Dodaj do ulubionych

STRACH przed Kaczorami i PiS - em

IP: *.trustnet.pl 27.10.05, 12:18
czytam na forum bardzo drwiące i nieprzychylne wypowiedzi na temat przyszłego
mieszkańca belwederu, na temat wygranej partii, i zastanawiam się co was tak
przeraża w ich postępowaniu przecież na dobrą sprawę nic jeszcze nie zrobili,
czego się boicie, wygląda to tak jakby na naszą wspaniałą krainę miała spaść
jakaś zaraza klątwa czy wszystkie plagi egipskie.
Obserwuj wątek
    • Gość: szcz Re: STRACH przed Kaczorami i PiS - em IP: *.czestochowa.agora.pl 27.10.05, 12:29
      Jaki mieszkaniec Belwderu? Od czasów Lecha Wałęsy prezydenci RP mieszkają
      w Pałacu Namiestnikowskim przy Krakowskim Przedmieściu. To wypada wiedzieć.
    • Gość: Andy Re: STRACH przed Kaczorami i PiS - em IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:45
      Boją się komuszki i ubeki bo kończy się ich świat....16 lat robili co chcieli...
      • Gość: obiektywny do Andego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:42
        ja mysle, ze jest to strach przed tego typu oszolomami jak Andy, ktorzy moga byc
        utozsamiani z Kaczynskimi.

> Boją się komuszki i ubeki bo kończy się ich świat....16 lat robili co chciel
        czyli zgodnie z ta bzdurna wypowiedzia komunizm u nas panuje od 1989 roku, a to
        ciekawe hahahahahaha
        Andy ty z ksiezyca sie urwales ?
    • Gość: kurz Re: STRACH przed Kaczorami i PiS - em IP: 82.160.8.* 27.10.05, 14:05
      Gość portalu: gąsior napisał(a):
      ....>i zastanawiam się co was tak przeraża w ich postępowaniu przecież na dobrą
      sprawę nic jeszcze nie zrobili,

Mysle, ze (z wylaczeniem sztucznie kreowanej ansy) ludzie generalnie obawiaja
      sie radykalizmu dosc charakterystycznego ostatnio dla PiS.
      Zwyczajnie maja niedobre skojarzenia z postulowanym przez te partie
      powolywaniem czerezwyczajek do spraw......
      Jesli do tego dolozyc styl kampanii prezydenckiej, te wszystkie pogrozki typu
      "jak oni wyciagna haka to my na nich tez" -to zle rokuje.
      Mnie osobiscie, ten ostatni argument kazal ponownie spojrzec na PO i PiS z
      punktu widzenia rozdzwieku pomiedzy wizerunkiem transparentnosci i
      praworzadnosci a etuka postepowania strategow obu partii.
      Razi mnie jesli ktos mowi, ze jest uczciwy a zarazem dodaje ze ma haki na
      przeciwnika.
      Skoro cos ktos o kim wie, niech to ujawnia od razu, w przeciwnym wypadku
      swiadczy to o sklonnosci do manipulacji i wyrachowania. A taki styl
      politykowania juz znamy, niestety z niedobrych doswiadczen.

Dla mnie w zlym stylu byl stachanowski meldunek o wykonaniu zadania partyjnego.
      Podobnie jak postawa ze zwyciezca bierze wszystko. Nie o to chyba niejakiemu
      Monteskiuszowi chodzilo.

pozdrawiam
      kurz

PS.Pozyjemy, zobaczymy.;)
      • Gość: Pit Re: STRACH przed rządzą władzy Kaczorów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 17:56
        Tak zachłanni ludzie nie powinni rządzić naszym krajem. To jest już po prostu
        tragiczne, że Andrzej Lepper jest po raz pierwszy górą, że Kaczyński działa z
        jego mandatem i mandatem Romana Giertycha. Polska się zapadnie, jeśli te rządy
        dojdą do skutku, mam nadzieję, że Platforma Obywatelska pokaże, że nie jest
        głupia i nie wejdzie do rządu z PiS'em, bo głosowałem na PO i nie chcę, żeby
        partia na któą oddałem głos była zapleczem mandatowym dla bandy kaczorów.
        • Gość: Andrzej Re: STRACH przed rządzą władzy Kaczorów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:07
          czytając widać jaki jesteś głupi Po powonno wejść do Rządu czemu nie weszli bo
          mają za mało stanowisk i pogniewali się na nas obywateli że przegrali wybory
          wszystkie. Bardzo fajnie ale to PIS wygrał wybory więc nie może rzżdzić PO ale
          mogą się pokazać że coś potrafią i czekać do następnych wyborów ale nie chcą
          teraż prawie wszystko i popieram PIS w tych działaniach wy wygraliści te wybory
          a PO niech się pocałuje jak niechce koalicji
          • afekt Re: STRACH przed rządzą władzy Kaczorów! 27.10.05, 20:00
            ktos zrozumiał o co chodziło mojemu przedmówcy ?? :)))))))
          • Gość: ZZ Re: STRACH przed rządzą władzy Kaczorów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:11
            czytam twoj post i Andrzeju i zastanawiam sie czy ty naprawde tak niewlasciwie
            interpretujesz aktualna sytuacje polityczna czy jestes takim wyrachowanym
            manipulantem ?. A moze to ignorancja polityczna. W kazdym cywilizowanym kraju
            duze partie polityczne wchodza w koalicje by utworzyc rzad (tak np. CDU+SPD).
            Wladza nie jest koncenttrowana w rekach jednej partii bez wzgledu na jej status.
            PO slusznie przerazone jest radykalnymi poczynaniami PiS prowadzacymi do
            wszechwladzy. To juz przerabialismy byc moze za mlodziutki jestes (a to
            wnioskuje po formule twego postu i terminologi typu "obrazaja", "pocaluja" to
            nie piaskownica) by pamietac "slynne" czasy "jedynie slusznej" partii PZPR. PiS
            kontruje skutecznie wszelkie proba zaistnienie PO, marszalkiem zostal zausznik
            Rydzyka, vice marszalkiem -partyjni przyjaciele -Lepper. Spor o Niesiolowskiego
            jest spektakularnym przykladem totalitaryzmu jaki nam zafunduja Kaczki z nowej
            paczki. Taak,..., proponuja rzekomo rozwiazanie "kompromisowe" polegajace na
            poszerzeniu ilosc vice w senacie. Hahahaha
            A rzekomo Kaczynski deklarowal redukcje zbytecznych stanowisk zarowno w
            administracji jak i rzadzie i organach ustawodawczych Brawo popieraj PiS. Tylko
            generuj argumenty, :)) rzeczowe i trafne
            inwektywy nie sa elementen dyskusji wsrod ludzi myslacych. A ty myslisz Andrzeju
            prawda ???
          • Gość: ZZ do Andrzeja -troche rozwagi chłopczyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:12
            czytam twoj post i Andrzeju i zastanawiam sie czy ty naprawde tak niewlasciwie
            interpretujesz aktualna sytuacje polityczna czy jestes takim wyrachowanym
            manipulantem ?. A moze to ignorancja polityczna. W kazdym cywilizowanym kraju
            duze partie polityczne wchodza w koalicje by utworzyc rzad (tak np. CDU+SPD).
            Wladza nie jest koncenttrowana w rekach jednej partii bez wzgledu na jej status.
            PO slusznie przerazone jest radykalnymi poczynaniami PiS prowadzacymi do
            wszechwladzy. To juz przerabialismy byc moze za mlodziutki jestes (a to
            wnioskuje po formule twego postu i terminologi typu "obrazaja", "pocaluja" to
            nie piaskownica) by pamietac "slynne" czasy "jedynie slusznej" partii PZPR. PiS
            kontruje skutecznie wszelkie proba zaistnienie PO, marszalkiem zostal zausznik
            Rydzyka, vice marszalkiem -partyjni przyjaciele -Lepper. Spor o Niesiolowskiego
            jest spektakularnym przykladem totalitaryzmu jaki nam zafunduja Kaczki z nowej
            paczki. Taak,..., proponuja rzekomo rozwiazanie "kompromisowe" polegajace na
            poszerzeniu ilosc vice w senacie. Hahahaha
            A rzekomo Kaczynski deklarowal redukcje zbytecznych stanowisk zarowno w
            administracji jak i rzadzie i organach ustawodawczych Brawo popieraj PiS. Tylko
            generuj argumenty, :)) rzeczowe i trafne
            inwektywy nie sa elementen dyskusji wsrod ludzi myslacych. A ty myslisz Andrzeju
            prawda ???
      • Gość: Wlodek Re: STRACH przed Kaczorami i PiS - em IP: *.vf.shawcable.net 28.10.05, 05:08
        Odpowiadasz na :
        Gość portalu: kurz napisał(a):

Milo mi Cie znow czytac kurzu..

> Zwyczajnie maja niedobre skojarzenia z postulowanym przez te partie
        > powolywaniem czerezwyczajek do spraw......

A to jest ciekawe z drugiej strony, bo przynajmniej czesc z Kaczych wspolnikow
        zderzyla sie w dosc niedawnej przeszlosci ze spadkobiercami czerezwyczajki...

> Jesli do tego dolozyc styl kampanii prezydenckiej, te wszystkie pogrozki typu
        > "jak oni wyciagna haka to my na nich tez" -to zle rokuje.

W tym przypadku wyszla na wierzch wredna natura Kaczorow...
        Nie wierze, ze to co spreparowali z Kurskim do kupy nie bylo do konca
        wyrezyserowane.
        I kilka innych sztuczek tez... ale za raz upuszczona krew dlugo sie placi...
        Zaczac wojne w rodzinie latwo, ale jej skutki dluuugo sie leczy.
        A Kaczory nie uderzyly w platformersow raz, co moznaby uznac za nieelegancki
        wybryk, ale uznaly, ze trzeba ich wdeptac w ziemie, czy zatopic, jak to
        elegancko zapodal Rydzyk... Takich numerow nie robi sie bezkarnie kolegom z
        jednego srodowiska dawnej opozycji..
        Wladze mozna zdobyc, ale utrzymanie jej, to o wiele trudniejsza sprawa, tym
        bardziej, ze Kaczorom juz nikt nie zaufa [a w skutecznej polityce jednak jakas
        minimalna doza zaufania jest pozadana] , jesli beda zawierac jakies sojusze, to
        jedynie taktyczne i wyrachowane. Przeciw komus, a nie wspolnie dla osiagniecia
        celu.. Teraz trzeba sie plaszczyc przed Lepperem i Giertychem.
        I to, musze przyznac, mnie sie osobiscie podoba...
        Platformersom klaps tez byl potrzebny, choc moze nie takie mordobicie, jakiego
        doswiadczyli. Kto wie, czy sejmu nie przegrali przez wyglupy OMC "premiera"
        Rokity brzydko nadajacego na Mazowieckiego i kolegow z dawnej UW, ktorej byl
        prominentnym dzialaczem... Do tego doszedl jego kumpel z Krakowka kablujacy
        brzydko na Powroznika... Co calkiem przytomnie wykorzystal mniejszy Kaczor.

Osobiscie od wielu lat nie lubie Kaczorow i ich zaplecza... Ich dzisiejsze
        klopoty nie budza we mnie wspolczucia...
        Twoje oceny sa zupelnie zbiezne z moimi. Mam jednak ten komfort, ze moge sie im
        przygladac z dystansu i traktowac jak calkiem dawnymi czasy rozgrywki
        pokerzystow pod kasztanem w parku na Zawodziu. Z tym, ze chlopaki w porownaniu
        z Kaczorami byli prawdziwymi dzentelmanami. Slowo daje:)))

Najlepszego
        Wlodek
        ps I cus" za Kwsniewskim wesze przedterminowe wybory.. Najpozniej w ciagu roku.
        Ciekawe, czy mi sie sprawdzi:))
        • Gość: do ZZ Re: STRACH przed Kaczorami i PiS - em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 12:15
          wiem co piszę jeśli PO chce odegrać dobrą rolę w Polsce i dla Polaków niech się
          nie odwreacac plecami . Tusk powinien przyjąć stanowisko Marszałka przegrał
          wybory a i tak miałby władze a nie schodzić do cienia dając argumenty do gry
          diabłowi rokicie tak jak pisałem startował na tyle foteli i je przegrał polacy
          wybrali Kaczorów i niech się PO pogodzi są drugimi sprzypcami ale widać byli
          już pewni co do pierwszych. Tu chodzi o nas i polaków swoje właściwe sprawy
          można nagłaśniać z fotelo za kierowcą a nie wysiadać z samochodu dużo PO
          obiecywało i na obiecankach się skończyło to karierowicze
          • Gość: ZZ Andrzeju jednak nie wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 13:12
            > wiem co piszę jeśli PO chce odegrać dobrą rolę w Polsce i dla Polaków niech się
            >
            > nie odwreacac plecami . Tusk powinien przyjąć stanowisko Marszałka przegrał
            > wybory a i tak miałby władze a nie schodzić do cienia dając argumenty do gry
            Jednak nie wiesz ale postaram sie ciebie wyprowadzic z tego blednego przekonania.
            W ramach wczesniejszych ustalen i zalozen PO podana zostala kandydatura
            Komorowskiego. Tusk w takim przypadku nie mogl przyjac laski marszalkowskiej i
            nie wynywnikalo to z tak infantylnych przeslanek jakie ty tu okreslasz.

> diabłowi rokicie tak
            to nie bajka kolego lecz dyskusja

>jak pisałem startował na tyle foteli i je przegrał polacy
            ile tych foteli bylo ? A pamietasz czasy kiedy to PiS i kandydat na prezydenta z
            ramienia tej pratii wycofal sie ? Tak mowie o Kaczynskim, ktory przy niskim
            poparciu w poprzednich wyborach musial odsunac sie w cien.

> wybrali Kaczorów i niech się PO pogodzi są drugimi sprzypcami ale widać byli
            > już pewni co do pierwszych.
            jakimi skrzypcami skoro PiS opazernie przejmuje wszystkie urzedy. Otworz szerzej
            oczy kolego
            > można nagłaśniać z fotelo za kierowcą a nie wysiadać z samochodu dużo PO
            > obiecywało i na obiecankach się skończyło to karierowicze
            ty chyba partie pomyliles. Partia rzadzac jest PiS zatem jak PO ma wywiazywac
            sie ze swoich obietnic.
            >kaierowicze
            argimenty nie inwektywy. Na tym polega merytoryczna dyskusja a nie populistyczna
            propaganda

Chyba, ze wprowadzimy korekte w ostatnie twoje zdanie
            > "dużo PiS obiecywało i na obiecankach się skończyło

troche inaczej ale jakby bardziej realniej
            pozdrawiam

• Gość: kazik Re: STRACH przed Kaczorami i PiS - em IP: 212.160.108.* 28.10.05, 12:51
      Do Gąsiora.Tego się boimy, że jeszcze nic nie zrobili,a już weszli na stołki, i
      dalej będzie nic.Jak będzie nic -to będzie dobrze-oby nie gorzej.
      • Gość: UR Re: STRACH przed Kaczorami i PiS - em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.05, 17:54
        Kazik jesteś cudowny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka