Dodaj do ulubionych

koło fotograficzne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:40
Orientuje sie ktos czy sa w czestochowie jakies kluby czy koła fotograficzne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Fotkapsotka Re: koło fotograficzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 16:57
      Kiedyś było koło nie wiem czy jeszcze jest w lokalu PTTK w Alejach (koo Jałowca)
      • Gość: Fotka psotka Re: koło fotograficzne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 17:00
        Koło miało swoje spotkania w poniedziałki ok. 18.00. Przychodzili tam
        przeważnie starzy fotograficy i popychali pierdoły. Takie koło emerytów. Młodzi
        ludzie chodzili okazjonalnie. Może do tej pory coś się zmieniło pytaj w biurze
        PTTK.
    • Gość: niki Re: koło fotograficzne IP: 212.160.108.* 17.10.05, 21:31
      Perawdopodobnie nie ma.
      • Gość: Rafik Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 11:23
        Też, kiedyś interesowałem sie tym tematem i w naszym mieście nie ma takiego
        koła. Wobec tego mam propozycję. Może zorganizujmy coś takiego, spotkania osób
        zainteresowanych fotografią. Moglibyśmy wymieniać doświadczenia, organizować
        plenery. Wiem, że takie kluby działają min. w Warszawie, Wrocławiu i doskonale
        dają sobie radę.
        • afekt Re: koło fotograficzne 18.10.05, 12:22
          Jestem za. Czekam na propozycje :)
          • Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:58
            ja rowniez, chociaz sprzet mam amatorski jak narazie ale warto podłapac troche
            teorii :], moze na poczatek pasowalo by zalozyc jakies grono na grono.net, albo
            na szybko forum na fora.pl zeby zgromadzic tam zainteresowanych a dopiero potem
            planowac jakies spotkania itp???
    • Gość: pastel Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 12:58
      Spokojnie Panowie ;)

Udajcie się do Miejskiego Ośrodka Kultury na ul. Ogińskiego.
      Tam skupiają się częstochowscy fotograficy.
      Napewno przygarną do siebie młodych zapaleńców ;)
      Kiedyś było kółeczko w Domu Kultury "Hutnik" na Rakowie, ale wątpię by przetrwało do tej pory (kiedyś sponsorowała to Huta).
      Jednak w MOKu możecie naprawdę wiele się nauczyć i poznać ciekawych ludzi.
      Tam jest wyższy poziom niż w typowych amatorskich kółkach zainteresowań.

Pozdrawiam i życzę wiele radości z zabawy światłem.
      Pastel.
      • Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 13:34
        heh, tak tylko podejzewam ze jednak wstepujac do takiego kola profesjonalistow
        trzeb miec jakis bagaz doswiadczen albo chociazby sprzet ktory nas nie
        ogranicza w zaden sposob, a z tym juz gorzej :D proponuje jednak utworzyc grupe
        mlodych pasjonatow i starac sie samemu przecierac szlaki, jak beda ze 3
        pozytywne glosy w sprawie utworzenia forum na probe to skrece je wieczorem,
        gdyby sie rozwinelo(bo trzeba zakladac ze moze sie nie udac, ale przynajmniej
        bedzie wiadomo czy oplaca sie angazowac w naszym miescie w taki projekt)
        niebedzie problemem postawienia go od nowa na stabilnym serwerze itp.
        • Gość: rafik Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 14:48
          Jestem za.
          • Gość: wlodec Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 19:10
            Ja tez jetem za !
    • singielek1 Re: koło fotograficzne 18.10.05, 17:34
      A co z Częstochowskim Towarzystwem Fotograficznym ?
      Czy istnieje jeszcze ?
    • Gość: kazik Re: koło fotograficzne IP: 212.160.108.* 18.10.05, 20:15
      A jaką przewidujecie granicę wiekową?
      • Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.05, 22:39
        no to jeszcze jeden glos za i mozna cos myslec:) (reszte sie dogada juz an
        forum),hhmm granice wiekowa?? tzn narazie to mysle zebysmy skrecili i
        rozkrecili troche forum, zobaczy sie jakie bedzie zainteresowanie itp, wymiana
        doswiadczeniem, jakeis porady itp, a co potem to sie okaze, jak dla mnie wiek,
        płec itp. nie gra roli wiec ne stanowi problemu. Pozdrawiam
        • Gość: ja Re: koło fotograficzne IP: *.man.czest.pl 19.10.05, 08:13
          Na razie piszę za męża bo on uwielbia fotografować.Stawia w tym pierwsze
          kroki.Myślę,że podsunę mu wasz wątek.
          Jutro będzie w domu to dam mu do poczytania.
          • Gość: Nie_uwzgledniony Re: koło fotograficzne IP: *.bis / 212.244.80.* 19.10.05, 10:12
            Ja tez jestem za. Sledze ten watek. Jak sie cos rozwinie to chetnie przystapie -
            i rowniez jestem za tym, aby nie bylo to kolo juz zaawansowane.. pozdro
            • Gość: Rafik Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:10
              No to co, zaczynamy?
              • Gość: mets Re: koło fotograficzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 14:34
                zapraszam tutaj: www.swiatprzezobiektyw.fora.pl ,czekam na Wasze
                propozycje działow, czy ogolna koncepcje funkcjonowania forum, no i zapraszam
                do rejestracji :) całosc ogarne dzis wieczorem odnoszac sie do Wspolnych
                ustalen, wiec dalszy ciag dyskusji proponuje przeniesc na nowe forum:)

Pozdrawiam.
                • Gość: Nie_uwzgledniony Re: koło fotograficzne IP: *.bis / 212.244.80.* 20.10.05, 23:45
                  Podbijam.

www.swiatprzezobiektyw.fora.pl
    • Gość: Fotografik amator Właśnie że jest..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.05, 13:41
      Jest napewno koło fotograficzne i prowadzi je / uczestniczy w nim Pani
      Kozakowska.

Super osoba i fotograf

• Gość: mets START! - otwarcie forum! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.05, 00:59
        Witam i Zapraszam wszystkich do pisania na forum, ostatnie poprawki sa na
        ukończeniu, mam nadzieje ze projekt sie rozwinie i przetrwa. W duzej mierze
        zależy to od nas samych więc licze rownież na wasze zainteresowanie i
        zaangażowanie, prosze o zapoznanie sie i przestrzeganie regulaminu, mam
        nadzieje ze jak narazie od strony merytorycznej jak i technicznej wszystko jest
        ok :)

Zróbmy coś w tym miescie całkiem sami, bez wkładu motywów prawnych typu
        administracja osiedla czy szkola jakastam...

Pozdrawiam i czekam na odzew :)
        • Gość: Gleen Close Re: START! - otwarcie forum! IP: *.bis / 212.244.80.* 21.10.05, 17:34
          Podbijam. Zapraszam na forum.
          • afekt Re: START! - otwarcie forum! 21.10.05, 18:08
            niedługo wpadnę :)
            • Gość: Gheorge Hagi Re: START! - otwarcie forum! IP: *.bis / 212.244.80.* 23.10.05, 08:36
              Zapraszam na forum, bedzie ciekawie

• Gość: Foto_amator Re: START! - otwarcie forum! IP: *.bis / 212.244.80.* 03.11.05, 11:38
                Mnie sie podoba na forum, przyjemne towarzystwo
                i co najwazniejsze
                jutro pierwszy plener!!!

zapraszam

• Gość: stella Re: koło fotograficzne IP: *.zanet.pl / 217.153.211.* 03.11.05, 12:49
      to raczej nie do końca to,czego szukasz, ale wiem, że dawniej w spółdzielni
      mieszkaniowej na 1000leciu prowadzone były różne zajęcia, m.in. fotografia...
      nie było to koło ani klub, można było po prostu indywidualnie umawiać się z
      nauczycielem, który tłumaczył podstawy fotografii (od budowy aparatu i zasady
      działania), oceniał prace, uczył także wywoływania w zdjęć w ciemni itp. sama
      jestem ciekawa czy coś takiego nadal istnieje (spółdzielnia jest chyba na
      Nałkowskiej). jeśli ktoś zainteresowany nauką od podstaw dowie się czegoś
      więcej,proszę o info :)
      pozdrawiam
      • Gość: Fotograf-amator Zdjecia z Sokolich Gor i Olsztyna!! IP: *.bis / 212.244.80.* 09.11.05, 14:54
        Juz po pierwszym plenerze SPO!
        Zapraszamy do ogladania zdjec:

www.swiatprzezobiektyw.fora.pl/viewtopic.php?t=43
        www.swiatprzezobiektyw.fora.pl/viewtopic.php?t=44
        mozna sie bardzo duzo nauczyc!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka