Gość: Kierowfca IP: *.21.pl / 213.199.204.* 06.06.05, 21:07 Najpierw może wybudują wystarczająco dużo parkingów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bibi Re: Blokady nie dojechały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 21:27 Ha ha...komendantowi nic ostatnio nie wychodzi....a najbardziej dobieranie sobie prawników.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tymoteusz Straż miejska jest Cool;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:37 Straż Miejska ----wielka akcja to śmieszne nie obrażająć nikogo ale czym Ci ludzie sie zajmują????hehehe karać staruszki sprzedające truskawki albo dzieciaki przechodzące na czerwonym świetle he dobre od tego jest nasz wymiar sprawiedliwości.Ja wiem ze Straż miejska nie ma takich praw jak policja która w sumie nic specjalnego nie robi a jak juz złąpie jakiedoś młdego dilera który ma przysobie 1gr marihułamy to hlubi sie tym jak by gang narkotykowy zneutralizowała.Sam na włąsne oczy widziałem dzisiaj w okolicach promenady jak grupa młodzieży (góra 16/17 lat ) pijacych piwo (dodam przecietnej nie wyróznuiajaćej sie młodzieży ) w tak zwanym zakazanym miejscu publicznym na widok Straży miejskiej nie robiło sobie nic z tego.A w momencie jak zostały "oszacowane siły" ( młodzieży było 10 osób a strażników 2) straż miejska obruciła sie na piecie udała że nic nie widzi i poszłą w druga strone .Dodam na sam końce ze strażnicy zostali spłentowani gromkim śmiechem i to jest wymair sprawiedliwości hehehehehe Owsze może to i dopbra akcja hehehe babcie was nie wyśmieja a kierowcy których nie ma przy samochodach tym bardziej ;];]Pozdrawiam wymiar sprawiedliwości;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASTERIX Re: Straż miejska jest Cool;] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:44 heh no wlasnie ze biedna babcia proboje zarobic na chleb sprzedajac,to przyjda tacy panowie co nazywaja sie straza miejska od 7 bolesci,ktorzy powiedza rzeby zwinela swoj interes a w dodatku wystawia jej mandat.A wracajac do blokowania kol to jestem ciekaw jak dlugo to potrwa,bo ile mnie pamiec nie zawodzi to juz raz bylo cos takiego w czestochowie i byl to raczej niewypal wiec nie wiem czy jest sens do tego powracac???no ale to nie do mnie nalezy decyzja. a wracajac do tego alkocholu,mlodziez pije na lawkach na promedzie-to jest podobno miejsce publiczne!!!to ja mam takie pytanie gdzie nie mam mejsca publicznego,lub gdzie moge sobie wypic z kolezankami i kolegami piwo, nie wliczajac tzw,ogrodkow piwnych??siadziemy sobie na lawce pogadamy,z kultura pijemy sobie piwko,a tu podejdzie smieszny pan w mundurku i wystawi mandat za picie alkocholu w miejscu publicznym!!!paranoja!!THE END. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Zawadzki OFICJALNE ZAPYTANIE. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.05, 22:40 Kiedy Straż Miejska wypowie wojnę grupkom osiedlowych huliganów i zajmie się pilnowaniem bezpieczeństwa na terenie miasta w godzinach wieczorynch i nocnych? Działania tego typu nie tylko bardzo przydałyby się społeczeństwu Częstochowy, lecz także poprawiłyby nienajlepszy obecnie wizerunek Straży Miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASTERIX Re: OFICJALNE ZAPYTANIE. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:47 HEH NAJPIERW JAK ZATRUDNIA WIECEJ LUDZI TO ZACZNA PILNOWAC POZADKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: OFICJALNE ZAPYTANIE. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:27 Kiedy Straż Miejska zajmie się od lat tymi samymi bezkarnymi kieszonkowcami w tramwajach i autobusach??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoko Re: Blokady nie dojechały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 23:04 do dupy z tą strażą miejską. pożytku nic z nich nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpio Re: Blokady nie dojechały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 07:53 Całkowicie się z tym zgadzam. Straz Miejska w Czestochowie i nie tylko powinna byc rozwiazana. szkodza na nią pieniedzy.Jak są potrzebni faktycznie to ich nigdy nie ma. a tu gieroje gonią babcię z pietruszką. byłem swiadkiem jak uzbrojeni po zeby Straznicy w tym kobieta/ gaz, pałka, kajdanki, pistolet, krótkofakówka/ zaczeli szarpac starszą kobiete tyko dlatego, że sprzedawała mleko na ulicy. Strasznie się zbulwersowałem tym widokiem. Było mi niedobrze , bo żeby kobieta tak traktowała kobietę? - Skorpio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny.. Re: Blokady nie dojechały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:07 ..a gdyby odpuścili sobie tekst byłby taki...."SM nie poradziła sobie z babcią- więc po co oni??" Jak statucha nie reaguje na grzeczne prośby strażników to lać ją pałą i nie patrzeć że ma pinda 70 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASTERIX Re: Blokady nie dojechały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:52 A POSTAW SIE NA MIEJSCU TEJ STARUSZKI JKBEDZIE CI BRAKOWALO NA OPLATY ZA CYNSZ ITP.TO ZOBACZYMYCZY BEDZIESZ TAKI MADRY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny... Re: Blokady nie dojechały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:44 ...tak się składa że tym staruszkom towar dowożą samochodami Mercedes,i to jest reguła.Chciałbym mieć takie problemy z opłatami jak one. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Blokady nie dojechały 08.06.05, 11:39 I Twoim zdaniem one sprzedając mleko zarobiły na mercedesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Blokady nie dojechały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:17 Ej "Skorpio" ty chyba pomyliłeś forum.Tutaj wypowiadamy się o blokadach a nie o mleku sprzedawanym na ulicy,które cię tak bardzo zbulwersowało.Babci z mlekiem chyba nie trzeba blokować tylko usunąć w trybie natychmiastowym z niedozwolonego miejsca w którym handluje.Są wyznaczone miejsca do handlu to niech tam babinka lezie i do woli robi biznes na mleku i pietruszce.A poza tym nie tacy jak ty powoływali Straż Miejską i nie tacy jak ty będą ją rozwiązywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumako Nie tacy jak ja... IP: 212.87.241.* 07.06.05, 08:39 ... powoływali Straż Miejską, ale tacy jak ja utrzymują ją ze swoich podatków, których część trafia na konto miasta. Nie bądź więc taki mądrala, bo skoro fajnie jest wyciągać rączki po naszą kasę, to może równie fajnie powinno być się zajmować sprawami dla nas najważniejszymi - a taką sprawą jest m.in. bezpieczeństwo obywateli. Nie zauważam związku pomiędzy nielegalnie handlującą kobieciną, a zazgrożeniem dla obywateli miasta. I nie wyjeżdżaj mi tu proszę z przykładem burmistrza Giulianiego - nie ta skala i nie te problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Nie tacy jak ja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 10:31 cyt:"tacy jak ja utrzymują ją ze swoich podatków" Każdy płaci podatki i nie jesteś jedyny "samolubie". Myślisz tylko o sobie i liczy się tylko twoje "JA". A pracownicy Straży Miejskiej,Straży Pożarnej,Wojska, Policji i inni to myślisz,że nie płacą podatków? NO I OCZYWIŚCIE ttttttyyyyyyy !!! Każdy mógłby powiedzieć,że ty też się utrzymujesz z czyjegoś podatku i tak samo wyciągasz rączki po kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bumako Re: Nie tacy jak ja... IP: 212.87.241.* 07.06.05, 11:52 Samolubie??? Misiu kolorowy!!! Próbujesz oskarżać mnie o bycie samolubem w sytuacji, gdy Twój cytat z mojej wypowiedzi świadczy wybitnie o tym, że nim NIE JESTEM!!! Dlaczego??? Bo pisząc "tacy jak ja" wyraziłem swoją troskę o WSZYSTKICH tych, którzy podatki płacą - służb mundurowych nie wyłączając. Gliniarz, strażak czy wojskowy - również oni mają PEŁNE PRAWO oczekiwać, że ich podatki są właściwie wykorzystywane. A ładowanie kasy na służbę, której naczelnym zadaniem NIE JEST poprawa bezpieczeństwa mieszkańców mojego miasta ( wyjaśniam - pisząc "mojego" nie sugeruję, że jestem właścicielem Częstochowy - to na wypadek, gdybyś nie zrozumiał ). Jeżeli mówimy o podatkach, to wiedz, że jako prywatny przedsiębiorca mogę Ci opowiedzieć BAAARDZO WIELE ciekawych historii związanych z podatkami odprowadzanymi przeze mnie do kasy miasta i państwa, a także o jakości obsługi takiego przedsiębiorcy w urzędach miejskich i państwowych oraz o sposobie wykorzystywania pięniędzy od TAKICH JAK JA przez to miasto i państwo. Nie korzystam więc z "czyjegoś " podatku. Boli mnie zaś to, że ze swych pieniędzy muszę utrzymywać takie nieudolne służby, jak Straż Miejska, której istnienie i działalność w żadnym razie nie poprawia mojego ( ach wybacz! NASZEGO ) bezpieczeństwa. Ściganie pokątnych handlarzy i ludzi spokojnie ( powtarzam - spokojnie! )pijących piwko na ławce nie jest w żadnym stopniu powiązane z zapewnieniem bezpieczństwa w mieście!!! Zarzucanie mi, że "myślę wyłacznie o sobie i że liczy się tylko moje >>JA<<" jest o tyle bzdurą, że KAŻDY myśli NAJPIERW o sobie i swoich najbliższych, potem zaś o reszcie ludzi. Jeżeli zaś Tobie wydaje się, że najważniejszy jest ogół, a potem jednostka - to informuję, że jest coś takiego, jak Muzeum Komunizmu w Kozłówce. Jest tam sporo przestrzeni dla socjalisty. Każdy, kto pracuje - płaci również podatki. Ale w związku z tym ma również pełne prawo ŻĄDAĆ od właściwych instytucji WŁAŚCIWEGO WYKORZYSTANIA środków pochodzących z tychże podatków. Straż Miejska w Częstochowie nie wykorzystuje tych środków w sposób przeze nas pożądanych - zamiast tego urządza sobie harce pomiędzy zaparkowanymi samochodami i handlarzami drobiazgiem. Pozdrawiam i życzę większego rozumienia czytanych tekstów. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Nie tacy jak ja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:11 Chyba dostałeś gościu mandat od nich za handel pietruszką albo za parkowanie na trawniku a może w miejscu niedozwolonym np.przy naszym nowym super kinie? Albo dostałeś kilka mandatów i nie możesz ich spłacić (właścicielu miasta)? Czego się czepiasz tych ludzi? Pracują tak samo jak ty. Dlaczego nie czepiasz się Policji? Bronisz ich? Przecież oni mają cię strzec przed chuliganami i poprawić bezpieczeństwo w mieście. Właśnie za to im płacą. Gdzie twoje żądanie o właściwe wykorzystanie środków z podatków, które płacisz na Policję? A może na nich wcale nie płacisz? Za picie piwka na ławeczce przed blokiem albo w piaskownicy o ile się nie mylę jest to wykroczenie i od Policji też dostaniesz mandat. I co, Policja jest wtedy dobra, no nie???? Strażnicy wykonują tylko swoją pracę tak samo jak i ty. A na temat podatków też mogę ci coś powiedzieć bo tak samo miałem swoją firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnuk Re: Nie tacy jak ja... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:55 ...ja też płacę podatki i żadam brecz z babami handlującymi gdzie popadnie.Ciekawe czy podobało by Ci się gdzyby te baby zaczęły handel pod Twoją bramą????nic szkodliwego,ale zaraz zadzwoniłbyś do SM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............... Re: Nie tacy jak ja... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:35 B R A W O !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASTERIX Re: Blokady nie dojechały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:50 TO JA MOZE POWIEM TAK NIECH STRAZ MIEJSKA ZATRUDNI WIECEJ LUDZI I NIECH ZAJMA SIE PILNOWANIEM CHULIGANOW NA OSIEDLACH A NIE UGANIAC SIE BACIA CO SPRZEDAJE PIETRUSZKE CZY DZIADKIEM SPRZEDAJACYM ZAPALKI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Blokady nie dojechały 08.06.05, 11:36 Było Ci niedobrze? Ale pewnie przeszedłeś obok tej całej sytuacji i pani strażniczce nawet słowa nie powiedziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QAZ STRAŻ MIEJSKA - MIASTA KLĘSKA IP: *.gebm.pl / 193.138.110.* 07.06.05, 09:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 09:53 Moze by tak zaczac od stworzenia miejsc na parkowanie , pozniej zakladac blokady , likwidowanie drobnych sprzedawcow ktorzy zarabiaj na chleb rowniez jest nie wporzadku , zacznijcie obnizac koszty zwiazane z utrzymaniem dzialalnosci , najlepiej karac to wychodzi naszym urzednikom najlepiej , maja pewne pieniadze Pozdrawiam Przedsiebiorca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Renowacja mebli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:12 Ludzie on sie zna na renowacji mebli wspolczesnych i antycznych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: Renowacja mebli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:15 "bingo" Tylko na to cię stać ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bingo Re: Niewiedza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:33 Nie mam wiedzy, nie pamietam, nie wiem, to nie moja sprawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Blokady nie dojechały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:40 DEBILIZM DEBILIZM DEBILIZM!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adwi Re: Blokady nie dojechały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 22:20 pewnie się powtórzę ale też zadam pytanie dlaczego straż miejska (policjanci też) nie zajrzą do tej czy tamtej klatki schodowej gdzie piwo i nalewki się do gardeł leją? Lepiej jest spisać i ukarać właściciela działki co sprzeda za grosze kwiatka albo jabłko, żeby się nie zmarnowało. Panie Komendancie Straży Miejskiej. Albo brak Panu wizji do czego pańscy funkcjonarisze są powołani albo oni po prostu się boją. Wystarczy przyjechać na Północ. Łapią retlerki bez smyczy a nalewkowicze mają sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Blokady nie dojechały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 06:08 Trochę realizmu kretynie.Wiesz ile jest klatek na północy a ilu strażników? U mnie jak piją do do nich dzwonię i jakoś się pojawiają:-) Pozdrawiam SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Blokady nie dojechały IP: *.hcz.com.pl 08.06.05, 09:19 nie za bardzo rozumiem czemu zabraniaja handlu ? bo jesli ludzie nie maja srodków do zycia i chca zarobic to trzeba ich ukarac np. za sprzedaz truskawek to dla mnie jest absurd. straz miejska powinna pomagac handlujacym (wyjasniac przepisy) a nie mandaty dawac chyba ze straznicy uwazaja ze zamiast handlowac powinni krasc - paranoja. co maja zrobic ci ludzie co nie mają srodków do zycia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .............. Re: Blokady nie dojechały IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:38 HAŁUBICZKA WIE NAPEWNO> RAZEM Z WRONĄ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Blokady nie dojechały IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:45 Jakis czas temu gazeta pisala dlaczego tak jest. Otoz wlodarze naszego miasta twierdza, ze do handlu sa przeznaczone specjalne miejsca, a osoby, ktore handluja gdzie popadnie chca sie uchylic przed placeniem za te miejsca, tak jak robia to inni. Oprocz tego uwazaja, ze taki handel w najbardziej reprezentatywnym miejscu Czewy (aleje) jest nieestetyczny. Odpowiedz Link Zgłoś