margaretka28 13.07.05, 01:39 Pracujacych w tej firmie prosze o opinie. Jak Wam sie tam pracuje, na co trzeba uważać i wogóle. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:18 nie odpiszą, bo się boją konkurencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 14:29 Nie rozumiem dlaczego, przecież forum jest anonimowe i nikt nie chce nikogo wygryżć. Mój chłopak tam dostał prace i chciałam się czegos dowiedzieć ale jak nie to nie. Ja uważam że prawdziwy talent nie powinien się bać konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Praca w TRW IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 00:19 W tym co moge przeczytać na tym forum jest tyle samo prawdy co nie prawdy, mianowicie - wyśrubowane normy: ludzie sami podnieśli sobie normy, kończąc prace dwie lub trzy godziny wcześniej a potem albo chodzili po hali albo siedzieli i dłubali w nosie myśląc że nikt ich nie zamiast rozłożyć sobie całe 8 godzin pracy i swobodnie pracować - płace: no to jest temat rzeka ponieważ WORKERY zarabiają 800 - 900 PLN a pracują czasami ciężej od pracownika ze stałym zatrudnieniem który może zarabiać nawet 2000 PLN. Dużo? NIE, ponieważ MENAGER zarabia ok 10.000 PLN ma opłacone światło, czynsz, dostaje samochód nie banalny bo FORDA MONDEO lub FOKUSA, paliwo opłacone przez firme, itp, itd, jednym słowem czysta pensja na ręke. - system pracy CZTEROBRYGADÓWKA JA PIE...E KATASTROFA NIE MA CZASU DLA RODZINY, ZNAJOMYCH, WOGÓLE NIE MA CZASU, TOTALNA POMYŁKA NIE MA O CZYM MÓWIĆ PUKI SAM(A) TEGO NIE PRZEŻYJESZ. -ludzie nie ma ludzi są tylko hieny które czychają na twoją pomyłkę, błąd, zaraz idą do lidera i kablują bo myślą że dostaną awans lub lepszą podwyżkę, tak czy owak w tej pracy nie mam kolegów miałem ale już nie mam. Jeżeli jesteś pracownikie innym niż fizycznym to nie musisz narzekać na prace, takim możesz zostać bez szczegolnego wykształcenia wystarczy że masz znajomości wtedy pracujesz z "rękami w kieszeni" i szydzisz z pracownika produkcji, który jest traktowany jak śmieć i plugastwo. Takie warunki pracy zapewnia nam nasz rząd który nie daje nam żadnej ochrony tylko ciężka praca i wyzysk. Reasumując: TA PRACA TO POMYŁKA ALE NIE MASZ WYBORU. I JEST MI BARDZO PRZYKRO ŻE TAK JEST. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pracownik Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.05, 08:00 tak czytam i czytam...Pracuję już prawie 10 lat w TRW,zacząłem pracę jako zwykły pracownik,teraz już kadra kierownicza( nie powiem czy lider, czy kierownik,czy legionów czy rolnicza)Zastanawiam się po co takie tematy na forum. To że jest jak jest w Polsce możemy tylko sobie sami zawdzięczać, sami wybraliśmy soobie takich polityków.Jeśli chodzi o TRW i opinie że temat zdania pracowników wyższego szczebla o pracownikach produkcji to stek bzdur wyssanych z palca.Zapewniam Was że tak nie jest.Każdy jeśli ma jakieś problemy może iść do swojjego lidera czy kierownika i poprosić o pomoc,gadanie o podpierniczaniu itd... to kolejny stek kłamstw.\nie wiem -ale pracując przy wyrobach które mają ratować ludzkie życie, ukrywanie czegos czy zatajanie nie jest na miejscu.Trochę wyobraźni !Wracając jeszcze do szydzenia z kogoś, plotkowania itp...proszę zrozumiec jedno,gdy jest dana grupa ludzi, nie wszyscy się muszą lubić ,takie życie, takie charaktery.Tak jest wszędzie gdzie jest jakaś większa grupa ludzi !Zarobki jak na nasze polskie realia są b.dobre,pełny pakiet socjalny.Uważam że polskie firmy powinny brać przykład z TRW. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Praca w TRW IP: *.man.czest.pl 28.09.05, 19:32 Zgadzam się z Tobą, system czterobrygadowy to jakas totalna paranoja, żałuję tylko bardzo, ze Ci którzy zdecydowali sie na jego wprowadzenie, sami w tym systemie nie pracują. Zobaczyliby wówczas jak wygląda życie rodzinne, towarzyskie, jak można sobie coś zaplanować...kiedyś to była fajna firma a teraz niestety tonie we własnym.... życzę wszystkim optymizmu na lepsze jutro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:26 Moja tesciowa tam pracuje :( moja rada: TRZEBA UWAZAC ZEBY SIE TAM PRZEZ PRZYPADEK NIE ZATRUDNIC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 14:32 Taka zołza z niej? Ja już swoja mam więc Twoja mi nie straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 14:36 Piszesz ,ze chlopak dostal prace ,a w innym poscie ze masz tesciowa. Ladnie to tak ...miec meza i kochanka?:):) Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 14:42 To prawie mój mąż (kwestia paru tygodni) a jego mame traktuję jak teściową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:36 Trojkaty rodzinne nas nie interesuja-idz na inne forum Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 17:58 To była odpowiedż na poprzedni post więc nie widze potrzeby pójscia na inne forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Praca w TRW IP: 212.160.108.* 13.07.05, 16:07 Ja tak przecytałem wasze wypowiedzi i nic z tego nie wiem.Piszecie bez sensu byle pisać.A też byłem ciekawy o TRW. Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 18:02 Odnoszę wrażenie że niczego ciekawego sie nie dowiem. Dziekuję za wszystkie odpowiedzi na temat jak i nie a temat, choć mam wrażenie że były tylko te ostatniego typu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menel Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:16 Powaznie mowiac-TEMAT O TRW BYL JUZ WALKOWANY CHYBA W 2 CZY 3 TEMATACH-WPISZ W WYSZUKIWARKE TRW CZY COS TAKIEGO I SAMO CI ZNAJDZIE!!!!Nie dziekuj Odpowiedz Link Zgłoś
margaretka28 Re: Praca w TRW 13.07.05, 21:32 Firma TRW zatrudnia w samej Częstochowie ponad 4 tyś. osób wiec uważam że dwa wątki które się do tej pory pojawiły maja prawo nie wyczerpać tematu. Jeśli przeszkadza Ci czytanie podobnych watków to mozesz się nie męczyć i je pomijać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:43 Nie TRW tylko WorkSerwis i wysyla ich na czas okreslony do TRW Poszukaj watku chybaz przed 2 miesiacy tam jest wszystko o TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 15.07.05, 13:19 cóż chciałabyś wiedzieć - warunki socjalne bardzo dobre jest kawa herbata napoje stołówki czyste wc schludne wszyscy maja 3 komplety ubrań, przerwa 20 min i druga 10min, palic wolno tylko na przerwach, do pracy przywiozą i zawiozą, co do charakteru pracy - oglądałem kiedyś taki film z Chaplinem gdzie w fabryce przykrecał śruby na taśmie i wreszcie zwaryjował mniej więcej tak wygląda praca zapierdzial i to ostry normy wyśrubowane do granic absurdu, w czasie pracy trudno podłubać sobie w nosie aby nie zostać opiepszonym, niestety często tak było (nie wiem czy teraz również) aby wyrobic normy pracowało sie po 12 godzin czyli były dwie zmiany dzień i nocka, kobitki schodziły z nocki dajmy na to po całym tygodniu pracy po 12 godz.w sobotę rano i w sobote musiały przyjść na godz.14 do pracy, przypadki omdleń i zasłabnięć nikt już chyba nie liczy, i najważniejsza moim zdaniem rzecz atmosfera pracy - naprawdę tragiczna ludzie są tak wrogo do siebie nastawieni, zawzięci niekulturalni, aroganncy,jeden drugiego jakby mógł to utopiłby w łyzce wody, większość pracowników pochodzi z okolicznych wiosek typu Kościelec, Rędziny, Rudniki, no i najważniejsze wszystko tam załatwia się po znajomości tzn. przyjęcie do pracy czy ewentualny awans, a niedaj Boże dostać sie do WorkSerwis tam to jest dopiero niewolnictwo za taką samą pracę pracownicy tej firmy dostają co najmniej o połowe mniej niż pracownicy TRW, to tak pokrótce spytasz skąd to wiem - troszkę tam pracowałem, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 15.07.05, 14:30 Artur ma rację,pracuja głównie buraki z okolicznych wsi(nie mylić z wiesniakami)po których kierownictwo jeżdźi jak po szmacie,a oni w pozycji skruchy przyjmują razy,z ciekawostek-zeszyt wyjść do wc!,zabranie premii+nie przyznanie podwyżki+nagana z wpisem do akt za rozmowę podczas pracy,jak chorujesz jesteś zapraszany na rozmowę z dyrektorem,ogólny burdel w dokumentacji poprawiany gorączkowo przy okazji wizyt szefów z zachodu+malowanie wtedy trawy na zielono,klimatyzacja włączana noca kiedy jest zimno,a w czasie upałów w dzień nie chodi,zerwanie asfaltu przed zakładem i położenie nowego jednocześnie mówiąc ,,,,ze na asfalt na nowym parkingu za urzędem skarbowym nie ma kasy; ogólnie żyć nie umierać,a ostatnio słyszałem ,ze dyrektorprodukcji zabronił wzywać karetek do zasłabnięc,bo każdy kierownik ma samochód i może delikwenta zawieźć na pogotowie bo to psuje reputację firmy-fajnie co?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KL Re: Praca w TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:04 Słowem fajna firma ..... a pracownicy biali murzyni ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 15.07.05, 15:05 jeszcze co mnie uderzyło w tej firmie - sposób odzywania się niektórych liderów (lider to takie połaczenie brygadzisty z mistrzem tak na wzór zachodni)do pracowników mógłbym przytoczyć kilka nazwisk ksywek ale nie chcę, w każdym bądź razie na pewno jest skandaliczny, ostatni dyrekcja troszke zaczeła z tym walczyć tzn. wulgarne liderki nie są już liderkami, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:02 stwierdzenie "buraki z okolicznych wsi" świadczy o "WYSOKIM POZIOMIE INTELEKTUALNYM" piszącego, zastanów się człowieku, przecież ubliżasz tym ludziom. Dla niektórych praca ( każda praca) to olbrzymi problem, wszędzie żle, niedobrze, itd. Nie ma nakazów pracy więc mamy wolny wybór, nie odpowiada, to do widzenia, znajdą się inni, ja bym chętnie podjęła pracę w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Praca w TRW IP: 212.87.241.* 16.07.05, 02:44 Hahahahaha wiadć zabolało Cię stwierdzenie "buraki z okolicznych wsi", coś masz z nimi wspólnego????????? "ja bym chętnie podjęła pracę w tej firmie" - chyba nie wiesz co piszesz, tam nawet piernąć nie można. Ruszysz głową przy pracy, odrazu zostajesz zmieszana z błotem. Kto się szanuje ten TAM nie pracuje. Hmm moze Tobie uda sie ruszyć i to nie tylko głową. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w TRW do Madzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:07 Madziu, dla mnie stwierdzenie o ruszaniu nie tylko głową jest niskie , no ale widać mierzysz innych swoją miarą, o pierdzeniu (przepraszam za wyrażenie) nie wspomnę, bo tym różnimy się od zwierząt, że nad potrzebami fizjologicznymi potrafimy zapanować, ale widać wiedzą o tym "okoliczne buraki" a Ty nie, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Praca w TRW do Madzi do Ja IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 16.07.05, 15:09 o poziomie intelektualnym lepiej nie dyskutować,najlepszym przykładem są moi przełożeni-ilość błędów ortograficznych w raportach oraz decyzje na poziomie urągającym szóstoklasistom,a także kultura osobista buszmena mogą świadczyc tylko o tym,że wykształcenie zdobyte za kasę TRW mało znaczy,a wszyscy są albo po ,albo w trakcie studiów,a wczesnij robili maturę w rok,pracuję z ludźmi naprawdę inteligętnymi ,którzy podobnie jak ja maja zamkniętą drogę do awansów bo nie włażą w du... przełożonym,lub dają im do zrozumienia,że inteligencji nie można się nauczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.16.* 16.07.05, 13:41 wyraźnie napisałem nie mylić z wieśniakami-mieszkańcami wsi,czyli buraki to ciemnota z którą można robić co się chce,bez żadnej reakcji z ich strony,każdy normalny ma obiekcje czy się przeciwstawić,bo wie ,że żaden burak się za nim nie wstawi,jak się ma hektar pola ,pae kur i ogródek,to te 1600zł wystarcza im aż nadto,dlatego boją się odezwać żeby tego nie stracić.To duży błąd,większość restrykcji wprowadzanych przez kierwnictwo nie miała by prawa bytu,gdyby tylko przestano ich przestrzegać,ci ,którzy to robia narażają się na przykre konsekwencje,gdyż większość murzynów ze zgiętymi karkami się podporządkowywuje,wsiada potem do pekaesu i jedzie w polu zadwolony,że znowu przeżył dzień w pracy.Nieprawdą jest,ze kto się szanuje tam nie pracuje,ja szanuję się mimo tego,ponieważ nie daję sobą pomiatać i nawet już nikt tego nie próbuje robić,stara prawda jest taka,że jak dasz sobie raz wejść na głowę to już ci z niej nie zejdą,radzę o tym pamiętać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 14:42 A mnie sie wydaje, ze takie chamstwo liderowe nalezy wytykac z imienia i nazwiska. Tak jak pietnujemy tu lekrzy. pracownikow Mpk czy innych sfer nawet urzedu Miasta. Nie wiadomo czy sie liderom poprzestawialy klapki,,,czy tez moze taki maja prikaz z gory. Ja bym n.p. napisala Liderk/a/ np...Kowalski /a/ .......rzuca wyzwiskami na swoje podwladne /nych/ i juz by wiedzieli o tym wszyscy i glowe daje ze to bylby ostatni wystep Pana /i/ LIDERA nie mozecie inaczej???????? broncie sie sami tak.......anonimowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mgr inz :)))) Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 19:51 Czytam Wasze wpisy i włosy mi dęba stają. To taki mały Oświęcim. Nie dziwię się ludziom że pracują bo często nie mają wyjścia. Inną sprawą jest fakt iż w Polsce na klasa robotnicza sama sprowadziła się do poziomu białych murzynów. Pani, która napisała że ona by przyszła do pracy w każdej chwili, jest typowym białym murzynem. Niszczy rynek pracy i nabija kieszenie ludziom na kierowniczych stanowiskach. Przez takich ludzi jest jak jest u Nas w kraju. Musisz robić za 5 bo jak się nie podoba to już czeka kilkunastu jeleni co bęą robić za 2,5. TRW hańba dla amerykańskiego stylu zarządzania, ale to możliwe tylko w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c12h22o11 Re: Praca w TRW IP: *.realestate.net.pl 18.07.05, 20:08 i macie r acje..../pracownik i mgr.inz/....brawo.....a trw juz sie im calkiem pomieszalo to samo jest w guradianie.....a mialo byc qwa tak pieknie i kolrowo zarobki po 4000 zl..heheheheh a tu doooopa...do roboty...!!!!!!!...za zlotowke ludzie by sie zabic dali i sprzeadali by przy tym 3 nastepnych.../...honor to jest to co sie qwa nigdy niesprzedaje...ale to juz innny post..hehehehe.../...oszustwo jak np..w skok_arka...to jest zycie....heheheh wyrabac ludzi na kase z usmiechemna ustach...to jest ok..a nie jakies tam trw....???.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 18.07.05, 22:46 nie tylko guardian tak samo jest w Bergerze Gomie i wszystkich tych firmach z kapitałem zachodnim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Praca w TRW IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 18.07.05, 22:41 tak mój drogi mgr inż - to taki mały Oświęcim, tylko z tą róznicą że teraz role ss - manów pełnią polscy kapo za zgodą swych żydowskich obergruppenfulerów dowodzacych z za oceanu, szkoda że to wszystko idzie w tym kierunku, wiadomo w firmie pracuje ileś tysięcy ludzi jakas dyscyplina musi byc ale nie do przesady, to jest obóz pracy, wykańczalnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plasterblaster Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 08:08 Smutne to czasy w których wynik ekonomiczny przysłania człowieczeństwo Dziwne dla mnie jest to że w takich zakładach produkcyjnych wprowadza się wszystkie możliwe certyfikaty jakości ISO ale wygląda na to że nie ma ostrych i surowych norm które chroniłyby skutecznie ludzi przed śrubowaniem ich fizycznych możliwości Moim zdaniem to my Polacy zgotowaliśmy sobie ten los nie troszczymy się o swoich rodaków bo założę się (nie pracuję w tej firmie) że każdy kolejny dyrektor czy manager chcący się wykazać lepszymi wynikami od poprzedniego robi to kosztem ludzkiego zdrowia fizycznego i psychicznego ale Takim już jesteśmy narodem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plasterblaster Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 07:57 Jak to o czym tu mowa ma się do wprowadzenia systemu Six Sigma ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKJ czy ja czegoś nie rozumiem? IP: 62.29.160.* 19.07.05, 15:45 Tak może zamiast dyskusji na temat Oświęcimia, rygoru zapieprzu poniżań i innych zarzutów może porozmawiamy o zarobkach, co? (pomijam ludzi z Workera). Proszę o wypisanie zakładów, które przy takim socjalu oferują równie dobre lub lepsze wynagrodzenie za pracę. Śmieszną rzeczą jest fakt, iż główne zarzuty to besztanie przez przełozonych, zapieprz, monotonia, itd... W takim razie proszę o podanie nazwy firmy bez: hamstwa przełożonych (z tego co wiem w każdym zakładzie znajdzie się przełożony debil), konsekwentnego nadzoru, wyśrubowanych norm itp, itd. No do cholery, przecież to jest standard w zakładach ulokowanych w Polsce, więc jeśli komuś to nie odpowiada, może się wynieść na Białoruś! Tam jeszcze chyba funkcjonuje zasada "czy się stoi czy się leży...". Ja osobiście w tej pracy zauważam więcej zalet, którymi są: uczciwe rozliczanie nadgodzin (nie uwzględniając Workera), urlopy, spotkania integracyjne, napoje za darmo, dowóz do pracy, bezpieczeństwo pracy, czyste toalety i najważniejsze to godziwe zarobki (po raz kolejny - nie w Workerze). A co do stopnia ciężkości wykonywanej pracy... Cóż, każdy ma własne kryteria. Praca w TRW to w większości naciskanie przycisków, pociąganie dźwignią, dopychanie tego i owego. Jest to tylko montaż (w wielu przypadkach automatyczny lub półautomatyczny). Każdy może mieć swoje własne kryteria ciężkości wykonywanej pracy, ale ja osobiście doświadczyłem pracy wiele cięższej i z wiele bardziej wyśrubowanymi normami za dużo mniejszą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: czy ja czegoś nie rozumiem? IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 19.07.05, 17:29 mój drogi zarobki kształtują sie (mowa o pracownikach fizycznych) ok.1500 zł - pracownik z umową na stałe staż pracy w TRW 6 lat, trzy zmiany, o socjalu w tej firmie ludzie piszą wyżej na forum i mówią że jest bardzo dobry, nikt tego nie kwestionuje, ale piszą także o atmosferze pracy o kulturze ludzi, a co do ciężkości pracy, podaje przykład filmu z Chaplinem gdzie przykręcał śruby ( film bodajże "światła wielkiego miast" czy coś takiego), w efekcie zwaryjował choć też nie miał ciężkiej pracy fizycznej, gdy przez 8 a nawet 12 godzin wykonujesz jedną czyność w tempie takim że nie masz czasu obejrzeć się na boki czy posmyrać sie za uchem nie mówiąc o podłbaniu w nosie to wybacz ale dużo ludzi poprostu nie wytrzymuje takiego tempa, wierz mi że ilości omdleń nikt już tam nie liczy, przed podjęciem pracy trzeba było przejść szkolenie BHP, facet do mnie mówił iż z firmy do tej pory nikt sie sam nie zwolnił, niestety jak ja tam pracowałem - odeszło bardzo dużo ludzi na własną prośbę, w zakładzie w większości pracują kobiety i naprawdę dla nich ta praca w takim tempie jest ciężka, wiadomo jak ktoś w supermarketach zarabia 500 czy 600 zł to pensja 1500 wydaje mu się czymś niewyobrażalnym, oczywiście ludzie świeżo zatrudnieni nie dostają 1500 zł, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex Re: czy ja czegoś nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:33 A ile średnio zarabiają nowi zatrudnieni na linie produkcyjna? Jest jakaś różnica w płacy między rolniczą, a legionów?? Nie chodzi mi oczywiscie o pracownikow WS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STARY PRACOWNIK Re: czy ja czegoś nie rozumiem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 13:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 18l Re: czy wy wiecie co piszecie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 23:32 czy wy wiecie co piszecie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TRW rules Re: Praca w TRW IP: *.p.lodz.pl 17.09.05, 14:01 nie moge was "sluchac". Piszecie za bardzo ogolnikowo i chyba wiekszosc zazdrosci ze nie pracuje tam a by chciala. Po pierwsze trzeba rozdzielic czy sie pracuje na Legionow, na Rolniczej (tam czy przy poduszkach czy w CEC), praca fizyczna czy umyslowa. Ja mam to szczescie ze mam prace niefizyczna, atmosfera super, ludzie fajni bo nikt na nikogo nie najezdza ani nie skarzy o byle co, zarobki nie za male nie za duze. Wymagaja sporo ale takie czasy. Co do ludzi pracujacych na produkcji to tylko slyszalem ze kazdy na kazdego kabluje i nawet raz cos sie burzyli na nas... szczegolow nie zdradze. Jednym slowem nie piszcie ze w TRW pracuja tylko ludzie ktorzy sie nie szanuja bo tak jak wspomnialem niejeden by chcial pracowac jak ja. Tym co lyso radze sie po prostu uciszyc a nie wyzywac ludzi, takze tych ciezko pracujacych spod czestochowy, jak nie maja wyboru i musza tak zarabiac to tylko im wspolczuje ale nie uwazam ze sie nie szanuja, wrecz przeciwnie, zamiast zasilki czy narzekania to robia i zarabiaja na pewno wiecej niz wspominaliscie bo TRW malo nie placi, a jak ktos zatrudnil sie przez posrednika to jest glupi. Pozdrawiam wszystkich pracujacych w TRW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 21:00 Ja już tam składałem kilka razy papiery.Nie chcieli mnie przyjąc.Więc pewnie przyjmują po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Praca w TRW IP: 213.199.204.* 28.09.05, 21:23 A odpisali Ci chociaż ? Mnie przysłali list pocztą, że na razie dziękują, bo jest wielu chętnych i w razie potrzeby mogą zadzwonić (ubiegam się o staż). Spójrz jeszcze na to z innej strony, mogą być trzy możliwości: - rzeczywiście tak jak mówisz po znajomości, choć nie chce mi się w to wierzyć. - masz za niskie kwalifikacje i akurat nie potrzebują Ciebie. - nie potrzebują ludzi na stanowisko o jakie się ubiegasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.c. Re: Praca w TRW IP: *.plusgsm.pl 28.09.05, 22:25 Hmmmm... to ciekawe... piszesz jakbys przepisywal list, ktory z tej firmy dostales (a moze dostalas?). Ja takich mam kilka i jestem sklonny uwierzyc, ze znajomosci w tej organizacji odgrywaja kluczowa role... Niestety... Typowo polska dorobkiewiczowska firemka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: Praca w TRW IP: 213.199.204.* 28.09.05, 23:07 Nie przepisuje z listu tylko streszczam własnymi słowami (w kwestii, że mają dużo chętnych; powody nie przyjęcia wydedukowałem, chyba to nie jest trudne ?) i taki mam styl wypowiedzi. Moje słowa też nie są bez pokrycia, bo mam kumpla z grupy, kolegę z bloku, którzy dostali się na staż i wujka, ciotkę, którzy zdali testy i zostali przyjęci. Mam pewność co do tych czterech osób, że bez znajomości się dostali. Oczywiście nie wykluczam przyjęć za znajomości, co do tego nie mam złudzeń, ale też te przykłady pokazują, że się da. Odpowiedz Link Zgłoś
rafek10 Re: Praca w TRW 29.09.05, 21:00 zgadzam sie z toba.moja zona zdala testy i niestety to wszystko.z checia poszla by do pracy nawet do workera,ale nie zrozumie ten co ma prace że człowiek w ciężkiej sytuacji pójdzie do każdej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: produkcja Re: Praca w TRW IP: *.man.czest.pl 29.09.05, 11:24 Tam sie nie pracuje , tam sie zapie.. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Praca w TRW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 20:57 Mam kwalifikacja.Ale nic nie odpisali a powinni jesli to jest porzadna firma, ale na to wychodzi, ze tylko tam sie da po znajomosci przyjac.Mojemu koledze zalatwili. Odpowiedz Link Zgłoś
rafek10 Re: Praca w TRW 29.09.05, 21:05 osobiście znam wielu ludzi co dostali pracę w trw dzięki znajomością.SAM BYM TAKIE ZNAJOMOŚCI CHCIAŁ MIEĆ. Odpowiedz Link Zgłoś