05.07.02, 15:56
konkurencyjnie do watku o jakichs swinstwach za 60 dolcow kieliszek proponuje
watek o piwie

czy nadal w netto sprzedaja wilka morskiego?:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 16:07
      A i owszem, owszem stosuje szlachetny ten slowianski trunek.
      Przede wszystkim! piwo z naszej dlugosci geograficznej jest najlepsze na swiecie
      (Polska, Czechy, Slowacja, czesc piw niemieckich) a pilem duzo.
      Niestety polskie piwa sa za mocne!
      Ja nie mam juz 17. lat i pije dla przyjemnosci a nie zeby zbeszczescilo!
      • skuter70 Re: piwo 05.07.02, 16:09
        Gość portalu: Swarozyc napisał(a):

> Ja nie mam juz 17. lat i pije dla przyjemnosci a nie zeby zbeszczescilo!

wszyscy pija dla przyjemnosci
        wiecej picia - wiecej przyjemnosci

tylko nikt sie tu przyznac nie chce wszyscy udaja , ze ponizej koniaku nie schodza
        • Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 16:11
          Nie jestem zaklamanym katolikiem, lecz niewinnym slowianinem;
          Koniaku nie pijam
          a jak chce sie uchlac to pije czysta- mniej boli!
          • Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 16:16
            Pije droga whisky tylko jak dostane na urodziny, zwykle to pijam piwo,Amstel Light. Lubie od czasu do czasu
            strzelic sobie rozne inne gatunki piwka ale Amstel jest u mnie najpopularniejszy...
            • Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 16:21
              A fe Jacku pedalskie piwo pic bez charakteru!
              • Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 16:22
                Glowa juz nie taka !!!!!!!!!! ;-(((
    • spik Re: piwo 05.07.02, 20:25
      Ostatnio zdumiałem się nieco w sklepie widząc cenę 2,80 PLN
      za półlitrowego Carlsberga. Oczywiście nie omieszkałem zakupić.
      Wrażenie smakowe - wyborne, choć moje obawy wzbudzały nieco
      miejsce produkcji tj. Brzesko.
      Okazuje się,że podła polska woda nie jest w stanie zniweczyć
      trudu duńskich piwowarów.
    • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 21:18
      najlepszy jest redd`s :D

przynajmniej na poczatek....
      • jottka Re: piwo 05.07.02, 21:28
        a ile mamy latek? chorzy i konający też powinni się powściągnąć :))
        • Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 21:56
          Tak jest, wynocha lamago!!! Kup se (tradycyjne) wrotki, ty galicyjski polamancu ,ty,!!!! Od piwa z daleka, hlupnij se
          Jegemaistera!!!! ;-)))))))))))))) od piwa to duzo sikania, a tam pewnie tez boli!!!!! he he he he
          ps podobno oklady z pokrzywy pomagaja!!!!!! calusy z houston kochany patalachu!!!!!! ;-)
          • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 21:59
            Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Tak jest, wynocha lamago!!! Kup se (tradycyjne) wrotki, ty galicyjski polamanc
            > u ,ty,!!!! Od piwa z daleka, hlupnij se
            > Jegemaistera!!!! ;-)))))))))))))) od piwa to duzo sikania, a tam pewnie tez
            > boli!!!!! he he he he

jedyne miejsce, gdzie wlasnie nie ! :-)

> ps podobno oklady z pokrzywy pomagaja!!!!!! calusy z houston kochany patalach
            > u!!!!!! ;-)

alez brutalny post !!

bo sie bede bal juz na rolkach jezdzic ;-)))
            • Gość: JACEK Re: piwo IP: 64.9.159.* 05.07.02, 22:03
              Ot , juz taki Bruthal jesthem....... ;-))))))))))))
        • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 21:57
          jottka napisał(a):

> a ile mamy latek?

tak jakos w sam raz, zeby czasem skorzystac :-)

moglbym czesciej, ale sytuacja nie sprzyja....

> chorzy i konający też powinni się powściągnąć :))

ale oni tez byli kiedys zdrowi !! :-)

• jottka Re: piwo 05.07.02, 22:03
            ale chodzi zdaje się o to, żebyś Ty doszedł do siebie, a nie pod wpływem
            obsunął się pod stół, gdzie proste złamanie zmieni Ci się w przemieszczone :))

jak tak bardzo pragniesz wędrówek do toalety o gipsie, to Ci mogę sok
            grejpfrutowy postawić, podobnie działa :)
            • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:17
              jottka napisał(a):

> ale chodzi zdaje się o to, żebyś Ty doszedł do siebie, a nie pod wpływem
              > obsunął się pod stół, gdzie proste złamanie zmieni Ci się w przemieszczone :))

mam mocny leb ! :P

tzn wiem ile moge, zeby stac prosto i zeby nie latac na
              zaplecze... co do obsuwania sie to nie wiem /jeszcze...
              hehe/

>
              > jak tak bardzo pragniesz wędrówek do toalety o gipsie, to Ci mogę sok
              > grejpfrutowy postawić, podobnie działa :)

taak? nigdy nie zwrocilem uwagi, a pije czasem :-)))
              • franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:20

ciesz sie ze jeszcze ten leb masz
                a na kazdego mocnego jest mocniejszy
                tylko jakos nie wyobrazam sobie lba w gipsie
                zostan przy przednich odnozach
                • jottka Re: piwo 05.07.02, 22:22
                  franekkk, weź napisz mu drukiem, że fajna impreza nie polega na piwie!!!

• mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:26
                    jottka napisał(a):

> franekkk, weź napisz mu drukiem, że fajna impreza nie polega na piwie!!!
                    >

nie robcie ze mnie alkoholika !!

w porownaniu ze znajomymi jestem niemal abstynentem...
                    • jottka Re: piwo 05.07.02, 22:29
                      w ogóle masz nie pić :)

albo sok grejpfrutowy ze mną - na kawę Cię namawiać nie będę, bo to trzeba być
                      przyciśniętym terminami :)
                      • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:34
                        jottka napisał(a):

> w ogóle masz nie pić :)
                        >
                        > albo sok grejpfrutowy ze mną - na kawę Cię namawiać nie będę, bo to trzeba być
                        > przyciśniętym terminami :)

jak raz bylem przycisniety to bez dopingu wytrzymalem do
                        chyba 3 czy 4 :-)))

zreszta w takich przypadkach pije raczej coca cole -
                        szybciej i lepiej smakuje...
                  • franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:27

musze ci powiedziec ze dawno takiej imprezy nie bylo (esperalowej)
                    pozostaja jeszcze imprezy parami ale to sie inaczej liczy
                    meczyki ale to inna specyfika
                    ulubiony sport - prosze jak mozna skonczyc
                    nie wiem

a propos rolek mikus pewnie nie sklei ale
                    widzialem jakies dwa lata temu gostka na rolach jak na walach chrobrego wzial
                    bardzo konkretny rozped od muzeum i teatru w strone schodow (a schody to sa
                    prawie odesskie jakbys nigdy nie byla w hackenowym miejscu) i nagle tuz przed
                    schodami w tyl zwrot i heja tylem ze wszystkich zjechal
                    nie mam dzieci i rodziny na utrzymaniu ale za takie numery dziekuje
                    moze taka impreza jest ok bez alkoholu
                    • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:31
                      ze schodow to najgorzej, nigdy nie skakalem i w ogole wole
                      sie nie zblizac na rolkach...

a tamtemu cos sie stalo potem? tzn... moze co mu sie stalo
                      :-)
                      • franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:32

mysle ze wczesniej mu sie stalo w glowe
                        potem juz nic go nie bralo
                        • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 22:35
                          franekkk napisał(a):

>
                          > mysle ze wczesniej mu sie stalo w glowe
                          > potem juz nic go nie bralo

fuuuksiarz cholerny ;-)
                    • jottka Re: piwo 05.07.02, 22:35
                      po pierwsze - a Ty trzeźwy jesteś, franekkk, że mi wyjaśniasz topografię Wałów
                      Chrobrego?!! nie jestem starsza od papieża, jeszcze pamiętam :))

po drugie - przypomina mi to kolejną historyjkę z mego bujnego życia :) otóż
                      była impreza na piątym piętrze akademika zwanego Żaczek (mikołaj, kojarzysz?),
                      sporo ludzi było i poprzyprowadzali znajomych. I po jakiej godzinie koleżanka
                      postanowiła opuścić lokal, wtedy nagle ujawnił się niejaki Mareczek, który
                      krzyknął - odprowadzę cie! i runął przed siebie, po schodach w dół.

jak się okazało, na wrotkach, które wygrzebał gospodarzowi spod łóżka :)
                      wszyscy wypadli na podest i nasłuchiwali, tylko taki narastający łomot dobiegał
                      i wreszcie finalne łojezuuuu... :))

no i ponieważ Mareczek już do najtrzeźwiejszych nie należał był, to miękko
                      spłynął na parterze na podłoże i usnął z wyczerpania. rzecz jasna, nic mu się
                      nie stało, za to cała reszta zmuszona była wziąć krople na uspokojenie :)
                      • franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:38

no i wten oto sposob doszlismy do wniosku ze bez kropelek przeciwbolowych lub
                        na uspokojenie zadna impreza sie nie uda

a moglem sie kiedys zapisac do oazy
                        • jottka Re: piwo 05.07.02, 22:41
                          z tego, co pamiętam :), to stettiner Cię kiedyś przepraszała za twarde słowa
                          pod adresem oazowców :))) miałeś ponoć śpiewać na górce za szkółką i różnych
                          innych ekscesów sie dopuszczać

a kropelki ewentualnie można wziąć po, a nie przed :))
                          • franekkk Re: piwo 05.07.02, 22:43

wiesz co moglbym napisac cos smiesznego ale jeszcze jakiegos swarozyca inaczej
                            obraze
                            • jottka Re: piwo 05.07.02, 22:45
                              a to nie mój nick :)) pisz pisz
                            • Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 22:47
                              Nie krepuj sie Franek przez dwa k jestem czlowiekiem z poczuciem humoru.. ale
                              na pewnym poziomie, moze nie Wersal ale te i nie Widuchowa...
                              • jottka Re: piwo 05.07.02, 22:52
                                yhm, to chyba nieporozumienie, franekkk pisał o swarożycach inaczej :)) na
                                biegunie przeciwnym Twojego, jak mniemam
                                • Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 05.07.02, 22:54
                                  Nie jestem rzeczownikiem pospolitym wiec prosze pisac mnie z duzej litery.
                                  Jako bostwo tez bylem duzy zanim przyszli katolicy...
                                  • jottka Re: piwo 05.07.02, 22:57
                                    ale my mamy nicki małoliterowe, więc cię w ten sposób do towarzystwa wciągamy :)
                                    • franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:07

ja wszystkich pisze z malej nawet Ciebie:)))
                                      prosze nawet krakowska dama takiego zaszczytu nie dostapila
                                      • jottka Re: piwo 05.07.02, 23:11
                                        a Jego napisałeś?!!

uważaj się od tej pory za pisanego petitem
                                        • franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:18

Tego goscia chyba tez

sama mieszkasz w petipoloń
                                          • jottka Re: piwo 05.07.02, 23:20
                                            że nieprawda, ja mieszkam w klajnpoulen
                                            • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 23:44
                                              nuu... i gdzie ta historyjka Franka ?
                                              • jottka Re: piwo 05.07.02, 23:49
                                                poszedł opowiadać ją w realu :))
                                                • franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:53

ty jednoreki bandyto!! mozesz mnie pisac z malej bo mi jakos glupio
                                                  a o historyjce na wyrost powiedzialem jak sobie cos przypomne to napisze
                                                  z cyklu ksieza na ksiezyc
                                                  • mikolaj7 Re: piwo 05.07.02, 23:55
                                                    franekkk napisał(a):

>
                                                    > ty jednoreki bandyto!! mozesz mnie pisac z malej bo mi jakos glupio

ja zwykle pisze wszystkich z duzej, chyba, ze chce, zeby sie
                                                    odwalili albo nie bardzo mnie interesuja :-)

co na to poradze - to wbrew mojej naturze pisac z malej :-)

> a o historyjce na wyrost powiedzialem jak sobie cos przypomne to napisze
                                                    > z cyklu ksieza na ksiezyc

• franekkk Re: piwo 05.07.02, 23:58

jak chcesz zeby sie odwalil to piszesz:

TY gNOJU
                                                  • Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 06.07.02, 00:00
                                                    Kurza twarz! Franek slepy jestem wiec dopiero teraz widze ze Ty jestes bardzo
                                                    wazny. Ty sie piszesz az przez trzy k.
                                                    O k....
                                                  • jottka Re: piwo 06.07.02, 00:01
                                                    ciekawe, nie zauważyłam, żebyś komus tak odpisał :)
                                                  • Gość: Swarozyc Re: JOTTKA IP: *.telia.com 06.07.02, 00:03
                                                    Za przeproszeniem szanowna Pani. Pani ma tylko dwa te.
                                                    i nie jest to powod do dumy
                                                  • Gość: JACEK Re: JOTTKA IP: 64.9.159.* 06.07.02, 00:48
                                                    Tak mi swarozyc wywalil od Homo zapedow bo pije Amstel Light ze sie zdenerwowalem i zakupilem sobie dzisiaj
                                                    12-pack Heinekena ( muskularny i nic w nim katolickiego!!!! ) , piwo wysmienite , tak jak wiele innych gatunkow na
                                                    rynku, troche mocne na moj leb, wiec wypije tylko trzy a nie jak w przypadku Amstel'a dziesiec!!!!
                                                    Ale przynajmniej zonke uspokoje ze wszystko ok z moja orientacja seksualna!!!! he he he he ;-)))))))
                                                  • franekkk Re: JOTTKA 06.07.02, 00:58

to jest tam u was podzial na gatunki w zaleznosci od orientacji???
                                                  • Gość: JACEK Re: JOTTKA IP: 64.9.159.* 06.07.02, 01:14
                                                    Tak powaznie , to nikogo tutaj nie obchodzi co pijesz,oczywiscie ze sa tutaj wielcy wielbiciele Budwajzera czy
                                                    Bud Dry ale czesto widzisz takiego wielkiego potwora np 300 funtow wagi i on sobie w pubie pije Bud Light (
                                                    ktore jest lekkie i podobne w niewiescim efekcie do Amstel Light)
                                                  • franekkk Re: JOTTKA 06.07.02, 01:26

to u mnie kiedys pracowal (jak jeszcze bylem pracodawca) taki prosty chlopina
                                                    przylazl kiedys rano i mowi ze ma pikawe i dalej
                                                    to ja dzisiaj ze wzgledu na serce wypije cole light
                                                    no coments
                                                  • Gość: Swarozyc Re: Jacek IP: *.telia.com 06.07.02, 11:51
                                                    Amerykanski, ryzowy Budwaiser to nic innego jak obraza z piwa,TO NIE PIWO!!
                                                    Tak jak wstretna sake to nie czysta(chyba ze domowej roboty)
                                                    Kradziez tej Pieknej nazwy slowianskiej Buwaiser powinna byc scigana przez
                                                    prokuratora. Co na to Bush, wojownik z terroryzmem???!!
    • Gość: Jazzek Re: piwo IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 08.07.02, 14:57
      We Wrocławiu modna była kiedyś przyśpiewka na melodię 'el Condor pasa'
      "Najlepszy w świecie jest wrocławski full
      gul gul..."

A tak w ogóle to ze smutkiem patrzę na to co się dzieje z polskim rynkiem
      browarniczym. Stosując typowy dla dzisiejszych czasów wykręt zmniejszania
      kosztów ruguje się marki małych polskie browarów, w zamian oferując
      zglobalizowane napitki. Ach gdzież jest niegdysiejszy Lwówek...
      Sytuacja ta przypomina jako żywo to co się stało w Holandii (co oznacza że nie
      jesteśmy najgorsi ;), a w Belgii, muszę wam powiedzieć, pielęgnuje się
      tradycję, i mają tam ciągle 260 z górką gatunków złocistego napoju. Mniam
      mniam...
      • Gość: HSPS Re: piwo IP: 5.2.1R* / 130.119.248.* 08.07.02, 15:00
        Próbowałem kiedyś kilka belgijskich gatunków, ale ich piwo smakuje
        wyjątkowo ... niczym. (chyba, że mam wypalone kubeczki smakowe)
        • Gość: Jazzek Re: piwo IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 08.07.02, 15:46
          A pamiętasz smak napoju piwopodobnego Bosman z lat stanu wojennego? :)
          • Gość: HSPS Re: piwo IP: 5.2.1R* / 130.119.248.* 08.07.02, 15:57
            Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> A pamiętasz smak napoju piwopodobnego Bosman z lat stanu wojennego? :)

Jeszcze gorsze były siki nazywane piwem koszalińskim o elbląskiej lurze nie
            wspomnę. Na tle tych dwóch "rodzajów" piwa szczecińskie eksportowe z tamtych lat
            było jak miód.

• Gość: Swarozyc Re: piwo IP: *.telia.com 08.07.02, 16:02
              Pewien czas pilem warke ,choc z tradycjami, ale szybko mi sie znudzila.
              Van Pur byl ciekawy (ale nie ten mocny) ale trudno go w Szczecinie kupic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka