Dodaj do ulubionych

tragedia w Katowicach

IP: *.21.pl / *.21.pl 28.01.06, 18:38
zawaliła się hala , podobno było w środku kilkaset ludzi
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:41
      to wielki problem i tragedia, tylko co to Częstochowę obchodzi??????
      • Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: 82.160.21.* 28.01.06, 18:50
        No właśnie co nas to obchodzi pchi)))
        • Gość: paweł Re: tragedia w Katowicach IP: *.21.pl / *.21.pl 28.01.06, 18:53
          Bo to były ogólnopolskie targi, mogła być tam np. wasza rodzina, albo znajomi. Jak was nie obchodzi i nie macie nic ciekawego do napisania to nie piszcie.
        • Gość: xxx Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:55
          ale jesteś głupi! jak to co obchodzi. wydarzyła się tragedia, ludzie przeżywają
          dramat a ty mówisz że cię to nie obchodzi. puknij się w swoją pustą i małą głowę
          prymitywie!!! miejmy nadzieje że nikt nie zginął i nie odniósł poważnych obrażeń!
        • Gość: Robert Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:38
          WSTYD!!!! jaka z ciebie czestochowianka?? prawdziwy czestochowianin jest
          wrażliwy na krzywde innych
        • Gość: noname Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:56
          Pluję na Ciebie częstochowianko !!! Nie jesteś Częstochowianka tylko paskudną
          osobą. Wstyd mi za to jak sie podpisałaś. Ja szczerze współczuję ofiarom i ich
          rodzinom. Mieszkaniec Częstochowy
        • Gość: Ka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:19
          Zawsze twierdzilem ze czestochowianka jest idiotka ,ale po tym co pokazala
          dzisiaj brak mi poprostu slow.Przestan sie kompromitowac i NIE pokazuj sie juz
          tutaj wiecej zalosna istoto...
        • Gość: :( Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:11
          Jesteś beznadziejnie głupia, aż wstyd że pochodzisz z Częstochowy.Szkoda że
          miasto chowa takich tłumoków, którzy obojętni są na krzywdę innych:(
        • richard_the_taxidriver no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz 29.01.06, 00:42
          gnido w ludzkim ciele.
          fałszywa Częstochowianko, malopolaninie, hansie klosie i jeden chooj wie jeszcze
          jaki nicku spod IP 82. itd

Mego kuzyna o 21:48 wyciągneli spod tych gruzów, jest w stanie cieżkim ?
          cieszysz się koorwo chora z nienawiści ? radujesz draniu żywiący się nienawiścią
          do wszystkiego co Śląskie.
          Mam nadzieję, że podzisiejszych w pisach tu i na forum Łodź, żaden porządny
          człowiek dłoni ci wszo nie poda. Wszystko na co zasługujesz to splunięcie w twarz !!

/do moderatorów zanim wytniecie ten post za "złamanie regulaminu i mocne słowa"
          zastanówcie się co tak naprawdę łamie regulamin/
          • Gość: storima Re: no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 01:08
            richard_the_taxidriver
            Wyrazy wspolczucia
            Przede wszystkim dobrej sily nadziei
            Badzcie Wszyscy mocni duchem, aby zycie przetrwalo.
          • Gość: Częstochowianka Re: no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz IP: 82.160.21.* 29.01.06, 01:13
            Rychu żaden z ciebie prawdziwy śląski gołymbiorz niestety ale rozmnożyć sie
            potrafisz i nabijać rekordy na forum:((
            • Gość: Robert Re: no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 08:13
              weź już zamilcz częstochowianko( podejrzewam że jesteś chyba z wólki pcimia
              dolnego) i zajmij się swoją ulubioną tematyką czyli co sądzą o częstochowie w
              bieszczdach i innych wioskach. ŻAŁOSNA JESTĘS
            • Gość: Częstochowianin Częstochowianko wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:09
              Częstochowianko jesteś cholerną hipokrytką i wstyd przyniosłaś naszemu miastu i
              innym mieszkańcom Częstochowy.
              Zginęło tyle ludzi,o ty bełkoczesz o jakiś kretyństwach.
              Napisałaś o ofiarach katowickiej tragedii takie chamstwa,że szkoda nawet to
              cytować.(forum katowickie).
              Takich częstochowian jak ty powinno się przymusowo przesiedlać na Białoruś do
              Łukaszenki,tam mogłabyś się wykazać w swoich tandetnych przemyśleniach.
        • Gość: oburzona Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:05
          widać ludzi nie mających serca wielu jest na świecie. Zachowałeś sie jak .....
          ale nidgy nie będe życzyć czegoś złego i mam nadzieję że tragedia ominie ciebie
          i twoją rodzinę. Zanim coś napiszesz to się zastanów.
      • Gość: Witold Re: tragedia w Katowicach IP: 195.117.153.* 28.01.06, 22:13
        W zasadzie nic, oprócz tego, że były tam gołębie. Ohyda, wstyd mi, że w
        Częstochowie pojawie się taka znieczulica.
      • Gość: viki Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:48
        Zastanawiam się jakim trzeba być człowiekiem żeby coś takiego napisać... bez
        komentarza...
    • Gość: xyz Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:03
      wstydzcie sie ! w takiej sytuacji tak sie zachowywac???!!!
    • Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 19:33
      To była nowa hala. Projektowana z dużymi oszczędnościami materiałowymi.
      Takie hale projektuje się z wykorzystaniem oprogramowania które pozwala
      dokładnie wyliczyć współczynniki bezpieczeństwa, tak, żeby zgadzały się
      dokładnie z normami. Nie ma żadnego zapasu. Wszystko z powodu oszczędności. Tak
      np. budowane są wszystkie duże hale w hipermarketach. Dużego inwestora stać na
      drogi projekt, oszczędność na stali potrafi być dwukrotna. Takie obiekty
      budowane są z uwzględnieniem warunków obciążeniowych typowych a nie
      maksymalnych. A oto i efekty. Takich obiektów w polsce jest dużo więcej. Ciekawy
      jestem kiedy np. zawali się dach w hipermarkecie w którym przebywa np.
      5000-10000 ludzi, i ilu zginie. Ciekaw jestem ile osób które wchodzą do takiego
      obiektu zdaje sobie sprawę z zagrożenia.
      "Pecunia non olet"
      • Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 19:44
        Cytat z prospektu pewnej firmy projektującej konstrukcje stalowe:
        "Posiadamy 25 stanowisk komputerowych profesjonalnie wyposażonych w programy:....
        Specjalizujemy się w projektowaniu typoszeregu hal i wiat stalowych, które
        charakteryzują się konkurencyjnymi wskaźnikami zużycia stali na 1 m2 rzutu obiektu."
        Ci którzy są w temacie wiedzą o co chodzi.
        Dodam tylko, że dla oszczędności tego typu konstrukcje często projektują na
        zlecenie studenci 4 lub 5 roku budownictwa. Inżynier z uprawnieniami tylko się
        pod tym podpisuje.
        • Gość: paweł Re: tragedia w Katowicach IP: *.21.pl / *.21.pl 28.01.06, 19:48
          Co możesz powiedzieć o największych częstochowskich budynkach, takich jak m1, czy tesco ?
          • Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 20:07
            Dokładnie to samo. Zwróć uwagę, że wszystkie hale mają płaski dach. To takie
            lotnisko na którym zbiera się śnieg. Jak się tego nie sprząta to na efekt nie
            trzeba długo czekać. Każda hala budowana jest tak samo.
            Tego typu projekty zmonopolizowało kilka niedużych firm, które walczą o rynek,
            tnąc cenę. Projekt jest tym lepszy, im mniej stali się zużyje. Dlatego firmy
            dokonują cudów, żeby zaoszczędzić na stali. Projektant, który korzysta tylko z
            klasycznych metod nie ma żadnych szans na załapanie się na taki projekt. Kiedyś,
            chyba we Francji zawalił się dach hipermarketu. Kilka lat temu był taki wypadek
            w Polsce, ale na szczęście w trakcie budowy. Zginęły tylko 2 osoby. Rok temu
            spadła część konstrukcji dachu w Realu w Gdańsku, na szczęście w nocy, i nikt
            nie zginął. To to co pamiętam.
            Życzę udanych zakupów z odrobinką adrenaliny :-)
          • Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 20:23
            Dodam tylko jeszcze, że taki projekt hali metodami klasycznymi jest dosyć
            prosty. Natomiast projekt optymalizowany komputerowo jest nie do sprawdzenia
            przez inspektora który odbiera budowe, ponieważ musiałby taki projekt wrzucić
            np. do abakusa i symulować jego zachowanie przy różnych warunkach
            obciążeniowych. Samo opanowanie takiego programu do MES zajęłoby mu ponad pół
            roku. Nie ma więc żadnych szans kontroli, czy konstrukcja jest naprawdę
            bezpieczna. Nawet gdyby chciał. Grono ludzi którzy znają dostatecznie dobrze ten
            soft jest niewielkie i ogranicza się do ludzi którzy pracują właśnie w biurach
            projektowych.
            • Gość: xxl-xl-l To straszne co piszesz IP: *.man.czest.pl 28.01.06, 22:03
              Nie zdajemy sobie sprawy z tego.Wszędzie oszczędności,szkoda,że kosztem
              ludzkiego życia.
              Oby nigdy więcej takich tragedii.
              Smutno jakoś...
              • Gość: Częstochowianin Re: To straszne co piszesz IP: 195.116.125.* 28.01.06, 22:39
                Pani Częstochowianka to Durna Baba i tyle pokazała swoje chamstwo na forum GW w
                Katowicach wstyd że tacy ludzie mogą mieszkać w naszym mieście.
    • Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 28.01.06, 21:39

Do tej pory zginelo 12 osob.
      [i] [i] [i]
      Trwa akcja ratownicza.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3135615.html
    • strzalka_ok Ludzie z kamiennym sercem 28.01.06, 21:55
      ... podejmij próbę, zacznij naprawiać świat od siebie, a potem możesz mówić, że
      nie obchodzi Cię los ludzi nawet na drugim końcu świata,

za mało wokół ludzi ...
      • Gość: bogdan Jak możemy pomóc ...?? IP: *.brama.prenet.pl 28.01.06, 22:39
        Jak możemy pomóc ?? - np. oddać krew - napewno się nie zmarnuje, tym bardziej,
        ze ostatnio wiele pisano o tym że krwi zaczyna brakować.
        • Gość: aguś WSTYD MI ZA WAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:49
          MAM DOPIERO 16 LAT ALE MI JEST ZA WAS NIEKTORYCH WSTYD JAK MOZECIE BYC TACY
          OBOJETNI NA LUDZKA KRZYWDE???? TO SAMO MOGLO SPOTKAC KOAZDEGO Z NAS!!!! TO
          TRAGEDIA GINAC PRZYTLOCZONYM STALĄ W MROZIE - 16 STOPNI!!!!!!! jechalam z nart
          gdy wydarzyla sie ta tragedia... przejezdzalam przez katowice... widzialam ludzi
          policje karetki straz pozarną... panikę... płacz... wszystko... musielibyscie
          tam byc by to zobaczyc... gdy bylismy juz niedaleko domu ciagle mijalismy wyzej
          wymieniuone rzeczy... zanim cos napiszecie pomyslcie...
        • Gość: agus Re: Jak możemy pomóc ...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:52
          zawalony dach
          sekundy
          czas płynie...
          nie czeka
          ból
          krzyk
          ludzki
          ból...
          jęk ...
          przy tym
          dobroć serc
          bezinteresowna pomoc..
          ognik nadziei...
          wokół
          gruzy
          stal..
          czemu życie jest tak kruche
          by mogło zgasnąc...
          jednym ruchem...

LUDZIE JAK MOZECIE BYC TACY!!!!!!!!!!!! TO MOGLO SPOTKAC KAZDEGO Z
          NAS!!!!!!!!!!!!!!! MAM 16 LAT ALE ROZUMIEM CO TO ZA BOL PO STRACIE KOGOŚ !!!!!
          JESZCZE W TAKICH WARUNKACH NIE WYOBRAZACIE SOBIE JAK ONI CIERPIĄ!!!!!
          WRACALAM Z NART WIDZIALAM PLACZ POMOC POLICJE STRAZ POZARNA MIEJSKA LUDZI ...
          WSZYSTKO!!!!!!!!!! CZY ROZUMIECIE...????? DACH ICH PRZYWALIL !!!!!
    • Gość: Gość. Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:12
      Mam nadzieję, że to była niezrozumiała chwila słabości częstochowianki. Zapewne
      bardzo teraz żałuje swojego postu. Dajcie jej już spokój. Wszyscy się
      solidaryzujemy z rodzinami ofiar w Katowicach. Myślę, że w jakiś sposób
      będziemy mogli pomóc. Pomysł o oddawaniu krwi jest jak najbardziej właściwy.

• Gość: Bella Re: tragedia w Katowicach IP: *.pl / 212.203.133.* 28.01.06, 23:20
        wtej chwili podano ze zginelo 15 osob
        wielka tragedia
        • Gość: aguś Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:39
          juz 20 ... ona kiedys zrozumie co to za bol
          • Gość: smutny Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:05
            częstochowianka to nie prawdziwa "częstochowianka". nie wyobrażam że
            jakichkolwiek mieszkaniec naszego miast mógł zareagować w ten sposób na tragedię
            u naszych najbliższych sąsiadów!

["] :-(
            • Gość: chachul Re: tragedia w Katowicach IP: 82.160.21.* 29.01.06, 00:07
              laczymy sie w bolu i cierpieniu [*]
    • Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 00:53
      Religa poinformował, że przygotowano 200 miejsc w szpitalach, nie tylko na
      Śląsku, ale także w Częstochowie i Krakowie.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3135775.html
    • Gość: CH Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 01:25
      Norma, czytelnicy antypolskiego ścierwa krzyczą: "A co nas to obchodzi?" CH wam
      w serca... Kurlwa łby wypierdamlać w europe i tam się przjmować...
    • Gość: Częstochowianin Re: tragedia w Katowicach IP: 195.116.125.* 29.01.06, 01:32
      Wyrazy współczucia Ryszarda wierz mi ta Durna Baba ijej kompani to tylko
      minimalna grupka idiotów którzy nie mają prawa nazywać Pokakami i mieszkańcami
      Częstochowy
      P.S Mam wielu znajomych w Katowicach naszczęscie nic im nie jest ale łącze się w
      bólu z wszystkim mieszkańcami Śląska
    • segel Re: tragedia w Katowicach 29.01.06, 06:16
      fakty.interia.pl/news?inf=711626
      Nie ma co dyskutować, tylko trzeba pomóc. Krew jest potrzebna zawsze. Użalanie się i wyrazy współczucia niewiele pomogą.
      Tak, jak napisano w artykule krew potrzebna jest w całym dalszym procesie leczenia, więc jeśli ktoś nie może tak ja ja oddać krwi w tej chwili, bo dla kobiet jest 3 miesiące odstępu między kolejnymi pobraniami krwi, a dla mężczyzn 2 miesiące i tego reżimu stacje krwiodawstwa sie trzymają, to w najbliższym możliwym terminie można iść i krew oddać. Ja pójdę w lutym.
      A dla idiotki, która wypisuje bzdury na naszym forum i na forum katowickim jest jedno odpowiednie miejsce. Jest taki szpital niedaleko Częstochowy, pewnie chętnie przyjmą, ale czy z głupoty wyleczą?
    • Gość: Darek Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 08:38
      Dziś wszyscy bądźmy Ślązakami...
      Przepraszam za Częstochowiankę. Jest mi wstyd, że jest z mojego miasta.
      • Gość: mic Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:00
        Jedyne co możemy zrobić to oddać teraz krew,częstochowskie szpitale uruchomiły
        centrum krwiodastwa dla ofiar z Katowic,nasi strażacy z CS PSP też tam
        pojechali odgruzowywac.
      • Gość: Tomasz Jaskóła Ma Pan rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:52
        Dziś nie ma rozróżniania Czestochowa - Sląsk, czy też nie. Dziś wszyscy
        jesteśmy Ślązakami, Katowiczanami. Natomiasta Czestochowiankę NALEŻY PO PROSTU
        IGNOROWAĆ.
    • Gość: Kasiaaa Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:38
      Dziekuje Bogu!!!Moj tato wyszedl z tamtad pare minut przed tragedia...
      • Gość: alex kava Re: tragedia w Katowicach IP: *.21.pl / *.21.pl 29.01.06, 10:05
        Podziękuj raczej tacie, że z tamtąd wyszedł. Bo co ma do tego bóg?
        • t3d1 Re: tragedia w Katowicach 29.01.06, 10:07
          Gość: xxx 28.01.06, 18:41 <
          • Gość: kuba Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:26
            Widzę że tutaj wszyscy już zjechali ową pseudo "Częstochowiankę". Ale i ja się
            do tego dopiszę bo takim ludziom należy się tylko pogarda!
            Osobiście nie przepadam za Katowicami, ale to znaczy że nie przepadam za
            administracją i wyzyskowi Częstochowy przez tych cholernych urzędasów. A nie że
            jestem wrogo nastawiony do Ślązaków. Czy to ma w takiej sytuacji jakieś
            znaczynie czy jestem z Częstochowy, Katowic czy z Honolulu? Raczej nie, tam
            zginęli ludzie a to skąd pochodzili nie ma żadnego znaczenia.
            • Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 12:17
              O Ratownikach:
              Chwala Ratownikom opanowanie prawie hektarowego miejsca tak tragicznej katastrofy
              i skuteczne uratowanie uwiezinych ofiar w ciagu dwoch godzin od chwili zawalenia
              sie konstukcji to naprawde w skali swiatowej szalenie skuteczna akcja.
              Jak to sie mowi po slasku, ratownicy beda dalej pracowac az nie dostana sie do
              "zolu", podlogi obiektu.

Przypomina mi sie akcja ratownicza, nie pamietam juz w ktorym miejscu swiata,
              podczas, ktorej wszystkie poza polska ekipa ratownikow, zrezygnowaly z
              kontynuacji ratowania. Jedynie Polacy ku zdziwieniu innych pozostali walczac o
              odnalezienie ofiar. Pisala o tym miedzynarodowa prasa.

[i] [i] [i]
              • inna-bajka Re: tragedia w Katowicach 29.01.06, 12:24
                Wczoraj co godzinę na CNN i BBC Polska była na pierwszym miejscu, wypowiadali
                sie eksperci. Mówiono o rzeczach, które w polskich mediach lekko przemilczano,
                ale wszyscy byli pełni podziwu dla organizacji i oddaniu Polaków.
                Najbardziej wzruszył mnie pan, który przejechał 30 km z jedzeniem dla
                ratowników i apelował do restauratorów o to samo.
                • Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 12:28
                  inna-bajka napisała:
                  > ale wszyscy byli pełni podziwu dla organizacji i oddaniu Polaków.

No bo to swieta prawda.
                  • Gość: aguś Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:19
                    widać że na tym świecie żyją jeszcze ludzie którym zależy trochę na życiu i
                    pomocy innym:)
                    • Gość: gość Re: tragedia w Katowicach IP: *.grosz.prenet.pl 29.01.06, 14:24
                      szczególnie hipokrycie Kaczyńskiemu .
                      żałoba , ale dopiero po skokach
                      narciarskich . to jest po prostu
                      kpina z ludzi , którzy zginęli .
                      • Gość: storima Zaloba w Czestochowie od przedpoludnia IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 14:30
                        Czytaj:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=35833607
                        [i] [i] [i]

U nas w naszych oknach plona swiece.
    • Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 14:55
      Jestescie wszyscy beznadziejni!!! Jak zwykle zakompleksini częstochowianie!!!

Zamiast łączyć sie z katowiczanami w smutku to wy dalej pierniczycie
      niestworzone rzeczy o waszym domniemanym konflikcie Katowice-Częstochowa!!

Katowice mają gdzieś taką wioche jak Częstochowa i bardzo dobrze!!!!
      • Gość: Ka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:08
        Ty jestes psychicznie chora ..Gdzie tu widzisz jakies wpisy o konflikcie miedzy
        tymi miastami?? Masz jakies urojenia .
    • Gość: Gość. Jeżeli ktoś nie jest przekonany co do intencji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:10
      Częstochowian, to proszę wybrać się do Stacji Krwiodastwa przy szpitalu na
      Parkitce.
    • Gość: thc Re: tragedia w Katowicach IP: *.org 29.01.06, 15:30
      'częstochowianko" skąd pochodzisz bo chyba nie z Częstochowy podaj adres z
      chęcią wpadne do ciebie razem z drzwiami
      • Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:40
        chyba cie poje.... niestety jestem z Cz-wy...
        • Gość: śrubokręt_płaski Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:16
          Czytając te twoje żałosne wypociny widzę, że to ty jesteś poje..a.
        • Gość: ... Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 00:20
          i szkoda że miasto trzyma takie wywłoki jak ty pojeba...
      • Gość: agusia_1988 Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:24
        gdy jechalam w strone centrum bimbajka to dwoch obcych ludzi rozmawialo o tej tragedi.mowili ze dobrze ze nie zawalil sie dach w poludnie bo ofiar moglobyc znacznie wiecej.ja jestem wrazliwa, na takie tragedie i na krzywde jaka spotyka czlowieka.
    • Gość: m Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:13
    • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:47
      Częstochowianka pisze, że teraz piszemy bzdury o konflikcie a sama wczęsniej o
      tym zaczeła.Czy ona aby napewno jest z Czewy.
    • Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:03
      ja nie zaczęłam żadnego konfliktu, ponieważ wg mnie żadnego konfliktu nie ma!
      Może zaczął go ktoś inny podając sie za mnie!
      • Gość: aha 45 Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:17
        żałosne tłumaczenia. kto w to uwierzy?!
      • Gość: agusia_1988 Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:18
        mojego taty kolega byl na tych targach...wiec czestochowa tez jest w to zamieszana.na szczescie wyjechal godzine przed zawaleniem sie budynku.gdy dojezdzal do czestochowy to jechaly wozy strazackie.

ciekawe ile ludzi lezy pod gruzami.wiem ze na tych targach moglo byc ponad 7000 ludzi w sumie, bo ten kolega mial bilet z nr 70XX.ludzie wracali i nie ma az tylu ofiar, ale wystarczajaco duzo ludzi zginelo o jednym czasie, wtym samym miejscu.
      • Gość: bystry zaloguj się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:51
        Częstochowianko! Nikt nie podszyje się pod ciebie, jeżeli zalogujesz się na
        forum. Wtedy nikt pod twoim nickiem nie będzie wypisywać bzdur i gupot!!!
        A więc - loguj się!!! Zrobisz to bez oporów, jeżeli masz czyste sumienie!!!
    • Gość: marta Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:18
      (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*)
      (*) (*) (*) (*) (*) (*)
      • Gość: agusia_1988 Re: tragedia w Katowicach,a inne kraje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:32
        jakos nie moge uwierzyc ze caly swiat dowiedzial sie naszej tragedii.putin ladne zyczenia do zdrowia przekazal, i ubolewanie.to naprawde wzruszajace,ze lacza sie z nami i ofiaruja pomoc.piekne zachowanie z ich strony.
      • Gość: to okropne Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:37
        ....ze "ktos" sie wypowiedzial ze hala chorzowsko-katowicka byla odsniezona.byla moze kilkadziesiat dni temu.po zdjeciach reporterskich widac jasno i wyraznie ze na dachu pozostalej czasci hali zalega warstwa sniegu.powinni(albo to zrobili) sprawdzic ile zalega na tamtych obszarach i przekazac temu "komus".
        to jest ucieczka od odpowiedzialnosci.
        • Gość: lilu Re: tragedia w Katowicach IP: 212.87.229.* 29.01.06, 19:50
          tak mi przykro ...
          • Gość: Darek MODERator! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:33
            Jest mi ogromnie wstyd za moich krajan, którzy nawet w takich dniach nie potrafią zachować powagi i godności. Mam na myśli zwłaszcza obie osoby podpisujące się jako 'Częstochowianka'.

Wczoraj blisko dwieście osób w Częstochowie oddało krew. Pierwszy raz w życiu też to zrobiłem. Osoby, które robią sobie igrzysko w czasie żałoby, kpią też z tych, którzy chcą pomagać. Niszczą tę delikatną tkankę solidarności. To obrzydliwe...

W tych dniach wszyscy bądźmy Ślązakami!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka