marthina 09.11.05, 13:48 co zrobic zeby tak ie szkudzil w domu?kwiatki,dywan pozaciagany,niby jest wesolo,ale.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eve_26 Re: kotek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 13:52 Trochę pomaga obcięcie pazurków, ale to działa tylko na zaciąganie i drapanie. Żeby nie łaził po stołach i nie przewracał kwiatków możesz spróbować ewentualnie przetłumaczyć mu łopatologicznie - klapsa w tyłek za każde przewinienie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: kotek 09.11.05, 14:04 lepiej nie rob tego sama.mozesz je uszkodzic gdy za daleko obetniesz.a na kocie swawole,drapanie,wsponanie kup swojemu koteczkowi taki specjalny pal owiniety sznurem do kupienia w sklepach zoologicznych albo popros kogos kto moze wykonac go sam:)gdyby mimo wszystko dalej mial ciagoty do mebli zwlaszcza tapicerowanych-przeganiaj,po jakims czasie ostrej walki powinien reagowac nawet na ostrzejszy ton glosu gdy zlapiesz go na goracym uczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
marthina Re: kotek 09.11.05, 14:08 no ja juz mam taki bal,ale on nawet do niego nie podchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: kotek 09.11.05, 14:10 wiec pokaz mu ze on jest do zabawy i drapania.a zeby lepiej podzialalo na koncu pala przypnij pinezka maly pomponik od czapki na sznurku.zycze milej zabawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadya Re: kotek IP: *.inds.pl / *.inds.pl 09.11.05, 18:43 mozesz mu sama obciac pazurki,ja obcinam mojemu i jest ok.tylko faktycznie nie za daleko.moj do takich zabawek jak pal tez nie podchodzi.przeganiaj go z mebli klapsem w tylek,po pewnym czasie nauczy sie.chociaz nie do konca.moj dalej czasem wariuje ale to jest do wybaczenia takiej slodkiej kuleczce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee kotek-szkodnik .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.05, 18:51 kotka szkodnika masz a wiec by byl grzeczny zrob mu "oddech zielonego smoka" :) na pewno kociatko bedzie grzeczne i wpatrzone w swa pania jak w zielonego smoka .. hehe pozdro ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruda Re: kotek przemiłe stworzenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.05, 22:00 Mam kilka kotów w domu i na podwórku............. I od lat opiekujesię tą futrzaną zgrają.............. Mam dla CIEBIE RADĘ............. Nie bij kota, karć go głośnym .....NIE WOLNO.......... Bądż stanowcza i konsekwentna.......... Jeśli bedzie trudno , nalej wody do butelki ze spryskiwaczem i po głośnym ...NIE WOLNO........... Użyj go ,tylko delikatnie............... Na pewno zrozumie i bedzie już miły.......... Drapakę mieć musi, jeśli nie bardzo mu się podoba ........ Posmaruj delikatnie, drapakę kroplami waleriana ............ Delikatnie..................... No i stanowczość.................... Koty to mądre, piękne i czyste zwierzeta............... Nasyp mu może piasku zamiast żworku ......... Kot musi pokopać........... Koty to indywidualiści ............. I pamiętaj jeśli kot i masz zamiar mieć domowego i nie znaczacego kątów.......... Wykastrój.......... Kotkę wysterylizuj............. Będą zdrowsi i hormonalnie spokojniejsi,,,,,,,,,,,, Pozdrawiam Ruda Odpowiedz Link Zgłoś