Gość: studentka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:10 Jestem zainteresowana zrobieniem studiów doktoranckch na PCz, czy ktoś wie jak to wszystko wygląda? Jaka jest szansa na "zostanie na uczelni" Wydz. Zarządzania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a'psik Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:12 odpuść sobie, wszystkie stanowiska już obsadzone, nowych nie potrzeba. No chyba, że jesteś z rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:15 Własnie problem w tym, że nie jestem z rodziny:( A jakieś bardziej szczegółowe warunki przyjęć znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Re: doktorat na PCz IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 24.01.06, 16:18 Lub z samorzadu zapomniales dodac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: doktorat na PCz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:40 A jak wygląda "robienie" doktoratu na wydziale Inżynierii Mechanicznej i Informatyki (kierunek Informatyka). Mógłby ktoś to mniej więcej opisać? Najlepiej od podstaw. Czy podobnie jak na wydziale Zarządzania także tutaj wszystko obsadzone?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Znajomosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:41 tylko i wylacznie trzeba miec, i to grube Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Znajomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 23:53 dotyczy to też Kiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: doktorat na PCz IP: *.icis.pcz.pl 22.01.06, 18:28 Studia doktoranckie to w chwili obecnej III stopien nauczania. Nie sa juz w chwili obecnej w zaden sposob powiazane z "obowiazkiem" otrzymania pracy na Uczelni po zdobyciu doktoratu. Kiedys - przy braku kadry ze stopniem doktora - byly bardzo duze szanse na otzrymanie pracy na Politechnice po obronie doktoratu. Teraz po prostu nastapilo lub za chwile nastapi duze nasycenie i sytuacja sie bardzo zmienila. To dotyczy praktycznie wszystkich Wydzialow. Dodam ze na Informatyce w naszym Instytucie zawsze liczyly sie zdolnosci, pracowitosc, samodzielnosc, a nie uklady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: doktorat na PCz IP: *.pcz.czest.pl 23.01.06, 19:43 Jesli chcesz robić doktorat to najpierw zorientuj się w następujących kwestiach: 1. Wybór promotora, czy jest szansa zrobic u niego dr w rozsadnym terminie, od promotora zależy bardzo dużo. Warto popytac doktorantów i świeżych doktorów na wydziale, są promtorzy których powinno się omijać z różnych powodów. 2. Wybór uczelni, PCz ma wysokie, chyba 5 miejsce w rankingu ( licząc od ogona ). doktorat zrobiony na PCz na pewno będzie więc przepustką do kariery. :-)). 3. Jeżeli sądzisz że praca na jakiejkolwiek uczelni państwowej w Polsce jest taka super, to poczytaj może opinie na www.nfa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr dr (dzwonek) Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.06, 21:11 > 3. Jeżeli sądzisz że praca na jakiejkolwiek uczelni państwowej w Polsce jest > taka super, to poczytaj może opinie na www.nfa.pl a jednak jest. Przykładem kariera pewnego fotografa zakładowego na profesora jednej "uczelni" w Częstochowie. Nie jest to "super"? Ale tam też już komplet :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Re: doktorat na PCz IP: *.pcz.czest.pl 24.01.06, 13:12 Który to ?, tak z ciekawości, bo interesowałem się kiedyś fotografią, może znalazłbym z nim wspólny temat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaba_marcowa Re: doktorat na PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:09 Podobnie jak ja,z tym ze w moim przypadku pasja nadal trwa.Moze bym się z nim umowila na pozowanie, i facet zrobilby mi jakies fajne fotki,a przy okazji pracę na PCz zalatwil:)znajomości trzeba sobie smamemu wyrobic:) Jestem mgr. kilku kierunkow od juz od paru ladnych lat ( nie jestem absolwentka PCz).Kilka lat temu byl tu nabor na asystentow,zlozylam wiec podanie.Oczywiscie mnie nie przyjeli w odrożnieniu od kolezanki,absolwentki jednej z prywatnych uczelni i kierunku wybitnie nie majacego zwiazku z przedmiotami politechnicznymi czy ekonomicznymi(corki dziekana ktoregos z wydzialow PCz).Uczy teraz przedmiotu,ktorego nawet nie miala na studiach,a którego ja uczylam sie prze 7 lat w roznych wersjach na swoich studiach:)Przezylam juz pracę u Niemca i truskawki w Danii.Swoje dyplomy trzymam gleboko w szufladzie dla potomnych.Jestem nikim,jednak nadal chetnie wzielabym robote na Pcz,duzo wolnego jest i bez stresu.Prawda,ze asystentom malo placa.Po doktorcie zostana tylko ci,ktorzy mają uklady i znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: doktorat na PCz IP: *.icis.pcz.pl 24.01.06, 14:14 Na kierunkach artystycznych sa calkowicie inne reguly awansowania, zreszta w zalozeniach odpowiadajace specyfice dzialnosci artysycznej. Dotyczy to aktorow, artystow plastykow, itd. Fotografow pewnie tez. Tutaj jak ktos jest dobry w malowaniu, graniu czy fotografowaniu moze zostac profesorem bez robienia doktoratu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ex-doktorant Re: doktorat na PCz IP: 80.51.233.* 24.01.06, 14:14 Daj sobie spokoj, lepiej poszukaj dobrej pracy, ja przez pol roku bylem "doktorantem" na wydz. inz mechanicznej i robilem za frajer, bo nie dziekan nie potrafil znalezc pieniedzy na stypendium dla nas,cale szczescie ze w pore zrezygnowalem, a nawet jesli dostaniesz to sa marne grosiki a pracy w brud, a potem i tak nie maja obowiązku zatrudnić Cie na uczelni i w wiekszosci przypadkow tego nie robią. POdczas studiow doktoranckich nawet jesli masz stypendium, moga Ci je zabrac, tak jak to sie stalo z niektorymi moimi znajomymi, po prostu uczelnia jest "biedna" są inne "ważniejsze" potrzeby. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: doktorat na PCz IP: *.icis.pcz.pl 24.01.06, 14:17 Studia doktoranckie sa juz w tej chwili coraz bardziej studiami, jak sama nazwa wskazuje. Z tym trzeba sie po prostu liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś