Dodaj do ulubionych

Prezydencie sprawdź zagrożone miejsca w Częstochow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:07
Ta tragedia pokazuje jak mało władze miasta obchodzą miejsca najwiekszych
skupisk ludzi. Panie Prezydencie sprawdź zagrożone miejsca w Cz-wie -
markety, hale sportowe i inne, ktore moga stac sie przyczyna podobnej
tragedii.
Łączę sie w bólu z rodzinami ze Śląska
Obserwuj wątek
    • Gość: michał Re: Prezydencie sprawdź zagrożone miejsca w Częst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:56
      Podciągam, żeby rzecznik przeczytał
      • Gość: bogdan Re: Prezydencie sprawdź zagrożone miejsca w Częst IP: *.brama.prenet.pl 29.01.06, 00:15
        Prezydencie - proponuję uruchomić w niedzielę naszą stację krwiodawstwa i
        ogłosić akcję oddawania krwi. Krew to dar który napewno się nie zmarnuje [tym
        bardziej że ostatnio brakuje krwi w regionie]. Myślę że naszą społecznośc stać
        byłoby na taką pożyteczną akcję.[akcja kontroli obiektów też oczywiście jak
        najbardziej wskazana].
        • Gość: abc Re: Prezydencie sprawdź zagrożone miejsca w Częst IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:23
          Tak trzymać Bogdan - pomóżmy ofiarom katastrofy
          • Gość: bogdan Re: Prezydencie sprawdź zagrożone miejsca w Częst IP: *.brama.prenet.pl 29.01.06, 09:14
            Apel o sprawdzanie dachów i usuwanie śniegu jest jak najbardziej aktualny tym
            bardziej, że zapowiadane są nowe opady śniegu w najbliższych dniach..
            • Gość: skrzat55 Re: Prezydencie sprawdź zagrożone miejsca w Częst IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:05
              Dziś niedziela i straż miejska oraz policja powinna sprawdzić wszystkie dachy
              sklepów, a szczególnie marketów. Już po pierwszych zawaleniach - Biedronka był
              apel o usuwanie śniegu z dachów. Jeśli odpowiednie służby stwierdziłyby, że
              śnieg zalega, powinny natychmiast zamknąć te placówki handlowe i ukarać
              mandatem. Może kary pieniężne nauczyły by nie igrać z ludzkim życie.
    • inna-bajka Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! 29.01.06, 10:19
      Ani gazeta, ani wrona nic nie zrobi.
      Gdyby nie Wy na forum nie wiedziałabym gdzie można oddać krew.
      Ani słóweczka na gazecie częstochowskiej, NIC. Nawet na forum redagcji nie
      chciało sie nic napisać. WSTYD.
      Krew oddajemy na Parkitce.
      • Gość: Vanillacat Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:23
        Gdzie dokladnie w szpitalu na Parkitce mozna krew oddac? czy na Waszyngtona na
        stacji krwiodawstwa nie można oddac? pewnie nieczynne.
        • inna-bajka Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.06, 10:25
          Na Pakitce jest specjalnie stworzony punkt, lepiej chyba tam jechać, bo krez z
          pewnoscia odrazu jest transportowana do Katowic.
        • roger79 Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.06, 11:03
          Stacja Krwiodawstwa w Cz-wie jest właśnie w szpitalu na Parkitce, na Waszyngtona
          kiedyś była.
          • Gość: storima Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 11:17
            inna-bajka napisała:

> Ani gazeta, ani wrona nic nie zrobi.
            > Gdyby nie Wy na forum nie wiedziałabym gdzie można oddać krew.
            > Ani słóweczka na gazecie częstochowskiej, NIC. Nawet na forum redagcji nie
            > chciało sie nic napisać. WSTYD.
            > Krew oddajemy na Parkitce.

I to jest wlasnie istota spolczenstwa obywatelskiego.

Nie czeka sie na wskazowki lokalnych mediow czy tez wladz, lecz
            samemu wychodzi sie z konkretna inicjatywa.
            Ci obywatele ktorzy kieruja sie w zyciu empatia, tak wlasnie uczynili apelujac
            tu na FCz o oddanie krwi.
            • inna-bajka Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.06, 11:23
              Osobiście uważam, że dziennikarstwo jest również w jakimś sensie misją, tak jak
              lekarz, strażak czy nauczyciel. I ma za zadanie informować. Skoro ktoś sie
              decyduje na taki zawód to chyba musi się z tym liczyć.
              Więc ani ludzie z GW (częstochowskiej) ani tutejszy beznadziejny admin, który
              wiecznie śpi, nie nadaja się na te stanowiska.
              Na forum już sa 4 wątki o oddawaniu krwi, a GW śpi.
              Ciekawe co śię musi stać by zareagowali ? Oprócz oczywiście oczerniania wrony,
              bo wtedy sa natychmiast na miejscu.
              Przykre, a najbardziej przykre jest to, że pisze to w dniu i w wątku tak
              tragicznym.
              Ja jadę na parkitkę, a pracownicy GW niech sobie dalej smacznie śpią.
      • Gość: storima Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 11:27
        Inna_Bajko,
        czy moglabys sie powstrzymac od Twego sztampowego ujadania na Prezydenta Wrone
        zwlaszcza, ze jet to co najmniej nietaktowne w chwili okrutnej tragedii i
        narodowej zaloby.
        • inna-bajka Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.06, 11:33
          A czy Ty czytasz co ja napisałam wyżej ?! To samo.
          Więc Ty sie powstrzymaj od bronienia tej m......
          • Gość: storima Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 11:38
            Droga Inna-Bajko,
            Ja potrafie sie powstrzymac od niepotrzebnych rozdraznien i zbednych na ta
            chwile polemik.

Pozdrawiam,

storima
            • inna-bajka Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.06, 11:43
              I to samo napisałam ja, szkoda że nie czytasz :-(
              Bo chodź nasze zdania prawie zawsze sie różnią, zawsze starałam się Ciebie
              czytać.
              Ale nieważne, postaram sie spokornieć.
              Przepraszam wszystkich, ktorych uraziłam,
              nie mam zamiaru wrzucać kamyczków tam gdzie juz tyle łez.
              • Gość: storima Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 11:57
                nie mam zamiaru wrzucać kamyczków tam gdzie juz tyle łez.
                • Gość: skrzat55 Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 17:45
                  I znów został zatracony wątek. Krew jest w tej chwili niezbędna i kto tylko może
                  powinien o tym powiadamiać i również oddawać. Bardzo mi przykro,że ja tego
                  zrobić nie mogę, bo jestem po żółtaczce, ale tak jak został poruszony wątek
                  oczyszczenia dachów ze śniegu to powinien być teraz bardzo ważny temat. Nie
                  prezydent, nie kto ma rację, tylko realne działanie w tym kierunku. Jeśli by
                  przeleciał helikopter to zobaczyby te wszystkie płaskie połacie dachów pokryte
                  grubą warstwą śniegu. A zarządcy tak jak na tej tragicznej hali będą twierdzić,
                  że są odśnieżane. Ale czy wystarczająco?
                  • Gość: storima Re: Wszyscy śpią !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.d4.club-internet.fr 29.01.06, 18:05
                    Gość portalu: skrzat55 napisał(a):

> I znów został zatracony wątek.

Nie zostal. Akywne sa watki o pytanich gdzie oddac krew. W Katowicach, Bielsku i
                    w Czestochowie kolejki ludzi gotowych do oddania krwi, a Czestochowa, wyszla z
                    monitoringiem i odsbniezaniem dachow, zaraz po tragedii w Bawarii to jest po 2
                    stycznia tego roku.
                    Czyli o wiele wczesniej niz prezydent Bielska, czy minister Piechota.
                    Ja tez nie moge oddac krwi, ale moge robic inne rzeczy.
                    Dodatkowo moge i pale od poludnia swieczke w oknie i r'efleksja lacze sie ze
                    Slaskiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka