Gość: konrad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:40 Orientuje sie ktos czy sa w czestochowie jakies kluby czy koła fotograficzne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fotkapsotka Re: koło fotograficzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:57 Kiedyś było koło nie wiem czy jeszcze jest w lokalu PTTK w Alejach (koo Jałowca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotka psotka Re: koło fotograficzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 17:00 Koło miało swoje spotkania w poniedziałki ok. 18.00. Przychodzili tam przeważnie starzy fotograficy i popychali pierdoły. Takie koło emerytów. Młodzi ludzie chodzili okazjonalnie. Może do tej pory coś się zmieniło pytaj w biurze PTTK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: koło fotograficzne IP: 212.160.108.* 17.10.05, 21:31 Perawdopodobnie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:23 Też, kiedyś interesowałem sie tym tematem i w naszym mieście nie ma takiego koła. Wobec tego mam propozycję. Może zorganizujmy coś takiego, spotkania osób zainteresowanych fotografią. Moglibyśmy wymieniać doświadczenia, organizować plenery. Wiem, że takie kluby działają min. w Warszawie, Wrocławiu i doskonale dają sobie radę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:58 ja rowniez, chociaz sprzet mam amatorski jak narazie ale warto podłapac troche teorii :], moze na poczatek pasowalo by zalozyc jakies grono na grono.net, albo na szybko forum na fora.pl zeby zgromadzic tam zainteresowanych a dopiero potem planowac jakies spotkania itp??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pastel Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:58 Spokojnie Panowie ;) Udajcie się do Miejskiego Ośrodka Kultury na ul. Ogińskiego. Tam skupiają się częstochowscy fotograficy. Napewno przygarną do siebie młodych zapaleńców ;) Kiedyś było kółeczko w Domu Kultury "Hutnik" na Rakowie, ale wątpię by przetrwało do tej pory (kiedyś sponsorowała to Huta). Jednak w MOKu możecie naprawdę wiele się nauczyć i poznać ciekawych ludzi. Tam jest wyższy poziom niż w typowych amatorskich kółkach zainteresowań. Pozdrawiam i życzę wiele radości z zabawy światłem. Pastel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:34 heh, tak tylko podejzewam ze jednak wstepujac do takiego kola profesjonalistow trzeb miec jakis bagaz doswiadczen albo chociazby sprzet ktory nas nie ogranicza w zaden sposob, a z tym juz gorzej :D proponuje jednak utworzyc grupe mlodych pasjonatow i starac sie samemu przecierac szlaki, jak beda ze 3 pozytywne glosy w sprawie utworzenia forum na probe to skrece je wieczorem, gdyby sie rozwinelo(bo trzeba zakladac ze moze sie nie udac, ale przynajmniej bedzie wiadomo czy oplaca sie angazowac w naszym miescie w taki projekt) niebedzie problemem postawienia go od nowa na stabilnym serwerze itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:48 Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodec Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:10 Ja tez jetem za ! Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 Re: koło fotograficzne 18.10.05, 17:34 A co z Częstochowskim Towarzystwem Fotograficznym ? Czy istnieje jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: koło fotograficzne IP: 212.160.108.* 18.10.05, 20:15 A jaką przewidujecie granicę wiekową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:39 no to jeszcze jeden glos za i mozna cos myslec:) (reszte sie dogada juz an forum),hhmm granice wiekowa?? tzn narazie to mysle zebysmy skrecili i rozkrecili troche forum, zobaczy sie jakie bedzie zainteresowanie itp, wymiana doswiadczeniem, jakeis porady itp, a co potem to sie okaze, jak dla mnie wiek, płec itp. nie gra roli wiec ne stanowi problemu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: koło fotograficzne IP: *.man.czest.pl 19.10.05, 08:13 Na razie piszę za męża bo on uwielbia fotografować.Stawia w tym pierwsze kroki.Myślę,że podsunę mu wasz wątek. Jutro będzie w domu to dam mu do poczytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie_uwzgledniony Re: koło fotograficzne IP: *.bis / 212.244.80.* 19.10.05, 10:12 Ja tez jestem za. Sledze ten watek. Jak sie cos rozwinie to chetnie przystapie - i rowniez jestem za tym, aby nie bylo to kolo juz zaawansowane.. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafik Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:10 No to co, zaczynamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:34 zapraszam tutaj: www.swiatprzezobiektyw.fora.pl ,czekam na Wasze propozycje działow, czy ogolna koncepcje funkcjonowania forum, no i zapraszam do rejestracji :) całosc ogarne dzis wieczorem odnoszac sie do Wspolnych ustalen, wiec dalszy ciag dyskusji proponuje przeniesc na nowe forum:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie_uwzgledniony Re: koło fotograficzne IP: *.bis / 212.244.80.* 20.10.05, 23:45 Podbijam. www.swiatprzezobiektyw.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotografik amator Właśnie że jest..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:41 Jest napewno koło fotograficzne i prowadzi je / uczestniczy w nim Pani Kozakowska. Super osoba i fotograf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mets START! - otwarcie forum! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 00:59 www.swiatprzezobiektyw.fora.pl www.swiatprzezobiektyw.fora.pl www.swiatprzezobiektyw.fora.pl Witam i Zapraszam wszystkich do pisania na forum, ostatnie poprawki sa na ukończeniu, mam nadzieje ze projekt sie rozwinie i przetrwa. W duzej mierze zależy to od nas samych więc licze rownież na wasze zainteresowanie i zaangażowanie, prosze o zapoznanie sie i przestrzeganie regulaminu, mam nadzieje ze jak narazie od strony merytorycznej jak i technicznej wszystko jest ok :) Zróbmy coś w tym miescie całkiem sami, bez wkładu motywów prawnych typu administracja osiedla czy szkola jakastam... Pozdrawiam i czekam na odzew :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gleen Close Re: START! - otwarcie forum! IP: *.bis / 212.244.80.* 21.10.05, 17:34 Podbijam. Zapraszam na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gheorge Hagi Re: START! - otwarcie forum! IP: *.bis / 212.244.80.* 23.10.05, 08:36 Zapraszam na forum, bedzie ciekawie www.swiatprzezobiektyw.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foto_amator Re: START! - otwarcie forum! IP: *.bis / 212.244.80.* 03.11.05, 11:38 Mnie sie podoba na forum, przyjemne towarzystwo i co najwazniejsze jutro pierwszy plener!!! zapraszam www.swiatprzezobiektyw.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stella Re: koło fotograficzne IP: *.zanet.pl / 217.153.211.* 03.11.05, 12:49 to raczej nie do końca to,czego szukasz, ale wiem, że dawniej w spółdzielni mieszkaniowej na 1000leciu prowadzone były różne zajęcia, m.in. fotografia... nie było to koło ani klub, można było po prostu indywidualnie umawiać się z nauczycielem, który tłumaczył podstawy fotografii (od budowy aparatu i zasady działania), oceniał prace, uczył także wywoływania w zdjęć w ciemni itp. sama jestem ciekawa czy coś takiego nadal istnieje (spółdzielnia jest chyba na Nałkowskiej). jeśli ktoś zainteresowany nauką od podstaw dowie się czegoś więcej,proszę o info :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotograf-amator Zdjecia z Sokolich Gor i Olsztyna!! IP: *.bis / 212.244.80.* 09.11.05, 14:54 Juz po pierwszym plenerze SPO! Zapraszamy do ogladania zdjec: www.swiatprzezobiektyw.fora.pl/viewtopic.php?t=43 www.swiatprzezobiektyw.fora.pl/viewtopic.php?t=44 mozna sie bardzo duzo nauczyc!! Odpowiedz Link Zgłoś