skuter70 05.07.02, 15:56 konkurencyjnie do watku o jakichs swinstwach za 60 dolcow kieliszek proponuje watek o piwie czy nadal w netto sprzedaja wilka morskiego?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 16:07 A i owszem, owszem stosuje szlachetny ten slowianski trunek. Przede wszystkim! piwo z naszej dlugosci geograficznej jest najlepsze na swiecie (Polska, Czechy, Slowacja, czesc piw niemieckich) a pilem duzo. Niestety polskie piwa sa za mocne! Ja nie mam juz 17. lat i pije dla przyjemnosci a nie zeby zbeszczescilo! Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: piwo 05.07.02, 16:09 Gość portalu: Swarozyc napisał(a): > Ja nie mam juz 17. lat i pije dla przyjemnosci a nie zeby zbeszczescilo! wszyscy pija dla przyjemnosci wiecej picia - wiecej przyjemnosci tylko nikt sie tu przyznac nie chce wszyscy udaja , ze ponizej koniaku nie schodza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 16:11 Nie jestem zaklamanym katolikiem, lecz niewinnym slowianinem; Koniaku nie pijam a jak chce sie uchlac to pije czysta- mniej boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 16:16 Pije droga whisky tylko jak dostane na urodziny, zwykle to pijam piwo,Amstel Light. Lubie od czasu do czasu strzelic sobie rozne inne gatunki piwka ale Amstel jest u mnie najpopularniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 16:21 A fe Jacku pedalskie piwo pic bez charakteru! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 16:22 Glowa juz nie taka !!!!!!!!!! ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
spik Re: piwo 05.07.02, 20:25 Ostatnio zdumiałem się nieco w sklepie widząc cenę 2,80 PLN za półlitrowego Carlsberga. Oczywiście nie omieszkałem zakupić. Wrażenie smakowe - wyborne, choć moje obawy wzbudzały nieco miejsce produkcji tj. Brzesko. Okazuje się,że podła polska woda nie jest w stanie zniweczyć trudu duńskich piwowarów. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 21:18 najlepszy jest redd`s :D przynajmniej na poczatek.... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 21:28 a ile mamy latek? chorzy i konający też powinni się powściągnąć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 21:56 Tak jest, wynocha lamago!!! Kup se (tradycyjne) wrotki, ty galicyjski polamancu ,ty,!!!! Od piwa z daleka, hlupnij se Jegemaistera!!!! ;-)))))))))))))) od piwa to duzo sikania, a tam pewnie tez boli!!!!! he he he he ps podobno oklady z pokrzywy pomagaja!!!!!! calusy z houston kochany patalachu!!!!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 21:59 Gość portalu: JACEK napisał(a): > Tak jest, wynocha lamago!!! Kup se (tradycyjne) wrotki, ty galicyjski polamanc > u ,ty,!!!! Od piwa z daleka, hlupnij se > Jegemaistera!!!! ;-)))))))))))))) od piwa to duzo sikania, a tam pewnie tez > boli!!!!! he he he he jedyne miejsce, gdzie wlasnie nie ! :-) > ps podobno oklady z pokrzywy pomagaja!!!!!! calusy z houston kochany patalach > u!!!!!! ;-) alez brutalny post !! bo sie bede bal juz na rolkach jezdzic ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 22:03 Ot , juz taki Bruthal jesthem....... ;-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 21:57 jottka napisał(a): > a ile mamy latek? tak jakos w sam raz, zeby czasem skorzystac :-) moglbym czesciej, ale sytuacja nie sprzyja.... > chorzy i konający też powinni się powściągnąć :)) ale oni tez byli kiedys zdrowi !! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 22:03 ale chodzi zdaje się o to, żebyś Ty doszedł do siebie, a nie pod wpływem obsunął się pod stół, gdzie proste złamanie zmieni Ci się w przemieszczone :)) jak tak bardzo pragniesz wędrówek do toalety o gipsie, to Ci mogę sok grejpfrutowy postawić, podobnie działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:17 jottka napisał(a): > ale chodzi zdaje się o to, żebyś Ty doszedł do siebie, a nie pod wpływem > obsunął się pod stół, gdzie proste złamanie zmieni Ci się w przemieszczone :)) mam mocny leb ! :P tzn wiem ile moge, zeby stac prosto i zeby nie latac na zaplecze... co do obsuwania sie to nie wiem /jeszcze... hehe/ > > jak tak bardzo pragniesz wędrówek do toalety o gipsie, to Ci mogę sok > grejpfrutowy postawić, podobnie działa :) taak? nigdy nie zwrocilem uwagi, a pije czasem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:20 ciesz sie ze jeszcze ten leb masz a na kazdego mocnego jest mocniejszy tylko jakos nie wyobrazam sobie lba w gipsie zostan przy przednich odnozach Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 22:22 franekkk, weź napisz mu drukiem, że fajna impreza nie polega na piwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:26 jottka napisał(a): > franekkk, weź napisz mu drukiem, że fajna impreza nie polega na piwie!!! > nie robcie ze mnie alkoholika !! w porownaniu ze znajomymi jestem niemal abstynentem... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 22:29 w ogóle masz nie pić :) albo sok grejpfrutowy ze mną - na kawę Cię namawiać nie będę, bo to trzeba być przyciśniętym terminami :) Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:34 jottka napisał(a): > w ogóle masz nie pić :) > > albo sok grejpfrutowy ze mną - na kawę Cię namawiać nie będę, bo to trzeba być > przyciśniętym terminami :) jak raz bylem przycisniety to bez dopingu wytrzymalem do chyba 3 czy 4 :-))) zreszta w takich przypadkach pije raczej coca cole - szybciej i lepiej smakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:27 musze ci powiedziec ze dawno takiej imprezy nie bylo (esperalowej) pozostaja jeszcze imprezy parami ale to sie inaczej liczy meczyki ale to inna specyfika ulubiony sport - prosze jak mozna skonczyc nie wiem a propos rolek mikus pewnie nie sklei ale widzialem jakies dwa lata temu gostka na rolach jak na walach chrobrego wzial bardzo konkretny rozped od muzeum i teatru w strone schodow (a schody to sa prawie odesskie jakbys nigdy nie byla w hackenowym miejscu) i nagle tuz przed schodami w tyl zwrot i heja tylem ze wszystkich zjechal nie mam dzieci i rodziny na utrzymaniu ale za takie numery dziekuje moze taka impreza jest ok bez alkoholu Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:31 ze schodow to najgorzej, nigdy nie skakalem i w ogole wole sie nie zblizac na rolkach... a tamtemu cos sie stalo potem? tzn... moze co mu sie stalo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:32 mysle ze wczesniej mu sie stalo w glowe potem juz nic go nie bralo Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:35 franekkk napisał(a): > > mysle ze wczesniej mu sie stalo w glowe > potem juz nic go nie bralo fuuuksiarz cholerny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 22:35 po pierwsze - a Ty trzeźwy jesteś, franekkk, że mi wyjaśniasz topografię Wałów Chrobrego?!! nie jestem starsza od papieża, jeszcze pamiętam :)) po drugie - przypomina mi to kolejną historyjkę z mego bujnego życia :) otóż była impreza na piątym piętrze akademika zwanego Żaczek (mikołaj, kojarzysz?), sporo ludzi było i poprzyprowadzali znajomych. I po jakiej godzinie koleżanka postanowiła opuścić lokal, wtedy nagle ujawnił się niejaki Mareczek, który krzyknął - odprowadzę cie! i runął przed siebie, po schodach w dół. jak się okazało, na wrotkach, które wygrzebał gospodarzowi spod łóżka :) wszyscy wypadli na podest i nasłuchiwali, tylko taki narastający łomot dobiegał i wreszcie finalne łojezuuuu... :)) no i ponieważ Mareczek już do najtrzeźwiejszych nie należał był, to miękko spłynął na parterze na podłoże i usnął z wyczerpania. rzecz jasna, nic mu się nie stało, za to cała reszta zmuszona była wziąć krople na uspokojenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:38 no i wten oto sposob doszlismy do wniosku ze bez kropelek przeciwbolowych lub na uspokojenie zadna impreza sie nie uda a moglem sie kiedys zapisac do oazy Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 22:41 z tego, co pamiętam :), to stettiner Cię kiedyś przepraszała za twarde słowa pod adresem oazowców :))) miałeś ponoć śpiewać na górce za szkółką i różnych innych ekscesów sie dopuszczać a kropelki ewentualnie można wziąć po, a nie przed :)) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:43 wiesz co moglbym napisac cos smiesznego ale jeszcze jakiegos swarozyca inaczej obraze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 22:47 Nie krepuj sie Franek przez dwa k jestem czlowiekiem z poczuciem humoru.. ale na pewnym poziomie, moze nie Wersal ale te i nie Widuchowa... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 22:52 yhm, to chyba nieporozumienie, franekkk pisał o swarożycach inaczej :)) na biegunie przeciwnym Twojego, jak mniemam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 22:54 Nie jestem rzeczownikiem pospolitym wiec prosze pisac mnie z duzej litery. Jako bostwo tez bylem duzy zanim przyszli katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 22:57 ale my mamy nicki małoliterowe, więc cię w ten sposób do towarzystwa wciągamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:07 ja wszystkich pisze z malej nawet Ciebie:))) prosze nawet krakowska dama takiego zaszczytu nie dostapila Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 05.07.02, 23:11 a Jego napisałeś?!! uważaj się od tej pory za pisanego petitem Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:18 Tego goscia chyba tez sama mieszkasz w petipoloń Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:53 ty jednoreki bandyto!! mozesz mnie pisac z malej bo mi jakos glupio a o historyjce na wyrost powiedzialem jak sobie cos przypomne to napisze z cyklu ksieza na ksiezyc Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 23:55 franekkk napisał(a): > > ty jednoreki bandyto!! mozesz mnie pisac z malej bo mi jakos glupio ja zwykle pisze wszystkich z duzej, chyba, ze chce, zeby sie odwalili albo nie bardzo mnie interesuja :-) co na to poradze - to wbrew mojej naturze pisac z malej :-) > a o historyjce na wyrost powiedzialem jak sobie cos przypomne to napisze > z cyklu ksieza na ksiezyc Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:58 jak chcesz zeby sie odwalil to piszesz: TY gNOJU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 06.07.02, 00:00 Kurza twarz! Franek slepy jestem wiec dopiero teraz widze ze Ty jestes bardzo wazny. Ty sie piszesz az przez trzy k. O k.... Odpowiedz Link Zgłoś
jottka Re: piwo 06.07.02, 00:01 ciekawe, nie zauważyłam, żebyś komus tak odpisał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: JOTTKA IP: *.telia.com 06.07.02, 00:03 Za przeproszeniem szanowna Pani. Pani ma tylko dwa te. i nie jest to powod do dumy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: JOTTKA IP: 64.9.159.* 06.07.02, 00:48 Tak mi swarozyc wywalil od Homo zapedow bo pije Amstel Light ze sie zdenerwowalem i zakupilem sobie dzisiaj 12-pack Heinekena ( muskularny i nic w nim katolickiego!!!! ) , piwo wysmienite , tak jak wiele innych gatunkow na rynku, troche mocne na moj leb, wiec wypije tylko trzy a nie jak w przypadku Amstel'a dziesiec!!!! Ale przynajmniej zonke uspokoje ze wszystko ok z moja orientacja seksualna!!!! he he he he ;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: JOTTKA 06.07.02, 00:58 to jest tam u was podzial na gatunki w zaleznosci od orientacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: JOTTKA IP: 64.9.159.* 06.07.02, 01:14 Tak powaznie , to nikogo tutaj nie obchodzi co pijesz,oczywiscie ze sa tutaj wielcy wielbiciele Budwajzera czy Bud Dry ale czesto widzisz takiego wielkiego potwora np 300 funtow wagi i on sobie w pubie pije Bud Light ( ktore jest lekkie i podobne w niewiescim efekcie do Amstel Light) Odpowiedz Link Zgłoś
franekkk Re: JOTTKA 06.07.02, 01:26 to u mnie kiedys pracowal (jak jeszcze bylem pracodawca) taki prosty chlopina przylazl kiedys rano i mowi ze ma pikawe i dalej to ja dzisiaj ze wzgledu na serce wypije cole light no coments Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: Jacek IP: *.telia.com 06.07.02, 11:51 Amerykanski, ryzowy Budwaiser to nic innego jak obraza z piwa,TO NIE PIWO!! Tak jak wstretna sake to nie czysta(chyba ze domowej roboty) Kradziez tej Pieknej nazwy slowianskiej Buwaiser powinna byc scigana przez prokuratora. Co na to Bush, wojownik z terroryzmem???!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: piwo IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 08.07.02, 14:57 We Wrocławiu modna była kiedyś przyśpiewka na melodię 'el Condor pasa' "Najlepszy w świecie jest wrocławski full gul gul..." A tak w ogóle to ze smutkiem patrzę na to co się dzieje z polskim rynkiem browarniczym. Stosując typowy dla dzisiejszych czasów wykręt zmniejszania kosztów ruguje się marki małych polskie browarów, w zamian oferując zglobalizowane napitki. Ach gdzież jest niegdysiejszy Lwówek... Sytuacja ta przypomina jako żywo to co się stało w Holandii (co oznacza że nie jesteśmy najgorsi ;), a w Belgii, muszę wam powiedzieć, pielęgnuje się tradycję, i mają tam ciągle 260 z górką gatunków złocistego napoju. Mniam mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HSPS Re: piwo IP: 5.2.1R* / 130.119.248.* 08.07.02, 15:00 Próbowałem kiedyś kilka belgijskich gatunków, ale ich piwo smakuje wyjątkowo ... niczym. (chyba, że mam wypalone kubeczki smakowe) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: piwo IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 08.07.02, 15:46 A pamiętasz smak napoju piwopodobnego Bosman z lat stanu wojennego? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HSPS Re: piwo IP: 5.2.1R* / 130.119.248.* 08.07.02, 15:57 Gość portalu: Jazzek napisał(a): > A pamiętasz smak napoju piwopodobnego Bosman z lat stanu wojennego? :) Jeszcze gorsze były siki nazywane piwem koszalińskim o elbląskiej lurze nie wspomnę. Na tle tych dwóch "rodzajów" piwa szczecińskie eksportowe z tamtych lat było jak miód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 08.07.02, 16:02 Pewien czas pilem warke ,choc z tradycjami, ale szybko mi sie znudzila. Van Pur byl ciekawy (ale nie ten mocny) ale trudno go w Szczecinie kupic. Odpowiedz Link Zgłoś