Dodaj do ulubionych

Praca w TRW

13.07.05, 01:39
Pracujacych w tej firmie prosze o opinie. Jak Wam sie tam pracuje, na co
trzeba uważać i wogóle.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:18
      nie odpiszą, bo się boją konkurencji :)
      • margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 14:29
        Nie rozumiem dlaczego, przecież forum jest anonimowe i nikt nie chce nikogo
        wygryżć. Mój chłopak tam dostał prace i chciałam się czegos dowiedzieć ale jak
        nie to nie. Ja uważam że prawdziwy talent nie powinien się bać konkurencji.
      • Gość: ktoś Re: Praca w TRW IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:19
        W tym co moge przeczytać na tym forum jest tyle samo prawdy co nie prawdy,
        mianowicie

- wyśrubowane normy: ludzie sami podnieśli sobie normy, kończąc prace dwie lub
        trzy godziny wcześniej a potem albo chodzili po hali albo
        siedzieli i dłubali w nosie myśląc że nikt ich nie
        zamiast rozłożyć sobie całe 8 godzin pracy i swobodnie
        pracować

- płace: no to jest temat rzeka ponieważ WORKERY zarabiają 800 - 900
        PLN a pracują czasami ciężej od pracownika ze stałym
        zatrudnieniem który może zarabiać nawet 2000 PLN. Dużo?
        NIE, ponieważ MENAGER zarabia ok 10.000 PLN ma opłacone
        światło, czynsz, dostaje samochód nie banalny bo FORDA
        MONDEO lub FOKUSA, paliwo opłacone przez firme, itp, itd,
        jednym słowem czysta pensja na ręke.

- system pracy CZTEROBRYGADÓWKA JA PIE...E KATASTROFA NIE MA CZASU DLA
        RODZINY, ZNAJOMYCH, WOGÓLE NIE MA CZASU, TOTALNA POMYŁKA
        NIE MA O CZYM MÓWIĆ PUKI SAM(A) TEGO NIE PRZEŻYJESZ.

-ludzie nie ma ludzi są tylko hieny które czychają na twoją
        pomyłkę, błąd, zaraz idą do lidera i kablują bo myślą że
        dostaną awans lub lepszą podwyżkę, tak czy owak w tej pracy
        nie mam kolegów miałem ale już nie mam. Jeżeli jesteś
        pracownikie innym niż fizycznym to nie musisz narzekać na
        prace, takim możesz zostać bez szczegolnego wykształcenia
        wystarczy że masz znajomości wtedy pracujesz z "rękami w
        kieszeni" i szydzisz z pracownika produkcji, który jest
        traktowany jak śmieć i plugastwo.

Takie warunki pracy zapewnia nam nasz rząd który nie daje nam żadnej ochrony
        tylko ciężka praca i wyzysk.
        Reasumując: TA PRACA TO POMYŁKA ALE NIE MASZ WYBORU. I JEST MI BARDZO PRZYKRO ŻE
        TAK JEST.
        POZDRAWIAM

• Gość: stary pracownik Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 08:00
          tak czytam i czytam...Pracuję już prawie 10 lat w TRW,zacząłem pracę jako
          zwykły pracownik,teraz już kadra kierownicza( nie powiem czy lider, czy
          kierownik,czy legionów czy rolnicza)Zastanawiam się po co takie tematy na forum.
          To że jest jak jest w Polsce możemy tylko sobie sami zawdzięczać, sami
          wybraliśmy soobie takich polityków.Jeśli chodzi o TRW i opinie że temat zdania
          pracowników wyższego szczebla o pracownikach produkcji to stek bzdur wyssanych
          z palca.Zapewniam Was że tak nie jest.Każdy jeśli ma jakieś problemy może iść
          do swojjego lidera czy kierownika i poprosić o pomoc,gadanie o podpierniczaniu
          itd... to kolejny stek kłamstw.\nie wiem -ale pracując przy wyrobach które mają
          ratować ludzkie życie, ukrywanie czegos czy zatajanie nie jest na
          miejscu.Trochę wyobraźni !Wracając jeszcze do szydzenia z kogoś, plotkowania
          itp...proszę zrozumiec jedno,gdy jest dana grupa ludzi, nie wszyscy się muszą
          lubić ,takie życie, takie charaktery.Tak jest wszędzie gdzie jest jakaś większa
          grupa ludzi !Zarobki jak na nasze polskie realia są b.dobre,pełny pakiet
          socjalny.Uważam że polskie firmy powinny brać przykład z TRW.
          pozdrawiam
          • Gość: A Re: Praca w TRW IP: *.man.czest.pl 28.09.05, 19:35
        • Gość: A Re: Praca w TRW IP: *.man.czest.pl 28.09.05, 19:32
          Zgadzam się z Tobą, system czterobrygadowy to jakas totalna paranoja, żałuję
          tylko bardzo, ze Ci którzy zdecydowali sie na jego wprowadzenie, sami w tym
          systemie nie pracują. Zobaczyliby wówczas jak wygląda życie rodzinne,
          towarzyskie, jak można sobie coś zaplanować...kiedyś to była fajna firma a
          teraz niestety tonie we własnym....
          życzę wszystkim optymizmu na lepsze jutro
    • Gość: Wojtek Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:26
      Moja tesciowa tam pracuje :(
      moja rada:
      TRZEBA UWAZAC ZEBY SIE TAM PRZEZ PRZYPADEK NIE ZATRUDNIC!!!!
      • margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 14:32
        Taka zołza z niej? Ja już swoja mam więc Twoja mi nie straszna
        • Gość: Leon Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:36
          Piszesz ,ze chlopak dostal prace ,a w innym poscie ze masz tesciowa. Ladnie to
          tak ...miec meza i kochanka?:):)
          • margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 14:42
            To prawie mój mąż (kwestia paru tygodni) a jego mame traktuję jak teściową
            • Gość: Menel Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:36
              Trojkaty rodzinne nas nie interesuja-idz na inne forum
              • margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 17:58
                To była odpowiedż na poprzedni post więc nie widze potrzeby pójscia na inne
                forum
    • Gość: kazik Re: Praca w TRW IP: 212.160.108.* 13.07.05, 16:07
      Ja tak przecytałem wasze wypowiedzi i nic z tego nie wiem.Piszecie bez sensu
      byle pisać.A też byłem ciekawy o TRW.
      • margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 18:02
        Odnoszę wrażenie że niczego ciekawego sie nie dowiem. Dziekuję za wszystkie
        odpowiedzi na temat jak i nie a temat, choć mam wrażenie że były tylko te
        ostatniego typu.
        • Gość: Menel Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:16
          Powaznie mowiac-TEMAT O TRW BYL JUZ WALKOWANY CHYBA W 2 CZY 3 TEMATACH-WPISZ W
          WYSZUKIWARKE TRW CZY COS TAKIEGO I SAMO CI ZNAJDZIE!!!!Nie dziekuj
          • margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 21:32
            Firma TRW zatrudnia w samej Częstochowie ponad 4 tyś. osób wiec uważam że dwa
            wątki które się do tej pory pojawiły maja prawo nie wyczerpać tematu. Jeśli
            przeszkadza Ci czytanie podobnych watków to mozesz się nie męczyć i je pomijać.
            • Gość: Wojtek Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:43
              Nie TRW tylko WorkSerwis i wysyla ich na czas okreslony do TRW
              Poszukaj watku chybaz przed 2 miesiacy tam jest wszystko o TRW
              • Gość: Artur Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 15.07.05, 13:19
                cóż chciałabyś wiedzieć - warunki socjalne bardzo dobre jest kawa herbata
                napoje stołówki czyste wc schludne wszyscy maja 3 komplety ubrań, przerwa 20
                min i druga 10min, palic wolno tylko na przerwach, do pracy przywiozą i
                zawiozą, co do charakteru pracy - oglądałem kiedyś taki film z Chaplinem gdzie
                w fabryce przykrecał śruby na taśmie i wreszcie zwaryjował mniej więcej tak
                wygląda praca zapierdzial i to ostry normy wyśrubowane do granic absurdu, w
                czasie pracy trudno podłubać sobie w nosie aby nie zostać opiepszonym, niestety
                często tak było (nie wiem czy teraz również) aby wyrobic normy pracowało sie po
                12 godzin czyli były dwie zmiany dzień i nocka, kobitki schodziły z nocki dajmy
                na to po całym tygodniu pracy po 12 godz.w sobotę rano i w sobote musiały
                przyjść na godz.14 do pracy, przypadki omdleń i zasłabnięć nikt już chyba nie
                liczy, i najważniejsza moim zdaniem rzecz atmosfera pracy - naprawdę tragiczna
                ludzie są tak wrogo do siebie nastawieni, zawzięci niekulturalni,
                aroganncy,jeden drugiego jakby mógł to utopiłby w łyzce wody, większość
                pracowników pochodzi z okolicznych wiosek typu Kościelec, Rędziny, Rudniki, no
                i najważniejsze wszystko tam załatwia się po znajomości tzn. przyjęcie do pracy
                czy ewentualny awans, a niedaj Boże dostać sie do WorkSerwis tam to jest
                dopiero niewolnictwo za taką samą pracę pracownicy tej firmy dostają co
                najmniej o połowe mniej niż pracownicy TRW, to tak pokrótce spytasz skąd to
                wiem - troszkę tam pracowałem,
    • Gość: pracownik Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 15.07.05, 14:30
      Artur ma rację,pracuja głównie buraki z okolicznych wsi(nie mylić z
      wiesniakami)po których kierownictwo jeżdźi jak po szmacie,a oni w pozycji
      skruchy przyjmują razy,z ciekawostek-zeszyt wyjść do wc!,zabranie premii+nie
      przyznanie podwyżki+nagana z wpisem do akt za rozmowę podczas pracy,jak
      chorujesz jesteś zapraszany na rozmowę z dyrektorem,ogólny burdel w dokumentacji
      poprawiany gorączkowo przy okazji wizyt szefów z zachodu+malowanie wtedy trawy
      na zielono,klimatyzacja włączana noca kiedy jest zimno,a w czasie upałów w dzień
      nie chodi,zerwanie asfaltu przed zakładem i położenie nowego jednocześnie mówiąc
      ,,,,ze na asfalt na nowym parkingu za urzędem skarbowym nie ma kasy;
      ogólnie żyć nie umierać,a ostatnio słyszałem ,ze dyrektorprodukcji zabronił
      wzywać karetek do zasłabnięc,bo każdy kierownik ma samochód i może delikwenta
      zawieźć na pogotowie bo to psuje reputację firmy-fajnie co?!
      • Gość: KL Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:04
        Słowem fajna firma ..... a pracownicy biali murzyni .....
      • Gość: Artur Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 15.07.05, 15:05
        jeszcze co mnie uderzyło w tej firmie - sposób odzywania się niektórych liderów
        (lider to takie połaczenie brygadzisty z mistrzem tak na wzór zachodni)do
        pracowników mógłbym przytoczyć kilka nazwisk ksywek ale nie chcę, w każdym bądź
        razie na pewno jest skandaliczny, ostatni dyrekcja troszke zaczeła z tym
        walczyć tzn. wulgarne liderki nie są już liderkami,
      • Gość: ja Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:02
        stwierdzenie "buraki z okolicznych wsi" świadczy o "WYSOKIM POZIOMIE
        INTELEKTUALNYM" piszącego, zastanów się człowieku, przecież ubliżasz tym
        ludziom. Dla niektórych praca ( każda praca) to olbrzymi problem, wszędzie żle,
        niedobrze, itd. Nie ma nakazów pracy więc mamy wolny wybór, nie odpowiada, to
        do widzenia, znajdą się inni, ja bym chętnie podjęła pracę w tej firmie
        • Gość: Madzia Re: Praca w TRW IP: 212.87.241.* 16.07.05, 02:44
          Hahahahaha wiadć zabolało Cię stwierdzenie "buraki z okolicznych wsi", coś masz
          z nimi wspólnego????????? "ja bym chętnie podjęła pracę w tej firmie" - chyba
          nie wiesz co piszesz, tam nawet piernąć nie można. Ruszysz głową przy pracy,
          odrazu zostajesz zmieszana z błotem. Kto się szanuje ten TAM nie pracuje. Hmm
          moze Tobie uda sie ruszyć i to nie tylko głową. Pozdrawiam.
          • Gość: ja Re: Praca w TRW do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:07
            Madziu, dla mnie stwierdzenie o ruszaniu nie tylko głową jest niskie , no ale
            widać mierzysz innych swoją miarą, o pierdzeniu (przepraszam za wyrażenie) nie
            wspomnę, bo tym różnimy się od zwierząt, że nad potrzebami fizjologicznymi
            potrafimy zapanować, ale widać wiedzą o tym "okoliczne buraki" a Ty nie,
            pozdrawiam
            • Gość: pracownik Re: Praca w TRW do Madzi do Ja IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 16.07.05, 15:09
              o poziomie intelektualnym lepiej nie dyskutować,najlepszym przykładem są moi
              przełożeni-ilość błędów ortograficznych w raportach oraz decyzje na poziomie
              urągającym szóstoklasistom,a także kultura osobista buszmena mogą świadczyc
              tylko o tym,że wykształcenie zdobyte za kasę TRW mało znaczy,a wszyscy są albo
              po ,albo w trakcie studiów,a wczesnij robili maturę w rok,pracuję z ludźmi
              naprawdę inteligętnymi ,którzy podobnie jak ja maja zamkniętą drogę do awansów
              bo nie włażą w du... przełożonym,lub dają im do zrozumienia,że inteligencji nie
              można się nauczyć
        • Gość: pracownik Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 16.07.05, 13:41
          wyraźnie napisałem nie mylić z wieśniakami-mieszkańcami wsi,czyli buraki to
          ciemnota z którą można robić co się chce,bez żadnej reakcji z ich strony,każdy
          normalny ma obiekcje czy się przeciwstawić,bo wie ,że żaden burak się za nim nie
          wstawi,jak się ma hektar pola ,pae kur i ogródek,to te 1600zł wystarcza im aż
          nadto,dlatego boją się odezwać żeby tego nie stracić.To duży błąd,większość
          restrykcji wprowadzanych przez kierwnictwo nie miała by prawa bytu,gdyby tylko
          przestano ich przestrzegać,ci ,którzy to robia narażają się na przykre
          konsekwencje,gdyż większość murzynów ze zgiętymi karkami się
          podporządkowywuje,wsiada potem do pekaesu i jedzie w polu zadwolony,że znowu
          przeżył dzień w pracy.Nieprawdą jest,ze kto się szanuje tam nie pracuje,ja
          szanuję się mimo tego,ponieważ nie daję sobą pomiatać i nawet już nikt tego nie
          próbuje robić,stara prawda jest taka,że jak dasz sobie raz wejść na głowę to już
          ci z niej nie zejdą,radzę o tym pamiętać
          • Gość: Corka Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:42
            A mnie sie wydaje, ze takie chamstwo liderowe nalezy wytykac z imienia i
            nazwiska.
            Tak jak pietnujemy tu lekrzy. pracownikow Mpk czy innych sfer nawet urzedu
            Miasta.

Nie wiadomo czy sie liderom poprzestawialy klapki,,,czy tez moze taki maja
            prikaz z gory.

Ja bym n.p. napisala

Liderk/a/ np...Kowalski /a/ .......rzuca wyzwiskami na swoje podwladne /nych/

i juz by wiedzieli o tym wszyscy i glowe daje ze to bylby ostatni wystep
            Pana /i/ LIDERA

nie mozecie inaczej????????

broncie sie sami tak.......anonimowo
            • Gość: Mgr inz :)))) Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:51
              Czytam Wasze wpisy i włosy mi dęba stają. To taki mały Oświęcim.
              Nie dziwię się ludziom że pracują bo często nie mają wyjścia. Inną sprawą jest
              fakt iż w Polsce na klasa robotnicza sama sprowadziła się do poziomu białych
              murzynów. Pani, która napisała że ona by przyszła do pracy w każdej chwili,
              jest typowym białym murzynem. Niszczy rynek pracy i nabija kieszenie ludziom na
              kierowniczych stanowiskach. Przez takich ludzi jest jak jest u Nas w kraju.
              Musisz robić za 5 bo jak się nie podoba to już czeka kilkunastu jeleni co bęą
              robić za 2,5. TRW hańba dla amerykańskiego stylu zarządzania, ale to możliwe
              tylko w Polsce
              • Gość: c12h22o11 Re: Praca w TRW IP: *.realestate.net.pl 18.07.05, 20:08
                i macie r acje..../pracownik i mgr.inz/....brawo.....a trw juz sie im
                calkiem pomieszalo to samo jest w guradianie.....a mialo byc qwa tak
                pieknie i kolrowo zarobki po 4000 zl..heheheheh a tu doooopa...do
                roboty...!!!!!!!...za zlotowke ludzie by sie zabic dali i sprzeadali by
                przy tym 3 nastepnych.../...honor to jest to co sie qwa nigdy
                niesprzedaje...ale to juz innny post..hehehehe.../...oszustwo jak np..w
                skok_arka...to jest zycie....heheheh wyrabac ludzi na kase z usmiechemna
                ustach...to jest ok..a nie jakies tam trw....???..
                • Gość: Gość Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 18.07.05, 22:46
                  nie tylko guardian tak samo jest w Bergerze Gomie i wszystkich tych firmach z
                  kapitałem zachodnim
              • Gość: ARTUR Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 18.07.05, 22:41
                tak mój drogi mgr inż - to taki mały Oświęcim, tylko z tą róznicą że teraz role
                ss - manów pełnią polscy kapo za zgodą swych żydowskich obergruppenfulerów
                dowodzacych z za oceanu, szkoda że to wszystko idzie w tym kierunku, wiadomo w
                firmie pracuje ileś tysięcy ludzi jakas dyscyplina musi byc ale nie do
                przesady, to jest obóz pracy, wykańczalnia.
              • Gość: plasterblaster Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:08
                Smutne to czasy w których wynik ekonomiczny
                przysłania człowieczeństwo
                Dziwne dla mnie jest to że w takich zakładach produkcyjnych
                wprowadza się wszystkie możliwe certyfikaty jakości ISO
                ale wygląda na to że nie ma ostrych i surowych norm
                które chroniłyby skutecznie ludzi przed śrubowaniem ich fizycznych możliwości
                Moim zdaniem to my Polacy zgotowaliśmy sobie ten los
                nie troszczymy się o swoich rodaków
                bo założę się (nie pracuję w tej firmie) że każdy kolejny dyrektor
                czy manager chcący się wykazać lepszymi wynikami od poprzedniego
                robi to kosztem ludzkiego zdrowia fizycznego i psychicznego
                ale Takim już jesteśmy narodem
        • Gość: plasterblaster Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 07:57
          Jak to o czym tu mowa ma się do wprowadzenia
          systemu Six Sigma ?
    • Gość: PKJ czy ja czegoś nie rozumiem? IP: 62.29.160.* 19.07.05, 15:45
      Tak może zamiast dyskusji na temat Oświęcimia, rygoru zapieprzu poniżań i
      innych zarzutów może porozmawiamy o zarobkach, co? (pomijam ludzi z Workera).
      Proszę o wypisanie zakładów, które przy takim socjalu oferują równie dobre lub
      lepsze wynagrodzenie za pracę.
      Śmieszną rzeczą jest fakt, iż główne zarzuty to besztanie przez przełozonych,
      zapieprz, monotonia, itd... W takim razie proszę o podanie nazwy firmy bez:
      hamstwa przełożonych (z tego co wiem w każdym zakładzie znajdzie się przełożony
      debil), konsekwentnego nadzoru, wyśrubowanych norm itp, itd.
      No do cholery, przecież to jest standard w zakładach ulokowanych w Polsce, więc
      jeśli komuś to nie odpowiada, może się wynieść na Białoruś! Tam jeszcze chyba
      funkcjonuje zasada "czy się stoi czy się leży...".
      Ja osobiście w tej pracy zauważam więcej zalet, którymi są: uczciwe rozliczanie
      nadgodzin (nie uwzględniając Workera), urlopy, spotkania integracyjne, napoje
      za darmo, dowóz do pracy, bezpieczeństwo pracy, czyste toalety i najważniejsze
      to godziwe zarobki (po raz kolejny - nie w Workerze).
      A co do stopnia ciężkości wykonywanej pracy... Cóż, każdy ma własne kryteria.
      Praca w TRW to w większości naciskanie przycisków, pociąganie dźwignią,
      dopychanie tego i owego. Jest to tylko montaż (w wielu przypadkach automatyczny
      lub półautomatyczny). Każdy może mieć swoje własne kryteria ciężkości
      wykonywanej pracy, ale ja osobiście doświadczyłem pracy wiele cięższej i z
      wiele bardziej wyśrubowanymi normami za dużo mniejszą kasę.
      • Gość: ARTUR Re: czy ja czegoś nie rozumiem? IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 19.07.05, 17:29
        mój drogi zarobki kształtują sie (mowa o pracownikach fizycznych) ok.1500 zł -
        pracownik z umową na stałe staż pracy w TRW 6 lat, trzy zmiany, o socjalu w tej
        firmie ludzie piszą wyżej na forum i mówią że jest bardzo dobry, nikt tego nie
        kwestionuje, ale piszą także o atmosferze pracy o kulturze ludzi, a co do
        ciężkości pracy, podaje przykład filmu z Chaplinem gdzie przykręcał śruby (
        film bodajże "światła wielkiego miast" czy coś takiego), w efekcie zwaryjował
        choć też nie miał ciężkiej pracy fizycznej, gdy przez 8 a nawet 12 godzin
        wykonujesz jedną czyność w tempie takim że nie masz czasu obejrzeć się na boki
        czy posmyrać sie za uchem nie mówiąc o podłbaniu w nosie to wybacz ale dużo
        ludzi poprostu nie wytrzymuje takiego tempa, wierz mi że ilości omdleń nikt już
        tam nie liczy, przed podjęciem pracy trzeba było przejść szkolenie BHP, facet
        do mnie mówił iż z firmy do tej pory nikt sie sam nie zwolnił, niestety jak ja
        tam pracowałem - odeszło bardzo dużo ludzi na własną prośbę, w zakładzie w
        większości pracują kobiety i naprawdę dla nich ta praca w takim tempie jest
        ciężka, wiadomo jak ktoś w supermarketach zarabia 500 czy 600 zł to pensja 1500
        wydaje mu się czymś niewyobrażalnym, oczywiście ludzie świeżo zatrudnieni nie
        dostają 1500 zł,
        • Gość: ex Re: czy ja czegoś nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:33
          A ile średnio zarabiają nowi zatrudnieni na linie produkcyjna? Jest jakaś
          różnica w płacy między rolniczą, a legionów?? Nie chodzi mi oczywiscie o
          pracownikow WS.
          • Gość: STARY PRACOWNIK Re: czy ja czegoś nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:02
            • Gość: 18l Re: czy wy wiecie co piszecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:32
              czy wy wiecie co piszecie ?
    • Gość: TRW rules Re: Praca w TRW IP: *.p.lodz.pl 17.09.05, 14:01
      nie moge was "sluchac". Piszecie za bardzo ogolnikowo i chyba wiekszosc
      zazdrosci ze nie pracuje tam a by chciala. Po pierwsze trzeba rozdzielic czy sie
      pracuje na Legionow, na Rolniczej (tam czy przy poduszkach czy w CEC), praca
      fizyczna czy umyslowa. Ja mam to szczescie ze mam prace niefizyczna, atmosfera
      super, ludzie fajni bo nikt na nikogo nie najezdza ani nie skarzy o byle co,
      zarobki nie za male nie za duze. Wymagaja sporo ale takie czasy. Co do ludzi
      pracujacych na produkcji to tylko slyszalem ze kazdy na kazdego kabluje i nawet
      raz cos sie burzyli na nas... szczegolow nie zdradze. Jednym slowem nie piszcie
      ze w TRW pracuja tylko ludzie ktorzy sie nie szanuja bo tak jak wspomnialem
      niejeden by chcial pracowac jak ja. Tym co lyso radze sie po prostu uciszyc a
      nie wyzywac ludzi, takze tych ciezko pracujacych spod czestochowy, jak nie maja
      wyboru i musza tak zarabiac to tylko im wspolczuje ale nie uwazam ze sie nie
      szanuja, wrecz przeciwnie, zamiast zasilki czy narzekania to robia i zarabiaja
      na pewno wiecej niz wspominaliscie bo TRW malo nie placi, a jak ktos zatrudnil
      sie przez posrednika to jest glupi. Pozdrawiam wszystkich pracujacych w TRW
      • Gość: ja Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:00
        Ja już tam składałem kilka razy papiery.Nie chcieli mnie przyjąc.Więc pewnie
        przyjmują po znajomości.
        • Gość: marcin_r Re: Praca w TRW IP: 213.199.204.* 28.09.05, 21:23
          A odpisali Ci chociaż ? Mnie przysłali list pocztą, że na razie dziękują, bo
          jest wielu chętnych i w razie potrzeby mogą zadzwonić (ubiegam się o staż).
          Spójrz jeszcze na to z innej strony, mogą być trzy możliwości:
          - rzeczywiście tak jak mówisz po znajomości, choć nie chce mi się w to wierzyć.
          - masz za niskie kwalifikacje i akurat nie potrzebują Ciebie.
          - nie potrzebują ludzi na stanowisko o jakie się ubiegasz.
          • Gość: o.c. Re: Praca w TRW IP: *.plusgsm.pl 28.09.05, 22:25
            Hmmmm... to ciekawe... piszesz jakbys przepisywal list, ktory z tej firmy dostales (a moze dostalas?). Ja takich mam kilka i jestem sklonny uwierzyc, ze znajomosci w tej organizacji odgrywaja kluczowa role... Niestety... Typowo polska dorobkiewiczowska firemka...
            • Gość: marcin_r Re: Praca w TRW IP: 213.199.204.* 28.09.05, 23:07
              Nie przepisuje z listu tylko streszczam własnymi słowami (w kwestii, że mają
              dużo chętnych; powody nie przyjęcia wydedukowałem, chyba to nie jest trudne ?) i
              taki mam styl wypowiedzi. Moje słowa też nie są bez pokrycia, bo mam kumpla z
              grupy, kolegę z bloku, którzy dostali się na staż i wujka, ciotkę, którzy zdali
              testy i zostali przyjęci. Mam pewność co do tych czterech osób, że bez
              znajomości się dostali. Oczywiście nie wykluczam przyjęć za znajomości, co do
              tego nie mam złudzeń, ale też te przykłady pokazują, że się da.
            • rafek10 Re: Praca w TRW 29.09.05, 21:00
              zgadzam sie z toba.moja zona zdala testy i niestety to wszystko.z checia poszla
              by do pracy nawet do workera,ale nie zrozumie ten co ma prace że człowiek w
              ciężkiej sytuacji pójdzie do każdej pracy.
    • Gość: produkcja Re: Praca w TRW IP: *.man.czest.pl 29.09.05, 11:24
      Tam sie nie pracuje , tam sie zapie.. .
      • Gość: ja Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:57
        Mam kwalifikacja.Ale nic nie odpisali a powinni jesli to jest porzadna firma,
        ale na to wychodzi, ze tylko tam sie da po znajomosci przyjac.Mojemu koledze
        zalatwili.
        • rafek10 Re: Praca w TRW 29.09.05, 21:05
          osobiście znam wielu ludzi co dostali pracę w trw dzięki znajomością.SAM BYM
          TAKIE ZNAJOMOŚCI CHCIAŁ MIEĆ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka