Dodaj do ulubionych

doktorat na PCz

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:10
Jestem zainteresowana zrobieniem studiów doktoranckch na PCz, czy ktoś wie
jak to wszystko wygląda? Jaka jest szansa na "zostanie na uczelni" Wydz.
Zarządzania
Obserwuj wątek
    • Gość: a'psik Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:12
      odpuść sobie, wszystkie stanowiska już obsadzone, nowych nie potrzeba. No chyba,
      że jesteś z rodziny.
      • Gość: studentka Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:15
        Własnie problem w tym, że nie jestem z rodziny:( A jakieś bardziej szczegółowe
        warunki przyjęć znasz?
      • Gość: konrad Re: doktorat na PCz IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.01.06, 16:18
        Lub z samorzadu zapomniales dodac.
    • Gość: zainteresowany Re: doktorat na PCz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:40
      A jak wygląda "robienie" doktoratu na wydziale Inżynierii Mechanicznej i
      Informatyki (kierunek Informatyka). Mógłby ktoś to mniej więcej opisać?
      Najlepiej od podstaw. Czy podobnie jak na wydziale Zarządzania także tutaj
      wszystko obsadzone??
      • Gość: ja Znajomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:41
        tylko i wylacznie trzeba miec, i to grube
        • Gość: zainteresowany Re: Znajomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:53
          dotyczy to też Kiku?
      • Gość: xx Re: doktorat na PCz IP: *.icis.pcz.pl 22.01.06, 18:28
        Studia doktoranckie to w chwili obecnej III stopien nauczania.

Nie sa juz w chwili obecnej w zaden sposob powiazane z "obowiazkiem" otrzymania
        pracy na Uczelni po zdobyciu doktoratu.

Kiedys - przy braku kadry ze stopniem doktora - byly bardzo duze szanse na
        otzrymanie pracy na Politechnice po obronie doktoratu. Teraz po prostu
        nastapilo lub za chwile nastapi duze nasycenie i sytuacja sie bardzo zmienila.

To dotyczy praktycznie wszystkich Wydzialow. Dodam ze na Informatyce w naszym
        Instytucie zawsze liczyly sie zdolnosci, pracowitosc, samodzielnosc, a nie
        uklady.

• Gość: dr Re: doktorat na PCz IP: *.pcz.czest.pl 23.01.06, 19:43
      Jesli chcesz robić doktorat to najpierw zorientuj się w następujących kwestiach:
      1. Wybór promotora, czy jest szansa zrobic u niego dr w rozsadnym terminie, od
      promotora zależy bardzo dużo. Warto popytac doktorantów i świeżych doktorów na
      wydziale, są promtorzy których powinno się omijać z różnych powodów.
      2. Wybór uczelni, PCz ma wysokie, chyba 5 miejsce w rankingu ( licząc od ogona ).
      doktorat zrobiony na PCz na pewno będzie więc przepustką do kariery. :-)).
      3. Jeżeli sądzisz że praca na jakiejkolwiek uczelni państwowej w Polsce jest
      taka super, to poczytaj może opinie na www.nfa.pl
      • Gość: dr dr (dzwonek) Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:11
        > 3. Jeżeli sądzisz że praca na jakiejkolwiek uczelni państwowej w Polsce jest
        > taka super, to poczytaj może opinie na www.nfa.pl

a jednak jest. Przykładem kariera pewnego fotografa zakładowego na profesora
        jednej "uczelni" w Częstochowie. Nie jest to "super"? Ale tam też już komplet :-(
        • Gość: dr Re: doktorat na PCz IP: *.pcz.czest.pl 24.01.06, 13:12
          Który to ?, tak z ciekawości, bo interesowałem się kiedyś fotografią, może
          znalazłbym z nim wspólny temat :-)
          • Gość: Żaba_marcowa Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:09
            Podobnie jak ja,z tym ze w moim przypadku pasja nadal trwa.Moze bym się z nim
            umowila na pozowanie, i facet zrobilby mi jakies fajne fotki,a przy okazji
            pracę na PCz zalatwil:)znajomości trzeba sobie smamemu wyrobic:)
            Jestem mgr. kilku kierunkow od juz od paru ladnych lat ( nie jestem absolwentka
            PCz).Kilka lat temu byl tu nabor na asystentow,zlozylam wiec podanie.Oczywiscie
            mnie nie przyjeli w odrożnieniu od kolezanki,absolwentki jednej z prywatnych
            uczelni i kierunku wybitnie nie majacego zwiazku z przedmiotami
            politechnicznymi czy ekonomicznymi(corki dziekana ktoregos z wydzialow
            PCz).Uczy teraz przedmiotu,ktorego nawet nie miala na studiach,a którego ja
            uczylam sie prze 7 lat w roznych wersjach na swoich studiach:)Przezylam juz
            pracę u Niemca i truskawki w Danii.Swoje dyplomy trzymam gleboko w szufladzie
            dla potomnych.Jestem nikim,jednak nadal chetnie wzielabym robote na Pcz,duzo
            wolnego jest i bez stresu.Prawda,ze asystentom malo placa.Po doktorcie zostana
            tylko ci,ktorzy mają uklady i znajomości.
        • Gość: xx Re: doktorat na PCz IP: *.icis.pcz.pl 24.01.06, 14:14
          Na kierunkach artystycznych sa calkowicie inne reguly awansowania, zreszta w
          zalozeniach odpowiadajace specyfice dzialnosci artysycznej.

Dotyczy to aktorow, artystow plastykow, itd. Fotografow pewnie tez.
          Tutaj jak ktos jest dobry w malowaniu, graniu czy fotografowaniu moze zostac
          profesorem bez robienia doktoratu itd.
    • Gość: ex-doktorant Re: doktorat na PCz IP: 80.51.233.* 24.01.06, 14:14
      Daj sobie spokoj, lepiej poszukaj dobrej pracy, ja przez pol roku
      bylem "doktorantem" na wydz. inz mechanicznej i robilem za frajer, bo nie
      dziekan nie potrafil znalezc pieniedzy na stypendium dla nas,cale szczescie ze
      w pore zrezygnowalem, a nawet jesli dostaniesz to sa marne grosiki a pracy w
      brud, a potem i tak nie maja obowiązku zatrudnić Cie na uczelni i w wiekszosci
      przypadkow tego nie robią. POdczas studiow doktoranckich nawet jesli masz
      stypendium, moga Ci je zabrac, tak jak to sie stalo z niektorymi moimi
      znajomymi, po prostu uczelnia jest "biedna" są inne "ważniejsze" potrzeby.
      Pozdrawiam
      • Gość: xx Re: doktorat na PCz IP: *.icis.pcz.pl 24.01.06, 14:17
        Studia doktoranckie sa juz w tej chwili coraz bardziej studiami, jak sama nazwa
        wskazuje. Z tym trzeba sie po prostu liczyc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka