Dodaj do ulubionych

SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA GRAĆ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 23:56
W dniu 08.01.2006 r. odbędzie się w Częstochowie XIV Finał Wielkiej Orkiestry
Świątecznej Pomocy.
Organizacją oraz przeprowadzeniem publicznej zbiórki pieniędzy, a także imprez
towarzyszących zajmie się Sztab XIV Finału Częstochowa.
Odpowiedzialnym za działanie sztabu jest jego koordynator Jakub Kulik.
Sztab tworzy 20 wolontariuszy, są to uczniowie szkół ponadpodstawowych oraz
studenci częstochowskich uczelni.

Sztab mieści się w Częstochowie, ul. Bohaterów Getta 1/3 [wejście do piwnic
od strony ul. Warszwskiej].
Rozpoczęcie działalności biura 07.11.2005 r., będzie czynny od poniedziałku do
piątku w godzinach 16:00 – 20:00.

Cały dochód uzyskany w zbiórce publicznej w dniu 08 stycznia 2006 roku podczas
XIV Finału przeznaczony zostanie, zgodnie ze statutową działalnością WOŚP:

“DLA RATOWANIA ŻYCIA DZIECI POSZKODOWANYCH W WYPADKACH, W TYM NA NAUKĘ
UDZIELANIA PIERWSZEJ POMOCY”

Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do wzięcia udziału w zbiórce
pieniędzy w charakterze wolontariuszy.
Przy wypełnianiu ankiet potrzebne będzie zdjęcie legitymacyjne, dokument
tożsamości [dowód osobisty, legitymacja szkolna lub paszport] oraz numer PESEL.

Osoby niepełnoletnie będą musiały dostarczyć dodatkowo zgodę prawnego opiekuna
/rodziców/ [druk można otrzymać w sztabie] Ankiety przyjmujemy w
nieprzekraczalnym terminie do 16.12.2005 r.

Wkrótce zostanie otwarta nasza strona internetowa pod adresem
www.wosp.czest.pl , kontakt e-mail wosp@wosp.czest.pl, wkrótce będzie
mozna do nas zadzownić ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: tgg Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 00:45
      czy to znów przybudowka młodziezówki?>
      • Gość: RObert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 10:01
        Nie to że tak powiem "stara" ekipa ;-) tylko nowe miejsce i standardowo nowy
        wszef ;-) zapraszamy od poniedziałku... strona www sie własnie robi
        www.wosp.czest.pl
        • Gość: ja Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:16
          No tak nowe miejsce stary sztab i to samo dziadostwo z koncertami.Jedyny plus że pieniądze ida do dzieciaków. Uważam że powinien być drugi sztab który by pokazał że go też stać na zrobienie czegoś lepszego.Oczywiście nie mówie że w tym roku bo już sie nie opłaca ale w przyszłym zorganizuje napewno.Kiedyś byłem w sztabie i wiem jak to wygląda.Ciekawe jakie znane zespoły będą.
          • Gość: nowy Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 20:49
            Jest drigi sztab w merkurym i przewodniczącą jest Iwona Stachowicz. Tu jest lista sztabów www.wosp.org.pl/14final/lista_sztabow.php
            • Gość: Robert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 21:47
              Te "ja" skoroś taki twardziel to się podpisz a nie jakies obiekcje tu wysywasz !
              na mnie osobiscie cos co jest niepodpisane nie robi specjalnego wrazenia wiec
              nie męcz się pisaniem.

Co do drugiego sztabu to owszem jest. ja pisze o sztabie naszym. jesli ktoś ma
              ochote może iśc tam.

Osobiscie prywatnie uwazam że dwa sztaby w czestochowie to już tłok ale wiem że
              "ja" wie lepiej bo kiedyś był ;-)

pozdrawiam i zapraszam na getta od poniedziałku ;-)
            • Gość: Robert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 21:53
              A w sprostowaniu to IZABELA... a pozatym Pani Izabela jest jedynie placami,
              telefon w liście sztabów jak i wszystkim kieruje Pan Marek Pecl [o ile dobrze
              pisze nazwisko]
              • Gość: ja Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 22:45
                Robert ja wiem co to za wasz sztab.Zobaczymy jakie gwiazdy sprowadzicie i wtedy będe krytykował. Tak masz racje że dwa sztaby za dużo ale ktoś na to pozwolił. Uważam, że jednak od czasu do czasu powinni pozwolić nowemu sztabowi. Skoro Jurek Owsiak pozwolił ale również ktoś w Częstochowie.Jesli w tym roku będzie któryś z dwóch sztabów będzie do kitu to będe wtedy krytykował. Wrzucić napewno wrzuce pieniążki dla dobra dzieciaków.
                • Gość: RObert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 10:25
                  TO może ja tak... stanowisko oficjalne fundacji jest takie że w jakimś mieście
                  np. Częstochowie może byc i nawet 10 sztabów... naszczęście osoby które o tym
                  decydują mają świadomość że jest to głupie... żeby akurat w częstochowie było
                  więcej niż jeden. bo co innego warszawa gdzie sztab się robi na dzielnice ;-)
                  ale np. w zabrzu co roku są 3... a mniejsze miasto od naszego.

Ale sądzę że to my powinniśmy decydować ile tych sztabów będzie... sam miałem
                  przyjemność być szefem przez jeden rok i uważam że dobrze spełniłem swój
                  obowiązek . jednocześnie wiem też że sztab nigdy nie odrzucał propozycji ...
                  chęci tworzenia imprez pod jego patronatem itd. itp. no chyba że dana osoba bądź
                  tez grupa osób dała tzw. ciała no i trzeba było zakończyć z nimi współprace.
                  Nikt nie rozpatruje tego w kategoriach ja go lubie czy nie... można kogoś nie
                  lubić a może robić fajową impreze więc niech on ją robi a naszym zadaniem jest
                  jak najlepiej mu w tym pomóc zarówno kontaktami jak i radą.

Sądzę że należało by się zastanowić dlaczego w sztabie nr 2 albo w zasadzie nr1
                  bo pierwsi mieli zgode szefem jest Pani Izabela a kieruje Pan Marek ? i czemu to
                  Pana marka telefon jest telefonem szefa. Pisze tu bez złośliwości żeby było to
                  jasne chodzi mi jedynie o celowość takich działań czy chodzi o to że kilka lat
                  temu nasza ekipa zakończyła współprace z panem markiem ?

Co do koncertów itd. to szczerze powiem że wszystkim łatwo sie pisze, gwiazda
                  taka gwiazda taka... ale nikt z Was nie bierze pod uwage 20 ludzi którzy przez
                  te 3 miesiące naprawde poświęcają swój czas pieniądze na to aby zrobic finał aby
                  dzieciaki miały większe szanse. I uwierzcie mi ja jestem pełen szacunku do nich
                  za to co robia i czy będzie koncert czy nie będzie czy będą ZNANE gwazdy czy
                  częstochowskie kapele to i tak uważam że robią kawał dobrej roboty.

I przynajmniej cos tego styczniowego dnia się w tym mieście dzieje bo ogólnie w
                  ciągu roku cięrzko o jakieś większe wydarzenie ;-)

• Gość: ja Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 11:32
                    Robert zgadzam sie po części z tobą. Tylko dlaczego o naszym sztabie nic nigdy nie słychać w tv. Inne mniejsze miasta mogą być czy to w Katowicach czy w Warszawie.Gdzie indziej znane gwiazdy nawet te z Częstochowy chcą występować a u nas nie a dlaczego?.Raz byłem współorganizatorem i wiem że to ciężka robota i trzeba mieć do tego głowe a może za późno dostaje sie pozwolenia. Raz też zbierałem pieniądze do puszek a miałem być w sztabie. Później okazało sie że poprostu im to nie wyszło.Tak wiem, że nic nie jest prosto i wiadomo że liczy sie dobro dzieciaków.Jednak uważam że jednak ktoś powinien decydować ile u nas powinno być sztabów. W końcu jak będą dwie imprezy to nawet policja sie nie rozdwoi.Co do gwiazd może ktoś nie potrafi załatwić.Chętnie bym pomógł ale praca w sztabie a nie latanie z puszką. Takie coś mi starczy. Ile sie kiedyś najeździłem szukać sponsorów. Ja nie wiem który sztab sie pokłócił z którym. Poprostu w tym roku nie mam czasu i nie wziałem sie za organizowanie sztabu.Ja nie krytykuje żadnego sztabu ani waszego ani tamtego.Zobaczymy co będzie po.Tym razem będe biernym obserwatorem.Tak jak mówiłem mógłbym pomóc ale interesuje mnie praca w sztabie a nie chodzenie z puszką lub nawet na placu czy gdzie tam będą koncerty.Mam mmaluszka więc i transportem mógłbym służyć.
                    • Gość: Robert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 13:14
                      He ;-)
                      Jeśli chordzi o TV ;-) to już tłumacze bo to ciekawa sprawa więc przyjazd TVP
                      KATOWICE jakies 2 lata temu poinformowano nas że dla nich to są koszta i
                      kosztuje to 10 000 zł aby zrobić transmisje czy coś takiego nie dokonca wiem bo
                      nie ja sie tym zajmowałem ale sprawa wyglada mneijwiecej tak ;-( do katowic maja
                      blisko wiec są to mniejsze nakłady.

Co do gwiad wiele ci prowie prosto w oczy że oni tak zagrają ale jak będzie
                      telewizja... część gwiazd daje też takie rajdery których nie jesteśmy wstanie
                      spełnić bo owszem oni zagrają ale nawet charytatywnie musi być to sprzęt
                      najwyższej klasy... co oczywiście kosztuje i potrzeba na to sponsora bo my nie
                      dysponujemy tego typu funduszami.

Co do sztabu Pani IZABELI to nikt z nikim się nie pokłucił są pewne ustalnia ab
                      y zbiórka przebiegała pomyślnie aby kierowac sie tymi samymi kryteriami aby
                      puszki wyglądały tak samo [foliowanie] itp itd.

Co do "Ja" uczestniczenia w pracy sztabu... na chwile obecną mamy zamkniętą
                      ekipę ale jeśli się skontaktujesz z szefem to kto wie nie mnei o tym decydować.
                      Z doświadczenia wiem [nie mówie że ty] dużo osób wyraża chęć przynależności do
                      sztabu ale tylko dlatego aby powiedzieć znajomym "ja jestem w sztabie i jestem
                      fajny" niestety takie sytacjie też się zdarzały dlatego to starannie dobieramy
                      ekipe i nikt z nas nie robi na tym kariery czy coś.

powracając do tematyki imprez z tego co mi wiadomo policja nie ma na tyle sił
                      które mogła by dać aby zabezpieczyć dwie imprezy masowe jednocześnie np. pl
                      biegańskiego , hala polonia strzelam w tej chwili z miejscami. dlatego sądzę że
                      jedna duża impreza odbędzie się na pl. biegańskiego w tej chwili trwają starania
                      o uzyskanie zgody na organizacje imprezy masowej na pl. biegańskiego co jednak
                      jest dużym wyzwaniem i naprawde sporą liczbą papierków. naszczęście przychylność
                      urzędników i instytucji pozwala szybko uzyskać odpowiedź i niezbędne dokumenty.
                      • Gość: ja Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 15:05
                        A czy ja napisałem żeby telewizja przyjechała.Nie.Ja mówie że sztab powinien jechać do tv a myśle że nawet by nie zabronili..Więc skoro lista osób w sztabie zamknięta będe was oceniał biernie.Tak wiem,że policja nie ma na tyle siły.Co do imprez też sie zgadzam i nie wiem kto z kim sie pokłócił i mnie to nie obchodzi.Wiem ile to jest papierków i załatwiania bo mówie że pracowałem chwile. Ja wiem że sztab organizują ludzie którzy sie zamkną i są znani tylko sobie.Nie chce nikogo krytykować przed. Ja sie zastanawiam dlaczego ktoś nie chce dobrego człowieka do sztabu.Co do sponsorów też wiem jak sie zalatwia i tak samo co do gwiazd. A może nikt z waszych obu sztabów nie potrafi załatwić zespołu. Ja bym prawie załatwił Kasie Kowalską ale było o pare dni za późno. Skoro ktoś pozwolił na dwa sztaby to dlaczego sie nie połączycie. Odpowiedź prosta-poprostu sie nie lubicie.Tak jak mówiłem do puszki wrzuce napewno. A tak szczerze mówiąc nie wierze że będzie coś dobrego w tym roku.Chociaż w tamtym roku była IRA. Teraz nie miałem czasu na chodzenie i załatwianie spraw z orkiestrą.
                        • Gość: Robert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 15:33
                          Hmmm "JA" nie wiem kim jesteś ale prosze wyjaśnij mi skoro jesteś taki super jak
                          opisujesz [bo ja o sobie tak nie uwazam] ze załatwiasz to i tamto wiesz co i jak
                          ... to kurcze czemu już z nami nie działasz ? no bo takich super ludzi nam potrzba.

CO do listy sztabowiczów ona nigdy nie jest zamknięta napisałem że mamy już
                          skład ale mozna zagadać z szefem.

O koncerty w tym rokqu sie nie martw ;-) bedzie dobrze
                          • Gość: ja Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:29
                            Napisałem że w tym roku nia dałbym rady. W przyszłym roku nie ma sprawy. A tak a propo ciekawy jestem gdzie sie ogłaszaliście że przyjmujecie ludzi do sztabu bo ja nie widziałem.
                            • Gość: Robert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:52
                              Nigdy nie ogłaszamy to naturalny bieg zdarzeń ... ktoś przychodzi ktoś
                              odchodzi... jeden poleca drugiego i tak się to kręci.
    • Gość: xzx Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.org 06.11.05, 16:32
      ...........
      • Gość: ja Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 16:53
        Czekam na otwarcie waszej strony.Zobaczymy jakie tam informacje podacie. Ciekawe co sie znajdzie w prasie.
        • Gość: Robert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 17:04
          Hmm w czwartek stosowana informacja prasowa została złozona we wszystkich
          częstochowksich dziennikach... sądzę że GW, DZ, ŻC już w pon zamieszczą
          informacje. czestochowiak.pl juz się postarał zreszta jest naszym patronem
          internetowym.
          • Gość: Robert Re: SZTAB CZĘSTOCHOWA ;-) CZYLI ORKIESTRA ZACZYNA IP: *.trustnet.pl 07.11.05, 11:49
            No niestety prasa dość oszczędnie napisała o orkistrze czyli nic ;-) witamy w
            częstochowie ehh
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka