Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.05, 21:59 trochę kosztował :-( informacje.tivi.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szczęki Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: *.inds.pl / *.inds.pl 07.06.05, 22:12 Może zrobimy z niego obiekt zabytkowy od razu, żeby nie miał możliwości się rozpaść w ruchu hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Autoryzacja napraw IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 08.06.05, 00:25 Dogadajcie się w sprawie autoryzacji napraw. To najtańsze i najszybsze rozwiązanie problemu w obecnej sytuacji. Powinien zwyciężyć zdrowy rozsądek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratel Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 08.06.05, 07:15 Nie dogadajcie się w sprawie napraw tylko prokuratura niech się tym zajmie - czy aby nie był to ratunek finansowy dla upadającej firmyz odpowiednik profitem dla płacącego za ten szmelc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosvami policzmy... IP: *.21.pl / 213.199.204.* 08.06.05, 11:04 skoro dziennie zaoszczędzamy 1000pln to koszt zakupu 'nowoczesnego szynobusu' zwróci się za jakieś 17 lat. Świetna inwestycja. Acha.. skoro jeszcze nie jeżdzi to będzie to troszkę więcej niż 17 lat...Trafiona inwestycja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kubiś To super Biznesssss :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 11:34 Napiszę jeszcze raz , że z myśleniem radzą sobie lepiej inne nacje ..... Kubiś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Szynobusy z Polski IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 08.06.05, 18:01 Uważam, że szynobusy powinny być produkowane w Polsce. Z prototypami na ogół są problemy, jeżeli nie ma wystarczającego czasu na sprawdzenie konstrukcji przed wprowadzeniem do eksploatacji. Ważna jest szybka naprawa gwarancyjna potwierdzająca solidność producenta. Zwrócenie się do prokuratury, zamiast porozumienie się w sprawie autoryzacji gwarancji jest nieracjonalne. Obie strony skierują wysiłek na uzasadnienie swoich racji zamiast na poprawienie konstrukcji. Dochodzenie racji przy pomocy prokuratury nie zmniejszy w kraju bezrobocia, podobnie jak sprowadzanie szynobusów z zagranicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:11 "- Powstrzymuje nas to, że pojazd jest już prawie gotowy. Z tego co wiem, brakuje mu tylko dwóch par kół [czyli wszystkich, jakie ma - przyp. red.] - mówi Zamorski." gucio prawda!!! miałem okazję przyglądać się budowie takiego autobusu w Kolzamie i przawi gotowy szynobus ma juz koła - cały montaż zaczyna sie od zamontowania podwozia na kołach. Nie ładnie tak ludzi w konia robić!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: *.czest.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:02 Brakuje (wszystkich) 2 par kol? Ten ze zdjecia wyglada jakby mial conajmniej 4 pary... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: *.org / *.org 09.06.05, 07:35 po pierwsze jestem przeciwnikiem brania prototypó do liniowej ekploatacji własnie z tych powodów co napisano wczesniej ze prototyp jest jak programw wersji beta niby dzala ale czasem nie dokladnie tak jak by sobie tego zyczyl urzytkownik. Wiec czy rozsadne bylo kupowanie prototypu? Ja jestem zdania ze nie w kazdym razie nie za taka kase. lepij bylo dac nawet wiecej i kupic sprzet sprawdzony funkcjonujacy wseryjnej produkcji lub wzorem MPK z róznych miast moze mozna bylo nabyc sprzet uzywany np. 10 letni z krajw bogatych jesli moze cos takiego funkcjonowac w MPK gdzie obciazenie jest daleko wieksze niz na lini kolejowej moglo by i funkcjonowac tu a zapewnie koszta byly by mniejsze i moze sprzet niebylby az tak awaryjny. Tłumaczenie ze to sprzet Polsi itd nie jest sensowne bo dla mnie liczy sie po pierwsze koszt ekploatacji i kasa ktora musze dac za sprzet. A tu zdaje sie ze zostala wywalona w bloto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Szynobus na gwarancji IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 11.06.05, 04:48 Szynobus daje dziennie 1000 zł oszczędności. Naprawy mogłyby zostać dokonane w kilka godzin, bo jest to: - odklejona szyba, - zepsute wycieraczki, - wentylator chłodnicy. Usterki są naprawdę błache. Porażająca jest tylko niezaradność Kolzamu doprowadzająca do unieruchomienia szynobusu. Ażeby naprawić te drobne usterki można działać dwoma sposobami: 1. Wysłać ekipę, która w ramach gwarancji naprawi w ciągu dnia drobne niesprawności. 2. Porozumieć się w sprawie autoryzacji napraw w miejscu postoju szynobusu. Jeżeli jest problem wózków, których nie da się na miejscu wyprodukować, trzeba je jak najszybciej kupić, bo kolejny szynobus jest właściwie sprzedany. Do tego nie trzeba być ekonomistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rudolf Lukoschek Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: 217.96.92.* 21.06.05, 12:23 To jest bubel za nasza polską kasę.Widziałem kilka razy jak to produkowali.W wypożyczonej cieknącej hali cukrowni,gdzie remontuje się urządzenia do płukania buraków cukrowych.Normalna kpina.Zadna jakość,poza wszelkimi klasami dokładności -wykonanie.Oprzyrządowanie do wykonania takich autobusów,to powinny być potężne dokładne obrabiane elementy,a nie kilka ceowników ze złomu pospawanych przez bezrobotnych. Technika ZERO ,a organizacja jeszcze gorsza. Nie tylko ten autobus nie będzie jeździł,ale wszystkie.TO SA PIENIĄDZE WYRZUCONE W BŁOTO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: *.info.pl / *.lubin.dialog.net.pl 05.07.05, 13:29 zamknąć - Prezesa Kolzamu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: " " " Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:37 Poinformujcie nas, KTO GO ZAMKNĄŁ, znaczy się tego Prezesa, albo najlepiej kto z nim pije WÓDKĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Szynobus za 6 mln zł nie jeździ 05.07.05, 15:56 "- Powstrzymuje nas to, że pojazd jest już prawie gotowy. Z tego co wiem, brakuje mu tylko dwóch par kół [czyli wszystkich, jakie ma - przyp. red.] - mówi Zamorski." Ceni sie dowcip Redakcji. Dobry pomysl z tym szynobusem. Tylko niech zacznie jezdzic. Odpowiedz Link Zgłoś