Dodaj do ulubionych

I co dalej ze śniegiem

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:03
Czy tylko na to stać służby porządkowe ,żeby spychać śnieg na boki?. Nie pada
i należałoby ten czas wykorzystać na wywiezienie śniegu z osiedli, aby można
przechodzić i przejeżdżać jak należy.Ciekawe co się ogłosi jak przyjdzie
odwilż i zacznie śnieg topić się. Trochę wyobraźni już powinno się mieć.
Wystarczy zobaczyć osiedle na Błesznie, Mireckiego, Żareckiej, gdzie na
zakrętach przez zwały śniegu nie widać czy ktoś nie nadjeżdża. Będzie krzyk
jak się coś stanie. Czy zawsze musi być mądry Polak po szkodzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: jmk Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:08
      DZiś jest niedziela- więc świetuj a jutro.... jakoś to będzie.
      Oceń stan budowy-przebudowy szlacheckiego sracza - wizytacja w maju i MUSI BYĆ
      OK!
      Dziś tylko słonko pracuje-taki to jest ten kraj.
      Wszelka praca w niedzielę jest zabroniona a TY chcesz aby ktoś łamał BOSKIE
      PRZYKAZANIA.
      Jak one nie wystarczą to się dołączy do nich kodeks karny!!!
      ... i będzie wreszcie w tym kraju jak w raju!!
      • Gość: skkrzat55 Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 14:13
        Prócz niedzieli jest jeszcze sześć dni w tygodniu za które ktoś bierze
        pieniądze, więc powinien wykonywać pracę. Nie chcę bawić się w przepychanki
        polityczne, bo mnie to nie interesuje, tylko nie chcę tonoć w wodzie, gdy
        przyjdzie odwilż, a możno to spokojnie załatwić już teraz.
      • Gość: xx Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.icis.pcz.pl 15.01.06, 14:17
        A Tobie tylko w glowie jedno - wbrew pozorom i Rydzykowe skrajnosci i Twoje sa
        bardzo bliskie.

Zamiast konkretow i zdrowego rozsadku - jakas IDEOLOGIA o takim czy innym
        kolorze.
        • kubus888 Re: I co dalej ze śniegiem 15.01.06, 14:23
          Na parkingu koło działek na tysiącleciu są fajne góry brudnego śniegu. Co chwile
          dojeżdżają kolejne ciężarówki, przywożąc nowy śnieg. Jak to stopnieje to zaleje
          działki...
          • Gość: JJ Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:26
            Działka powinna być nawodniona, aby plony były duże.
    • Gość: Absolwent Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:02
      A co będzie, gdy zamiast odwilży nadejdą następne śnieżyce?

Lodu nie da się już chyba usunąć, taki jest twardy. Pozostał na większości
      chodników, przejść dla pieszych, przystanków i na wielu pasach ruchu. Jeżeli to
      wszystko przykryje nowy śnieg, to będziemy mieli w Częstochowie piekiełko.

Pora wreszcie obudzić władze Częstochowy
      • Gość: gosc Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:30
        Gość portalu: Absolwent napisał(a):

> Jeżeli to wszystko przykryje nowy śnieg, to będziemy mieli w Częstochowie
        > piekiełko

chyba kraine na dalekiej północy chciałes powiedziec. w piekiełku wszystko sie
        przeciez topi
      • Gość: Ka Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 16:36
        Wladze wyplacily sobie nagrody i maja wszystko w dupie.
        • ja_corka Nagrody 15.01.06, 20:07
          za te nagrody to powinien ktos beknac.
          Ale KTO???
          Wie to ktos?

oni teraz "grzeja"
          a snieg..........sam sie stopi pod ich nogami

"DOBRE CZASY CZESTOCHOWY- BIS"
          • Gość: skkrzat55 Re: Nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 21:22
            Myślę,że ten temat śniegu należałoby podbić do góry, aby jutro urzędnicy mogli
            przeczytać i ja wiem,że to trudne, ale zastanowic się nad tematem i podjąć
            odpowiednie decyzje.
            • cabeza Re: Nagrody 15.01.06, 21:29
              A w środę ma sypać w Częstochowie przez cały dzień!Oj biedna jesteś Częstochowo
              pod obecnymi rządami.
              • Gość: olo Re: I co dalej ze śniegiem?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:09
                Ucieka kolejny ciekawy temat dla naszego miasta. Podbijam i pytam: co dalej z
                tym śniegiem?? Kiedy bedzie wywieziony z miasta?? Dookoła Częstochowy mamy tyle
                lasów i pól, mozna tam przecież składować śnieg z ulic miasta.
          • Gość: Marcyś Re: Nagrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:26
            Ciekawe który z owych wysoko kwalifikowanych i nagradzanych urzedników
            wymyśliła składowanie śniegu na Rynku Wieluńskim oraz na placyku za kościołem
            powyżej. Jak wiemy na Rynku stoi zabytkowa kapliczka która od lat cierpi ze
            wzgledu na drgania wywołane bliskoscią jezdni. Teraz jeszcze dodatkowo
            topniejące zwały śniegu zwiekszą wilgotność i tak już mokrego budynku. Może tak
            nagrody lepiej byłoby przeznaczyć na osuszanie zabytku wiosną??? Może tak kogoś
            pozbawić nagrody za bezmyślność...
            • Gość: bingo Re: Nagrody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:41
              Dziwie sie ze zwaly sniegu tu i tam zawlaja teren miasta czemu tam skladuje sie
              nadmiar sniegu, moim zdaniem powinien byc wywozony w poblize rzek i z tamtat do
              morza tak jak natura chce.
              No ale za co byly by nagrady?
              • Gość: Kari Re: Nagrody IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:56
                Odpowiedzi z urzędów jak niema tak nie ma. Co na to Gazeta. Czyżby mało
                zajmujący tamat? Poczekamy do wiosny?
    • Gość: Absolwent Zdani na łaskę losu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:07
      Jak znowu sypnie śniegiem, to częstochowskie ulice zwężą się jeszcze bardziej,
      ponieważ twardego lodu z poboczy nie da się już zepchnąć. Za późno Sztabie
      Kryzysowy!

To już nie jest śmieszne
      • Gość: skrzat55 Re: Zdani na łaskę losu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:51
        No właśnie, jakoś nie było słychac odwołania sztabu kryzysowego. Czyżby nie
        przewidzieli dalszego ciągu prac.
    • Gość: ;p Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 15:52
      podbijam temat :)

hm... ten lod co jest wraz z brudnym sniegiem kolo chonikow na osiedlach, przy
      silniejszym wietrze te stozki lodowe spadaja na jezdnie... nie ma sensu
      przerzucaniem sniegu i lodu zmiejsc namiejsce, trzebago gdzies wywyiesc!!

• Gość: JJ Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 17:02
        Najlepiej wywyiesc w pole. Byle do wiosny.
    • Gość: agusia_1988 Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 19:46
      wlasnie widze jak te kobiety w tych szpicach chodza i tych cieniutkich obcasach na lodzie na chodnikach(ja osobiscie nie mam takiej pary obuwia bo sa nie wygodne i mozna sie tylko w nich zabic).a co bedzie jak to wszytko stopnieje to nie wiem.wiem natomisat ze jedna pani z obuwniczego powiedziala ze do niej przychodzily dziewczyny w szpicach w czasie odwilzy i mialy cale skarpetki mokre.
      • andrzej.sawa Re: I co dalej ze śniegiem 17.01.06, 20:19
        A śnieg się stopi i będzie płacz,że go nie ma
        • Gość: KRM Re: I co dalej ze śniegiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 18:09
          Do góry - podbijam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka