Dodaj do ulubionych

Telewizyjny program z Częstochowy

IP: *.111.inds.pl 16.08.05, 00:28
Właśnie czegoś takiego nasze miasto potrzebuje... reklama :)
Obserwuj wątek
    • Gość: szoking Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 06:25
      Telewizja w Częstochowie!!!Wreszcie niektórzy się dowiedzą że takie miasto
      istnieje...
    • Gość: kuma olaboga ludziska do nasej wsi tv przyjechała IP: *.nso.pl 16.08.05, 10:59
      • Gość: xx Re: olaboga ludziska do nasej wsi tv przyjechała IP: *.icis.pcz.pl 16.08.05, 11:01
        Wbrew pozorom sprawa jest wazna.

Widzialem ten program dla Pszczyny i calkiem fajnie to wypadlo.

Naprawde dobra reklama z tego moze byc.

Bo dobra reklama jest w tej chwili podstawa sukcesu :))

Takie czasy.
    • Gość: Obywatel Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:08
      Drogi xx - masz całkowitą racje. Stworzenie telewizji częstochowskiej jest
      niezmiernie perspektywiczne dla rozwoju naszego miasta.
      NIestety sądząc po chęciach naszych urzędników , jeszcze długo musimy sobie
      poczakać na ten luksus.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI PRYWATNE A NIE PUBLICZNE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 17.08.05, 09:16
        Panu chyba coś się pomyliło. Telewizji nie tworzą urzędnicy, zwłaszcza
        samorządowi. Powiem więcej - nawet nie powinni. Proponuję Panu zainwestować w
        ten interes własne pieniądze. A nie publiczne.
        Czasy kiedy "wadza" "miała" telewizję" już się skończyły. Pora się obudzić. PRL-
        u już nie ma. :-)

Ireneusz Leśnikowski
    • Gość: rs I to jest prawdziwa misja TVP IP: *.dialup.telenergo.pl 16.08.05, 12:41
      Cały program będzie miał max 2 godziny a TVP kasuje za to 20 tys. zł. A podobno
      jest to telewizja publiczna co to się z abonamentu utrzymuje i ma misię
      realizować. Może taniej było zaprosić TVN24 w piątek i zrobić poranek z
      Częstochowy? A może te pieniądze przeznaczyć na udział w wystawach promujących
      miasto, na tergi turystyczne, folder itp. A tak TVP skasuje z mieszkańców
      abonament, do tego wyemituje reklamy i jeszcze dostanie kasę od miasta.
      • piotrusb_1 Re: I to jest prawdziwa misja TVP 16.08.05, 14:10
        mogliby przyjechać na Masę Krytyczną ;)
      • Gość: xx Re: I to jest prawdziwa misja TVP IP: *.icis.pcz.pl 16.08.05, 15:57
        To nie sa pieniadze miasta tylko organizacji turystycznych.

To jest ich decyzja - w sumie sie oplaci.

• Gość: rs Re: I to jest prawdziwa misja TVP IP: *.dialup.telenergo.pl 16.08.05, 17:46
          Tylko, że Ślaska Organizacja Turystyczna i Częstochowska Organizacja
          Turystyczna to stowarzyszenia któych członkowie to m.in. samorządy gminne i
          powiatowe, urząd wojewódzki PTTK itp. Związek gmin Jurajskich to 100%
          samorządy. Tak czy inaczej pieniądze jakimi dysponują są w większości z naszych
          podatków.
      • Gość: xx Re: I to jest prawdziwa misja TVP IP: *.icis.pcz.pl 16.08.05, 15:59
        TVN tez ci tego pewnie za darmo nie zrobi - tez bedzie trzeba zaplacic.
        • Gość: rs Re: I to jest prawdziwa misja TVP IP: *.dialup.telenergo.pl 16.08.05, 17:37
          Tyle, że za TVN nie płacę abonamentu a za TVP tak.
          • Gość: xx Re: I to jest prawdziwa misja TVP IP: *.icis.pcz.pl 16.08.05, 18:20
            Tobie to zadnej roznicy nie zrobi :)))

W TVN pewnie bys tylko drozej musial zaplacic - bo normalnie tyle sie placi za
            reklame okolo minutowa.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI TO NAJLEPSZA REKLAMA ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 17.08.05, 09:25
        To demagogia. Tyle kosztuje strona w dzienniku regionalnym. W telewizji
        ogólnopolskiej takie pieniądze, zapłacone przez 3 organizacje wspierające
        turystykę to zaledwie ułamek promila tego co należałoby zapłacić gdyby ktoś
        chciał wykupić podobny czas reklamowy. A ta audycja reklamuje Częstochowę i
        region częstochowski.

Ireneusz Leśnikowski
    • Gość: ratel Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 16.08.05, 15:31
      oże i bym obejrzał - gdyby nie ten tercet - wrona , pospieszlski, yanina
      • Gość: xx Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 16.08.05, 15:40
        No przedydent moze Ci przeszkazdac ze wzgledow politycznych itd. ale znani i
        naprawde dobrzy muzycy ?

• Gość: Krzychu Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:37
          Rozmumiem, że rola gospodarza przypadła Prezydentowi panu doktorowi Tadeuszowi
          Wronie. Czy nie było dość czasu aby zastanowić się nad doborem "zaproszonych
          gości" zwłaszcza "pupili" - muzyków Mateusza Pospieszalskiego i Janusza Yaninę
          Iwańskiego. Częstochowa to przcież zagłębie cholewkarzy, ich pomocników,
          piekarzy, wózkarzy, bombkarzy, lampiarzy i innych prominentów wszelakiej maści.
          Zwłaszcza tych zasiadających w ciałach doradczych Urzędu Miejskiego, bez
          których cennych rad Pan Prezydent a zwłaszcza nasze miasto nie mogliby się
          obejść i funkcjonować. Oby tylko emisja programu nie był poprzetykana reklamą
          podpasek, tamponów i mielonych specjałów rzekomej kuchni jurajskiej.
          Tak więc w programie wystąpią goście ze świętego miasta. Daj Boże zdrowie.
          • Gość: xx Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 16.08.05, 18:53
            Tylko wciaz nie rozumiem dlaczego czepiasz sie Mateo i Yaniny. Nasze miasto
            rzeczywiscie moze byc z nich dumne - niezaleznie od zaptrywan politycznych
            kogokolwiek. Sa znani i doceniani w calej Polsce, a jednoczesnie caly czas cos
            daja z siebie dla Czestochowy. Daj nam Boze wiecej takich Czestochowian. Zbyt
            duzo artystow tej klasy i do tego na stale zwiazanych z Czestochowa nie mamy
            niestety.

Odpusc sobie kolego i daj spokoj polityce - tutaj chodzi o muze i to w
            najlepszym wydaniu. Gdybys widzial i slyszal jaki koncert dal w ubieglym roku
            Tie Break z ich udzialem, albo jak gral Raz, Dwa, Trzy z goscinnym udzialem
            Mateo i Marcina Pospieszalskiego na Dniach Czestochowy, to moze inaczej bys
            napisal - slyszalem potem nie raz Raz, Dwa, Trzy w oryginalnym skladzie i bylo
            to granie bez porownania slabsze niz wtedy w Czestochowie.

Dobra muzyka nie zna granic i podzialow politycznych tez :))
            • Gość: Krzychu Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:17
              I drogi kolego jak ci się to generalnie podobało? Jesteś może zachwycony
              występami Dzianiny y Mateo ? Podziel się wrażeniamy !
              Ya jestem osobiście zbulwersowany.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI NIE MOŻE PRZESZKADZAĆ IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 17.08.05, 09:41
          Nie może przeszkadzać ze względów politycznych bo w tym programie nie ma
          polityki. Jest reklama Częstochowy i jej dobry obraz. W takim przypadku jedyną
          polityką może być brak polityki.
          Podobne teksty i zbaczanie przy okazji programu reklamującego nasze miasto w
          telewizji publicznej na politykę, są objawem jakiejś choroby, niestety, właśnie
          politycznej.

Ireneusz Leśnikowski
    • Gość: Ania Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:43
      To wspaniale, że taki program będzie.
      Posłuchać naszych artystów, bardzo dobrych muzyków i nie tylko na pewno warto!
      Ja czekam na program z niecierpliwością.
      A prezydent Wrona tak naprawdę jest O'K, takie jest moje zdanie.
      • Gość: xx Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.icis.pcz.pl 16.08.05, 18:54
        Bo w tym naszym miescie wreszcie po latach zastoju cos sie ruszylo.
    • Gość: aaa Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:17
      Nie wie ktos czy bedzie scena i jakies koncery?
    • Gość: eve_26 Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 07:49
      Normalnie rewelacja! Oglądałam tylko kawałek ale akurat Częstochowy było w nim
      najmniej. Ogród Śląski w Świerklańcu ("kilkadziesiąt kilometrów od Częstochowy"
      jak zaznaczyła prowadzący) i Zamek w Ogrodzieńcu! Sama Częstochowa!
      Pogratulować!
      • Gość: robo Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 08:06
        ciekawe czy niebyło lepszego obiektu na tle którego udzielano wywiadów jak
        wiata przystanku autobusów, czy w Częstochowie nie ma ciekawszego miejsca?
        rozmowy głównie o okolicach, jak by nam tylko zalewajka pozostała z atrakcji.
      • rainm Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 08:09
        hahaha... dokładnie. Aż żal dupę ściska. Prezydent powiedział parę słów w swoim
        stylu, czyli w stylu ,,ojej mam kij od szczotki w ty...ehm...łku''. Fajnie
        wypadł Mateusz, organizator Masy. Naturalny, dynamiczny... Ale to co napisała
        moja poprzedniczka - samej Częstochowy było w tym najmniej. Poza tym
        zorganizowano ... ,,studio'' (???) w raczej mało atrakcyjnym miejscu... No
        cóż... gdyby nie ogródek i remont ratusza pewnie kamera odwrócona by była w
        drugą stronę. Mogli pokazać jak się bawi wspaniale młodzież czy coś... miejsca
        kultowe jak Gucio czy Kwadraty... zapraszamy do Częstochowy. Bo Częstochowa to
        dobre miasto.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI PIGUŁKA NIE POMOŻE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 17.08.05, 09:55
          Pan zapewne słyszy tylko to, co chce albo sobie wyobraża. Styl i treść tej
          wypowiedzi jest znana i wskazuje na opisywaną tu wielokrotnie dolegliwość.
          Podobne lokale, o których Pan pisze, nie są czymś wyjątkowym w kraju i nie
          wyróżniają szczególnie Częstochowę. W reklamie wybiera się to co
          charakterystyczne.

Ireneuszs Leśnikowski
          • Gość: Roman DO RZECZNIKA IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:38
            Drogi panie Lesnikowski,pozwoli Pan iż będę przez chwilę wrzodem na dupie lecz
            czy charakterystycznym i reprezentacyjnym miejsce dla częstochowy,wykluczając
            czestochowę,jest skrzyżowanie(a właściwie tylko jego część) i wiata
            autobusowa?Czy możemy się pochwalić wyłącznie klombem,zapewne sprayem przed
            emisją malowanym,bandą jakiś ryneczkowych grajków i panami i paniusiami
            urzędnikami co frazesy prawią jak to skutecznie wydano pieniądze unijne(kogo
            chcecie okłamać?).Czy ów nieprofesjonalizm to wina częstochowskiego speca od
            aranżacji czy realizatorów programu bo jesli taak to w pierwszym wypadku-zwolnić
            darmozjada a w drugim-zarządac zwrotu gotówki od TV,toż to przecież antyreklama
            miasta!!
            Wiem że Pan jako urzędnik i przedstawiciel nie może wyraŹić swojej opinii tutaj
            i pod tym nickiem lecz niech pan sobie odpowie-czy podobało mi się to co
            widziałem?czy będąc zagranicznym turystą przyjechałbym tu,po obejrzeniu owego
            programu,czy pokazując krótkie migawki z okolic-wiedział co to i gdzie to no i
            do czego to?Niech pan sobie odpowie i nam jeśli wola.
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI DWIE NA KILKADZIESIĄT IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 17.08.05, 09:36
        W scenariuszu jest kilkadziesiąt pozycji. Cały scenariusz podałem w osobnym
        linku, można poczytać.
        Trzeba wykazać się silną wolą, żeby wybrać akurat te, które reklamują
        województwo i z wyciągać z tego faktu podobne wnioski (sponsorem audycji jest
        również Śląska Organizacja Turystyczna). Poza tym również te reklamy mogą się
        przydać naszemu regionowi - one wzbogacają ofertę, zawsze można skoczyć w bok
        na dwie godziny i zobaczyć coś ciekawego. Zawsze jednak, jeśli ktoś będzie w
        naszej okolicy - przyjedzie także do Częstochowy. To naczynia połączone.

Ireneusz Leśnikowski
    • Gość: torunczyk Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 17.08.05, 11:04
      Witam
      Jestem przez przypadek na waszym forum i powiem szczerze ze wasi urzedasy
      zrobieni zostali w balona. Troche sie dziwie ze dali sie zrobic bo po tym jak
      ta ekipa byla w toruniu i powiedziala ile to ma kosztowac to w UM w Toruniu
      powiedzieli im ze nie dadza ani zlotowki! A oni na to. W porzadku, tylko nikomu
      nie mowcie. Nie zaplacil tez ani zlotowki Lublin. Wiec wasi urzedasy dali d...
      • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 11:57
        Obejrzałem program i jestem zadziwiony... Zadziwiony brakiem profesjonalizmu realizacji... Gdzie jest STUDIO ?? Na placu Biegańskiego na tle przystanku autobusowego?? PARODIA... Czy nie mozna było go zrobic przed ODWACHEM?? (albo chocby w jego tle??) Kolejna sprawa to pokazywanie nie do końca Częstochowy tylko fragmentów Śląska - co to za "Ogród Śląski"?? Zamek w Ogrodzieńcu?? Czy nie mozna było pokazać OLSZTYNA ?? Ciekawe czy w Zabrzu pokażą wypad "dwugodzinny" na Jasną Górę - bo to promocja "regionu"... Jestem oburzony... Maił być Muniek i co?? Powiedziano o nim dwa słowa i puszczono teledysk... Dlaczego nie było samego muzyka?? Co robili Ci pseudo karatecy?? zmarnowali w TV 3 minuty na pokazywanie paru nieskomplikowanych ciosów - czy to panie Lesnikowski nas wyróznia spośród innych miast?? Dlaczego w zdjęciach miasta pojawiły się stare zdjęcia z niewyremontowanego klasztoru sprzed 8 lat?? Jest jeszcze na nich stara, brudna wieżą... Czy to qwłasnie sa te kręcone zdjęcia przez specjalistów z TVP ?? Miasta pokazanego było jak na lekarstwo - szybki przejazd obok Kościoła św. Jakuba, 5 sekundowy rzut kamera na RYNEK, stare zdjęcia klasztoru i te beznadziejne ujęcie na tle ptrzystanku autobusu... Uwazam, że na wysokości zadania stanęli: prezydent miasta (mówcie co chcecie, ale gadał rzeczowo do TV - nie zrobił obciachu), organizator masy krytycznej, pan Kędziora, Jak Golonka, Janusz Darocha, Andrzej Szewiński, kucharz :)... Reszta do bani - szczególnie ta pani z ta kopuła na głowie a nie włosami... Spodziwewałem się czegoś lepszego jak na dwugodzinny materiał promujący miasto.
        Myslałem, że chociaż remontowany Ratusz zostanie pokazany - czemu mielibysmy się wstydzić?? Widac że prace idą... Trzeba było tez pokazac projekt III Alei - jest się czym chwalić...
        Ogólnie kicha jak na taki prtogram i tak ciężko reklamowany... Po prostu TVP zlała sprawę... Moja ocena przydatności programy to 4/10 pkt... znów nie wykorzystalismy szansy...

P.s. A gdzie zdjęcia z nocnego wyglądu Miasta + oświetlona Jasna Góra?? Nie mozna było tego nakręcić?? Tylko pojechano do "Sląskiego Ogrodu" i na to był czas?? Jaka płaca za program taka praca TVP i nie ma się co podniecać... Powinien ten program być za darmo w ramach abonamentu, albo nie płacić jak Toruń czy Lublin...
        ..
        • Gość: kruk Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.com.pl 17.08.05, 17:05
          obejrzałem sobie tylko popołudniową część programu... zostałem zaskoczony...
          nijakością. jak wcześniej pisano - plac Biegańskiego z widokiem na przystanek
          autobusowy to był niedobry wybór.
          z tych 20 minut było chyba z 8 poświęconych choć w części miastu - był kawałek
          o irlandii i sporo o programach unijnych, Iwański i Pośpieszalski pochwalili
          się tym co robią poza Częstochową...
          nie będę się czepiał tego, że urzędnicy miejscy w samych superlatywach
          opisywali swoje działania - to przecież ich obowiązek, ale żyjąc w mieście nie
          widać tego o czym mówili (no za wyjątkiem oczyszczalni ścieków)

tak nijako - naprawdę szkoda :(
          • Gość: Roman Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:11
            Po obejrzeniu tego programu widać wyłącznie że częstochowa to ulica prowadząca
            do JG po których skaczą małpy przebrane za straż miejską.
            Bedąc turystą wybrałbym jako cel podróży Ostrołękę lub Bieruń( z całym
            szacunkiem dla Ostrołęki i Bierunia) jako miejsca ciekawsze.
        • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 17:10
          "Część druga programu od 16.38 do 16.50:
          - dlaczego warto odwiedzić Częstochowę i jej okolice ? zachęci prezydent
          Tadeusz Wrona
          - wywiad z Katarzyną Deszcz ? dyrektorką częstochowskiego teatru ?
          laureatką Złotej Maski za reżyserię spektaklu ?Iwona Księżniczka Burgunda?
          - Mateusz Pospieszalski i Janusz Yanina Iwański przedstawią Miasto muzyki
          i kultury
          W programie także stałe pozycje: prognozy pogody, wiadomości, zaproszenia
          wakacyjne, teledyski."

Faktycznie... druga część po obejrzeniu mineła się z tym co zostało powyżej przedstawione... Warto odwiedzić Częstochowę, bo mamy super oczyszczalnie ścieków (oczywiście, to wazne, ale żeby tym się chwalic przed turystami??), poza tym częśc programu zajęła prezentacja Unii Europejskiej - Irlandia i jej most... Reszta wymieninych rzeczy powyżej to prezentacja w 5 minut z zegarkiem w reku na tle superfantastycznego przystanku autobusowego !!! I ciągle ten sam patetyczny widok Alei z wozu strażackiego! Dodam, że "rozbroił" mnie ten zespół - bardzo częstochowski - "Trio Siergieja" :) Nawet prowadząca zrywała boki - widac było jak ledwo powstrzymuje smiech !!!...
          Jednak największym chamstwem i beszczelnościa nazywam wciąż prywatną prezentację Ogrodu Śląskiego, którego nie wybacze w tej prezentacji... Nastepnym razem samemu lepiej zapłacić nawet te 20 tysięcy złotych i zrobic program o CZĘSTOCHOWIE i najbliższej (do 20 km) okolicy... Na to czekali mieszkańcy!!! To ze dała kase Śląska Organizacja Turystyczna to oczywiste, że będą się promować sami na naszym paśmie!!!... Poza tym nie zauwazyłem materiału o rezerwacie archeologicznym - chyba, że mi umknęło... A to przeciez bardzo wazne miejsce!

Nastepnym razem nie wychylajmy się z tą TV... Jak już zabieramy się za prezentacje w TV miasta i okolic (okolice - 20 km - nie śląśka!!!) to przygotujmy to profesjonalnie i za własne pieniądza, a nie dokładki sląskich organizacji turystycznych prezentujacych ogrody sląskie i ruiny zamku w ogrodzieńcu (bardziej krakowski)Przecież mamy ruiny zamku w Olsztynie czy nawet odbudowywany w Bobolicach (jak juz tak chcieliśmy dalej od Częstochowy) !!! Tym nalezało się pochwalić !!!
          • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 17:13
            Oczywiście zapomniałem o samochwaleniu pani z ministerstwa ochrony środowiska - tak bardzo częstochowski element programu... Prosze cos na ten temat powiedzieć panie Rzeczniku... Kichu na maxa - nie zaprzeczy pan - nie tego oczekiwali mieszkańcy Częstochowy... I prosze nie mówić, że sa to oszczerstwa - bo to sa mocne argumenty na temat tego chłamowatego programu...
            • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 17:14
              Wstydze się, że zapraszałem mieszkańców innych miast na ten program... Po prostu chała...
              • boki_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 17:30
                Od razu przyznaję się, iż oglądałem tylko popołudniowe wejście.

I to co zobaczyłem - niestety mocno, ale to mocno mnie rozczarowało. Jedyny
                akcent częstochowski to chyba JG w tle. No i przepraszam, wypowiedzi ludzi z
                Czewy - tzw. skrótowce. W całym tym wejściu nie wiem czy 5 min dot.
                Częstochowy. A jak sobie pomyślę jeszcze ile pieniędzy zostało na to wydanych,
                to aż szok. Jednym słowem kompromitacja i masakra!!!

Miałem się nawet wybrać na Biegana, ale teraz się cieszę że tego nie zrobiłem.
                Jeszcze by mnie ktoś zobaczył :/

pozdr.

No chyba nie przeboleje tych wylanych w błoto pieniędzy !!!
    • Gość: eve_26 Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 17:31
      No przykro jest mi bardzo ale program był okropny:( Wyszło z niego że
      Częstochowa to tylko Jasna Góra i Urząd Miasta (fajne te nazwy
      stanowisk: "kierownik jakis tam bardzo długa nazwa że aż przeczytam z kartki":)
      No i przynajmniej wiemy, że w Irlandii zbudowano most :))) A może Irlandia to
      jakiś kraj bliźniaczy dla Cz-wy? Nie no, po prostu masakra :((((((((
      • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 17:38
        Ja dzieki Bogu nie zdąrzyłem na plac Biegańskiego - i nie żałuje tego... Lepiej żeby mnie nikt tam nie widział na takiej reklamówce Śląska, UE i Ministerstwa Ochrony Środowiska + 5 minut lakoniczne o Częstochowie...

Mieszkańcy Częstochowy "dziekują" za promocję !!!
        • iwonaruda Re: Dno i trzy metry mułu!!!!!!!!!!!!!!1 17.08.05, 17:47

• iwonaruda Re: Dno i trzy metry mułu!!!!!!!!!!!!!!1 17.08.05, 17:54
            ŻAŁOSNE I ŻENUJĄCE................
            Rano szanowna redaktor o co innego pytała a inną odpowiedż otrzymywała(pyt o dł
            ścieżki rowerowej).............
            Tło skandaliczne, śmieszni karatecy, mało Częstochowy................
            DNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
            Skandal że tyle kasy COŚ takiego pochłonęło...........
            Gdzie Olsztyn, co mnie obchodzi" ogód śląski" i Zawiercie...........
            Gdzie prawdziwa Częstochowa..................
            Po co TO było ..................
            P.Rzeczniku nie ma Urząd czym się chwalić , raczej wstyd niż chwała ........
            Ruda
            --
            • Gość: ace_bace Re: Dno i trzy metry mułu!!!!!!!!!!!!!!1 IP: 212.87.240.* 20.08.05, 18:06
              zgadzam się program był żenujący, nudny i chyba nie było żadnego pomysłu jak
              naprawdę pokazać Częstochowę
        • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 17:51
          Tak się zastanawiam, czy jest jakaś osoba na tym forum w pełni zadowolona z tej "reklamy" miasta?? (Oprócz urzedników i realizatorów programu)?? Jesli tak, to napiszcie co Wam sie podobało i uzasadnijcie, ze program był super... Ja nie widze takich argumentów... Uwazam to za antyreklamę...

P.s. Czy była prezentacja muzeum archeologicznego na Rakowie?? Bo jakoś mi tu umkneło, a może nie było ?? Czekam na odpowiedź...
          Dlaczego nie było w materiałach filmowych nowoczesnego dworca PKP?? Czy nie warto zachęcić do odwiedzania nas pociągiem ?? Po co zbudowano ten dworzec??
          • Gość: luk Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:04
            amarszczyzna chciałoby się rzec, gdyby nie fakt, że podejrzewam: taki totalny amator jak ja mógłby zrobić bardziej profesjonalny program, przynajmniej byłby w nim Częstochowa
            • Gość: stama Re: amatorzy są lepsi IP: *.brama.prenet.pl 17.08.05, 18:25
              w OKF co roku można zobaczyć zupełnie niezłe, a nawet co niektóre świetne filmy
              amatorskie ( SIC ! ) o Częstochowie, na konkursie filmowym. Inne niż to
              oglądaliście. Telewizja jest bardzo schematyczna, brak jej duszy i autorskiej
              wizji, same schematy. Wcale mnie ten program , ( a głownie sposób realizacji)
              nie zdziwił. Przecież to jest norma, wszystko co oglądamy w TV jest w 90%
              podobne do tego programu.
            • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 18:41
              Jak widac dalej nie ma pozytywnych opinii... Co na to nasi włodarze?? Czy wszystko było o.k. ??
              Dokładnie luk, typowa amatorszczyzna... Moi przyjaciele nakreciliby bardziej powalający filmik (pod względem merytorycznym) niz to co zrobiła TVP mając "profesjonalistów" i super sprzęt...
              Czy był pokazany rezerwat archeologiczny na Rakowie?? Czy było Muzeum Zapałek?? Ja widziałem Ogród Śląski (sic!) i ruiny zamku w Olkuszu oraz słyszałem zdania typu:
              "na Śląsku jest wiele zabytków, ale mało znanych... Śląsk kojarzy się z brudem biedą... Ale to się zmienia" itd...
              Pytam pana rzecznika: kogo interesuje krajobraz ślaska?? Czy usłysze za te komentarze odpowiedz w stylu: "prosze nie obrzucac nikogo - film był bardzo dobry i ukazał piekno naszego miasta wraz z regionem" ?? Jestem do tej pory bardzo zbulwersowany !!
              Wg. mnie pomieto tak wazne rzeczy jak:
              - muzeum archeologiczne na Rakowie
              - muzeum zapałek
              dodatkowo mozna było zamiast durnego wystepu "karateków", którzy stracili 3 minuty na swój pokaz oraz głupot o Irlandii lub oczyszczalni ścieków (to ma byc promocja dla turystów - a nie chwalenie sie czyms co jest niezauwazalne dla nich)pokazać:
              - dworzec PKP
              - Częstochowe z lotu ptaka tak jak w Kielcach (mamy aeroklub, zaden problem)
              - więcej Starego Rynku
              - więcej Alei
              - dokładniej Katedrę
              - ulice 7 kamienic (tablica pamiatkowa H. Poświatowskiej oraz kwatery AK Okulickiego !!)
              - Kościół Św. Barbary z cudownym źródełkiem (jest jakos to mało popularne)
              - więcej o sukcesach żuzlowych - mozna było tez zaprosic naszego S. Ułamka na krótki wywiad (mniej o siatce - zrównoważyc to) - mamy przeciez 4 mistrzostwa Polski i teraz walczymy znów o złoto !!

Uważam, że to wszystko znalazłoby sie bez problemu gdyby nie gadanie o Zawierciu, Ogrodzieńcu, slaskich zabytkach i krajobrazie śląska (sic!), Ślaskim Ogrodzie (sic!), nudnym 3 minutowym wystepie karateków, oczyszczalni scieków i oczywiście pani z MOŚ !! Nie zapomne tez nigdy tego tła - przystanku autobusowego i widoku z jednej kamery!!!
              Ten program zrobił więcej szkody niż dał pozytku... Po obejrzeniu takiego materiału nie będac Częstochowianinem wysmiał bym to miasto i uważał, że to ślaskie miasto oprócz Jasnej Góry nic nie ma !!! Taki obraz zgotowała nam TVP...

Prawie jak reklama. Prawie - robi różnicę...
              • Gość: sykis Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 18:50
                właściwie ulisses napisałeś prawie wszystko ,iż to wielki chłam !
                - ale ja jestem zadowolony ,że pokazano wielką indolencje naszego UM / projekt
                był w miarę dobry ale realizacja - prez. ,...,ach szkoda klawiatury!
                • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 17.08.05, 18:59
                  Akurat samego prezydenta to nie ma sie co "czepiac"... Powiedział co miał, wykonał swoja robote jako gospodarza - nic więcej nie mógł zrobic... Przeciez za baletnice sie nie przebierze... To realizacja programu była do bani i to, ze we wszystko pozwolilismy sie wmieszac Ślaskiej Organizacji Turystycznej, która potwierdziła, że Częstochowe ma głęboku w powazaniu, a najwazniejsze to zareklamować Śląsk - dlatego dali tą kasę...
                  • Gość: sykis Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:26
                    nie o prez.Wronę w programie lecz o UM w tym prezydenta działania w
                    realizacji/ mieli na to wpływ czy nie?/programu. Zapowiadany plan był inny? czy
                    właściwie zrealizowano? jeżeli realizacja za zgodą UM w tym prez,Wrony to ??
                    - może p.IL nam wytłumaczy . Poprośmy p.rzecznika
                    • Gość: xx Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.imi.pcz.pl 17.08.05, 19:28
                      Podejzrewam ze zawartosc programu byla zgodna z tym kto wylozyl kase, a UM kasy
                      nie dawal.
                      • Gość: sykis Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 19:34
                        do Sląskiej organizacji turystycznej pieniądze płyną między innymi z UM Cz-wa
                        • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 18.08.05, 00:14
                          Szkoda, że nie doczekalismy sie komentarza ze strony pana Leśnikowskiego... Może zatem nasi radni zaprezentują swój poglad na ten temat?? Panie W. Wiatrak?? Panie Z. Wolski?? Czy państwu podobał sie ten program?? Czyzby wszyscy nabrali wody w usta?? Tyle było szumu o tym programie - super reklama za grosze... Trabiono o tym w kółko... Będac pełen nadzieji zaprosiłem na forach regionalnych mieszkańców innych miast... Teraz wole nie czytac ich komentarzy - o ile sie pojawią... Zastanawiam się, kto wyraził zgode na sfinansowanie tego programu przez Slaska Organizacje Turystyczną?? Rozumiem, ze nasi połaszczyli sie na te kilka tysięcy, bo zapłaci kto inny, miasto nie dołozy ani grosza, a reklama będzie wyborna... Otóz powiem, że to była jedna z wiekszych głupot... Wystarczyło zapłacić samemu cała sume lub proporcjonalnie razem ze związkiem gmin jurajskich i pokazac nasze miasto oraz Olsztyn i okolice.. A tak nas znowu Śląsk wyrąbał... I to nie sa tylko moje opinie, ale nie widziałem ani jednej pozytywnej na temat tego programu... Jestem zawsze za Czestochową i zycze naszemu miastu jak najlepiej, lecz to co dziś zobaczyłem to mnie zszokowało :( Nie chciałbym więcej widziec naszego miasta w TV z takiej perspektywy - w dodatku pod dyktando Śląska!

P.s. Ciągle nikt mi nie napisał, czy pokazano muzeum archeologiczne na Rakowie oraz muzeum zapałek... Bo mam wrażenie, ze te dwie mega ważne atrakcje zostały pominięte!!!
                          • Gość: kruk Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.com.pl 18.08.05, 00:38
                            "Ciągle nikt mi nie napisał, czy pokazano muzeum archeologiczne na Rakowie oraz
                            muzeum zapałek... Bo
                            mam wrażenie, ze te dwie mega ważne atrakcje zostały pominięte!!!"

o ile nie była to kilkusekundowa wstawka to nie było o tym mowy w popołudniowym
                            wejściu...

chyba dobrze, że nie obejrzałem porannej części programu :/
                            • piotrusb_1 Re: Telewizyjny program z Częstochowy 18.08.05, 09:24
                              Nie widziałem tego w TV, ale chyba lepiej, że nie widziałem bo Waszych
                              wypowiedziach :/
                      • Gość: Ruda Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 09:32
                        To na diabła to wszystko było..........
                        Pokazali nam miejsce w szeregu....dalekie miejsce niestety.........
                        A miało być tak pięknie............
                        No i tak aktywny P. Leśnikowski jakoś nam nie odpowiada..........
                        Po co to było, Czestochowa zepchnięta na margines, robiąca byle jakie tło , bo
                        wiatę przystankową .......
                        Tylko na tyle NAS stac ............/?.
                        • Gość: Angela Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:21
                          Dużo szumu przed i jeszcze wieksze baty po. Tylko tak można okreslić to co
                          widziałam w tym programie. A tak się cieszyłam, że może dowiem się gdzie warto
                          jeszcze coś zobaczyć, gdzie się wybrać. Do Ogrodu Śląskiego po krzaczki nie
                          pojadę, bo w Częstochowie można kupić lepsze i zapewne tańsze. Ale za to
                          dowiedziałam się, że promujemy szlaki rowerowe NAD WISŁĄ. Od kiedy to
                          mieszkańcy Czestochowy są zainteresowani tymi szlakami? A może chodziło o
                          Wartę!? Coś to wszystko wypadło nie tak jak powinno. Podobała mi się osobiście
                          wstawka ze stadniny PEGAZ, ale to juz takie moje małe zboczenie-uwielbiam
                          konie, a z tą stadniną jestem dość mocno związana emocjonalnie. Fajnie, że
                          powiedziano troszke o tym co tam można robić, ale ujęć było tyle co kot
                          napłakał. Brakowało mi natomiast oczywistych akcentów miasta. Czy nikt nie miał
                          wpływu na scenariusz programu? czy nie było mozna omówic wcześniej z
                          realizatorami propozycji?? coś mi się wydaje, że komuś się nie chciało w to
                          wszystko zaglądnąć i klepnął jak leci. A teraz mamy "pieknie zareklamowane"
                          miasto i "zadowolonych" mieszkańców.
                          • Gość: Stajenny Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: 80.48.204.* 18.08.05, 20:57
                            Tak przy okazji PEGAZ to ośrodek jeździecki a nie stadnina- to duża róźnica.
                            Angela nie wprowadzaj ludzi w błąd i nie powielaj błędów. Stadnina to takie
                            miejsce gdzie HODUJĄ konie czyli maja klacze + źrebaki. a Ośrodek jeździecki to
                            właśnie coś takiego jak Pegaz ( oczywiście w regionie jest wiele innych
                            ciekawszych ośrodków jeździeckich, lepszych pod wzgledem bezpieczeństwa lub
                            instruktarzu )

Co do programu popieram wszelkie zarzuty - niestety kryrtykanci maja rację!
                            • Gość: Angela Re: Telewizyjny program z Częstochowy IP: *.flatpla.net 18.08.05, 21:21
                              Mój drogi, w potocznym słownictwie osób związanych z Pegazem w taki czy inny
                              sposób zawsze się mówiło i mówi, że jest to stadnina i juz. Nikogo nie miałam
                              zamiaru wprowadzac w błąd. Widać, że zupełnie nie czujesz tematu. Szkoda.
                        • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 18.08.05, 11:42
                          Pozwoliłem sobie na drobne podsumowanie...

"Znany jest szczegółowy scenariusz jutrzejszej audycji transmitowanej z
                          Częstochowy -?Lata z Jedynką?, jednego z najbardziej oglądanych i lubianych
                          programów I Programu publicznej telewizji."
                          Myślę, że ten program nie bedzie juz tak lubiany i tak znany.. Scenariusz nie jest tak dokładny jak został zaprezentowany poniżej - poza tym pominięto najwazniejsze sprawy

"Studio na placu Biegańskiego. Początek o godzinie 6.30 ? witają prowadzący
                          Jerzy Kisielewski i Agnieszka Szulim oraz Prezydent Częstochowy Tadeusz Wrona."
                          Studio?? To nie było studio... Prowadzacy błądzili wokół wiaty autobusowej i nie wiedzieli co ze sobą zrobić... Na prawde to jedno z najpiekniejszych miejsc w Czestochowie... Jakby nie mozna było zrobic studia chocby na tle odwachu...

"W pierwszej części do godziny 8.00:
                          - o współpracy międzynarodowej miasta, programie rewitalizacji
                          śródmieścia oraz zagospodarowania rzeki Warty, projektach realizowanych z
                          funduszy europejskich w Częstochowie a także powstaniu Parku Przemysłowego ?
                          szansy na przyciągnięcie inwestorów do Częstochowy"

Wspołpraca międzynarodowa to wymiana przez pana prezydenta miast bliźniaczych i zaznaczenie, ze wymieniaja miedzy soba doświadczenie. Program rewitalizacji słabo przedstawiony - mozna było sie pokusić o przdstawienie projektów, którymi to miasto tak się szczyci - wystarczyło pokazać wizualizacje parków jasnogórskich, Ratusz oraz III ALeję (chocby na jakis duuuzych planszach - jak się nie dało przekazac materiałów "profesjonalnej" ekipie)... Projekty realizowane z funduszy europejskich?? To chyba nie było to wejście tylko o 16:30 - mowa była o oczyszczalni scieków i o... moście w Irlandii :| O parku przemysłowym?? Może były dwa słowa - i to ma przyciągnąc inwestorów?? Nie żartujmy...

"- potrawy regionalne ? żur zakonny, a także kociołek Zagłoby (wejście w
                          dwóch częściach)"
                          Tu nie mozna nic zarzucić... Tło było nawet lepsze niz przy głównych wejściach, bo na tle kamienic (tej zielonej lee cooper)

"- przedstawione zostaną praktyczne informacje dla turystów
                          odwiedzających Częstochowę i okolice, w tym Jurę Krakowsko-Częstochowską"
                          Praktyczne informacje dla turystów to: miejski punkt informacyjny znajduje sie w Alejach oraz jasnogórski punkt informacyjny na Jasnej Górze... Bez komentarza dalej

"- komendant komendantów ? Artur Hołubiczko ? opowie o roli straży
                          miejskiej w obsłudze ruchu pielgrzymkowego"
                          Powiedział tylko, ze Straż Miejska zabezpiecza pielgrzymki i współpracuje z innymi... Nic specjalnego nie utkwiło mi w pamięci i za pewne innym telewidzom... Komendant komendantów??...

"- Jan Golonka - kustosz zbiorów na Jasnej Górze, oprowadzi gości po
                          Bastionie św. Rocha i Golgocie Jasnogórskiej Dudy-Gracza"
                          A to ciekawe... Ja tam nie widziałem oprowadzenie po bastionie św. Rocha... Była tylko wypowiedz kustosza w Sali Rycerskiej i dwa słowa o tym, że Golgote namalował nasz malarz Duda-Gracz (obrazy pokazano przez 5 sekund)

"- teledysk Muńka Staszczyka ? tu się urodził i tu się nauczył, że
                          chłopaki nie płaczą"
                          Teledysk (dokładnie mówiąc fragment - i to wystarczy) był... Szkoda, że nie było głównego wokalisty... Prowadzaca powiedziała o nim 2 zdania... No cóż...

"- Jacek Koj przedstawi skansen archeologiczny na Rakowie"
                          Nie było jednego z wazniejszych elementów programu... Może wspomniano o nim w dwóch słowach przy okazji wypowiedzi o muzech w Czestochowie... Uwazam to za skandal!! Oczywiście w tym momencie pokazano karateków przez 3 minuty!!!

"- przegląd prasy lokalnej i ogólnopolskiej ( w dwóch częściach)
                          przedstawi Anna Migalska ? dziennikarka częstochowskiej redakcji TVP w
                          Katowicach"
                          W ogóle pomyłka... Chciałoby się rzecz: Kończ Waść pani, wstydu oszczędź...

"- Automobilklub Częstochowski zaprezentuje stare zabytkowe samochody i
                          zaprosi do udziału w Ogólnopolskim Zlocie Pojazdów Zabytkowych, który
                          odbędzie się 1 września."
                          Tu żadnych zastrzeżeń... Akurat ta część była o.k - chyba jako jedna z nielicznych...

"- Prezentacja wystawy częstochowskich dziennikarzy - ?Solidarność.
                          Prawda przeciw kłamstwu?."
                          Powiem, że spodziewałem się czegoś ciekawszego... To co było widac w TV, pokazuje, że za paroma zdjęciami dużego formatu tam nic nie ma... A myślałem, że jest coś ciekawszego... Przynjamniej taki miałem odbiór przez TV... Chociaz odwach zaprezentowano (częściowo)... Powiedzmy, że "ujdzie w tłoku"

"- O fenomenie pielgrzymowania na Jasną Górę opowie podprzeor Ojciec
                          Sebastian Matecki"
                          Było krótkie (w wieczerniku) i wystarczające. Pózniej pojawił się Hołowczyc i ładnie uzupełnił... za to plus.. tylko zaznacze, że Hołowczyc był przypadkowo spotkany !

"- Z Ośrodka Jazdy Konnej "Pegaz" o niezwykłym pomyśle na wycieczki
                          konne szlakiem Orlich Gniazd."
                          Ciekawy materiał - jeden z lepszych... Tu nie mozna nic zarzucić... Szkoda, że tego materiału nie uzupełnił zamek w Olsztynie - byłaby piekna promocja tej miejscowości... Pokazano Zamek w Ogrodzieńcu (sic!)

"- Rozmowa z Andrzejem Szewińskim o częstochowskiej siatkówce i AZS
                          Częstochowa"
                          Tu tez w miare o.k. Szkoda, ze nie zaproszono np. Sebastiana Ułamka, który by powiedział parę słów o Włókniarzu. To rodowity Częstochowianin, ma prezencje i potrafi sie wypowiedziec przed kamerą...

"- Atrakcje Jury przedstawi przewodniczący Związku Gmin Jurajskich ?
                          Adam Markowski"
                          Była prezentacja, trochę nijaka, bo w czsie kirdy mówił mozna było pokazac zdjęcia z jury - zamek w Olsztynie, remontowany w Bobolicach... To znaleziono czas na pokazanie "Ogrodu Śląskiego" (sic!!!!!!!!!!!)

"- Piotr van der Goghen ? szef Jurajskiej Grupy GOPR przestrzegać będzie
                          uprawiających wspinaczkę skałkową na Jurze"
                          Pełny profesjonalizm wypowiedzi i rzeczowo... Na szefa JG GOPR zawsze mozna liczyć... Brawo...

"- Konkurs o Częstochowie"
                          - Nad jaką rzeką lezy Częstochowa? W sumie to nie mozna zrobić lepszego konkursu... Program za krótki... Tutaj nie będziemy się "czepiać"

- Rzeźby balansujące Jerzego Kędziory
                          Ciekawy materiał, ciekawe prace, tylko pan Kędziora jkis taki "zamulony"... ale rozumiem, ze to artysta i ma swoj świat... Rzeżby bardzo ładne, tylko jak byli kamerzyści, to sfilmowali to bardzo ponuro i ciemnawo - jakby nie mozna było tego trochę jakoś oświetlić... Wygladało jakby chodzili po ciemnym magazynie... Dobrze widoczne rzeźby te na dworze... Reszta jkaby filmowana w szafie... Znów "profesjonalizm" ekipy...

"- Prezentacja częstochowskiego sportu - rozmowa z Januszem Darochą wielokrotnym mistrzem świata i Europy w sportach lotniczych."
                          Tutaj, to już przesadzono... Jakiego czestochowskiego sportu?? Aeoroklub i pan Darocha to nie cały nasz sport - oczywiście mam cały szacunek dla Niego i tych osiągnięć... Znów powraca pytanie czemu nie było o zuzlu, czy chocby wzmianki o piłkarzach??

"- czestochowscy rowerzyści - Masa Krytyczna wymieni się z prowadzącymi
                          odblaskami"
                          Wielkie brawa... Szef masy stanął na wysokości zadania... Rozmowa rzeczowa i efektowna...

"Część druga programu od 16.38 do 16.50:
                          - dlaczego warto odwiedzić Częstochowę i jej okolice ? zachęci
                          prezydent Tadeusz Wrona"
                          Przepraszam, że nie pamiętam dlaczego warto odwiedzić Czestochowę... Pamiętam znamienny slogan: "Czestochowa to dobre miasto" na wiacie autobusowej... i ta wspaniałą oczyszczalnię ścieków z mostem w Irlandii... Może dlatego warto odwiedzić??

"- wywiad z Katarzyną Deszcz ? dyrektorką częstochowskiego teatru ?
                          laureatką Złotej Maski za reżyserię spektaklu ?Iwona Księżniczka Burgunda?"
                          Nie widze zastrzeżeń...

"- Mateusz Pospieszalski i Janusz Yanina Iwański przedstawią Miasto
                          muzyki i kultury"
                          Wyszło im to średnio... Bardziej zwraca uwage w tle grające "częstochowskie" "Trio Siergieja"... Prowadząca zasłaniała twarz notesem, bo zrywała w tym czasie boki ze śmiechu...

"W programie także stałe pozycje: prognozy pogody, wiadomości, zaproszenia
                          wakacyjne, teledyski."
                          Prognoza była, wiadomości były, zaproszenia wakacyjne?? - t
                          • ulisses_czwa Re: Telewizyjny program z Częstochowy 18.08.05, 11:48
                            Pozwoliłem sobie na drobne podsumowanie...

Post był tak długi, ze go obcieło - zatem dalsza część:

"W programie także stałe pozycje: prognozy pogody, wiadomości, zaproszenia
                            wakacyjne, teledyski."
                            Prognoza była, wiadomości były, zaproszenia wakacyjne?? - to może to co występ był pani z MOŚ, a może kierowniczki UM mówiącej w paru zdaniach o inwestycjach ??, teledysk - jeden Muńka

"Zapraszamy mieszkańców Częstochowy do wizyty na placu Biegańskiego."
                            Ludzi było jak na lekarstwo.. Szczególnie z rana... Po południu troche przypadkowych osób czekajacych na autobus... Miałem jechac po południu, ale nie zdąrzyłem - i nie żałuje tego...

"Ireneusz Leśnikowski" - czekamy na opinie, bo rozbierzności sa kolosalne... "Slaski Ogród", "Trio Siergieja", Zamek w Ogrodzieńcu, brak muzeum archeologicznego, występ karateków, filmik o Irlandii, filmik o oczyszczalni ścieków... To tylko przykłady... Pominieto muzeum zapałek - nawet nie ma w scenariuszu?? Chyba to nie jest tak szczegółowy plan jak pan przedstawił... Jest zbyt wiele niescisłości... Oczywiście usłysze, że to nie UM płacił, ale jesli pan to reklamował, to pasowałoby teraz sie wypowiedzieć... Jak sie mówi "A" to i "B"...
                            Pozdrawiam :(
                            • Gość: I.LEŚNIKOWSKI SZANOWNY ULISSESIE IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 18.08.05, 12:41
                              Te wszystkie krytyczne uwagi dowodzą tylko głodu informacji z Częstochowy,
                              dobrego wizerunku miasta w którym się mieszka. TO SIĘ NAZYWA PATRIOTYZM
                              LOKALNY . I BARDZO DOBRZE.
                              Ale: myślę że Pan się w wielu miejscach myli, a do paru rzeczy trzeba Pana
                              przekonać.

1. Za program nie płacił Urząd Miasta. Pewnie, że organizacje turystyczne mają
                              także nasze składkowe, ale nie przesadzajmy. TVP ma także abonament z
                              Częstochowy ale to nie znaczy że za każdym razem w Wiadomościach musi być info
                              o Częstochowie. Ile musiałoby być informacji z każdego miasta w Polsce:-)

2. To nie był dwugodzinny spot reklamowy tylko audycja sponsorowana. Scenariusz
                              ustala telewizja ona produkuje ten program. To jest żywy program robiony w
                              terenie.
                              SPONSORÓW BYŁO WIELU. Wejście z Częstochowy o programie ISPA sponsorowało np.
                              Ministerstwo Gospodarki, stąd też wejście z udziałem jego urzędników.
                              To był program z Częstochowy - o niej i jej regionie, ale nie tylko. To
                              przecież zrozumiałe.

3. Gdyby nie było sponsorów - w Polskiej Telewizji, taki program z Polski
                              lokalnej by nie istniał. Dobrze że go robią, bo Polacy dowiedzą się także czego
                              również o Częstochowie.

4. TEN PROGRAM KOSZTOWAŁ 3 ORGANIZACJE TURYSTYCZNE TYLE CO 30 sek. SPOT
                              WYBORCZY. MOŻNA SPRAWDZIĆ. Gdyby cyzelować każde wejście i każde nagranie
                              musieliby zapłacić wiele, wiele więcej. Tutaj polecam taką reklamę jednej z
                              sieci GSM, kiedy klient chciałby i mercedesa i szybki, i wygodny, ale w cenie
                              tego małego...

5. Muszę bronić dziennikarzy telewizyjnych. Koło przystanku.... Ale przy dużej
                              mapie Częstochowy. Plan był amerykański. Ważne że nie przy biurku lub w
                              czterech ścianach. Wśród przechodniów, w tłumie. Z przebitkami z wysięgnika -
                              obrazki były niezłe.

6. O skansenie nie było wejścia, ponieważ... zgubił się gdzieś konserwator
                              zabytków.... Materiał prezentuje się jako podkład podczas rozmowy. Nie ma
                              rozmowy - nie ma materiału. Niestety, tutaj zawinił częstochowianin. Zanim
                              będziemy mieć pretensje do TV, najpierw sami uderzmy się w piersi sami.
                              Od razu mówię - to nie jest służba podległa prezydentowi.

To program letni, dla każdego. W sumie, za tę cenę wiele sie o Częstochowie
                              dowiedziano i wiele zobaczono. Pewnie, że wiele rzeczy można byłoby zrobić
                              inaczej, w kilku przypadkach także mam różne uwagi, ale jak napisałem
                              wcześniej... To i tak ogromna różnica w porównaniu traktowaniu z latami
                              wcześniejszymi - wiele sugestii uwzględniono, wcześniej starano sie dowiedzieć
                              i zrozumieć. To program żywy, duża machina, dziś u nas, jutro tam, pojutrze
                              kilkaset kilometrów dalej.

Spójrzmy realnie i obiektywnie - za te pieniądze, w przypadku telewizji
                              ogólnopolskiej, w dodatku TVP, ten program to i tak rekord świata.

Ireneusz Leśnikowski

PS. Proszę nie wymagać ode mnie w godzinach wieczornych odpowiedzi, bo to tak
                              jakby wymagał Pan ode mnie bytności w pracy przez 24 godziny na dobę. Jestem do
                              dyspozycji non stop, ale odpowiadam z komputera w pracy. A Pan dziwi się w
                              nocy, że jeszcze nie odpowiedziałem...

To niektóre uwagi na gorąco. Muszę biec teraz do radia.
                              • Gość: sykis telewizyjny program o Cz-wie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 13:34
                                to nie był program o Częstochowie! i regionie ! Na taki program nie należało
                                wydawać zgody szanowni rajcowie! i urzędnicy UM! --
                              • ulisses_czwa Re: SZANOWNY ULISSESIE 18.08.05, 13:52
                                • Gość: Sympatyk MPK Re: SZANOWNY ULISSESIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:04
                                  Szkoda że tylko przystanek autobusowy był taki widoczny a nie promowano
                                  wchodzenia przednimi w pół dostępnymi drzwiami do autobusu.Widok zaiste
                                  telewizyjny jak się babcia wdrapuje i wciska
                                  • ulisses_czwa SYMPATUKU MPK !!! 19.08.05, 00:33
                                    Spełnie Twoje zyczenie i pokaże Ci zdjęcie o którym wspominasz... A co najlepsze to chwali sie nim nasza strona UM Częstochowa (www.czestochowa.pl)
                                    Otóz zeby nie błądzić to zapraszam do ponizszego linka.. to jest mega atrakcja !!!
                                    www.czestochowa.pl/miasto/wydarzenia_miasto/photo_album.2005-08-17.7768324873/photoalbum_photo_view?b_start=14
                                    P.s. Mam nadzieję, że UMCz tego nie skasuje... Na głównym planie nasz częstochowski, ludowy zespół - "Trio Siergieja" !!!
                                    • ulisses_czwa Re: SYMPATUKU MPK !!! 19.08.05, 00:34
                                      Oczywiście w temacie "SYMPATYKU MPK" i inni forumowicze też :D Sorka za literówkę...
                                    • lookas.prv.pl Re: SYMPATUKU MPK !!! 19.08.05, 00:49
                                      Niestety nie oglądałem tego, ale to zdjęcie wprowadza mnie w klimat tego
                                      programu :-))))))))

Ale polewka.

---------------------------------
                                      www.lookas.prv.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka