Gość: b. wkurzony slucha Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.21.pl / *.21.pl 01.02.06, 17:30 czuje sie tak jakby mi wyrwali kawalek ''serca'' co oni beda wiedzieli o naszych sprawach i problemach siedzac w krakowie ja tez ichcialbym aby wszyscy lokalni patrioci zbojkotowali i nie sluchali tego nowego radia teraz pan prezydent bedzie bezkrytyczny i moze o to chodzilo niech ktos kompetentny napisze co z tym zrobic pozdrowienia dla mieszkancow CZ-WY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzemro Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 17:51 Bradzo ciesze się że radio FON zostało pochłonięte przez RMF MAXXX... Zobaczcie ranging ile osob słuchało tego radia, powinniśmy byc wdzięczni że ktoś nas przygarnie... 17% czasu antenowego ma być poświecone wydarzeniam z czewy to chyba dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DO GRZEMRO Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.21.pl / *.21.pl 01.02.06, 18:34 chyba nie wiesz o czym piszesz wyobrazasz sobie nasze lokalne sprawy z takiej odleglosci ja sie dowiadywalem z miast ktore juz MAXXX podkupil lokalne radia wiem ze lokalne sprawy schodza na dalszy plan tu chodzi o konkurencje z radiem zet ijego teraz bede sluchal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sleb Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:29 To że to radio padało na pysk to wina jego zarządców. Zaczeło się od wyrzucenia Kułakowskiego, później poleciał Magiera, wcześniej jeszcze parę osób. A bez radia w tym mieście faktycznie będzie, o k... przepraszam, ale ŁYSO:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqryq pytanie do an i fonek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 19:30 hmm możecie zdradzić o kim mówicie??? bo jakos nie moge sobie skojarzyć tej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: 82.160.21.* 01.02.06, 19:31 Jest 19 ,30' tylko szum jest na FONIE Szkoda sprzedawczyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bik Likwidator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:07 Jest taki jeden gość w Cz-wie (z tego co wiem pochodzi ze Śląska). Rozwalił w pył radio CITY, a teraz robił wszystko, żeby padłO FON. Oj Łysy co jeszcze zepsujesz w naszym mieście???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Otwórzcie nowe Radio Fon IP: *.man.czest.pl 01.02.06, 20:20 Właśnie zlikwidowano ostatnie miejskie radio, teraz już nic nie będzie wiadomo co się w regionie dzieje. Likwidują Fon'kę właśnie wtedy gdy poprawił się program. Nie wyobrażam sobie jazdy autem po mieście bez Fon'ki. Kto teraz będzie nas informował o imprezach w mieście. A RMF jest do bani same starocie puszczają kicha i jeszcze raz kicha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:20 Może szkoda, a może i nie szkoda. Z kolegą wymyśliliśmy nazwę tego radia, napisaliśmy wniosek koncesyjny uznany za najlepszy w Polsce w kategorii stacji lokalnych, jako jedyni w Polsce dostaliśy w nagrodę moc 200 W w dolnym paśmie i 10000 W w górnym, własnymi rękami budowałem studia, udało się zebrać fantastyczną grupę maniaków chorych na radio. Po dwóch latach niestety nastąpiło zmęczenie materiału - czyli mnie - i odszedłem w niebyt radiowy. Sądząc po wypowiedziać to na forum są młodzi, którzy nie pamietają pierwszych lat Fonu i nie wiem dlaczego datują jego poczatek na 1998 rok. Radio Fon zaczęło nadawać w 1995 roku (powstało w 1994) a 1998 jest o tyle istotny, że wtedy zaczęło sie jego staczanie aż do obecnego marnego poziomu. Dlatego bardzo mi żal tego, że umarło coś co stworzyłem, ale absolutnie mi nie żal tego, że znika coś co jest marną namiastką radia i przynosi wstyd jego właścicielom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarekB Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: 213.199.204.* 01.02.06, 21:50 Andrzej, dziękuję Ci za Tamto Radio... ...za możliwość realizację moich pasji i za chwile wspólnych radości i niepowodzeń. Tamto Rario to część mojego życiorysu i wielu wspaniałych wspomnień... Pozdrawiam Cię serdecznie. dbx1@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 12:58 Spotykamy się jak zwykle około 27 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.W. Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 13:19 Witam Panie Andrzeju - no cóż coś się zaczeło i teraz już zupełnie inne "coś " się zakończyło na MAXXXA. W każdym razie nasze pozytywne wspomnienia o Fonie z początków jego działalności pozostaną. RAZ JESZCZE WIELKIE DZIĘKI - bo to dzięki Panu ta stacja z pomysłów i marzeń zamieniła się w rzeczywistość . Mało tego RADIO FON przetrwło na jakże trudnym częstochowskim rynku ponad 10 lat !!! - to absolutny rekord w tym mieście. Jedyne czego można żałować to to,że stacja nigdy nie wykorzystała w pełni możliwości jakie dawały zapisy kocesyjna KRRiTV dotyczące nadajnika o mocy 10000 W. Kto wie być może stacja już nie lokalna a regionalna dziś mogłaby kupować - a nie być kupowaną. Ja jednak mam nadzieję ,że to co Pan kiedyś powiedział w czasie urodzinowego spotkania ex - fonowców :):)- stanie się faktem - a zatem proszę zrobić to raz jeszcze !!! Częstochowa czeka na swoje nowe lokalne radio !!! - OCZYWIŚCIE SPOTYKAMY SIĘ 27.08. - pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drummerz Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 16:40 Właśnie czemu nigdy nie uruchomiliście 10kW nadajnika. Ja pamiętam na poczcie plakat na którym widniał planowany zasięg z użyciem 10kW od GOP po Łódź i miałem wtedy nadzieje że ten stary FON będzie dumąnaszego regionu. Czy to prawda że mieliście ambicje wchodzenia na rynek Górnego Śląska i czemu Częstochowa nigdy nie miała szczęścia do radia. Miałbym do Was dawnych ludzi FONa tyle pytań... Wogóle FON do ok. 2000r wogóle nie schodził ze skali. Później było co było i jest co jest... Do tego ten wiecznie nie działający serwis WWW. Z chęcią pozamianiałbym pare zdań z ludźmi ze starej dobrej ekipy... jak coś to alias drummerz@tlen.pl aktywny... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:04 Uruchomienie nadajnika o tak dużej mocy wymagało zainwestowania dużej kwoty pieniedzy i nie było na to szansy w pierwszych latach istnienia radia. Częstochowa to niestety dosyć słaby rynek reklamowy. Dziwi mnie natomiast fakt, że nowy właściciel radia po jego kupnie w 1997 roku, nie zwiększał zasięgu stopniowo - a miał jeszcze wtedy możliwości finansowe - podnosząc moc np. do 1 kW i nie przeniósł nadajnika (anteny) na najwyższy komin w Częstochowie (ciepłownia na Rejtana) co było już uzgodnione i zatwierdzone. Niestety do prowadzenia radia zatrudnił "fachowców", którym doskonale wychodziło tylko wyprowadzanie na lewo kasy i balangowanie. Gdyby wtedy zaiwestował i nie bawił się w durne kupowanie innych stacji radiowych w miejscowościach gdzie "diabeł mówi dobranoc" (z wyjatkiem Radia Jazz w Warszawie) to zapewne Radio Fon by istniało i nieźle egzystowało. A tak zostało (żadna franczyza) sprzedane w połowie stycznia za 1200000 zł i Częstochowa chyba jako jedyne miasto tej wielkości, została bez świeckiej lokalnej stacji radiowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kruk Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:55 Panie Andrzeju.... a moze jednak zbiora sie jeszcze ludzie ktorym cos "strzeli do glowy" ??? Zycze tego sobie i innym. Pozdrawiam. Adam Kruk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 12:47 Adamie! Zapewniam Cię, że ludzie zebrali by się w ciągu 3 dni, a przy gotowej technice radio by ruszyło w ciągu 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Kruk Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:04 Panie Andrzeju ... doskonale zdaje sobie z tego sprawe ... mysle ze jeszcze nie wszystko stracone, zawsze bylem optymista :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJędryka Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.man.czest.pl 08.02.06, 21:41 Panie Andrzeju ja też dziękuję za czas spędzony w "starej" dobrej Fonce:) - brakuje mi tej ekipy "zapaleńców" - pozdrowienia dla WAS ( i dozobaczyska w okolicach 27 sierpnia:) ) > Zapewniam Cię, że ludzie zebrali by się w ciągu 3 dni, a przy gotowej > technice radio by ruszyło w ciągu 7 dni. Panie Andrzeju - czekam tylko na sygnał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KFIATEK Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:18 Kochany panie Andrzeju, może nie szkoda tego czegoś, co nazywało się w ostatnim czasie Fonem, ale szkoda idei z jaką powstawała Fonka 10 lat temu, tego zapału, który był w nas kiedy to radio tworzyliśmy. Co do naszego ulubienca Knysola, uważam, że wszystko mija, nawet najdłuższa zmija, zatem jego kres już blisko.Wszak sformatowane radio rządzi swoimi prawami: przyjmuja do pracy, pracujesz rok, dwa i lecisz, prawda?Obojętnie czy jesteś zwykłym pracownikiem czy jego dyrektorem. RmF MAxxa słucham od kilku dni non stop i bardzo przypomina zasady Złotych: duzo muzy, lekkie informacje podawane rozesmianymi głosami i duet na poranku. To juz naprawde było, tylko z inna muzyką, z najwiekszymi przebojami lat 60, 70 i 80 .... Pozdrawiam wszystkich foniaków i pana- ta pierwsza fonka wciąż w nas jest:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Wy myślicie że zrobienie radia nic nie kosztuje?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:29 piszecie puste słowa: zbuntujmy się, zróbcie nowe radio. Bardzo proszę żeby więcej juz tego nie pisać- jeżeli chcesz na kogoś liczyć w życiu to licz na siebie. Żeby "zrobić radio" potrzeba potężnej ilości gotówki, na sprzęt ludzi itd itd - to nie jest tak banalna sprawa jak Wy sobie tutaj piszecie- zróbcie radio. Niestety wszystko powoli zmierza do tego że w polsce będzie tylko Radio Zet, RMF <i jego "dzieci" w tym MAXXX> i Trójka .. :( Natomiast radio Maryja wciągnie pod swoje skrzydła i Fiat i Jasną Górę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puk puk Re: Wy myślicie że zrobienie radia nic nie kosztu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:11 owszem zgadzam się że fundusze jakie należy włożyć w rozwój radia sa znaczne, jednak w dużej mierze przetrwanie rozgłośni na rynku medialnym zależy od kompetencji osób które to radio tworzą. należy cenić swoje siły na zamiary a wydaje mi się że w fonce od dłuzszego czasu cos sie psuło (zdejmowanie kolejnych audycji itp) i osoby za to odpowiedzialne najzwyczajniej na to przystawały. jest jeszcze jedna przyczyna. moze po prostu częstochowa i jej społecznosc nie zasługuja na własne radio. sa oczywiście wyjatki ale niestety w znacznej mniejszosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyuujjh Re: Wy myślicie że zrobienie radia nic nie kosztu IP: *.orange.pl 01.02.06, 21:39 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Corka Re: Wy myślicie że zrobienie radia nic nie kosztu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:04 Radio Fon bylo super........ a to nowe nie wiadomo jakie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly DJ Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.one.pl 01.02.06, 22:07 A ja sie cieszę że towarzystwo wzajemnej adoracji zostało odcięte od koryta, towarzystwo które nie ma pojęcia o robieniu radiu a brało udział w jego tworzeniu. Wszyscy byli na odstrzał i wreszcie się udało. To tyle. Teraz będzie tak samo, albo lepiej. Bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.crowley.pl 02.02.06, 14:04 Oj dużo narzekacie na Maxxxa. Prawda jest taka że nie upłynie jeszcze miesiąc a na pewno wielu z was usłyszy maxxxa w sklepach, pubach, środkach komunikacji miejskiej czy taksówkach bo jest to bardzo fajna stacja. W Krakowie jest to bardzo popularne i kultowe radio wśród młodzieży i nie tylko pomimo dużej konkurencji (jest u nas Planeta, Eska, Radiostacja). A co do wiadomości lokalnych to na pewno będą ale na transmisje sportowe raczej bym nie liczył. Programy sportowe mogłyby spokojnie przejąć radia katolickie, których chyba macie w Częstochowie sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.grosz.prenet.pl 02.02.06, 15:08 relacja sportowa w radiu Fiat... "...módlmy się za naszą wygraną" 8-| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DWójcik do krakusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 15:16 Drogi krakusie!!! Stacji radiowych, w których nie słychać nic, oprócz muzyki w Czestochowie można odebrać sporo. Tylko co nam po tym? Specyfika Częstochowy jest inna, niż Krakowa. Kraków, z tego, co wiem, ma swoją stację tv. Częstochowa nie (TV Orion obejmuje zaledwie dwa osiedla..., a TVP Katowice skutecznie nas bojkotuje). Na tym rynku jest duża luka, jeśli chodzi o informacje lokalne. Radio FON zapewniało nam sporo informacji, kibice mieli tu swoją medialną kolebkę. Teraz tego już nie ma. RMF Maxxx niestety nie znajdzie dużego grona "radiosłuchaczy" ;) , bo ma spora konkurencję. Czestochowianie nie lubią zmian i mało który z nich przestawi się na nową stację muzyczną. Wciąż zostawiam otwarty wątek na temat utworzenia radio iformacyjnego w mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: do krakusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 15:58 przesadzasz z tym ze sie nie poprzestawiamy. Sluchalnosc FONa byla kiepska prowadzenie od pewnego czasu rowniez pozostawialo wiele do zyczenia. Szkoda ich ale mozna powiedziec ze sami tego chcieli - bo po prostu nie umieli znalezc w czewie dla siebie miejsca i sie jakos sprecyzowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sun Re: krakus RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: 80.51.57.* 28.02.06, 20:48 Radio to nie tylko jakaś tam muzyka lub jakaś tam inna muzyka. Nieograniczony dostęp do nagrań pozwala mi słuchać tego, co chcę bez przygłupawych komentarzy "wyluzowanych" chłopaczków i dziewczynek. Radio to informacje z regionu, w którym żyję w tym TRANSMISJE NA ŻYWO MECZÓW MOICH KLUBÓW,którymi żyję. Interesuje mnie Częstochowa. Jeśli twórcy mutanta rmf-u tego nie pojmą, do kogo mówią, to długo sobie nie pogadają. Autor komentarza "krakus", piszący o popularności tej stacyjki, nie wie, czym są dla czestochowian transmisje żużla i siatkówki, których słuchało się w różnych okolicznościach przyrody i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble,ble Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 19:30 Były przymiarki na sport w Radiu FIAT. Jednak księża nie zgodzili się (dziwne, bo liczba słuchaczy - wrost o jakieś 100 do 150%) Ale nie wolno mszy przerywać relacjami z Olsztńskiej, bądź hali Polonia. Zosatje nam tylko internet i relacje live. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FONikoman Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:13 A ja wam powtarzam, ze ma powstac stacja. Takie plany i kroki poczynili niejacy P.Kazmierczak i P.Trzcinski wyczytalem to na jakims forum i ponoc to pewna informacja. Narazie jednak ma to byc stacja netowa a wkrotce... ja jestem zA!! :D I wierze w chlopakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo21 Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 07:23 No to odliczamy ostatnie godziny, minuty, sekundy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.one.pl 03.02.06, 09:35 Pewnie tak, Kazimierczak i Trzcinski mają po milionie w kieszeni i chcą się podzielić kasą inwestując w publiczne radio. Gdzie Wy macie rozum ???? :) Veni Vidi Vici - RMF MAXXX Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzako Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.net / *.net 03.02.06, 11:14 szkoda fonki bo rzeczywiście wypełniała lbrzymią lukę w informacjach z regionu no i były transmsmisje [to chyba najważniejsze czego będzie mi brakować] ale pisanie na forum pościków typu czuje sie jakby mi wyrwali serce za bardzo nic nie da... Słucham teraz tego maxxa i nie jest najgorsze...nie gadają za dużo leci w miare żywa muzyka...pewnie i tak większość z was sie przyzwyczai a wyniki będzie trzeba się dowiadywać dzwoniąc albo z wyborczej lub sport.czest.pl. Chociaż słyszałem ze zmiasta.pl ma robić relacje ale troche w to wątpie bo jednak delegacje co tydzień kosztują a przekaz video na żywo [i to w niewiadomo jakiej jakości] i to tylko w necie to nie to samo co fonka w całym mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.grosz.prenet.pl 03.02.06, 12:46 puszczenie w ciągu 15 minut gatunku dance hiphop i metal nazywasz fajną muzyką ? przecież można kręćka dostać . mój winamp już lepiej losuje muzyke ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drummerz Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 14:14 MaXXX wystartuje dopiero o 17tej godzinie. To co teraz leci to ani radio FON ani RMF MaXXX. Dla mnie radio FON umarło wraz z opuszczeiem dolnego pasma UKF i wprowadzeniem nowego logo. Póki Yawal ich sponsorował mieli niesamowite ambicje, niestety skończyły sięrazem z pieniędzmi które im przykręcili. A później już było coraz gorzej i gorzej... Dla osób piszących wcześniej że nie będzie lokalności - takowa się pojawi, choć na pewno nie będzie jej tyle co w FONie. Niestety albo stety target stacji też ulegnie odmłodzeniu co w jakimś sensie będzie rzutować na sposób i treść emitowanych informacji. Nie chciałem aby FON znikało, ale cieszę się że to RMF kupił naszego FONa niż ESKA czy Radiostacja. MaXXX troszeczke przypomina mi ten stary dobry RMF sprzed kilku lat - choć z nieco inną playlistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DWójcik do FONikomana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.06, 11:34 Czy mógłbyś przybliżyć trochę info nt. nowej medialnej inicjatywy? Jakąś stronę internetową, czy coś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do FONikomana IP: *.grosz.prenet.pl 03.02.06, 12:44 wszystko na razie jest publikowane na www.maxikaz.net , ale prace trwają trwają i niebawem pojedziemy do przodu... oby :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FONikoman Re: do FONikomana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 23:44 Dzis spotkalem P.Trzcinskiego i z rozmowy wynikalo, ze powstaly juz jakies wstepne plany ktore powoli zaczna wchodzic w zycie! Wiec sprawa przedstawia sie powaznie i osobiscie wierze w powodzenie tej akcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pablo21 Re: do FONikomana IP: *.crowley.pl 05.02.06, 19:05 Z powyższych postów wynika żę Fonka miała zezwolenie na podwyższenie mocy do 10 kW tylko tego nie zrobiła ze względów finansowych. Ciekawy jestem czy to zazwolenie dalej jest aktualne, bo gdyby taka była możliwość to RMF Maxxx pewnie by z tej możliwości skorzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: do FONikomana IP: *.grosz.prenet.pl 05.02.06, 21:43 od 2001 jest nowa re-koncesja z zapisem 0,2kW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian super Maxxx IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 08:30 Włączyłem dziś rano 102,6 mhz i miła niespodzianka! Nareszcie mamy git stacje, którj miło się słucha. Dzięki za uruchomienie Maxxxa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiomBoy Re: super Maxxx IP: *.org / *.org 06.02.06, 18:52 tak tak super, Darude - Feel The Beat w ciagu dnia chyba z 5 razy slyszalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: do FONikomana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:04 Już nie. Ponieważ radio nie wykorzystało większej mocy, przy korektach mapy rozkładu nadajników i wykorzystywanej mocy, ta mała moc została uwzględniona przy przydzielaniu mocy innym stacjom radiowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WKURZONA SŁUCHACZK Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.trustnet.pl 06.02.06, 13:18 OD DZISIAJ SŁUCHAM RADIA ZET POPROSTU NIE DA SIE SŁUCHAC TEGO NOWEGO MAXXXA .W PIATEK 0 18 BYŁAM WŚCIEKŁA ŻE NIE MA TRANSMISJI Z MECZU AZS-U TYLKO TRZEBA BYŁO TELEFONICZNIE DOWIADYWAC SIE O WYNIK TRAGEDIA MIASTO CORAZ BARDZIEJ ZAŚCIANKOWE , WSZYSKO NAM ZABIORA ZOSTANIE TYLKO JASNA GÓRA,BARDZO MI BRAKUJE FONKI ,MUZYKA W TYM MAXXIE JEST TYLKO DLA MŁODYCH W CZESTOCHOWIE MIESZKAJA RÓWNIEŻ LUDZIE STARSI , KTÓRZY NIE BEDA NIGDY SŁUCHAC RADIA MARYJA A TEZ CHCIELIBY POSŁUCHAC MUZYKI, WIADOMOSCI Z MIASTA ,TRANSMISJI SPORTOWYCH, BRAC UDZIAŁ W KONKURSACH ,ECH SZKODA GADAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 15:03 Jestem bardzo niezadowolna, że nie ma już FONu. Ale tak bywa, zmiany nie zawsze wychodzą na dobre. Chetnie słuchałam tego radia, było w nim dużo wiadomości z Częstochowy i przyzwyczaiłam się do tej formy prowadzonych audycji. Teraz sama nie wiem czego mam słuchać. Ciekawa jestem komu przeszkadzało to radio ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 18:19 Słuchaj Julka! Radio Fon nikomu nie przeszkadzało. Zostało jedynie przejęte przez Maxxx a poza tym w Czętochowie nie ma żadnego radia dla młodych. Dzięki maxxxowi jest znacznie weselej. Zobacz w ilu miejscach gra już maxxx! Puby, restauracje sklepy. Aż chce się żyć! A co do transmisji sportowych to są przecież dwie stacje katolickie (nie licząc Radia Maryja). Mogliby spokojnie przejąć transmisje sportowe. Mam nadzieje żę Episkopat nie będzie protestował żę Radia Jasna Góra czy Fiat będą wtrącać się do sportu :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulka Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:59 rmf maKS,czy jak mu tam, nie zastąpi nam lokalnego radia, muzyka w nim puszczana nie różni się niczym od muzyki każdego komercyjnego kanału ogólnopolskiego, a wiadomości z regionu NIE MA. niedługo pozbawią nas zapewne regionalnej prasy i dadzą Ci gazete maKS a Ty bedziesz zadowolony, niektórym niewiele do szczęścia potrzeba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dwawid Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:46 Kum napisał: Jak było Fon to nażekaliście, a jak juz go nie ma a jest inne lepsze to znów byście chcieli FOn. No niezdecydowane dewoty.... Kilka lat temu, jeszcze jako student, przez chwile pracowałem w radiu Fon, i bardzo się z tego cieszę, uważam że nawet te "ostatnie podrygi" były czymś dobrym dla miasta, czymś "naszym", nie godze się z brakiem w tak dużym mieście jak Częstochowa braku lokalnej stacji radiowej, to jest jakiś absurd... Ale co się stało to się nie odstanie, weźmy się do roboty to może coś z tego wyniknie, a potem SŁUCHAJMY naszego radia, to napewno nie upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fonoman Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:35 Witam K****a , h**e oddajcie nam radio . Wystarczy już nam rmf-u , gdzie będziemy słuchać meczyków naszych kochanych drużyn . Tak poważnie to szkoda że nie ma fonki , może nie było to radio tego pokroju co rmf fm , ale przez 11 lat słuchania będzie go brakowac,mnie bynajmniej nie interesują wiadomości z krakowa , a relacje z meczów wisłymam głęboko w ******. Może chłopaki się skrzykną i coś nowego zainstalują. Poza tyn to jest to trochę dziwne że oprócz rozgłośni katolickich było tylko jedno radio komercyjne w mieście . WZYWAM DO BOJKOTU RADIA RMF MAXX !!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! FONKO WRÓĆ !!!!!!!!!!!! Niesłuchajmy jełopów z krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bonifacy Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.crowley.pl 07.02.06, 14:16 Myślę żę o bojkocie nie masz co nawet marzyć ponieważ już teraz RMF Maxxx ma w Częstochowie więcej słuchaczy niż dawna Fonka! Przejdź się po skalpach, pubach, pojeździj komunikacją miejską, taxi, popytaj znajomych i zobacz ile osób już przełączyło się na maxxxa. Mogę się założyć że za dwa miechy będzie to jedno z najpopularniejszych radi w mieście a przynajmniej będzie w pierwszej piątce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 17:36 Fajne radio ale za krótkie fale.Poza miastem same szumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seat Wielka szkoda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:40 Radio bez sensu muztkę puszczają po prostu badziewiarską (często ale nie zawsze) ale to tylko moje zdanie i do tego nie ma podobno meczy? to żle nie to że ich często słuchałam ale miło było przełanczając czasem na to radio usłyszeć co się dzieje na stadionach albo w mieście. No i przede wszystkim w fonce było serce i świadomość że to jdyne tego rodzaju radio typowo Częstochowskie (nie licząc tych katolickich)chodz nie powalało jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzemro rmf maxxx... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:07 przyłączyłem się na maxxxa. wcześniej niesłuchałem fonki uznajac za badziewie maxxx to radio dla mnie mam 16 lat i słucham go 24h !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FONikoman Re: rmf maxxx... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:52 A pozatym nie znasz sie na muzyce i masz maxxx'ymalnie wypaczony gust muzyczny ;] I lubisz dode&pomarancza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzemro Re: rmf maxxx... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 13:52 już wole maxxxa od eski klub radiostacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: green Re: rmf maxxx... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 18:35 Według mnie Radio Fon powinno wrocic,w częstochowie potrzebne jest radio regionalne,które podaje informacje z regionu. Fonka zawsze transmitowała mecze z udziałem drużyn częstochowskich,faktem jest ze od dłuższego czasu nie było na antenie piłki nożnej,ale był żużel i siatkówka, a teraz co bedzie? Wielkie gó.. bedzie Rmf Max jest dobrą stacją i dobrze że jest w Częstochowie,ale nie w miejsce innego,a w szczególności regionalnego naszego radia!!! Fonko wróć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kum Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:41 Jak było Fon to nażekaliście, a jak juz go nie ma a jest inne lepsze to znów byście chcieli FOn. No niezdecydowane dewoty.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 20:24 Zal mi FONKI,ale te negatywne komentarze to przesada.Szanse trzeba dac kazdemu,musi minac troche czasu,zeby wyrazac opinie.Jak na razie muzyka mi sie podoba,mile mnie zaskoczyla,myslalam,ze bedzie gorzej. Jedyny minus to brak niestety relacji z siatkowki i zuzla,nad czym ubolewam.Ale moze kiedys...kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 07:28 Teksty może w maxxxie nie są najambitniejsze ale w porównaniu z Eską, Planetą i Radiostacją to radio jest naprawdę niezłe. Szkoda że nie macie okazji posłuchać wymienionej trójki bo dopiero wtedy byście się sami przekonali że macie najlepszy produkt CHR. Natomiast co do serwisów informacyjnych to rzeczywiście jest ich za mało. W Krakowie wcale nie jest lepiej pod tym względem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYCHU Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.21.pl / *.21.pl 12.02.06, 10:48 CZYTALEM POPRZEDNIE WYPOWIEDZI MACIE RACJE sluchalem przez 3 dni zeby porownac ich z nasza fonka oni sa po prostu ciency ustalilem do nich telefon 122000500 i chcialem do nich zadzwonic i powiedziec im to ale od kilku dni nie odbieraja tel./nawet komorek/popieram bojkot gdzie dzisiaj poslucham meczu AZS to jest tragedia tych co to sprzedali zeby pogielo mamy 3 rozglosnie katolickie a ani jednej normalnej i to juz jest zenujace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: 62.29.160.* 08.02.06, 15:03 Na poczatku , tak jak każdy byłem do maxxxa nastawiony sceptycznei .Teraz wiem ,że to bardzo dobre radio , profesjonalne ,stojace na wysokim poziomie . Aż miło posłuchać profesjonalnych redaktorów bez wad wymowy . Też mnie boli ,że nie ma w mieście lokalnej rozgłośni ,ale właściwe fonki az taką też nie uważałem ,od czasu kiedy odszedł z niej Marek Magiera i fonka kompletnie przestała się zajmować wydarzeniami piłkarskimi na naszego reginu ,szczególnie Rakowem ,który ma ogromna liczbe fanów ( do których i ja należę). A finał będzie taki ,że do RMF Maxx przyjdzie M.Magiera i bedzie robił relacje z meczyków Rakowa z III , potem II ligi . Co ,nie wierzycie ? PS Pamietajcie ,że Polsat bardzo ściśle współpracuje z RMF i to piszę nie jest wcale oderwane od rzeczywistości . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.grosz.prenet.pl 08.02.06, 15:33 za to ty jesteś . dwie wielkie firmy medialne będą ci robić relacje meczów (bez obrazy) jakiejś trzecioligowej drużyny z (bez obrazy) jakiegoś powiatowego miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:36 Czy ludzie nie potrafia zrozumiec ze w CZESTOCHOWIE NIE MA ZADNEJ REDAKCJI RADIA RMF MAXXXX? I zapewniam Cie ze M.M nie pojdzie tam robic relacji chocby dlatego ze na rmf maxxx nie ma miejsca dla sportu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: md Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:41 > PS > Pamietajcie ,że Polsat bardzo ściśle współpracuje z RMF i to piszę nie jest > wcale oderwane od rzeczywistości . > ahahahahhh ale mnie rozbawiles tym tekstem :P Ze niby dlatego ze czasem zobaczysz korespondenta RMFu na antenie polsatowskich wydarzen, czy poczytasz o badziewnych serialach Polsatu na Interii to oni niby scisle wspolpracują? :D LOL Dawno nie slyszalem czegos tak zabawnego. I do tego transmisje z meczow 3cioligowej drużyny... Science fiction normalnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwadrat Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:08 Wielka szkoda że nie bedzie juz radia FON. Nie wiem czy jest drugie takie radio co tyle czasu poświęcało informacjom z regiony. Bardzo dużo było miejsca także na częstochowski sport (zwłaszcza na żużel i siatkówkę). O ile wiem to redakcja Maxxxa nie znajduje się w Cz-wie więc nie będą mogli na "gorąco" informować co dzieje się w naszym kochanym mieście. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccs Nieudana kopia radia Eska IP: *.cable.wsm.wielun.pl 09.02.06, 10:51 Dla mnie RMF Maxxx to bardzo nieudana kopia radia Eska, które mimo muzyki w podobnym stylu, potrafi być radiem typowo lokalnym (mam na myśli wrocławską Eskę, innych nie znam). Prowadzący audycje w RMF Maxxx próbują być śmieszni, ale im to nie wychodzi. A największe gratulacje dla DJ'ów którzy zasób swoich płyt ograniczyli do 4 składanek i grają w kółko to samo. Ile razy dziennie można słuchać jednej piosenki? 10 razy? 15.....??? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
czerem Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon 09.02.06, 19:51 RMF Maxxx robi zawrotną kariere tam gdzie jest nadawane (Kraków, Opole itd.). Moze i jest to maszynka do zarabiania kasy, ale radio komercyjne do tego słuzy. Fon miał malo słuchalnosc, mało reklam i nie ma sie co dziwic ze własiciele FONu kupili program Maxxx. Maxxx dział na podobnej zasadzie jak kiedys lokalny oddział RMF (krotki lokany serwis, lokalna reklama, a reszta z Kopca kosciuszki w Krakowie). Jesli chcecie miec typowo lokalne radio to niech magistrat to zafunduje. MAXXX jest skazane na sukces, robi je najlepszy zespól fachowców od radia komercyjnego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tomqpl Koniec świata! 10.02.06, 11:42 Kolejne medium zawłaszczone przez tych, co chcą infantylizować gawiedź, a ta będzie się im posłusznie podporządkowywała. Nikt, kto jest normalny, ma jakieś zasady, aspiracje, trochę rozumu i nie chce tracić czasu, nie będzie tego (podobnie jak RMF-u, Zetki itp.) słuchał. Ot, taka maszynka do wyłudzania od ludzi SMS-ów. Wysyłajcie je, jesteście cudowni! I skoro nawet przedstawiciel radia deklaruje, że "będzie szybko, krótko, zabawnie i nie za głęboko", to faktycznie nie warto. A meczów szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki21 Re: Koniec świata! IP: *.crowley.pl 11.02.06, 19:36 Słucham sobie Maxxxa i powiem jedno SUPER RADIO z super muzyką i prowadzącymi. W tej chwili program prowadzi Marek Rusinek. Oj przypominają się chwile z Inwazji Mocy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Koniec świata! IP: *.grosz.prenet.pl 11.02.06, 20:12 Rusin najlepsze lata ma już za sobą , a szkoda bo na inwazji faktycznie szalał :) poza tym nie rozumiem co ludzie słyszą w tym radiu . playlista max może ze 100 nagrań i co trochę jakieś przygłupawe komentarze w stylu "zaj...ście" itp . czego to radio uczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krrzychu Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.21.pl / *.21.pl 12.02.06, 11:04 telefon do nich to 122000500 nich wszyscy do nich dzwonia i mowia ze sa ciency tylko ze oni od kilku dni nie odbieraja tel. gdzie dzisiaj poslucham AZS niech pognie tych co sprzedali radio to zenujace mamy 3 stacje katolickie a ani jednej normalnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.grosz.prenet.pl 12.02.06, 11:14 mecz będzie w TV4 albo Polsat Sport . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:21 A dziś wieczorem znowu Marek Rusinek rozkręca na maxxxa. Super i wielkie dzieki!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majlo Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:49 Dzięki za to radio jest poprostu WYPASIONE!!!:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: =R= Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:03 majlo napisał: > Dzięki za to radio jest poprostu WYPASIONE!!!:)))))) Chciałbym oświadczyć, że od słuchania w tym radio nieustannego lansowania Kasi Cerekwickiej z jej wątpliwym hitem "Na kolana" dostałem trwałej depresji. Żeby ją postrzeliło razem z tą nierymującą się piosenką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:38 Jak mozna non stop puszczac te same kawalki.. pomalu nawet te fajne kawalki zaczynaja byc obsluchane i zygam nimi...Jak na radio uboga playlista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Reaktywujmy Marconi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 00:49 Najlepiej jakby sie skrzykneli byli tworcy radia Marconi i je utworzyli na nowo. www.marconi.iplus.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fofolek Re: Reaktywujmy Marconi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 08:12 Tylko nie wiem po co, jak juz teraz sa prowadzone "podziemne" dzialania otworzenia radia lokalnego :)Nie czytaliscie postu Piotr'a "Maxikaza"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Reaktywujmy Marconi IP: *.grosz.prenet.pl 14.02.06, 09:57 spokojnie , wszystko w swoim czasie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Re: Reaktywujmy Marconi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 14:22 Fajnie żę RMF Maxxx już gra w Częstochowie:) Supre stacja WIELKIE DZIĘKI ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.parkitka.prenet.pl 16.02.06, 11:30 odkąd straciliśmy status województwa staliśmy sie największą wsią w Europie Po co we wsi DOBRE RADIO ? Może by tak jeszcze MPK zlikwidowac po ch.... autobusy we wsi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.grosz.prenet.pl 16.02.06, 14:45 komputer też niech Ci zabiorą . po co wieśniakowi ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cde Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 09:08 Bez radia zegionalnego to bedzie horror. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 11:15 ...no i to by było na tyle ...czas leczey rany. I już wszyscy zaponieli o Radiu Fon. A te bończuczne wypowiedzi o bojkocie maxxxa ucichły na maxa :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.grosz.prenet.pl 25.02.06, 12:17 zapytaj ile ludzi będzie dzisiaj słuchać tego czegoś na 102,6 po godzinie 17ej , a ile osób będzie słuchać relacji z siatkówki w necie na www.maxikaz.net ? Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon 28.02.06, 16:47 A kto pamięta jeszcze radio Marconi ?? To była najlepsza stacja w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 09:24 www.radiomarconi.pl ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 17:22 mysle ze era lysych dobiega konca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morfeusz Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.crowley.pl 07.03.06, 19:55 Dzisiejszy medialink podaje że radio Fon jest już w całości kupione przez RMF Maxxx :) super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FONikoman Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 21:47 Zal mi .... sciska ;] Szybko podali... ahh nowosc uhh skaczmy cieszmy sie tanczmy jak nam lajkonik zagra.. a przyznac trzeba ze grac to ten LAJKONIK nie za bardzo potrafi bo RMFMAXXX to maxymalna sciema i pseudorozglosnia dla ludzi malo rozgarnietych i muzycznie i intelektualnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: RMF Maxxx zamiast Radia Fon IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 07.03.06, 22:42 a według mnie im gorzej tym lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś