Dodaj do ulubionych

INTELIGENTNA MAPA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:33
W Katowicach na stronie urzędu miasta istnieje inteligentna mapa miasta.
Można szukać dowolnych ulic, przemieszczać się po calym terenie i .. widzieć
miasto z lotu ptaka (fotomapa). W sumie to bardzo ważne narzędzie... Jak
myślicie .. czy Częstochowa powinna mieć taką mapę ? Wykonanie nie było
tanie! // www.naszagwara.u.szu.pl (tylko dla młodzieży)
Obserwuj wątek
    • Gość: Hanka Re: INTELIGENTNA MAPA IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 13.07.05, 21:51
      na pewno by sie cos takiego przydalo :) chociaz wiekszosc Czestochowian zna
      dobrze swoje miasto, a wiekszosc przyjezdnych ma tylko 1 cel...
      mozesz napisac gdzie dokladnie w Katowicach znajduje sie ta mapa?
    • Gość: tg NIEINTELIGENTNY PREZES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 01:17
      taka mapa jest od dawna w magistracie, wisiała chyba koło windy na korytarzu,
      to pewnie i maja w internecie
      • Gość: kurz Re: NIEINTELIGENTNY PREZES IP: 82.160.8.* 14.07.05, 09:49
        www.czestochowa.um.gov.pl/miasto/czestochowa/plan.htm
        od dawna
        pozdrawiam
        kurz
        • Gość: rak50 Re: NIEINTELIGENTNY PREZES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:36
          po fakcie do informacji- jest taka mapa cholernie zagmatwiona -,wiele ulic ma
          nie takie nazwy , wiele nie ma tam ,gdzie są naniesione - to robił półgłowek
          popierany pewnie łapówką któregoś z urzędników UM Cz-wa?/podej... kto ? / .
          Wzmiankowałem do p.IL oraz wydawcy .Odpowiedź ugrzęzła w trakcie wypłacania
          pewnie gratyfikacji.
          • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Re: NIEINTELIGENTNY PREZES IP: *.czestochowa.um.gov.pl / 212.87.231.* 18.07.05, 13:09
            Skąd tyle negatywnego spojrzenia na rzeczywistość i takie brzydkie podejrzenia?
            Więcej życzliwości!
            Mapa, którą można w tej chwili oglądać w internecie umieszczono przed laty na
            serwerze i kupiono ją za symboliczne pieniądze. Obecnie tworzona jest nowa,
            zostanie umieszcona jeszcze w tym roku.

PS. Nie przypominam sobie Pańskich "wzmiankowań, zwłaszzcza że owe symbliczne
            gratyfikacje były wypłacane wtedy, gdy jeszcze nie myślałem nawet, że będę
            pracował w UM.
            • Gość: Yoko Re: NIEINTELIGENTNY PREZES IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:54
              Panie Leśnikowski a zapomniał Pan już tematu o barze na Placu Rady Europy??

dam link co by sobie Pan odświeżył
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=25993208&v=2&s=0
              w jednym z postów napisał Pan, że "odpowiedź będzie jutro" a miało to być na 8.07.
              dziś jest już 18 więc co w tym temacie się ruszyło??
              • Gość: Ruda Re:?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:36
                Łoj Yoko marudo jedna......................
                Toć przecie sracz za gustownym plotkiem stoi.............
                Ruda
                • Gość: rak Re:?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 15:44
                  do p.IL. wminioskowałem te błedy i nie wycofuję swojego postu. Faktem jest ,
                  iż UM zrobił dobrą robotę zlecając taką pracę. Ale faktem jest ,iż została ona
                  zrobiona niedbale , w rozumieniu mojego postu . Chwała za zrobienie ,ale nagana
                  za jakość!--realia! /nawet w czasie wykonywania/. Czepiam się może? ,ale
                  właściwie - naniesino ulice ,które nie przebiegają tam -gdzie w mapie
                  naniesiono.
                  Z/w/ tym mój post może troszke złośliwy , ale nadal uważam za właściwy do
                  mer.spr.
                  Były moje monity. Z powazaniem dla własciwej pracy pracowników UM.
                  • Gość: rak50 Re:?????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 08:15
                    do p.IL -jeszcze raz przepraszam za "insynuacje finansowe ". , ale faktem
                    jest ,iż ktoś z UM udostępnił błędne mapy-plany!. Faktem jest ,iż firmy
                    produkujące te mapy-plany uzyskują zysk np. podam mapo-plan i firmę cena zakupu
                    5,99PLN dnia 28.06. firma ed. " Demart Sp.z o.o. " .Dostali wiadomości z
                    działów UM za darmo? - czy sami robili i powtarzali to co jest w witrynie UM?.
                    na planie - mapie uważam w nowej edycji wg,mnie winny znaleźć się drogi-
                    ulice , przejezdne nie wyimaginowane po dachach domów,kilkanaście torów
                    kolejowych,zamknięte zakłady produkcyjne/jak to może pospiesznie zrobiono?! i
                    dlaczego?/. I to skąd takie plany-mapy ?,oczywiście z dz.UM? .
                    Sprawdziłem wczoraj na rowerku - to czego się czepiam potwierdzam!
                    Dobra sprawa w int. ale sprawdzac realia./nie wymysły??? może nieodpowiednich
                    prac.UM? może poza UM?/
                    Powodzenia! i zdrowia przy odp. na posty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka