Dodaj do ulubionych

Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:37
To i ja swoja historie opowiem. Wczoraj bieglem na autobus (oczywiscie
przyjechal przed czasem). Na przystanku stanal tak ze caly autobus musialem
obejsc naokolo, bo wszedzie byly zwaly sniegu. Zatrzasnal drzwi przed nosem.
Zapukalem w szybe i poprosilem zeby otworzyl to juz z krzykiem to zrobil.
Czekalem az moja dziewczyna dobiegnie do busa. Powiedzialem zeby poczekal, to
on zamknal drzwii ruszyl pol metra. Kiedy zobaczyl ze juz chcemy wsiadac
otworzyl drzwi i wyskoczyl z tekstem zeby sobie taksowke zamowic.
Dodam ze autobus byl spozniony a na ktoryms przystanku bez pasazerow stal 5
min zeby odczekac za duza przerwe w rozkladzie.
Kilka slow do pana kierowcy. Chamie! Place to wymagam.
A dyrekcja moglaby zdyscyplinowac tych niektorych "mocnych w gebie" kierowcow
burakow!
Obserwuj wątek
    • Gość: Pasażerka-niestety Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 11:47
      Wielu kierowców naszych miejskich autobusów,to ludzie wzięci z łapanki.Który tylko umiał jeździć to go przyjmowali, bo sporo kierowców wyjechało do Anglii.Ja też zauważyłam pogorszenie jazdy autobusami.Kiedyś przy czarnej nawierzchni Autobus z ul.Piłsudskiegoprzyjechał z 13 minutowym opóźnieniem i gnał jak głupi na Zawodzie k/Poczesnej.Mpk już nie dba o jakość swoich usług i tym bardziej o kulture swoich kierowców.Oni tylko potrafią podnosić ceny biletów,bo wiecznie im się nie opłaca,nic im się nie opłaca.A w te mrozy ,to jak w stodole zimno było.
      • masonmasturbator to moja wina! 30.01.06, 11:50
        Przepraszam Pana, ale to ja byłem tym kierowcą. Po pierwsze to nie moja "brocha"
        odśnieżać przystanki, a dwa, skoro kurs był opóźniony, to powinniście być
        wdzięczni, że was wogóle wziołem do mojego autobusu!
        • Gość: lunch Re: to moja wina! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.06, 09:30
          A koleś pewnie chętnie by się zamienił i poprowadził za Ciebie ten autobus. I
          na pewno nie otworzyłby drzwi przy pryzmie śniegu...
      • Gość: Oko.. Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 11:52
        I dlatego zeby nie pisac Pan kierowca......powinni miec identyfikatory.
        Wyedy moglibysmy napisac
        Kierowca NOWAK......dzisisja w autobusie linii XY zrobil to i to.
        Wtedy bylo by nam i innym latwiej wejsc do autobusu i zobaczyc
        O!!! teraz jade z tym chamem Nowakiem!!!
        • Gość: jot identyfikatory IP: 195.116.81.* 30.01.06, 19:14
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=34984011&a=34984011
    • Gość: mieszkaniec cz-wa Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 20:29
      Nie staje w obronie tego kierowcy ani MPK tylko dziwi mnie jedno. Najpierw jest
      napisane że autobus był za wcześnie potem że był spóźniony a potem że czekał na
      przystanku by odczekać lukę w rozkładzie. To brzmi tak jakby ktoś pisał to na
      poczekaniu żeby coś napisać o MPK. A swoja drogą to codziennie korzystam z
      usług MPK i jedyne jakie mam zastrzeżenie to to że czasem autobusy są za
      wcześnie na przystanku.
      • Gość: el manuel Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.smstv.pl 30.01.06, 21:40
        Moze dlatego, ze trzezwy byles czytajac zalozycielski post.
    • Gość: ktos Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 07:27
      Był przed czasem czy sie spoznił, zdecyduj sie.
    • Gość: TTT Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 08:54
      ale macie sei czeg ouczepic komus sie machlo, kazdemu moze sie zdarzyc, z
      kontekstu zdania widac ze chodzi o przyjazd za wczesnie, kierowcom sieniedziwie
      ze reaguja zloscia bo ja ktos jezdzi tyle godzin i prawie przy kazdym kursie
      musi sie uzerac z klientami mpk to niedizwie sie ze nerwy mu puszczaja,
      pamietacie chyba co bylo jak wprowadzono wchodzenie do autobusu przednimi
      drzwiami i pokazywanie biletu, w wielu krajach tak jest a tylko w Polsce to
      ludziom wydajesie glupie
    • Gość: Ania- pasażerka Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:25
      Też mam kilka fajnych przygód z kierowcami autobusów MPK, np. przytrzaśnięcie
      drzwiami podczas wysiadania (złośliwe, bo ośmieliłam sie wysiąść przednimi z
      tego powodu, że ludzi było mnóstwo i nie zdołałam się przepchnąć do tyłu);
      ostatnio pan kierowca podniesionym głosem wyjaśnił mi, że na przystanku stoi
      się pod "słupkiem" a wiata do przystanku nie należy i żebym na niego nie
      machała- stałam z trzyletnim dzieckiem- bo on nie będzie specjalnie dla mnie
      podjeżdżał do wiaty- nadmieniam, że na przystanku byłam tylko ja z dzieckiem i
      pierwszy raz słyszę teorię o tym, że wiata to nie przystanek a pasażerowie
      powinni stać karnie w ogonku czekając, aż kierowca- łaskawca podjedzie i
      otworzy drzwi akurat przy słupku oddalonym od wiaty o kilka dobrych metrów
      (pomijam fakt, że cały przystanek był zawalony półmetorwą warstwą śniegu i
      trudno sie było przebić gdziekolwiek); ostatnio byłam świadkiem strasznej sceny-
      jechałam z kuzynką autobusem nr 34, pan chyba był spóżniony, jechał jak
      szalony, w zakręt wchodził tak jakby to było sportowe bmw a nie rozlatujący się
      autobus, w takich warunkach pogodowych to nawet bmw byłby strach tak jechać,
      ale to jeszcze nic, kiedy dojeżdżał do przystanku przez przejście dla pieszych
      przechodziła kobieta, on zamiast zatrzymać sie na przystanku i poczekać aż
      dojdzie i wsiądzie do autobusu to dodał gazu i ja miałam wrażenie, że chce ja
      rozjechać na tych pasach, kobieta w ostatniej chwili uskoczyła. Po tym
      stwierdziłam, że wiezie nas psychopata (normalni kierowcy są już dawno w Anglii
      i zarabiają godne pieniądze) i wysiadłam, bo się bałam z nim jechać dalej;
      kultura kierowców też pozostawia wiele do życzenia (śmieszne im sie wydaje np.
      zamykanie drzwi przed nosem psażera, dzwonienie, że już odjeżdżą, gdy jeszcze
      nie wszyscy zdążyli wysiąść, zatrzymywanie się w takich miejscach jak kałuża,
      czy skarpa śniegu,palenie papierosów w kabinie, itp)Mam jeden sposób na takie
      zachowania, zgłoszenie tego faktu dyrekcji MPK, ja tak zrobiłam po pierwszym
      opisanym przeze mnie incydencie i dostałam nawet odpowiedż :) Nie warto się
      użalać, ale reagować i nie dać sobą pomiatać. My pasażerowie też nie jesteśmy
      święci, ale kierowcy zachowują sie jak panowie świata. Nie chciałabym tutaj
      generalizować, bo pewnie są też tacy, którzy wykonują swoją stresującą i bardzo
      odpowiedzialną pracę z poświęceniem. I tych bardzo serdecznie pozdrawiam :)
    • Gość: jarek25 Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:27
      Ale dyrekcja MPK ma tak samo w dupie pasażerów jak kierowcy! Na stołkach siedzą
      od lat te same, skompromitowane osoby i nic się nie zmienia.
      Słyszałem, że niektórzy kierowcy z naszego MPK pojechali do pracy do Londynu.
      Hehe już to widzę, jak szybciutko tu wracają wypieprzeni za swoje chamskie
      zachowanko :)
      • Gość: JJ Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 14:59
        Podejrzewam,że wyjechali ci normalni. To chyba dla nich była jedyna możliwość
        zmiany szefa sprawnego umysłowo inaczej.
    • Gość: lunch Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.06, 09:28
      To się zdecyduj - czy był wcześniej, czy opóźniony.
    • Gość: K. Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:47
      Jak jechałam w sylwestra 52 czy 62, nieistotne już o której godzinie, to
      kierowca na światłach wyciągnął sobie Smirnoffa i zdrowo łyknął :)
      • Gość: JJ Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 15:00
        Pozwolę sobie nie uwierzyć.
    • Gość: kanar Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:40
      to w koncu byl przed czasem czy spozniony zastanow sie co piszesz bo robisz z
      siebie wariata
      • Gość: IKS Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:59
        A co?
    • Gość: stokrotka Re: Kierowca Autobusu nr 21 Bleszno godz. 9.54 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 15:45
      ja tez całkiem niedawno mialam zle przezycie z kierowca lini 24.jechal jak
      szalony naciskal dzwonek sygnalizujacy zamykanie dzrzwi mimo ze ludzie nie
      zdazyli jeszcze wysiasc.ale ja mam taki charakterek ze spisalam numer boczny i
      zlozylam skarge na kierowce.powiedzialam ze jak jeszcze raz go zobacze w takiej
      akcji to inaczej postapie ale juz na tej trasie go nie widze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka