yanoooosh Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow 10.05.05, 11:02 a dlatego ze jedno z forum na temat pierwsza milosc tak sie wlasnie rozkrecilo ze najwiecej postow jest na taki temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoko Bo wszystkie Ryśki to fajne chłopaki IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim Powiedzonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:22 "Wiśta wio..łatwo powiedzieć"--> Andrzej Talar - serial "Dom"..tak mi tez jakoś weszło w krew Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: Powiedzonko 10.05.05, 11:29 lubudubu lubudubu niech nam zyje prezes naszego klubu niech zyje nam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: linda psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 11:42 [...] nie chce mi sie z toba gadac [...] Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Powiedzonko 10.05.05, 11:53 nazywam sie jerzy killer i jestem taksowkarzem numer boczny 7775 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Sami swoi :o) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:40 Sąd sądem ale sprawiedliwośc musi być po naszej stronie! Kultowe a na dodatek jakże często ma zastosowanie w wypowiedziach bardziej zaplczywych forumowiczów:o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda podawajcie zródła cytatów............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:49 Każmirz Witia wierzchem jedzie.............. Nie może być , na KOCIE............ cyt ( Sami swoi) Ruda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim Powiedzonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:09 "czy jest suchy chleb dla konia"......Jarema Stępowski-Wojna Domowa dwa teksty mówione w charakterystyczny sposób oczywiście - "Jacuuuuś? Aaaales wyrósł" i "..koniec swiata"---> Ryszrad Popiołek serial Dom i słynne riki - tiki -tak - Rajmunda Wrotka z tegoż filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlRahim Re: Powiedzonko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:14 Jakbym mógł zapomnieć moich dwóch ulubionych - Yogi babu jasiuuuu" Jerzy Dąbczak ( jerzy Dobrowolski) - Nie ma rózy bez ognia i .." moj mąż z zawodu jest dyrektorem" - Barbara Rylska - poszukiwany...poszukiwana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)derSEXMISJA Re: Powiedzonko IP: *.dip.t-dialin.net 10.05.05, 17:59 "Idziemy na wschod,tam musi byc jakas cywilizacja" J.Stuhr "Przepraszam,czy zastalem Jolke" J.Suthr "Nasi tu byli" J.Stuhr Sorry, jesli niedokladnie cytuje. ....no i super mocne "Kopernik tez byla kobieta" ( tekst,ktory przetrwal do dzisiaj, wciaz aktualny),ale to juz oczywiscie nie byly slowa Maxia Odpowiedz Link Zgłoś
anonim_czestochowa Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow 10.05.05, 23:53 no i **j ci w d**e [..] ja tu na deszczu, wilki jaaaakieśśś ... !!! -Cezary Pazura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dduddi Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 12:38 -Proszę pół szklanki herbaty. (K.Kowalewski) Chyba nawet mamy taką szklankę (I.Kwiatkowska). "Rozmowy kontrolowane". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neneh (nie pamiętam z czego:) ) IP: 195.94.208.* 11.05.05, 13:30 -to nie są żadne leszcze, to są młode wilki -taa?a co ci młodzi wilcy potrafią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: (nie pamiętam z czego:) ) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:32 "Amfetamina-produkcja,dystrybucja,masturbacja", "Brawurowa jazda samochodem cinquachento"-Killer 2 "Ty zrob mi jakies tluste bity" -Krew z nosa Moze ktos wie gdzie mozna dostac ten film Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: (nie pamiętam z czego:) ) 12.05.05, 01:05 a moze mamusia ci brioszki kupila z dnia swira Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der REJS/Pamflet na Wladyslawa Gomulke IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.05, 18:03 "Przykro mi Sidorowski" tak przedstawial sie Zygmunt Himmelsbach w "Rejs" Marka Piwowskiego. Tekst tym bardziej smieszny jesli zna sie jego geneze.Piwowski i Himmelsbach byli stalymi bywalcami kultowej knajpy SPATiF.Ekscentryczny Himmelsbach zabieral ze soba psa, ktorego "sadzal" normalnie jak klienta za stolem(na krzesle, morda do stolu).Kierownik lokalu SIDOROWSKI, podbiegal wsciekly do stolu tego Tercetu i oponowal, na co Himmelsbach odpowiadal sucho(o psie), jak gdyby nic sie nie stalo"On sie tylko przysiadl"Miedzy cool Himmelsbachem i typowym kierownikem panstwowej restauracji z czasow komuny powstal permanentny konflikt( chyba nawet momentami zakaz wstepu dla Himmelsbacha). Tekstem "Przykro mi Siodorowski" Marek Piwowski i Zygmunt Himmelsbach "podziekowali" Sidorowskiemu w realu, ktory ponoc po projekcji tego fimu bardzo powaznie sie obrazil(obiektywnie, rozumiem goscia) Za postacia Kaowca Tyma, kryje sie Gomulka(OK, kwestia interpretacji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der PSY"Ja Radomskie, ale Franz pali Camele" IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.05, 18:19 Polska, lata 89/90.Ubecja pozbywa sie wszystkich mogacych ja kompromitowac, udawadniajacych zbrodnie i przestepstwa,akt, dokumentow, etc. Scena; Noc,wielkie ognisko, gdzies na przedmiesciach Wwy, postacie(Psy/UB)pospiesznie wrzucajace do niego papierowe teczki akta.Dwoch z nich to protagoniscie "Psy" Stopczyk( Lubaszenko Senior) i Franz(Boguslaw Linda).Po jakims momencie podjezdza samochod, z ktorego wysiada ich przelozony(Machulski). Podchodzi do Stopczyka, zaniepokojony tym,dla niego nieoczekiwanym widokiem. "Co wy tam palicie Stopczyk" Super wymijajaca odpowiedz "Ja Radomskie, ale Franz pali Camele" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der REJS MONOLOG INZYNIERA MAMONIA IP: *.dip.t-dialin.net 13.05.05, 18:31 Genialnym jest monolog Mamonia( Maklakiewicz).Mowi z podziwem o Kinie Amerykanskim, Zachdnim i tlumaczy sluchajemu w milczeniu Himmelsbachowi( super ujecie tej sceny, jak i wieksczosc w tym filmie), dlaczego polskie fimy sa dla niego nieciekawe.Ten Monolog to nic innego jak krytyka komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: On Re: REJS MONOLOG INZYNIERA MAMONIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.05, 18:39 "A kto umarl,ten nie zyje" "Odp... sie bo zawolam policje! ...To ja jestem policja:) " "Litra wyborowej i ogorki" Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: PSY"Ja Radomskie, ale Franz pali Camele" 16.05.05, 08:55 Ekhm, o ile dobrze pamiętam, to ta scena miała miejsce w gabinecia majora Walendy (Machulski), a obecni byli kpt. Stopczyk (Linde-Lubaszenko), por. Maurer (Linda), por Żwirski (Kondrat), ppor Morawiec Waldemar (Pazura) oraz Nie pamiętam kogo grający, ale jakichś z nowej, "demokratycznej" władzy Sławomir Orzechowski i Ryszard Pietruski. Wyglądało to mniej więcej tak : - Stopczyk, co wy tam palicie? - Ja? radomskie, ale jak pan major woli, to Franz ma camele - co wy mi tu pie..cie! po nocach, na wysypisku co palicie - a to, takie tam szpargaly, ja wiem ze to powinno isc na makulature makulature... Wchodzi Waldek : - Kapitan Stopczyk, wraz z obecnymi tu oficerami, umawiali się w czasie libacji alkoholowej w stółowce firmy na palenie akt operacyjnych, dziś w nocy, w miejscu mi nie znanym Franz: czujesz? Olo: no, ale to nie gó.., to padlina. jak taki zaczyna od kapowania to gdzie skończy? Franz : Na powązkach. a zeby nie bylo offtopic : - Dlaczego? bo nie podobają mi się niusy w telewizji, i cos mi się zdaje, ze to jest twoja wina - a jeśli Boga nie ma, to co z ciebie za szatan? (Linda, Psy 2) Tyle na razie pamiętam, innne dopisze później Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der Re: PSY"Ja Radomskie, ale Franz pali Camele" IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.05, 00:21 Tak Harry, masz racje.W scenie w plenerze, przy paleniu dokumentow,pojawil sie tylko Pazura, ktorego, chyba powaznie postraszyl Olko( Konrad) Ale kojarze inna dobra scene z "Psy"(film ogolnie denny) Dwoch bylych Ubekow( byly major, obecnie mafioso Gross-Gajos i wlasnie po weryfikacji, in minus, Olko)wznosi toast. Olo "Na pochybel Czarnym" Gross "Na pochybel Czarnym i Czerwonym" Olo, po sekundzie "A za to sie z toba napije" Odpowiedz Link Zgłoś
yo_soy_rubia Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow 14.05.05, 00:17 "Ja jestem kobieta pracująca. Żadnej pracy sie nie boję."- oczywiście I.Kwiatkowska w 40-latku Odpowiedz Link Zgłoś
yo_soy_rubia Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow 14.05.05, 00:21 "Nie, dziekuję. Lustro już mamy" "Tradycja-dobre imię dla dziewczynki." "Pani kierowniczko! Podwawelska...!" ---- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dduddi Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 11:52 -Wyngiel wiozą! Wyngiel jest we wsi! - Wojna bedzie. Przed wojną tyż był. MIŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
blankenese Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow 15.05.05, 13:32 "Coś pan robił w wigilię '83? Karpiaś pan wpier...ł! Odpowiedz Link Zgłoś
blankenese Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow 15.05.05, 13:36 Może jeszcze to (z tego samego filmu): "No będzie uczciwie - nikt się nie dowie..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duuch Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.com / 213.199.204.* 15.05.05, 15:17 "i widzisz "Waski" urwales kurze zlote jaja"- "Killerow-2ch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iris Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.21.pl / 213.199.204.* 15.05.05, 18:39 Liga rządzi, Liga radzi, Liga nigdy Was nie zdradzi:o)Oczywiście Sexmisja:o) Niby kultowe ale dobre dla feministek.Ja nią na szczęście nie jestem:o)I mam nadzieję ,ze LPR nie wprowadzi tego sloganu do swoich haseł wyborczych :o) :o) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krecona Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.05, 19:41 "Koko Jumbo i do przodu- to moje haslo, niezle nie? "- Chlopaki nie placza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: Re: REJS/Pamflet na Wladyslawa Gomulke IP: *.d4.club-internet.fr 15.05.05, 23:17 Gość portalu: wer(?)der napisał: > "Przykro mi Sidorowski" tak przedstawial sie Zygmunt Himmelsbach w "Rejs" Marka > > Piwowskiego. > Tekst tym bardziej smieszny jesli zna sie jego geneze.Piwowski i Himmelsbach > byli stalymi bywalcami kultowej knajpy SPATiF.Ekscentryczny Himmelsbach > zabieral ze soba psa, ktorego "sadzal" normalnie jak klienta za stolem(na > krzesle, morda do stolu).Kierownik lokalu SIDOROWSKI, podbiegal wsciekly do > stolu tego Tercetu i oponowal, na co Himmelsbach odpowiadal sucho(o psie), jak > gdyby nic sie nie stalo"On sie tylko przysiadl"Miedzy cool Himmelsbachem i > typowym kierownikem panstwowej restauracji z czasow komuny powstal permanentny > konflikt( chyba nawet momentami zakaz wstepu dla Himmelsbacha). > Tekstem "Przykro mi Siodorowski" Marek Piwowski i Zygmunt > Himmelsbach "podziekowali" Sidorowskiemu w realu, ktory ponoc po projekcji tego > > fimu bardzo powaznie sie obrazil(obiektywnie, rozumiem goscia) > > Za postacia Kaowca Tyma, kryje sie Gomulka(OK, kwestia interpretacji) Ciekawe spostrzezenia. Dzieki. Toz i dlatego, film ten kultowy! Dodam, ze Intelektualista, grany byl przez prawdziwego intelektualiste: Andrzeja Dobosza. "(...) Innym razem Andrzej Dobosz na banalne pytanie, co porabia, oswidczyl, ze rozpoczal prace nad monumentalnym dzielem o budowie pierwszej w Europie kolei zelaznej. Budowa ta - wyjasnil mi - wplynela na cale zycie kontynentu. (...)" ks. Adam Boniecki w Przedmowie do ksiazki Andrzeja Dobosza: GENERAL W BIBLIOTECE Wydawnictwo Literackie, Krakow, 2001. _____________________ Bedac w Paryzu warto odwiedzic ksiegarnie polska p. Andrzeja Dobosza. Przy okazji podam adres. Jak zwykle nadzwyczaj Serdecznie, Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wer(?)der Re: Re: REJS/Pamflet na Wladyslawa Gomulke IP: *.dip.t-dialin.net 18.05.05, 00:11 Witaj Storima, Fakt, film kultowy.Piwowski zrobil naprawde film super artystyczny (naprawde sceny sa super).Ta polityczna tragikomedia jest naprawde niepowtarzalna(jest kilka takich filmow tzw"szkoly polskiej"; "Noz W Wodzie" mnie urzeka,...nie pamietam niestety zadnych dialogow) A filmy ZA BARDZO polityczno/spoleczne,ogolnie mnie nie przekonuje(napewno sa ciekawe), gdyz czesto "Warsztat" schodzi na plan drugi.Szczegolnie kojarze to chyba z Costa-Gavras.ALE oczywiscie jego Filmy sa bardzo ciekawe. Wyjatkiem sa filmy wlasnie z Francji.Z przed i po "Wiosnie Barykad"; Nouvelle- Vague, byly przelomem w KINIE.KINO FRANCUSKIE bardzo lubie, nawet kryminaly Chabrola, chyba za ta tak wiarygodnie prezentowana prowincje francuska.No i Kassowitz oczywiscie.Natomiast o pieknych aktorkach nie wspominam...juz pozno, no i nie temat Apropos intelektualisty Pana Dobosza; pamietam, ze chyba przebywal on w okresie dziecinstwa w klasztorze.Wiem, ze wyjechal przed mnostwem lat do Francji. Pozdrawiam Mocno Tomek Uwazam, ze Twoja propozycja podania namiaru na Ksiegarnie Pana Dobosza, jest zacna.Dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wlodek Re: Re: REJS/Pamflet na Wladyslawa Gomulke IP: *.vf.shawcable.net 22.05.05, 19:57 Gość portalu: wer(?)der napisał: > "Przykro mi Sidorowski" tak przedstawial sie Zygmunt Himmelsbach w "Rejs" Marka Piwowskiego. Wer [?`]er'ze sprawdz moze jak mial na imie Janek Himilsbach:))) Najlepiej czytajac "Z Glowy" Glowackiego... A co do Rejsu, to jest on "kultowy" juz chyba w trzecim pokoleniu kinomanow. I dobrze... I czy to akurat pamflet na Gomulke??? To jest obrazek calej gomulszczyny... I gierkowszczyzny tez ....Wicie tow. rozumicie? Wlodek ps Jeszcze zeby to byl pamflet to pol bidy... To niestety byla prawda z epoki. Zajrzyj do Dziennikow Kisiela, to sie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrusb Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 09:50 "Ich weiss nicht" - C.K Dezerterzy :) "Ruhe!" - również C.K :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ww Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.vf.shawcable.net 22.05.05, 20:01 - Bo to zla kobieta byla... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: A moze kultowe powiedzonka z polskich filmow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.05, 21:43 Szakal:Chcesz nam na glowy sciagnac Interpol? Wąski:A , nie no skad! Szakal: To sciagnij ten transparent kut..e! Wąski: Wąski jestem. Szakal: Widze... Odpowiedz Link Zgłoś