Gość: paweł IP: *.21.pl / *.21.pl 28.01.06, 18:38 zawaliła się hala , podobno było w środku kilkaset ludzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:41 to wielki problem i tragedia, tylko co to Częstochowę obchodzi?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: 82.160.21.* 28.01.06, 18:50 No właśnie co nas to obchodzi pchi))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: tragedia w Katowicach IP: *.21.pl / *.21.pl 28.01.06, 18:53 Bo to były ogólnopolskie targi, mogła być tam np. wasza rodzina, albo znajomi. Jak was nie obchodzi i nie macie nic ciekawego do napisania to nie piszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:55 ale jesteś głupi! jak to co obchodzi. wydarzyła się tragedia, ludzie przeżywają dramat a ty mówisz że cię to nie obchodzi. puknij się w swoją pustą i małą głowę prymitywie!!! miejmy nadzieje że nikt nie zginął i nie odniósł poważnych obrażeń! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:38 WSTYD!!!! jaka z ciebie czestochowianka?? prawdziwy czestochowianin jest wrażliwy na krzywde innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noname Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:56 Pluję na Ciebie częstochowianko !!! Nie jesteś Częstochowianka tylko paskudną osobą. Wstyd mi za to jak sie podpisałaś. Ja szczerze współczuję ofiarom i ich rodzinom. Mieszkaniec Częstochowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:19 Zawsze twierdzilem ze czestochowianka jest idiotka ,ale po tym co pokazala dzisiaj brak mi poprostu slow.Przestan sie kompromitowac i NIE pokazuj sie juz tutaj wiecej zalosna istoto... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:11 Jesteś beznadziejnie głupia, aż wstyd że pochodzisz z Częstochowy.Szkoda że miasto chowa takich tłumoków, którzy obojętni są na krzywdę innych:( Odpowiedz Link Zgłoś
richard_the_taxidriver no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz 29.01.06, 00:42 gnido w ludzkim ciele. fałszywa Częstochowianko, malopolaninie, hansie klosie i jeden chooj wie jeszcze jaki nicku spod IP 82. itd Mego kuzyna o 21:48 wyciągneli spod tych gruzów, jest w stanie cieżkim ? cieszysz się koorwo chora z nienawiści ? radujesz draniu żywiący się nienawiścią do wszystkiego co Śląskie. Mam nadzieję, że podzisiejszych w pisach tu i na forum Łodź, żaden porządny człowiek dłoni ci wszo nie poda. Wszystko na co zasługujesz to splunięcie w twarz !! /do moderatorów zanim wytniecie ten post za "złamanie regulaminu i mocne słowa" zastanówcie się co tak naprawdę łamie regulamin/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 01:08 richard_the_taxidriver Wyrazy wspolczucia Przede wszystkim dobrej sily nadziei Badzcie Wszyscy mocni duchem, aby zycie przetrwalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz IP: 82.160.21.* 29.01.06, 01:13 Rychu żaden z ciebie prawdziwy śląski gołymbiorz niestety ale rozmnożyć sie potrafisz i nabijać rekordy na forum:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: no i pokazałeś swoją prawdziwą twarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 08:13 weź już zamilcz częstochowianko( podejrzewam że jesteś chyba z wólki pcimia dolnego) i zajmij się swoją ulubioną tematyką czyli co sądzą o częstochowie w bieszczdach i innych wioskach. ŻAŁOSNA JESTĘS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Częstochowianko wstyd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:09 Częstochowianko jesteś cholerną hipokrytką i wstyd przyniosłaś naszemu miastu i innym mieszkańcom Częstochowy. Zginęło tyle ludzi,o ty bełkoczesz o jakiś kretyństwach. Napisałaś o ofiarach katowickiej tragedii takie chamstwa,że szkoda nawet to cytować.(forum katowickie). Takich częstochowian jak ty powinno się przymusowo przesiedlać na Białoruś do Łukaszenki,tam mogłabyś się wykazać w swoich tandetnych przemyśleniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 12:05 widać ludzi nie mających serca wielu jest na świecie. Zachowałeś sie jak ..... ale nidgy nie będe życzyć czegoś złego i mam nadzieję że tragedia ominie ciebie i twoją rodzinę. Zanim coś napiszesz to się zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Witold Re: tragedia w Katowicach IP: 195.117.153.* 28.01.06, 22:13 W zasadzie nic, oprócz tego, że były tam gołębie. Ohyda, wstyd mi, że w Częstochowie pojawie się taka znieczulica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:48 Zastanawiam się jakim trzeba być człowiekiem żeby coś takiego napisać... bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 19:03 wstydzcie sie ! w takiej sytuacji tak sie zachowywac???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 19:33 To była nowa hala. Projektowana z dużymi oszczędnościami materiałowymi. Takie hale projektuje się z wykorzystaniem oprogramowania które pozwala dokładnie wyliczyć współczynniki bezpieczeństwa, tak, żeby zgadzały się dokładnie z normami. Nie ma żadnego zapasu. Wszystko z powodu oszczędności. Tak np. budowane są wszystkie duże hale w hipermarketach. Dużego inwestora stać na drogi projekt, oszczędność na stali potrafi być dwukrotna. Takie obiekty budowane są z uwzględnieniem warunków obciążeniowych typowych a nie maksymalnych. A oto i efekty. Takich obiektów w polsce jest dużo więcej. Ciekawy jestem kiedy np. zawali się dach w hipermarkecie w którym przebywa np. 5000-10000 ludzi, i ilu zginie. Ciekaw jestem ile osób które wchodzą do takiego obiektu zdaje sobie sprawę z zagrożenia. "Pecunia non olet" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 19:44 Cytat z prospektu pewnej firmy projektującej konstrukcje stalowe: "Posiadamy 25 stanowisk komputerowych profesjonalnie wyposażonych w programy:.... Specjalizujemy się w projektowaniu typoszeregu hal i wiat stalowych, które charakteryzują się konkurencyjnymi wskaźnikami zużycia stali na 1 m2 rzutu obiektu." Ci którzy są w temacie wiedzą o co chodzi. Dodam tylko, że dla oszczędności tego typu konstrukcje często projektują na zlecenie studenci 4 lub 5 roku budownictwa. Inżynier z uprawnieniami tylko się pod tym podpisuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: tragedia w Katowicach IP: *.21.pl / *.21.pl 28.01.06, 19:48 Co możesz powiedzieć o największych częstochowskich budynkach, takich jak m1, czy tesco ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 20:07 Dokładnie to samo. Zwróć uwagę, że wszystkie hale mają płaski dach. To takie lotnisko na którym zbiera się śnieg. Jak się tego nie sprząta to na efekt nie trzeba długo czekać. Każda hala budowana jest tak samo. Tego typu projekty zmonopolizowało kilka niedużych firm, które walczą o rynek, tnąc cenę. Projekt jest tym lepszy, im mniej stali się zużyje. Dlatego firmy dokonują cudów, żeby zaoszczędzić na stali. Projektant, który korzysta tylko z klasycznych metod nie ma żadnych szans na załapanie się na taki projekt. Kiedyś, chyba we Francji zawalił się dach hipermarketu. Kilka lat temu był taki wypadek w Polsce, ale na szczęście w trakcie budowy. Zginęły tylko 2 osoby. Rok temu spadła część konstrukcji dachu w Realu w Gdańsku, na szczęście w nocy, i nikt nie zginął. To to co pamiętam. Życzę udanych zakupów z odrobinką adrenaliny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: tragedia w Katowicach IP: *.org / 85.195.119.* 28.01.06, 20:23 Dodam tylko jeszcze, że taki projekt hali metodami klasycznymi jest dosyć prosty. Natomiast projekt optymalizowany komputerowo jest nie do sprawdzenia przez inspektora który odbiera budowe, ponieważ musiałby taki projekt wrzucić np. do abakusa i symulować jego zachowanie przy różnych warunkach obciążeniowych. Samo opanowanie takiego programu do MES zajęłoby mu ponad pół roku. Nie ma więc żadnych szans kontroli, czy konstrukcja jest naprawdę bezpieczna. Nawet gdyby chciał. Grono ludzi którzy znają dostatecznie dobrze ten soft jest niewielkie i ogranicza się do ludzi którzy pracują właśnie w biurach projektowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl-xl-l To straszne co piszesz IP: *.man.czest.pl 28.01.06, 22:03 Nie zdajemy sobie sprawy z tego.Wszędzie oszczędności,szkoda,że kosztem ludzkiego życia. Oby nigdy więcej takich tragedii. Smutno jakoś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: To straszne co piszesz IP: 195.116.125.* 28.01.06, 22:39 Pani Częstochowianka to Durna Baba i tyle pokazała swoje chamstwo na forum GW w Katowicach wstyd że tacy ludzie mogą mieszkać w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 28.01.06, 21:39 Do tej pory zginelo 12 osob. [i] [i] [i] Trwa akcja ratownicza. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3135615.html Odpowiedz Link Zgłoś
strzalka_ok Ludzie z kamiennym sercem 28.01.06, 21:55 ... podejmij próbę, zacznij naprawiać świat od siebie, a potem możesz mówić, że nie obchodzi Cię los ludzi nawet na drugim końcu świata, za mało wokół ludzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogdan Jak możemy pomóc ...?? IP: *.brama.prenet.pl 28.01.06, 22:39 Jak możemy pomóc ?? - np. oddać krew - napewno się nie zmarnuje, tym bardziej, ze ostatnio wiele pisano o tym że krwi zaczyna brakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś WSTYD MI ZA WAS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:49 MAM DOPIERO 16 LAT ALE MI JEST ZA WAS NIEKTORYCH WSTYD JAK MOZECIE BYC TACY OBOJETNI NA LUDZKA KRZYWDE???? TO SAMO MOGLO SPOTKAC KOAZDEGO Z NAS!!!! TO TRAGEDIA GINAC PRZYTLOCZONYM STALĄ W MROZIE - 16 STOPNI!!!!!!! jechalam z nart gdy wydarzyla sie ta tragedia... przejezdzalam przez katowice... widzialam ludzi policje karetki straz pozarną... panikę... płacz... wszystko... musielibyscie tam byc by to zobaczyc... gdy bylismy juz niedaleko domu ciagle mijalismy wyzej wymieniuone rzeczy... zanim cos napiszecie pomyslcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agus Re: Jak możemy pomóc ...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:52 zawalony dach sekundy czas płynie... nie czeka ból krzyk ludzki ból... jęk ... przy tym dobroć serc bezinteresowna pomoc.. ognik nadziei... wokół gruzy stal.. czemu życie jest tak kruche by mogło zgasnąc... jednym ruchem... LUDZIE JAK MOZECIE BYC TACY!!!!!!!!!!!! TO MOGLO SPOTKAC KAZDEGO Z NAS!!!!!!!!!!!!!!! MAM 16 LAT ALE ROZUMIEM CO TO ZA BOL PO STRACIE KOGOŚ !!!!! JESZCZE W TAKICH WARUNKACH NIE WYOBRAZACIE SOBIE JAK ONI CIERPIĄ!!!!! WRACALAM Z NART WIDZIALAM PLACZ POMOC POLICJE STRAZ POZARNA MIEJSKA LUDZI ... WSZYSTKO!!!!!!!!!! CZY ROZUMIECIE...????? DACH ICH PRZYWALIL !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:12 Mam nadzieję, że to była niezrozumiała chwila słabości częstochowianki. Zapewne bardzo teraz żałuje swojego postu. Dajcie jej już spokój. Wszyscy się solidaryzujemy z rodzinami ofiar w Katowicach. Myślę, że w jakiś sposób będziemy mogli pomóc. Pomysł o oddawaniu krwi jest jak najbardziej właściwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bella Re: tragedia w Katowicach IP: *.pl / 212.203.133.* 28.01.06, 23:20 wtej chwili podano ze zginelo 15 osob wielka tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:39 juz 20 ... ona kiedys zrozumie co to za bol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:05 częstochowianka to nie prawdziwa "częstochowianka". nie wyobrażam że jakichkolwiek mieszkaniec naszego miast mógł zareagować w ten sposób na tragedię u naszych najbliższych sąsiadów! ["] :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chachul Re: tragedia w Katowicach IP: 82.160.21.* 29.01.06, 00:07 laczymy sie w bolu i cierpieniu [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 00:53 Religa poinformował, że przygotowano 200 miejsc w szpitalach, nie tylko na Śląsku, ale także w Częstochowie i Krakowie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3135775.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CH Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 01:25 Norma, czytelnicy antypolskiego ścierwa krzyczą: "A co nas to obchodzi?" CH wam w serca... Kurlwa łby wypierdamlać w europe i tam się przjmować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianin Re: tragedia w Katowicach IP: 195.116.125.* 29.01.06, 01:32 Wyrazy współczucia Ryszarda wierz mi ta Durna Baba ijej kompani to tylko minimalna grupka idiotów którzy nie mają prawa nazywać Pokakami i mieszkańcami Częstochowy P.S Mam wielu znajomych w Katowicach naszczęscie nic im nie jest ale łącze się w bólu z wszystkim mieszkańcami Śląska Odpowiedz Link Zgłoś
segel Re: tragedia w Katowicach 29.01.06, 06:16 fakty.interia.pl/news?inf=711626 Nie ma co dyskutować, tylko trzeba pomóc. Krew jest potrzebna zawsze. Użalanie się i wyrazy współczucia niewiele pomogą. Tak, jak napisano w artykule krew potrzebna jest w całym dalszym procesie leczenia, więc jeśli ktoś nie może tak ja ja oddać krwi w tej chwili, bo dla kobiet jest 3 miesiące odstępu między kolejnymi pobraniami krwi, a dla mężczyzn 2 miesiące i tego reżimu stacje krwiodawstwa sie trzymają, to w najbliższym możliwym terminie można iść i krew oddać. Ja pójdę w lutym. A dla idiotki, która wypisuje bzdury na naszym forum i na forum katowickim jest jedno odpowiednie miejsce. Jest taki szpital niedaleko Częstochowy, pewnie chętnie przyjmą, ale czy z głupoty wyleczą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 08:38 Dziś wszyscy bądźmy Ślązakami... Przepraszam za Częstochowiankę. Jest mi wstyd, że jest z mojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mic Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:00 Jedyne co możemy zrobić to oddać teraz krew,częstochowskie szpitale uruchomiły centrum krwiodastwa dla ofiar z Katowic,nasi strażacy z CS PSP też tam pojechali odgruzowywac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Jaskóła Ma Pan rację. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:52 Dziś nie ma rozróżniania Czestochowa - Sląsk, czy też nie. Dziś wszyscy jesteśmy Ślązakami, Katowiczanami. Natomiasta Czestochowiankę NALEŻY PO PROSTU IGNOROWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasiaaa Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 09:38 Dziekuje Bogu!!!Moj tato wyszedl z tamtad pare minut przed tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex kava Re: tragedia w Katowicach IP: *.21.pl / *.21.pl 29.01.06, 10:05 Podziękuj raczej tacie, że z tamtąd wyszedł. Bo co ma do tego bóg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:26 Widzę że tutaj wszyscy już zjechali ową pseudo "Częstochowiankę". Ale i ja się do tego dopiszę bo takim ludziom należy się tylko pogarda! Osobiście nie przepadam za Katowicami, ale to znaczy że nie przepadam za administracją i wyzyskowi Częstochowy przez tych cholernych urzędasów. A nie że jestem wrogo nastawiony do Ślązaków. Czy to ma w takiej sytuacji jakieś znaczynie czy jestem z Częstochowy, Katowic czy z Honolulu? Raczej nie, tam zginęli ludzie a to skąd pochodzili nie ma żadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 12:17 O Ratownikach: Chwala Ratownikom opanowanie prawie hektarowego miejsca tak tragicznej katastrofy i skuteczne uratowanie uwiezinych ofiar w ciagu dwoch godzin od chwili zawalenia sie konstukcji to naprawde w skali swiatowej szalenie skuteczna akcja. Jak to sie mowi po slasku, ratownicy beda dalej pracowac az nie dostana sie do "zolu", podlogi obiektu. Przypomina mi sie akcja ratownicza, nie pamietam juz w ktorym miejscu swiata, podczas, ktorej wszystkie poza polska ekipa ratownikow, zrezygnowaly z kontynuacji ratowania. Jedynie Polacy ku zdziwieniu innych pozostali walczac o odnalezienie ofiar. Pisala o tym miedzynarodowa prasa. [i] [i] [i] Odpowiedz Link Zgłoś
inna-bajka Re: tragedia w Katowicach 29.01.06, 12:24 Wczoraj co godzinę na CNN i BBC Polska była na pierwszym miejscu, wypowiadali sie eksperci. Mówiono o rzeczach, które w polskich mediach lekko przemilczano, ale wszyscy byli pełni podziwu dla organizacji i oddaniu Polaków. Najbardziej wzruszył mnie pan, który przejechał 30 km z jedzeniem dla ratowników i apelował do restauratorów o to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Re: tragedia w Katowicach IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 12:28 inna-bajka napisała: > ale wszyscy byli pełni podziwu dla organizacji i oddaniu Polaków. No bo to swieta prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aguś Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:19 widać że na tym świecie żyją jeszcze ludzie którym zależy trochę na życiu i pomocy innym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: tragedia w Katowicach IP: *.grosz.prenet.pl 29.01.06, 14:24 szczególnie hipokrycie Kaczyńskiemu . żałoba , ale dopiero po skokach narciarskich . to jest po prostu kpina z ludzi , którzy zginęli . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: storima Zaloba w Czestochowie od przedpoludnia IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 14:30 Czytaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=35833607 [i] [i] [i] U nas w naszych oknach plona swiece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 14:55 Jestescie wszyscy beznadziejni!!! Jak zwykle zakompleksini częstochowianie!!! Zamiast łączyć sie z katowiczanami w smutku to wy dalej pierniczycie niestworzone rzeczy o waszym domniemanym konflikcie Katowice-Częstochowa!! Katowice mają gdzieś taką wioche jak Częstochowa i bardzo dobrze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:08 Ty jestes psychicznie chora ..Gdzie tu widzisz jakies wpisy o konflikcie miedzy tymi miastami?? Masz jakies urojenia . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość. Jeżeli ktoś nie jest przekonany co do intencji ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:10 Częstochowian, to proszę wybrać się do Stacji Krwiodastwa przy szpitalu na Parkitce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thc Re: tragedia w Katowicach IP: *.org 29.01.06, 15:30 'częstochowianko" skąd pochodzisz bo chyba nie z Częstochowy podaj adres z chęcią wpadne do ciebie razem z drzwiami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:40 chyba cie poje.... niestety jestem z Cz-wy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śrubokręt_płaski Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:16 Czytając te twoje żałosne wypociny widzę, że to ty jesteś poje..a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 00:20 i szkoda że miasto trzyma takie wywłoki jak ty pojeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia_1988 Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:24 gdy jechalam w strone centrum bimbajka to dwoch obcych ludzi rozmawialo o tej tragedi.mowili ze dobrze ze nie zawalil sie dach w poludnie bo ofiar moglobyc znacznie wiecej.ja jestem wrazliwa, na takie tragedie i na krzywde jaka spotyka czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec cz-wa Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:47 Częstochowianka pisze, że teraz piszemy bzdury o konflikcie a sama wczęsniej o tym zaczeła.Czy ona aby napewno jest z Czewy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Częstochowianka Re: tragedia w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:03 ja nie zaczęłam żadnego konfliktu, ponieważ wg mnie żadnego konfliktu nie ma! Może zaczął go ktoś inny podając sie za mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha 45 Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:17 żałosne tłumaczenia. kto w to uwierzy?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia_1988 Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:18 mojego taty kolega byl na tych targach...wiec czestochowa tez jest w to zamieszana.na szczescie wyjechal godzine przed zawaleniem sie budynku.gdy dojezdzal do czestochowy to jechaly wozy strazackie. ciekawe ile ludzi lezy pod gruzami.wiem ze na tych targach moglo byc ponad 7000 ludzi w sumie, bo ten kolega mial bilet z nr 70XX.ludzie wracali i nie ma az tylu ofiar, ale wystarczajaco duzo ludzi zginelo o jednym czasie, wtym samym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bystry zaloguj się... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:51 Częstochowianko! Nikt nie podszyje się pod ciebie, jeżeli zalogujesz się na forum. Wtedy nikt pod twoim nickiem nie będzie wypisywać bzdur i gupot!!! A więc - loguj się!!! Zrobisz to bez oporów, jeżeli masz czyste sumienie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:18 (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) (*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia_1988 Re: tragedia w Katowicach,a inne kraje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:32 jakos nie moge uwierzyc ze caly swiat dowiedzial sie naszej tragedii.putin ladne zyczenia do zdrowia przekazal, i ubolewanie.to naprawde wzruszajace,ze lacza sie z nami i ofiaruja pomoc.piekne zachowanie z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to okropne Re: tragedia w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 19:37 ....ze "ktos" sie wypowiedzial ze hala chorzowsko-katowicka byla odsniezona.byla moze kilkadziesiat dni temu.po zdjeciach reporterskich widac jasno i wyraznie ze na dachu pozostalej czasci hali zalega warstwa sniegu.powinni(albo to zrobili) sprawdzic ile zalega na tamtych obszarach i przekazac temu "komus". to jest ucieczka od odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilu Re: tragedia w Katowicach IP: 212.87.229.* 29.01.06, 19:50 tak mi przykro ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek MODERator! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:33 Jest mi ogromnie wstyd za moich krajan, którzy nawet w takich dniach nie potrafią zachować powagi i godności. Mam na myśli zwłaszcza obie osoby podpisujące się jako 'Częstochowianka'. Wczoraj blisko dwieście osób w Częstochowie oddało krew. Pierwszy raz w życiu też to zrobiłem. Osoby, które robią sobie igrzysko w czasie żałoby, kpią też z tych, którzy chcą pomagać. Niszczą tę delikatną tkankę solidarności. To obrzydliwe... W tych dniach wszyscy bądźmy Ślązakami! Odpowiedz Link Zgłoś