Gość: Pawian IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.05, 21:44 Nie rozumiem dlaczego nie szanujecie Policji. Co oni wam zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ppp Re: Cała prawda o Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 08:59 ja dostałem mandat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Cała prawda o Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 10:10 Cała prawda, całą dobę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Cała prawda o Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 11:29 cała prawda?????o Boże! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Cała prawda o Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 20:12 Ja ich nie mogę strawić bo zostałem posądzony o to czego nie zrobiłem . Pewien sierżancina na komisariacie nie dał mi dojść do słowa bo trzymał stronę swoich znajomych postawił zarzut a potem namawiał do cichej ugody . BRAWO "STRÓŻE PRAWA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Cała prawda o Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:52 www zgodziles sie na ta ugode? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęki Re: Cała prawda o Policji IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.06.05, 15:59 Niektórzy myślą źle o policji, bo tylko złe rzeczy na ich temat się w telewizji wysłuchuje. Tu korupcja, tu jakieś przekręty, tu kogoś złapali i zarzucili czyn, którego nie zrobił. Mieszanka mentalności, prawa, informacji i jeszcze kilku rzeczy sprawiła, że niektórzy nie lubią policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Cała prawda o Policji IP: *.net 07.06.05, 21:59 ...pożyczyłem samochód od brata , aby jechać odchaczyć się w urzedzie , wracam sobie wzdłuż tramwaji w stronę M1.stoje na skrzyzowaniu w alejach-megasam.zielone...ruszaja samochody , poprzedzajaccy mnie samochod w ostatnim momencie wrzuca migacz , skreca w prawo....zatrzymal sie i przepuszcza pieszych , chcac nie chcac stoje za nim , tylem jeszcze na pasach, sygnalizacja wisi nademna,samochod przedemna rusza , ja opuszczam skrzyzowanie- jego czesc- zatrzymuje sie po srodku- w czasie kiedy opuszczalem skrzyzowanie zmiana swiatel i ruszaja samochody , od strony j.gory jadacy radiowoz skreca w lewo i staje kolo mnie , machaja do mnie ( na pewno nie na powitanie...) kolejna zmiana swiatel , opuszczam skrzyzowanie , panowie w chlapanych bucikach prosza mnie wraz z dokumentami do swego pojazdu.... i pytaja mnie - czy wiem dlaczego mam przyjemnosc prowadzic z nimi konwersacje? -odpowiadam- nie wiem... - dlaczego? -przejechal pan skrzyzowanie na czerwonym swietle -wiec pytam sie , co nalezy zrobic , kiedy kierowca wiedzie na skrzyzowanie na zielonym swietle, i w czasie jego opuszczania ono sie zmienia? policjant - nalezy je oposcic oczywiscie.... -wiec je oposcilem,jezeli chcialbym przejechac na czerwonym to spojzalbym czy gdzies nie stoicie i nie zatrzymywal bym sie po srodku , tylko przejechal cale skrzyzowanie i pojechal dalej...czyz nie? - nie , pan przejechal na czerwonym. prosze sie nie klocic proponuje Panu 300zl mandat i 6pkt, przyjmuje pan mandat czy kierujemy sprawe do sadu , jak pan chce???? pytam sie.. - a jak to w sadzie wyglada? -pana zeznania przeciwko moim i kolegi? chce pan sprobowac??(glupi ironiczny usmiech!)-i wtedy nie trzysta a min 5000zl plus koszta sadowe!! PYTANIE co wy byscie wybrali? mandat i punkty? czy sad? ja wybralem mandat(300zl za nie stosowanie sie do sygnalizacji swietlnej plus 6pkt)- choc i tak nie mam z czego zaplacic ,,ale wole to niz kilka tysiecy swoja droga , ciekawe jaka maja prowizje od mandatu? i po jakim czasie przysylaja wezwanie do zaplaty i z jakim naliczonym procentem?! i czy mozna sie ubiegac o jego umozenie? juz po 7mio dniowym terminie odwolawczym ? odpiszcie pozdrawiam ...tin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęki Odsetki od mandatu. IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.06.05, 22:33 Moi znajomi po kilku miesiącach dostali bodajrze niecałe 5 czy 10 zł odsetek od 200 zł. Jednak znając Polskę wszystko tu zależy od przypadku. Co do odwołania, to nie zaszkodzi spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Re: Odsetki od mandatu. IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 23:12 Jesli nie zgadzasz się z policjantem i nie da się sprawy załatwić inaczej,łagodniej dla ciebie-możesz nie przyjmować mandatu.Sprawa wówczas pójdzie na wokandę sądu,tyle że grodzkiego który jest odpowiedikiem zlikwidowanego kolegium.Tu masz mozliwość dochodzenia swoich praw.W wypadku porażki dostaniesz karę,podobną wysokością do mandatu podwyżona o koszta sądowe-kilkanascie złotych. Możesz też przyjąć mandat i go nie zapłacić,tyle że po jakimś czasie odezwą się komornicy i beda nieprzyjemnie nękać,jesli nie zapłacisz to dobiorą się do twoich zarobków lub np.zwrotu z podatku którego uszczuplą o odpowiednią kwotę.Odsetki od mandatu nie są duże,kilka złotych,u mnie ze 100 zeta było ich ok. 8 złotych. Więc sąd grocki w niektórych przypadkach może być pozytywny jeśli bedziesz potrafił udowodnić swoją niewinność. Jednak istnieje prastara zasada-z władzą się nie dyskutuje jeśli nie ma się naprawdę mocnego argumentu,trzeba dać mu poczuć że jest ważny,madry i jest panem sytuacji a zarazem kombinowac słownie by "zeszedł" z wysokości mandatu.Trudno,trzeba się upokorzyć by nie płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doświadczony Re: Cała prawda o Policji IP: *.iplus.pl 08.06.05, 08:37 akurat w sądzie to na panów policjantów są cięci i zadne tam 5 tys a 100 słownie sto złociszy bys zapłacił+ koszty jakieś 30 PLN. wiem z doświadczenia. a na to jak sędzia ładnie ich gnoił miło było popatrzeć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Cała prawda o Policji IP: 80.51.236.* 08.06.05, 08:50 Gość portalu: bezrobotny napisał(a): > ...pożyczyłem samochód od brata , aby jechać odchaczyć się w urzedzie , wracam > sobie wzdłuż tramwaji w stronę M1.stoje na skrzyzowaniu w alejach-megasam.zielo > ne...ruszaja samochody , poprzedzajaccy mnie samochod w ostatnim momencie wrzuc > a migacz , skreca w prawo....zatrzymal sie i przepuszcza pieszych , chcac nie c > hcac stoje za nim , tylem jeszcze na pasach, sygnalizacja wisi nademna,samochod > przedemna rusza , ja opuszczam skrzyzowanie- jego czesc- zatrzymuje sie po sr > odku- w czasie kiedy opuszczalem skrzyzowanie zmiana swiatel i ruszaja samochod > y , od strony j.gory jadacy radiowoz skreca w lewo i staje kolo mnie , machaja > do mnie ( na pewno nie na powitanie...) kolejna zmiana swiatel , opuszczam sk > rzyzowanie , panowie w chlapanych bucikach prosza mnie wraz z dokumentami do sw > ego pojazdu.... i pytaja mnie > - czy wiem dlaczego mam przyjemnosc prowadzic z nimi konwersacje? > -odpowiadam- nie wiem... > - dlaczego? > -przejechal pan skrzyzowanie na czerwonym swietle > -wiec pytam sie , co nalezy zrobic , kiedy kierowca wiedzie na skrzyzowanie na > zielonym swietle, i w czasie jego opuszczania ono sie zmienia? > policjant - nalezy je oposcic oczywiscie.... > -wiec je oposcilem,jezeli chcialbym przejechac na czerwonym to spojzalbym czy g > dzies nie stoicie i nie zatrzymywal bym sie po srodku , tylko przejechal cale s > krzyzowanie i pojechal dalej...czyz nie? > - nie , pan przejechal na czerwonym. prosze sie nie klocic > proponuje Panu 300zl mandat i 6pkt, przyjmuje pan mandat czy kierujemy sprawe d > o sadu , jak pan chce???? > pytam sie.. > - a jak to w sadzie wyglada? > -pana zeznania przeciwko moim i kolegi? chce pan sprobowac??(glupi ironiczny us > miech!)-i wtedy nie trzysta a min 5000zl plus koszta sadowe!! > > > > PYTANIE > co wy byscie wybrali? > mandat i punkty? czy sad? > > ja wybralem mandat(300zl za nie stosowanie sie do sygnalizacji swietlnej plus 6 > pkt)- choc i tak nie mam z czego zaplacic ,,ale wole to niz kilka tysiecy > > swoja droga , ciekawe jaka maja prowizje od mandatu? > i po jakim czasie przysylaja wezwanie do zaplaty i z jakim naliczonym procentem > ?! > i czy mozna sie ubiegac o jego umozenie? juz po 7mio dniowym terminie odwolawcz > ym ? > > odpiszcie > pozdrawiam Jeśli twoja znajomość przepisów "Prawa o Ruchu Drogowym" jest taka, jak znajomość słownika ortograficznego, to ci z całą pewnością bardzo współczuję !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeee Re: Cała prawda o Policji IP: *.net 08.06.05, 20:38 hej polonisto, lepiej wypowiedz sie na temat. a jak nie masz nic do powiedzenia, to napisz sobie rozprawke na temat "kubusia puchatka"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ree Re: Cała prawda o Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:53 prowizja wynosi 75 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donos Re: Cała prawda o Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:26 Zgodził się i teraz załuje, że musi swoich kumpli sprzedawać - przykre. I wcale sie nie dziwie ze nie cierpisz i trawisz policji. Jak cie sierzancina przemaglował ... ups. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona korubcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 12:55 szczegolnie komisariat 3 są nie douczeni i tępi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawian Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:07 Po pierwsze Policja nie jest tępa. Po drugie Policja ma władze i zawsze wie wszystko lepiej (tak już jest i będzie). Po trzecie jakiś szacunek dla Policji ze strony obywatelów musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:16 Ja uważam iż aby Policja była skuteczna należy : 1)Zmienić prawo 2)Inwestować w nią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawian Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:16 Otóż to. Unijne nakłady pieniężne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policjant Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:18 Policjant nigdy nie przyczepi sie do kogoś , kto zachowuje sie kulturalnie i zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Cała prawda o Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 09:22 gowno prawda ! to zalezy od policjanta i jego dnia... jak jest pijany to do wszystkiego sie moze doczepic... Policjant tez czlowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawian Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:19 Dokładnie. To że Policja sie czepia jakiegoś obywatela to wyłącznie jego wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Re: Cała prawda o Policji IP: 195.116.81.* 08.06.05, 13:28 Była godzina ok 20:00 kiedy zchodziłem po schodach do samochodu,doszłem do półpiętra i zobaczyłem pijanego menela a nad nim stoi policja i prosi o dokumenty.Ten oczywiście ich niemiał to też wzieli go ze sobą do radiowozu na parkingu przy bloku poszłem zanimi zobaczyc jak ta sprawa dalej sie potoczy.Niemineło 5 min.a oni odprowadzaja go na ławke na promenadzie dają papierosa i odchodzą.Niby nic się takiego nie stało ale ten menel przebywał w tej kladce codziennie nawed zadomowił sie w piwnicy,co spowodowało 3 pożary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęki Prawo i kultura IP: *.inds.pl / *.inds.pl 08.06.05, 15:22 Co prawda, to prawda nie doczepi się policjant do spokojnego człowieka, ale nasze prawo nie jest idealne i co jakiś czas widać, że kolejne kroki prawne są podejmowane błędnie. Tylko nie proszcie mnie o przykłady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes Re: Cała prawda o Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:55 ponieważ nie przykładają sie do pracy tylko postępują w myśl starej zasady ,,czy się stoi ,czy się leży ...'' a najczęściej wypełniają druki ,,umorzenia śledzctwa''. Jeżeli ktoś nie zgadza się z tą opinią (zwłaszcza jakiś dotknięty funkcjonariusz) chętnie przytoczę fakty z własnego doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:10 Bardzo proszę o te przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: menes menes do Obywatela -przykład IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 11:04 włamanie do mojego domu.Jest ok 3 nad ranem ,przyjeżdza patrol a następnie funkcjonariusz z psem.Pies podejmuje trop lecz funkcjonariusz za kilka chwil wraca ponieważ było ciemno a on był ,,bez wsparcia'' a tym czasem w samochodzie BEZCZYNNIE siedziało 2 policjantów (ale oni pracują w innym dziale) Ekipa zbiera bardzo wyrażne ślady lini papilarnych. Na drugi dzień sąsiad na pokazanych zdjęciach rozpznaje domniemanego włamywacza ale na pobranie lini papilarnych zostajemy wezwani my domownicy a nie podejrzany.Gdy zapytałem ,czy podejrzany był wzywany na przesłuchanie dowiedziałem się ,że tego nie mogą mi powiedzieć.Po wymaganym czasie przyszła decyzja umorzenia sprawy.Odwołanie do prokuratury też nic nie dało ponieważ sprawa wróciła do tych samych funkcjonariuszy a oni i tym razem nic nie zrobili. A niby po co mieli by coś robić przecież to nie ich okradziono a pensje i tak wzieli mimo ,że nie pracowali.Ta sprawa ma jeszcze wiele skandalicznych wątków ale nie chcę o nich pisać bo ciśnienie mi się podnosi,chyba ,że jakiś oficer policji jest ciekaw to chętnie spotkam się z nim i o wszystkim opowiem .Co na to Obywatel ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sierżant Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:11 Zawsze i wszędzie Policja królować będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Dlaczego? 08.06.05, 21:37 Dlaczego zakładasz wątek i wpisujesz się w nim pod innymi ksywkami? :-/ --------------------------------- www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obywatel Re: Cała prawda o Policji IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:13 Podpisuję się pod różnymi ksywkami , ponieważ mam różne ksywki. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Cała prawda o Policji 08.06.05, 22:32 To mi w zupełności wystarcza... dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam. --------------------------------- www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Cała prawda o Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 22:35 hahaha:) Odpowiedz Link Zgłoś