Dodaj do ulubionych

foto-wideo Arka

IP: *.ajd.czest.pl 01.09.05, 13:11
Proszę o opinie dotyczące usług tej firmy. Mam tam zamówione zdjęcia ślubne i
wideo a teraz dowiedziałam się, że p. Hampel mając dużo zamówień wykonuje
uslugi byle jak a po zainkasowaniu zaliczki nie przyjmuje żadnych reklamacji.
Czy mam się wycofać?
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 02.09.05, 12:12
      właśnie padlam ofiarą tego pana ktory filmował moje wesele w lipcu. Na kasecie
      mlodzi byli tylko w kościele natomiast na sali kamerzysta stał w jednym miejcu
      i kto mu przypadkiem podszedł ten był. W rezultacie kaseta wygląda jak
      stódniówka: szalejąca młodzież,wielu wcale nie znam bo to osoby towarzyszące.
      Zaplaciłam 800 zl za samą kasetę (zdjęcia osobno). O wiele lepiej zrobiłby to
      ktoś z rodziny i za darmo ale ja chcialam profesjonalistę, ktory nie powiedział
      że ma inne wesele i przysłał faceta ktory nie ma zielonego pojęcia o
      filmowaniu. O żadnych reklamacjach nie chcial slyszeć po zaplaceniu, jeszcze
      był nieprzyjemny. Przestrzegam i nie polecam tej firmy nikomu.
      • hauabaua Re: foto-wideo Arka 02.09.05, 12:14
        Hehe, ludzie, nauczcie się, że widać, że piszecie z jednego kompa, pliz.
        .
        • Gość: asia Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 02.09.05, 12:33
          właśnie odemnie gość "anna" dowiedziała się o wszystkim, w związku z tym w czym
          problem że post pochodzi z tego samego kompa? nie rozumiem.......
          • Gość: Kaka Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 12:59
            a Ch.. wam wszystkim w dupe hehe
    • Gość: a.d. Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 01:00
      zdjęcia i film robili nam Arek i Ania, niby wzystko ok ale jakieś takie zwykłe
      nie porwały nas, chcielismy miec super odlotową pamiątkę a okazało się takie
      sobie
      • Gość: ala Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:39
        Beznadzieja. Wstydze sie pokazywac nasze zdjecia ze slubu. Zamiast milej
        pamiatki pan Arek i jego zona zafundowali nam niemile wspomnienia. Odradzam.
        • Gość: PIM Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 15:47
          Nie ma co się przejmować. Może za rok będzie rozwód a potem zaś ślub to
          wybierzesz lepiej :))
        • Gość: anna Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 05.09.05, 18:28
          dzięki serdeczne za informacje, a czy może masz namiary na kogoś kompetentnego
          i bardziej uczciwego?
          • irishgirl Re: foto-wideo Arka 09.09.05, 12:06
            sprawdz sobie www.cinema.abcc.pl
            są naprwde super-extra zdjecia no i o czywiscie uczciwosc -super!!
            naprawde polecam
    • Gość: Aga Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 13:48
      Kaseta z komunii mojego syna to istny koszmar.Szczerze odradzam.
      • Gość: K Re: foto-wideo Arka IP: *.parkitka.prenet.pl 03.09.05, 16:41
        Proszę sie nie przejmować.
        "Jak się nie podoba, to proszę sobie zamówic Telewizję Katowice",
        jak nam odpowiedział niejaki pseudofachowiec kamerzysto-fotograf z Lgoty.
        "A poprawki owszem, ale jak zapłacicie." Szczyt chamstwa.

• Gość: amator Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 05.09.05, 13:18
      Mam zdjęcia ślubne od tych panów, słono kosztowały a nie różnią niczym od
      amatorskich robionych przez gości weselnych, jeszcze pana fotografa
      (przystojny,kędzierzawy) trzeba było pilnować bo podobał mu się alkohol. A
      kamerzysta to już laik zupełny, nagrywal co popadnie, kaseta beznadziejna, nie
      polecam. Naprawdę nie ma sensu korzystać z takiej usługi, lepiej poprosić kogoś
      z gości,kto ma kamerę i za połowę ceny zrobi lepiej. Zyczę powodzenia.
    • Gość: iskierkka Re: foto-wideo Arka IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.05, 19:08
      Jeszcze raz polecam firmę z Łodzi, jeżdżą po całej Polsce, a zdjęcia są
      niekonwencjonalne
      fabrykaslubow.webpark.pl/galerie.htm
      reklama? a czemu nie :))))
      • Gość: Aga Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:25
        Muszę przyznać,ze odlotowe te zdjęcia.
        • Gość: PIM Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 08:02
          Dla mnie raczej szopkowe ....... czy to ślub czy jakiś pokaz mody??? Jak dla
          mnie ..... takie zdjęcia w ogóle nie pasują do ślubu.....
    • Gość: iga Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.05, 21:21
      Niestety tak to wygląda, gdy korzysta się z tanich usług, dobry film nie może
      kosztować 800zł.pozdrawiam i życzę rozsądku w podejmowaniu tak ważnych decyzji
    • Gość: niki Re: foto-wideo Arka IP: 212.160.108.* 06.09.05, 07:32
      Widziałem zdjęcia weselne-reportażówkę sprzed tygodnia.Robione przez p.
      starszego.Były rewelacyjne.Próbuję z nim nawiązać kontakt.
      • Gość: kasia Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 06.09.05, 11:48
        owszem pan starszy robi niezle zdjęcia, był u mnie w drugim dniu ale niestety w
        dniu ślubu przysłal kogoś innego, (rzeczywiście był czarny i kędzierzawy) i to
        już nie to. A film to rąbanka dyskotekowa i bez państwa młodych. Ubolewam.
        Końcowa rozmowa nawet z panem starszym nie była miła.
    • Gość: . Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:49
      .
      • jaga99 Re: foto-wideo Arka 07.09.05, 14:19
        brak słów po prostu......
    • Gość: , Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:26
      ,
      • Gość: Iza Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 13:06
        szczerze odradzam, liczy się tylko zysk, płyta ze studniówki mojej córki to dno,
        nic tam nie widać.
        • jaga99 Re: foto-wideo Arka 07.09.05, 14:24
          opinia bardzo trafna, studniówkę z Norwida też oglądałam: sieczka! I podobnie
          jest nagrane wesele: dyskoteka!!! wyrzucone pieniądze
          • Gość: As Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 15:49
            A po cholerę komu studniówka. Mimo że mam kasetę ze swojej to jej nawet raz nie
            obejrzałem od 10 lat.

Znajoma kazała filmować swój poród ...... po co????? Kiedy i przy jakiej okazji
            ktoś to będzie oglądał????

Inna sprawa byłem kiedyś na pogrzebie i jakiś koleś z rodziny zmarłego latał i
            filmował .... po co? Przy jakiej okazji ktoś będzie do tego wracał i to
            oglądał.

Większość tych wszytskich filmówek to po prostu wywalenie kasy w błoto i już.
            • Gość: Paula Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 16:09
              Jedni zbierają znaczki, inni pocztówki a jeszcze inni pamiątki rodzinne w
              postaci filmu i zdjęć. Co dla Ciebie jest "wywaleniem kasy w błoto" dla innych
              cennym archiwum rodzinnym.
            • Gość: ewelina Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 09:55
              zgadzam się z Paulą. Jeśli zdjęcia i film jest na poziomie to wiele razy wraca
              się do tych wspomnień. Czasy się zmieniają, ludzie odchodzą a film i zdjęcia
              zostają. Wracając do wypowiedzi Asi, która twierdzi, że padła ofiarą tej firmy,
              mam pytanie. Czy nie oglądałaś wcześniej materiałów wideo i foto? Przecież sama
              się zdecydowałaś i powinnaś się spodziewać, co otrzymasz.
              • Gość: asia Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 08.09.05, 12:41
                Zgadzam sie z Tobą Ewelino, że należy wpierw przejrzeć materiały i oczywiście
                polecam to innym. Ale ja rownież dostałam takowe: zdjęcia były piękne, kasety
                może całej nie oglądałam ale jakość była okey. A czy film oddaje to co powinien
                to trudno sie zorientować gdy się nie było tam i nie zna się nikogo. Tak więc
                nic mi to nie dało, a poza tym czy tak trudno przygotować reprezentacyjną
                kasetę do pokazywania?
      • Gość: KONKURENCJA Re: foto-wideo Arka IP: 217.96.36.* 15.09.05, 15:45
        Arek robisz naprawdę fajne filmy, ale konkurencja nie może tego przeboleć, że
        macie tyle roboty, tylko nikt nie potrafi prosto w oczy nic powiedziedzą.
        A wszyscy wiemy co za frajer to wszystko pisze, najpierw pisał na Grześka
        Skowronka teraz pisze o tobie.

Trzymaj się.
        • Gość: mama Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 15.09.05, 16:12
          Do "konkurencji":Niestety to żaden frajer tego akurat nie napisał tylko idiota
          ktory dał kase a nie przejrzał co jest na kasecie. A jeśli nie wierzysz mogę
          podać datę ślubu a pan Hampel będzie wiedział, zresztą i tak przecież wie.
        • Gość: Gall Anonim Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 01:39
          no właśnie co za frajer to wszystko pisze ??? łatwo to sprawdzić po numerze IP
          np. na wspomnianego Grześka Skowronka i innych foto-video negatywne posty
          różnie podpisane szły z jednego nr-u IP dziwnie takiego samego jak twój droga
          konkurencjo.
          Niestety w XXI w. anonimowym to można być ale co najwyżej alkocholikiem. Czego
          wszystkim życzę
    • Gość: kazik Re: foto-wideo Arka IP: 212.160.108.* 08.09.05, 12:26
      Dla mnie większą wartość przedstawiają zdjęcia,tylko dobrze zrobione zdjęcia.
      • Gość: ' Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 08:26
    • Gość: mądra po szkodzie Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 09.09.05, 11:59
      podzielę się refleksjami z własnego wesela, mam i zdjęcia i kasetę: album ze
      zdjęciami taki sobie a kaseta mi się nie podoba (a kosztowało to że ho ho) ale
      to już nie ma teraz znaczenia. Gdybym mogła to powtórzyć to:
      - nie zamawialabym fotografa wogóle, można samemu zrobić sobie piękny album z
      amatorskich zdjęć robionych cyfrówkami, wielu gości weselnych robi zdjęcia i
      bardzo ładne. Ułożyłabym sobie chronologicznie a nie tak,że na poczatku albumu
      już jestem bez welonu a pózniej jest dopiero ceremonia oczepin
      - kasetę zamówiłabym ale musialaby być wykonana na moich warunkach (wcześnie
      należało przejrzeć parę kaset weselnych)
      - i bardzo ważne: nie zapłaciłabym należności doputy dopóki nie obejrzę kasety
      i nie zaakceptuję
      A co do opinii o firmie: wycofałabym się jak najszybciej
    • Gość: hitman Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 12:12
      To w takim razie, jaka firma byłaby godna polecenia ???
      • Gość: . Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:49
        ...
        • Gość: gosc Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 18:12
          spróbuj:
          www.jacentydedek.pl/
          świetne zdjęcia
          • mikita10 Re: foto-wideo Arka 11.09.05, 23:05
            Szczerze mówiąc to jestem zdziwiona. Miałam wesele dwa lata temu i z mnóstwa
            rzeczy byłam niezadowolona, ale film z wesela właśnie Arka Hampla bardzo mi się
            podobał. Byliśmy na nim i my i goście, było wszystko co być powinno. Widziałam
            wiele innych kaset i nasz film był w porównaniu z nimi naprawdę spoko. Z tego
            co wiem, to oprócz Arka kręcą jeszcze inni, u nas był Arek, może inni robią
            tę "sieczkę". Poza tym przed wybraniem go pokazał nam mniej więcej w jaki
            sposób filmuje wesele, powiedzieliśmy co nam się nie podoba, a co jest OK i
            wszystkie nasze sugestie były uwzględnione.
            A co do zdjęć to mieliśmy tam studyjne - robił jego ojciec, studyjne jak
            studyjne, mnie to się żadne nie podobają bo dla mnie są sztuczne, ale rodzinka
            się uparła, a skoro płacili... Reportaż robił nam Przemek (ul. św. Barbary) i
            zrobił go po prostu świetnie.
          • Gość: xxx Re: foto-wideo Arka IP: 212.160.108.* 15.09.05, 09:29
            Do gościa .Świetne zdjęcia. Nie przypiół ni przyłatał.Do niczego się nie nadają.
            • Gość: gosc Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:59
              Z tego co wiem, Jacenty Dędek również robi doskonałe zdjęcia ślubne.
              Pozdrawiam
              • Gość: Zadowolona. Re: foto-wideo Arka IP: 217.96.36.* 16.09.05, 08:57
                Jestem bardzo zadowolona z filmu i zdjęć wykonywanych u Państwa Hampel.
                Uważam, że robota wykonana była na 5 z +.
                Dostaliśmy dużo więcej zdjęc, niż to co było uzgodnione, naprawdę fajnych fotek.

Bardzo sedecznie polecam.
                • Gość: Gall Anonim Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 11:56
                  zadowolona ???? czy konkurencja ???? zdecyduj się wreszcie, czy może zadowolona
                  konkurencja. Kochani jeżeli chcecie chwalić sami siebie to pofatygujcie się do
                  jakiejś kafejki internetowej i tam możecie z jednego kompa używać dowolnej
                  liczby nicków i nikt nie (poza mną :) nie zorientuje się o kogo chodzi. Jeszcze
                  raz wam powtórze bo bardzo was lubię IP 217 96 36 zdradza że piszecie z jednego
                  i tego samego kompa. Nie przejmujcie się forum jak w końcu nauczycie się robić
                  dobre fotki i filmy ludzie sami z siebie napiszą posty i wtedy będzie wam
                  naprawdę miło. Pozdro i życzę powodzenia
            • Gość: gość Re: foto-wideo Arka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 11:46
              no to pokaż swoje będzie okazja aby porównać
    • Gość: danuta Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:23
      dno, poprostu dno, liczy się tylko kasa
    • Gość: mama Re: foto-wideo Arka IP: *.ajd.czest.pl 15.09.05, 14:28
      Mam ogromny żal do pana Arkadiusza Hampela. Wybraliśmy foto-wideo Arkę na ślub
      córki bo filmował studniówkę młodszej corki, kaseta mi się podobała, była
      zarówno dobrej jakości jak i ciekawie zrobiona. Byłam również na tej
      studniówce, więc mogłam porównać film z rzeczywistością.Wszystko było okey. I
      co się okazało, jeśli chodzi o kasetę weselną: otóż jest zrobiona do niczego
      zarówno jeśli chodzi o jakość jak i montaż. Dlaczego? bo pan Hampel przyslał
      faceta, który chyba nawet nie umie obsługiwać kamery, nie ma zbliżeń, nie ma
      pary młodych prawie wogóle, za to jest dyskoteka-kto akurat podszedł pod kamerę
      ten miał szczeście. A miała być pamiątka ze ślubu córki....... za odpowiednie
      pieniądze. Czy pan hampel nie mógł powiedzieć uczciwie, że nie ma ten dzień
      kamerzysty? Ale co tam kasę zgarnął a gdy córka poszła prosić aby przynajmniej
      wybral fragmenty z całości na których są młodzi i poprawił to jeszcze byl
      niemiły
    • Gość: ccc Re: foto-wideo Arka IP: 212.160.108.* 15.09.05, 18:54
      Jestem filmowcem i montażystą dowiadczonym.Okres jesienny kiedy nie ma tyle
      wesel przeznaczam -przeznaczam czas na przemontowywanie kaset po innych
      fimowcach,których faktycznie nie można obejrzeć,bez przeróbki.A kamerzysta
      który filmuje ze statywu stojącego-to nie jest kamerzysta,tylko zwykły
      amator,który nie umie utrzymać kamery więc stawia ją na statyw.Z poważaniem.
      • Gość: dziennikarka Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 08:34
        Odnosząc się do tego, co napisał ccc nasuwa się wniosek, iż ww. gość twierdzi,
        że wszyscy kamerzyści pracujący dla TV to zwykli amatorzy (filmują ze statywu
        stojącego), a kamerzyści weselni to profesjonaliści (filmują z ręki).
        Gratuluję wiedzy i doświadczenia.
    • Gość: CCC Re: foto-wideo Arka IP: 212.160.108.* 16.09.05, 08:44
      le my się zrozumieli.Ja nie mówie o TV.To jest inna sprawa.Na weselu ja muszę
      podeść w miarę szybko do gości.Tu muszę mieć kamerę w ręku.A na marginesie to
      ja też filmowalem dla TV i ze statywu.Temat jest mi znany.
      • Gość: o Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 10:06
        Tyle tylko ze wesele to jedno i jak najbardziej popieram filmowanie bez statywu
        natomiast msza św.zdecydowanie lepiej wygląda ze statywem.Poza tym widziałem
        parę razy materiały "panów z telewizji", którzy chałturzą na weselach i wydaje
        im się, że skoro pracują w tv to wesele można odwalić byle jak.
        • Gość: ccc Re: foto-wideo Arka IP: 212.160.108.* 16.09.05, 12:44
          Super powiedziane.
    • Gość: Tomasz Re: foto-wideo Arka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:47
      Polecam usługi pana Arkadiusza.
      Mielismy wesele w sierpniu tego roku.
      Wlasnie dostalismy film, jest SUPER zrobiony.
      POLECAM BARDZO !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka