszym ciągu zaniedbane. A może tak, ta strażniczka, zajmie się sama
      czystością m.in. w Alejach, w Al. Wolności itd., a pozostali pójdą na kontrole
      do siebie?? Wielu strażników ma swoje wydzielone na stałe rejony, ale na tę
      chwile nie mogą o nie zadbać jak trzeba, ponieważ w/w rejon, w/w strażniczki
      jest priorytetem, a to dlatego, że zimą otrzymała reprymendę od pani wi-ce
      prezydent miasta, dotyczącą zaje...ście śliskich chodników w Alejach.
      • Gość: Zuzia Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:48
        Popieram w pełni wypowiedz "zbulwersowanej" i proponuje żeby straż miejska
        zamiast zwracać uwagę że psy biegaja po trawie zajęłą się rozrabiającymi
        nastolatkami, brudzącymi w klatkach bezdomnymi i złodziejami części
        samochodów.Straż miejska w Częstochowie chcąc pokazać swoją wielką władzę
        zwracają uwagę na małe pieski, biegające po trawie,nie potrafią kulturalnie
        rozmawiać i każą sobie iść z psami "tam" nie umiejąc mówić po polsku, zamiast
        wykonywać swoje poważne obowiązki to udają, że interwniują w poważnych sprawach.
      • Gość: Przyjaciel Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:00
        Częstochowa to barzo dziwne miasto, chore, inne niż wszystkie i beznadziejne?
        Ale dlaczego ma być inne skoro władze dają przykład tego jak "lubią" zwierzęta,
        było już kilka artykułów na ten temat( gołebie, konie). Dorośli ludzie naszego
        miasta często dają wzór dzieciom że można kopać kota, rzucać nim o ścianę, ze
        mozna rzucać kamieniami w psy bo co to takiego.Niestety społeczeństwo polskie
        jest chore a częstochowskie tym bardziej.Śmieszne jest to , że paniusia która
        opowiada o tym jak kupki piesków zanieczyszczają trawnik, wyzywa dzieci bawiące
        się z psami lub bez na trawniku pod jej oknem, pozwala swojemu dziecku na
        rzyucanie papirków przez okna bo to nie jej trawnik, sama wylewa resztki zupy
        za okno czy wyrzuca kości - to świadczy rzeczywiście o jej dbałości o
        środowisko. Sąsiad strzela do psów z wiatrówki i uczy tego swojego symka.Brawo
        władzo Częstochowy popierajmy takie zachowania , dołóżmy właścicielom psów, bo
        przecież to istoty bez czucia!!! A jeśli już mowa o sprzątaniu po pieskach to
        zdecydujmy sie - albo płacimy podatki, albo sprzątamy po pieskach niech
        wszystko będzie jasne!!! A tak na marginesie każde szanujące się miasto ma
        parki w których zwierzęta mogą się wybiegać tylko nie Częstochowa, bo przecież
        to nie potrzebne.Ale nie dziwmy się naszego miasta nikt nie szanuje, bo nie ma
        za. Żadnemu miastu nie życze takiej organizacji!!!
    • Gość: strażnik Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:34
      O ile się dobrze orientuje to pan Stanisław Czyż jest naczelnikien sekcji
      porządku publicznego.
    • Gość: xx Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.icis.pcz.pl 23.03.05, 21:42
      Wszystko zalezy od mieszkancow - najwiecej tego dobra jest wlasnie na
      osiedlach - w centrum jest na szczescie mniej psow i problem tak mocno nie
      wystepuje.

• Gość: luk Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: 212.130.22.* 23.03.05, 23:58
      >Kapsa przyznaje, że na psie kupy miasto nie ma pomysłu. - Każde rozwiązanie
      >okazuje się złe. Na przykład w Krakowie zrobiono osobne śmietniki dla psów.
      >Tylko nikt z nich nie korzystał.
      >
      >- A w Szwajcarii jakoś korzystają - odparowała "Gazeta".
      >
      >- Nie porównujmy się ze Szwajcarią, to bogaty kraj - ripostował Kapsa.

nie chodzi o kase tylko o kulture zycia spolecznego
      jedna z dziedzin w ktorej polacy sa naprawde zacofani

ps. zdaje sie ze mamy ciagle tzw. estete miasta. dac lopate i niech sprzata
      skoro juz musimy placic
    • Gość: Jozef Pomysl na psie kupy IP: 212.87.240.* 24.03.05, 00:52
      Pomysl to jest.
      Prosze pomyslec: jeden piesek - prawdopodobnie jedna kupa dziennie, od malej
      kupki po duza "kielbache", rocznie 365 od psiatka, niezle, zyjemy na psich
      odchodach, ktore sa wszedzie.
      Najlepszym sposobem wg mnie jest:
      a/ rejestracja wszystkich psow
      b/ stala roczna lub kwartalna oplata na sprzatanie psich gowienek
      c/ przez firme do tego upowazniona
      d/ egzekucja za nieplacenie podatku w trybie podobnym jak za podatek od
      nieruchomosci
      Pozdro
      Jozefo
      • Gość: zyzio Re: Pomysl na psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:33
        Już nie raz pisałem że wszystkie pieski powinny być wyłapane i uśpione. Pieska
        powinniśmy oglądać w ZOO. Za trzymanie psa w domu powinno się karać właściciela
        co najmniej kwotą 100.000,oo zł lub galerami. I problem pogryzień, kupek z
        głowy.
        • Gość: Krakoo Re: Pomysl na psie kupy IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:24
          No i moze przestaniemy pracowac, jezdzic autami bo wypadki, ba moze nawet
          przestaniemy wychodzic z domu, ze by nic sie czasem nam nie stalo? (w sumie to
          nawet w domu mozna sie poslizgnac/potknac i zabic, wiec moze wszyscy sobie
          strzelimy w leb i po klopocie...)

Ale poplynalem w bajerze ;)

Zyzio w te swieta pomodle sie za rozum dla Ciebie... :)
          Pozdro
        • Gość: black Re: Pomysl na psie kupy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:05
          Jak to miło byłoby Zyzio, Ciebie pooglądać w ZOO... Takich Okazów jak Ty jest
          tak niewiele, że musisz uważać na łapanki! Szanowni Państwo, uważajcie, bo będą
          kary za trzymanie w domach Zyzia!!
    • Gość: S.S. Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.wiw.gov.pl / *.wiw.gov.pl 24.03.05, 08:25
      Psie kupy? ja po swoim psie sprzątam.
      Dzielna straż miejska bardzo często zwraca uwagę, czy pies jest na smyczy i czy
      jest w kagańcu. Natomiast nie widziałem, aby przejawiała taką odwagę w stosunku
      do "młodzieży", która pije w miejscach publicznych piwo oraz inne alkohole,
      rzuca opakowania gdzie im wygodnie i załatwia potrzeby fizjologiczne a SM jest
      zawsze daleko. Skandalem jest tłuczenie butelek. Zawsze mam nadzieję, że któryś
      z tych bezmózgowców upadnie na szklane odłamki i może wtedy rozum mu wróci.
      Jestem jak najbardziej za sprzątaniem po psach, mimo, że opowieści o
      zakażeniach od psów to dyrdymały, chodzi przede wszystkim o porządek i estetkę.
      Uważam, że ludzie śmiecą więcej a patogeny pochodzące od Homo sapiens bardziej
      nam zagrażają i dlatego od nich też trzeba egzekwować słynna uchwałę rady
      miasta, pomimo, że jest wadliwa.
      • Gość: ZenonZet. Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 09:11
        Ja natomiast na moim osiedlu ( błeszno) kilka razy widziałem właściciela
        trzymajacego psa na smyczy który akurat (pies) srał sobie na trawniczku i
        mijający ich patrol straży miejskiej. Reakcja - ZERO!!!!!! Więc prosze nie
        pisac że trudno udowodnić - ( w tych konkretnych przypadkach) trzeba tylko było
        chcieć!!!!
        • Gość: gość Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.03.05, 11:25
          w Szczecinie prezydent chciał zakazać trzymania psów w blokach , to mu zrobili referendum o odwołanie :P

a częstochowskie psy są święcone to przecież nikt ich nie ruszy . niech sobie spokojnie sr..ą . nawóz naturalny jest i trawka ładnie wyrośnie prawda ? ech co za miasto... :/
          • Gość: Boki Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:50
            Po co wogole takie gadanie - i tak nikt po psach nie bedzie sprzatal. Wyobraza
            sobie ktos z was sytuacje, kiedy np. idzie sobie pani z pieskiem na smyczy
            srodkiem alei,piesek robi kupke na trawniku, wszedzie mnostwo ludzi, a panie
            schyla sie z lopatka i foliowym woreczkiem i zbiera! Przeciez trafila by na
            pierwsza strone Faktu i Super Expresu, a wszyscy ludzie by ja normalnie
            zmasakrowali wzrokiem i szeptami i smiechem. Chocby dlatego nikt nie bedzie
            sprzatal.

Ps. ja po swoim tez nie. Wystarczy ze place za niego podatek - podatek od
            najlepszego przyjeciela czlowieka!
            • Gość: Ogi Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.darkstar.pl 24.03.05, 14:16
              Ja też płace podatek więc od dziś swoje potrzeby będe załatwiał pod Twoim
              domem. Podaj adres.
              • Gość: Boki Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 17:22
                Mireckiego 17 Zobaczymy czy sie odwarzysz :)
      • Gość: zyglis Do Pana Kapsy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 16:43
        Szanowny Panie! Na Pańską odpowiedź o czystoŚci naszego miasta mam dwa
        wytŁumaczenia: 1. albo Pan mówi nieprawdę albo 2. nie ma Pan zwyczaju pieszo
        chodziĆ po mieście. ProponujĘ zatem, aby Pan w którądkolwiek niedzielę,
        przeszedł się naszymi alejami np. w okolicy Merkurego, większości przystanków
        autobusowych, ul. Wilsona w okolicy filharmonii i dalej ulicą Garibaldiego,Plac
        Daszńskiego przy postoju taksówek, B. Joselewicza i td. Proszę Pana Częstochowa
        jest miastem wyjątkowo brudnym i zaśmieconym i to przez CAŁY ROK. Wygląda na to
        że miasto płaci firmom za sprzątanie, ale wykonania tych prac nie kontroluje.
        Odnośnie Straży Miejskiej mam propozycję: zamienić jej nazwę na Służbę
        Spacerową. Z moich licznych obserwacji ( a jako emeryt dużo chodzę po mieście )
        wynika, że przeważnie służba ta uprawia spacer i z całkowitą obojętnością
        przechodzi obok śmieci na ulicach, trawnikach i pełnych koszy na śmieci.
        Te niewielkie efekty ich działalności na omawianym odcinku Ich obwiązkow, są
        żenujące w skali tego problemu
        • Gość: wawek Re: Do Pana Kapsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:04
          popieram!
    • Gość: Robik Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: 7.2.* / *.selmar.com.pl 24.03.05, 12:08
      Sprzątanie kup po swoim pupilu nie ma się nijak do zasobności kraju Panie
      Jarosławie Kapsa, jest związane z kulturą, i mentalnością. Przy ulicy
      Westerplatte sam widziałem jak strażnicy nie reagowali na tzw dowody (pies
      robił to właśnie w tej chwili). Więc porównanie ze Szwajcarią jest jak
      najbardziej trafne. Tam jest inna kultura. I tyle.
      • Gość: Obserwator Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 24.03.05, 13:35
        Po lekturze tego artykułu i przeczytaniu opini internautów dochodzę do wniosku
        że syf jaki widzimu na ulicach, chodnikach trawnikach, i wszędzie indziej to
        wina psów!Pochodziłem dzis rano po mojej dzielnicy i stwierdziłem że to fakt!
        to psy potrzaskały setki butelek na szkole pds.nr 1 to psy zdewastowały
        przejście podziemne przy ulicy Dekabrystów, to psy przez całą zimę wyrzucały
        przez okna śmieci zalegające teraz trawniki pod blokami,to psy winne są
        dziurawym jezdniom i rozbebeszonym chodnikom. "Polaku lecz sie sam!"
    • Gość: 123 NIE ZAPOMINAĆ O PSICH MINACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 16:19
      CHYBA JEDYNE CO MOGŁOBY POMÓC, TO STRZELANIE DO STAWIACZY MIN.
      • Gość: Grzegorz Re: NIE ZAPOMINAĆ O PSICH MINACH IP: *.nwrk.east.verizon.net 24.03.05, 16:46

W czlych Stanach sz miliony psow a chyba najwiecej przypada na mieszkanca w
        Nowym Jorku. widze bardzo czesto spacerujacych z psami czy to po Central Parku
        czy po ulicach i nikogo tu nie dziwi jak wlasciciel zbiera odchody do torebki i
        wyrzuca do kosza za pozostawienie "dowodu" grozi kara do 100 dolarow.
        Pozdrowienia
        • Gość: Kubiś Re: NIE ZAPOMINAĆ O PSICH MINACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:33
          Ja mam doskonalą receptę na zasilenie budżetu Straży Miejskiej .
          Np. Jeden pan Strażnik jest po cywilnemu i sobie idzie do domku np. stara
          chalupa na której na dzialce ujadają dwa psy . Straznik kulturalnie pyta się o
          wlaściciela
          Pan ten przychodzi lub pani i znowu pyta czy to jej te śliczne wielkie pieski
          .Oczywiście -odpowiada no i wtedy od razu mandaćik bo napewno 98 wlaścicieli
          piesków przy budach lub lużno ujadających na podwórku nie placi podatku .
          CZY ZDAJECIE SOBIE SPRAWE ILE KASY MOZNA BY OD TAKICH "PORZĄDNYCH POLAKÓW
          "WYEGZEKWOWAĆ ?? A jeszcze ile w blokach . To są setki tysiecy zlotych - miliony
          zlotych ..... Kubiś
          • Gość: s Re: NIE ZAPOMINAĆ O PSICH MINACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:48
            W Warszawie wlasciciele psow nie rasowych zwolnieni sa z podatku, poniewaz radni
            uznali to za niesprawiedliwe. Z czym sie zgadzam.

Jesli chodzio straznikow miejskich to powiem Panu, ze nie tylko na psie kupki
            nie reaguja. To tez jest problem w mentalnosci osob pracujacych w strazy.
    • Gość: jacekplacek Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 17:43
      A czym sie rozni kupa psia od ludzkiej? Ludzka jest mniej gowniana?
    • Gość: Stasiek Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 20:29
      Częstochowa to była i jest zawsze niechlujnym, brudnym miastem. Wstyd. Tylko
      kto ma się wstydzić jeżeli w mieście brak gospodarza.
      • Gość: xx Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.icis.pcz.pl 24.03.05, 20:42
        Przeszedlem sie dzisiaj i mam odwrotne wrazenia - naprawde bylo zaskakujaco
        czysto i widac bylo zadbanie - mam na mysli Tysiaclecie - a i blizej centrum
        tez bylo widac duzo ludzkiego starania zeby na swieta bylo po prostu czysto -
        po pierwszym szoku spowodowanym koncem zimy mailem wrazenie ze prace nad
        przywroceniem czystosci postepuja w tym roku wrecz szybciej niz w roku ubieglym.

Oczywiscie to byl tylko niewielki fragment miasta ale mimo wszystko
        reprezentatywny.
        • Gość: Marta Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 21:23
          xx skąd Ty się człowieku urwałeś? Może Ty sobie okulary spraw, jak nie widzisz
          tych kup.
          • Gość: xx Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.icis.pcz.pl 24.03.05, 21:50
            Ja mowie o tych terenach, na ktorych bylem - tam po prostu wladze spoldzielni i
            sami ludzie dbaja o czystosc - w centrum gdzie mieszkam tez akurat nie ma
            duzego ptroblemu z kupami.

To najbardziej dotyczy tych najwiekszych osiedli gdzie po rowno winni sa i
            mieszkancy i wladze.
            • Gość: Ariel Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.05, 22:23
              Podatek od pieska jesli nie ma piesek posesji,bezdomne wyłapać i
              sterylizować.Dlaczego wszyscy nie sramy po alejach ,jak doberman lub bernardyn
              się zesra to mniej niż człowiek ?,co za wiesniactwo.Paniusie z pieseczkiem jak
              sie piseczek wysra to proponuje kubkę w berecik i na głowke w domku do sedesu i
              po problemie przecierz to taka mała kupka.Dlaczego musze chodzic po gównach w
              miescie.
              • Gość: black Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:26
                Czyżbyś się biedaku pokazał na randce z kupą pod buciorem? Markowym? Ale jaja!
                Taki obciach! Jak się chodzi, to się patrzy pod nogi, a nie przed randką ogląda
                za innymi laskami! Utwórz program przedwyborczy i startuj, może więcej dobra
                zrobisz dla naszego miasta niż obecnie panujący i ktoś będzie w końcu
                odpowiadał zarówno za psie kupy jak i tworzenie miejsc, gdzie nasze psy mogą
                załatwić swe potrzeby. Bo przecież niewiele jest miejsc w Częstochowie, Drodzy
                Państwo, gdzie możemy chodzić z NASZYMI Psami, po to by się wybiegały i
                załatwiły, prawda? Same blokowiska. POZA TYM, PRAGNĘ ZAUWAŻYĆ I PRZYPOMNIEĆ, ŻE
                ARTYKUŁ NIE DOTYCZYŁ PSICH G.WIEN, TYLKO BRUDNYCH CHODNIKÓW, ULIC ITP!!!
                POZDRAWIAM.
      • Gość: s Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:03
        Moze ma pan racje, ale niestety nie moge sie z panem zgodzic.

Wielu przypadkach to pielgrzymi zostawiali smieci w centrum miasta i nie tylko.

Jesli chodzi o smiecenie, to jest to problem mentalnosci naszego spoleczenstwa.
        Jak wiadomo w takich sprawach odpowiednie osoby powinny zajac sie kreowaniem
        nowej swiadomosci i mentalosci wsrod mieszkancow nie tylko naszego miasta.

Moim zdaniem juz dziecku w przedszkolu powinno sie wpajac do swiadomosci jak
        nalezy sie zachowac, gdy mamy jakies zbedne opakowanie po batoniku, chociazby.

Jesli juz jest straz miajska w naszym miescie, tez powina egzekwowac, nawet nie
        kulture osobista, ale obowiazujace prawo. Nie na zasadzie, "o ten pan mi sie nie
        podoba, to madacik mu" czy tez na jakiekowiek "widzi mi sie" tylko kazdemu.
        Wiadomo, ze najgorszum prawem jest prawo ktorego sie nie egzekwuje. Jesli
        kazdy ze smiecacych bedzie wiedzial, ze wczesniej czy tez pozniej, dostanie
        mandat, wiec sie zastanowi. W Singapurze nikt papierka nie wyrzuci. 1000 $
        madatu wystarczajaco odstrasza.

Jednak mimo wszystko uwazam, ze odpowiedzialny za niechluja estetyke naszego
        miasta jest tez prezydent Wrona. Po prostu na wielu dzielnicach np. Stradomiu
        nie ma koszy na smieci, nawet na przystankach autobusowych brakuje.

Wiem, ze rozpisalem sie troche, ale wczoraj sprzatale smieci rzucane wokol
        mojego plotu i dzis sa znowu.
        • Gość: xx Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.icis.pcz.pl 24.03.05, 23:12
          Mieszkam w centrum i nawet gdybym chcial to nie osmielilbym sie zrzucic winy za
          smieci na ulicach na pielegrzymow - to jednak sami mieszkancy sa glownie winni.

Ilez razy widze jak ludzie na zasadzie chyba naszej narodowej przekory wola
          wyrzucic zuzyte opakowanie na ulice, chociaz obok stoi kosz. Tacy juz jestesmy,
          a kiedy sie zmienimy ? Nie mam pojecia.

• Gość: s Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:22
            Wiesz na mojej dzielncy ludzie nie robia tego z przekory. Koszy po prostu nie
            ma, a miasto mimo prosb ze strony mieszkancow odmiawia.

Uwazam tez, ze jak problem ten bylby powiaznie traktowany ze strony wladz
            miejskich, z uzyciem swoich kompetencji, to ulice wygladaly by inaczej.

• Gość: xx Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.icis.pcz.pl 24.03.05, 23:35
              Ja mowie na podstawie obserwacji w tych dzielnicach, gdzie bywam. A bywam w
              naprawde wielu miejscach.

Zmiany pozytywne widac tam gdzie np. wladze spoldzielni sie staraja, albo
              mieszkaja troszke inni mieszkancy - na nieco wyzszym poziomie, jak np. przy ul.
              Iwanowa-Szajnowicza za Obi.

Jak ktos jest porzadnie wychowany i uczulony na czystosc, to nie bedzie
              wyrzucal smiecia gdzie popadnie. A jak nie, to nic nie pomoze. Zobacz co
              dzieje sie w polskich lasach albo na poboczach drog.
              • Gość: s Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:59
                Nie na wszystkich dzielnicach sa spoldzielnie mieszkaniowe. Tam gdzie ich nie ma
                to miasto jest odpowiedzialne za czystosc. Tylko mi sie wydaje, ze miasto woli
                placic firma sprzatjacym, niz postawic kosze. Prawde mowiac mam dosc takiego
                podejscia, nie za to place podatki od gruntu i nieruchomosci, by na mojej
                dzielnicy miasto o nic nie dbalo.

• Gość: Kubiś sam sprzątaj obywatelu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 15:52
                  Wystarczy pomyśleć i policzyć np.ile jest mieszkań na Alei Pokoju ? każdy placi
                  czynsz i teraz jaka to daje kwote . A latami kompletnie nic sie nie robi ani nie
                  maluje klatek ani lawek czasami dziurke na chodniku lub drodze zalatają . Gdzie
                  idzie ta kasa ??? .....Kubiś
                  • Gość: s Re: sam sprzątaj obywatelu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:34
                    Jesli tamtejsze bloki naleza do miasta, to ja twierdze, ze samorzad jest winien.

Jesli jest to SM to wasza wina, bo taki zarzad sobie wybraliscie.
    • Gość: renia Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:43
      nie wiem, ja tu tylko sprzatam;)))
    • Gość: storima Re: Psie kupy IP: *.d4.club-internet.fr 26.03.05, 18:48
      Gość: magi 11.02.2004 08:55 zarchiwizowany

Otoz, mam psa i mieszkam w Niemczech. Nosze ze soba plastykowe woreczki, ktore
      mozna wyciagnac z automatu stojacego w dostepnych miejscach, na skwerze, czy
      przy parku... i nie jest to problemem dla mnie, zeby zebrac kupke i wrzucic do
      kosza. mozna to zrobic tez bez szufelki, po co ona? wsadzasz reke do woreczka i
      umiejetnie zbierasz lewa strona, a nastepnie wywijasz spowrotem na prawa, i
      kupa gotowa do... wyrzucenia. Nie, to nie jest instrukcja obslugi, a calkiem
      normalna rzecz na swiecie, czyli pouczenie wlasciciela jak pozbyc sie kupy po
      swoim pupilu, dla dobra jego i wszystkich.
      A tak nawiasem mowiac, to za kazdym razem jak jestem w Poznaniu, te
      zasr...ulice mnie przerazaja! pozdrowienia

---------------------------------------------------

Znalazlem ten wpis na ForumPoznan.

Instrukacja obslugi zrywki jest szalenie prosta.

Szokuja mnie wpisy wlascicieli psow, a juz szczegolnie Boki, ktory nadaje z
      policyjnego serwera (ladny przyklad dbania o wspolne mienie!!!)

USA, kraje skandynawskie--spoleczenstwo nie dba tylko o czubek swego nosa tam
      istnieje wspolny szacunek dla miejsc publicznych.
      W Polsce jak i w Paryzu wiekszosc wlascieli psow nie posiada podstawowych
      zasad szacunku zycia w spoleczenstwie! To taka komunistyczna przywyklosc, ze "co
      mi tam inni. Mnie to zwisa!" I to jest wlasnie chamskie zachowanie.
      Tyle, ze tutaj w Paryzu to istnieja sluzby miejskie, ktore jako tako sprzataja,
      choc to nie wystarcza.

Pisalem juz na ten temat.
      Podalem przyklad albo Lodzi, albo Wroclawia, gdzie testowano odkurzacze uzywane
      przez miejskie sluzby do sprzatania psich oddchodow.
      Nikt na to nie zwrocil uwagi.

Nie ja jestem odpowiedzialny za rozwiazanie tego problemu, ale wystarczy
      poszukac i zaznajomic sie z rozwiazaniami, ktore byly testowane w wielu polskich
      miastach.

Podniesienie podatku od psa i przeznaczenie tych dochodow na czyszczenie miasta
      (nowe miejsca pracy)

Kampania oswiatowa w szkolach i gdzie sie da.

Trzeba tylko zaczac dzialac.

Najlepiej Drogi Boki od zabierania ze soba zrywki na spacer z pieskiem.
      Daj dobry przyklad i niech inni wlasciciele psow Ciebie nasladuja!
    • Gość: mieszczuch Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:33
      nikt tu nie sprzata
    • Gość: storima Psie kupy IP: *.d4.club-internet.fr 27.03.05, 17:15
      Oczywiscie, ze nie jestem ekspertem
      w rozwiazaniu tego problemu.
      Niemniej jednak, sluzylem
      ekspertyza
      forumowych wpisow.
      Wpisow, ktore sa poparte
      f a k t a m i.
      Oraz moim bezposrednim
      doswiadczeniem
      ku
      rozwiazaniu
      tego
      przyznajmy:
      absolutnie zakaznego problemu.
      Nigdy
      nie widzialem
      w krajach w ktorych
      zamieszkiwalem,
      aby
      pies
      zalatwial swoje potrzeby
      np.:
      w piaskownicy.
      Trujecie swe
      osiedla
      Zatruwacie dzieci!
      Tak
      jak palenie czy naduzywanie
      alkoholu
      w obecnosci
      dzieci.

Posiadanie psa (jakiekolwiek zwierzaka)
      to obowiazek utrzymania, wychowania i ponoszenia konskwencji tego obowiazku.

Wpisac zobowiazanie zachowania czystosci (podworka, osiedla, miasta) w rubryce
      formularza podatku od zwierzecia!

Jesli nie stac Was na dotrzymanie obowiazku wobec spoleczenstwa, to
      zabronic Wam prawa posiadania zwierzat (o dzieciach nie wspomne, chocby je uczyc
      sprztac psie odchody---instrukcja powyzej))

zbulwersowany
      ---storima---

• Gość: Boki Re: Psie kupy IP: *.policja.gov.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.05, 17:27
        A tak na marginesie - ile razy Wam zdarzylo sie siusiu lub nawet cos wiecej na
        dworze, np. w trakcie powrotu z imprezy ? Powąchajcie sobie bramy w alejach to
        sami znajdziecie odp na to pytanie :)

Ps. ja z reka na sercu moge zaplacic pare groszy wiecej podatku od psiaka,
        jezeli te pieniadze pojde na sprzatanie nieczystosci. Wystarczy spojrzec na
        niektore kraje europejskie lub USA, gdzie sa specjalne place dla psow i gdzie
        co pewien czas przejezdza specjalna maszyna czyszczaca. I nie ma problemu. No,
        ale oczywoscie zaraz pojawia sie glosy, gdzie nam do USA itd... A czemu nie ?
        Skoro Czewa jeste ewnementem w Polsce (MPK - pierwsze drzwi) to moze tez sie
        wykazac wprowadzajac takie rozwiazanie.
        • Gość: Kubiś ZADEN MADAFAKA NIE PODSKOCZY DO POLAKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 18:43
          Widzisz Storimo ! Ja jak i ty chyba lubimy czystość . Tylko jest jedna różnica .
          Ty ją masz na codzień a ja dookoła widzę kupy psie i złodziei wszelakich rzeczy
          metalowych . Nic polaków nie nauczy czystości i przechodzenia na zielonym
          świetle jak nie zabulą np. 200 złotych mandatu . A apelowanie do zdrowego
          rozsądku o czystość nic nie da , bo" Żaden Madafaka nie podskoczy do POLAKA " .
          Pozdrawiam.....Kubiś
        • Gość: storima Re: Psie kupy IP: *.d4.club-internet.fr 28.03.05, 18:01
          Wasze nieszczesliwe psy z powodu przymusu stapania w wypelnionym jako szambo
          trawniku? Szkoda tez zwierzat. Niestety nie potrafia spuszczac wody. Powinismy
          im pomoc.
          Zrywka.
          Taka ze sklepu.
          Pozdrawiam
          • Gość: Ariel Re: Psie kupy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:18
            Częstochowska elegantka futro z kawałków norek kapelusik z filcu apaszka od
            Diora buciki Venezia lub Gucci w dłońi Elle i zasłania nią twarz jak piesek
            prosto od fryzjera wali kupę w alejach ,to napewno jest księzna .Co za
            swinie !!!Dlaczego w Polsce roznoszenie gówna i pasożytów jest szczytem
            elegancji!
    • Gość: Zbulwersowana Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 14:50
      W szanujących się państwach właścieciele psów płącą podatki od ich posiadania
      po to aby odpowiednie służby porządkowe posprzątały odchody.Ale w Polsce
      wiadomo, że wszyscy tylko umieją brać pieniążki, wyciągać ja z kieszeni
      podatnika (w Częstochowie szczególnie władze miasta umieją to robic) i trwonić
      je na zupełnie bezsensowne cele i to już jest problem miasta a nie właścicieli
      psów.Stwierdzenia typu, ze trzeba wyszczylać psy, albo ulokować je w zoo
      wskazują na debilizm niektórych mieszkańców Częstochowy, co nie dziwi bo to
      miasto jest chore "d góry do dołu".To co napisał Yoko świadczy tylko o tym
      człowieku, o jego hamstwiei płytkości - no właśnie - tacy są ludzie, którzy nie
      lubią psów, ale kiedy nie ma się miłości do zwierząt nie ma się też miłosci do
      ludzi i w tym cały widz.Często właściciele psów, nie posiadają tych psów dla
      zabawy, własnego ja tylko dlatego , że uratowali je przed śmiercią z rąk takich
      ludzi jak Yoko i właśnie takich ludzi powinno zamknąć się w zoo, bo są
      zagrożeniem dla całego społeczeństwa. TAki człowiek który nie wahałby sie zabić
      psa, zabił by też człowieka. Cieszę sie że jest jednak wielu ludzi którzy nie
      są ignorantami i egoistami, ale mają serce i potrafią dać miłość najlepszemu
      przyjacielowi człowieka jakim jest .... no kto przecież nie człowiek taki jak
      Yoko tylko właśnie ta istotka, którą tak tu opluwacie czyli PIES warty czasem
      więcej od niejednego człowieka. Zyczę "Wam" nieprzyjaciołom psów żebyście
      kiedyś potrzebowali włąśnie od psa pomocy!!!
      • Gość: Czytelniczka Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:17
        Brawo dla zbulwersowanej!!!!! POpieram w całości to co napisała!!! O człowieku
        świadczy jedo podejscie do zwierząt - pamięatjmy to!!!
        • Gość: storima Przepraszam, kto tu sprząta?Spolecznie w innych kr IP: *.d4.club-internet.fr 29.03.05, 15:29
          Zgadzam sie.
          Dodam tylko:
          Pomozmy naszym psom,
          One nie potrafia sprzatac.
          Jako ich prawdziwi przyjaciele,
          robimy to z nich. Tak jak robia to spolecznie przyjaciele psow w innych krajach.
          Pozdrawiam
      • Gość: Obserwator Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 15:30
        Hmmm tylko w naszym mieście każdy mały problem moze osiągnąć rozmiary nie do
        przjścia.Pan Kapsa mówi że nie da sie rozwiązać problemu odchodów psich. Jak
        ktoś rządzić nie umie, to niech sięnie pcha do władzy. Wystarczy aby
        administracje osiedli w czynsz wliczyły podatek od psa,panie sprzątające
        przecież wiedzą w których mieszkaniach są psy i problem ściągalności z głowy.
        Niech będzie nawet wyższy podatek - 100 zł na rok, a miasto niech wreszcie
        ruszy głową i weźmie się do pracy, zatrudni służby sprzątające w niektórych
        miastach to się bardzo dobrze sprawdza.A od właścicieli psów niech się wreszcie
        odczepią bo właśnie Ci co dbają o zwierzęta są potrzebni społeczeństwu.
        • Gość: storima Psie ubikacje- sa problemem ogolnopolskim IP: *.d4.club-internet.fr 29.03.05, 15:56
          Probowano rowniez sprzedazy kosztownych specjalnych woreczkow.
          Jak dotad funkcjonalnych rozwiazan nie znaleziono.

Z wpisow tutaj wiemy, ze wystarczy przyklad innych miast, krajow:
          reklamowka, zrywka, plastykowa torebka...
          Te sa przeciez tak czy inaczej wyrzucane do kosza.
          Psom przyjemniej i zdrowiej bedzie pochodzic po czystym trawniku, chodniku.

• Gość: Kasia Re: Psie ubikacje- sa problemem ogolnopolskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:02
            Oczywiście zgadzam sie , ale w szanujących się miastach są zapewnione materiały
            do sprzątania i kosze na odpadki. Nie pobiera sie też podatków bo człowiek
            wydaje a te wszystkie sprzęty, łopatki i woreczki i sam po swoim zwierzaku
            sprząta!Jeśłi rzadamy kultury od społeczeństwa, zacznijmy jej rządać od zarządu
            miasta.
            • Gość: Zuzia Re: Psie ubikacje- sa problemem ogolnopolskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:06
              Popieram w pełni wypowiedz "zbulwersowanej" i proponuje żeby straż miejska
              zzamiast zwracać uwagę że psy biegaja po trawie zajęłą się rozrabiającymi
              nastolatkami, brudzącymi w klatkach bezdomnymi i złodziejami części
              samochodów.Straż miejska w Częstochowie chcąc pokazać swoją wielką władzę
              zwracają uwagę na małe pieski, biegające po trawie,nie potrafią kulturalnie
              rozmawiać i każą sobie iść z psami "tam" nie umiejąc mówić po polsku, zamiast
              wykonywać swoje poważne obowiązki to udają, że interwniują w poważnych sprawach.

• Gość: Przyjaciel Re: Psie ubikacje- sa problemem ogolnopolskim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:09
              Częstochowa to barzo dziwne miasto, chore, inne niż wszystkie i beznadziejne?
              Ale dlaczego ma być inne skoro władze dają przykład tego jak "lubią" zwierzęta,
              było już kilka artykułów na ten temat( gołebie, konie). Dorośli ludzie naszego
              miasta często dają wzór dzieciom że można kopać kota, rzucać nim o ścianę, ze
              mozna rzucać kamieniami w psy bo co to takiego.Niestety społeczeństwo polskie
              jest chore a częstochowskie tym bardziej.Śmieszne jest to , że paniusia która
              opowiada o tym jak kupki piesków zanieczyszczają trawnik, wyzywa dzieci bawiące
              się z psami lub bez na trawniku pod jej oknem, pozwala swojemu dziecku na
              rzyucanie papirków przez okna bo to nie jej trawnik, sama wylewa resztki zupy
              za okno czy wyrzuca kości - to świadczy rzeczywiście o jej dbałości o
              środowisko. Sąsiad strzela do psów z wiatrówki i uczy tego swojego symka.Brawo
              władzo Częstochowy popierajmy takie zachowania , dołóżmy właścicielom psów, bo
              przecież to istoty bez czucia!!! A jeśli już mowa o sprzątaniu po pieskach to
              zdecydujmy sie - albo płacimy podatki, albo sprzątamy po pieskach niech
              wszystko będzie jasne!!! A tak na marginesie każde szanujące się miasto ma
              parki w których zwierzęta mogą się wybiegać tylko nie Częstochowa, bo przecież
              to nie potrzebne.Ale nie dziwmy się naszego miasta nikt nie szanuje, bo nie ma
              za. Żadnemu miastu nie życze takiej organizacji!!!
              • Gość: xx Re: Psie ubikacje- sa problemem ogolnopolskim IP: *.icis.pcz.pl 29.03.05, 17:29
                Do dobrego tonu nalezy w Polsce narzekanie - bo wszyscy sa winni tylko nie my.

• Gość: Ariel Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:03
        Dlatego że psy są niewinne bo gdzieś musza sr.. ,piszę do takich jak ty pustych
        pał ,jak moje dziecko nasra w sklepie to Ja SPRZATAM zrób to samo se swoim
        pieskiem niemoto!!
      • Gość: miniś Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:12
        W zadnym miejscu Yoko nie napisał ze nie lubi psów tylko ze gó...en nie znosi
        więc chyba lekko przesadziłaś" zbulwersowana" A poza tym co ty tak uwielbiasz
        te psie odchody, tak ci sie trawniki i chodniki podobają? Bo ja mam małe
        dziecko a w piaskownicy nierzadko znajdujemy psią niespodziankę...Psy nie
        powinny być trzymane w blokach dla dobra psów przede wszystkim bo one się
        męczą w ciasnym mieszkaniu to wam miłośnicy psów nie przychodzi do głowy prawda?
      • Gość: Muros Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:16
        Co ty chrzanisz!! Na jakiej podstawie wysnułaś ze gdyby ktoś zabił psa to
        człowieka tez zabiję. Poza tym nie chodzi o to ze ktoś chce je zabijac tylko
        zeby własciciele po nich sprzatali. Bo za 40 zł podatku na cały rok to służbom
        porzadkowym na pewno to sie nie opłaca.
        • Gość: Muros Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:18
          post wyżej skierowany jest do "zbulwersowanej"
    • Gość: Zuzia Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.05, 16:19
      A tak dla ciekawości moze ktoś zna numer rozporządzenia Prezydenta Miasta w
      sprawie sprzątania po psach? Obawiam sie, ze takiego nie ma, więc na jakiej
      podstawie straż miejska chce pisać mandaty?
      • Gość: storima Uchwaly??Zarzadzenia???Pieniadze??? IP: *.d4.club-internet.fr 29.03.05, 22:52
        Przeciez pisalem, ze zrywke, woreczek foliowy dostajecie w sklepach przy
        robieniu zakupow. Trzymacie ich w kuchni w nadmiarze, wezcie dwie ze soba
        naspacer z psem.

I tylko tyle potrzeba ze sprzetu aby zadbac o psa i srodowisko, osiedla, chodnik.
        Albo nie czytacie watku, albo uprawiacie dziecinne politykierstwo, uchylajac sie
        od obowiazku dbania o to co wspolne.

Powtarzam:
        wlasciciele psow tylko tyle potrzebuja w krajach gdzie o psy i otoczenie sie dba.
    • Gość: Zbulwersowana Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:42
      To że w małych mieszkaniach trzyma sie psy... no cóż nie trzeba TRZYMAĆ DUŻYCH
      PSÓW TO PO PIERWSZE, PO DRUGIE TO DUŻO LUDZI TRZYMA TE PIESKI W BLOKACH (JAK NP
      JA) BO URATOWAŁAM PSA Z RĄK PALANTÓW I MORDERCÓW. pIES WŁAŚNIE PRZEZ TAKICH
      LUDZI JAK TY,"UWIELBIAJĄCYCH ZWIERZĘTA" BYŁ KATOWANY, PODPALNAY PRZEZ DZIECI ZA
      PRZYZWOLENIEM ICH WSPANIAŁYCH RODZICÓW i co to jest może fantastyczne? I
      napewno mój piesek woli mieszkać w tym malutkim mieszkanku, w którym ma serce
      właścicieli niż w tej pięknej olbrzymiej willi z ogrodem, w której był
      katowany, więc nie mów mi gdzie powinno trzymać się zwierzęta. Po drugie wcale
      nie mówie o tym ze podobają mi się odchody na trawnikach, tylko o tym że w
      naszym mieście jest to nie rozwiązana sprawa.I nie mów mi że wystarczy zrywka,
      byłam w niejednym państwie i tam zadnych zrywek nie używają, tylko miasto
      zapewnia specjalistyczne łopatki przystosowane do zbierania takich odpadów jak
      i specjalne woreczki które po zamknięciu wrzuca sie do specjalnych koszy, a u
      nas na osiedlach to nawet koszy nie ma. I nie wiedziałam ze jesteś taki
      porządny bo ci co tyle gadają to najczęściej nie wiele robią. Ciekawe gdzie ty
      papierki wyrzucasz?Chciałabym to zobaczyć... Świat wygląda tak jak wygląda
      przez takich ludzi którzy nie lubią zwierząt, ludzi a wreszcie także samych
      siebie. Życzę dobrego humoru na cały dzień.
      • Gość: Muros Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:29
        "zbulwersowana" czyli co ? nic nie róbmy? albo raczej róbmy ...kupy na chodniku
        bo co tam to problem nie do rozwiązania i tak.Poza tym wydaje mi się ze
        uratowanych psów to mały odsetek raczej to moda na posadanie psa...
    • Gość: Czytelnik Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:49
      Jesterm emerytem, mam wnuki które bawią sie na trawnikach i też nie podobają mi
      się kupy, ale mam również pieska i w odróżnieniu od Arilea, storimy i Yoko
      kocham prócz ludzi też zwierzęta.W pełni popieram zdanie zbulwersowanej.To
      miasto powinno zapewnić takie warunki żeby ludzie chcieli sprzątać po swych
      zwierzętach, bo nie będę chodził z woreczkiem 30 minut szukając kosza
      (nadodatek jak znajdę to zwykły kosz. Mówisz ze za mało płaci się podatku , nie
      mam nic przeciwko podniesieniu tej sumy na taka by służby porządkowe mogły
      sprzątać, tylko żebym widział jakieś efekty, bo jak narazie to płącę i nie wiem
      za co, bo to ze posiadam psa to nie jest wbogacenie się.A straż miejska nie ma
      prawa wypisywania mandatów za nie sprzątanie po psie bo nie ma zarządzenai i
      jest to zwykłe bezprawie!!! Zamykać w zoo to powinno się nie psy, tylko ludzi
      którzy znęcają sie nad tymi kochanymi zwierzakami.Ludzie kochający zwierzęta
      umieją też kochać ludzi.
      • Gość: storima Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.d4.club-internet.fr 30.03.05, 12:57
        Czytelniku, powyzej ktos juz napisal, ze post Yoko zostal sie zrozumiany.
        Ja wypowiadalem sie na temat ogolnopolskiego problemu miast:
        psich toalet.

podalem cytaty forumowiczow, ktorzy za pomoca sklepowej zrywki sprzataja po
        swoich psach.

pisano tu rowniez iz istnieja osoby, szielnice, spoleczenstwa, panstwa, gzie
        pies z przyjemnoscia tez chodzi po czystym trawniku.

Uwielbiam zwierzaki.
        Ale im pomagam w tym czego nie potrafia zrobic, np; :
        czystosc toelet dla psow.

• Gość: storima Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.d4.club-internet.fr 26.04.05, 19:06
          Zobaczylem tutaj na ulicach
          slupki ze skrzyneczka pelna
          zrywek. Jest rowniez obrazkowa instrukcja jak sprzatac po psie
          ("na odwyrtke", cytowalem instrukcje obslugi internauty powyzej).
          Jest rowniez napis:

"Dbaj o swego psa, dbaj o czystosc TWEGO miasta".

w dalszym ciagu uwazam, ze zrywek kazdy ma w swej kuchni wiele (darmowych)
          wiec nie ma co czekac, az ktos postawi slupek, dystrybutor i tabliczke...

Pozdrawiam
      • Gość: Ariel Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:24
        Emeryt jak kochasz wnuki to po co ciągniesz je do domu na sisiu niech walą kupę
        i leją gdzie sa!!Przecież to miłość niech walą kupki razem z psami te też
        kochasz!!Ciekawe co byś powiedział jakbyś wywalił orła na kupie Twojego
        ukochanego pieska i główeczką prosto w gó.. a potem do lekarza!
        • Gość: Ariel Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:25
          Tak nowe hasło na transparenty kto kocha niech pozwala sr.. wszędzie
    • Gość: Zuzia Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:23
      Nie po to jest to forum by obrzucać się wyzwiskami i używać obrażliwych słów,
      tylko poto aby rozwiązać jakoś ten problem. Ariel jest wyjątkowo hamski i nie
      powinien zostać dopuszczony do zabierania głosu na forum. Wysławianie się
      świadczy o kulturze człowieka. Ciekawe co Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami na
      temat zamykania psów w zoo, obrzucania kamieniami ma dopowiedzeni.Więcej szkody
      Arielku robisz społeczeństwu używając takiego słownika, bo jeśli na forum
      takiego używasz to w życiu napewno też, niż jedna kupka psa.Byle było coraz
      mniej w społeczeństwie takich obrońców czystości, którzy nie znają podstaw
      kultury i polskiego słownictwa tylko kuchenną łacine. Zrób coś dla
      społeczeństwa i idz do szkoły.
      • Gość: Kubiś Do ARIELA i do Bulwersatorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:52
        Ale się Gościu Ariel zdenerwowałeś :-) Psy są wszechobecne gdyż są w modzie .
        A nawet jak byłoby pełno koszy na osiedlach to i tak nikt by tych kup psich nie
        zbierał . No może trzech na stu właścicieli by zbierało . Polacy nigdy się nie
        nauczą dyscypliny tak było i tak jest . A popatrzcie sobie wszyscy jak pięknie
        KATOLICKIE najlepsze społeczeństwo wyrzuca śmieci przy działkach pracowniczych .
        Gdzie tylko się da . I nic na to nie pomoże :-( . Jak by taki pan co nie sprząta
        oraz ten co śmieci wyrzuca w miejscu niedozwolonym dostali 400 zł mandatu to od
        razu byłby LAMENT ŻE KARAJĄ BIEDNYCH LUDZI KTÓRZY TERAZ NIE BĘDĄ MIELI NA CHLEB .
        A przestrzegania prawa można wymusić tylko karząc surowo . TYM BARDZIEJ W POLSCE
        .....Kubiś
        • Gość: Ariel Re: Do ARIELA i do Bulwersatorki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:06
          Dziękuję dobry człowieku
          • Gość: Kubiś Re: Do ARIELA i do Bulwersatorki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:30
            Nie tylko PŚIE ODCHODY SĄ uciążliwe . Mnie jeszcze bardziej doskwiera nocne
            ujadanie psów przy "Chaupeckach" . Prawie każdy polak co ma chałupkę to ma
            dużego psa no i kojec . Tak się jakoś tym durnym ludziom ubzdurało że pies ich
            ochroni przed bandytami i bandyci i złodzieje najbardziej się boją właśnie
            ujadających burków . A to że pies pół nocy szczeka na księżyc to już inna sprawa
            . Ale ja "łapiąc " sen jestem przez te wygłodzone bydlaki wybudzany . I nic mi
            nie pomoże , bo dzwoniąc na policje i prosząc o interwencję ospowiedzieli mi że
            pies jest po to żeby szczekać . Czyli nawet kulawe prawo mi nie pomoże bo o kupę
            można dostać mandat a o szczekanie nie :-) . W całej uni europejskiej psy nie
            wyrczą tylko w Polsce i są o to nietykalne . A teraz się robi ciepło i
            klimatyzacji w sypialni brak , więc trzeba otworzyć okno - czyli !? hał hał hał
            hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał hał .....Kubiś
    • Gość: Madzia Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 21:18
      Oj lepiej sie wynieście na bezludną wyspę tam nikt Wam przeszkadzać nie
      będzie!!! Pies szczekać juz nie moze, po trawie biegać nie może i co może
      jeszcze ma nie oddychać? Ludzie wy nie nadajecie sie do życia w
      społeczeństwie!!!
      • Gość: Muros Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:34
        Po prostu psy nie nadaja sie do zycia w miescie!!!!!!
        • Gość: Kubiś Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:00
          Powiedz Madziu gdzie mieszkasz a ja włącze na pół nocy alarm samochodowy i
          będzie tobie wył no i twoim sąsiadom też . A jak zadzwonicie na policje to
          powinni wam odpowiedzieć że alarm jest od tego żeby wył . A jak tobie i innym
          myślącym tak jak ty to przeszkadza to wyprowadzcie się na bezludną wyspę . Tam w
          głębi chyba będzie cisza .....Kubiś
          • Gość: Usrana Ibin Ladą Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:24
            Ja mam małpę wyjec afrykański chodzę z nią do sklepu ona bardzo lubi ,wybiera
            ludzim zakupy z koszyka jak jej odbierają to na nich pluje takie tam niewinne
            plucie ja ją bardzo lubię ,uwielbia srac w bananach nie wiem dlaczego ludzie
            wyzywają przeciez to jest zwierze!ona zawsze srała w bananach nigdzie indziej
            nie ma bananów ,to co mam zrobic tak ją kocham!Nigdzie nie ma że z małpą nie
            wolno do sklepu,zawsze zatrzymuje mnie ochrona ale nie ma racji to jest nasz
            młodszy brat każdy pochodzi od małpy to tak jabyś dziadka bił że lubi nalać do
            lodówki!Jak wracamy do domu i naje się bananów to wyje całą noc! to głupia
            wzywa samca nie wie głupia że w Polsce nie ma wyjców,czasem przyjdzie Policja
            ale mówie że to moja żona nigdy nie dali mamdatu.wasz ludożerca polecam banany
            w Realu
            • Gość: Kubiś Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 09:16
              Chyba też kupię sobie małpkę , ale moja będzie srała w innym supermarkecie .
              Preferuję TESCO .....Kubiś
    • Gość: Wizir Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:25
      Oj ludzie, ludzie poziom dyskusji świadczy tylko o waszej inteligencji (bardzo
      niskiej jakby ktoś miał wątpliwości) i zupełnym braku kultury. Proponuję
      najpierw zająć sie sobę, zeby Polacy nei musiesię wstydzić za słownictwo
      jakiego używacie a dopiero później brać się za sprawy czystości miasta. A tak
      poza tym po preczytaniu wszystkich poieram Zbulwersowaną i Zuzię. Nikt nie
      mówi , ze lubi kupy na trawnikach chodzi oto by miasto się zdecydowało czy
      właściciele piesków sami sprzątają czy podnoszą podatek (co wydaje mi się
      byłoby skuteczniejsze) i zatrudniają służby porządkowe.A u mnie na osiedlu
      (Tysiącleciu) to akurat problemem są porozrzucane brudne pieluchy, które
      zostawiane są przez mamusie byle gdzie i to mamusie, które krzywo patrzą jak
      pies sie załatwia na trawniku, same tych pieluch nawet na trawnik nie rzucą
      tylko do piaskownicy, na chodnik, zostawią na ławce, dopiero takich ludzi
      powinno sie karać.Poza tym pani, która tak nienawidzi psów jak sama mówi
      karmigołebie i na całym podwórku porozrzucane są resztki bułek i gołeie kupy,
      które śmierdzą jak 100 odchodów psich. Lepiej tym by się zajęła straż miejska i
      tym , ze z wiatrówki strzela jeden bardzo mądry pan do psów (mogą dostać też
      dzieci wychodzące z psami na dwór), bo on kocha tyulko koty, które nie depczą
      trawników.Pozdrawiam
      • Gość: dentol Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.debacom.pl / *.za.digi.pl 31.03.05, 12:27
        nie jestem pewien ale żeby wystawić mandat za niesprzątanie po swoim psie w
        odleglości 50 m musi znajdować się kosz na śmieci
        Ale kara tu nioe pomoże, tu chodzi o mentalność
        • Gość: Kubiś Do Wizira IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:15
          Szanowny Gościu Wizir . Twoja wysoka inteligencja marnuje się całkowicie na tym
          forum . Wogóle dziwię się tobie że odpowiadasz takim prostakom .....Kubiś
          • Gość: Ariel Do Kubisia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 16:13
            Idę już stary z tego wątku,dziękuję za podobne zdanie widzisz tak samo jasno
            jak ja że mamy społoeczeństwo"ciekawe"pasujace jak ulał do wysypiska smieci
            Europy.Powołuja sie na miłośc do zwierzat i w imie tego mogą zabić.Moze kolego
            byłeś w Monte Carlo tam kochani polacy można jeśc z ziemi tak czysto.Nie
            miejcie jednak kompleksów anglicy to takie same brudasy jak wy.Trzeba zmieniać
            swiat zaczynając od siebie tak więc nie smiecę nigdzie,nie rzucam
            niedopałków,po swoim psie sprzątam sam do kosza jak wychodzę mam torebke,nie
            pluje nigdzie,nie smarkam przy urzyciu palca!fe!nie zniusłbym swiadomości ze
            jakis dzieciak milutki i ufny wmazałby się kupą mojego psa!Prywatnie jestem
            lekarzem.Do wszystkich miłujacych zwierzęta i czystą polszczyzne,chodzcie dalej
            z podniesioną dumnie głowa po gównach psich kocich ptasich i własnych trzeba
            nie dać sbie w kaszę dmuchac nikt nie odbierze nam obesranych ulic!!!
            • ulisses_czwa Re: Brudne, zapiaszczone ulice !!!!! 04.04.05, 17:57
              Jak widze Czestochowianie potrafia dyskutowac tylko o... gównach :| Uwazam, że jest to bardzo wazny temat, ale na pewno nie jest wazniejszy od brudnych i zapiaszczonych ulic. Zszokowała mnie wypowiedz "xx", gdzie stwierdził, że jest mile zaskoczony porzadkami w miescie - miał na myśli dzielnice w których był :| Oczywiście zaprzecze temu - w całym mieście jest totalny syf i nawet ładnie wysprzatany kawałek osiedla przez spółdzielnię - nie miasto !!! - nie poprawi wizerunku miasta. Otóz aleje sa zapiaszczone, cała AK, Al. Niepodległości, Jagiellońska i można by tak wymieniac. Jakby nie patrzec sa to główne arterie miasta. Co mam dokładnie na myśli: Wszędzie lezy piach po zimie - nawet półmetrowa warstwa piachu liczac od kraweznika do srodka jezdni na skrzyzowaniu Jagiellońskiej z Niepodległości, całe chodniki na AK sa pokryte warstwa piachu, a tam gdzie nawet nie widac go na chodniku lub na jezdni jest on wmiatany na trawnik, co po paru zimach tworzy brzydkie i zniekształcone brzegi. Pytam się: GDZIE SA MIEJSKIE SŁUZBY ODPOWIEDZIALNE ZA OCZYSZCZANIE MASTA?? ZA CO MY PŁACIMY ?? chyba nie za ten SYF co jest... ŻADAMY OCZYSZCZENIA MIASTA Z PIACHU PO ZIMOWEGO !!!
    • Gość: monika Re: Przepraszam, kto tu sprząta? IP: *.mexico.one.pl 06.04.05, 14:16
      Ja też na ten temat się wypowiedziałam w temacie pt."Nieczyste ulice!!! ;P"...

Wiem,że ten wątek nie jest teraz na miejscu i z góry za to przepraszam,ale mam apel do władz Częstochowy... Jestem z Białegostoku
      i w dniach 17-18.03.2005 byłam na maturalnej pielgrzymce ze szkołą w Częstochowie.Jak mieliśmy czas wolny,to musiałyśmy dużo
      przejść do Mc Donald'su.Po drodze miałyśmy z koleżankami dużo niespodzianek w postaci psich kup na chodnikach. ;P Byłyśmy
      zaskoczone i jednocześnie zniesmaczone tym faktem,bo u nas w Białymstoku nie ma czegoś takiego... ;/ Zróbcie coś z tym,bo to jest
      bardzo nieestetyczne w miejscu jakim jest Częstochowa,często odwiedzanym przez pielgrzymów z całej Polski,Europy i świata!Nie
      wstyd wam??!! ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka