Gość: realista IP: 82.160.8.* 14.02.06, 17:38 dobre i to ale to i tak blaszana buda w poruwnaniu z galeriami handlowymi w innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: forest71 Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.com 14.02.06, 21:31 strasznie mnie dziwi skąd ostatnio takie zainteresowanie Realem? może to sponsorowane artykuły? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja_czestochowa Re: Wielkie odnawianie Reala 14.02.06, 21:49 W Gazecie Wyborczej nie było, nie ma i - zapewne - nie będzie sponsorowanych artykułów. Teksty na temat Reala są wyłącznie efektem tego, że w związku z tym obiektem pojawiają się coraz to nowe tematy zasługujące na opisanie. Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forest71 Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.com 15.02.06, 00:05 może warto zaiteresować się zabytkami po browarze Kmicic? wydaje mi się to ciekawszym tematem Pozdrawia Bractwo Piwne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sphinx Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 16:45 To już nie ma o czym pisać?? Moim zdaniem Redakcja powinna się odrobinę wysilić. Popadacie w obrzydliwe samozadowolenie. Częstochowa nie samym Realem stoi. Może zajęlibyście się kampanią na rzecz remontu dziurawych dróg w których można zostawić koła?? A może warto byłoby zainteresować się np. działalnością strażników dających mandaty za złe parkowanie. Dlaczego nie widać ich koło Sądów na Dąbrowskiego? Czemu adwokaci(lub ich klienci) bezczelnie parkujący na przystanku autobusowym na ulicy Jana Pawła(przy skrzyżowaniu z Dąbrowskiego, przy bloku) są traktowani jak święte krowy? Są równi i równiejsi? Tematów nie brakuje. Wystarczy wyjść na ulice i poszukać zamiast wspierać monopolistę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: Wielkie odnawianie Reala IP: 80.53.75.* 18.02.06, 16:53 Żaden market w Częztochowie nie ma pozycji monopolistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sphinx Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 17:48 No dobra. Masz rację. Użyłem niewłaściwego słowa. Przepraszam. Nie są jedyni więc nie mogą być monopolistami. Chodzi o to, że są uprzywilejowani i stanowią konkurencję nie do przeskoczenia dla drobnych sklepów których właścicielami są miejscowi. Nie zmienia to faktu, że zbyt częste pisanie o tym co to nie robi się w marketach nosi znamiona kryptoreklamy. Dlaczego np. nie wspierać drobnych przedsiębiorców czy właścicieli sklepików. Przecież nie wszyscy mają drogo i brzydko w sklepach. Tacy pewnie musieliby zapłacić za ogłoszenie. Droga Redakcjo. Jeśli już chcecie wspierać reklamą obcy kapitał(pewnie nie za darmo), to róbcie to jawnie i piszcie wprost - LUDZIE!! KUPUJCIE W REALU. SĄ NAJLEPSI !!, a nie ściemniajcie jakbyście robili gazetę dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.icis.pcz.pl 14.02.06, 21:57 Dlatego czuwajmy nad sprawa Galerii Nadwarcianskiej - nie mozna pozwolic zeby ktos to storpedowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poinformowany Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 22:12 galeria rzeczywiscie jest potrzebna. Galerie przyciagaja - wystarczy odwiedzic galerie lodzka, albo SCC... Nasz blaszaczek byl bardzo fajnym rozwiazaniem ale 7-10 lat wstecz... Teraz czas na cos nowego i przede wszystkim nowatorskiego ! Przeciez to chore, ze na zakupy jezdzi sie do Lodzi czy Katowic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.icis.pcz.pl 15.02.06, 00:07 Wlasnie dlatego jest zapotzrebowanie na taka Galerie i firma ktora to chce zbudowac doskonale to rozumie, ze moze zrobic na tym interes z pozytkiem rowniez dla Czestochowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Wielkie odnawianie Reala IP: 82.160.8.* 18.02.06, 09:07 poinformowany, glupota to jest jezdzenie specjalnie na zakupy do lodzi czy katowic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antyrealista Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 12:11 Dla mnie głupotą jest płacić w Częstochowie za ciuchy i buty 1,5-3 razy więcej niż w Katowicach, Wrocławiu, Krakowie i wielu innych miastach. A dla Ciebie czemu głupotą jest jeżdżenie do innych miast? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realistka Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.org 15.02.06, 13:58 odnawiany czy nie i tak przybiegniecie żeby tu zostawić swoją kasę!!!hahaha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.icis.pcz.pl 15.02.06, 14:26 Real jest po prostu symapatyczny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.man.czest.pl 18.03.06, 21:48 Szczerze mówiąć to całe odnawianie najbardzeij daje w kość tym, którzy muszą w tym syfie pracować. Szkoda, że nie widzicie co dzieje się w czasie nocy. Młoty pneumatyczne, hałas, kurz, brud, na "świeżych" zapach farby...normalnie jak na haju... Coś strasznego. I w takich warunków wśród kilkudziesięciu renowatorów zabytków :-\ pracownicy i serwisanci. Brak organizacji pracy..ciasnota i bałagan na magazynie...sterty śmieci, które o dziwi nikomu nie przeszkadzają...ANTYWARUNKI...A po 6 popłoch szybkie sprzątanie no bo do 9 trzeba się uporać bo wpadną klienci, którzy za wszystkie niedogodnośći odbiją sobie na wszystkich napotkanych pracownikach. Tak jak by to oni byli winni zamieszania. Jakoś wyżej postawionych wtedy nie widać no bo i po co pokazywać się skoro można w zaciszu gabinetu z kawą na stoliku spokojnie odpoczywać ...niech słucha pracownik wszak szarpie te 500 zł na miesiąc ..no to co....niech obrywa...A obrywa za wszystko i pracuje na działach pojedyńczo ciąnąć ciężkie palety...nie ma litości..normalnie fabryka.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DWójcik real,- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 15:55 Real, to kiepski obiek - ciasny, duszny i drogi. Nie to, co TESCO - bezpłatny dowóz niemal pod drzwi - luksus. Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Wielkie odnawianie Reala 15.02.06, 14:37 "Przy okazji remontu ekipy sprawdzą jak dach reala zniósł tegoroczną zimę i spore opady śniegu" - szkoda że takie zdanie się nie pojawiło w artykule. Fajnie byłoby to przeczytać w związku z wydarzeniami z Katowic i innych miast Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:34 Dach jest sprawdzany dosłownie co pare dni przez wszystkie możliwe ekipy a w dni kiedy pada snieg na dachu odsnieża prawie 100 chłopa. Wiem bo pracuje tam i wszystko ci odśnierzacze zeżeraja na stołówce ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 22:08 Masz racje Miki.Ja tez tam pracuje i zawsze jak odśnieżali to jak szłam o 14 na obiad na stołówke to już nic prawie nie było.Jeśli chodzi o sprawdzanie dachu to coś kiepsko im idzie bo teraz jak się zrobiło cieplej to z dachu kapie na głowe.Tak jest naprawiany dach:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adek Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.06, 00:18 Hmm... a jak to jestz podatkami? Wiem, ze sklep 5lat nie placi... potem przerobili na M1 i znów nie płaca... czyli teraz minie 10lat. Moze to o to chodzi? Modernizacjai zwolnienie od podatku? Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Wielkie odnawianie Reala 18.02.06, 00:48 Możliwe. Dlatego właśnie jakiś czas temu mówiło się o tym, że Media Markt zostanie zamknięty. I rzeczywiście został zamknięty ... na 1 dzień. Pewnie został wyrejestrowany a po 1 dniu znów zarejestrowany i znów 5 lat niepłacenia podatku. Nie ma w Polsce przepisów nie do obejścia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Wielkie odnawianie Reala IP: 82.160.21.* 18.02.06, 08:44 naprawdę, aż sił brakuje żeby czytać głupoty, które wypisujecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Nic nie myślicie IP: 80.53.75.* 18.02.06, 09:41 Real będzie odnowiony to fakt. W środku wisi nawet plan po przebudowie. Efekt będzie taki że wcisną więcej półek żeby mogli zmieścić na nic więcej towaru. Nieistotne że będzie ciasno. Nic nie dzieje sie bez przyczyny. Ktoś pisał że w Realu jest drogo. To jest prawda. Zadanie dla wytrwałych: znajdź na swoim osiedlu sklep który jest uważany za względnie tani, wybierz kilka prouktów które są nawet przdatne w domu i porównaj z cenami realowskimi. Ja tak zrobiłem przez przypadek i jestem zaskoczony. Nie opłaca się targać wypchanych siatek z Reala skoro można na bieżąco kupować u siebie. Na dokłądkę jeszcze zaoszczędzisz: u siebie zapłącisz taniej i nie trzeba spalać beznynki w aucie, ani kasować biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nic nie myślicie IP: *.grosz.prenet.pl 18.02.06, 10:20 i znowu wszystko popi... że nie będzie można nic znaleźć . od jakiegoś czasu część proszków do prania stoi koło... ciastek !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: Nic nie myślicie IP: 80.53.75.* 18.02.06, 16:27 To jest stara marketowa strategia. Jak wiesz gdzie co stoi kupujesz tylko te rzeczy. Kiedy zmieniają co jakiś czas ustawienie, Ty idziesz w to miejsce co zawsze a tam nie ma Twojego towaru. Szukając tego co chcesz napotykasz masę innych rzeczy które nagle okazuje się że są Ci potrzebne i zanim znajdziesz to po co przyszedłeś to masz juz prawie pełen koszyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Nic nie myślicie IP: *.grosz.prenet.pl 18.02.06, 17:55 jak ktoś nie umie zakupów robić , to jego wina . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stiepan Re: Nic nie myślicie IP: 80.53.75.* 19.02.06, 10:49 Tak Ci się wydaje że umiesz robić zakupy i zawsze kupujesz tylko to co naprawdę chcesz. Jest dużo zagrywek ze strony marketów. Kolejki przy kasach też dają czas do namysłu, a raczej czas na to żeby pobiec na market i jeszcze coś dorzucić. Jeśli idziesz na małe zakupy po góra 5-10 rzeczy z wyliczoną gotówką to owszem kupisz tylko to co chesz. Niestety jeśli wybierasz się na większe zakupy to na 99% kupisz coś czego nie było w planach. Kupowanie czegoś ze względu na to że jest promocyjna cena lub coś gratis to również zakupy niezamierzone. Odpowiedz Link Zgłoś
malarz2 Re: Wielkie odnawianie Reala 18.02.06, 17:19 Zburzyć, zaorać i pastwisko zrobić. Gospodarze z pólnocy będą gdzie mieli bydło wypasać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.grosz.prenet.pl 18.02.06, 17:55 znaczy się ciebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lee prowokator IP: 80.54.171.* 18.02.06, 17:58 dla mnie malarz jest nic nie znaczacym w historii forum prowokatorem ------------------------------------ tanim prowokatorm mówimy : nara ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista burdel do kwadratu IP: 82.160.8.* 18.03.06, 22:31 podczas tego remontu taki burdel ze nic znalesc nie mozna, i jeszcze artykuly przy kasach zakorzone ze lepiej nie dotykac !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: burdel do kwadratu IP: *.org 20.03.06, 06:07 Wcale nie musisz tu przychodzić baranie, masz tyle innych marketów do spędzania wolnego czasu i nie musisz męczyć się w realu, jeszcze ci się mózgowniczka zawiesi bo będziesz musiał się wysilić na szukanie jakiegoś towaru a to takie skomplikowane dla marketowego klienta.Nie przemęczaj się biedny klienciku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: burdel do kwadratu IP: 82.160.8.* 20.03.06, 09:57 obserwatorku glupiutki widze ze masz jeszcze nawyki z czasow komuny gdzie klijenta ma sie w dupie i mysli ze i tak kupi w tym syfie. Poczekaj az Cie zwolnia baranie jeden, kłąku niedorozwiniety z klapkami na oczach !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: burdel do kwadratu IP: 82.160.8.* 20.03.06, 09:59 obserwator twoj poziom jest ponizej wszelkiej krytyki !!! Takiego idioty jak Ty dawno nie widzialem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: Wielkie odnawianie Reala 20.03.06, 09:01 byłam zmuszona zrobić w weekend zakupy w realu, wiedziałam z forum co mnie tam czeka ale zdecydowałam się, trudno, syf, bałagan, duzo ludzi i produkty zakurzone, moim zdaniem skandal, jesli chca robic remont to niech go zrobią ale niech zamkną na jakiś czas sklep i oddadzą do użytkowania jak juz bedzie po wszystkim. a tak wszystko co dotknęłam miało na sobie warstwę kurzu.brrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
vampirrka Re: Wielkie odnawianie Reala 20.03.06, 10:09 A ja tam lubie real, bo nie jest to taka duza hala jak Tesco czy Auchan, tam to uz wogole trzeba sie nachodzic, a zeby wozek z zakupami prowadzic to trzeba miec duzo sily, wozki sa tam strasznie duze i ciezkie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Wielkie odnawianie Reala IP: 80.54.171.* 20.03.06, 10:49 Przed modernizacją REALA idąc na zakupy i będąc 1 godz. wyszedłem z pełnym wózkiem. Dzisiaj chodzę 2 godz. i niewiele kupię,bo nie wiem ,gdzie co jest i w ogóle czy jest.Wielu ludzi tak podchodzi do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Wielkie odnawianie Reala IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 10:46 Alez Wy ludzie jestescie glupi i naiwni....az glupio czytac co tu piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś