Dodaj do ulubionych

Długa kolejka do ZUS-u

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:31
Po raz kolejny ZUS naruszył prawa podatników i emerytów, rencistów sprawa
powina dotrzeć do prokuratury. Emeryci powinni zaskarżyc ZUS za takie
marnotrawienie pieniedzy i dezorganizację. Pracownikom ZUS płaci sie pensje i
jest to ich obowiazkiem aby wyliczyć i wysłać pieniadze, a nie dręczyc tych
tak upokorzonych i schorowanych emerytów a kazać im stać w takich kolejkach
to skandal. Jeśli ZUS nie radzi sobie z takimi sprawami to należy zwolnić
pracowników a samą instytucję i tak nieudolną zamknąć. Przemyślcie to emeryci
bo to już chwyt ponizej pasa tej instytucji.!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mar skwar o 4 rano- brawo, do brukowca coraz bliżej IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 08:29
      dziennikarze opamiętajcie się,
    • Gość: xy Re: Długa kolejka do ZUS-u IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 11:16
      Z jednej strony racja, ZUS sam powinien obliczyć i powysyłać piniążki tym,
      którym się należą. Z drugiej strony ludzie przesadzili z tymi kolejkami, w
      informacji od ZUS-u było napisane, że formularze trzeba złożyć do końca lipca.
      • segel Re: Długa kolejka do ZUS-u 18.06.05, 12:19
        Jest takie stare i mądre przysłowie, że kto szybko daje dwa razy daje. Żaden z tych emerytów, którzy tam stoją w skwarze nie należy do potentatów finansowych. Dla nich nawet 3,50 wydane na polecony to duży wydatek. Nie ma się co dziwić, że chcą złożyć papiery jak najszybciej. W środę, kiedy jeszcze nie bylo kolejki, panie mówiły składającym wnioski, że wypłata dodatku będzie przy sierpniowej emeryturze lub rencie.
        Pracownik ZUS-u odpowiedzialny za obsługę klienta powinien to przewidzieć, a nie robić wielkie oczy, że kolejki, w końcu wiedzą jakie marne świadczenia wypłacają (a za to, co z nas pracujących ściągają mamy prawo wymagać, żeby naszych Rodziców lub Dziadków obsługiwali tak, jak powinni).
        Wiele z tych ludzi jest starszych i mogą mieć trudności w zrozumieniu formularza.
        • Gość: Zusik Re: Długa kolejka do ZUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:13
          Zgadzam się z tym (co za bałwan to wymyślił)- ZUS powinien sam naliczyć komu i
          ile dać pieniędzy, przecież mają taki program i widzą ile ludzie mają renty czy
          emerytury, to wysyłają do chorych i starych ludzi aby wypełnianli i tak
          nieczytelne dla nich druki. ZUSowi chyba zależy na wykańczaniu ludzi, a być
          może ZUS za takie przyjmowanie wniosków dostanie premię?
          • Gość: antyZUS Re: Długa kolejka do ZUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 15:22
            Maja program, tak, zaplacili za niego postkomunistycznej, nomenklaturowej
            smiesznej firmie o nazwie prokom grube miliardy a ten badziew dalej nie dziala.
    • Gość: Mądry - oburzony Re: Długa kolejka do ZUS-u IP: *.zus.pl 22.06.05, 08:22
      Prokuratury - zastanów się co piszesz - To nasz rząd uchwalił ustawę, która nie
      pozwala bez pisemnego wniosku petenta naliczyć żadnych dodatków !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Corka Re: Długa kolejka do ZUS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 14:36
        ja tez mam wniosek zaniesc ?

i muszem siem prosic o moje wlasne przyslugujace mi pieniadze?

juz raz mialam taka przeprawe z moja SP tesciowa, ktorej sie nalezala jakas
        wyplata z Zusu i oni chcieli zeby 80 letnia kobieta sama wiedziala co pisza w
        gazetach i gadaja w mediach.
        Jak sie okazalo, ze Jej Zus nie ujal z mocy prawa, bo sie nie przypomniala , to
        dopiero po interwencji w Katowicach Czestochowa z zagrozonym stolkiem zapatwla
        wszystko, a tak to musialam chodzic od okienka do okienka od biurka do biurka.

Czy to starsi ludzie czesto z roznymi chorobami, niektorzy niekontaktowi maja
        pilnowac naleznych sobie pieniedzy????????
        a od czego urzednik?
        Jemu tylko pensja w glowie a robota????
        apies gryzl robote ........wazne ze sie siedzi przy biurku !!!!
        Idiotyzm godny KOCHANEJ OJCZYZNY.

Ustawa jest , ale to TY musisz ja znac i wyklocic sie o swoje lub wystacc.

tfu tfu tfu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka