Dodaj do ulubionych

(HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS!

IP: 80.51.57.* 19.07.05, 17:12
No i co mądrale? Mowilem, że Donbas nie tylko zainteresowany jest Rakowem. huta Stali Częstochowa właśnie została nowym sponsorem siatkarzy AZS Czestochowa. Hahahaha, ale sie będzie działo, bo to zapewne początek czegoś wiekszego.
Mistrz, Mistrz AZS!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: wiem Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:40
      już w tym sezonie była
      • Gość: leandrao Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: 80.51.57.* 19.07.05, 17:51
        Nie byla. Bannery reklamowe byly rozwieszone wokol parkietu a to duza roznica. Poza tym gwoli wyjasnienia, bo widze ze niezorientowany kolega - HSC kupil Donbas. Nie trzeba zdaje sie tlumaczyc co to znaczy.
        • Gość: Ktos Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:23
          No i co sie podniecasz strzepie:)Donbas ma gdzies siatkowke ,ich interesuje
          tylko pilka nozna;]To jak sie bedziecie teraz nazywac?Huta Stali Wkret-Met
          Delic Pol Domex Azs Czestochowa?:):):):):)
          • Gość: DigitAZS Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:51
            Szachtar Donieck ! mówi ci to coś ? to jest między innymi Klub SIATKARSKI
            sponsorowany przez Donbas. Niezmiernie cieszy mnie informacja o zainwestowaniu
            w AZS przez hute, ale może poczekamy na jakieś oficjalne info ....
            Wogóle to widze, że strasznie poruszanie kolega Leandro wywołał ;)

Pozdro
            • Gość: ktos Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:56
              Donbas nie jest sponsorem Szachtara ,tylko Metalurga Donieck:)
        • Gość: RACOVIA! Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:25
          Wstrzymaj sie poki co z takimi info, bo na razie to nic nie wiadomo!
          Najwazniejszy jest dla Donbasu RAKÓW, wiec nie byłbym az takim optymistą!
          CZĘSTOCHOWA KOCHA RAKÓW !!!
          • Gość: leandrao Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: 80.51.57.* 19.07.05, 18:29
            Poki co podpisali umowe sponsorska z AZS. Jakby ich pilka nozna interesowala to by podpisali umowe z Rakowem, a poki co zaladowali kase w AZS.
            Strzepie, szczylu to sobie mozesz mowic do swojego ojca, dopoki ci sie nie odwinie.
            AZS bedzie sie nazywal Wkret Met Domex AZS. W nazwie nie moze byc juz wiecej sponsorow.
            Supersprawa, brawo panie prezesie!
            • Gość: RACOVIA! Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:32
              To ze podpisali ze spólka HSC nie znaczy, ze zaraz Donbas bedzie w was pakował
              kase strzepie!
              Tylko tak was można nazywać...
              CZĘSTOCHOWA JEST RAKOWA !!!
              • Gość: zdzich Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.prenet.pl 19.07.05, 18:46
                i juzv sie rakowiaki napinaja, znow powiedza ze postem informacyjnym obraziles leandro ick klubik i dlatego oni obrazaja wszystkich naokolo.

Ja osobiscie liczylem ze cos skapnie na ckm z huty, ale skoro poszlo na siatkowke to tez cieszy.
                • Gość: Kat [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:51
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Przemo23 Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:51
                  A mnie to nie cieszy!
                  I ckm i azs, cały czas podbierają sponsorów w Częstochowie, od Huty mogli by
                  sie delikatnie mówiąc odp**** !!!
                  Ale ciągle mało co ?
                  Na szczescie CHYTRY dwa razy traci...
                  TYLKO RAKÓW !!!
                  • Gość: zdzich Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.prenet.pl 19.07.05, 18:58
                    Pewnie i tak do was to nie dotrze ale sponsorzy lgna do lepszych klubow zazwyczaj albo do tych ktore beda zauwazone, gdzie bedzie telewizja, sukcesy albo przynajmniej sport na wyzszym poziomie - a tego jeszcze na rakowie nie mozna zagwarantowac. Mysle ze gdy ten klub (rakow) cos kiedys osiagnie znaczacego oprocz niedawnego sukcesu jakim byl awans to i huta wroci do tradycji. Huta tez chce byc zauwazona dlatego zdecydowali sie na sponsoring siatkowki.

PS kolejny sie napial :D wiecej nie bede pisal bo sie rakowiaczki obraza na caly swiat.
                    PS2. powiedzcie teraz rodzinie zeby sie zwolnila z huty za ta zdrade :D
                    • Gość: RACOVIA! Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:59
                      Raków dla Ciebie to sie pisze z wielkiej litery jak juz coś...
                    • Gość: DigitAZS Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:09
                      Pretensje to mozecie mieć do zarządu swojego klubu, albo zarządu Huty
                      Czestochowa !
            • Gość: Maniek Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:34
              Zrozum parówko ,ze Donbas jeszcze nie zakonczyl procedury zakupu Huty Czwa.
              Wiec to nie Donbas dal kase na wasz nedzny klub ,tylko Huta .Jestem w szoku ,ze
              woleli dac kase na takie gowno ,niz na Rakow.No ale coz ,trzeba to przelknac i
              czekac na umowe z Donbasem.
              • Gość: Przemo23 Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:36
                Zgadzam sie z Mankiem!
                Szczerze mówiąc, myślałem ze nie dożyje do takich czasów, że Huta będzie
                sponsorowała...azs :(
                Ładna porażka!

• Gość: Bianco-Verde Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:11
                  To co te rakowskie pejsy tu wypisują to jest przesada. Myślałem ze nawet wy
                  macie troszke inteligencji. Zgodnie z waszym tokiem rozumowania, AZS
                  Częstochowa siłą zabrał wam sponsora, zakazał mu sie z wami kontaktowac, i
                  wogóle zniszczył PIĘKNĄ PRZYSZŁOŚĆ WASZEGO KLUBIKU. Nic mnie tak nie rozbawiło
                  od długiego czasu. Taka jednak Wasza rola społeczna - bawic i rozsmieszac jak
                  średniowieczny błazen.
                  • Gość: Raków Fighter Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:15
                    Oczywiscie jak zwykle pejsiki z azs-u to inteligentni chłopcy buhahaha !!!
                    My chociaz jezdzilismy na wyjazdy, bo u was to normalne dno!
                    1 liga siatkówi i na palcach jedenj ręki mozna policzyc wyjazdowiczów!
                    CZĘSTOCHOWA JEST RAKOWA !!!
                    Stajecie sie coraz mniejsi, a my rosniemy w siłe !!!
                    • Gość: AZSSS Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 08:36
                      Ty się ogarnij lepiej, idioto mówiąc, że azs-iaków jest mało to rozśmieszasz
                      wszystkich spod ,,HALI POLONIA". MY chociaż mamy medale i gramy cały czas w
                      ekstraklasie a wy w klasie :) cieniarzy- cudem 3 liga
    • Gość: azs cz- wa Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:09
      Nie myślałeś ze dożyjesz, ale jednak tak się właśnie stało. Fani Rakowa: ledwo
      udało się klubowi do trzeciej ligi awansować po pokonaniu prowincjonalnej
      drużyny z Żywca, a napinacie się jakbyście co najmniej w pucharach europejskich
      mieli walczyć. W głowach się wam poprzewracało od tego ogromnego "sukcesu".
      Jeszcze parę miesięcy temu jeździliście na dalekie wyjazdy na Stradom czy do
      Kościelca i myślicie że należy się wam prymat w sportowej Częstochowie. Z czym
      do ludzi?
      Trochę szacunku dla sześciokrotnego mistrza Polski w siatkówce i trzykrotnego
      na żużlu, bo Raków to na razie ubogi krewny. Huta jest prywatną firmą po
      przejęciu przez Donbas i sama podejmuje decyzje czy inwestować w sport oraz
      kogo sponsorować, by zapewnić sobie najlepszą promocję. Powinniście się
      cieszyć, że ukraiński inwestor w ogóle wykazuje zainteresowanie kopaną na tak
      marnym poziomie.
      • Gość: kibic Rakowa Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:26
        Wez sie chlopie ogarnij odezwal sie gostek co na dalekie wyjazdy jezdzi po
        calej polsce buhaha:) Jakiego szacunku ? do kogo? a Szymanski poznal sie na
        was:)
    • Gość: do azs-iaków Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:14
      A ilu was jeszcze zostało pajace!?
      Zobaczycie jak wygląda RAKÓW, WIELKI RAKÓW na waszym nędznym pierwszym meczyku
      w pls.
      Już się bójcie frajerzy.
      CN 03
      • Gość: Loki [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:21
        • Gość: Bez sensu Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:26
          Jezeli mi ktos z Was wytlumaczy co dadza Wam wzajemne bluzgi i co kto w ten
          sposób cos udowodni to bede rad tego wysluchac.A jezeli chodzi o sponsoring i
          sponsorów to kazdy klub stara sie zyskac ich jak najwiecej i to jest zupelnie
          zrozumiale.nie da sie ukrasc komus sponsora.Duzo tu zalezy od dzialaczy
          klubowych i samego zespolu.Nie ma w tym nic dziwnego , ze sponsor woli I lige a
          nie III . I po co sie klócic???
      • t4iglo Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! 19.07.05, 19:25
        Trudno rzeczywiście uważac, że AZS siłą zwabił do siebie Hute Częstochowa, ale
        znając potencjał Donbasu, można przypuszczac ze nie tylko My coś na tym
        zyskamy.

Na ten sezon trudno oczekiwa jakiś wzmocnień, ale jeśli współpraca sie rozwinie
        to w najbliższych latach AZS może wrócic na najwyższe miejsce w PLS.

• Gość: Kondziu Liczy się TYLKO RAKÓW IP: *.info / *.info 19.07.05, 20:10
        Byliśmy, jesteśmy, będziemy- w odróżnieniu do was!!!
        19 RACOVIA 21
    • Gość: Kam Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:30
      Niech daja ich sprawa... Wierze ,ze Rakow tez zyska.Mam nadzieje ze Taruta i
      Litwinow nie rzucaja slow na wiatr.
    • Gość: Okija Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 20:46
      Nooo jezeli pan Litwinow czy jego doradcy interesują się regionem, czyli czytają
      też i to forum to napewno po przeczytaniu tych kulturalnych wypowiedzi kibiców z
      Rakowa będą chcieli się reklamować na Waszym stadionie.
    • Gość: co to azs Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:29
      to się strzępy doigrają !
      • Gość: Alvar Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.21.pl / 213.199.204.* 19.07.05, 21:34
        TYLKO RAKÓW!!!!
    • Gość: azs Rakow to cioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:43
      Raków to cioty a kibice to wyrzutki społeczenstwa i degenaraci.
      Czestochowa bez rakowa
      • Gość: PrzemoRKS Re: Rakow To My IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:49
        ^ sierpnia mozesz przyjsc i powiedziec to komus z nas prosto w twarz, no chyba ze sam jestes ciota i stac cie tylko na plucie w monitor swojego komputera.
        • Gość: Azs... Re: Rakow To My IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:04
          Ale po co wy się bluzgacie? Ile macie lat? 15? Dali kasę na AZS? Dali! Dadzą
          pewnie też na Raków. A wy tylko już klawiatury w ruch jakby to coś od kibiców
          zależało. Panowie trochę kultury i zrozumienia.
      • Gość: piknik Re: Rakow to cioty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:15
        Słuchaj gnoju : jestem spokojnym kibicem Rakowa ,jak zwyczajowo niektórzy określaja piknikiem .Chodzę na mecze wraz z takimi jak ja "piknikami" ,a jest nas wielu . Większość z nas ma dobrą pracę ,porządne rodziny ,ustabilizowaną pozycję społeczną . Oprócz Naszego Rakowa ,dla którego oddamy bardzo wiele ,kibicujemy też wszystkim innym drużynom z Naszego Miasta , także AZSowi .Mogę cię zapewnić ,że większość kibiców Rakowa , to porządni ludzie ,nie jak piszesz ..... . A wiesz dobrze ,że nas jest bardzo dużo ,wiesz też ,że dla nas Raków to całe życie , nieważne czy to chuligani ,czy ultrasi ,czy pikniki.
        Kończąc ,chciałbym ci powiedzieć ,że dzięki takim prostakom jak ty rośnie także rzesza "pikników" ,którzy prędzej ,czy później rozprawią się z takimi gnojami jak ty ( pseudokibicu AZSu) . Jak chcesz ,abyś przed każdym meczem i każdym meczu twojej drużyny sprawdzał się na 100m - pluj w monitor dalej .Wierz mi fanatycy Rakowa ,nie ruszą na was ,bo dla nich to byłby wstyd ,ale "pikniki" nie wytrzymają ,bo wszystko ma swoje granice.
        To tyle - gnoju.
        PS
        Przynosisz wstyd AZSowi klubowi z Częstochowy , przerzucie z kresów .
        • Gość: AZS... Re: Rakow to cioty - to tylko tytuł tematu... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 22:51
          Do kogo ty to pisałeś?
        • Gość: Tylko Pasy Re: Rakow to cioty IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 01.08.05, 15:14
          Zapraszam cwaniaczku do nas na mecze Cracovii Kraków.
          CRACOVIA.CRACOVIA.CRACOVIA.CRACOVIA.CRACOVIA.CRACOVIA.CRACOVIA.CRACOVIA.

Co to ku.. za podpisy Racovia z tego co wiem to wy jesteście RAKÓW.
          • Gość: Fanatyk Re: Rakow to cioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.05, 15:21
            www.rakow.com.pl - zajrzyj napinaczu, to sie dowiesz dlaczego Racovia.
            IV liga: Raków-Koszarawa - widzów: 10 tys.
            I liga: Cracovia-Amica - widzów: 3 tys.
            Buahahahahahahahahaha, na ch... tam komukolwiek zaglądać:)
            • Gość: Al Re: Rakow to cioty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 01:41
              :))) Jakis napinacz z Pcimia mysli ze zaszpanuje swoją cracovią:)) Gdzie to
              jest w ogole ten krakow? Pod Kazimierzem Dolnym, czy jak?
      • Gość: Raksa Re: Rakow to cioty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:56
        Lady punk o takich jak ty i twój klub czyli ażs śpiewał mniej niż zero
        no coments
      • Gość: tylko rks Re: Rakow to cioty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:31
        ty plytki robaku umow sie ze mna i ci pokaze jakia ciota jestem jestes tylko
        czlonkiem mamuta i odbytkiem dinozaura ty mebelku stajenny
        prostakiem tylko jestes
    • Gość: Trol Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:59
      Częstochowa miasto święte tu RKS rządził i rządzić będzie.
      Ps. To tak naprawde dzieci ażs-u ilu was jest 20 może 30, a RAKOWA są setki
      które przechodzą w tysiące kiboli a nie dzieci.
      Polsce gratulujemy żywca ,a Częstochowie RAKOWA
      • Gość: Paranoid Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.trustnet.pl / *.trustnet.pl 19.07.05, 23:41
        Oj widziałem tych waszych "kiboli" na meczu z Żywcem. 2-3 sektory dopingujące a
        reszta milcząca. Pozatym siedziałem obok "młyna" i widziałem jakich to
        dojrzałych kiboli macie. 1/3 sektoru to goście którym sam bym dopie..ł wez
        większego wysiłku (mimo że do jakichś szczególnie napakowanych nie należe).
        Więc nie sraj się chłopie tyle.
        PS. Doskonale zdaje sobie sprawe że wielu z prawdziwych fanatyków Rakowa
        dojebalo by mi z taką samą łatwością ... ale jakoś nie widze żeby się tu
        wpisywali. Może dlatego że nie ma nic gorszego na świecie niż pie..ni netowi
        napinacze !!
    • Gość: Asia Z czym do ludzi? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 23:31
      Oj naczytalam sie tu i nasmialam, dlaczego kibice AZSu nie strasza rakowa za
      bluzgi pod swoim adresem? Bo to sa kibice na poziomie, kulturalni i wiedza ze
      nie musza pozkazywac jacy sa wielcy bluzgami czy piesciami. Proste, AZS jest w
      I lidze jest trzecim zespolem w Polsce a wy i wasz klubik jako wielkie
      osiagniecie uwazacie wejscie do III ligi... Jestescie tak zapatrzeni w ten wasz
      klubik ze nie widzicie nawet jakie to smieszne i zenujace ... Wierzcie w wasz
      rakow nikt wam nie zabrania kibicowania, ale z czym do ludzi?? Z kim wy sie
      klucicie, nie macie argumentow, jak wejdziecie do I ligi wtedy mozemy
      porozmawiac, ale teraz?? A co do sponsora to chyba jasne ze Huta woli
      sponsorowac AZS bo dzieki temu jest szansa ze sporo ludzi o niej uslyszy, a ze
      sponsorowania was, co im przyjdzie? Zero rozglosu, czy ktos poza Naszym
      wojewodztwem wie, ze w Czestochowie gra sie w pilke nozna? A jesli spytasz
      kogos w kazdym miejscu w Polsce z czym mu sie kojarzy Czestochowa to jesli choc
      troche interesuje sie sportem to po Jasnej Gorze wymieni AZS i taka jest prawda
      i dla wlasnego dobra musicie sie z tym pogodzic i wbic ten fakt do waszych
      ograniczonych glowek. I lepiej nic juz tu nie piszcie bo to po prostu zenada!!
      • Gość: Przemo23 Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:53
        Ktoś juz tu raz napisał, napisze i ja - RAKÓW dla ciebie dziewczynko pisze sie
        z duzej litery !!! Widac ze jeszcze nie dorosłaś...
        Idz sobie pooglądaj żenująca siatkówke, idz...
        TYLKO RAKÓW !!!
        • Gość: Asia Re: Z czym do ludzi? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 23:57
          CZY W WASZYM ZACOFANYM rakowskim SWIECIE DZIEWCZYNA = MALOLATA?? Zdziwilbys sie
          chlopczyku ile mam lat. Ale twoja wypowiedz jest lepsza, jak juz napisalam zero
          argumentow, ale przynajmniej bez bluzgow, gratuluje, jest lepiej.
          • Gość: Przemo23 Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:00
            Tak naprawde mało mnie obchodzi ile masz lat, ale jesli ktos pisze nazwe mojego
            ukochanego klubu z małej litery, a swojego podkreslasz to chyba świadczy to o
            niezbyt duzej inteligencji! Kogo ty ponizasz, nas ? Czy siebie mądralo ?!
            • Gość: Raksa Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:53
              Chyba ażs nie widział jak w 2000 roku na Limanowskiego paliły się ich szale,
              zapomnieli czy jak. Jak patrze na ich fanklub to tylko politowanie we mnie
              wzbiera i oni chcą się równać do klubu który ma 84 lata.
              Nie wiem jak można porównywać sukcesy w piłce nożnej do siatkówki paranoja.
              Ps. HSC to tylko część HCz z której w każdy możliwy sposób przed sprzedażą huty
              Donbasowi próbuje wyprowadzić się ciężko wypracowane zyski. Sponsoring ażs to
              najprawdopodobniej jeden ze sposobów wyciągnięcia gotówki. Ale od września to
              mam nadzieje się zmieni. I w tym mieście pozostanie TYLKO RKS RAKÓW bo to ikona
              tego miasta. Politowanie dla ażs-u jak macie odwage to wpadnijcie 6 sierpnia na
              limke nareczka napinacze
              • Gość: RAKOWIAK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:14
              • Gość: R Re: Z czym do ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:15
            • Gość: . Re: Z czym do ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:07
              Wstyd! Nie stac Cie chlopcze na rzeczowa dyskusje. Robisz wojne, bo rakow ktos
              napisal z malej litery. To tylko dzielnica, tak samo pisze sie slask i etc. Co
              innego pelna nazwa klubu, ale jakos nikt nia sie nie posluguje! Napinasz sie
              przed monitorem, a jesli ktos chce z Toba poprowadzic rzeczowa dyskusje nie
              potrafisz znalezc choc jednego argumentu. Czytajac wasze wypowiedzi i obietnice,
              ze kazdemu kto pisze rakow z malej litery lub chodzi na AZS, dacie w morde,
              wylapiecie i zniszczycie dochodze do wniosku, ze was trzeba izolowac. Albo w
              dziecinstwie spotkala was jakas powazna przykrosc i teraz odgrywacie sie na
              innych, albo mamy zbiorowa epidemie adhd. Nie wiem co gorsze, jednak licze, ze
              kiedys (w najblizszym stuleciu) kibice KS Rakow wreszcie dorosna mentalnie do
              poziomu 17 latkow. Wyzej juz nie musicie ...
          • Gość: BB' 04 Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:54
            W jakim zacofanym? Co ty kobieto dajesz? Jak można porównywać rywalizację
            piłkarską do siatkarskiej? Gdzie w samej 4 lidze są II grupy śląskie. W każdej
            wystepuje po 16 drużyn z naszego regionu. Rywalizacja jest naprawdę ogromna.
            Raków bez pieniędzy, bez sponsorów, gdzie zawodnikom płaci się śmieszne
            pieniążki, potrafi wydostać się piłkarskiego bagna. Gdzie na mecz 4-ligowy
            przychodzi 10tyś ludzi i ogląda wspaniały mecz. To was najbardziej denerwuje.
            NASZ POTENCJAŁ, NASZĄ WIARĘ, której wy nigdy nie mieliście i mieć nie
            będziecie. Jeszcze te hasła po barażu z waszej strony - "CZĘSTOCHOWA
            UNITED" ...śmiech na sali. Wrona wasz przyjaciel? Już Włokniarz przekonał się
            jakim jest wielkim przyjacielem dla nich - "1,2,3,4 - GDZIE SĄ WRONA
            JUPITERY"... nie pisz już Joanno nic więcej, bo tylko udowadniasz jaka jesteś
            malutka. Dobranoc :) Miłych snów!
      • Gość: PrzemoRKS Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 21:57
        Tylko roznica miedzy nami jest taka, ze my po porazce nie bluzgamy swoich zawodnikow, a wy "kibice" "na poziomie" owszem.
      • Gość: TYLKO RKS Re: Z czym do ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:38
        jestes bardzo plytka zobacz ile jest druzyn w polsce w siatkowce a ile gra w
        pilke i koncze z toba i twoim niby klubikiem dyskutowac i wez sie za nauke bo
        znowu oblejesz rok matole
        • Gość: AZS Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:45
          Ludzie co wy porownujecie? Siatke do piłki? Heh wiadomo ze pilka jest dziedzina
          popularniejsza od siatki. Ale nie ma co ukrywac siatka lepiej stoi od kopanej.
          Nie ma co się kłucić. Bedzie od Donbasu kasa dla Rakowa tak i tak. Pozdro
        • Gość: Asia Re: Z czym do ludzi? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.05, 23:56
          Nie oblalam jeszcze roku, wiec nie wiem skad stwierdzenie, ze znow to zrobie no
          ale spoko nie wnikam, w koncu mam do czynienia tylko z kibicem rakowa. A
          zespolow siatkarskich jest mniej, bo cwiczenie wymaga wiecej niz pary nog,
          pilki i dwuch kijkow, kopac pilke potrafi kazdy idiota i dlatego jest tych
          zespolow tak duzo; siatkowka natomiast jest bardziej zlozona gra, ma wiecej
          zasad, regol i nie kazdy moze zostac siatkarzem bo do tego potrzeba wielu
          czynnikow (w przeciwienstwie do kopanej). Dlatego nieskomplikowany w wiekszosci
          narod Polski wybiera latwiejsza dyscypline jaka jest pilka nozna, nie trzeba
          tam za duzo wiedziec i tak jest im dobrze.
      • Gość: kolega Asi:) Re: Z czym do ludzi? IP: 82.160.8.* 29.07.05, 16:20
        Droga Asiu masz rację i popieram Cię w 100%... trzeba spojrzeć prawdzie w
        oczy...raków to klub robotniczy, mający siedzibę w najbiedniejszej części
        naszego miasta (okolice Limanowskiego, al. pokoju- same slumsy). więc i kibiców
        mają takich, wywodzących się z biedy, którzy kończą zawodówkę i myślą że są de
        best. ale szkoła dla nich się nie liczy, ważniejszy jest ich klub (za który
        oddaliby życie). golą łeb na łyso, kroją komuś szalik i fleka i bujają się
        szukając tylko kogoś żeby mu wpier... na azs chodzą inni ludzie, na zupełnie
        innym poziomie, pełna kultura. tu nikt nie mysli o tym żeby się bić, wszyscy
        przychodzą żeby obejżeć widowisko na naprawdę dobrym poziomie (czego o 4 lidze
        powiedzieć się poprostu nie da). zresztą śmieszny raków nawet za 100 lat nie
        bedzie w tym miejscu co jest azs teraz...z tyloma tytułami, co roku medale
        mistrzostw polski:)a wy awans do 3 ligi...uuuuu naprawde osiągnięcie godne
        podziwu:)a jeżeli teraz jakiś inteligent z rakowa zacznie sie podniecać że
        piłka nożna to nei siatkówka i że nie można porównywać... to ok spoko. Ale nie
        zachowujcie się tak jakbyście byli drugą wisłą kraków... bo mam wrażenie że wam
        sie tak wydaje... pozdro dla wszystkich kibiców azs!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Mak Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 16:44
          Zakompleksiony chlopczyku:),inaczej cie (specjalnie z malej litery pisze bo nie
          zaslugujesz na moj szacunek) nie mozna nazwac.Pokaz mi jakies slamsy na Rakowie
          lub na Aleji Pokoju. Poza paroma zniszczonymi budynkami...Jest tu duzo ladnych
          nierzadko luksusowych domow .Ale skad ty mozesz o tym wiedziec jak strach nie
          pozwala ci ruszyc tylka z tysiaclecia badz polnocy;] Nie wiem skad wziales
          wiadomosci na temat kibicow Rakowa ,ale wydaje mi sie ze z ksiezyca.... Znam
          bardzo duzo kibicow od tych mlodych do starych ,wiekszosc sie uczy lub
          pokonczyla szkole ,niejednokrotnie studia.I jakos nie kroja szalikow ,moda na
          fleki minela kilka lat temu !:),a to ze ktos obcina wlosy na krotko nie znaczy
          ze jest chuliganem i moczymorda:)Ty pewnie skonczyles jakies studia
          inteligenciku ,ale uwierz znam kilku po zawodowce ktorzy wiedza ze nazwy
          wlasne,klubow itd.pisze sie z duzej litery:)A intelektem przewyzszaja cie o
          lata swietlne.To tyle zakompleksiony chlopczyku .Idz do Asi i pogadajcie sobie
          o "wielkim AZeSie":):) Pozdro dla fanow Rakowa!
    • Gość: [...] Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:45
      hehe
    • Gość: Asia Re: Z czym do ludzi? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.05, 23:53
      Bardzo inteligentna riposta.. Na waszym poziomie. Prawda w oczy kole i nie
      macie nic sesnownego do powiedzenia.
      • Gość: Przemo23 Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:55
        Zapytaj sie prawdziwych kibiców, jaki klub jest najbardziej znany w
        Częstochowie - azs ?! buhaha! chyba dla tych w Spodku!
        AVE RACOVIA !!!
      • Gość: QQQ Częstochowa bez rakowa!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:27
        Przyłączcie raków do Kłobucka!!!
        hAHAHAHAHAHA
    • Gość: CKM Re: Z czym do ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 01:28
      hehehe... i wszystko w temacie. Tak w ogóle, to uważam, że AZS nigdy nie
      osiągnie poziomu Rakowa. Jest was za mało. Zresztą nawet jak była zgoda, byłem
      na NIE!
    • Gość: ToMNR Spokojnie.... IP: *.bis / 212.244.80.* 20.07.05, 07:17
      Prosze fanow Rakowa o nie wypowiadanie sie w tym temacie.
      Nie ma sensu szargac sobie nerwow na debili.
      Sami udowodnili jaka sa teraz ekipa, i te ich szczochy w necie mozna przyjmowac
      z przymruzeniem oka.
      W Czestochowie Tylko Rakow!

A Wy sie tak nie zapalajcie, bo nie ma sensu.
      Lepiej juz zaczac myslec o wyjezdzie do Jastrzebia!

ToMNR
      www.rakow.com.pl
      • Gość: Przemo23 Re: Spokojnie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 09:05
        Czas relaksu, wakacji...
        A tu nam sie zrobiło takie małe piekiełko !!! Hehe !!!
        Pozdro dla Czerwono-Niebieskiech braci !!!
        AVE RACOVIA !!!
        • Gość: zdzich Re: Spokojnie.... IP: *.prenet.pl 20.07.05, 09:07
          nie sie zrobilo - tylko zrobili je szczeniaki z rakowa (nie powtarzaj sie z premedytacja napisalem z malej)
          • Gość: łe Re: Spokojnie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:11
            zdzichu...
            Temat załorzył jeden od was. Zresztą, nie sensu zniżać się do wszego poziomu!
            Pozdrawiam was serdecznie ażydesciaczki :)
            • Gość: zdzich Re: Spokojnie.... IP: *.prenet.pl 20.07.05, 10:30
              A widziales zeby wczesniej byl temat na forum w tej sprawie ? nie bylo. Jest to temat jak wiele innych - z informacja. A to ze wy kazdy temat sportowy traktujecie jako atak na rakow to juz wasza sprawa - udawadniacie tylko jak wielu idiotow "rakowiaczkow" napina sie na forum - zero dyskusji, zero wymiany argumentow tylko bluzgi z waszej strony.

Bardzo latwo burzycie to co staraliscie sie zbudowac na fali awansu, III ligowy Rakow Czestochowa - IV ligowi kibice Rakowa.
    • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 20.07.05, 10:52
      Widac jedno:

to nie Donbas podpisal umowe a HSC - to bardzo wielka roznica.

Od wrzesnia w przyblizeniu Donbas bedzie juz wlascicielem Huty.
      Donbas nie mogl dotad podpisac umowy z nikim z przyczyn formalnych.

Z punktu widzenia interesow Donbasu i miasta to jednak Rakow jest zdecydowanie
      wazniejszy dla Donbasu - to klub zwiazany z zaloga i samym miastem.

AZS jest ok - nie mam nic przeciwko niemu - ale dla Czestochowianina jednak
      najblizszy jest RAKOW.

• Gość: Raków i AZS Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.mim.pcz.czest.pl 20.07.05, 11:06
        Roznica? O jakiej roznicy mowimy? Donbas bedzie wlascicielem HSC a AZS
        sponsorowany przez HSC, wiec z punktu widzenia interesow Donbasu ma on
        znakomita okazje do zreklamowania swoich uslug nie tylko w Polsce ale i w
        Europie, wiec dlaczego mialby nie sponsorowac w dluzszej perspektywie
        czestochowskich siatkarzy. Z pewnoscia wykorzysta fakt, ze AZS chce sie pokazac
        w Europie, a to bedzie pierwszy krok do zaciesnienia dlugofalowej wspolpracy z
        AZS-em. Niepotrzebne te klotnie, kasy wystarczy i dla Rakowa i dla AZS-u, tym
        bardziej ze siata nie jest tak kosztowna jak pilka.
        • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 20.07.05, 11:49
          HSC i Donbas w chwili obecnej to wciaz dwa rozne podmioty gospodarcze, z
          absolutnie roznymi kierownictwami.
          To jest wlasnie ta roznica.
          • Gość: Raków i AZS Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.mim.pcz.czest.pl 20.07.05, 12:38
            Wiem na czym polega ta roznica, nie potrzebuje wyjasnien. Chodzi mi o to, ze
            skoro Donbas jest wlascicielem HSC to w perspektywie czasu na pewno nawiaze
            szersza wspolprace z AZS-em, bo to jedyny klub ktory Donbas moze zareklamowac w
            rozgrywkach najwyzszego szczebla oraz w Europie - o to mi caly czas chodzi!
            • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 20.07.05, 14:28
              Donbas nie jest wlascicicielem HSC.
              • Gość: Raków i AZS Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.mim.pcz.czest.pl 20.07.05, 14:47
                A kto jest wlascicielem HSC Elektrownia Belchatow, PZU czy moze Fiat Auto
                Poland.
                Zdaje sie, ze Donbas kupil Hute razem z calym dobrodziejstwem inwentarza i HSC
                nie zostala wyjeta z pakietu.
                • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 20.07.05, 14:56
                  Donbas dopiero bedzie wlascicielem HSC, jesli wszystko potoczy sie OK.
                  • Gość: . Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:22
                    xx'ie zrozum, ze po przejeciu jesienia HSC przez Donbas umowy sponsorskie nie
                    straca waznosci. A dla Donbasu podtrzymanie wspolpracy z AZS'em ma same plusy. Z
                    cala pewnoscia Donbas bedzie pompowal pieniadze w KS Rakow ale nie taki aby mogl
                    on od razu awansowac. To by bylo po prostu glupie bo klub nie ma w ogole
                    zaplecza sportowego. Praktycznie jest jedna sekcja PN i nic wiecej. Dobrze, ze
                    UM wykona remont. Dla Donbasu Rakow jest zapleczem socjalnym dla pracownikow i
                    ma umozliwic rekracje dzieciom pracownikow i samym pracownikom nie tylko jako
                    kibice, ale rowniez czynny udzial. Osobiscie w stworzenie klubu czystozawodowego
                    nie wierze, nie ta liga, nie ta mentalnosc kibicow - ktorym sie wydaje, ze
                    zlapali Pana Boga za nogi i teraz beda mogli okladac cala reszte miasta po pysku
                    i na wyjazdach po Polski.
                    • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 21.07.05, 10:11
                      Kazda umowe mozna wypelniac na rozny sposob.

Do tej pory jedyne co jest pewne w stosunku do Donbasu, to chec wsparcia Rakowa
                      bo to jest naturalne - Huta, dzielnica, klub, pracownicy itd.

A jesli chodzi o Rakow, to po prostu nie doceniasz roli tego klubu w naszym
                      miescie.
      • Gość: . Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:12
        xx o czym Ty piszesz? Rakow byl wazny dla miasta byc moze dla pokolenia
        importowanego do Czestochowy w latach 50 (integrowal nowych pracownikow
        naplywajacych w wiekszosci z malych wsi kieleckich - tak wlasnie rozumiala go
        moja rodzina). Tymczasem dla ludzi mlodszych (dzisiejszych 20-30 latkow) Rakow
        sie nie liczy i sie z nim w wiekszosci nie identyfikuja. To AZS napawa ich duma,
        a Rakow jest synonimem chamstwa i burd na ulicach. Gdybys dluzej zyl w miescie
        sam zauwazylbys ta zmiane. Historycznie Rakow rzeczywiscie ma glebsze korzenie,
        praktycznie dzieki kolejnym porazka i kolejnym wybrykom pseudokibicow juz nie.
        AZS wcale nie jest mlodziutkim klubem bo, o czym udaja, ze nie wiedza kibice
        Rakowa, powstal juz w 1945 r. Prawdziwy rozwoj nastapil od 1989 wraz z przelomem
        ustrojowym, wolnym rynkiem, a co za tym idzie wiekszymi mozliwosciami
        sponsoringu. AZS stal sie wtedy druzyna profesjonalna z wyzszej polki, na ktora
        niestety Rakow nigdy sie nie dostal. Dla dzisiejszych 20-latkow Rakow to jakies
        niejasne wspomnienie, ze niby mial przez bardzo krotki okres czasu osiagniecia,
        ale z powaznym sportem w miesicie kojarzyc beda AZS i CKM, szczegolnie, ze na
        tych meczach nikt ich nie bedzie straszyl, ani nikt nikomu wpier... nie wpusci
        czego bylem swiadkiem nie raz jak Rakow grywal w I i II lidze. Na AZS i CKM
        spokojnie mozna zabrac dzieci, ale nauczony wczesniejszymi doswiadczeniami i
        wulgaryzmem na trybunach na Rakow bym sie w zyciu nie odwazyl!
        • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 21.07.05, 10:24
          Nie masz racji - ostatnie mecze najlepiej to pokazaly jak Czestochowianie
          identyfikuja sie z Rakowem.

Natomiast AZS coraz bardziej staje sie klubem zacieznych zawodowcow, ktorym
          wszystko jedno czy graja w AZS czy w Skrze albo w PZU.
          Zobacz ze prawie wszystkie "gwiazdy" wybraly kase, a nie przywiazanie do klubu.

Jedyna opora AZS to byl i jest trener Skorek, a teraz moze dzialacze.

To wlasnie znuzenie wolnym rynkiem w sporcie i czystym postawieniem na kase
          sprawia, ze znow zyskuja kluby ktore sa mocno zwiazane ze swoim srodowiskiem.

Mnie naprawde zaczyna byc wszystko jedno kto wygrywa w Lidze Siatkowki, skoro
          jest to praktycznie kwestia wydanej kasy. Taki sport przestaje mnie emocjonowac.

Moze uda sie zahamowac ten trend w AZS, bo inaczej coraz wiecej Czestochowian
          przestanie sie emocjonowac pytaniem kto zbierze wieksza kase.
          • Gość: m Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.prenet.pl 21.07.05, 10:40
            Jezeli to, ze AZS jest klubem zacieznym jest argumentem przeciw to chcialbym aby ktos podal nazwe powaznego klubu Europejskiego w ktorym to wychowankowie stanowia trzon zespolu - w sporcie nie ma sentymentow. Jak dla mnie to bzdurny argument bo to wlasnei stawia AZS wsrod najlepszych w Polsce, poza tym wychowankowie zawsze stanowili o sile klubu, Czestochowa od zawsze byla szlifiernia diamentow.
            Gdzie jest to znuzenie wolnym rynkiem ? Swiat dalej idzie w tym kierunku, co prawda staraja sie oszczedzac ale i tak wydaja pieniadze na zawodnikow, wychowankowie stanowia maly procent graczy tak w pilce, tak w siatkowce, jak i w innych sportach.

Jak AZS zachamuje trend zbierania funduszy to za pare lat wyladuje na zadupiu sportowym razem z Rakowem. A jak ciezko wyjsc z tego zadupia to widac po systemie rozgrywek gdzie nawet zdecydowane wygranie IV ligi nie gwarantowalo awansu. Poza tym Rakow tez staral sie zbierac kase wszedzie, a nie mowil, ze stawiamy na wychowanko i na mlodziez bo jestesmy tacy ambitni i wogole tylko NIE MAMY KASY. Wzmocnien narazie w klubie tez nie bedzie bo NIE MA KASY i wszyscy z tego powodu placza, a ciesza sie gdy klub dostal 100 tys na rozwoj.
            W swiecie rzadzi kasa i zadne utopijne nastawianie tego narazie nie zmieni.
            • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 21.07.05, 13:08
              Gdy liczy sie tylko kasa, taki sport przestaje miec sens.

Na szczescie nie zawsze tak jest.

Ludzie coraz bardziej beda sie identyfikowac z tymi obszarami sportu, gdzie
              bedzie cos wiecej niz tylko kasa.

• leandrao Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! 21.07.05, 10:55
            Taki jest sport.
            Mnie nie interesuje czy nowy zawodnik nazywa sie Billings, Eatherton, Gruszka
            czy Papke. Jesli nas na niego stac i gra dobrze, to niech gra. Klub ma byc na
            topie, napedzac koniunkture na siatkowke a kibice przychodzic na mecze.
            Co do wychowankow, widac ze xx srednio sie interesuje siatkowka, wiedzialby
            bowiem, ze AZS uchodzi w Polsce za szlifiernie siatkarskich diamentow.
            • Gość: xx Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.icis.pcz.pl 21.07.05, 13:11
              Interesuje sie sportem - pewnie az za duzo.

Wiem dobrze o wychowankach AZS - tyle tylko ze prawie wszyscy wielcy ktorzy
              tutaj wyrosli lub zostali oszlifowani, wybrali kase a nie klub.
        • Gość: Zawsze wierny GŁUPIŚ, JAK TA CAŁA RESZTA !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:15
          Na AZS i CKM
          > spokojnie mozna zabrac dzieci, ale nauczony wczesniejszymi doswiadczeniami i
          > wulgaryzmem na trybunach na Rakow bym sie w zyciu nie odwazyl!

TY SOBIE CHYBA ŻARTY ROBISZ! No właśnie, i takie puste pały tutaj się napinają
          i pieprzą takie bzdurne historie. Nie pokzauj swojego paskudnego ryja na
          Rakowie i nie pisz o tym klubie, bo masz gó...o nie pojęcie. Bierz bachora pod
          rękę i won na Włókniarz, niech się uczy :
          - którego palca pokazywać na Krzyżaniaka i Gollobów;
          - żeby gwizdać na swoich zawodników po przegranym meczu;
          - rzucać na tor butelki;
          - bluzgać na prawo i lewo po przegranym biegu, choć mecz nadal trwa i jeszcze
          jest szansa na zwycięstwo;
          - charchać w Tarnowie, z sektora dla przyjezdnych, na matki z dziećmi (
          pozdrawiam tych wspaniałych fanklubowiczów od Danka :));
          - fetując awans na Biegańskiego, rozpieprzać samochód Sulliwana;
          - bluzgać na gości, a gdy przyjdzie co do czego, zasłaniać się policją .
          Na AZS-ie też można nauczyć się ciekawych rzeczy takich jak:
          - lżyć Raków podczas transmisji meczu w TV, potem dziwić się dlaczego jeden z
          drugim dostaje w pysk;
          - rzucać na boisko butlami;
          - rzucać koktajlami Mołotowa w autobus pełen ludzi;
          - napinać się na necie kim to my nie jesteśmy, a w sytuacji, w której można to
          powiedzieć twarzą w twarz, wyrzekać się swojego klubu;

Ja nie mówię, że na Rakowie jest spokój, ale spróbuj zaprzeczyć w/w wymienionym
          faktom. Nie zaprzeczysz. A wiesz jaka jest różnica między Rakowem, a tymi
          śmiesznymi kibicami (oczywiście nie wszystkimi;)pdk) 2 w/w klubów? TAKA, ŻE MY
          SIĘ POTRAFIMY PRZYZNAĆ DO SWOICH CZYNÓW I BIERZEMY ZA NIE ODPOWIEDZIALNOŚĆ. A
          WY JESTEŚCIE TYLKO MARNYMI TCHÓRZAMI INTERNETOWYMI, KTÓRZY SWOJE ZAKOMPLEKSIONE
          ZDANIE POTRAFIĄ WYRAŻAĆ TYLKO NA FORUM. I CO NAJWAŻNIEJSZE! NAS, KIBICÓW RAKOWA
          DOCENIAJĄ WŁADZE NASZGO KLUBU, A WY JESTEŚCIE TYLKO PO TO BY PŁACIĆ ZA BILETY,
          A RZESZTA MA WAS GŁĘBOKO W D...!
          • leandrao To wszystko? 21.07.05, 12:21
            To wszystko co miales do powiedzenia?
            To spusc teraz z siebie powietrze bos sie nadął jak balon i zaraz pekniesz
            wydajac smieszne dzwieki z siebie.
            • Gość: Zawsze wierny Re: To wszystko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 12:28
              No i sam widzisz, jaki jesteś żałosny. Nawet nie wiesz co odpowiedzieć na fakty.

> To spusc teraz z siebie powietrze bos sie nadął jak balon i zaraz pekniesz
              > wydajac smieszne dzwieki z siebie.

No stary, niszczy mnie twoja inteligencja:/

To jak tam się teraz nazywacie? To jest największy przykład na to, że kibice
              asz-u to honor widzieli, ale na seansie "Gladiatora".

Nawet gdy był w IV lidze ja Rakowa się nie wstydzę.
              • leandrao Re: To wszystko? 21.07.05, 12:55
                Ja doskonale wiem co odpowiedziec na fakty, ale po prostu nie chce mi sie z
                krzykaczem polemizowac. Nawrzeszczales jakbys mial jakies problemy emocjonalne.
                Napultałeś się jak indor i masz do całego swiata pretensje.
                Kibicuj sobie swojemu Rakowowi, mnie interesuje siatkowka a nie jakies
                pozaboiskowe walki troglodytów, wiec mi nie cytuj jakichs barwnych opisow bo
                mnie to zupelnie nie ineteresuje.
                • Gość: Al TO NAPRAWDE WSZYSTKO Z TWOJEJ STRONY? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 13:24
                  Jesli wiesz co odpowiedziec to zrób to. Bo na razie na sluszne argumenty
                  odpowiedasz wyzwiskami bez argumentów. Na zarzut (gdzies na tym wątku), ze AZS
                  staje sie klubem zaciężnych zawodowców, ktorym wszystko jedno gdzie grają, Ty
                  odpowiadasz, ze taki jest sport. Miejmy tylko nadzieje, ze Ty masz wieksze
                  przywiązanie do klubu, niz Twoi pupile, ktorzy tak naprawde mają Cie w dupie i
                  dla marnych złociszy odchodzą do bardzo nielubianych przez Ciebie klubów - Skry
                  i Jastrzębia. Dodajmy, ze Ty tez zaplacisz za ich gre w tych klubach, bowiem
                  sponsorowane są przez spółki skarbu państwa. Ale to tak na marginesie.

------=====<=A=V=E==R=A=C=O=V=I=A=>=====------
                  • leandrao Wszystko. Koniec, Kropka. 21.07.05, 14:50
                    Sluchaj madralo, nie przypominam sobie zebym gdzies tutaj kogos obrazil albo
                    wyzwal, wiec prosze mi nie amputowac takich rzeczy.
                    Polemika to nie wyzwiska. Staram sie lagodzic spor miedzy kibicami Rakowa i AZS-
                    u, a to nie moja wina, ze zwolennicy RKS-u reaguja histerycznie na wiadomosc,
                    ze HSC zostal sponsorem AZS-u.
                    A zawodnicy odeszli bo zarzad nie potrafil ich zatrzymac i tyle. O ile pamietam
                    z Rakowa odeszlo znacznie wiecej pilkarzy. Co, ich rowniez nazwiecie ludzmi,
                    ktorzy poszli za kasa? Normalne, ze poszli, a co mieli grac za grosze. Takie
                    zycie, kto tego nie rozumie gra o pietruche a nie o mistrzostwo Polski.
            • Gość: Racovia Re: To wszystko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 17:59
              Zawsze Wierny DOKŁADNIE napisał, jak wygląda sytuacja na waszych meczach!
              Nic dodać, nic ująć!
              Skoro jest tak groźnie na RAKOWIE, czemu dostaliśmy podziękowania za sezon co ?
              Za ładne oczy ?!
              Nie chce mi sie z wami polemizowac, bo na takie głupoty jak tu wypisujecie to
              pozostaje jedno - totalny śmiech!!!
              Ale piszcie sobie zza klawiatury, nikt nie patrzy, po gębach nie dostaniecie!
              AVE RACOVIA !!!
              • Gość: ktos Re: To wszystko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 20:18
                je..a wszyscy sie dochodza kibice Rakowa jak i AZS a co sie okazuje to Ci i Ci
                się napinaja a wiekszsc 15latkow. Nie wiem czy zauwazyliscie tu sie nikt z
                mlynow nie wypowiada a wy sie klucicie i napinacie. Smiech.

Ps. Co do 15latkow oni tu tak pisza a nie wiedza jak to bylo w tej Czestochowie
                pzred podziałami.
                • Gość: Al Re: To wszystko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.05, 23:40
                  Niektorzy dyskutuja, chlopcze.

=A=V=E==R=A=C=O=V=I=A=
            • Gość: Przemo Re: To wszystko? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 16:40
              A ty kmieciu odpowiedzial bys argumentem na argument a nie jakies kocopoly
              piszesz. Nie stac Cie chamie na normalna rozmowe. Ty Bucu Ty.
        • Gość: asia Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.05, 22:41
          Brawo, nic dodac nic ujac.
    • Gość: Al Bez podniety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 15:06
      No i po co było sie podniecać, Azsiacy? Po pierwsze Huta Stali Czestochowa
      przedłużyła umowe z AZS-em (bo taka sama umowe mieli w ubieglym roku). Po
      drugie, co wynika z poprzedniego zdania, nie jest to Donbas:) Tak wiec mozna
      powiedziec, ze z duzej podniety mały orgazm (Azsiaków) :))

`°¤o,¸¸¸,o¤°`°=A=V=E= =R=A=C=O=V=I=A=°`°¤o,¸¸¸,,o¤°`
      • Gość: Paranoid Re: Bez podniety IP: *.trustnet.pl / *.trustnet.pl 20.07.05, 16:07
        Puki co to widze tylko że wy się cfaniaczki podniecacie i napinacie więc do
        kogo ta mowa ...
        • Gość: leandrao Z podnietą IP: 80.51.57.* 20.07.05, 16:13
          Plecieta bez sensu profesorze. Skoro sam Pan mowi, ze Donbas bedzie wlascicielem HSC to wszystko sie zgadza. Oczywiscie, ze Donbas nie moze byc dzisiaj wlascicielem HSC bo proces prywatyzacyjny trwa, a Pan doskonale wie tak jak i ja, ze Donbas przejmie HSC, wiec wowczas udzialowiec czy wlasciciel HSC bedzie sponsorem AZS-u. Dokladnie tak bedzie i dobrze Pan o tym wie.
          • Gość: Al Re: Z podnietą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:06
            Czy Donbas podpisalby taka umowę to jeszcze nie wiemy. Umowe podpisali
            natomiast włodarze HSC, ktorzy nie maja nic wspolnego z Donbasem. Pogadamy po
            przejeciu huty przez Ukraincow. A jesli ktos ma jakies wątpliwosci co do
            zainteresowania Donbasu sportem to zapraszam do poczytania niedawnych
            wiadomosci Wyborczej, gdzie pan Litwinow jasno i wyraźnie mowi, ktorym klubem
            zaopiekuje sie Donbas (nie HSC). Przelane 100 tyś. na konto Rakowa dobitnie o
            tym swiadczy.

=A=V=E= =R=A=C=O=V=I=A=
            • Gość: leandrao Re: Z podnietą IP: 80.51.57.* 20.07.05, 18:19
              O niczym nie swiadczy.

A to gwoli wyjasnienia: Donbas zakonczyl negocjacje i podpisal dokumenty o przejeciu Huty Czestochowa wraz z calym inwentarzem m.in. Hutą Stali Czestochowa, ktora przedluzyla umowe sponsorska z AZS-em Czestochowa.
              HSC jest jednym z czterech sponsorow strategicznych AZS-u i wkrotce zostanie przejeta przez swego wlasciciela czyli wspomniany Donbas wlasnie.
              Jak zatem mozna mowic, ze Donbas nie bedzie sponsorowal AZS-u? No oczywiscie, ze bedzie wlasnie poprzez fakt posiadania w swoim reku HSC, to sie przeciez rozumie samo przez sie!
              Nie do konca sie orientuje ale ukrainski inwestor wkracza do huty od wrzesnia bodajze. Mam nadzieje, ze przedstawiciele Donbasu beda obecni na pierwszym meczu AZS-u, wierze tez w to, ze juz jako wlasciciele HSC wejda jeszcze mocniej ze swoimi pieniedzmi w nasz AZS.

Oczywiscie moze tez byc i tak, ze sam Donbas powie: dziekujemy, nie jestesmy zainteresowani sponsorowaniem AZS-u. Wydaje sie to jednak chyba malo realne: doskonala reklama na polskich parkietach, na europejskich i logo firmy kojarzone z jednym z najlepszych polskich klubow siatkarskich w historii sa baaardzo atrakcyjnym marketingowo towarem.

Nie wiem po co te obrazliwe teksty kibicow Rakowa. Ja osobiscie strasznie sie ciesze, ze RKS awansowal wyzej, mam nadzieje, ze wkrotce zagra w ekstraklasie, ale na inwestycji Donbasu skorzysta zarowno Rakow jak i AZS. Wiec chyba niepotrzebnie sie obawiacie, ze Rakow nagle zostanie przez Ukraincow wystawiony do wiatru, AZS nie potrzebuje az tak wielkich pieniedzy i spokojnie Donbas moze wesprzec i AZS i Rakow.
          • Gość: xx Re: Z podnietą IP: *.icis.pcz.pl 20.07.05, 19:40
            Powtarzam raz jeszcze: jest wielka roznica wynikajaca z faktu ze decyzje
            podjelo kierownictwo HSC a nie Donbasu. Donbas nie ma nawet czasu na cos
            takiego bo jest zajety sprawami wazniejszymi czyli przejeciem Huty. Jedyna
            deklaracja Donbasu dotyczyla Rakowa i wyrazila sie konkretna suma na poczatek.

Zycze dobrze rowniez AZS, ale jak bedzie naprawde i do czego tak naprawde
            sprowadzi sie cala umowa okaze sie dopiero po przejeciu Huty przez Donbas.

Nie watpie natomiast ze Donbas bedzie wspieral w pierwszej kolejnosci Rakow.
            Firma metalurgiczna az tak wielkiej reklamy nie potrzebuje, taka jest specyfika
            wytwarzanej produkcji, liczy sie natomiast funkcja spoleczna wydawanych
            pieniedzy i integracja z otoczeniem. Futbol wlasnie taka role spelnia, pewnie
            najmocniej ze wszytskich dziedzin sportu. Plus liczy sie prosty fakt ze bez
            Rakowa nie ma Czestochowy :))
      • Gość: DigitAZS Re: Bez podniety IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 19:40
        przepraszam bardzo, ale kto tu sie podnieca ? to raczej wasi "fani" na wieśc o
        podpisaniu umowy przez HSC dostali białej gorączki ;) umowa była podpisana już
        w zeszłym roku, z tym że na podobno gorszych warunkach ale była. Ja tam nie
        narzekam, zajebiście sie nam w klubie dzieje :)

Pozdro.

Wogóle, to takiej napinki jak w tym temacie to dawno nie widziałem.
        • Gość: xx Re: Bez podniety IP: *.icis.pcz.pl 20.07.05, 19:53
          Dyskusja wynika z faktu ze w pierwszym poscie napisano ze to Donbas
          zainteresowany jest sponsorowaniem AZS.

Tymczasem nic na ten temat nie mozna powiedziec, bo decyzje podjelo aktualne
          kierownictwo HSC, z ktorym Donbas nie ma nic wspolnego.
          • Gość: . Re: Bez podniety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 08:26
            acz bedzie te umowe wypelnial - w temacie jest mowa, ze to HSC podpisalo umowe.
            Wszystko kwestia interpretacji.
    • Gość: azs Częstochowa bez rakowa!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 18:29
      Przyłączcie raków do Kłobucka i to karoflisko na którym graja!!!!!!!!
      hAHAHAHAHAHA

• Gość: xx Nie ma Częstochowy bez Rakowa!!!!!!!!!!! IP: *.icis.pcz.pl 20.07.05, 19:51
        Jak w temacie :))
      • Gość: Racovia! CZĘSTOCHOWA JEST RAKOWA !!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 22:20
        Ponapinaj sie dalej popaprańcu!
      • Gość: koniec Re: Częstochowa bez rakowa!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:01
        ciach bajera
        • Gość: AVE RACOVIA! CZĘSTOCHOWA JEST RAKOWA!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 23:05
          Ponapinaj sie dalej popaprańcu!
        • Gość: RAKOWIAK Re: Częstochowa dla Rakowa!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 10:44
          tak poprawniej Fajo żydowska BYŁ BĘDZIE JEST RAKÓW RKS!!!!!!!!!! ZAPAMIETAJCIE
          TO SOBIE PROWINCJUSZE
        • Gość: marcin Re: Częstochowa bez rakowa!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 00:18
          Czestochowa TYLKO dla RAKOWA!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • leandrao Częstochowa z AZS-em i Rakowem! 22.07.05, 11:37
            Proszzzz jakie zamieszanie sie zrobiło na Forum. Licznik podbili głównie chyba
            kibice Rakowa, zwolennicy akademików przyjeli spokojnie informacje o
            przedluzeniu przez HSC umowy sponsorskiej z AZS-em Częstochowa.Miłych wakacji
            życzę wszystkim kibicom częstochowskich drużyn:)
            • Gość: ktoś Re: Częstochowa z AZS-em i Rakowem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 12:23
              chłopcze heh
            • Gość: Przemo leandrao ty bucu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 18:12
              sam chamie narobisz zamieszania, sam prowokujesz a potem odwracasz kota ogonem, ze to kibice Rakowa sa tacy czy sracy. Nie mam bucu najmniejszego pojecia o tym jacy sa kibice Rakowa bo ich nie znasz i nie wiesz co potrafia zrobic dla klubu. Gdyby ten twoj azs spadl do 2 ligi to pewnie bys chamie zapomnial ze w ogole kiedys istnial taki klub. Wiec poroponuje ogranicz swoje wypowiedzi na temat Rakowa i kibicow do minimum, czyli do ZERA.
              A odnosnie Donbasu to nie wiem o co ta afera?? To Donbas wybiera druzyny, ktore chce sponsorowac i tyle. Obiecal kase na Rakow to na 100% da i tyle w temacie.

BBJ RAKÓW RKS ! ! !

bez odbioru.
              • Gość: ktosiu Re: leandrao ty bucu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 20:15
                CHAMIE? BUCU?

Po co obrażasz? Kulturę pzrecież posiadasz i to pewnie wielką więć po co się
                kłucić. AZS wam sponsora nie zabierze. Wieć myślę że można się ogarnąc troszkę
                i uspokoić się :)

Pozdro dla kibicow Rakowa jak i AZSu
                • Gość: Przemo Re: leandrao ty bucu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:03
                  A czy ja gdzies napisalem, ze ktos komus zabiera sponsora. Chodzi mi o to ze koles sam robi afere a potem odwraca kota ogonem. Zeby pisac o kibicach Rakowa trzeba by ich najpierw poznac. Ale sa tacy co pisza co im slina na jezyk przyniesie zeby tylko zostac gwiazda tego forum i do takich naleza wlasnie leandrao i stormina (czy jak mu tam). To dzieki kibicom, na ktorych tak pluja ten klub jeszcze isnieje. Popytajcie sie lepiej forumowi gwiazdorzy co zrobili kibice dla Rakowa a potem osadzajcie.

I pytanie do tych, ktorzy tak bluzgaja na Rakow i jego kibicow A CO WY ZROBILISCIE DLA SWOICH KLUBOW ? ? ?

Pewnie odpowiedzi sie nie doczekam, ale nawet na to nie licze.

Pozdro dla wszystkich kibicow Rakowa oraz dla normalnych ludzi zagladajacych na to forum.
                  • Gość: xx Re: leandrao ty bucu IP: *.icis.pcz.pl 22.07.05, 23:13
                    Oj Przemo, Pzremo - storima jest wielkim fanem Rakowa i nieraz to pokazal, a
                    Ty w ten sposob o nim. Nie mozna tak.
                    • Gość: ktosiu Re: leandrao ty bucu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.05, 23:38
                      Ty się czepiasz leonardo pies z nim kij wie ile ma lat i moze nawet w mlynie
                      nie siedzi i sie chowa i napinka na necie. po co sie klucic z takimi.
                      Zrobiliscie duzo dla Rakowa i chwala wam za to i gratulacje awansu. Ale nie
                      ukrywajac od was tez jakies bachory pisza jakies głupie rzeczy napine tez
                      sieja. Jeden cos napisze pozniej drugi wszyscy sie kluca. po co?
                    • Gość: autor Re: leandrao ty bucu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 01:21
                      > Oj Przemo, Pzremo - storima jest wielkim fanem Rakowa i nieraz to pokazal, a
                      > Ty w ten sposob o nim. Nie mozna tak.

Można, można... Był w Niegowej, Psarach, Kaletach, Hucie Starej, czy choćby w
                      Bytomiu? NIE! Ch...j nie fan. Tyle.
                      PS. I gó...o mnie to obchodzi, że nie może lub coś tam. Raków the religion!
                      • storima Re: leandrao ty bucu 23.07.05, 01:25
                        Gość portalu: autor napisał(a):

> > Oj Przemo, Pzremo - storima jest wielkim fanem Rakowa i nieraz to pokazal
                        > , a
                        > > Ty w ten sposob o nim. Nie mozna tak.
                        >
                        > Można, można... Był w Niegowej, Psarach, Kaletach, Hucie Starej, czy choćby w
                        > Bytomiu? NIE! Ch...j nie fan. Tyle.
                        > PS. I gó...o mnie to obchodzi, że nie może lub coś tam. Raków the religion!
                        Re: "Droga do awansu" Film
                        Autor: Gość: Yoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                        Data: 21.07.2005 20:04

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
                        ja tam na wyjazdy strasznie rzadko jeżdżę ale powiem szczerze, że chciałbym aby
                        na wyjazdach było więcej osób chętnych niż jest możliwość jechać!!!!!!
                        __________________________________________________________________________

• storima Re: leandrao ty bucu 23.07.05, 01:25
                          storima napisał:

> Gość portalu: autor napisał(a):
                          >
                          > > > Oj Przemo, Pzremo - storima jest wielkim fanem Rakowa i nieraz to p
                          > okazal
                          > > , a
                          > > > Ty w ten sposob o nim. Nie mozna tak.
                          > >
                          > > Można, można... Był w Niegowej, Psarach, Kaletach, Hucie Starej, czy choć
                          > by w
                          > > Bytomiu? NIE! Ch...j nie fan. Tyle.
                          > > PS. I gó...o mnie to obchodzi, że nie może lub coś tam. Raków the religio
                          > n!
                          > Re: "Droga do awansu" Film
                          > Autor: Gość: Yoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                          > Data: 21.07.2005 20:04
                          >
                          > + dodaj do ulubionych wątków
                          >
                          > skasujcie post
                          >
                          > + odpowiedz cytując + odpowiedz
                          > ja tam na wyjazdy strasznie rzadko jeżdżę ale powiem szczerze, że chciałbym aby
                          > na wyjazdach było więcej osób chętnych niż jest możliwość jechać!!!!!!
                          > __________________________________________________________________________
                          >
                          >
                          >
                          Re: "Droga do awansu" Film
                          Autor: Gość: Yoko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                          Data: 21.07.2005 19:24

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
                          To bardzo dobrze, że nowe osoby interesują się Rakowem i choćby wspomnianym
                          filmikiem. Jest to dobry symptom i prognostyk na przyszłość. Niech coraz więcej
                          osób chodzi na mecze, jeździ na wyjazdy. Niech każdy przyjdzie, zobaczy,
                          spróbuje i powie wtedy czy mu się podoba na Limanowskiego czy nie? Części osób
                          się nie spodoba, część będzie od przypadku na meczu a część może się zrazić
                          wogóle. Na forum jest dużo osób, które nie będąc na meczu ferują wyroki
                          zaocznie. Skoro ktoś przychylnym okiem patrzy na Klub nie można go zrażać do tego.
                          • Gość: zdzich Przemo!!! ... co ?? ty ... (dopisz sobie) IP: *.prenet.pl 23.07.05, 09:19
                            Przemo zraza ludzi do klubu bardzo efektownie.

Ciekawe ilu ludzi kibicowalo by Realowi Madryt gdyby kibice pisali do azjatow, ze jak nie chodza na mecze co tydzien to niech wyp...

Zaczna inaczej szczekac gdy Rakow przestanie lac wszystkich w 3 lidze i zaczna sie klopoty z wygrywaniem, gdy trzeba na wyjazd pojechac dalej niz na Stradom czy do Myszkowa, gdzie dojechalo autobusem paruset fanow. Zobaczymy co bedzie pozniej, beda pisali - nie byles na meczu to przyjdz, wszyscy na rakow itp. A po miesiacu przyjdzie taki przemo i napisze " kto nie byl jeszcze na meczu to niech wypier..."
                            Z takimi kibicami jak przemo i jemu podobni Rakow nigdy nei bedzie czyms wiecej niz co najwyzej malym klubikiem na zadupiu.

PS - mozesz sobie na mnie wyzywac frajerze i tak wiecej nie bede czytal tego watku, wiec prozny twoj trud.
                            • Gość: Gościu Re: Zdzich co?? Ty wiesz co ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 09:44
                              I tak wejdziesz i będziesz swoimi zapijaczonymi oczkami oglądał co tu jest
                              napisane. A tak poza tym to twoj smieszny wowod mozna o d...e roztrzaskac.
                              Czytanie ze zrozumieniem u ciebie rozminelo sie juz dawno, ja nie wiem jak
                              mozna tak dalej z tym zyc?
                              Zycze ci spotkania z Przemem, oko w oko, i wyjasnienie kwestii "frajera". Ale
                              wiem, ze do takowego nie dojdzie, tylko i wylacznie z prostej, jednej
                              przyczyny - jestes TCHORZEM!!!
                            • Gość: Przemo Re: Przemo!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.05, 10:10
                              Szkoda slow. Widze, ze czytanie ze zrozumieniem to wielki problem dla ciebie zdzislawie. Ale coz, glupich nie sieja sami sie rodza.
                      • Gość: xx Re: leandrao ty bucu IP: *.icis.pcz.pl 23.07.05, 22:48
                        Sami kibice nie wystarcza - bez wsparcia sponsorow Rakow bedzie owszem religia,
                        ale III czy IV-ligowa.
      • Gość: 1921 Był Będzie JEST ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 19:35
        Sam sie przyłącz do Kłobucka, zapewne tam własnie mieszkasz... Od zawsze
        interesowała mnie piłka , na Raków chodziłem jeszcze za czasów pierwszej ligi
        ,chodze i teraz ( i Tym włąsnie sie róznimy , gdyby Azs spadł do np. 3 ligi
        wiekszosc z was chodziła by na zuzel , bo tam jest kasa i wogóle ) Faktem jest
        ze Raków nie ma moze takich osiągniec jak Azs,ale ma tradycje i i kiedyś był
        ... Niestety stało sie jak stało rozkradli klub , potem zaczeły sie kłopoty i z
        roku na rok było coraz gorzej i nizej.... Macie siatkówke na dobrym poziomie?
        macie.. jest żużel ? jest ... Dlaczego w naszym miescie nie mogło by byc
        pierwszo ligowej piłki ?? Czestochowa jest spragniona piłki i widac to było
        chocby na meczu brazowym o 3 lige (10 tys osób na 4 lidze ) wierze ze kiedys to
        sie uda .... Porownujecie piłke do siatkówki i sam nei wiem po co .. Faktem jest
        ze gdyby siatkarze mieli by zarabiac tyle co obecnie piłkarze Rakowa to dali
        by noge ... Piłkarze Rakowa (wiekszosc w wieku 18 - 22 ) grali i grac beda dla
        siebie i dla kibiców. Za to im chwała, a moze kiedyś bedą normalnie zarabiać co
        z pewnoscia im sie nalezy.Mam nadzieje ze jak to jest juz w tradycji Dombasu
        zainwestuje on w piłke a co za tym idzie i w nasz klub. Pozdrawiam
        • desperato Re: Był Będzie JEST ! 30.07.05, 14:20
          z przykrością czytam te wypowiedzi zwolenników Rakowa. Widać, że nic nie
          rozumiecie i nie chcecie zrozumieć. Przypomnijcie sobie tylko fakt, że Raków
          dopóty się liczył, dopóki klub finansowała Huta Częstochowa. Dziś jest wielka
          szansa na odbudowanie tego co było, a nawet osiągnięcie czegoś więcej. Więc nie
          czas i pora na kłótnie, tylko czas na połączenie sił. Ja lubię jedno i drugie
          (piłkę i siatkę), jednak kibiców to ja wolę tych siatkarskich...potrafiących
          się prawdziwie bawić, gdzie mam pewność że nie dostanę butelką w głowę. I
          takich kibiców życzę Rakowowi...NIE fanatycznych.

---------
          desperato
    • storima dotatek 23.07.05, 01:32
      Bylem przyjety do "trampkarzy" Rakowa
      i tam nauczylem sie odwagi wobec
      mej wowczas fizycznej niepelnosprawnosci.

Bylem, nauczylem sie i ta wiedze, przekazuje, szczesciem z powodzeniem, dalej.

Napisze kiedys wiecej na ten temat na watku o "Starym Rakowie".

Z szacunkiem dla Was,

storima
    • storima dotatkowy dodatek 23.07.05, 01:46
      Nie latalem z flaga z polskim wolnym orlem na mecze Rakowa.
      Nie roznosilem ulotek, badz niezaleznych wydawnictw w czasie komuny na mecze.

Dlaczego???

Odpowiedzcie sobie sami.

Jako szczeniak mialem jednak to wyczucie manipulacji masami poprzez sport.

Stad moje 'mentorskie' slowa 'nie zycze sobie'

to czy sobie zycze to rzeczywiscie o stol potluc

przepraszam za ten podwyzszony styl wypowiedzi

lecz prosze sie nie dziwic

mimo, ze okrucienstw II wojny swiatowej osobiscie nie przezylem

to jednak

jesli w sport miesza sie ideologie

to

prosze mi wybaczyc

lecz dla mojeGo Pokolenia

to obrazki olimpiady w Berlinie za czasow Hitlera.

I prosze o empatie.

Prosze to zrozumiec.

Nie moja to wina, ze urodzilem sie i przezywalrm historie

w takim ; a nie innym okresie bycia Polakiem.
      • Gość: Nacjonalista Re: dotatkowy dodatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 02:03
        Kur....wy dostajesz na widok wirującego słońca, a jak pieprzą o sierpie i
        młocie jesteś cichy jak ... mysz kościelna.
        Zapraszam na Raków , tlko bez pieprzenia. Wchodź i dopinguj. Ale nie pieprz...
        proszę Cię... Zrażasz ludzi ( znaczy... real kibiców, a nie chorągiewki).
        Życzę Tobie i sobie jak najlepiej... ale przestań . Bo jesteś (możliwe)
        kibicem, ale nie narzucaj, gadaj, napinaj. Wchodzisz na stronę Rakowa, więc
        widzisz czym jest ten Klub (jeżeli potrafisz (a, potrafisz) wyciągać wnioski)
        widzisz kto i co jest Rakowem. Nie pasuje, są inne kluby w Cze-wie. Dawidzenja -
        jak to mawia mój kumpel. Nikt tu nikogo pod pistoletem nie trzyma, wręcz
        przeciwnie... ja tu siedzę z prawdziwą przyjemnością.
        A symbolika, na meczu, wirującego słoneczka jest dobrze wytłumaczona na stronie
        RKS-u.
        Sram na Niemców i Hitlera. POLSKA!!! Nacjonalizm,Naszą drogą...
        • storima Re: dotatkowy dodatek dodatku 23.07.05, 02:14
          Rozmawialem z kibicami pilki (tej kopanej) we Francji.
          Czasy ideologii i sportu skonczyly sie tu juz kiedys.
          Mlodziez francuska z pewnym odczuciem europejskiej dumy mowi o kibicach z
          Brytyjskich Wysp:
          "Swietni kibice; w pracy w obowiazkowyvh garniturach lecz pod nimi nosza
          koszulki klubowe ich uwielbianych klubow"

Czasy (hooligans' sie zakonczyly. Miedzy innymi dzieki szalenie restrykcyjnym
          prawom (kamery, sprawdzanie dowodow, rejestracja tych co rozrabiaja)

W ten i to spodob Wyspiarze jak i Zjednoczona Europa, wprowadza prawa ,
          ktore beda nas chronic przeciw ultrasom

czyli wszelkiej masci terrorystom.

• Gość: Nacjonalista Re: dotatkowy dodatek dodatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 02:30
            > W ten i to spodob Wyspiarze jak i Zjednoczona Europa, wprowadza prawa ,
            > ktore beda nas chronic przeciw ultrasom
            >
            > czyli wszelkiej masci terrorystom.

Kpisz sobie, czy co? Włącz TVN24 (jest na satelicie). Boże, chłopie... na jakim
            świecie Ty żyjesz???
            • storima Re: dotatkowy dodatek dodatku 23.07.05, 02:43
              Gość portalu: Nacjonalista napisał(a):

> > W ten i to spodob Wyspiarze jak i Zjednoczona Europa, wprowadza prawa ,
              > > ktore beda nas chronic przeciw ultrasom
              > >
              > > czyli wszelkiej masci terrorystom.
              >
              > Kpisz sobie, czy co? Włącz TVN24 (jest na satelicie). Boże, chłopie... na jakim
              >
              > świecie Ty żyjesz???

Ustawa nie narusza:

1.

przepisów ustaw o stosunku państwa do kościołów i innych związków
              wyznaniowych, w szczególności dotyczących uprawiania kultu i praktyk religijnych,
              2.

praw mniejszości narodowych i grup etnicznych.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=26828090
        • Gość: xx Re: dotatkowy dodatek IP: *.icis.pcz.pl 23.07.05, 14:26
          Rakow to klub sportowy i Czestochowski.

Nie plam go swoja nacjonalistycznym oszolomstwem - idz do LPR i Giertycha i tam
          sie wyzywaj, albo u Rydzyka, a nie niszcz Rakowa.
        • Gość: xx Re: dotatkowy dodatek IP: *.icis.pcz.pl 23.07.05, 14:32
          Jesliby tak bylo, ze zgodnie z czarnym scenariuszem takiego typu ideologia czy
          takie poglady zaczely dominowac wsrod kibicow Rakowa, to groziloby to
          przyszlosci tego klubu - zaden powazny sponsor, w tym Donbas, nie da
          powazniejszej kasy na klub, ktory tak mialby sie kojarzyc.

Sport to sport, niech to bedzie nawet religia, ale sport to nie polityka czy
          ideologia - polityka i ideologia zniszzca kazdy sport.

Sam Rakow najbardziej by na tym stracil.
          • Gość: agnostic Raków, AZS, CKM i inni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 14:42
            Ja nie potrafie zrozumieć, tego zacięcia obu stron (AZS-RKS), przecież to
            odmienne dyscypliny sportu, przychodzi inne grono kibiców. Logiczne jest że
            sponsorzy wolą pierwszoligowców ( transmisje TV i inne) Ja kibicuję wszystkm
            częstochowskim klubom, jak jest ciekawe wydarzenie to ide na AZS, lub Raków, i
            tak samo licze na wygraną każdego z nich. Tak samo się cieszę jak pokazują
            naszych chłpoaków w Tv i prasie, a że częściej AZS, nie ma znaczenia. Mam
            nadzieję że przyjdzie kolej też na Raków, i to niedługo. Ale nigdy jedni
            kosztem drugich. !!! Pozdro dla fanów wszystkich częstochowskich klubów.
    • Gość: kibic z Kłobucka Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.05, 22:14
      Ja lubię i piłkę i siatkę i AZS i Raków. Wstydzcie się,że się tak kłucicie!Nie
      jesteście Częstochowianami tylko jakimiś głupimi kibicami, którzy zamiast
      kibicować swoim kłócą się.Wstyd!
      • desperato Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! 27.07.05, 17:56
        masz rację...przeczytałem tylko początek. To takie typowo polskie, tj. ta
        zazdrość. Zamiast cieszyć się RAZEM, że oto pojawił się nagle sponsor z
        prawdziwego zdarzenia, to tu odbywają się jakieś niezrozumiałe dla mnie
        licytacje. Oby tylko DWOJE nie straciło na raz ... taki to ambaras. Ja Wam to
        piszę, pracownik huty. Zastanówcie się nad swoim postępowaniem, aby nie sp***
        tego co tak naprawdę jeszcze się nie zaczęło !
        • Gość: Racovia Re: (HSC) Donbas sponsorem siatkarzy AZS! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 21:57
          Tylko weż jedno chłopie pod uwage:
          jak sie drugi silniejszy dorwie do koryta, to co z tego będzie co ?!
          Ten słabszy niestety na tym straci, bo tamten wydoi wszystko!
          Pomysl troche!
          TYLKO RAKÓW !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka