Dodaj do ulubionych

Częstochowa a menele

IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:43
Każdy chyba wie jak jest w okilicach ulic : Krakowskiej , Ogrodowej , Małej
itp. Jakie więc macie pomysły - drodzy Częstochowianie - na wyeliminowanie
lub chociaż zmniejszenie tego zjawiska w tym rejonie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kubiś Re: Polecam GETTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 10:59
      Do tego najlepsze jest GETTO .Wystarczyłoby ogrodzić te kilka ulic wysokim
      płotem pod napięciem i obywatelsko wyłapać tych śmierdzących żuli , złodziei
      złomu częsći metalowych .
      W samej Częstochowie byłoby ich ze 2000 . Po takiej akcji od razu spadłaby
      praktycznie do zera liczba drobnych kradzieży . No i nie byłoby tyle zakapiorów na
      ulicach a co za tym idzie potłuczonego szkła . Wyjście do sklepu byłoby
      przyjemniejsze gdyż pod sklepem nie byłoby chlających zakapiorów .
      Historia pokazała skuteczność GETTA i warto byłoby w prawie Unijnym zrobić taki
      wyjątek dla Polski ..... Kubiś
      • Gość: pragmatyk Re: oj Kubisiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:11
        hmmm Kubisiu, getto od zarania dziejów miało swoją niechlubną genezę. Wojny
        krzyżowe to i początki getta mottywowane postawami antysemickimi....potem
        kontynuacja i apogeum podczas drugiej wonjny światowej ...zatem może zrezygnujmy
        z ekstermanlnych eksperymentów. Polacy i tak uchodzą za naród mało tolerancyjny.
        Gdyby odpowiednie organy (nie mylić z członkami :) zajęły się menelami (myślę
        przedewszystki o leniwej straży miejskiej) i w spsób konsekwentny egzekwowały by
        obligatoryjne zakazy to by to barachło zostało rozpędzone...chociaż
        pragmatycznie w to niewierzę :)))
        a dla starych "pasożytów" (mam na myśli moją kategorię wieku) w następnyk kroku
        zaproponujesz hospicja ?:):)))) oj Kubisiu.....
      • Gość: xx Re: Polecam GETTO IP: *.icis.pcz.pl 02.08.05, 12:05
        Niestety ale sa to metody typowe albo wprost dla rezymow faszystowskich albo
        dla innego tego typu dyktatur - Stalina, Czerwonych Khmerow, Mao Tse Tunga czy
        Kim Ir sena.

Historia pokazala czym jest GETTO i daj Bob zebysmy nigdy tego nie doswiadczyli
        na wlasnej skorze. Takie pomysly sa po prostu chore.
      • olenka1989 Re: Polecam GETTO 03.08.05, 01:46
        Niestey nie tylko w Częstochowie chodzą po ulicach tzw. "menele" w okolicach
        Częstochowy też tego dużo się pląta czasami aż strach iść gdzieś jak jest już
        ciemno. Np. gdy wczoraj wracałam do domu (było już ciemno) musiałam przejść
        koło cmentarza a z cmentarza wyszedł jakiś "menel" i zaczął szybkim krokiem za
        mną iść i coś do mnie mówić. Czy na Polskich ulicach nigdy nie będzie
        bezpiecznie?
    • Gość: Obywatel Re: Częstochowa a menele IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:05
      A widzisz obywatelu Kubiś dobrze prawisz. Pomysł z GEttem może dać pozytywne
      skutki. Jednak w twojej wypowiedzi nie spodobało mi sie umiejscowienie
      instytucji. Moim zdaniem Getto należy wybudować gdzieś poza miastem , a nie w
      centrum - nieopodal Alei NMP - którą przechodzą tysiące pielgrzymów. Zaś
      dzielnicę - wolną od meneli - można poddać remontowi - i stworzyć normalną
      dzielnicę dla normalnych mieszkańców!
    • Gość: Obywatel Re: Częstochowa a menele IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:16
      Obywatelu pragmatyk. Nasza Straż Miejska ma za małe szeregi , aby skutecznie
      walczyć z tak dużym nagromadzeniem elementów z marginesu społecznego. A jeżeli
      masz coś przeciwko utworzeniu getta , możemy obiekt o którym wspominał Kubiś
      nazwac inaczej , np Miasto w mieście - sama nazwa ciekawa a zarazem nie ma nic
      wspólnego z poglądami hitlerowskimi.
      • Gość: dim Re: Częstochowa a menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:22
        menele, żule itd są naturalnym krajobrazem każdego miasta. Eliminacja metodami
        administracyjnymi jest nierealna. Nie proponuje,żeby polubić meneli ze starego
        miasta, ale nauczyć się z nimi żyć.

pozdrawiam
    • Gość: Obywatel Re: Częstochowa a menele IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:26
      Obywatelu dim. Mnie osobiście typowi menele ( takie stre dziady zajmumące się
      konsumpcją deneturatu , ledwo trzymający się na nogach ) aż tak bardzo nie
      przeszkadzają. Jednak czuję strach kiedy idzie rycząca banda 20-letnich
      wyrostków. Lepiej im ustąpić bo nie wiadomo do czego są zdolni.
      • Gość: dim Re: Częstochowa a menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 11:30
        Obywatelu Obywatelu. Wyrostków, o których piszesz trudno nazwać menelami. To po
        prostu bandyci i nimi powinna zajmować się policja itd.

pozdr.

uśmiechajmy się częstochowiacy;)
        • Gość: Kubiś Re: Częstochowa a menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 13:54
          Hmmm . Dojrzały pragmatyku :-)
          Nie wątpię w twoją inteligencję , baa nawet podziwiam .
          Jednak chciałbym tobie Pragmatyku i Szanownemu koledze Xx-owi zaznaczyć że ta
          jak to nazywacie nazistowska idea GETTA jest obecnie kultywowana przez tych
          których przodkowie siedzieli w owym Getcie :-) . Celowo panie Pragmatyku
          napisałem GETTo żeby treść mojego wątku lepiej oddawała moje myśli .
          Natomiast Obywatelowi odradzałbym budowanie miasteczek dla tych " Kryminalistów
          " i reszty bezdomnych złodziei . Im już wybudowano chyba najpiękniejszy dom w
          Europie . Częstochowski DWORZEC CENTRALNY :-) . Zdecydowanie lepszym i tańszym
          rozwiązaniem jest ogrodzić okropne dzielnice murem . I zsyłka tych którzy sobie
          zasłużą . I dla nich jest to wolność i dla ciebie i mnie ulga bo nie trzeba ich
          utrzymywać z podatków . A oni po jakimś czasie sami odkryją nowy aspekt
          człowieczeństwa - K a n i b a l i z m . Można ich również niewolniczo skłonić do
          fizycznej pracy ( budowanie autostrad ) to też większy pożytek :-)
          ..... Kubiś
          • Gość: Kubiś GETTO to ziemia obiecana dla lumpów i złodziei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 14:38
            Pragmatyku !
            Nasza dyskusja z tymi " upiększeniami " powoli przypomina mi dyskusję z takim
            staruszkiem z canady . Żeby nie zchodzić do tego marnego trolowego poziomu
            proponuję polemizować merytorycznie i bez uszczypliwości . Tak będzie nam
            zdecydowanie lepiej :-) :-) ..... Kubiś
    • storima Re: Częstochowa a Malpa Atramentowa 02.08.05, 15:07
      "Zwierze to, dosc czesto spotykane na Polnocy.
      (...)
      Odznacza sie ono niezwyklym upodobaniem: uwielbia atrament.
      Kiedy ktos zabiera sie do pisania, malpa, sadowi sie obok, krzyzuje nogi
      i sklada rec, czekajc, az piszacy skonczy,
      by wypic reszte atramentu. Potem kuca i tak
      juz pozostaje pelna zadowolenia"
      Wang Ta-laj (1791)
      J. L. Borges
      "Zoologia Fantastyczna"

W dzisiejszych czasach Malpa Atramentowa droga ewolucji
      wyzera tusz z komputerowych drukarek, i chwala Jej za to!!!

PS Ekstremizmy to fantazmy, ktore wykorzystywane sa przez
      polujacych na siebie ich wyznawcow ze szkoda dla narodow z ktorych sie wywodza.
      Obozy Zaglady dla ludzi z dolow spolecznych zapewne beda mozliwe do zrealizowania
      w Polsce gdy SAMOOBRONA dojdzie do wladzy.
      Powrzuca sie tam rowniez niewygodnych wolnomyslicieli, a i miejsce dla
      czytelnikow NIE tam sie znajdzie tak jak podlug zwolennikow i sprzymiezencow
      tej partii, bycie antyklerykalem w zupelnosci wystarczy na wilczy bilet.

Powodzenia w propagowaniu tego swietnego pomyslu!!!
      • storima Re: Częstochowa a Malpa Atramentowa 02.08.05, 15:13
        "wyznawcow (wyznawcow fanatazmu) ze szkoda dla narodow z ktorych sie wywodza."

to parafraza jednego z wpisow Wlodka na tym forum.

Malpa Laserowych Drukarenek
        • Gość: Kubiś Re: Częstochowa a Malpa Atramentowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 15:52
          > "wyznawcow (wyznawcow fanatazmu) ze szkoda dla narodow z ktorych sie wywodza."
          > to parafraza jednego z wpisow Wlodka na tym forum.
          > Malpa Laserowych Drukarenek
          Czasami nawet uda mu się coś mądrego przytoczyć :-)
          Pozdrawiam ..... Kubiś
          • storima Re: Częstochowa a Malpa Atramentowa 02.08.05, 16:34
            Mnie rowniez sie cos uda.
            Malpa Kserokopiarkowa
            Malpujaca sie na kazdym imejlowym adresie!!!

Pozdrawiam
            • Gość: Kubiś Re: Częstochowa a Malpa Atramentowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 19:30
              Niezłe :-)
              Pozdrawiam cię również Storimo ..... Kubiś
    • Gość: Obywatel Re: Częstochowa a menele IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 20:33
      Obywatelu dim - słucham propozycji , jak zwrócić uwagę Policji na owych
      bandytów?
      Obywatelu Kubiś - ogrodzenie dzielnicy murem to wyjście najprostrze i
      najtańsze. Ale co pomyślą pielgrzymi?
      • Gość: KL Re: Częstochowa a menele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:10
        Pielgrzymi pomyślą że to sanktuarium tylko dla wybranych :)))
    • lookas.prv.pl "EDI" 02.08.05, 22:15
      Oglądaliście ten film?

---------------------------------
      www.lookas.prv.pl
      • misiak32 Re: do Kubisia,obywatela i innych "czyściochów" 02.08.05, 22:41
        Czy ja dobrze słyszę??
        A co ci ludzie wam zrobili????
        To że im "znowu w życiu nic nie wyszło" to wam przeszkadza???
        Jesteście żałośni....
        A może postawicie się na ich miejscu...
        To że wam się udało...
        Że żyjecie na jakimś tam "poziomie" finansowym w każdej chwili może się zmienić..
        W każdej chwili możecie dostać od losu "prztyczka w nos"
        I jak wy "obrońcy prządku i moralności" wtedy będziecie się czuć???
        Jak będą inni na was pluć????
        Jak będa was chcieli zamknąc w Gettcie...???
        A może ktoś urządzi na was wtedy "polowanie"...??
        Wyłapie i pozamyka żeby było "ładnie i przyjemnie".....
        A KTO WAM DAŁ PRAWO DO POTĘPIANIA TYCH LUDZI!!!!!!
        ZACHOWUJECIE SIĘ JAK BANDA NIEDOROZWINIĘTYCH NAŹISTÓW!!!!!!
        BRZYDZĘ SIE WAMI!!!!
        TO WAS POWINNO SIĘ "POZAMYKAĆ W CZYSTYM I WYSPRZĄTANYM GETTCIE...."
        Ci ludzie powinni wam życzyć tego samego czego wy im życzycie....

• Gość: Karol Czestochowa a menele. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 22:48
        Kazde miasto i jego wladze powinny dbac o wyglad swojego miasta.wyglad ladny i
        schludny.Jezeli wiec menele psuja te koncepcje powinni byc skutecznie
        eliminowani.Spytacie jak? To proste!! Za niechlujny wyglad, smrud,brud powinno
        sie karac powiedzmy mandatem .Menale nie maja i nigdy by nie mieli na jego
        zaplacenie, wobec tego musieliby kwote tego mandatu odpracowac.W specyficznym
        miasteczku meneli poza miastem budowali by w formie zaplaty za mandaty swoje
        domostwa.Po odpracowaniu , znow by trafiali do spolecznosci i tak dalej:MANDAT
        i do miasteczka itd ,itd.Albo by zrozumieli i zadbali o siebie nie psujac
        ogólnego wyglady miasta, albo by nono stop przebywali w swoim miasteczku
        pracujac na swój koszt i budujac sobie wlasne menelskie miasteczko.Co WY na to?
      • Gość: Kubiś Re: "EDI"- Black Man IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.05, 23:14
        " Edi " Oglądaliście ten film?
        Powinni go często puszczać w TV .
        Moim zdaniem jest filmem z najwyższej półki ..... Kubiś
        • misiak32 Re: "EDI"- Black Man 02.08.05, 23:22
          Gość portalu: Kubiś napisał(a):

> " Edi " Oglądaliście ten film?
          > Powinni go często puszczać w TV .
          > Moim zdaniem jest filmem z najwyższej półki ..... Kubiś
          Obejżałes i z wcześniejszycu wypowiedzi wynika ze go wcale niezrozumiałes.....
        • lookas.prv.pl Re: "EDI"- Black Man 02.08.05, 23:36
          Też tak myślę. Moim zdaniem daje on dużo do myślenia.

www.lookas.prv.pl
          • misiak32 Re: "EDI"- Black Man 02.08.05, 23:41
            lookas.prv.pl napisał:

> Też tak myślę. Moim zdaniem daje on dużo do myślenia.
            >
            >
            > ---------------------------------
            > www.lookas.prv.pl

Tylko weź pod uwage to że posiadanie mózgu wcale nie obliguje do rozsądnego
            jego uzywania......
            (oczywiście nie do ciebie "piję")
            • lookas.prv.pl Re: "EDI"- Black Man 03.08.05, 00:31
              Co prawda to prawda, ale wszystkiego można się nauczyć :-)

www.lookas.prv.pl
            • Gość: Kubiś Re: "EDI"- Black Man IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 03:47
              > Tylko weź pod uwage to że posiadanie mózgu wcale nie obliguje do rozsądnego
              > jego uzywania......
              > (oczywiście nie do ciebie "piję")
              >>>A pij sobie Misiaku 32 :-)
              Edi ten z filmu nie miał nic wspólnego z tymi których powinno się izolować .
              Edi nie chlał denaturatu nie kradł złomu nie śmierdział i nie żebrał .
              Obejrzyj sobie ten film jeszcze raz . Jak właściwie użyjesz mózg to masz szansę to
              zobaczyć . Edi i polscy "menele" to dwie różne postacie :-) ..... Kubiś
              • Gość: pragmatyk Re: "EDI"- Black Man IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:29
                teraz wszystko rozumiem :)...skoro film Edi jest dla ciebie układem odniesienia
                :)....
                fil dobry ale żeby tak przesadnie nim się zachwycać :)...
                no cóż różne są hobby :)....
                oj dzieciaku :))))
                • Gość: Kubiś Re: "EDI"- Black Man IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:18
                  Przecież ty pragmatyku na pewno tego filmu nie oglądałeś :-)
                  A gdzie ja napisałem Staruszku że Edi o którym nic nie wiesz jest moim punktem
                  odniesienia ?
                  SKOŃCZYŁY CI SIĘ ARGUMENTY ŻE TAK OGÓLNIKOWO NA ŚLEPO ATAKUJESZ ?
                  Oj dziadku dziadku . Idz lepiej z laską na spacerek ..... Kubiś
    • Gość: Obywatel Re: Częstochowa a menele IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 09:21
      Obywatelu/obywatelko misiak32 - jak już wcześniej wspomniałem celem mojej
      działalności nie jest zamknięcie z Getcie ludzi , którym nie powiodło się w
      życiu , tylko tych ryczących band 20-letnich kryminalistów , których w owym
      regionie jest zdecydowanie najwięcej.
      Obywatelu Karol - jak menel ma zadbać o wygląd , skoro nie ma pieniędzy. Sam
      pomysł bardzo dobry , ale można go zastosować wobec tych grupek zbirów - patrz
      wyżej.
    • Gość: Obywatel Re: Częstochowa a menele IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:33
      Dosziliśmu do tego że owymi zbirami powinna zająć sie Policja. Ale jak ową
      instytucje do tego nakłonić??
      • misiak32 Re: Częstochowa a menele 03.08.05, 22:44
        Gość portalu: Obywatel napisał(a):

> Dosziliśmu do tego że owymi zbirami powinna zająć sie Policja. Ale jak ową
        > instytucje do tego nakłonić??

Jak będziesz tak upierdliwy jak ja i zalejesz naszą "ukochaną "Policję
        telefonami że ci "menele " łazą pod oknami i dra gęby po 22.00 to byc pewny że
        policja będzie tak długo interweniować aż się menele wyniosa...
        i jak by wszyscy tak robili to wielce prawdopodobne jest że nie będą mieli sie
        gdzie wynieśc to skończą menelowac...
        tylko w polskim społeczeństwie "donoszenie" traktowane jest na równi z
        morderstwem więc nie chwal się za bardzo...:)
        • Gość: Karol Re: Częstochowa a menele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 01:42
          Obywatelu przeczytalem Twój post i nie wiem czy mam plakac czy smiac sie.Bowiem
          co ma wspólnego dbanie o swój wyglad z pieniedzmi.Czy potrzebne sa pieniadze by
          sie umyc pod kranem.NIE.CZy potrzebne sa pieniadze by wyprac sobie skarpety.NIE
          mozna to zrobic w kazdym WC w supermarkecie czy miejskim szalecie.Uczesac sie
          nie mozna bez grzebienia i tu juz mamy pierwszy wydatek.Najesc mozna sie za
          oddane butelki kupujac bulke, czy zupke z torebki.Nie jest to mila perspektywa,
          ale jakas jest.CZy ja musze smierdzec, dlatego , ze nie mam kasy.NIE!!!
          Wystarczy troche checi.A moze sa tacy , którym tak jest po prostu
          wygodnie.TYlko po kolejnym mandacie, po którym znów musialby popracowac , grubo
          by sie taki menel zastanowil czy warto.?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka