Dodaj do ulubionych

Skandal z autobusami

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:29
Jestem za zwolnieniem ludzi rządzących w MPK. To co mnie dziś spotkało to
SKANDAL. Stałam od godz. 1810 do 1915 na przystanku Jana Pawła przy rondzie
Trzech Krzyży jak jedzie się w kierunku Pólnocy. Przez ten czas nie
przyjechał ani jeden autobus!!! A po drugiej stronie aż pięć jechało w stronę
Błeszna! W ciągu dziesięciu minut jechały dwa długie i jeden krótki (cały
PUSTY)! Za pięc minut znowu długi i za pięc znowu długi. w ciągu 20 minut
jechało pięć autobusów pod rząd w jedną stronę. CZy w tej firmie MPK nie ma
kogoś tsakiego co dyspozytor ruchu. Wystarczyłoby któryś z tych autobusów
zawrócić na Trzech Krzyży lub na lacu Daszyńskiego i nie jechałyby GESIEGO w
jedną stronę wioząc powietrze i tracąc paliwo, a ponad 20 ludzi z przystanku
nie marzłoby ponad godzinę na mrozie i padającym śniegu. ZWOLNIĆ
WSZYSTKICH!!! Co na to zarząd i szanowny Pan prezes????? Czekam na odpowiedz
panie prezesie.... Zal mi pana głupoty. Niestety to ostre słowa, ale
prawdziwe...
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: Skandal z autobusami 31.12.05, 00:32
      Nie można tak egoistycznie myśleć.

Jakby zawróciły na Warszawskiej to by nie pojechały po ludzi na Raków i Błeszno.
      Dzisiaj tak wyglądało całe miasto :-/ A odległość z ronda na Północ nie jest aż
      taka tragiczna. Ja dzisiaj byłem zmuszony przejść z Aleji na Dekabrystów w obie
      strony, bo nawet tramwaje nie jeździły.

Też jestem zdenerwowany tą sytuacją, ale pretensje bym raczej kierował do UM i
      tego całego SZTABU pożal się Boże. Jak byłem dzisiaj łącznie ze 2 godz w mieście
      w poszukiwaniu czegokolwiek do transportu to widziałem przez ten czas tylko
      JEDEN "pług" w postaci traktora z PODNIESIONYM PŁUGIEM nad powierzchnią
      jezdni... O CO TUTAJ CHODZI?

Dziękujemy władzom za dzisiejszy dzień. Sztab spisał się na medal...

Nie wiem jak urzędnicy, ale ja już wczoraj wczesnym wieczorem wiedziałem, że
      dzisiaj mają być potężne opady śniegu - wystarczy oglądać TV lub słuchać radia.
      Od czego są prognozy pogody?

Jakby sztab nie wiedział to jutro ma być tak samo. Ale zapewne znów ich zima
      zaskoczy :-) Szkoda słów.

Przynajmniej dzieci mają zabawę.

Pozdrawiam :-)

• Gość: lolek Re: Skandal z autobusami IP: *.21.pl / *.21.pl 31.12.05, 09:14
      Z powodu śnigu Pan Prezes nie dotrze dziś do pracy. Odpowie na te zarzuty w
      najbliższym możliwym terminie.
    • Gość: Tomek Re: Skandal z autobusami IP: *.57.jawnet.pl 31.12.05, 12:27
      Trzeba zmienic zarzadzanie komunikacja. Powołać organizatora komunikacji który
      organizowałby przetargi na obsługe poszczególnych lini. Tak jest w zwykłych
      miastach w Czestochowie uchował sie jakiś starodawny system gdzie komunikacja
      sama zleca sobie gdzie ma jeżdzić i sama sie kontroluje.
      • Gość: AA Re: Skandal z autobusami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:06
        Ale Częstochowa to nie zwykłe miasto. To Europa.
    • Gość: Adam Re: Skandal z autobusami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 12:35
      Czy wiecie dlacze autobusy kursuja jak sobie chca? Przeciez snieg przestal
      padac. Plugi ponoc caly czas pracowaly, mowie ponoc bo slyszalem wersje, dla
      mnie dosc prawdopodobna, ze plugi pojechlay odsniezac dopiero po tym jak snieg
      przestal padac. Moze ktos wie cos na ten temat.
      • Gość: gosia Re: Skandal z autobusami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:03
        Wczoraj od godziny 16 do godz 19 widzialam jak wygladala trasa od rakowa do
        auchana - zero plugów na trasie - jedynie pod samym supermarketem byl jeden ale
        tez z podniesiona lopata!!! drogi w ogole nie odsniezone! w drodze powrotnej
        ok19 tez jeden plug ale jezdzil tez tylko na terenie supermarketu! Na trasie
        znow korki i zero odsniezania! Ok godz 24 tez jechalam samochodem po rakowie i
        blesznie i widzialam 2 plugi na al. Pokoju ale chyba zepsute ? bo staly i nie
        odsniezaly a drogi byly nieprzejezdne!
        Tak jako ciekawostke dodam ze wczoraj ludzie zostawiali pod lidlem swoje
        samochody (bylo ich wiecej w nocy niz w dzien gdy sklep jest otwarty) gdyz
        parkingi i drogi osiedlowe byly wprost zawalone sniegiem a co niektorzy
        "sprytni" kierowcy parkowali na drugiego blokujac innych, parkowali w poprzek
        drogi itp!
      • verbox Re: Skandal z autobusami 31.12.05, 14:54
        Kursują sobie jak chcą, bo drogi są śliskie. Sam byłem świadkiem, jak (jadąc 26
        MANem NL222 #80) stojący przed nami autobus (Jelcz M11 #2, linia 24) nie mógł
        jechać na prostej drodze (koniec ul. Krakowskiej przed Alejami). W autobusie
        delikatnie mówiąc zrobiła się nerwowa atmosfera, na szczęście po kilku minutach
        24 szczęśliwie wyjechało. Dodatkowo na linii 27 dwa autobusy jeżdżą gęsiego
        (jakiś Ikarus i Jelcz M11), 19 jeździ jak chce, ogólnie chaos w komunikacji...
        A obecne problemy organizacyjne wynikają ze stanu dróg, czym powinno zajmować
        się już nie MPK, a Sita.
        • Gość: Kuba Re: Skandal z autobusami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 18:01
          Jest zima, pada śnieg, tak powinno być.Są zaspy, auta i te małe i te duże mają
          kłopoty z jazdą, a my jak zwykla wpadamy w histerie.Winne sprzątaczki bo nie
          odsnieżają, winne MPK bo nie jeździ, winne "Sita" bo nie jeździ. Zwolnić
          prezesów, na zbity pysk wywalić dyrektorów, a prezydenta do łopaty i niech
          odsnieża, powiesić bo nieudolni! Robespier tak robił i sam tak skończył.A ja
          wczoraj widziałem faceta na rowerze! Jechał i nie słyszałem, aby narzekał. A też
          pewnie płaci podatki! W Nowym Roku życzę nam wszystkim mniej nerwów, mniej
          stresów i narzekania, za to więcej zrozumienia i zadowolenia z życia i w życiu
      • Gość: sn Re: Skandal z autobusami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:46
        Bo kierowcy są słabi. Najlepsi wyjechali do Wielkiej Brytanii i teraz brakuje
        kierowców. LUDZIE, RÓBCIE PRAWA JAZDY KAT. D !!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka