Gość: jaaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 09:18 No właśnie.Ale kiedy?Wie ktoś?Bo coś tam słyszałam ale nic konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babeczkaa Re: BAJM na Promenadzie 30.05.05, 09:27 podciągam :) tez chętnie zobaczę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: BAJM na Promenadzie IP: *.icis.pcz.pl 30.05.05, 11:06 Tylko kto za to bedzie placil ? Czyzby znow iles tam dziesiatek tysiecy zl publicznych faktycznie pieniedzy pojdzie na jednorazowy wystep "spadajacej" gwiazdy, podczas gdy pieniadze te moglyby zostac wykorzystane z nieporownanie wiekszym pozytkiem na wsparcie dzialalnosci kulturalnej, w tym ciekawych koncertow, w klubach czy innych Czestochowskich instytucjach kulturalnych. Jesli to mialby robic jakis sponsor z zewnatrz, to jego sprawa, ale jesli w ten sposob maja byc wydawane nasze pieniadze, to stanowczo protestuje. Mamy naprawde ciekawych tworcow i inicjatyw w naszym miescie, ktorych powinno sie wspierac. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: BAJM na Promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:27 > Tylko kto za to bedzie placil ? Ja Ciebie nie rozumiem!!!! Jak był Mannam to agitowałeś, tylko że ja tych wyjców nie lubię. Przymknij swoją szczekaczkę i bądź wyrozumiały dla innych, którzy inną muzykę lubią. Nie narzucaj innym swoje upodobania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucjan Re: BAJM na Promenadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:02 Bajm nazywasz spadajaca gwiazda? Heheh czlowieku nie osmieszaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: BAJM na Promenadzie IP: *.icis.pcz.pl 30.05.05, 12:59 Nie chodzi tutaj o rodzaj muzyki, chodzi tylko o to kto bedzie za to placil. Jesli prywatny sponsor, to jest to jego sprawa, chociaz tez warto sie zastanowic. Jesli mialyby byc to pieniadze publiczne, to bylbym zdecydowanie przeciw. W miescie jest bardzo duzo instytucji kulturalnych i klubow, ktore caly czas prowadza aktywna i naprawde ciekawa dzialanosc i zasluguja duzo bardziej na wsparcie. Inni to juz dawno rozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: BAJM na Promenadzie 30.05.05, 23:26 Tobie xx to zawsze źle - jakby przyjechał Twój Lech Janerka i chciał dać koncert na promenadzie to tez bys krzyczał kto będzie płacił? Już wolę żeby pieniądze szły na coś takiego, a nie jak to w naszym mieście jako dofinansowanie kolejnej pierdoły dla księży czy "bardzo biednej" Jasnej Góry. Za czasów wrony skończyły się w naszym mieście imprezy tego typu, - przedtem regularnie były majówki (Na ogól Perfect, Blendersi) i imprezy Radia Fon (we wrześniu - na ogół Lady Pank) - ale chociarz konkretne zespoły przyjeżdżały. Przez te lata mi było szkoda, że tego nie ma albo jest tak rzadko, bo Północ się świetnie nadaje na tego typu imprezy - a teraz znowu się coś zaczyna dziać to się podnoszą głosy, że im źle - nikt Wam nie każe chodzić na te koncerty - więc dajcie iść innym, a tak to się zachowujecie jak pies ogrodnika, co to sam nie zeżre a drugiemu nie da. Jak już tak się czepiacie finansów UM, to radzę wziąc pod lupe inne inwestycje "jak zawsze nieomylnego" pana w. - tam się znajdzie trochę machlojek, a od koncertów to się od...stosunkujcie w delikatny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: BAJM na Promenadzie 31.05.05, 22:58 Gość portalu: xx napisał(a): > Tylko kto za to bedzie placil ? > > Czyzby znow iles tam dziesiatek tysiecy zl publicznych faktycznie pieniedzy > pojdzie na jednorazowy wystep "spadajacej" gwiazdy, podczas gdy pieniadze te > moglyby zostac wykorzystane z nieporownanie wiekszym pozytkiem na wsparcie > dzialalnosci kulturalnej, w tym ciekawych koncertow, w klubach czy innych > Czestochowskich instytucjach kulturalnych. > > Jesli to mialby robic jakis sponsor z zewnatrz, to jego sprawa, ale jesli w ten > > sposob maja byc wydawane nasze pieniadze, to stanowczo protestuje. > > Mamy naprawde ciekawych tworcow i inicjatyw w naszym miescie, ktorych powinno > sie wspierac. > > Pozdrawiam, i tu kolejny raz musze powiedziec panu dwa iksy ze czepia sie do tego co nie powinien czlowieku o co ci chodzi z kasa miasta czy dostaniesz z niej chociasz grosz do lapy bo ja uwazam ze nie a takie koncerty sie zwravcaja wiesz ile miasto bierze za jedna budke z hotdogami co stoji na koncercie przejdz i policz ile ich jest a druga sprawa to czepiasz sie kolejny raz 3 scislej mowiac ze zespol jest beeeeeee lady pank nie kasia kowalska nie maanam nie bajm nie i wyjezdzales z janerka normalnie jak widze twoj post to mi sie go czytac nie che wyjedz z tego miasta jedz do warszawy masz kluby i smietanke calego szitbiznesu z polski jezeli zycie tutaj ci nie odpowiada albo wyjdz i publicznie powiedz zeby zakazali masowek a gwarantuje ludzie cie ukamienuja nie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: BAJM na Promenadzie IP: *.icis.pcz.pl 31.05.05, 23:00 Przygotowywalem juz odpowiedz wczesniej - nie mialem czasu jej doszlifowac - zaraz wysle w tej formie jaka mam. I naprawde forum jest po to zeby dyskutowac - bez wzajemnego obrazania (sie tez). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: BAJM na Promenadzie IP: *.icis.pcz.pl 31.05.05, 23:19 Odpowiadam: 1. Janerka byl w klubie Paradox i kazdy placil za siebie. 2. Pieniadze na kulture powinno isc w pierwszym rzedzie na rozwoj inicjatyw kulturalnych w naszym miescie - Teatru, klubow, rowniez festiwali, ale takich ze jest w nich jakis wklad tworczy naszego miejscowego srodowiska, ktore wzmacniaja pozycje naszego miasta na kulturalnej mapie naszego kraju i jednoczesnie pzrynosza cos istotnego i ciekawego dla mieszkancow. 3. Moim zdaniem czyli czlowieka znajacego troche blizej realia zycia kulturalnego w Czestochowie, jednym z najazniejszych osiagniec obecnej kadencji jest ozywienie dzialalnosci kuturalnej w naszym miescie - takiej codziennej, a przynajmniej weekendowej :)) Ozywienie to bazuje na inicjatywach nas, Czestochowian. 4. Zeby to ozywienie moglo byc kontynuowane, potrzebne jest wsparcie finansowe ze strony wladz miasta. 5. Zawsze gdy wydaje sie pieniadze trzeba brac pod uwage stosunek efektu do kosztow. Maanam kosztowal 76 tys. Za te sume 3 kluby w Czestochowie moga prowadzic caloroczna intensywna dzialalnosc, zapraszajac naprawde dobre zespoly. Oczywiscie wtedy koncerty tych zespolow sa odplatne, ale ceny moga byc umiarkowane. 6. Od czasu do czasu mozna nawet sobie pozwolic na taka rozrzutnosc, ale trzeba miec chociazby swiadomosc, ze te pieniadze moglyby by byc inaczej wydane, faktycznie z wiekszym pozytkiem dla rozwoju naszego miasta. 7. Mozna w zwiazku z tym zrobic takie darmowe imprezy naprawde rzadko - w szczegolnosci na Dni Czestochowy, ktore sluza umocnieniu wiezi spolecznej i poza tym pozwalaja pokazac osiagniecia naszych tworcow. 8. O wiele lepszym sposobem wyadwania pieniedzy na kulture jest np. wsparcie imprez organizowanych w takcie Nocy Kulturalnych, czyli generalnie wlasnych inicjatyw. Takich jak rowniez ubiegloroczny znakomity Garaz-Festiwal, gdzie wystepowali zarowno nasi jak i importowani muzycy. W tym roku juz taki festiwal nie odbyl sie - wlasnie z powodu braku pieniedzy. 9. Czestochowa powinna rozwijac wlasne zycie kulturalne, a nie bazowac na sciaganiu imprez z zewnatrz - takich jak Teatry z Warszawy z popularna chalturka. Dla miasta tej wielkosci co Czestochowa to droga donikad. 10. Na co wydawane sa prywatne pieniadze sponsorow to ich sprawa. Ja mowie o pieniadzach publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: BAJM na Promenadzie 31.05.05, 23:51 "A swini pluc w oczy to mowi ze deszcz pada" Ty rozumiesz czlowieku kulturalny o co mi chodzi i innym tez piszesz ile miasto stracilo na te koncerty moze napisz ile na nich zarobilo nie napiszesz bo takiej wiadomosci nikt nie poda ludziom ani w gazetach ani radiu a z drugiej strony jezeli mowimy o cenach to jezeli twierdzisz ze za jeden maanam 76 tys zl 3 kluby moga zapraszac zespoly przez caly rok to hmmmmm sorry ale co to za zespoly jak zespol jest dobry to i dobrze sie ceni i tu pragne zakonczyc swoj wywod czlowieka spolecznie nazwanego plepsem i manelem bo chodze na darmowe koncerty Popatrz na tlumy ile ludzi bawi sie na koncertach na promenadzie pod realem na placu bieganskiego i pomysl widocznie im sie to podoba a jak juz tak przeciwny masowka to napisz petycje zeby zakazac woodstocku jarocina i innych wazniejszych w kraju imprez za free i kto cie poprze tv trvam i stare baby w moherowych beretach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: BAJM na Promenadzie IP: *.icis.pcz.pl 01.06.05, 00:11 Woodstock nie jest finansowany za publiczen pieniadze - to finansuja prywatni sponsorzy i ludzie dajacy kase na WOSP. Teraz niczego nie ma za darmo tak naprawde. Dodam ze nic nie mam przeciwko WOSP i Wodstockowi. Ale to sa prywane pieniadze. Ja mowie tylko o wydawaniu publicznych pieniedzy - ich rozsadnym wydawaniu dla rozwoju miasta. Te pieniazde - 76 tys. - one nie pozawalaja oplacic w calosci dzialnosci tych 3 klubow, ale wesprzec je na tyle ze moga prowadzic intensywna dzialalnosc, a reszte pieniedzy dostana z biletow i z dzialanosci wlasnej. Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: BAJM na Promenadzie 01.06.05, 00:16 skoncz juz prosze bo nabede wstretu do tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: BAJM na Promenadzie 01.06.05, 00:17 a odpowiesz mi na moje pytanie ile miasto zarobilo na tych 3 koncertach????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GG Re: BAJM na Promenadzie IP: 80.51.57.* 30.05.05, 15:10 co za koncert i skad o tym slyszeliscie napiszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luke Re: BAJM na Promenadzie IP: 80.51.57.* 30.05.05, 15:50 Won z koncertami z Promenady! Puby to zamykać a pijane bydło spędzać z całego miasta to w porządku? Dosyć już tych idiotycznych pseudoimprez na promenadzie! Odpowiedz Link Zgłoś
anakastyczny Re: BAJM na Promenadzie 31.05.05, 02:13 No fakt jak już kasę wywalają to nie na bajam ale dobra powstrzymam się bo de gustibus.. a czasem to szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
malibu90 Re: BAJM na Promenadzie 31.05.05, 23:50 Ja bym chętnie posłuchała ;) No więc... Niech ktoś w końcu napisze kiedy będzie ten koncert , nie rozwodząc się kto za to płaci... :/ grryyy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacuziel Re: BAJM na Promenadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 00:33 A dupa tam panie Ferdku... Tak bym podsumował ten wątek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: BAJM na Promenadzie IP: 80.51.57.* 01.06.05, 07:56 TO NAPISZE W KONCU KTOS KIEDY TO BEDZIE, CZY NADAL BEDZIECIE SIE ROZWODZIC NAD PIENIEDZMI, Z KTORYMI I TAK NIE MOZECIE NIC ZROBIC Odpowiedz Link Zgłoś