Dodaj do ulubionych

A ja wam Powiem Częstochowianie

04.03.06, 10:42
Ze Częstochowa jest spoko... nie wiem czemu tak narzekacie na swoje miasto...
ja obiektywnie stwierdzam że to całkiem przyjemne miasto. Pozdro dla Cz-wy z
Najstarszego Polskiego Miasta.... :P
Obserwuj wątek
    • Gość: thx Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.org 04.03.06, 10:53
      bo mieszkańcy Cz-wy mają narzekanie we krwi, z domów się nie ruszają bo przcież
      nic się nie dzieję ;), a przed komputerami wyładowują swoją frustracje
    • Gość: Częstochowianka Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:28
      Mówisz tak bo tu nie mieszkasz, pomieszkaj to zaraz zmienisz zdanie.

A tak wogole to co ten Kalisz tak często na naszym forum występuje?? przeciez
      Kalisz to taka mała mieścina
      • Gość: xxl-xl-l Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.man.czest.pl 04.03.06, 12:41
        Hmmm...mała mieścina powiadasz?Ponad 110 tys mieszkanców to raczej nie mieścina.
        Pozdrawiam Kalisz.Urodziłam się tam i przez 25 lat mieszkałam.Kocham to
        miasto.Mam tam najblizszą rodzinę i często tam bywam.

Co do narzekania to wszędzie znajdą się tacy,którym nic nie dogodzi.
        Czy nie uwarzacie,że życie jest za krótkie by tylko marudzić.
        Traktujmy każdy dzień jakby miał być naszym ostatnim,chciejmy dostrzec dobre
        strony życia.
        Więcej usmiechu w te szare dni wszystkim zyczę.
      • Gość: mary Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.czestochowa.agora.pl 04.03.06, 12:41
        Częstochowiankoi, dlaczego znów obrażasz ludzi. Jesteś chyba jedna wielką górą
        kompleksów. Częstochowa nigdy Ci się nie podobała, obsmarowywałaś ją nawet na
        innych forach, a teraz obrażasz Kalisz. Najlepiej zmień sobie mylący nick, bo
        przez takich jak ty to miasto rzeczywiście przestanie się wszystkim podobać.
        • Gość: Ka Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:43
          Przeciez to ona zaklada sobie rozne nicki i wpisuje peany pochwalnie nad naszym
          miastem ,a potem pod nickiem czestochowianka je krytykuje.To jest osoba chora
          psychicznie ,trzeba patrzec na nia z przymrozeniem oka:)
      • Gość: Hayden Re: Kalisz - Częstochowa IP: *.chello.pl 05.03.06, 18:30
        Kalisz, dziabunia, to może i miasto mniejsze od Częstochowy, ale o wiele wiele
        starsze i w tradycję bogatsze. Istniał jako miasto we wszystkich zapisach o
        Polsce czynionych kiedy o Częstochowie nikt nie słyszał, a obie wsie z których
        Częstochowa powstała porastała puszcza małopolszczańska.
    • Gość: mary Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.czestochowa.agora.pl 04.03.06, 12:42
      Dziękujemy za miłe słowo, pozdrowienia dla Kalisza i jego mieszkańców.
      • Gość: Częstochowianka Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:45
        ależ Częstochowa już od dawna ma złą opinie... będąc u famili w Lublinie
        słyszałam m.in, że Częstochowa to wioska z tramwajami, wieś która chce byc
        miastaem itp... a mieszkańcy 80tysięcznego Nowego Sącza uważają ze Częstochowa
        jest dużo mniejsza niż N.Sącz.....

ja nikogo nie obrażam, każdy moze mówic co chce prawda... a wy to chyba z PiSu
        jestescie:P

Duża to jest W-wa lub Kraków a Kalisz jest mały...
        • Gość: thx Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.org 04.03.06, 12:49
          bo to u was rodzinne pseudoczęstochowianko
    • Gość: Częstochowianka Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 12:55
      ale, że co jest rodzinne?
      • Gość: thx Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.org 04.03.06, 13:01
        rodzinne buractwo
    • adek126 Re: A ja wam Powiem Częstochowianie 04.03.06, 12:56
      a ja myśle, że psychiczni są ci którzy mają kota na pkt Częstochowy...
      • Gość: mary Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.czestochowa.agora.pl 04.03.06, 13:02
        Tu nie chodzi o kota na punkcie Czestochowy, tylko o to, że „częstochowianka”
        wszystkich obraża (najpierw częstochowian, teraz kaliszan). To patologiczna
        niechęć do mieszkańców wszystkich miast, których nazwy pojawią się na forum.
        • Gość: thx Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.org 04.03.06, 13:07
          nic nie poradzisz Mary na tan cięzki przypadek deficytu mózgu u
          pseudoczęstochowianki
          • Gość: Menel Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:32
            Nawet mi nie mowcie-text "u mojej rodziny w Nowym Saczu mowia..." normalnie
            text Tata a marcin powiedzial...
            • Gość: Częstochowianka Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:36
              to o N.Sączu to sama słyszałam:)))

a obrażać to ja was dopiero moge zacząć:)
        • adek126 Re: A ja wam Powiem Częstochowianie 04.03.06, 13:35
          obraża?? a kiedy on aobraziłą kaliszan?? Mówiąc, że kalisz to mała mieścina ich
          obraziła??? Przeciez Kalis metropolią nie jest! :)
    • Gość: Częstochowianka Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.06, 13:31
      aaaa tam... pierniczycie jak pobicie:) psychiczni to wy jestescie:)
      • Gość: thx Re: A ja wam Powiem Częstochowianie IP: *.org 04.03.06, 13:47
        brrrr
        • kalisz-dobrzec Re: A ja wam Powiem Częstochowianie 04.03.06, 19:31
          czestochowianka tak naprawde nie jest z Częstochowy tylko z Lublińca.
          Kalisz mieścinką nie jest bo miasta ponad 100 tys. czyli od Legnicy wzwyż to
          średnie miasta. Duże miasta są ponad 500 tys. tak więc Kalisz jest średni a
          Lubliniec to wiocha :P. Pozdro dla Częstochowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka