Gość: Elżbieta IP: *.localdomain / 83.16.102.* 25.04.05, 13:54 Wie ktoś jak można usunąc gumę do żucia z ubrania????? Prosze o pomoc, pozdrawiam Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kama Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 15:10 Stary sposób - przyłóż do miejsca z gumą kartkę papieru i uprasuj. Zazwyczaj ten patent działa, gorzej z gumą we włosach ;)) pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.d4.club-internet.fr 25.04.05, 15:17 Chewing Gum Rub the gummy spot with ice to harden it. Scrape away as much of the gum as possible with a dull knife. Saturate what remains with a prewash stain remover, rinse and launder as usual. www.whirlpoolappliances.ca/english/stainremoval/stainremoval.php Guma do zucia Potrzyj brud z gumy kostka lodu, aby stwardnial. Tepym nozem zeskrob tyle ile mozna pozostalosci po gumie. Zamocz zabrudzone miejsce srodkiem do usuwania plam (srodek stosowany przed praniem). Wyplucz plame. Ubranie przygotowane jest do zwyklego prania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.tvksmp.pl / 212.160.108.* 25.04.05, 18:28 Słaszłam że najlepiej włożyć ubrnaie do zamrażalki i wtedy guma sama zejdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Jak usunąć gumę z ubrania? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:51 wycyckaj Odpowiedz Link Zgłoś
smugi.studio Pralnia w REAL'u da radę 27.04.05, 12:12 Niedawno miałem ten sam problem. Prasowałem, cudowałem, ale dramat się zakończył zdaje się 12 złotowym (spodnie) wydatkiem w Realu. :/ Odpowiedz Link Zgłoś