IP: *.prenet.pl 22.08.05, 15:36
Drodzy forumowicze w najbliższym czasie chce przejść z telefonu na karte na
telefon z abonamentem ale z zachowaniem numeru. Zaproponowano mi abonament za
25 zł i rózne profity. Napiszcie prosze czy ktos ma doświadczenia związane z
urzytkowaniem telefonu w sieci IDEA własnie w abonamencie za 25zł i czy są
jakies diabełki które wychodzą po czasie, zgóry dziękuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: leandrao Re: IDEA IP: 80.51.57.* 22.08.05, 16:03
      Z tak niskim abonamentem zawsze sa jakies diabełki jak mowisz. Nie ma szans - kazda siec musi zarobic na swoim kliencie, a skoro placisz im co miesiac zaledwie 25 zl, to z pewnoscia na zadne promocje liczyc nie mozesz. Ja mam Jedną IDEĘ z Rachunkiem za 100 zl miesiecznie, dodatkowo po przedluzeniu umowy dostalem kolejne 100 zl bezplatnie oraz 25 min po 0,40 gr w ramach IDEI i na stacjonarne.
      Niestety prawda jest taka, ze ponizej 50 zl w abonamencie nie mozesz liczyc na zadne kokosy, wiec nie spodziewaj sie, ze nie wiadomo czym Cie siec zaskoczy. IDEA to najlepsza siec, calkiem w porzadku są.
      • Gość: . Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:18
        w erze masz za 60 zl 80 minut, 1 numer za 1 gr, sekundowke i polaczenia za 30gr
        i 70 do innych celi. Idea takiej oferty nie byla w stanie przebic ...
      • Gość: s Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:33
        25 zl to nie jeste wcale niski abo, ja place ideii 22 zl, mam 50 minut, 100 esow i 5 bezplatnych nr, oczywiscie w biznesie ale jednak.
        • Gość: s Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 18:34
          aha wew. sieci po 31 gr. i rozne inne profity, typu mbox, bezplatny bok, billingi gratis.
    • blanc Re: IDEA 22.08.05, 19:08
      Mrzezyno – wstrzymaj się z podpisywaniem umowy do września – wtedy ma nastąpić
      rebranding marki – Idea "zmieni" się w Orange. W związku z tym sądzę, iż powinno
      być trochę promocji.
      Mnie kończy się akurat umowa i mimo, iż wydzwaniają do mnie, by podpisać nową
      już od prawie 2 miesięcy to zaczekam jeszcze ten jeden.
      • Gość: mrzezyno252 Re: IDEA IP: *.prenet.pl 22.08.05, 21:56
        Dzięki za wskazówki, jestem zobowiązany.
    • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.21.pl / *.21.pl 22.08.05, 22:29
      Zmiana marki na orange ma owszem nastąpić na początku września. Żadnej nowej
      oferty w związku z tym nie będzie najprawdopodobniej do przynajmniej początku
      listopada ponieważ kampania reklamowa zwróci się w tym okresie ku zupełnie
      innym celom.

Jesli ciśnie Cię stan Twojego obecnego telefonu, to raczej nie czekaj tym
      bardziej, że w tej chwili promocje są naprawdę ciekawe.. Choć w tej branży
      zawsze (lub prawie zawsze) poźniej znaczy lepiej... :)

Diabełków po czasie nie ma. Najlepsza oferta w tej taryfie na dzień dzisiejszy
      to Siemens A65 + promocja "Wakacyjne Mocne Wejście" (płacisz 25 zł, do
      wykorzystania 37,50 zł)
      • Gość: ja Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:09
        A ja jednak uwazam ze mix plus najlepszy. Nie musisz placic abonamentu tylko co
        miesiac karte to raz. Darmowe wieczory i weekendy oraz swieta i wszstko to co na
        abonament no i telefon za 1 zloty
        • ulisses_czwa Re: IDEA 22.08.05, 23:15
          Było IDEA (tak juz niestety nalezy pisać) a bedzie ORANGE.. Dla mnie katastrofa... Kolejna POLSKA marka umiera na rzecz zachodniego giganta... tak jakbysmy nie potrafili sobie sami poradzić... A przeciez telekomunikacja to kokosy na ziemi... Czekamy na koniec ERY i PLUSA... Widac Polak głupi nawet po szkodzie...
          • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 15:27
            Centertel i Idea od początku nie były firmami polskimi. Jedyną polską firmą
            telekomunikacyjną (oczywiście tylko w większości polską) jest Polkomtel czyli
            operator sieci Plus.

Operatorów czysto krajowych możesz owszem znaleźć. Np. na Białorusi. Polecam.
        • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 15:24
          Jeśli MUSISZ kupić kartę a nie MOŻESZ to dlaczegóż to MIXPlus nie jest
          abonamentem? Nie powtarzaj za sprzedawcą z salonu bezkrytycznie wszystkiego, co
          Ci powie... :)Na dodatek dopiero kiedy ją kupisz to masz pieniądze na koncie. W
          Idei masz je automatycznie i nie muszisz w tym celu za niczym biegać do kiosku
          Ruchu.
      • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.21.pl / *.21.pl 30.08.05, 22:05
        Odwołuję to co napisałem... Nowa oferta MOŻE wejść wcześniej...

Straszna jest dezinformacja w tym zakresie... :)
    • Gość: . Re: IDEA IP: 62.233.185.* 23.08.05, 00:30
      a ja nie wziąłem od nich telefonu. Umowa na rok i płacę 25zł/m-c. Dali mi w
      Idei 38minut do wszystkich sieci i 125minut do Idei i na stacjonarne.
      • Gość: leandrao Re: IDEA IP: 80.51.57.* 23.08.05, 01:03
        Jednym słowem jesteś osioł. W ogóle nie rozumiem tych waszych wynurzeń, operujecie zawrotnymi sumami - 25 zl, 38 zl. Nic dziwnego, że ERA się bardziej opłaca. Przy takich sumach? Hehehehe, dobre.
        • Gość: ktos Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 01:28
          Ja od 4 lat mam telefon w Idei, z tym, że na firme i dzieki temu moge liczyć na
          różnego rodzaju dodatki i przywileje. Place co miesiac 25 zl i nie zdarzylo mi
          sie jeszcze przekroczyc tej kwoty, mimo, ze naprawde sporo rozmawiam. We
          wrzesniu jednak konczy mi sie umowa i chcialabym wymienic aparat. Najchetniej
          na taki z klapka i jeszcze lepiej, zeby dali mi go w promocji za 1 zł ;))
          Czy ktos lepiej zorientowany moglby mi powiedziec jakie sa fajne telefony z
          klapka (z aparatem)?
          • Gość: ktos Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 17:25
            up, bo moze jednak ktos mi doradzi ;)
          • Gość: do ktosia Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 17:55
            no wiesz to nastepny cud bo ja też mam firme i telefon w Idei (od 4 lat w Idei)
            z abonamentem 25zł +vat, nie uważam wcale abym dużo rozmawiał jednak płacę
            miesiecznie duże rachunki ponad 150zł, dopiero teraz jeden z pracowników salonu
            poinformował mnie o tym że tak niski abonament nie jest korzystny, im mniejszy
            abonamet tym więcej płacię za rozmowy a wyższy abonament mniejsze koszty
            rozmowy, dlatego ktosiu gratulije ci że mając firme płacisz 25 zł -widocznie
            tobie vatu nie liczą:::))))) a z tymi rozmowami daruj sobie grubo przesadziłeś
            • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.21.pl / *.21.pl 30.08.05, 22:04
              To źle Cię poinformował. Paranoja w taryfach firmowych Idei polega na tym, że
              im niższy abonamet, tym mniej płacisz za rozmowy.

Mam na firmę 8 numerów, pół roku straciłem na to, żeby je zmigrować do jak
              najniższych abonamentów (czyli Nowa Idea dla Firm 25 za 15 zeta netto).
              Tajemnica polega na tym, że w standardzie różnica ceny pomiędzy najniższą a
              najwyższą taryfą wynosi tylko 10 gr netto. Ale do Idei i na stacjonarne płacisz
              zawsze tylko 25 gr netto (usługa "Tanie Połaczenia" - tania jak barszcz - 2
              zł) - czyli ZAWSZE mniej niż połowę "normalnego" impulsu. Więc podstawą sukcesu
              jest jak najszybsze zakończenie bezpłatnego pakietu - czyli jak najniższy
              abonament.

A sprzedawca Cię lekko bajerzył - pewnie przedłużałeś umowę? :)
          • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.21.pl / *.21.pl 30.08.05, 22:10
            No to ktosiu Ci odpowiem...

Jeśli nie przekraczasz miesięcznie 25 zł netto to może Ci być ciężko w ogóle
            dostać jakikolwiek telefon za 1 zł... Niestety mówię to najzupełniej serio...

Jeśli we wrześniu kończy Ci się umowa, możesz w każdej chwili to sprawdzić w
            dowolnym salonie - jesteś juź od dawna uprawniony do przedłużenia umowy i do
            wzięcia nowego aparatu.
        • Gość: Olo Re: IDEA IP: 62.233.185.* 23.08.05, 08:27
          podaj przykład!
          co era może dać za około 25zł?

a co do zawrotnych sum o jakich piszesz to nie wiem o co Ci chodzi i skąd
          wziąłeś 38 zł?

• Gość: junior Re: IDEA IP: *.prenet.pl 23.08.05, 19:44
            ja niedawno zapisalem sie do idei na abonament za 50zl, za to ze wybralem siemensa A65 mam przez dwa lata za free dodatkowe 50% abonamentu (czyli placac 50 dostaje 75) dodatkowo jezeli zapiszesz sie do konca sierpnia dostaniesz 10h do sieci Idea i stacjonarnych (bedzie to trwalo przez 2 miesiace). 75zl to 100h rozmow (plus dodatkowe 10h do sieci idea i stacjonarnych)
            • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 15:20
              Trzeba było brać Philipsa 355... :)
        • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.08.05, 15:28
          Oczywiście że Era się bardziej opłaca. Głównie dlatego, że TY ją masz. I tu się
          na pewno zgodzimy... :)
          • Gość: jasiu Re: IDEA IP: *.com / *.strefa.com 30.08.05, 18:34
            zgadzam sie
    • Gość: idea Re: IDEA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.05, 19:55
      a ja mam abonamet za 50zl i przez 6miesiecy od zakupu dostaje drogie 50 za
      friko szkoda tylko ze przez 6 a nie wiecej
      • Gość: mrzezyno252 Re: IDEA IP: *.prenet.pl 24.08.05, 20:16
        Osobę która nazwał mnie osłem chciałbym zaprosić na osobiste wyjaśnienia, chyba
        że to nie chodziło o mnie. A jeżeli chodzi o aparat simens A65 czy go polecacie
        jako dobry czy jako zawodny?? będe wdzięczny za odpowiedzi ale na temat.
        Dziękuje i pozdrawiam.
        • Gość: ideowiec Re: IDEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 20:26
          jako telefon do dzwonienia i za zlotowke :D
        • Gość: diwo Re: IDEA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 15:28
          Problemów nie sprawia, Siemens daje gwarancje na 24 miesiące.

Problem polega na tym, że już go nie dostaniesz bo się skończyły zapasy... :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka