Dodaj do ulubionych

Jak usunąć gumę z ubrania?

IP: *.localdomain / 83.16.102.* 25.04.05, 13:54
Wie ktoś jak można usunąc gumę do żucia z ubrania????? Prosze o pomoc,
pozdrawiam Forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • Gość: kama Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 15:10
      Stary sposób - przyłóż do miejsca z gumą kartkę papieru i uprasuj. Zazwyczaj
      ten patent działa, gorzej z gumą we włosach ;))
      pozdrawiam.
    • Gość: storima Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.d4.club-internet.fr 25.04.05, 15:17
      Chewing Gum

Rub the gummy spot with ice to harden it. Scrape away as much of the gum as
      possible with a dull knife. Saturate what remains with a prewash stain remover,
      rinse and launder as usual.
      www.whirlpoolappliances.ca/english/stainremoval/stainremoval.php
      Guma do zucia
      Potrzyj brud z gumy kostka lodu, aby stwardnial. Tepym nozem zeskrob tyle ile
      mozna pozostalosci po gumie. Zamocz zabrudzone miejsce srodkiem do usuwania plam
      (srodek stosowany przed praniem). Wyplucz plame. Ubranie przygotowane jest do
      zwyklego prania.
    • Gość: E Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 25.04.05, 18:28
      Słaszłam że najlepiej włożyć ubrnaie do zamrażalki i wtedy guma sama zejdzie :)
    • Gość: dd Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:51
      wycyckaj
    • smugi.studio Pralnia w REAL'u da radę 27.04.05, 12:12
      Niedawno miałem ten sam problem. Prasowałem, cudowałem, ale dramat się zakończył
      zdaje się 12 złotowym (spodnie) wydatkiem w Realu. :/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka