Gość: gosia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:07 Od września chciałabym zapisać 7 latka na naukę angielskiego, co możecie polecić? Będę wdzięczna za jakieś namiary.Lepiej zafundować dziecku prywatne,indywidualne lekcje czy zajęcia w grupie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martiqa Re: angielski dla dzieci 09.08.05, 21:46 Mam ten sam problem z 9-latkiem pomóżcie!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: angielski dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 22:35 www.empik.edu.pl/index.php?p=szkola&m=5&s=6&sps=kursy_dzieciece Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agula Re: angielski dla dzieci IP: *.com / 212.87.229.* 10.08.05, 07:59 Witam, Wydaje mi sie ze wszystko zalezy od dzieci no i zasobow finansowych, bo niestety indywidualne lekcje sa drozsze od grupowych. Jesli dzieci dopiero zaczynają nauke to zdecydowalabym sie jednak na empik - dobra szkola i dobrze ucza, a i dzieci w grupie inaczej sie ucza. Indywidualne lekcje daja lepsze rezultaty dopiero na wyzszych poziomach nauki - wiem to z autopsji. A kolejna sprawa to drogie mamy proponuje pomyslec o nauce dwoch jezykow. Teraz angielski wiadomo jest podstawa i jest popularny - ale w dzisiejszych czasach jeden jezyk to za malo wiec warto zainwestowac w jeszcze jeden - moze nie od razu ale powiedzmy po 2,3 latach. Znajmosc angielskiego w duzym stopniu ulatwia nauke kolejnych jezykow - a potem i w zyciu latwiej. Pozdrawiam :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: angielski dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 08:54 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: angielski dla dzieci IP: *.ids.czest.pl 10.08.05, 09:03 Hej również mam dwójkę dzieci, ale ja korzystam z młodej dziewczyny, która uczy moje dzieci. Bardzo ją sobie chwalę ponieważ to ona przychodzi do mnie i nie za dużo mnie to kosztuje. Bardzo ją sobie chwalę ponieważ dzieci są dopilnowane i traktowane indywidualnie.Polecam Jeśli jestescie zainteresowane jej namiarami piszcie na duck_billed@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: angielski dla dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:55 Jeśli zdecydujecie się na lekcje prywatne, sprawdzcie dokładnie kwalifikacje nauczyciela. Wiele osób uważa, że każdy może uczyć dzieci, bo jest to głównie nauka przez zabawę, słownictwo i gramatyka też raczej nie bardzo skomplikowane (w porównaniu do nauki dorosłych)więc praktycznie każdy kto nawet nie jest anglistą z wykształcenia, a dobrze zna język może uczyć dzieciaki.Ale tacy nauczyciele-amatorzy często mogą zaszkodzić niż pomóc, chodzi mi tu szczególnie o wymowę i intonację języka, osoby, które nie mają pojęcia o fonetyce i prawidłowej wymowie mogą wpoić dziecku pewne błędy, których w późniejszym toku nauki trudno będzie się pozbyć. Zwłaszcza, że w tym wieku nauka polega głownie na "osłuchaniu się" z językiem (piosenki, wierszyki, rymowanki), dzieci w tym wieku bardzo szybko "załapują" intonację a nawet akcent, więc szkoda byłoby aby uczył je ktoś niekompetentny, później trudno będzie wytłumaczyć dziecku że np. "apple" wymawiamy (w dużym uproszczeniu)"apl" a nie "epl" bo dziecko przyzwyczajone do (błędnej) wymowy będzie się upierało, że "nasza pani" pani mówiła "epl" i tak się mówi.Także uważajmy kogo zatrudniamy, bo nauka dzieci to pod wieloma względami o wiele większe wyzwanie niż nauka dorosłych,a w obydwu przypadkach powinny to robić wyłącznie wykwalifikowane osoby czyli angliści. co do nauki indywidualnej czy w grupach to myślę że atrakcyjniejsza dla dziecka jest nauka w grupie bo stwarza wiele okazji do interakcji z rówieśnikami oraz zabawy, pzdr i życzę trafnego wyboru:) Odpowiedz Link Zgłoś