Dodaj do ulubionych

Drogi w Czestochowie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:31
Jechałam teraz miastem z 1000lecia ponad 40 minut, jechało sie beznadziejnie,
Drogi nie odsnierzone, widziałam jeden pług! samochody stoją wpoprzek na
drodze, nie moga ruszyc zpod swiateł, masacra, na szczescie udało mi sie
szczesliwie dojechac na raków. Jest połowa grudnia a zima znowu zaskoczyła
Częstochowskich drogowców... :/ co o tym myslicie ? jechal ktos teraz w taka
pogode ?jakie macie odczucia ? :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dik Re: Drogi w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:34
      Ciebie też zaskoczyła
      • Gość: mysza Re: Drogi w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:36
        Mnie zaskoczyła miedzy innymi dlatego ze od poltora tygodnia posiadam dopiero
        prawo jazdy ! pierwszy raz w zyciu mialam okazje jechac w taka pogode, dodam ze
        sama!
    • Gość: Roman Re: Drogi w Czestochowie IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 19:36
      przejeżdzałem przed chwilą przez miasto-w czasie opadów.Fakt-jeździ się
      fatalnie,niebezpiecznie i baardzo wolno.Jak co roku jesienią drogowcy mówią że
      sa na zimę przygotowani i jak co roku-zima ich zaskakuje,za mało pługów,za późno
      wypuszczone w teren i stąd ten syf.
      • Gość: zibi Re: Drogi w Czestochowie IP: *.prenet.pl 18.12.05, 20:03
        bzdura, nawet najlepsze sluzby na swiecie zostalyby "zaskoczone" gdyby w ciagu godziny nasypalo 5 cm sniegu. Najpierw odsniezane sa glowne arterie miasta i tam plugi przejezdzaly
    • Gość: easy1965 Re: Drogi w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:03
      Mysza gratuluje Ci sukcesu,bylo ciezko naprawde.Ja ok.18,00 wracalem do
      Czestochowy ze Zlotego Potoku-to dopiero byla masakra.Widocznosc Konczyla sie
      na koncu maski,przez boczne odkrecone okno patrzalem gdzie jest
      pobocze,row.Drugi bieg i predkosc 10-20km/h.Od Olsztyna juz bylo
      przyzwoicie.Ale na Bugaju-znowy tragedia-TIR przy wyjezdzie na trase stanal i
      tak zostal,blokujac wyjazd
      • Gość: mysza Re: Drogi w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 20:58
        Dzieki easy1965 dla mnie to naprawde był wyczyn, posiadac prawko od tak
        ktorkiego czasu i poradzic sobie w takich warunkach :)przy Magnesie na Armii
        Krajowej Citroen C5 troche za ostro ruczył i wyladował na krawezniku ustawiajac
        sie wpoprzek drogi :/ akurat mialam pecha ze znajdowalam sie tuz za nim na
        sasiednim pasie, na szczescie dopiero powoli ruszałam zpod swiateł :) jazda w
        taka pogode to naprawde nielada wyczyn :)
    • Gość: Kierowca !!! Re: Drogi w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:00
      BO jedzic nie potraficie ! normalne ze jak napada w ciagu 2 godzin tyle sniegu
      to nikt sobie z tym nie poradzi !! nie tylko w czestochowie tak jest......
      Jak sie boisz MYSZA jezdzic po sniegu to llepiej kup sobie bilet miesieczny bo
      zima sie dopiero zacznie !
      Ja jakos jechalem 20km jak sypal snieg i dalem rade bez problemu ..... trzeba
      poprostu dostosowac pradkosc do warunków na drodze i jest OK ......
      Jak jechalem kolo OBI to widzialem jak pani w czapce na oczach i zaparowanymi
      szybami jak mleko ! cisnela na czerwonym przez cale skrzyzowanie ! chyba sie
      kobitce zima z latem pomylila .....
      A wiec jak sobie nie dajesz rady w takich warunkach to poco wsiadac do auta !
      • Gość: easy1965 Re: Drogi w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:07
        Ale po co tyle napastliwosci.Przeciez Mysza chce sie na naszym forum podzielic
        swoim malym sukcesem!!!Niech jezdzi jak najwiecej i w kazdych
        warunkach,oczywiscie ostroznie i z wyobraznia a napewno da sobie rade.Mysza nie
        przejmuj sie takimi opiniami i zycze sukcesow na drodze
        • Gość: Kierowca !!! Re: Drogi w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:15
          Mi nie chodzi aby kogos wyzywac itp.... tylko jak czytam ze dal kogos bylo
          wielkim wyczynem ze przejechal od polnocy na raków to jak dla mnie taka osoba
          nie powinna jezdzic w zime bo moze byc z tego wypadet itp .....
          Na drodze trzeba byc pewnym tego co sie robi ! Jestem kierowcą od 4 lat i wiem
          co pisze .....
          • easy1965 Re: Drogi w Czestochowie 18.12.05, 21:39
            Ludzie.Co w was wsepuje.Swieta niedlugo u u was tyle jadu.I "nauczyciel"jakis
            sie znalazl.A kierowca z 4-o letnim stazem to juz Hołek prawie!Nawet jesli
            mialbys 30lat stazu za kolkiem to nic nie usprawiedliwia zwyczajnego braku
            elementarnych zasad dobrego wychowania-wiesz o czym mowie?
            • Gość: Kierowca !!! Re: Drogi w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:48
              Wiem ale ty chyba nie wiesz oczy ja pisze !! a co 4 lata to myslisz ze
              malo .... ale jak wsiadlem po odebraniu prawka to nie chcwalilem sie na
              publicznym forum ze przejechalem z 1000lecia na raków a przy czym odrazu
              pisalem ze strasznie sie jechalo i starsznie sie balem

jak amsz jakis problem to daj znac ........

bo widze ze cwanaka udajesz a nigdy za kierownicą nie siedziales !
              • Gość: Kierowca !!! Re: Drogi w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:50
                Chyba jestes kolejna babą co sie nadaje do kuchni bo jak widze jak wiekszosc
                kobiet jezdzi to mnie krew zalewa !
              • easy1965 Re: Drogi w Czestochowie 18.12.05, 21:58
                Sluchaj"kierowco"-nie badz bardziej beznadziejny niz jestes w
                rzeczywistosci.Nie bede z toba prowadzil dyskusji,nie bede sie znizal do
                twojego poziomu-niestety niezbyt wysokiego-po co te inwektywy?Lepiej wsiadz do
                swojego 25-o letniego czarnego BMW i potrenuj troche w ciezkich warunkach jazde
                bokami.Acha pomysl o Swietach,oplatku.Nie stresuj sie niepotrzebnie,bo zlosc
                zle wplywa na urode
                • Gość: Kierowca !!! Re: Drogi w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:57
                  Beznadziejny to jest twój stary !
                  Akurat Bmk-i nie mam ale widze ze cie sciska bo dajesz z buta na piechote a
                  ktos kto ma beke to wsadza dupe i jedzie sobie !
                  Jak ktos nie potrafi jezdzic to niech nie jezdzi bo sie moze przejechac .....
                  O mój poziom sie nie mart daje rade :) A kim ty jestes ze masz taki poziom no
                  kim bo z twoich wypowiedzi nic nie wynika ......
                  nie chce mi sie z toba gadac bo mi cisnienie skaczejak czytam takich
                  napinaczy....

• Gość: józek frankenstein Re: Drogi w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 21:15
      odśnieżone a nie "odśnierzone" ty głąbie, dla ciebie powinny byc zaspy. tak
      jest wszedzie w kraju jak jest śniezyca p...
    • Gość: x Re: Drogi w Czestochowie IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:35
      Po 19 jezdzilem przez cale miasto, Kiedrzyn i dalej na polnoc. Zadnych problemow
      nie widzialem. Jechalem moze 40 kph ale jezdzi sie dobrze. Zwykly ubity, bialy
      snieg. Jak ktos oszczedza na oponach moze sobie narzekac. Po prostu zwykla zima
      i nie ma co na drogowcow zwalac bo wsio jest OK! Pewnie do rana wszystko usuna.
      Jedyna droga, co do ktorej moglem miec zastrzezenia to Ludowa na skrzyzowaniu z
      Kisielewskiego. Tam bylo troche wyslizgane, ale ABS nawet nie drgnal, gumy daly
      sobie rade.
      • Gość: grazej Re: Drogi w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:44
        wracałam z całą rodzinką z Katowic,kiedy rozbuchała się ta śnieżyca-było
        strasznie,Bogu dzięki że już jesteśmy w domku
      • Gość: Kierowca !!! Re: Drogi w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.05, 22:59
        Bo widac ze kierowca jestes a nie jakas niedzielna baba :) ja tez zimy sie nie
        boje ..... sie jedzie jak trzeba i tyle ...
        • Gość: Tatus Re: Drogi w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.05, 23:22
          synku idz juz spac,bo jutro o 8,00trzeba isc do szkoly.
          • Gość: mysza Re: Drogi w Czestochowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 14:56
            Wiecie co, niektorzy normalnie potraktowali moja wiadomosc,ale ktos taki
            jak "kierowca" wdg. mnie wogole nie powinien zasiadac za kółkiem,jesli Ci
            podskakuje cisnienie po zwykłej wypowiedzi easy proszacej o troszke kultury, i
            mniej jadu w wypowiedziach,to ja az sie boje co sie dzieje jak ktos przypadkiem
            Cie wyprzedzi! a nie daj boze zajedzie droge, za takie cos pewnie bys zabił, a
            co do mnie nie boje sie jezdzic w takich warunkach! ale posiadajac prawo jazy
            od nieco ponad tygodnia, taka jazda była nielada wyczynem.I nie chcialam sie
            tutaj niczym chwalic tylko zwrocic uwage ze naprawde sie ciezko jechalo.Za to
            dzisiaj rano juz wysmienicie,nie mowiac juz o tym co jest teraz :D teraz sie
            naprawde fajnie jezdzi :o) i dziekuje wszystkim tym ktorzy normalnie,i bez
            zadnego jadu potraktowali moja wiadomosc :) dzieki easy :)
            • Gość: lucio Re: Drogi w Czestochowie IP: *.21.pl / *.21.pl 19.12.05, 16:11
              Myszo nie przejmuj się głupimi tekstami nie dowartościowanych gości. Trzeba
              jeździc żeby sie nauczyć. Dobre sa cwiczenia, mozna pojechać gdzieś na jakiś
              parking i pocwiczyć: hamowanie z omijaniem przeszkody przyda się ale praktyka
              i koniec. A tak na marginesie kiedyś był "Zielony listek" teraz wszyscy to juz
              wytrawni praktycy (4 lata jeździ śmiechu warte). Tobie natomiast zazdroszczą
              że jesteś odważną kobietą a Oni mają kury domowe. Głowa do góry a noga
              delikatnie na gaz.
              lucio
              • Gość: Kierowca !!! Re: Drogi w Czestochowie IP: *.masterkom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 20:10
                Nie mam jadu tylko jak widze co sie dzieje na drogach to mnie krew zalewa nie
                mam nic do ciebie mysza tylko wiecej odwagi !! Bo z podejsciem takim jak
                napisalas na poczatku to kierowcy z ciebie nie bedzie...... Mysle jednak ze
                dasz rade :) i bedziesz smigac jak zawodowy kierowca :)

Dzisiaj widzialem jak gosc jechal na trasie autem przysypanym 50 gg sniegu !!!
                doslownie mial wyczyszczony skrawek przedniej szyby i jechal twardo a na dachu
                10 cm sniegu ....... przejechalem kolo goscia i pomachalem mu szczotką to chyba
                podlapał bo zjechal na stacje i zaczol czyscic auto....
                Chyba wiecie co by sie stalo jak by jechalo za nim jakies auto i by to wszystko
                spadlo z jego auta .......

Mysza nie gniewaj sie chcialem cie troszke poddenerwowac :) mysle ze dasz rade
                i bedzie z ciebie dobry kierowca .......

Pozdrawiam
    • Gość: misiekk Re: Drogi w Czestochowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 23:46
      Myszo...sa ludzie których cieszy Twój "mały" wyczyn...równiez ja ciesze sie że
      takie kobiety jak ty, radzą sobie za kólkiem ,a nie czekaja na przystankach jak
      inni piszący na tym forum..oby więcej było takich odważnych jak Ty.Jeździło sie
      źle, bo taka pora roku, drogowcy z lekka przysnęli, bo to juz tradycja, a
      pseudokierowcy dogryzają, bo za kierownica nie siedzą...DZIĘKUJE ZA UWAGE i
      POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka