Dodaj do ulubionych

Dzień bez Samochodu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:20
Dobrze, że przed wyborami urządzono takie igrzyska. Przynajmniej wiem na kogo
nie głosować. Korki, dodatkowy smród, nerwy, brak możliwości zabrania dzieci
ze szkół itd. Takiej ilości wyzwisk, przekleństw jeszcze nie słyszałem. Autor
tego pomysłu powinien sobie podciąć żyły. Totalny ignorant.
Obserwuj wątek
    • Gość: Absiolwent jakie wy komuszki głupie jestescie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 22:37
      wy ciągle tylko kłamstweka i kłamstewka, nic innego nie potraficie:-)))))
      korków nie było żadnych, był spokój i brak smrodu bo samochody nie
      smrodziły. "dzieci" 18letnie do domu. nie kompromitujcie sie.

gdybyście chcieli powalczyć na forum przedwyborczo tepaki jedne, to
      napisalibyście ze III Aleja powinna być zamknieta na stałe bo to sie ludziom
      podoba. a tak tylko sie kompromitujecie i tracicie punkty.
      • Gość: kierowfca Re: jakie wy komuszki głupie jestescie IP: 213.199.204.* 22.09.05, 23:13
        A mnie się nie podoba, niech zrobią referendum w tej sprawie.
        • Gość: re Zamknąc DK-1 na 10 godzin !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 23:19
          To jest moja propozycja - udawanie zamykania jakies uliczki w centrum a zamknięcie ULICY to juz byłoby cos !!!
          • Gość: kierowfca Re: Zamknąc DK-1 na 10 godzin !!! IP: 213.199.204.* 22.09.05, 23:29
            Dk-1 to raczej nie ULICA :)
            • lunch Re: Zamknąc DK-1 na 10 godzin !!! 26.09.05, 09:05
              A co, kurde, chodnik?

A poza tym drażni mnie to określenie DK-1. Nigdzie w kraju nie stosuje się
              takich oznaczeń, a tu ktoś się chciał czymś kilka lat temu popisać i tak się
              utarło.
              • Gość: kierowfca Re: Zamknąc DK-1 na 10 godzin !!! IP: 213.199.204.* 26.09.05, 14:20
                Jak powiesz DK-1 to każdy przynajmniej wie o co chodzi :) a niektórzy tam sobie
                lubią przebiegać a potem przez takiego klocka co ci wpadnie pod koła ma się
                spaprane życie :(
    • segel Re: Dzień bez Samochodu 23.09.05, 05:43
      Szkoda tylko, że nie pomyślano o ustawieniu znaków, zakazujących wjazdu w Aleje
      przed wjazdem w końcowy odcinek ulicy POW prowadzący do bramy wyjazdowej w
      Aleje.
      Skręcający z Szymanowskiego i jadący POW pakowali się tam, żeby dopiero przy
      bramie zobaczyć, że nie ma wyjazdu w Aleje, a potem kłębili się w ciasnej
      uliczce próbując nawrócić. Nie cytuję co mówili ze zrozumiałych względów.
      Swoją drogą III Aleja bez samochodów wyglądała świetnie, ale za to na
      przylegających ulicach pełno było zaparkowanych samochodów.
    • babeczkaa Re: Dzień bez Samochodu 23.09.05, 08:06
      ja uważam, że bardzo dobrze że mielismy okazje zobaczyć jak wyglądałyby zamknięte dla ruchu aleje, nie było tak źle!
      • Gość: Zbyszek Re: Dzień bez Samochodu IP: *.czest.enion.pl 23.09.05, 08:29
        Z wypowiedzi innych wnioskuję, że ilość paliwa, które zużyły samochody w "Dniu
        bez samochodu" była większa niż w normalnym dniu na skutek objazdów, kombinacji
        z zaparkowaniem samochodu itd...
        Operacja się udała jednak pacjęt zmarł.
      • Gość: xx Re: Dzień bez Samochodu IP: 213.25.202.* 23.09.05, 08:50
        Tez mam wrazenie ze nie bylo tak zle po zamknieciu III Aleji.

Powinno sie to robi czesciej zeby ludzie sie przyzwyczaili.
    • Gość: xx Re: Dzień bez Samochodu IP: 213.25.202.* 23.09.05, 08:58
      Takie akcje prowadzone sa na calym swiecie.

W koncu musimy dojrzec do tego ze Centrum miasta powinno byc zamkniete dla
      samochodow. U nas takim absolutnym Centrum sa III Aleje.

• lunch Re: Dzień bez Samochodu 26.09.05, 09:07
        Że formalnie jest to "aleja Najświętszej Maryi Panny" zwana potocznie Alejami,
        to wiemy. Ale co to są "III Aleje"?
    • Gość: XmacusX Re: Dzień bez Samochodu IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 23.09.05, 08:59
      Brak możliwości odbioru dzieci ze szkoły? Nie kompromitujcie się. Korona wam z
      głowy spadnie jeśli wysadzicie swoje wygodnickie tyłki z samochodu i
      przejdziecie te 150 m? Mnie osobiście bardzo podobały się zamknięte aleje.
      Czułem się swobodnie, a przesiadywanie w ogródku pizzeri było PRAWDZIWĄ
      przyjemnością.
      • Gość: asterix1986 Re: Dzień bez Samochodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.05, 11:25
        wedlug mnie zamkniecie alei nie powiodlo sie do konca
        bo pojedynczesamochody i tak i tak wjezdzaly w 3 aleje a gdzie byla policja
        ktora powinna pilnowac by samochody osobowe nie wjezdzaly w 3aleje!!!
        • Gość: . Re: Dzień bez Samochodu IP: *.107.inds.pl 23.09.05, 12:15
          W sumie to chyba nic zlego, ze pojednyncze auta tam wjechaly bo kto musial tam
          wjechac to wjechal a i tak bylo tam duzo bardziej przyjemnie.
          Mam nadzieje, ze w przyszlym roku bedzie darmowa komunikacja miejska (w koncu
          MPK moze stracic troche skoro juz i tak zarobilo tak duzo na
          zasadzie "pierwszych drzwi")...:)
          • lunch Re: Dzień bez Samochodu 26.09.05, 09:10
            Najśmieszniejsze, że MPK by na tym nic nie straciło. Mogłoby jedynie zyskać.
            Ale dla tych tłumoków to chyba za trudne.
      • lunch Re: Dzień bez Samochodu 26.09.05, 09:08
        Ludzie, no nie ośmieszajcie się. Dorosłe "dzieci" ze szkoły odbierać...
    • Gość: niki Re: Dzień bez Samochodu IP: 80.51.222.* 23.09.05, 12:50
      Smród spalin i korki za to panowały na bocznych ulicach wogóle
      nieprzystosowanych do wzmożonego ruchu pojazdów. Należy współczuć mieszkańcom
      okolicznych uliczek i życzyć im, aby III Alei nigdy nie zamknięto.
      • Gość: kierowfca Re: Dzień bez Samochodu IP: 213.199.204.* 23.09.05, 18:07
        Amen.
        W momencie, kiedy zamkną centrum miasta to mozna zrobić z tego conajwyżej park
        bo po co mają tam mieć siedziby firmy do których nie mozna szybko dojechać i
        załatwić spraw.
        Mam tu na myśli głównie inne firmy, których pracownicy nierzadko sporo jeżdżą i
        nie mają czasu na wycieczkę do skansenu pooglądać ładne widoki w śmierdzącym
        dusznym autobusie.
        Nie wyobrażam sobie sytuacji takiej, że np kupuje sobie komuter i muszę
        zapier... pod pachą z tym wszystkim autobusem albo 1km do najblizszego parkingu
        na którym udało mi się znależć miejsce.
        Jeśli chodzi o argument, że wszyscy to robią to co z tego że tak jest, jeśli
        wszyscy to robią to znaczy że to dobry wybór/rozwiązanie? (patrz wyniki wyborów
        w Polsce).
        • Gość: xx Re: Dzień bez Samochodu IP: *.icis.pcz.pl 24.09.05, 14:02
          Zamkniecie dotyczy III Aleji tylko - jest ona tak niewielka ze dojscie na
          piechote to zaden problem. Na Zachodzie to normalka i nikomu to nie przeszkadza.

My pod tym wzgledzie jestemy bardzo zacofani - jak to sie mowi 100 lat z tylu
          za Murzynami :))
          • Gość: kierowfca Re: Dzień bez Samochodu IP: 213.199.204.* 26.09.05, 14:21
            Większość tu już by chciała zamknąć wszystkie :)
    • lunch Re: Dzień bez Samochodu 26.09.05, 09:00
      >Innej pani puściły nerwy: - Jak mam dowieźć dziecko do liceum Sienkiewicza -
      >denerwowała się i zaraz potem zadzwoniła z awanturą do Urzędu Miasta.

Jak czytam o takich pieprzniętych rodzicach, to mi tych "dzieciaków"
      szkoda. "Dziecko" do liceum. O kurde.

• lunch Re: Dzień bez Samochodu 26.09.05, 09:04
      Ignorantami to są biedacy, którzy jeżdżą po mieście samochodami i nie potrafią
      skumać, dlaczego to źle.
      Wiem, bo sam do nich należę...
    • Gość: out Re: Dzień bez Samochodu IP: *.czest.enion.pl 26.09.05, 14:03
      Niestety sporo jeszcze takich, którzy bez samochodu nie pójdą nawet po zapałki
      do kiosku 100m dalej. Wypowiedź mamy która nie mogła dowieźć rozwydrzonego
      dzieciaka do liceum to typowy przykład jej ignorancji i zacofania a później
      dzieciaki maja nadwagę, skrzywienie kręgosłupa itd. W gazetowym wydaniu również
      swe 'męki' opisywał jakiś redaktorek biedaczysko przez zamknięte aleje niemógł
      nigdzie zdążyć na czas. Śmiać się chce słuchając takich wypowiedzi, niestety
      jest to śmiech przez łzy bo ukazuje mieszczańskie kołtuństwo w najgorszym wydaniu.
      • Gość: out Re: Dzień bez Samochodu IP: *.czest.enion.pl 26.09.05, 14:06
        Krytyka redaktora była przedwczesna, bo został zmuszony do korzystania tylko i
        wyłącznie z MPK, to faktycznie jest horror i przepraszam ww..
      • Gość: kierowfca Re: Dzień bez Samochodu IP: 213.199.204.* 26.09.05, 14:25
        Pójdziesz do pracy to zobaczysz jak cenna jest każda minuta.
        Co do jakichs problemów zdrowotnych to jeśli np: masz ochotę zapier.. z Rakowa
        na tysiąclecie z buta to miłej drogi.
        Ja bym wolał swojego dzieciaka zawieźć i przywieźć i ten zaoszczędzony czas
        żeby spędził grając w piłke albo na basenie.
        • Gość: out Re: Dzień bez Samochodu IP: *.czest.enion.pl 26.09.05, 15:02
          > Pójdziesz do pracy to zobaczysz jak cenna jest każda minuta.
          No cóż mistrzem dedukcji to Pan nie jest. Po za tym nie piszę nigdzie żeby w
          ogóle nie jeździć samochodem tylko żeby nie lamentować gdy dziecko ma przejść
          200m do szkoły, dodam już dość duże dziecko. A z Rakowa na tysiąclecie całkiem
          miły spacer ale można też wybrać: rolki, rower, motorower, tramwaj itd.
          > Ja bym wolał swojego dzieciaka zawieźć i przywieźć i ten zaoszczędzony czas
          > żeby spędził grając w piłke albo na basenie.
          Jeśli tak Pan robi to wspaniale i gratuluję ale zapewniam że poruszając sie
          innymi środkami lokomocji jest conajmniej tak samo szybko albo tylko troszkę
          dłużej a gdy są korki to szybciej. Niestety trzeba przyznać że fatalna jest
          nasza MPK dlatego zimą trudno wybrać coś innego niż samochód.
          • Gość: kierowfca Re: Dzień bez Samochodu IP: 213.199.204.* 26.09.05, 15:36
            Z miejsca gdzie mieszkam, mam ponad godzinę szybko zasuwając z buta w same
            aleje :( a smochodem 5 minut, autobus jedzie 20 bo przy okazji odwiedza
            wszystkie dzielnice dookoła więc wybór mam prosty :)
            Zaoszczędzony czas a dziennie go wychodzi sporo spędzam ze swoją rodziną i
            realizując własne pasje :)
            • Gość: Lee ja tam byłem na rowerze ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 18:52

tak .. dzien bez auta to dzien bez auta ...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka