Dodaj do ulubionych

Bezduszność miejskich urzędników

IP: *.prenet.pl 24.05.05, 20:47
Nic dziwnego, że urzędniczka tak postępuje. Z takim imieniem....
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.05.05, 21:58
      a niech urząd udowodni że pomagają tej pani dzieci
    • Gość: mr.Robinson Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:55
      Panie Wrona !!! tylko tyle umie pan powiedzieć ?? wstyd !!!! taki pobożny
      urzędnik...nieładnie .... proponuje zbórkę pieniędzy !!!! a jak będzie więcej
      niż 46 zł, to zasilimy konto schroniska dla bezdomnych psów.
      • Gość: aro juz to kiedyś było .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:24

i znowu kolejna akcja z urzędasami w roli głównej ...

ale twardzi sa ... pewnie jej nie popuszczą ...

• Gość: Ja Re: juz to kiedyś było .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 07:48
          Przecież ta pani wnioskując z artykułu ma 65 lat, więc co ta
          głupia "urzędniczka" się czepia? DNO!
    • Gość: niki Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: 212.160.108.* 25.05.05, 06:43
      Ta pani nie udowodni,że dzieci jej nie pomagają finansowo. A nich urząd
      udowodni,że dzieci pomagają jej finansowo.
      • leandrao Re: Bezduszność miejskich urzędników 25.05.05, 08:31
        "Częstochowa przyjaznym miastem" - no rzeczywiście przyjaznym, nie ma co, tylko
        pytanie dla kogo przyjaznym - vide: dodatki mieszkaniowe, zamknięcie pubów na
        Dekabrystów, teraz paradoks z tym biednym pieskiem, którego jedynym problemem
        jest to, że szukał domu.
        Skoro pani urzędniczka jest tak wierna przepisom prawa, niech pokrywa koszty
        utrzymania psiaka w schronisku dla zwierząt. To byłoby sprawiedliwe
        rozwiązanie. Dla starszej pani wymieniona kwota to spory wydatek, ale panią
        urzędnik będzie z pewnością na to stać.
        • Gość: yu Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 15:31
          Cała Częstochowa
    • Gość: jurek Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 08:56
      Panie prezydencie to kogo pan tam zatrudnia.A pani urzędniczka nie spytała przypadkiem czy ta pani nie pomaga rodzinie z którą mieszka tylko z góry zakłada że rodzina pomaga jej.Proponuję wysłać tą panią do pracy w dziale spraw niepotrzebnych bez kontaktu z ludzmi najlepiej do piwnicy do archiwum.
    • Gość: lojesky Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.pkobp.pl 25.05.05, 09:36
      Pani Naczelnik chyba nie zna podtsawowej zasady obowizujacej w prawie.To na
      Urzedzie lezy ciezar dowodu, ze Emerytka dostaje pieniadze od dzieci, a nie ona
      ma udowadniac ze taki fakt nie ma miejsca. po raz kolejny nasza adminstracja
      wykazala sie glupota i nadinterpretacja przepisow
      • Gość: zgryz Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:14
        to nie jest bezduszność urzędników UM Cz-wa to odzwierciedlenie tego że
        prezydent zatrudnia swoich znajomych durni! - ale przeciez nie będą
        udawadniać , że durniami są?! - to widać, słychać i czuć!
      • pepsic Re: Bezduszność miejskich urzędników 25.05.05, 10:18
        Wszystkie kryteria określone w ustawie oraz uchwale rady miasta zostały
        spełnione przez wnioskodawczynię, więc wydawałoby się, że to czysta
        formalność Sprawa jest oczywista, ale nie w naszym magistracie. Czy i w tym
        przypadku urzędnicy nie zostali czasem przeszkoleni jak wydawać odmowy w
        sprawach ewidentnych i skutecznie zniechęcać dochodzenia swoich praw - tak jak
        było przy sprawie dodatków mieszkaniowych. Przecież można sporo zaoszczędzić
        (będzie jak znalazł np. na medale i pamiątki z okazji XV - lecia samorządu).
      • Gość: www.jaskola.pl Zaopłacę podetek za psa tej Pani! Wstyd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:06
        Oczywiście że tak!

Proszę o kontakt GW lub Panią - zapłacę PODATEK ZA PSA TEJ PANI!!!! Tomasz Jaskóła,
        www.jaskola.pl.

Mam dosyć głupoty i niedostosowania miasta!
    • Gość: Tomasz Jaskóła do GAZETY WYBORCZEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 10:57
      Proszę o kontakt - zapłacę PODATEK ZA PSA TEJ PANI!!!! Tomasz Jaskóła,
      www.jaskola.pl.

• Gość: www.jaskola.pl Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:01
      Proszę o kontakt - zapłacę PODATEK ZA PSA TEJ PANI!!!! Tomasz Jaskóła,
      www.jaskola.pl.

• Gość: Do Pana Tomasza Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:26
        Kochany panie, niech Pan tego nie robi, bo tylko PRZYZNA PAN RACJĘ TEJ IDIOTCE
        Z MAGISTRATU. Spowodujmy raczej, żeby jak najmniej oszołomów nami rządziło. Nie
        możemy godzić się na idiotyzmy naszej "władzy"
        • milanek78 Re: Bezduszność miejskich urzędników 25.05.05, 11:32
          Tytuł tego artykułu powinien brzmieć: głupota miejskich urzędników. Zastanawia
          mnie reakcja prezydenta. Nie mój biznes, nie moja instytucja, ale uważam, że
          powinien głosno i zdecydowanie zareagować, tymczasem usłyszeliśmy komentarz:
          obiecuję się przyjrzeć sprawie.
          No ludzie, jeśli my w takich drobnych sprawach nie potrafimy podejść do
          człowieka z sercem, to z czym do Europy?
          Kompromitacja
        • Gość: www.jaskola.pl Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:40
          to sparwa jednostkowa - NALEZY ZMIENIĆ MENTALNOŚC URZĘDNIKÓW ... A NA TO
          POTRZEBA SPOSO CZASU NIESTETY. Nie chcę przyznania racji urzędnikom, ale chcę
          aby ta kobieta nie była zmuszona oddawać psa do schroniska. Sam jestem
          wielbicielem wszlkich kundelków. Jeszcze RAZ POWTARZAM - PROSZĘ MI DAC NAMIAR NA
          TA PANIĄ, ALBO KONTAKT [JUŻ ZAMAILOWAŁEM DO WYBORCZEJ, ALE NIE MAM ODPOWIEDZI]
          A ZAPŁACĘ TEN CHOLERNY PODATEK! I MIEJMY O JEDNĄ GŁUPTE MNIEJ!
    • Gość: nie wiem Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 11:50
      Od kiedy urząd inny od Urzędu Skarbowego może prosić o dostarczenie PIT - u!?
      • Gość: inny Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:21
        ja was nie rozumiem. Monika Jaremko robi ludzi w konia, żeby nie napisać w
        psa. Jaskóła robi sobie kampanię. Ciekawie gdzie startuje czy do Sejmu, Senatu
        czy na Prezydenta RP. Poza tym te dwa największe cwaniaki z Rady co kasę biorą
        za siedzenie za stołem prezydialnym, będąc w opozycji pozwalają sobie na
        okłamywanie ludzi. Sami uchwalili takie przepisy, że osoba samotna jest
        zwolniona z podatku (3,8 zł) miesięcznie. Natomiast jak mieszka z dziećmi to
        niestety nie mieszka sama no chyba ze Jaremko, Wiatrak i Warzocha mieszkając z
        ze swoimi dziećmi uznają ich za obcych. Reszta to gra na ludzkich uczuciach
        żeby nie powiedzieć na głupocie.
        • Gość: www.jaskola.pl Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:41
          Nie stratuję i nie mam ochoty! A skoro tak wydedukowałeś to Ci się nic już nie
          zgrywa. Przyjacielu a znasz może zapis, że w przypadku nierówności prawnej
          nalezy stosowac pzrepis łagodniejszy dla gospodarstwa domowego? Przykład -
          abopnamet RTV .... Słucham twoje odpowiedzi specjalisto?!

• Gość: www.jaskola.pl Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:43
          Aha! Mieszkanie z dziećmi nie oznacza WSPÓLNEGO GOSPODARSTWA! SPECJALIZTWO>
          Dajesz przykład kogoś kto ma nastoletnie dzieci! Przyjacielu one są NA
          UTRZYMANIU ojca i mamusi .... A ta kobieta prowadzi gospodartwo osobno... !
          Odezwij się Panie specu ...
    • Gość: dn Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 19:52
      "Tadeusz Wrona, prezydent Częstochowy: - Przepisy przepisami, życie życiem.
      Urząd - w tym wypadku wydział finansowo-księgowy - ma pomagać."

...ma pomagać robić oszczędności w kasie miejskiej
    • Gość: Hans www.lubliniec.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 21:43
      Eh, ta Częstochowa...
      U nas, na Śląsku, w Lublińcu, nasi kochani radni zwolnili z podatku za
      posiadanie psa, wszystkich mieszkańców zameldowanych na stałe na terenie
      naszego miasteczka. U nas, na Śląsku, nie dopomyślenia jest taka bezduszność...

www.lubliniec.bip.info.pl/dokument.php?iddok=806&idmp=55&r=o
      • Gość: dn Re: www.lubliniec.pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.05, 22:32
        no proszę, jednak można iść mieszkańcom na rękę
    • Gość: kamilla Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 25.05.05, 23:23
      po prostu żenujące jest, że dzisiaj w alei jana pawła wydarzył się chyba po raz
      pierwszy taki wypadek, że samochód osobowy został zmiażdżony przez dwa tramwaje
      jadące z naprzeciwka, a gazeta ani słowa o tym nie wspomniała. żadnych zdjęć,
      żadnych relacji, po prostu żenada.
    • Gość: Adamo01- (0124) Re: Bezduszność miejskich urzędników IP: *.ds2.uw.edu.pl 25.05.05, 23:52
      witam serdecznie to totalna ignoracja urzednika brak chodz odrobiny ludzkich uczuć a takich bezpański piesek może tej Starszej Pani dać wiele radości te 46 złotych polskich to poprostu szczyt wieeekiej głupoty te jego Mościa urzednika jeśli ten darmozjad nie ma co innego do roboty niż utrudnianie życia starszej kobieci obywtelowi swego miasta to niech sie schowa lub znajdzie sobie inna prace
      chyba że prezydent Wrona uważa ,że takie podejście szeregowe urzednika jest jak najbardziej dobre i poprawne i tworzy wizerunek "przyjaznego miasta " ,bo szczerze wątpie taka moja sugestia ten urzednik powinien dostać upomnienie a jak to nie wystarczy niech szuka sobie innej pracy ,bo takich bezdusznych urzedasów żadnemu urzedowi nie potrzeba ani w Częstochowie i gdzie indziej w kraju
      pozdrwiam zespół wydania częstochowskiego i cała Gazete Wyborczą
      do redakcji trzeba pisać otakich absurdach urzedników ,bo moz wtedy nasze urzedy będą dla obywteli a nie dla zdraji nadętych beszusznych , zbiurokratyzowanych tępych urzedasów
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka