Dodaj do ulubionych

KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00

IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:46
może sie krótko wpisujcie, ale boje sie, że .... kogo to w końcu obchodzi...
Obserwuj wątek
    • Gość: CZ-WA CAŁA CZEWA NIE WIERZY ZADNYM KOMUCHOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:53
      NIKT NIE MA PRAWA PATIOTYCZNEGO WIERZYC TEMU KOMUNISCIE WYCWICZONEGO PRZEZ
      SWOJEGO OJCZULKA
      • Gość: LLL DOŚĆ CENZURY !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 19:00
        A ty kto ?
        Gó.. ci do moich praw.
        • Gość: Bella Re: DOŚĆ CENZURY !!! IP: *.pl / *.net-komp.pl 16.08.05, 19:47
          NIKT NIE MA PRAWA PATIOTYCZNEGO WIERZYC TEMU R.Giertychowi WYCWICZONEGO PRZEZ
          SWOJEGO OJCZULKA i dziadka Jedrzeja ktory uciekl ze swojej ojczyzny .
          • Gość: WYBORCA LPR =PRL IP: 195.116.81.* 16.08.05, 19:59
            TYLKO GERTYCH i oczywiście LPR!!!
          • Gość: x Re: DOŚĆ CENZURY !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:07
            i byl agentem! Donosil na emigracje! Ja po tym tej rodzince nie uwierze.
    • Gość: Bobi Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:10
      jasne jest że prawica nic na niego nie ma a tym co przestawiają jako mocne
      dowody to śmiech na sali wzbudza :) Zacznijcie (do prawicy) mowic o swoich
      programach i planach wyborczych a nie niszczyc ludzi tylko dlatego że był w pzpr
      albo w sld. miliony ludzi byly i nic to nie znaczy a probuje sie przedstawiac
      takiego giertycha jako wielkiego patriote za dyche co to sie dogadaduje na
      jasnej gorze z kulczykiem..
      • Gość: wyr Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:14
        z takimi poglądami to na Kubę tam takich potrzebują-gratuluję poglądów
        • Gość: CZ-WA to jest tzw syndrom braku mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:31
          co wy mozecie widziec o LPR jak jestes tak zmanipólowani przez wybiorcza. bardzo
          chcialbym zobaczyc na solo w debacie wuceta i Giertycha noi by sie okazało kto
          dobry a kto zły. chlopie jak nie masz pojecia o rodzinie Giertychów to
          niewyskakuj z tekstami o nimch pochwal sie co robił ojciec cimocha a ja ci
          pokaze co robił Maciej Giertych ok? chyba ze jestes za tepy zeby to zrozumiec
          tylko uprzesz sie jak male dziecko na cimochu. zobaczymy kto zasługuje na głos
          wyborcow chyba sie poddajeta pajace.
          • Gość: WYR Re: to jest tzw syndrom braku mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:35
            SZKODA WYSIŁKU, PRZECIEŻ WIDZISZ, ŻE TO KOMUCH
            "PRZYJDĄ CZASY GDY W ALEJACH ZAMIAST LIŚCI BĘDĄ WISIEĆ KOMUNIŚCI"
            • Gość: student Re: to jest tzw syndrom braku mózgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:37
              raczej takie czasy nie przyjdą, ale pomarzyć zawsze możesz...
              jak w tym kraju będą kogoś wieszać to kapitalistów (też się rymuje:-) )
              chociaż mam nadzieję że do tego nie dojdzie, chociaż to są bardzo źli ludzie ( o
              ile można ich nazwać ludźmi)... wyzysk,niewolnictwo,bieda...tak można w skrócie
              scharakteryzować sytuację w Polsce, kolejki do sklepów sprzed 89roku zamieniono
              na kolejki do śmietników... a jak huczne będą obchody 25-lecia "S", oraganizacji
              która wprowadziła ten "piękny" ustrój!!
              Ci którzy chcą poznać prawdę polecam np. przeczytać książkę "Pod prąd" gen.
              Jaruzelskiego...
              • Gość: Roman Re: to jest tzw syndrom braku mózgu IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:19
                Wstyd,student a taki ciemny.Kłamcy dajesz się oszukać,złodziejowi
                okrasc,dobrowolnie,toż to jest głupota nie uczciwosć.I czytaj dalej
                Jaruzelskiego,Urbana,módl się do Kwasniewskiego i całuj stopy Millera,w końcu to
                takie dobre chłopiska są!!!
                A mnie się zdawało że to studenci motorem dozmian ku lepsze a tu taki z
                zarządzania urwał i wstyd reszcie braci uczelnianych przynosi.Wsyd
                panie,wstyd!!!Na kolanach na Jasną Górę!
      • Gość: klucha Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 00:30
        Myślalam, że Częstochowa gdzie nasz umiłowany Ojciec Święty tak zawsze pragnął
        przebywać kocha Go szczerze i co sie okazuje: w Częstochowie córka mojej
        znajomej studentka częstochowskiej uczelni mieszkała w wynajętym mieszkaniu i
        gdy umarł Nasz Papież ona z koleżankami przykleiła do ściany jego zdjęcie. Nie
        uwierzycie ale właściciel mieszkania (ćwok ) po wejściu do mieszkania zdarł ze
        ściany to zdjęcie z okrzykiem: nie pozwolę, żeby w moim mieszkaniu bylo zdjęcie
        człowieka, który obalił komunę. Wynoście się z mojego mieszkania. I wszystkie
        wywalił na bruk. Postanowiłam nigdy nie zagłosuje na żadnego byłego komucha a na
        pewno nie na takiego butnego i lekceważącgo człowieka Cimoszewicza
    • Gość: CZ-WA Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 20:43
      TYLKO GIERTYCH MOZE ICH WSTAWIC W MIEJSCE TYCH LISCI!! INNI ALBO SIE BOJA ICH
      ALBO SA SAMI ZAMIESZANI W TO, CHYBA LOGICZE.
    • Gość: student Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:15
      ja mu uwierzyłem, nie widzę opwodów żeby nie wierzyć uczciwemu człowiekowi...nie
      mogą ugryźć to chociaż chcą osikać...
      • Gość: WYBORCA Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: 195.116.81.* 16.08.05, 21:17
        NO!
        • Gość: CZ-WA Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 22:43
          student> napisz conajmniej 10rzeczy jakie chce zmienic na dobre w Polsce. podaj
          mi biografie ojca Cimoszewicza. czemu nie pojedzie na białoruś. skoro niczego
          sie nie boji powinien pokazac teczke IPN.
          • Gość: x Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:09
            podaj mi swoja biografie! Wymien chociaz 5 rzeczy jakie zmienisz w RP zebym mogl
            w ogole brac Twoje zdanie pod uwage!
            • Gość: CZ-WA to jest tzw syndrom braku mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:14
              jestes za gupi na taki piekny dar zwany życiem.
              • Gość: x Re: to jest tzw syndrom braku mózgu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:21
                wiem, ze przeszkadzaja Ci kontakty Giertychow ze sluzbami PRL ale temu nie
                zaprzeczysz. Tak samo jak czepianie sie rodzicow kandydata! W koncu na kogo
                glosujemy? Na ojca? Czy na syna! A moze jakis daleki krewny albo przodek
                Giertycha byl ludozerca! Wg Twojego toku rozumowania to Giertycha dyskwalifikuje
                w przedbiegach!
      • sternsternhard Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 29.08.05, 19:42
        > ja mu uwierzyłem, nie widzę opwodów żeby nie wierzyć uczciwemu człowiekowi...nie
        > mogą ugryźć to chociaż chcą osikać...

student, co studiujesz?
        bo z logiką jesteś na bakier ;)
    • Gość: CZ-WA www.cimoszewicz.neostrada.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:17
      • Gość: Bella Re: www.cimoszewicz.neostrada.pl IP: *.pl / 80.53.3.* 16.08.05, 23:56
        Piekna Czestochowo ,wstyd przynosisz swoim mieszkancom.
        Wszystkie chwyty dozwolone aby tylko zgnoic przeciwnika ,tak jak z Oleksym
        zrobili . Niczym Cimoszewicz sie nie shanbil to trzeba Go udupic z innej
        strony. To siwadczy wyraznie jakim jest silnym przeciwnikiem.
        Narod i tak wybierze Cimoszewicza gdyz jest to odpowiednia osoba a wszyscy
        pozostali zbiora miod i prysna w swiat tak jak uczynil Jed.... G dziadek.
        • Gość: Bella Re: www.cimoszewicz.neostrada.pl IP: *.pl / 80.53.3.* 16.08.05, 23:58
          nie siwadczy lecz swiadczy, przepraszam za pomylke
          • Gość: POlka Cimoszewicz "pagib" IP: *.107.inds.pl 17.08.05, 00:08
            mam taką nadzieję, że standardy demokracji trochę i do nas dotarły, że kandydat
            na prezydenta, który kręci od samego początku (nie jestem związany z żadną
            partią), co dzieci wysyła z kraju bo lepiej im za granicą, co ma nieprzejrzyste
            najważniejsze dokumenty, za pomyłkę w których każdy z nas dawno już miałby
            kłopoty z fiskusem i to duże, nie dostanie zaufania społecznego i nie będzie
            mógł reprezentowac mojej Polski w świecie.
        • Gość: re Re: www.cimoszewicz.neostrada.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:10
          on nie jest silny tylko chamski, arogancki jako marszałek taki nie może być,
          ale jeszcze jest nadzieja, że pójdzie pod Trybunał STANU ZA OSOCZE I NIE TYLKO,
          a WTEDY MOŻE MINA MU SPADNIE
          ODZYWAJĄC SIĘ TAK JAK ON TO ROBI I BELKA OBRAŻA NAS WSZYSTKICH JA SOBIE NA TO
          NIE POZWOLĘ- JA SIĘ SZANUJĘ, A INNI JAK CHCĄ
        • Gość: Lolek Kaczor ma syfilis wiecie o tym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:12
          To wiadomo w swiadku warszawskim ze kaczor ma syfilis i ciągle mu się nawraca.
        • sternsternhard Re: www.cimoszewicz.neostrada.pl 29.08.05, 19:45
          > Piekna Czestochowo ,wstyd przynosisz swoim mieszkancom.

dobrze, że nie jestem mieszkańcem ;)

> Wszystkie chwyty dozwolone aby tylko zgnoic przeciwnika ,tak jak z Oleksym
          > zrobili .

Mówisz o tym, ze Sąd go uznaje za współpracownika?

> Niczym Cimoszewicz sie nie shanbil to trzeba Go udupic z innej
          > strony. To siwadczy wyraznie jakim jest silnym przeciwnikiem.

Gdyby były dowody na to, ze jest mordercą, też mówiłbyś, że to "brudna kampania"?
          Przecież z dokumentów wynika, że Cimoszewicz świadomie zataił prawdę.

> Narod i tak wybierze Cimoszewicza gdyz jest to odpowiednia osoba a wszyscy
          > pozostali zbiora miod i prysna w swiat tak jak uczynil Jed.... G dziadek.

Być może zostanie wybrany.
          Ale to w niczym nie zmienia faktu, że świadomie kłamał w oświadczeniach.
    • Gość: skandal oblali Cimoszewicza błotem i teraz umyli ręce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:09
      To jest niepojęte że można tak niszczyc człowieka te wściekłe zwierzęta z komisji śledczej powinny być uśpione!!!!!!!!!
    • Gość: nn M.Giertych kolaborant Jaruzela !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:22
      Kto lepszy LPR czy SLD ?
      Walnijcie sie w te puste łby !!!

Przecież jednym i drugim chodzi tylko o koryto.
      A wy tutaj pozabijać sie chcecie dla tych dupków.
      • Gość: CZ-WA pamiętajcie myśleć logicznie to jest wazna rzecz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 16:15
        TY MASZ WOGLE CZELNOŚĆ PORÓWNYWAĆ LPR DO TEJ CZERWONEJ BANDY ZŁODZIEJI, MACIEJ
        GIERTYCH JAKO JEDYNY Z KANDYDATÓW POKAZAŁ SWOJA TECZKE IPN A CO W NIEJ BYLO TO
        SOBIE POSZUKAJ W NECIE. CZY DLA WAS TO ZE R.GIERTYCH WALCZY TAK W KOMISJI O TO
        ZEBY WSZSTKICH ZŁODZIEJI POLSKICH TYPU CIMOCH, KWACHU, MICHNIK ITD. "ROZWALIC" I
        POKAZC KTO JEST WINEN POLSCE TEJ BIEDY TO TO SWIADCZY O TYM ZE CHCE SIE DORWAC
        DO KORYTA??? WY CHYBA NIE WIECIE CO TO ZNACZY PATRIOTYZM I WALKA O DOBRO POLSKIE.
        • Gość: nn Re: pamiętajcie myśleć logicznie to jest wazna rz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:11
          A ty biedny, naiwny człowieczku masz czelność mnie pouczać ?
          To ty jesteś otępiałym fanatykiem z mózgiem przesiąkniętym nacjonalistyczno-
          socjalistycznym bełkotem LPRu. Twój wodzuś M.Giertych kolaborował z zakłamanymi
          sprzedawczykami z PZPR. A teraz "bohaterską pierś" po zaszczyty wypina. Wstydu
          nie ma, ten sowiecki sługus.
          • Gość: cz-wa Re: pamiętajcie myśleć logicznie to jest wazna rz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 22:48
            człowieku wiesz gdzie ja cie mam, w dupiee takich mam ja ty chłopczyku. widac od
            razu ze nalezysz szerokiej rzesz ciemnoty polskiej, jeszcze kiedys bedziesz
            chciał mnie przeprosic za to ale wtedy bedzie zapóźno.przemyśl swoje
            postepowanie i sie nawróc bo odrazu mozna zauwazyc po twoiej wypowiedzi a raczej
            zaszczekaniu.
            • Gość: nn Re: pamiętajcie myśleć logicznie to jest wazna rz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 01:04
              Bo co faszysto?
              Jak dojdziecie do władzy z Giertychem to wszystkich inaczej myślących do komór
              gazowych, co?
              A może jak stalin do łagrów zamykać będziecie?
              Ktoś ci już mózg wyprał, jak widzę.
              Samodzielnie myśleć nie potrafisz i zioniesz nienawiścią.
              Kto nie znami to przeciw nam ?
              Skąd my to już znamy ? Zapytaj tatusia.
    • Gość: antykomunista Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:21
      wiecie, że ten bydlak już sę czuje prezydentem-to on ogłosił na swoim wiecu
      wyborczym, że prezydent Kwaśniewski podpisał ustawę górniczą, gdzie jakaś
      kuuuuultura polityczna ale czego można się spodziewać,lata szkoleń w PZPR,SLD
      • Gość: POlka Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.107.inds.pl 18.08.05, 14:29
        Lata szkoleń tak, ale przecież sam na to nie wpadł, wszystko jest precyzyjnie
        przemyslane przez sztab wyborczy i doradców prezia. Myślę, że podpisał tylko
        dlatego, żeby spektakularnie ogłosił to Cimoszewicz. Zrobią wszystko, żeby tyłki
        ratować przed nową władzą.
      • Gość: student Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:32
        skąd w Tobie tyle nienawiści???
        oj widać że rodzice nie przyłożyli się do tego aby wychować Cię na porządnego
        człowieka...ale możesz sobie szczekać, ten uczciwy człowiek na pewno zostanie
        prezydentem (mam taką nadzieję i wszystkie znaki na to wzkazują) i wtedy nie
        pozostanie Ci nic innego jak uszanować wolę wyborców...
        • Gość: POlka Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.107.inds.pl 18.08.05, 14:39
          Student zawsze kojarzył się z kimś madrym, a tu taki pasztet, z bielmem na
          oczach, uszach i i pewnie innych częściach ciała. Ty jesteś student z którejś z
          rodzimych Akademiji? chłe, chłe, chłe
          • Gość: Anonim Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:51
            to że ktoś mówi po polsku to nie znaczy że jest Polakiem...
          • Gość: student Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:52
            a co takiego nie mądrego napisałem???
            hę???
            • Gość: Roman Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 16:07
              CÓż niemądrego,otóż np. to:

Gość portalu: student napisał(a):

> a co takiego nie mądrego napisałem???
              > hę???

A tak wogóle jak na studenta to za głupio mówisz,za głupio myslisz i tylko wstyd
              studentom i Częstochowianom przynosisz popierajac oszusta i złodzieja.
              • Gość: student Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 16:47
                ooo!! to wiesz coś czego inni nie wiedzą... a mianowicie że pan Marszałek jest
                złodziejem i oszustem... hmm .. to proszę przedstaw choć jeden dowód na poparcie
                swojej tezy... to wiesz oskarżeniami to można rzucać na lewo i prawo..
                • Gość: Roman Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 16:58
                  Człowieku,nie kompromituj się do końca i nie wybielaj jego (Cimoszewicza)
                  postaci na siłę,ludzie mają oczy i wiedzą że czas skończyć z rządami postkomunistów.
                  A dzisiejsza "kapitalistyczna" Polska którą tak krytykujesz jest taka zła tylko
                  dla tego iż rządzi ten sam,złodziejski system,tyle że pod inną maską.
                • Gość: joop Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 17:05
                  ja tez mówie ze jest on złodziejem i oszustem. powiedz mi student gdzie przez
                  8lat W.C. sie podziewał ano w sld, a co jest w Polsce ano jest bida ano dlaczego
                  ano dlatego ze bo ktos zamiast kierowac pieniądze tam gdzie powinnien prowadził
                  je do swoich kont szwajcarskich to je wystarczajacy dowód jego złodziejstwa i
                  oszukiwanie polaków.
                  • Gość: student Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:14
                    widzę że Ty(Joop) oraz pan Roman macie problemy z czytaniem. Nazywa się to
                    bodajże analfabetyzm wtórny. Czyli czytacie a nie rozumiecie tego co czytacie...
                    ja wyraźnie poprosiłem żeby ktoś kto twierdzi że pan Marszałek jest złodziejem
                    przedstawił na to dowód... jak na razie to żadnego dowodu nikt nie
                    przedstawił.... a "mówić" to Wy możecie sobie do woli... kilka lat temu pan
                    Lepper też "mówił" z mównicy sejmowej i co z tego wyszło... ano niedawno sąd
                    wydał w tej sprawie wyrok...jeśli ktoś z Was dysponuje dowodami że pan Marszałek
                    jest coś ukradł, przelał nieswoje pieniądze na konto w Szwajcarii i.t.d to
                    proszę pędzić na prokuratury...i sprawa załatwiona... jeśli zaś chodzi o to
                    dlaczego jest teraz tak źle... że niby to wina "czerwonych" to proszę zajrzeć do
                    danych GUS-u i zobaczyć np. jaki w poszczególnych latach był wskaźnik PKB...
                    można porównać za których rządów (AWS-UW kontra SLD-PSL) lepiej rozwijała się
                    gospodarka...
                    • Gość: joop Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:44
                      >jak do władzy LPR to ci z przykroscią mówie ze rozwali tych złodzieji i wtedy
                      beda dowody, media zaczna sie tym interesowac bo narazie sld ma owiniete wokół
                      paluszka media, beda sie interesowac tym co mówi giertych i badac wszstko beda i
                      dojda do wszystkiego.
                      >co robiło sld przez te 8lat zeby poprawic to co zrobiło aws teraz popis??nic.
                    • sternsternhard Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 29.08.05, 20:06

> ja wyraźnie poprosiłem żeby ktoś kto twierdzi że pan Marszałek jest złodziejem
                      > przedstawił na to dowód... jak na razie to żadnego dowodu nikt nie
                      > przedstawił....

już służę. Aczkolwiek nie nazywam go złodziejem.
                      Marszałek kupuje akcje PKN ORLEN za ok.400 tys. zł, z tego jak sam pisze w oświadczeniu ok 3/4 jest na rzecz córki, mieszkającej w USA.
                      W Prospekcie emisyjnym PKN ORLEN jest zapis, że obywatele amerykańscy nie mogą kupować tych akcji. Ponadto kupując akcje dla niej, p. Cimoszewicz wienien dysponować zezwoleniem dewizowym - nabycie akcji na rzecz nierezydenta (Prawo dewizowe z 1998r).
                      Być może je ma.
                      Córka pana C. powinna zgłosić transfer kwoty przeznacoznej na zakup akcji amerykańskiemu UC (Patriotic Act z 2001r - informacja za www.irs.gov.pl) - być może je ma.
                      P. Cimoszewicz w oświadczeniu majątkowym składanym w Sejmie 18.10.2001r informuje, że ma akcje ORLEN.
                      W oświadczeniu majątkowym złożonym w MSZ 2.01.2002r, 20.04.2002r i 28.04.2002r nie podaje informacji, że posiada te akcje.
                      Chcesz mnie przekonać, że "zapomniał", że ma akcje stanowiące połowę wartości jego majątku?
                      A może że "pomylił się" bowiem uważał, że oświadczenie majątkowe powinno wykazywać jego majątek z dnia składania oświadczenia?
                      A zatem p. Cimoszewicz składając oświadczenie majątkowe za rok 2001r (z którego powinny wynikać różnice w majątku pomiędzy objęciem urzędu, a końcem roku) uznał, że wypełni ten obowiązek wykazując różnice w majątku pomiędzy 2.01.2002 a 20.04.2002?
                      Czyli skłamał.
                      Jeżeli jednak uznamy, ze faktycznie tak myślał (czemu przeczy korespondencja ze Stefaniukiem, albowiem wynika z niej wyraźnie, że dane o innych składnikach majątku wykazywał na ostatni dzień roku), jednak uznajmy, że on tak myślał, to i tak skłamał, ponieważ 2.01.2002r posiadał jeszcze akcje PKN ORLEN, ale ich nie wykazał.

Wystarczy?
                      Zauwaz, że ani razu nie pojawiło się nazwisko Jaruckiej, jej zeznania niczego nie zmieniają w całej sprawie.
        • Gość: ANTY Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:40
          POPROSTU PAMIĘTAM CZSY KOMUNY, MOŻE TY NIE, TO ZAPYTAJ INNYCH TO CI OPOWIEDZĄ O
          KOLEJKACH,INTERNOWANIACH,ITD ITP
          POCZYTAJ SOBIE STUDENT O TYCH CZASACH BO WIDZĘ, ŻE MASZ "TROSZKĘ" ZALEGŁOŚCI
          • Gość: student Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 14:50
            wiem o tamtych czasu dość dużo... nie twierdzę że tamtem ustrój był rajem...nie
            był... ale na pewno nie można porównywać np. okresu 45-53(cięzkie lata
            stalinizmu) do okresu po 85-86 roku...po 1986 roku nie było w PRL-u ani jednego
            więźnia politycznego...realny socjalizm miał i wady ale miał i zalety... mi
            chodzi o to że ten ustrój co mamy teraz jest niewiele lepszy od tamtego...jeśli
            nie gorszy... powiedz mi ile z tych słynnych 21 postulatów zostało
            zrealizowanych... po 89 roku "Solidarność" pod różnymi nazwami partii rządziła w
            Polsce...miała szanse je wprowadzić...czemu tego nie zrobiła??? a może nigdy
            tych postulatów nie miano nigdy wprowadzić...??? polecam przeczytać książkę
            Orwella Folwark zwierzęcy (uderzające pobobieństwo) oraz Rok 1984 tegoż samego
            autora...
            pozdrawiam
            • Gość: CZ-WA student< przejzyj na oczy i kopromituj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:56
              prosze powiedz w kilku punktach dlaczego chcesz na niego głosowac, oczwyiscie
              nie liczy sie wygląd i cechy charakteru, poprostu jakie ten człowiek ma
              perspektywy dla dobra Polski, chcesz moge ci napisac dlaczego ja chce zeby
              prezydentem był Maciej Giertych.
              • Gość: CZ-WA Re: student< przejzyj na oczy i nie kopromituj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 15:56
              • Gość: student Re: student< przejzyj na oczy i kopromituj si IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:22
                jeszcze tak do końca nie wiem na kogo będę głosował... ale jak np w drugiej
                turze spotkają się panowie Cimoszewicz-Tusk badź Cimoszewicz-Kaczyński to
                oczywiście bez dwóch zdań oddam głos na pana Marszałka Cimoszewicza... jakie
                perpektywa ma dla Polski pan Cimoszewicz?? hmm... a jakie perspektywy ma np. pan
                Giertych??... pytanie powinno brzmieć co może prezydent??... ano wystarczy
                zajrzeć do konstytucji aby się przekonać że raczej niewiele, na pewno jego
                uprawnienia są większe niż np. prezydenta Niemiec badź Izraela.. ale no
                wlasnie.. wystarczy posłuchać już za niedługo co będą nam wmawiać poszczególni
                kandydaci...że niby zlikwidują bezrobocie,polepszą warunki życia i takie tam.. a
                niby jak to mają zrobić??? ... może ktoś pamięta co "obiecywał" prezydent
                Kwaśniewski w swojej kampanii?? teraz można ocenić ile z Jego obietnic udało się
                zrealizować...
                • Gość: cz-wa hahahahahahahaha totalna kopromitacja hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:33
                  "może ktoś pamięta co "obiecywał" prezydent
                  Kwaśniewski w swojej kampanii?? teraz można ocenić ile z Jego obietnic udało się
                  zrealizować..." nie wiem czy ci nie wiadomo ale kwachu jest dobry ziomkiem
                  cimocha i sam ten fakt jedst podstawa to tego ze maja takie same poglady czyli
                  nic nierobienie, oszukiwanie ze wszystko jest wspamniałe i nalezytym porzadku,
                  jak tos to ują fajnie ze "WC jest przedłużaczem kwasnieskiego". nie mowie juz o
                  aferach w jakie jest zamieszany kwach przed którymi powinien zeznawac ten
                  nierób. no to jakby ci powiedziec ze cimoszenko bedzie takim samym prezie nic
                  niebedzie robic, kasiore bedzie trzepać i plątac sie w afery.
                  • Gość: aaa... Re: hahahahahahahaha totalna kopromitacja hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 18:57
                    Jak tak czytam, co wypisujecie to mam wrażenie, że nie znacie się na polityce
                    tylko kłapiecie jęzorami. Urząd Prezydenta w naszym kraju ma charakter bardziej
                    reprezentacyjny. Tak więc nie obwiniajcie Kwacha tylko rząd. Ja osobiście
                    doceniam go i uważam, że przez te 10 lat nie przyniósł Polsce wstydu. Tak też
                    będzie jeżeli Cimoszewicz lub Borowski staną na czele narodu, no może jeszcze
                    Tusk (tylko ta jego wada wymowy).A pozostałe oszołomy - to karierowicze, typ
                    ludzi: po trupach do celu, zniszczyć, zniesławić - takie zachowanie pokazuje,
                    że są to ludzie nie godni zaufania......A Giertych i ta banda z komisji?
                    Cieszyli się do kamer jak dzieci trzymając w ręku kopię pisemka "Cimoszewicza".
                    Wstyd!!! Poważna komisja do spraw Orlenu, a uprawia taką brzydką politykę.
                    Jestem zażenowana.
                    Ps. Nie popieram SLD, popieram tylko mądrych ludzi.
                    • Gość: cz-wa Re: hahahahahahahaha totalna kopromitacja hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 21:57
                      dla mnie nie ma takiego pojecia jak nieznanie sie na polityce. dla mnie w Polsce
                      polityka dzieli sie na LPR kontra rzeszta.dla mnie madrzy, iteligentni i
                      wykrztałceni sa w LPR.dla mnie ludzie z sld i zwiazani pewnym stopni z nia za
                      madrzy, oczywiscie pewnych rzeczach min. ze potrafią tak nie zauwazalnie
                      oszukiwac i kraść chodzac twardo bez sumienia po Polskiej ziemi i za to tych
                      popie*dolenców nienawidze i beda sie zato w piekle smarzyc. >kwachu to jest tez
                      lewicowy złodziej teraz stworzy partie i bedzie z nia okradac znowu w nowej masce.
                      • Gość: student Re: hahahahahahahaha totalna kopromitacja hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:29
                        czyli Oni będą się smażyć w piekle bo kradną, czyli czynią zło(popełniają
                        grzech)... ale Ty nienawidząc ich także czynisz zło(popełniasz grzech). Jaką
                        masz pewność że nie będziesz się smażył razem z nimi w tym piekle???
                        Przecież Pan Jezus mówił miłuj nieprzyjaciół swoich, zło dobrem zwyciężaj i.t.d.
                        a Ty co?? niczym się od nich nie różnich w tym sensie że i Oni i Ty czynicie zło...
                        a tak w ogóle to skąd wiesz że Oni będą się smażyć w piekle?? masz jakiś
                        algorytm na to czy jak... to jęsli możesz to przedstaw go ;-) ludziem będą mogli
                        sobie "policzyć" jak żyć by ich dusza nie była wiecznie potępiona... :-)
                        dobranoc...
                        • Gość: cz-wa Re: hahahahahahahaha totalna kopromitacja hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 12:08
                          dobra głosuj sobie na nich, ja byłem i będa zawsze za i z LPR.
                        • Gość: Zdzisław Re: hahahahahahahaha totalna kopromitacja hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 01:15
                          Facet co ty piepszysz! Przywołujesz Pana Jezusa w takim aspekcie? Chyba Cię
                          pogrzało jeśli argumentujesz swoj wybor człowieka na prezydenta z uzasadnieniem
                          że ma to być nawet złodziej ale z lewicy bo Pan Jezus wszystkim wybacza to
                          zastanów sie nad sobą chyba powinieneś wybrać się do psychologa bo nie potrafisz
                          logicznia myśleć. Ja uważam, że prezydent reprezentant kraju powinien być
                          uczciwy, prawdomówny ale na pewno nie butny jak Cimoszewicz, dla ktorego każdy
                          przeciwnik jest zwykłym śmieciem. Jeszcze tego nie zauważyłeś? Pozdrawiam i
                          życzę otwartego umysłu.
                          • Gość: student Re: hahahahahahahaha totalna kopromitacja hehe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:49
                            witam pana, panie Zdzisławie, ja również się zgadzam (i chyba nie tylko ja) że
                            prezydentem powinien być człowiek uczciwy, prawdomówny, któremu na sercu leży
                            dobro Polski i Polaków. Taki człowiekiem jest oczywiście bez dwóch zdań pan
                            Marszałek Cimoszewicz...pisze pan że Marszałek nie szanuje swoich
                            przeciwników...w załóżmy że ma pan rację (oczywiście nie ma pan racji, ale
                            załóżmy na chwilkę że ma pan ją), to ma w takim razie jest pan 100-kroć gorszy
                            od pana Cimoszewicza, bo nie dość że pan nie szanuje swoich przeciwników (mowa
                            tu o mnie) to jeszcze pan mi ubliża i mnie obraża (co tez panu wybaczam..) czy
                            widział pan w telewizji jak pan Marszałek mówi do kogoś "Chyba Cię
                            pogrzało" albo "Facet co ty piepszysz!" ??? oczywiście że nie...ale można by bez
                            problemu wskażać polityków którzy się posługują takim słownictwiem np. pan
                            prezydent Kaczyński...no i kto jest butny...w dodatku bodajże to ludzie z Pisu
                            chcieli odebrać wszystkie uprawnienia pierwszemu prezydentowi III RP panu
                            generałowi Jaruzelskiemu... normalnie szok!!! skąd w nich tyle nienawiści..???
                            pozdrawiam
                            • Gość: Andy Do studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 21:21
                              Bez obrazy, ale poziom Twojej wypowiedzi potwierdza tylko, że obecnie każdy
                              studiować może...
                              Dla Ciebie wyznacznikiem prawdomówności i uczwiwości Cimoszewicza jest to ,że
                              nie ubliża i nie jest mówi "pieprzysz".
                              Rozumiem ,że np. Piłsudzki (o ile wiesz kto to był studencie) byłby dla Ciebie
                              zerem (często wyrażał się niecenzuralnie).
                              I proponuje jeszcze głębsze postudiowanie historii - Cimoszewicz był
                              aparadczykiem w komunistycznym Państwie,Lenin, Marks - to byli jego idole.
                              I teraz pytanie czy chodziło mu o ustawienie w życiu - czy był aż tak głupi?
                              Zarówno jedno , jak i drugie dyskwalifikuje go jako prezydenta wolnej Polski.
                              A Jaruzelski - stał na czele okupowanego przez sowietów Państwa, bez ich woli
                              nic nie mógł zrobić - więc kim był ? Zwykłym zdrajcą, który tylko dzięki
                              udanemu zabiegowi niby oddania władzy, nie zawisł na szubienicy, gdzie jest
                              jego miejsce...
                              A to ,że on , Cimoszewcz , Kwaśniewski są dla niektórych idolami świadczy tylko
                              o tym jak świetnie 40 lat komunizmu wyprało umysły części Polaków...
                              Ale na szczęscie nie wszystkim...

• Gość: student Re: Do studenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:23
                                oj panie Andy...już miałem nie odpowiadać na pana post ale nie darowałbym sobie
                                że pozwoliłem panu żyć w kłamstwie... nie wiem kto panu takim bzdur nawciskał
                                do łowy, mniejsza z tym...tak więc:
                                1) oczywiście że wiem kim był Marszałek Piłsudzki...ale może powie pan w do kogo
                                były skierowane obelgi rzucane przez Marszałka Piłsudzkiego??? chyba nie do Bogu
                                winnych ludzi??? no właśnie..
                                2)Czy w Polsce był komunizm...chyba go jednak nie było (zdziwiony??)... jedynie
                                "doszliśmy" do tzw. realnego socjalizmu...a to że dzisiejsze media (zwłaszcza
                                TVN!) mówią że w Polsce był "Zły" komunizm, że robotnicy musieli walczyć o sowje
                                prawa (a dzisiaj to mają raj?? tak?),widocznie mają w tym swój cel... zapewne
                                mysli pan że w takien Korei, na Kubie też jest komunizm??? nic tylko
                                pogratulować... proszę sobie w pierwszej lepszej encyklopedii przeczytać czym
                                tak naprawdę jest komunizm, bo delikatnie mówiąc posiada pan błędną definicję,
                                polecam także przeczytać książkę pan generała Jaruzelskiego "Pod prąd". W ogóle
                                jak czytam pana wypowiedź, że uważa pan za zdrajcę człowieka, polskiego
                                patriotę,Sybiraka ( no przecież pan zna historię i wie że Generał byłwywieziony
                                na Wschód), który wprowadzając stan wojenny _URATOWAŁ_ przed śmiercią kilka
                                (tysięcy, milionów- nie zamierzam się tutaj licytować) Rodaków, to jedyne
                                uczucie które we mnie się rodzi to litość...
                                na koniec mam dla Pana zagadkę z historii(a jak): których ludzi żyjących w I
                                w.n.e nazywamy dzisiaj komunistami, mówimy że Ci ludzie tworzyli tzw komuny...
                                jako odpowiedź proszę podać wiarę jaką wyznawali Ci ludzie...
                                P.S. Oczywiście na pytanie zagadkowe mogą odpowiadać wszyscy :-)
                                • Gość: Andy Andy do studenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 11:18
                                  W sumie ja też zastanawiałem się czy warto dalej z Panem studentem dyskutowć,
                                  ale..
                                  W końcu dążeniem każdego studenta powinno być pogłębianie wiedzy...
                                  Więc tak - nie jest moim zdaniem istota problemu ,czy w Posce był komunizm ,
                                  socjalizm, czy inne zboczenie...
                                  Pytanie jest proste - żyliśmy w wolnym kraju ? Odbywały się wolne wybory ? Była
                                  wolna prasa, media ? Niezalezne partie polityczne ? Czy każdy mógł głosić swoje
                                  poglądy bez obawy trafirnia do więzienia ? Czy w końcu to państwo mogło samo
                                  decydować o swoim losie - czy musiało słuchać się władz innego - które jeszcze
                                  na dokładkę trzymało u nas swoje wojska...

Więc jak otworzysz oczy i przestaniesz swoje opinie opierać tylko na
                                  tłumaczeniach tow. Jaruzelskiego i jego kumpli - którzy przecież sami siebie
                                  oskarżać nie będa...

To wtedy może zobaczysz - ,że to nie było wolne Państwo - tylko zalezna kolonia
                                  ZSRR.

Idąc dalej tropem logicznego myslenia (jeśli cię na nie stać) stwierdzsz , że
                                  polskojęzyczne osoby stojące na jego czele nie reprezentowały Polaków - tylko
                                  tych , od których byli zależni !

Więc były zdrajcami tego narodu !

Podobnie jak współpracujący w okupującymi nas w 17 wieku Szwedami - zawsze
                                  mogli powiedzieć - "chcieliśmy tylko ratować Polaków !"

Podobnie "chronili nas" współpracując z caratem Targowiczanie

Podobnie "chronili nas" współpracujący z hitlerowcami volksdeutche...

Jak widzsz tradycja zdrady w Polsce jest bardzo długa... I wszyscy Oni tłumaczą
                                  się podobnie...

I jeszcze jedno - ideologia której służyli i byli wyznawcami Twoi ulubieńcy
                                  zabiła w minionym wieku ok 100 mln ludzi. Czy choćby z tego powodu nie
                                  zasługują na potempienie ?

A i jeszcze poczytaj sobie książki paru zbrodiarzy hitlerowskich - może wtedy
                                  znajdziesz pewne podobieństwa z tłumaczeniami pewnego generała... Ile oni
                                  istnień Uratowali !
            • Gość: diwo Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 15:39
              Student, doucz się trochę bo na razie robisz to dość wybiórczo. Może
              porozmawiaj ze starszymi? Nie koniecznie byłymi górnikami i członkami PZPR.

A piekne czasy PRL wszyscy wspominają pod kątem lat 70. O reszcie zapominają. A
              szczególnie lata osiemdziesiąte to był obraz nędzy i rozpaczy.

Komuny specjalnie nie trzeba było obalać. Ona sama pier..nęła bo była chorym
              systemem z założenia.

Nostalgię za PRL można porównać ze wzruszeniem, z którym wspominamy
              zeszłoroczne Święta Bożego Narodzenia. Było fajnie, ale se ne wrati.
        • sternsternhard Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 29.08.05, 19:47

> skąd w Tobie tyle nienawiści???
          > oj widać że rodzice nie przyłożyli się do tego aby wychować Cię na porządnego
          > człowieka...ale możesz sobie szczekać, ten uczciwy człowiek na pewno zostanie
          > prezydentem

onj nie jest uczciwy, bo świadomie skłamał w oświadczeniach, a to jest przestępstwem.
          • Gość: student Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 00:56
            a czy prokuratura postawiła jakieś zarzuty panu Cimoszewiczowi???
            widocznie dla prokuratury pan Cimoszewicz nie popełnił przestępstwa...
            co innego gdy chodzi o panią Jarucką...
            polecam śledzić wydarzenia związane z tą sytuacją...
            mogę się założyć że prędzej prokuratura postawi zarzuty pani Jaruckiej niż panu
            Cimoszewiczowi...
            • Gość: joop Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 09:11
              tak własnie wygląda drużyna nietykalnych ludzi okrągłego stołu, szmaciarze tak
              sie poukładali tam ze nic nie jest im wstanie zrobić oprucz Romana i moze
              Leppera. zaczyna mnie dosłownie wku*wiac to co oni wyprawiaja a poj*bany naród
              wierzy wszystkiemu co mówią CZYSTA GŁUPOTA LUB NIEDOINFORMOWANIE, LUDZIE
              KIERUJCIE SIE ROZSĄDKIEM I GŁOWĄ ANIE TOTALNYMI BZDURAMI TYCH BANDZIORÓW
              POUKŁADANYCH Z KOMUNISTAMI!!!
            • Gość: Andy Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:10
              Ja też się o to założe ! Nie po to Kwachu był 10 lat prezydentem i SLD 8 lat
              przy władzy ,żeby teraz prokuratura nie wiedziała komu stawiać zarzuty !
              W żadnym wypadku nie postawi Cimoszewiczowi !
    • Gość: kimonko tylkoZdalnieSterowaniPsychopaci.....!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 19:09
      bo tylko tacy mogą popierać złodzieja który ich okradł....i okrada.....a może
      to przywódca sekty....góru...??? a ci co uwierzyli bo pewnie sa tacy..Polak
      nigdy sie nie nauczy....
      • iwonnkaa Re: Piękna dyskusja........piękna.............. 19.08.05, 12:33
        I po co tak się kłócić ..........
        Jednym kandydat pasuje, innym nie............
        I tyle na ten temat
    • Gość: cz-wa Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:17
      serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2875234.html moze ten wywiad zmieni wasze
      zdanie o Macieju Giertychu
      • Gość: nn A KTO UWIERZY GIERTYCHOWI ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.05, 03:34
        No to jeszcze coś z działalności PRL-owskiego kolaboranta M.Giertycha.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=27952238
    • Gość: KOŁEK GRZEGORZ Re: KTO UWIERZYŁ CIMOSZEWICZOWI po 19.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 16:17
      LEPPRER WYGRA
    • Gość: joop wc boi sie lpr-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 14:49
      gratuluje ciemnych wyborców cimoszence. www.wszechpolacy.pl/t.php?id=1229
      • Gość: jot LPR =PRL IP: 195.116.81.* 27.08.05, 09:16
        • Gość: Piastek Re: LPR =PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:58
          Ale ubaw
          Idealny wyborca lpr:

Jam jest Polska, Ojczyzna twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś.
          Wszystko, czymś jest, po Bogu mnie zawdzięczasz.
          1. Nie będziesz miał ukochania ziemskiego nade mnie.
          2. Nie będziesz wzywał imienia Polski dla własnej chwały, kariery albo nagrody.
          3. Pamietaj, abyś Polsce oddał bez wahania majątek, szczęście osobiste i życie.
          4. Czcij Polskę, Ojczyznę twoją, jak matkę rodzoną.
          5. Z wrogami Polski walcz wytrwale do ostatniego tchu, do ostatniej kropli krwi
          w żyłach twoich.
          6. Walcz z własnym wygodnictwem i tchórzostwem. Pamiętaj, że tchórz nie może
          być Polakiem.
          7. Bądź bez litości dla zdrajców imienia polskiego.
          8. Zawsze i wszędzie smiało stwierdzaj, że jesteś Polakiem.
          9. Nie dopuść, by wątpiono w Polskę.
          10. Nie pozwól, by ubliżano Polsce poniżając Jej wielkość i Jej zasługi, Jej
          dorobek i Majestat.
          Będziesz miłował Polskę pierwszą po Bogu miłością.
          Będziesz Ją miłował więcej niż siebie samego.
          Zofia Kossak-Szczucka, Warszawa 1940
          Źródło:www.wszechpolacy.pl/t.php?id=42

...kompanie zwartych szeregów duzo worków i do piachu...

hahaha
          • Gość: joop Re: LPR =PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:50
            smiej sie tempaku, jakbys zył w czasach solidarność i walczył wtedy o Polske to
            bys to zrozómiał.pozostaje mi powiedzieć zebyscie zaczeli myśleć i trafnie
            rozumować.
            • Gość: Piastek Re: LPR =PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:24
              > smiej sie tempaku, jakbys zył w czasach solidarność i walczył wtedy o Polske
              to
              > bys to zrozómiał.pozostaje mi powiedzieć zebyscie zaczeli myśleć i trafnie
              > rozumować.

Tak oto powiedział wybrca "rodziny kiepskich" w obronie konia na ktorego to
              stawia w tej gonitwie - konkrentymi argumentami.
              Cóż jaka partia tacy wyborcy. ;-D
              • Gość: joop Re: LPR =PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:33
                "kłóc sie z takim ja pluje w morde on deszcz pada downie". człowieku ja nie
                bronie nikogo,bo nie mam przed czym.pochwal sie, albo lubisz postkomuchów albo
                liberałków, widac po twojej mądrość z którą wyskakujesz. zobaczymy kto jest
                lepszy twoji ograbiacze Polski czy katoliccy,patriotyczni i POLSCY ludzie LPRu
                dla POLSKI. jesli odpowiesz znowu niepowaznie czy niemoralnie to ty chłopie jest
                dla mnie zerem i niebede z tobą gadac,czytajacy to inni ludzie niech wnioskują
                logicznie to moze beda jakies postępy patriotyczne.pozdro dla wszystkich myślących
                • Gość: Piastek Re: LPR =PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:59
                  ha ha ha ha
                  ales sie koles zagotował

> "kłóc sie z takim ja pluje w morde on deszcz pada downie".

po twoich postach wnioskuję że nie umiesz nic po za pluciem,
                  kłócić to ja się mogę ale z kimś na poziomie i na argumenty a Ty sprawiasz mi
                  ogromny ubaw

> zobaczymy kto jest
                  > lepszy twoji ograbiacze Polski czy katoliccy,patriotyczni i POLSCY ludzie LPRu
                  > dla POLSKI.

no nie wiem czy zobaczymy, większość ludzi w przeciwieństwie do Ciebie ma
                  zwyczaj mysleć więc nie będziesz miał okazji rozwiazać swoich wątpliwości

. jesli odpowiesz znowu niepowaznie czy niemoralnie to ty chłopie jes
                  > t
                  > dla mnie zerem i niebede z tobą gadac,

Będzie mi bardzo żal bo gdzie ja znajde taki ubaw jak z Tobą

> czytajacy to inni ludzie niech wnioskują
                  > logicznie to moze beda jakies postępy patriotyczne.

Pierwsze mądre zdanie jakie napisałes

Piastek - ubawiony do łez
                  • Gość: joop Re: LPR =PRL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:07
                    pytałem sie ku*wa postkomuna czy liberałkowie
                    • Gość: Piastek Re: LPR =PRL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:18
                      Każda partia która nie posiada elektoratu Twojego pokroju byłaby napewno lepsza.
                      • Gość: joop Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:30
                        co wstydzimy sie swoich??............................
                        • Gość: Piastek Re: LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:42
                          No uspokoiłeś się trochę.
                          Nie nie wstydze sie swoich poglądów jednak są one odległe od istniejących parti
                          na scenie politycznej. Generalnie mam poglądy lewicowe (nie mylić z sld-owe,
                          sdpl-owe). Jestem za zdecydowanym rozdziałem kościóła od państwa. Jestem za
                          niekłóceniem się z sąsiadami. Za równouprawnieniem. Za lieberaryzacją ustawy
                          antyaborcyjnej. Nie chce mi sie wszystkiego wymieniac.
                          • Gość: joop Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:13
                            ..........
                            Kośćiół nieodwoływałby sie tyle do tego co sie dzieje w polityce panstwowej
                            jakby rzadzili nami ludzie morlani, z sumieniem wykonywali swoje zobowiazania,a
                            ci którzy sa(sld) co byli(aws) i którzy najprawdopodoniej beda(aws bis) łamaią
                            te zasady notorycznie i maskuja ta poprzez media a Kośćół próbuje cos działac i
                            tyle.
                            czemu nie widzicie jak ci ludzie walcza o dobro Polski a nie tylko zeby miec
                            tylko wiecej w sodazach i pewne stołki dla kolegów którzy beda napewno długo
                            wdzięczni.
                            co mówią twoje poglądy zeby zkończyć z korupcja?
                            gdyby nie LPR i Giertych nie byłoby zadnych komisji, czyli panowała by wolna
                            amerykanka skorumpowanych.pis gada cos a jakis komisji ze po wygranych wyborach
                            stworza, tylko jak im wierzyc skoro teraz nic nie robią w kieruku zwalczania
                            tego zjawiska.
                            nie dla wejśća do strefy euro, wszyscy słyszymy co sie dzieje we włoszech i
                            innych krajch w których weszła ta waluta.
                            wycofanie wojsk z iraku i afganistanu, przyczyny chyba jasne,kwach niech sam
                            tam leci i zobaczy w jaki sa warunkach i jakie zagrożenia czekają na
                            nich,nieudolniak nawet nie umie załwtic wynagrodzen za współprace od usa.
                            • Gość: Mister Re: LPR IP: *.hsd1.ca.comcast.net 28.08.05, 07:00
                              Gość: student 16.08.2005 21:37 , cytat: wyzysk,niewolnictwo,bieda...tak można
                              w skrócie
                              scharakteryzować sytuację w Polsce, kolejki do sklepów sprzed 89roku zamieniono
                              na kolejki do śmietników... a jak huczne będą obchody 25-lecia "S", oraganizacji
                              która wprowadziła ten "piękny" ustrój!! . koniec cytatu.

Panie student , ja oczywiscie rozumie ze kazdy ma swoj punkt widzenia na jakies
                              sprawy. Z mojego punktu widzenia ustroj obecny jest z pewnoscia bardzo dobry ,
                              mozna dac prosty przyklad ze panstwa o tym ustroju sa o wiele lepiej egzystujace
                              od tych ktore maja inny ustroj czyli powiedzmy sobie " niekapitalistyczny" ,
                              tego pan chyba nie zaprzeczy. Moim zdaniem caly problem w tym ze po zmianie
                              ustroju nie rozliczono komunistow za ich przestepstwa. No coz Groba Kreska
                              Mazowieckiego i jeszcze kilku dala swoje owoce.
                              Panie Student , gdyby nie nastapila zmiana systemu to dzisiaj z pewnoscia bysmy
                              nie dyskutowali sobie poprzez internet.
                              Natomiast paszport ktory dzisiaj jest otwartym-dostepnym dokumentem dla
                              wszystkich bylby z pewnoscia niedostepny jak np. na Kubie czy Polnocnej Korei.

Gość: student 18.08.2005 14:32 Cytat:ten uczciwy człowiek na pewno zostanie
                              prezydentem (mam taką nadzieję i wszystkie znaki na to wzkazują) i wtedy nie
                              pozostanie Ci nic innego jak uszanować wolę wyborców... koniec cytatu.

No niestety to prawda ze jesli taka bedzie decyzja wyborcow to trzeba to
                              uszanowac , ale wcale nieznaczy to ze z taka decyzja trzeba sie zgadzac.
                              Niestety ale osobiscie mam odmienne zdanie co do tego kandydata (Cimoszewicza)
                              jesli Narod tak zadecyduje to znaczy ze daje mandat zaufania przestepcy
                              komunistycznemu na Narodzie Polskim. W moim przekonaniu ludzie ktorzy mieli
                              wplyw bezposredni na dzialalnosc struktur panstwowych , wyksztalceni w pelni
                              swiadomi tego czym byl ten ustroj i komu tak naprawde sluzyl sa przestepcami w
                              pelni slowa.

Gość: student 18.08.2005 14:50 Cytat:wiem o tamtych czasu dość dużo... nie
                              twierdzę że tamtem ustrój był rajem...nie
                              był... ale na pewno nie można porównywać np. okresu 45-53(cięzkie lata
                              stalinizmu) do okresu po 85-86 roku...po 1986 roku nie było w PRL-u ani jednego
                              więźnia politycznego...realny socjalizm miał i wady ale miał i zalety... mi
                              chodzi o to że ten ustrój co mamy teraz jest niewiele lepszy od tamtego...jeśli
                              nie gorszy... koniec cytatatu.

Panie Student , jesli dla pana sa widoczne zmiany pomiedzy okresem
                              ""stalinizmu"" a powiedzmy 85-86 rokiem ktory pan wymienil to nie zaprzeczy pan
                              ze stalo sie to tylko dlatego ze ludzie walczyli z takimi Cimoszewiczami ktorzy
                              popierali i za wszelka cene chcieli utrzymac system w ktorym sie czuli jak ryba
                              w wodzie.
                              Osobiscie jestem jednym z tych ktorzy 25 lat temu zapoczatkowali te zmiany.
                              Pamietam jak na spotkaniach w zakladach pracy z pracownikami byli miedzy innymi
                              tacy Cimoszewicze i prbowali mnie zagonic swoimi pytaniami w tak zwany ""kozi
                              rog"". Probowali tlomaczyc ze to wypaczenia i niektorzy dzialacze itd. itp. Niby
                              winni byli ale tak naprawde to nikt nie byl winny tych morderstw , katowan ,
                              przesladowan w imie swietlanej przyszlosci.
                              Tej przestepczej organizacji "PZPR" udawadnialem ze sami nie przestrzegaja
                              swojego statutu , natomiast ta gowniana ale zawsze jakas "konstytucja"
                              zapewniala mnie ze w jej ramach jakie byly opisane moglem dzialac legalnie.
                              Natomiast moim strzalem w dziesiatke zawsze bylo zapytanie do komunistow ktorzy
                              usprawiedliwiali obecny stan wypaczeniami taki.
                              Rozumie ze to sa wypaczenia itd. itp. W takim razie prosze mi wskazac jeden Kraj
                              na ziemi gdzie system Komunistyczny lub Socjalistyczny zapewnia ludzia wolnosc
                              wypowiedzi , swobode poruszania sie po swiecie , gdzie ludzie nie musza uciekac
                              z takich panstw i naprawde sa szczesliwi ze taki system i takich Cimoszewiczow maja.

Gość: student 27.08.2005 22:23 Cytat:polecam także przeczytać książkę pan
                              generała Jaruzelskiego "Pod prąd". W ogóle
                              jak czytam pana wypowiedź, że uważa pan za zdrajcę człowieka, polskiego
                              patriotę,Sybiraka ( no przecież pan zna historię i wie że Generał byłwywieziony
                              na Wschód), który wprowadzając stan wojenny _URATOWAŁ_ przed śmiercią kilka
                              (tysięcy, milionów- nie zamierzam się tutaj licytować) koniec cytatu.

Panie student , rozumie ze czlowiek o nazwisku Jaruzelski jest dla pana
                              "patriota" pan wybaczy ale jako Polak nic tylko ze wstydu zabic sie wlasna piescia.
                              Ten czlowiek to oczywisty i najwiekszy Zdrajca Narodu Polskiego. Czy pan zdaje
                              sobie sprawe z tego ze system ktory istnial za jego panowania i o ktorym
                              powiedzial ze "socjalizmu bedziemy bronic jak niepodleglosci" byl systemem
                              zaleznym od zssr.Ten panski sybirak sluzyl sowieckiemu panu.
                              Oczywiscie rozumie ze ma pan prawo do (bo system jest inny) swojego idola , ale
                              w moim przekonaniu to tak jakby nauczycielowi w przedszkolu po zgwalceniu
                              dziecka dalej ufac i pozwalac mu opiekowac sie dziecmi bo to patriota.
                              Ten panski patriota to jeden z tych ktorzy powinni za zycia poniesc kare za
                              przestepstwa jakie popelnili w imie wyslugiwania sie obcemu narodowi na Narodzie
                              Polskim.

Przepraszam ale czas mnie goni i musze juz konczyc.
                              Pozdrawiam
                              Mister.
                            • Gość: Piastek Re: LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 10:59
                              > ..........
                              > Kośćiół nieodwoływałby sie tyle do tego co sie dzieje w polityce panstwowej
                              > jakby rzadzili nami ludzie morlani, z sumieniem wykonywali swoje
                              zobowiazania,a
                              > ci którzy sa(sld) co byli(aws) i którzy najprawdopodoniej beda(aws bis) łamaią
                              > te zasady notorycznie i maskuja ta poprzez media a Kośćół próbuje cos działac
                              i
                              > tyle.

Bzdura koscioł to pazerna na szmal banda nierbów.

> czemu nie widzicie jak ci ludzie walcza o dobro Polski a nie tylko zeby mie
                              > c
                              > tylko wiecej w sodazach i pewne stołki dla kolegów którzy beda napewno długo
                              > wdzięczni.

Widzimy widzimy dokładnie - to Ty nie widzisz w nim następcy hitlera
                              jeszcze raz przeczytaj:
                              wszechpolacy.pl/t.php?id=42

> co mówią twoje poglądy zeby zkończyć z korupcja?

korupcja jest kwestią ludzi a nie władzy
                              co łaska za świstek o biezmowaniu to też korupcja

> gdyby nie LPR i Giertych nie byłoby zadnych komisji, czyli panowała by wolna
                              > amerykanka skorumpowanych.pis gada cos a jakis komisji ze po wygranych
                              wyborach
                              > stworza, tylko jak im wierzyc skoro teraz nic nie robią w kieruku zwalczania
                              > tego zjawiska.
                              > nie dla wejśća do strefy euro, wszyscy słyszymy co sie dzieje we włoszech i
                              > innych krajch w których weszła ta waluta.

bla bla bla zamknąć granice pokłócić sie z sąsiadami rozliczac wszystkich co
                              nie są z lpr do 4 poklolenia włącznie, ustawić stosy, pozamykac
                              homoseksualistów, ateistów, żydów, masonów, arabów, indian, murzynów,
                              skośnookich. Startuj do funkcji pirwszego inkwizytora giertycholandu.

> wycofanie wojsk z iraku i afganistanu, przyczyny chyba jasne,kwach niech sa
                              > m
                              > tam leci i zobaczy w jaki sa warunkach i jakie zagrożenia czekają na
                              > nich,nieudolniak nawet nie umie załwtic wynagrodzen za współprace od usa.

Jak najszybciej zabrac wojsko z iraku i przeprosic moiejscową ludność!!!!!

Piastek

Ps. do studenta i wszystkich co kochają i nie komune
                              o komunie znalazłem na necie warto przeczytac jest w wątku OCENIAMY TOWARZYSZY
                              SLD
                              • Gość: expertum credere p re: pies - tek IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:21
                                wpisujesz w google chamita i zaznaczasz "szukaj na stronach polskich". W
                                wynikach wyszukiwania ignorujesz wynik nr 1 ( odnoszący się do etymologicznych
                                opowiadań biblijnych) i klikasz myszką wynik nr 2. I juz wiesz kim jest piastek.

Jedź do Iraku. Chyba że chcesz by oni przyszli tu. - Jan III Sobieski
                                omawiając następstwa wyprawy wiedeńskiej.
                              • Gość: joop Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:36

DEKLARACJA IDEOWA MŁODZIEŻY WSZECHPOLSKIEJ
                                Przyjęto na Zjeździe Założycielskim 2 grudnia 1989 roku, podczas którego
                                oficjalnie reaktywowano Młodzież Wszechpolską, w Collegium Novum Uniwersytetu
                                Poznańskiego.
                                1.Młodzież Wszechpolska jest ideowym spadkobiercą najlepszych tradycji Obozu
                                Narodowego, przede wszystkim myśli politycznej Romana Dmowskiego oraz innych
                                twórców idei narodowej. Uznajemy, że naród jest najważniejszą wartością
                                doczesną. Pierwsza po Bogu służba należy się własnemu narodowi.
                                2.Młodzież Wszechpolska odwołuje się do kanonu zasad Jedynej, Prawdziwej,
                                Świętej Wiary Katolickiej, uważając Boga za ostateczny cel człowieka. Młodzież
                                Wszechpolska docenia też wielką rolę Kościoła Katolickiego w tworzeniu i
                                wzmacnianiu tożsamości narodowej Polaków oraz ich wszechstronnym rozwoju.
                                3. Młodzież Wszechpolska zamierza dokonać odnowy moralnej i narodowej młodego
                                pokolenia, wypowiadając wojnę doktrynom głoszącym samowolę, liberalizm,
                                tolerancjonizm i relatywizm. Pragniemy wyprzeć z życia narodu podłość, fałsz i brud.
                                4. Środkami naszej działalności czynimy pracę formacyjną w duchu narodowym i
                                katolickim, aktywną i szeroko prowadzoną walkę z zagrożeniami narodu i Kościoła,
                                a także żywe uczestnictwo w życiu politycznym i społecznym.
                                5. Naszą wspólną pracą dążymy do zbudowania katolickiego państwa narodu
                                polskiego, państwa stanowiącego filar europejskiej cywilizacji łacińskiej.

OŚWIADCZENIE ZJAZDU ZAŁOŻYCIELSKIEGO MŁODZIEŻY WSZECHPOLSKIEJ
                                Przyjęto na Zjeździe Założycielskim 2 grudnia 1989 roku, podczas którego
                                oficjalnie reaktywowano Młodzież Wszechpolską, w Collegium Novum Uniwersytetu
                                Poznańskiego.

Wobec wypierania z życia, zwłaszcza publicznego, etyki katolickiej i zagrożenia
                                niezawisłości naszej Ojczyzny, środowiska młodzieży katolickiej i narodowej
                                postanowiły powołać do życia ogólnokrajową organizację "Młodzież Wszechpolska".
                                Pragniemy nawiązywać do tradycji przedwojennej organizacji o tej samej nazwie
                                jak i ruchu narodowego, a zwłaszcza dorobku myśli politycznej Romana Dmowskiego.
                                Chcemy rozwijać i propagować polską myśl polityczną wolną od emocji i opartą na
                                realistycznej ocenie sytuacji. Nasz program wyznaczają cztery podstawowe zasady:
                                1. W moralności: Etyka katolicka obowiązuje w życiu prywatnym i publicznym.
                                2. W gospodarce: Oparcie gospodarki Polski na powszechnej własności prywatnej
                                oraz powstrzymywanie wykupu przez obcy kapitał majątku narodowego.
                                3. W polityce wewnętrznej: Polska powinna być rządzona przez Polaków zgodnie ze
                                sprawdzonymi piastowskimi tradycjami zakorzenionymi w cywilizacji łacińskiej i w
                                Kościele Rzymsko-Katolickim. Odcinamy się od wszelkich tradycji lewicowych.
                                4. W polityce zewnętrznej: Przeciwstawiamy się stale obecnemu i wciąż aktualnemu
                                zagrożeniu ze strony Niemiec.
                                Chcemy być wierni pouczeniu Prymasa Tysiąclecia: Dla nas po Bogu największa
                                miłość to Polska! Musimy po Bogu dochować wierności przede wszystkim naszej
                                Ojczyźnie i narodowej kulturze polskiej! Będziemy kochać wszystkich ludzi na
                                świecie, ale w porządku miłości. Po Bogu więc, po Jezusie Chrystusie i Matce
                                Najświętszej, po całym ładzie Bożym, nasza miłość należy się przede wszystkim
                                naszej Ojczyźnie, mowie, dziejom i kulturze, z której wyrastamy na polskiej
                                ziemi. I chociażby obwieszczano na transparentach najrozmaitsze wezwania do
                                miłowania wszystkich ludów i narodów, nie będziemy temu przeciwni, ale będziemy
                                żądali, abyśmy mogli żyć przede wszystkim duchem, dziejami, kulturą, mową naszej
                                polskiej ziemi, wypracowanej przez wieki życiem naszych praojców*.

*Kraków, 12 maja 1974. Prosimy, wymagamy, żądamy! Kazania i przemówienia...
                                XLVI, 68.

DEKLARACJA PRZYJĘTA W OSIEMDZIESIĘCIOLECIE POWSTANIA MW
                                Jedna z deklaracji przyjętych na Uroczystym Światowym Zjeździe Młodzięży
                                Wszechpolskiej w osiemdziesięcolecie jej założenia, 29 czerwca 2002 roku w Sali
                                Kolumnowej Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej.
                                U progu XXI wieku,
                                w 80 rocznicę założenia,
                                w 14 roku od reaktywowania po okresie komunizmu,
                                Młodzież Wszechpolska wyznaje, utrwala i upowszechnia prawdy,
                                które głosi od początku swej działalności:
                                1. Pan Bóg najwyższym dobrem, źródłem i celem życia, ostateczną sankcją moralną
                                naszych czynów, treścią naszej wiary.
                                2. Kościół Katolicki jeden, święty i apostolski, wychowawcą naszego Narodu,
                                drogą do zbawienia. Zasługuje na szacunek i należne mu miejsce w Państwie.
                                3. Naród Polski wspólnym dobrem każdego Polaka, wspólnotą wiary, dziejów,
                                kultury, ziemi, mowy i obyczajów. Ma prawo do wolności, wielkości i dobrobytu, a
                                od każdego z nas domaga się ofiarnej służby.
                                4. Państwo Polskie suwerenną i niepodległą organizacją polityczną Narodu,
                                niezbędną politycznie formą życia Narodu, konieczną dla odrębnego rozwoju sił
                                rodzimych. Wymaga stałej naszej troski o jego samoistny rozwój.
                                5. Rodzina podstawową wspólnotą wiary i krwi w życiu Narodu, ostoją tradycji i
                                obyczajowości. Zasługuje na ochronę przed moralnymi zagrożeniami i domaga się
                                wsparcia ze strony Państwa w swoim materialnym i duchowym rozwoju.
                                6. Kultura duchową racją życia narodowego, dowodem na prymat ducha nad materią.
                                Wymaga troski o jej wielkość, twórczość i wzniosłość.
                                7. Ziemia naszym miejscem na świecie, ojcowizną, w której spoczywają krew i
                                prochy naszych przodków. Zasługuje na cześć i ochronę przed obcym zawłaszczeniem.
                                8. Oświata głównym narzędziem Narodu w ugruntowywaniu mądrości pokoleń i
                                upowszechnianiu jej wśród polskiej młodzieży. Wymaga szczególnego wsparcia ze
                                strony Państwa.
                                9. Młodzież skarbem przyszłości Narodu, źródłem jego sił i gwarancją ciągłości
                                pokoleń. Domaga się równych i godnych szans na rozwój, pracę i życie w
                                dobrobycie, wymaga zaś ochrony od moralnego i obyczajowego zepsucia.
                                10. Przyroda pięknem odzwierciedlającym Boży Ład na Ziemi. Zasługuje na
                                poszanowanie jej praw i niepowtarzalnego, ojczystego wyrazu.

• Gość: joop Re: LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:26
                                  czemu ten pajac nie stawił sie przed komisje etyki??
                                  • Gość: Piastek Re: LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:47
                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2891263.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka