storima 05.08.05, 19:36 Czy tak rowniez jest w czestochowskiej policji??? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2857056.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek&Pies Re: Z Honorem i medalami :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:26 Storimo z moich informacji naprawde zadko trafia sie przypadek usypiania czworonoga (emeryta policyjnego). Takie przypadki zdarzaja sie bardzo rzadko, z czego możemy sie cieszyc. Pieski najczesciej trafiaja do bylych policjantów ( na posesje ) albo kupuja je znajomi policjantów.. Psy nauczone wzorowej słuzby i zachowania sie w odpowiednich sytuacjach (wytresowane) staja sie własnie pociechami zazwyczaj policjantów którzy z nimi słuzyli bądz bliskich rodzin tych policjantów... Mozemy zadac sobie pytanie czemu tak malo slyszymy o przetargach o psach mysliwskich ???? Odpowiedz jest prosta !!! :) Policjant lub jego rodzina badz krewni czy znajomi bez problemu wezma takiego Psa,,,Żadko sie zdarza aby policjant ktoremu pies słuzyl nie mial serduszka zabrac go jak skańczy emeryture ..Z tego co mi wiadomo Pies dostaje swego Policjanta ... I zdajsie ze bardzo zadko sa przypadki tak zwanej zmiany.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek&Pies Re: Z Honorem i medalami :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:27 nie mysliwskich tylko policyjnych sorryyy :P:P Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Z Honorem i medalami :) 08.08.05, 21:51 Macku&Piesku, dziekuje za wyjasnienie. Rozumiem, ze te informacje pochodza z czestochowskiej policji. Szokuje jednak ten artykul z danymi z innych policyjnych placowek w kraju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martha .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 08:55 biedne psy cale zycie pracowaly dla ludzi i tak koncza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek&Pies Re: Z Honorem i medalami :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 09:05 Mnie równiez ten artykuł zaniepokoił, nie powinno tak być ze Pies jak nie znajdzie chetnego zostaje uspiony. W głebi serca mam nadzieje ze do przetargów dochodzi bardzo zadko, aczkolwiek pierwszy raz ten temat Psów policyjnych do mnie trafił.. Ja mysle, że gdyby przetarg bardziej był nagłosniony znalazło by sie wielu chętnych na takiego emerytowanego stróza prawa na swoja posesje z duzym ogrodem.. Oczywiscie liczy sie cena Pies Policyjny tak jak i inne zwierze jak wyczytałem z artykulu jest drogi poniewaz selektywnie wybierany jest (kupowany) od najlepszych hodowców..Nie tylko liczy sie wyglad ale i psychika psa..Gdy pies ma juz 10 lat i przechodzi na emeryture pozostaje mu jezeli był dobrze karmiony i jest wspanialej budowy(umieśniony, myte miał zęby)jakies 4 do 6 lat zycia, czasem i wiecej... Jednakze z wielką checia sprawdze i poszukam na necie informacji ile moze kosztować emerytowny piesek policyjny.. Jezeli Piesek policyjny kosztuje okolo 1000 zł to wcale bym sie nie zdziwił ze wielu ludzi chocby chialo bardzo to nie wywala 1000-siaka bo za 300 złotych kupi sie owczarka, bez rodowodu i bedzie tez piekny,jezeli dobrze trafi i madry(bo zrególy zadko zdarzaja sie owczarki nierozumne)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś