Dodaj do ulubionych

MPK - chamskie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:28
Kierowca przytrzasnął mnie w drwiach.!!! I co wy na to !!!???
Obserwuj wątek
    • Gość: HAM Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:29
      Po prostu MPk to hamy!!!
      • Gość: ggggaa Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 22:25
        a ja ma to gdzies dobrze ci tak
    • Gość: Pasazer Re: MPK - chamskie IP: 212.160.108.* 03.12.05, 14:32
      Najprawdopodobniej trafiles na zly dzien kierowcy...
    • Gość: seba Re: MPK - chamskie IP: 212.203.133.* 03.12.05, 14:49
      Mam nadzieję, że dałeś mu w pysk!
      • Gość: minty maxx Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 14:56
        A byłem świadkiem jak ostatnio tramwajarz miał zły dzień. Na odcinku Aleja
        Pokoju ruszył na światłąch z taką werwą że się babcie poturlały na koniec
        składu. Trzeba przyznać że ludzie z MPK mają ułańską fantazję...
        pzdr.
        • Gość: taka jedna Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 15:04
          Mnie 2 miesiące temu tramwajarz zamknął drzwi przed nosem, biegłam jak głupia
          żeby zdążyć (byłam wtedy w 7 miesiącu ciąży), płaszcz miałam rozpięty więc i
          brzuch było doskonale widać, ale cham chamem zostanie.
          • Gość: Tomek Re: MPK - chamskie IP: *.246.jawnet.pl 03.12.05, 23:52
            Takie sa skutki wychodzenia na przystanek na ostantnią chwile
    • Gość: Krzychu Re: MPK - chamskie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 03.12.05, 15:01
      I co my na to? Dobrze ci zrobił. Następnym razem będziesz wiedział jakie są
      skutki wchodzenia w zamykające się już drzwi:)))
    • devileq Re: MPK - chamskie 03.12.05, 15:24
      Mnie raz też :| i popsuł mi humor na cały dzień. Bardzo nie chciał, żeby udało
      się ludziom wejść środkowymi drzwiami. Szkoda tylko, że nie zauważył, iż nie
      wszyscy już wysiedli...
      W ogóle pomysł obowiązku wchodzenia TYLKO pierwszymi drzwiami jest delikatnie
      mówiąc nie najlepszy. Chyba tylko w Częstochowie coś takiego mogli wymyśleć
      • verbox Re: MPK - chamskie 03.12.05, 20:07
        Mam trochę inną opinię. O ile sam pomysł jest dobry, to sprawdzanie biletów (w
        MPK wbrew prawu przewozowemu) przez kierowcę zależy od jego usposobienia - raz
        sprawdzają, a raz nie. Dodatkowo zarząd coś wspominał o milionach
        zaoszczędzonych złotych - i ciekawi mnie, gdzie one są.
        • Gość: EDI Re: MPK - chamskie IP: *.com / *.strefa.com 03.12.05, 21:16
          Ciekawy jestem czy wszyscy tu piszący to inteligencja? Moim skromnym zdaniem
          nie wolno wszystkich wrzucac do jednego wora! Jak w każdym zawodzie są ludzie
          uprzejmi i kulturalni, ale i wśród nich znajdują się też czarne owce które psują
          reputację reszty pracowników.Takich ludzi powinno się eliminowac!!!.A co do
          sprawdzania biletów przez kierowców to ich rozumię,napewno za friko żaden z was
          by tego nie robił.
        • Gość: ma Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:19
          niedługo zobaczysz je na drogach
      • Gość: majka Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:18
        to jest bardzo dobry pomysł.Jakbyś pojeżdził po świecie to zobaczyłbyś jaka tam
        jest kultura ludzi ich temperament. Np w Anglii nikt nie wchodzi tylnimi
        drzwiami wszyscy stosują się do regulaminu a nie jak my polacy, którzy potrafia
        tylko wiecznie narzekać i nic więcej .Wiecznie żle. Pomyśl trochę logicznie a
        może to wreszcie zrozumiesz.
    • Gość: Leono Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 22:06
      MPK w Częstochowie to ewenement na cała Polskę,tylko u nas trzeba wsiadać
      przednimi drzwiami,niejednokrotnie musiałem ostrzegać znajomych z innych miast
      Polski,którzy odwiedzali te nasze miasteczko,żeby uważali na wrednych kierowców
      MPK,za każdym razem byli zszokowani wręcz, kto wymyślił tak durny sposób na
      rzekome zwiększenie wpływów z biletów.
      • Gość: raab Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.05, 23:05
        15 lat temu będąc w Opavie (wtedy Czechosłowacja)też byłem zszokowany
        tamtejszym wynalazkiem. Wsiadając do tramwaju- przednimi drzwiami- należało
        wrzucić do odpowiedniej skrzynki drobne za przejazd, dowcip polegał na tym ,że
        kierowca widział przez małe okienko,po swojej stronie, co pasażer wrzuca.
        Bilety miesięczne były takie jak u nas ,w formie legitymacji. Pomysł z
        wsiadaniem z przodu, nie jest zły. Muszą coś robić żeby radzić sobie z
        gapowiczami, widać ściągalność kar nie spełnia oczekiwań, a każdy chciałby
        jeździć nowymi,wygodnymi autobusami i tramwajami. Co do zachowania kierowcy,
        może pomylił powołania, i warto pomóc mu w zmianie pracy. Każdy autobus ma swój
        własny numer i jeśli do działu obsługi zaczną docierać skargi na konkretne
        zachowania kierowców z określonych tras i godzin, w końcu ktoś będzie musiał
        zareagować. Po co czekać na jakiś tragiczny wypadek spowodowany takim
        zachowaniem.
        Na dokładke apel do kierowców osobówek: dajcie tym gościom włączyć się do
        ruchu, przecież muszą jeździć według rozkładu ,a to nie jest łatwe nawet u
        nas.Stres ich zżera a Nervosolu pić nie wolno.
        • Gość: kierowca Re: MPK - chamskie IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.12.05, 23:39
          Nie sądzisz Raab, że ktoś w MPK będzie reagował na skargę chama (tak należy
          nazwać Zenusia), któremu zwisa ustalony porządek prawny. Gbyby Zenuś wsiadał,
          tak jak każdy dobrze wychowany pasażer, drzwiami, które są do tego
          przeznaczone, to by go nie ścisnęły:)
          • Gość: Zenek II Re: MPK - chamskie IP: *.34.pl / 80.51.236.* 03.12.05, 23:47
            Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Nie sądzisz Raab, że ktoś w MPK będzie reagował na skargę chama (tak należy
            > nazwać Zenusia), któremu zwisa ustalony porządek prawny. Gbyby Zenuś wsiadał,
            > tak jak każdy dobrze wychowany pasażer, drzwiami, które są do tego
            > przeznaczone, to by go nie ścisnęły:)

Dokładnie !!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=32945195&a=32965767
            • Gość: raab Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 00:36
              Fakt.Tyle,że przy poważniejszym wypadku, kłopoty może mieć ściskany i
              ściskający.
              Zgadzam się ,że porządek prawny rzecz święta,nawet w autobusie.Myślałem
              bardziej o biegnących ciężarnych i tym podobnych przypadkach.
              Przekaz do Zenka ,mógł być bardziej dyplomatyczny,miejmy wiarę w lotność umysłu
              ludzkiego.
      • kszyszek Re: MPK - chamskie 11.02.06, 10:43
        I tu się ogromnie mylisz !! Wsiadanie pierwszymi drzwiami i okazywanie biletu
        jest w całej sieci KZK-GOP i w wielu innych miastach w Polsce. Gorączkujecie
        się bardzo. Częstochowa była pierwszym miastem, które to wprowadziło, a inni
        tylko wzięli z nas przykład.
    • Gość: Zenek II Re: MPK - chamskie IP: *.34.pl / 80.51.236.* 03.12.05, 23:28
      Gość portalu: ZENON napisał(a):

> Kierowca przytrzasnął mnie w drwiach.!!! I co wy na to !!!???

A my na to sramy, bo cie Zenek w dupie mamy !!
      Naucz sie gamoniu wysiadać tak jak to inni robia i nie bedzie wtedy tematu.
      Zawsze jakiś gamoń przeciez musi sie znalesc co to sie zagapi, a pozniej wnet
      przez zamkniete drzwi chce wyskonczy. A dobrze ci tak, taxi na drugi raz
      zamawiaj a nie truj tu i nie wsadzaj dupy do MPK.
      • Gość: abc Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 07:32
        Czy MPK juz płaci tym co pasażerów obrażają?
        Złóź skarge a jeśli ci uszkodził odzież to do sądu
        Głupich pomysłów MPK starczy do wyborów PÓźniej wróci normalność
        • Gość: ma Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:22
          mądry to ty też nie jesteś
      • Gość: xxc Re: MPK - chamskie IP: *.org / *.org 04.12.05, 08:26
        Moim zdanie kierowca postapił słuszne co wiecej ja jestem zdanie ze MPK powinno
        jano i wyraznie okreslic zasady tzw. wsiadania pierwszymi drwiami albo pojc
        wzorem zagrnicy jeszcze dalej i wprowadzic dystrybucje biletów jedynie przez
        kierowców. Oto jak to powinno wygladca według mnie.
        1 - kierowca po podjechaniu na przystnek otwiera njpierw pierwsze drzwi -
        nastepuje wpuszczenie wsiadajacych po dokladnej kontroli biletów kasownik
        znajduje sie JEDYNIE PRZY PIERWSZYCH DRZWIACH.
        2 - jak wsiada wszyscy zostaj zamkniete 1 drzwi i otworzone zasygnalizowane 2
        lub 2 i 3 kierowca kontroluje przez lustrko proces wysiadania i zaraz jak
        wysiada wszyscy zamyka pozostale drzwi.
        Podobie rzecz powinna miec miejsce w tramwajach. Gwarantuje calkowita
        likwidajce gapowiczów.
        druga opcja to sprzedarz biletów 1 - razowych jedynie u kierowcy wzorem PKS
        kierowca ma specjlna masynke i sprzedaje bilety 1 razowe oraz kasuje bilety
        wieloprzejazdowe i kontroluje siecówki. Fak czas jazdy by sie nieco wydłuzyl
        ale bardzo niewiele a z czasem nstapilo by zdyscyplinowanie spoleczenstwa.
        Karzdy by wiedzal ze ma miec nszykowane drobne (kierowca nie wydaje reszty) i
        ma sie ustawic w kolejce do wejscia gwarantuje ze szybko by to szlo jak w
        zegarku. Wystarczy odrobna konsekwencji. A MPK było by do przodu o marze
        dystryburorów. W koncu tak funkcjonuje sprawa na wiekoszosci liniach prywatnych
        i w PKS -ie i jakos nikt nie narzeka.
        • temur23 Re: MPK - chamskie 11.02.06, 11:18
          Gość portalu: xxc napisał(a):

> Moim zdanie kierowca postapił słuszne co wiecej ja jestem zdanie ze MPK powinno
          >
          > jano i wyraznie okreslic zasady tzw. wsiadania pierwszymi drwiami albo pojc
          > wzorem zagrnicy jeszcze dalej i wprowadzic dystrybucje biletów jedynie przez
          > kierowców. Oto jak to powinno wygladca według mnie.
          > 1 - kierowca po podjechaniu na przystnek otwiera njpierw pierwsze drzwi -
          > nastepuje wpuszczenie wsiadajacych po dokladnej kontroli biletów kasownik
          > znajduje sie JEDYNIE PRZY PIERWSZYCH DRZWIACH.
          > 2 - jak wsiada wszyscy zostaj zamkniete 1 drzwi i otworzone zasygnalizowane 2
          > lub 2 i 3 kierowca kontroluje przez lustrko proces wysiadania i zaraz jak
          > wysiada wszyscy zamyka pozostale drzwi.
          > Podobie rzecz powinna miec miejsce w tramwajach. Gwarantuje calkowita
          > likwidajce gapowiczów.
          > druga opcja to sprzedarz biletów 1 - razowych jedynie u kierowcy wzorem PKS
          > kierowca ma specjlna masynke i sprzedaje bilety 1 razowe oraz kasuje bilety
          > wieloprzejazdowe i kontroluje siecówki. Fak czas jazdy by sie nieco wydłuzyl
          > ale bardzo niewiele a z czasem nstapilo by zdyscyplinowanie spoleczenstwa.
          > Karzdy by wiedzal ze ma miec nszykowane drobne (kierowca nie wydaje reszty) i
          > ma sie ustawic w kolejce do wejscia gwarantuje ze szybko by to szlo jak w
          > zegarku. Wystarczy odrobna konsekwencji. A MPK było by do przodu o marze
          > dystryburorów. W koncu tak funkcjonuje sprawa na wiekoszosci liniach prywatnych
          >
          > i w PKS -ie i jakos nikt nie narzeka.

Weź, chłopie, wybierz sobie w domu największą patelnię (albo wałek do ciasta) i p*** się nią z całej siły w łeb, bo Tobie to już chyba nic nie pomoże.
          Ciekawy jestem jak wyobrażasz sobie takie rozwiązanie, biorąc pod uwagę wielkość natężenia ruchu w autobusach miejskich. Oczywiście obowiązkowe kasy fiskalne, które drukują z szybkością karabinu maszynowego.
          PS. Każdy pisze się tak właśnie: KAŻDY.
    • Gość: Piastek Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 08:16
      Czy ktoś z was siedział na miejscu kierowcy autobusu? W lusterku widać tylko ok
      1-1,5 m od autobusu. Kierowca zamykając drzwi nie widzi osobnika dobiegającego
      z boku do autobusu. Można domniemać że mogła to być wina ewidentnie tego całego
      Zenona. Więc nie wydawałbym tak pochopnie wyroków na kierowcę.

Piastek
      • Gość: xxc Re: MPK - chamskie IP: *.org / *.org 04.12.05, 08:28
        Jakby wyszedł 2 minuty wczesnij i tak jak powinien podszedł do pierwszysch
        drzwi to nie było by problemu a tak jest sobie sam winien.
        • Gość: abc Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.05, 11:09
          Czyli jednak płaci!
          A kto by chcał jechać jeszce raz dłużej z takimi szopkami na przystankach
          Wożcie sie sami ale za swoje BEZ DOTACJI
      • Gość: ma Re: MPK - chamskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.05, 09:23
        zgadzam się z tym ale niektórzy tego nie rozumieją i nawet nie próbują tego
        zrozumieć
    • Gość: Gordon Thompson. Re: MPK - chamskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.05, 10:02
      a ja z kumplem ostatnio jechaliśmy do knajpy,przed przystankiem dajemy przycisk
      jak pan Bóg przykazał(w ostatnich drzwiach).a ten nie otwiera.no to co,na
      chamstwo trzeba odpowiadać chamstwem,rozdarliśmy ryje przez cały
      autobus,położył uszy po sobie i otworzył.na niektórych tylko podniesiony głos
      działa.
      • Gość: IKS Re: MPK - chamskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:58
        Ano.
    • Gość: olek Re: MPK - chamskie IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:45
      Gó.. buraku. Poprostu zasłużyłeś.
      • Gość: IKS Re: MPK - chamskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 12:59
        Przepraszam,ale nie rozumiem
    • Gość: Malak_Al_Rahim W obronie MPK - tak jakby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:18
      A ja dla odmiany podam taką historię. Autobus nr 19 nr. boczny 163 - piątek
      15.00 - na Orkana wsiada kobieta z psem na rękach - pies raczej średni niż mały
      i dosyc dziwnie wygląda na rękach ale.... Oczywiście ZERO kagańca i
      smyczy!!!!!!!!! na to pan kierowca kultralnie prosi o założenie psu kagańca i
      smyczy oraz o skasowanie biletu za psa. Babsko na to że absolutnie nie .
      Kierowca wyłącza silnik i mówi że albo ona kasuje bilet za psa i zakłada smycz
      albo autobus nie rusza. I co??!!!! Szanowi forumowicze atakujący kierowców [
      sam nie należę do zwolenników MPK] na kierowce leci stek wyzwisk od pasażerów
      typu - jedź ty kutasie, [ to było najłagodniejsze ]. Baba wyzwała go potwornie
      od wiejskich ćwoków i ch...ów i wysiadła. Niestety w tym wypadku to pasażerowie
      zachowali sie jak bydło!!!! kiedy kierowca egzekwował smycz i kaganiec dla ich
      dobra - żeby burek nie pogryzł. Niestety nic nie jest czarno-białe, jak sie to
      wielu wydaje.
    • Gość: jaś Re: MPK - chamskie IP: 83.238.168.* 12.02.06, 13:23
      Witam, ażeby się nie powielać:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=36413958&a=36667382
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka