Dodaj do ulubionych

Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 13:35
Od wczoraj błąka się pies w okolicy czentarza Kule od strony Wałów i
Fieldorfa. Pies podobny jest do "lisa", ma może 40 cm wysokości, grzbiet
czarny, jasne łapy, ciemno brązowe uszy. Niestety nie zauważyłam czy to pies
czy suka, pies jest wystraszony i ma podrapany pyszczek. Może komuś taki
zaginął???
Obserwuj wątek
    • Gość: Milka Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 15:25
      Hallo! Nitk nie szuka takiego psa??
    • Gość: olimpia Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:09
      UP
      • Gość: tom Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 14:27
        Ja też znalazłem psa, owczarek niemiecki, czarna sierść, smakował jak kurczak...
    • Gość: Milka Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:01
      Niestety, dzisiaj już go nie widziałam. Oby znalazł się w dorych rękach...
      • Gość: Gosc Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:19
        A morze ktoś go zakopał
        • Gość: kasiaa Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.trustnet.pl 11.02.06, 17:38
          Gość portalu: Gosc napisał(a):

> A morze ktoś go zakopał

A moRZe sprawdz najpierw w slowniku ortograficznym??
    • Gość: Milka Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 19:28
      Róbcie sobie dalej jaja!
      Skoro Was to śmieszy!!
      • Gość: tom Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 21:53
        spokojnie, ja napisałem to żeby podciągnąc do góry... tylko w troche luźniejszej
        formie ;)
        • Gość: celt Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: 85.134.151.* 11.02.06, 22:34
          OK. Tak czy siak jestes tom'ie "wielbicielem" psow... - spoko podciagam.

A propos... Co robicie? Co nalezy? Co mozemy? zrobic widzac zagubionego
          blakajacego sie psa? Czy taki zwierzak moze liczyc na pomoc czlowieka?
          • Gość: Milka Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 19:49
            Ja niestety (a może -stety) mam miękkie serducho. Zawsze żal mi takich
            zwierząt, ale nie jestem obojętna. Staram się je chociaż nakarmić. Dzwonię do
            weterynarzy a raz zdarzyło mi się zawieźć porzuconego psa do schroniska. (Mam
            już kilka psów i kotów, więc nie mogę sobie pozwolić na więcej). Powiedzmy, że
            w ten sposób staram się "odwdzięczyć", za to że mój pies kiedyś zginął ale na
            szczęście, w jakiś dziwny sposób (za co szerdeczne dzieki) po 3 dniach się
            odnalazł.
            • Gość: celt Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: 85.134.151.* 12.02.06, 21:33
              Kiedys moja mama powiedziala, ze "na szczescie po ulicach nie blakaja sie
              bezpanskie konie...". Znasilem i sprowadzalem do domu wiele zwierzakow, oprocz
              psow i kotow byly ranne lub mlode ptaki, odnalezione w sidlach mlode zajace,
              jeze... Obecnie mam dwa psy i kota, i nie moge pozwolic sobie na wiecej. Jednak
              niedawno zawiozlem do weterynarza znalezionego na drodze mlodego labradora z
              jak sie wydawalo "przetracona" lapa. Wszystko dobrze sie skonczylo. Pies
              przeszedl drobny zabieg a po kilku dniach odnalazl sie z wlascicielem, ktory go
              szukal i nie zpedzil nawet jednej nocy w schronisku -pies oczywiscie, he, he.
              Pies nie byl "zachipowany". Uwazam, ze "chipowanie" powinno stac sie powszechna
              praktyka jesli nie obowiazkiem chodowcow i wlascicieli.
              • Gość: Milka Re: Błąka się pies w okolicach cmentarza Kule IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 22:18
                Chipowanie, to dobra rzecz ale musieliby to zrobić wsztscy właściciele kotów,
                psów, itp.
                Ale moim zdaniem to nieralne:;0}
    • Gość: celt Co zrobic?.. IP: 85.134.151.* 13.02.06, 00:04
      Znalazlem taki link, moze pomoc:
      www.arka.strefa.pl/zaginal.html
      • Gość: Milka Re: Co zrobic?.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 16:04
        Link niezły, tylko my jesteśmy w Częstochowie a nie w Warszawie!
        W Częstochowie brak (albo ja nic o tym nie wiem) "organizacji prozwierzęcych".
        Tak naprawdę, to nie ma się do kogo zwrócić, gdzie rozgłosić, że zaginęło
        zwierzę. Zostaje: rozwieszenie ogłoszeń na słupach lub "poczta pantoflowa". Ale
        i tak moim zdaniem najwięcej zależy od dobrej woli ludzi, którzy potrafią
        zareagować na krzywdę zwierząt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka