Dodaj do ulubionych

Kuchnia artystyczna

07.12.08, 14:52
Starta gałka była podobno przez któreś z amerykańskich plemion używana jako
narkotyk służący do nawiązywania kontaktu z bogami.
Mi się nawiązać kontaktu nie udało, ale dwa dni wyjęte z życiorysu i tak
zostały mi w pamięci.
Obserwuj wątek
    • myszsza007 Kuchnia artystyczna 07.12.08, 23:32
      Nie lubię artykułów o gotowaniu w wykonaniu pani Gessler. Są
      artystyczne, nieżyciowe, taki szczypiorek zawiązany w gustowną
      kokardkę. Nie ma w nich serca, miłości.
      Potrawy serwowane w Qchni są drogie, małe i niestety, niesmaczne.
      • waran_z_komodo Re: Kuchnia artystyczna 09.12.08, 15:46
        do pierwszego: tak i nadal jest. Ostatnio bralem udizal w imprezie na karaibach.
        Ja oczywiscie nie probowalem bo to niemoralne ;) To jest zreszta fafik w
        porownaniu z grzybami, ktorych nie radze probowac. Wiem bo ktos mi powiedzial na
        przystanku autobusowym do Wrzesni.

do myszki: ta pani nie ma zielonego pojecia o gotowaniu: smietana, maslo,
        kokardka. Obled opanowal kucharzy: kilka lat temu bylem w hotelu Borint w
        Karkonoszach. Ze zdziwieniem zobaczylem potrawy w rodzaju 'kokardkowych' i
        zapytalem o kucharza. Ten wyjasnil mi ze teraz 'tak sie gotuje', nie ma juz
        'ciezkiego polskiego jedzenia'. Tak jakby takie zawsze bylo dla wszystkich...
        Zaproponowal mi deser jego wystroju: sernik byl sztampowy, jakas masa nalana do
        foremki, na prysnal odrobinka smietanopodobnego bialego czegos z puszki, dal
        kilka jagodek dla kontrastu i moze nawet ze dwie malinki. To przybral galazka
        miety. Wg mnie to kompletny idiota a nie kucharz a hotel powinien go zepchnac
        ze skaly.

NIe widze nic zlego w polskim bigosie, flaczkach wolowych, medalionach
        mysliwskich, knedlach, pierogach, itp itd. Ludzie nie dajcie sie zwariowac do
        konca, useyourbrain :)) Bardzo trafne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka