Dodaj do ulubionych

stara książka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:42
mam starą(?) książkę rok wydania 1900 /dopuszczenie-cenzura wcześniejsze
daty/
Tytuł.Żywoty świetych pańskich. mam pytanie jak ją restaurować?.
Proszę doradźcie swiatli forumowicze może jest taki zakład w Cz-wie? , a może
sobie darować i na ...... ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mol_ksiazkowy Re: stara książka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:57
      Jesli ma PAn ją wyrzucić na śmietnik, to prosze tego nie robic, wezmę ją, prosze
      tylko podac gdzie i kiedy.
      Jesli chodzi o restaurowanie...nie wiem czy pod to podchodzi oprawa ksiazki, w
      okolicach estakady (al Pokoju) jest introligatornia, moze tam warto spróbować?
      • Gość: bibl. Re: stara książka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 12:10
        oprawa skórkowa jest w świetnej formie- rzecz w tym ,iż kartki gdy się je
        przewraca już się łamią!i tu jest mi potrzebna jakąś rada.Dziekuję za
        post.pozdrowienia
        • Gość: aka Re: stara książka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:00
          Przy estakadzie nie ma już tej introligatorni
          • Gość: xxx Re: stara książka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:04
            popytaj w antykwariatach.
            • Gość: bibl. Re: stara książka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 13:19
              też dziękuję za tą radę .proponowali mi na..ul.Kop. kupno .
              ta oprawa(skóra) więcej warta niż tej antykwariuszki? rada -( chwila z biletem
              i piwem-bzdur.??/ .
              Ja narazie niechcę się tej ksiązki pozbywać.to może by ją przeskanować(zniszczy
              się?)(jest takich więcej? egzempl.1874r/dopuszczenia/ dla potomnych ,czy to
              warto?
              Dziękuję za post.pozdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka