Dodaj do ulubionych

Wysypisko i ruina.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:37
Nad rzeką Wartą za ciepłownią Rejtana i Polontexem są ładne tereny
zielone.Niedawno gruntownie zmodernizowano wały przeciwpowodziowe.Cóż z tego
kiedy powstaje tam dzikie wysypisko śmieci ,natomiast ocieplenie
napowietrznego ciągu rur ciepłowniczych ( nie wiem dlaczego nie umieszczono
ich pod ziemią)zostało zdewastowane przez złomiarzy.Wata szklana fruwa w
powietrzu ,a ludzie spacerujący tam ze swoimi czworonogami wdychają bardzo
szkodliwe drobiny tego materiału.Rury pozbawione izolacji będą w zimie grzały
powietrze.Zapłacą za to mieszkańcy osiedli mieszkaniowych zasilanych z tej
ciepłowni.Zima tuż tuż.Czy ktoś odpowiedzialny się tym zainteresuje,bo nie
wierzę aby o tym nie wiedziano.
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Wysypisko i ruina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:49
      Nie wiem czy ktoś się tym zainteresuje .Te rury w takim stanie są tam juz chyba
      z rok .Wysypisko to zasługo działkowiczów którzy wyrzucają tam śmieci z e
      swoich działek..
      • Gość: Mieszkaniec Cz-wy Re: Wysypisko i ruina. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:57
        Dziwię się,że nie interesuje to ciepłowników z w/w ciepłowni.Może liczą,że
        mieszkańcy bloków mieszkaniowych zapłacą bez protestu wyższe rachunki za
        ogrzewanie.
        • Gość: Absolwent Re: Straż Miejska, Urząd Miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 21:18
          A ja się dziwię, że nie zauważyli tego bałaganu ani Straż Miejska ani Urząd
          Miasta. To taka nasza częstochowska tradycja.
          • Gość: henryczek Re: Straż Miejska, Urząd Miasta? IP: *.com / *.strefa.com 21.09.05, 22:53
            no właśnie,moze nikt oprócz ciebie nie zauważył,więc zamiast żalic sie na forum czym predzej zgłoś to odpowiednim władzom

:)
            • Gość: Absolwent Re: Straż Miejska, Urząd Miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 19:39
              Oczywiście możemy wszystko sami zgłaszać odpowiednim władzom, ale od czego oni
              są? Urzędnicy biorą wynagrodzenie za swoją pracę i powinni sami wyszukiwać
              problemy i je następnie rozwiązywać. Straż Miejska, która nie wie gdzie jest
              bałagan?! To po co nam taka Straż Miejska?

W Częstochowie jest bardzo dużo brudu i bałaganu, nawet w okolicach Urzędu
              Miejskiego. W wielu polskich miastach to nie do pomyślenia! Tam urzędnicy
              natychnmiast reagują. A Częstochowa zaczyna powoli odstawać od przeciętnej
              metropolii w naszym kraju. Wystarczy pojeździć trochę po Polsce i popatrzeć.
              • Gość: 123 Re: Straż Miejska, Urząd Miasta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:29
                A nasi urzędnicy oglądają w internecie koparki wjeżdżające na stadion i świętują
                rozpoczęcie remontu. Niech się święci 1 Maja!

Straż Miejska uprzejmie proszona o natychmiastową reakcję. Transmisji w
                internecie ze sprzątania tego miejsca nie będzie!
                • Gość: gd wpec i radny z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 00:11
                  123 to pewnie liczenie twoich fałd na mózgu. razem 3 lub 6 zalezy jak liczyc...
                  przekaz te informacje swoim towarzyszom z wpecu ktorych własnościa jest rura z
                  cieplem. oraz swojemy radnemu z SLD - szefowi działkowców - niech zrobia
                  porzadek z tym co ich.
                  • Gość: robert Re: wpec i radny z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 09:45
                    telefonowałem do Straży Miejskiej w tej sprawie w sierpniu
                    - efekty tego są widoczne !
                    radny jak zwykle bezradny i 10 km stąd mieszka,
                    dietę otrzymuje może senatorem teraz bedzie nie dzikim wysypiskiem zajmować
                    się będzie ,
                    dla SM kobitki z pietruszka łapać nie takim czymś ( to tereny nie sa miejskie
                    choć na terenie miasta i swoich właścicieli mają!)
                  • Gość: Absolwent Re: wpec i radny z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:35
                    A co to za bełkot?
                    • Gość: 123 Re: wpec i radny z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:42
                      To chyba bełkot ludzi o których pisaliśmy!
                    • Gość: Absolwent Re: gd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 15:57
                      Tak tak, gd potrafi liczyć do sześciu! Gdzieś na tym forum (i kiedyś w PRL)
                      podobny styl już widziałem: jak napiszesz źle o częstochowskiej władzy, pojawia
                      się bełkot o jakichś Twoich związkach z SLD. Uważaj 123, za chwilę użyją Twojego
                      lub mojego nicka. Tak już też było! Przypominają mi się czasy PRL-u, ale wtedy
                      rządził ktoś inny.

A na główny wątkowy temat bałaganu i reakcji Straży Miejskiej nikt z jaśnie
                      urzędników się nie odezwie. Podobno oficjalnie nie mają czasu i obowiązku, więc
                      szukaj ich pod ukrytym nickiem (anonimowo mają czas). Zgadniesz chyba pod
                      którym? Chyba, że jeszcze paru zaprzyjaźnionych z władzą forumowiczów Cię opluje
                      i tyle. A bałagan jak był, tak i będzie, na wieki wieków amen.

Częstochowa odstaje od innych miast, chciałbym żeby było inaczej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka