Gość: student WSP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:34 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 11.03.06, 13:17 uważaj bo pękniesz . poza tym co z ciebie za student , jeśli cieszysz się z tego , że któryś z lokalnych ośrodków naukowych zalicza twoim nieskromnym zdaniem upadek . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:22 ale jak to upada?? moze wiecej szczegolów na ten temat?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 13:34 Gratuluje Ci studencie WSP - nawet do konca nie wiesz na jakiej uczelni studiujesz. Politechnika da sobie rade - chociazby dlatego ze ma prawa doktoryzowania z 9 dyscyplin i habilitowania w 5 dyscyplinach naukowych. To wielki kapital i AJD gdyby cos takiego miala bylaby juz uniwersytetem. Ale takie wasnie w ogole sa bez sensu. Niech kazda uczelnia w Czestochowie rozwija sie i odnosi sukcesy - PCZ, AJD, AP itd. Jedziemy na jednym wozku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 11.03.06, 15:52 Wszystkim studentom Poiltechniki Czestochowskiej dedykuje fraszkę: Frajer Ukończył marketing, liczył, że czeka go kariera. Trzy lata szuka pracy, wyszedł na frajera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 15:58 W chwili obecnej coraz bardziej liczy sie konkretny zawod i dobry absolwent kierunku technicznego znajdzie sobie prace. To zawody z przyszloscia. Natomiast po kierunkach humanistycznych czy marketingu coraz trudniej znalezc prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ścisły Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.21.pl 11.03.06, 18:43 Zgadzam się w 100%. Nie obrażając studentów i absolwentów kierunków humanistycznych, w wielu przypadkach ich wiedza to fikcja, jest często sztuczna i nie tworzy nic pożytecznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asw Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:25 Chyba piszesz o sobie tłuku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 14.03.06, 10:41 Gość portalu: Paulina napisał(a): > Wszystkim studentom Poiltechniki Czestochowskiej dedykuje fraszkę: > Frajer > Ukończył marketing, liczył, że czeka go kariera. > Trzy lata szuka pracy, wyszedł na frajera. Co do zarządzania na PCZ to to jest osobna "enklawa" i nie należy jej mylić z innymi wydziałami - na każdym są oryginały, ale na zarządzaniu chyba najwięcej, wykładowcy nam opowiadali, jak to musieli ludziom na studiach tłumaczyć co to jest sinus :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszła pani inż. Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:59 Tak naprawde wszystko co nas otacza to inżynieria, gdyby nie inż. to nie powstałby budenek (WSP) i studenci z akademii uczyliby się na "trawie". Inżynieria stworzyła świat. Gdyby nie było fizyków to do dziś studenci z WSP myśleliby że Ziemia to talerz podtrzymywany przez ryby- bo tak pisze wiersz. Wasza "kompetencja" nic nie wnosi do świata. Inżynieria rozwija wszystko i konstruje: mosty, drogi, budowle, medycyne,samochody.przemysł . Marketing powinien być na WSP bo odpowiada waszemu poziomowi a Politechnice przynosi wstyd!!! Powodzenia w szukaniu pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
harry1983 Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 11.03.06, 14:06 Wojny chcesz ?? eeee, prowokator :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PCz Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: 80.53.75.* 11.03.06, 15:59 ... daj se spokoj z glupim nie ma co gadac, mysli ze zmienili uczelnie z WSP na akademia a ja pytam jaka to akademia jak kadra naukowa jest ta sama i tak samo kiepska?????? zmienic literki na budynku (ktore po 5 miesiacach spadaja) i nie ma ich wcale na mysli mam budynek na AK to nie wielka filozofia!!!!!!!!!! a jelsi bys byla w tematch dobrze zorinetowana to wiedzialabys ilu studentow z zarzadzania ma praktyki za granica np. VW i innych!!!!!!!! wiec czep sie swojej kiepskiej uczelni WSP ktora nigdy dla mnie nie bedzie akademia dopkoki nie poprawi poziomu!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TTT Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:02 a dlaczego akurat fraszke łączysz z marketingiem??? studenci po marketingu nie musza szukac pracy poniewaz nauczyli sie marketingowego spojrzenia na zycie i inwestuja w swój biznes :) po innych wydzialach tez jest bezrobocie i frajerzy. wiec najpierw pomysl a potem napisz. ps ciekawe gdzie tak rośnie to WSP, chyba w statystykach dla bezrobotnych absolwentów, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student PCz Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: 80.53.75.* 11.03.06, 17:11 bravooooooooo TTT!!!!!! dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też student PCz i AJD to dno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:39 Naszczęście nie musze studiować na żadnej syfiastej uczlenie w Częstochowie :) Wyzywajcie się dalej a inni z Was sie smieją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 17:46 Od razu widac z jaka znajomoscia jezyka polskiego dostales sie na te Uczelnie. To swiadczy dobitnie o Twojej "Alma Mater". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też student Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:48 Jak się nie ma argumentu to najłatwiej napisać o pisownii, ale prawda w oczy kole i ja o tym wiem i jakoś się nie boje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 18:54 Argumentem jest to co robimy na swojej Uczelni czyli PCz - ja pisze np. o naszej informatyce, w ktorej zrobilismy sporo rzeczy jako polska czolowka czy nawet jako pierwsi w Polsce. A wracajac do Twojej uwadze o pisowni - w przypadku sudenta czy "tez studenta" na prawie kazdym kierunki (no moze za wyjatkiem muzyki czy wychowania fizycznego) znajomosc jezyka ojczystego swiadczy w bardzo duzym stopniu o poziomie wyksztalcenia. Jak ktos napisze swoje CV uzywajac kiepskiego jezyka polskiego, to watpie, aby pracodawca byl chetny do zatrudnienia takiej osoby. No chyba ze licza sie uklady i wtedy rzeczywiscie nie ma sie czego bac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też student Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:50 Tylko po co w mowie potocznej ma ktoś o to dbać, żeby się przypodobać forumowiczom? bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAS Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:27 Ej no student nie przesadzaj że twoja akademia polonijna jest najlepsza ... u was to się dopiero dzieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia:) sprostowanie IP: *.man.czest.pl 11.03.06, 23:34 Po pierwsze PCZ jest uczelnią państwową, ktorą utzymuje Skarb Państwa, poza tym PCZ prowadzi rownież wlasną dzialalność gospodarczą, co przynosi jej dodatkowe przychody.AJD MOżE liczyć tylko na dotację od państwa, nie moze prowadzić własnej działalności gospodarczej i utzymuje się z kasy studentów zaocznych( ktorych jest coraz mniej). Z tego co mowił jeden z dzekanow AJD to PCZ i tak jest w lepszej kondycji finansowej ze względu na wększe możliwości pozykiwania dochodów. a co do kierunkow studiow i uczelni to studiuję tu i tu więc łącze przedmioty ścisłe z humanistycznymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: sprostowanie IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 23:59 Status formalny PCZ i AJD nie roznia sie - obie sa uczelniami panstwowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ursus Re: sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:48 Ponoć to AJD plajtuje, ma bardzo trudna sytuacje materialną, a studentów zaocznych faktycznie coraz mniej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azs Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 07:22 studja na AJD są dla debili. Są najprostrze.Nic nie trzeba robic.Chodzą tam same głąby co sier nie doistały na lepsze studia w tym nawet na Politechnike. Nie sie co oszukiwać!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 13.03.06, 14:42 Człowieku co ty wypisujesz?Zastanawiam się dlaczego tyle jadu bierze się u studentów.Kończę w tym roku polonistykę.Czy ty wiesz ile po pierwszym roku odrzucono? Gdybyś zdał dziewięć egzaminów w jednym roku? Polecam Ci gramatykę staro - cerkiewno - słowiańską, czy teorię literatury.Każda ścisła głowa tu wysiądzie. Czy ty wiesz co to jest poetyka i jak sie zalicza kolokwium z tego przedmiotu? Gdyby Ci przyszło pisać pracę magisterską z poezji?Tobyś dopiero zobaczył co to są studia. Każdy człowiek ma predyspozycje humanistyczne lub techniczne. Zapewne studenci Politechniki nie dali by sobie rady na kierunkach humanistycznych, a humaniści na ścisłych. Tak było od wieków i jest.Nie narzekajcie, że na Politechnice jest znowu tak ciężko. Mój kolegoa miał dopuszczający z matematyki i jakoś sobie radzi na budowie maszyn. Gdy zobaczył czego ja się uczę do egzaminów z historii literatury to zbladł.Jego kolega z innego kierunku u was spalił trzy tony koksu i obronił magisterkę. U mnie końca nie widać chociaż mam już ponad 100 stron.NIe mogę przepisać żadnego zdania, bo nie ma z czego i promotor od razu wyłąpie. Więcej kultury, przecież jedziemy na tym samym wózku. Jak można nas wyzywać od debili. Czy ty na pewno jesteś studentem.Ja studiuje też drugi kierunek w Krakowie i powiem Ci szczerze, że jest tam mi łatwiej niż było tu w Częstochowie. W nas na AJD robi to prawie każdy student. Nie jesteśmy więc debilami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.icis.pcz.pl 13.03.06, 14:59 Wasnie miedzy Politechnika i AJD sa bezsensowne. Szkoda ze ktos z AJD cos takiego zaczal. Pozdrawiam AJD, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 13.03.06, 17:05 dokładnie . AJD ma tak chore zapędy do stania się uniwersytetem , że sztucznie podkręca poziom zawalając studentów czym się da poza jednym - wiedzą praktyczną . Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 13.03.06, 17:38 Proponowałbym wszystkim zakończenie głupiej dyskusji. Proszę zwrócić uwagę, że od poczatku wątku nie padło ani jedno wyjaśnienie, o co autorowi chodziło, ani jeden argument na poparcie jego tezy. A poza tym słusznie prawi xx, że duma wszystkich Częstochowian we wszystkich uczelniach wyższych tego miasta, które w czym jak w czym, ale w tym ma swoją przyszłość, by być prężnym ośrodku akademickim o duzym znaczeniu regionalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaly Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 13.03.06, 17:41 O rany, ale mi się język połamał. To dlatego, że pisząc ten post jednocześnie rozmawiałem przez telefon, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:35 Utopia i marzyciele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hayden Re: Jesteście jako te wrony i kawki w parku IP: *.chello.pl 14.03.06, 09:12 Staszica. Jedna zakracze, bez sensu bo jej się dziób gdzieś zaplącze, a reszta krakaniem odpowiada bo taka odwieczna filozofia stada. Temat nieważny, byle pokrakać,dać dźwięk, żeby stado wiedziało, że żyję i wciąż jestem w stanie zakrakać w razie czego - znaczy nikt za gardło nie ściska. AJD! PCz! Raków! AZS! Wisła! Cracowia! Buahaha! Kra, kra studenci, przyszła inteligencjo pracująca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Jesteście jako te wrony i kawki w parku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:23 Ipo co sie spierac która uczelnia lepsza to bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowijka Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:17 Oj jakie to straszne, nie ma z czego zerżnąć pracy magisterskiej, nic tylko pod pociąg się rzuć. Na piatym roku jesteś i jeszcze nie wiesz ze to ma byc Twoja praca. Ja miałam tekstu tylko 1,5 strony wiec może tego nie jestem w stanie zrozumieć, ale za to 360 str. obliczeń, których na pewno nie można przepisac. Ale wy kujący na pamięć nie jesteście w stanie tego nawet ogarnąc umysłem, a swoją drogą, masz racje ja nie dałabym rady wklepać tyle na blache co Wy, mam zbyt ścisły umysł. Różnimy się, ot wszystko i szacunek Tobie... ale z tym przepisywaniem mnie rozśmieszyłaś. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 14.03.06, 12:38 Ostatnio czytałem że na naszej polibudzie 10 tysięcy osób studjuje marketing i zarządzanie.Czy to prawda? Przecież to jakaś paranoja. Jak i z czego napisać tyle prac magisterskich? Czym tu zarządać w tym kraju? Chyba tylko samym sobą.Na politechnice jest podobno wychowanie fizyczne. To już zupełny absurd. Wyczytałem, że od października nie będzie rekrutacji na ten kierunek, bo ani kadry, ani sal gimnastycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celina Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 14.03.06, 12:56 Drodzy Czytelnicy! Najprostszą sprawą jest krytykować. ja tej krytyce mówię STOP! jestem absolwentką obu częstochowskich uczelni (P.CZ. i AJD). uwazam , ze poziom nauczania jest iście porównywalny...jedyna różnica są zachowania studentów. studenci AJD wysmiewają się z P.Cz ale gdyby przyszli i postudiowali choć troszke tych technicznych przedmiotów to odpadliby na pierwszym semstrze. Za to ci z P.Cz całkiem niezle poradziliby sobie z humanistycznymi mrzonkami bo ich można się wyryć na blachę a matematykę trzeba zrozumiec. Zatem zastanówmy się czy warto się naśmiewać? może warto poprosić kogos z zrządzania żeby pozyczył historykowi swoich notatek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdi Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: 203.124.133.* 14.03.06, 13:11 Zgadzam sie. Rowniez studiowalam na obu uczelniach i zdecydowanie wole PCz. Studenci, ktorzy moga pochwalic sie wiedza, nie musza miec kompleksow z powodu uczelni, na ktorej studiuja. Nie bede wyrazac opinii na temat jak umysl scisly poradzilby sobie z polonistyka lub czy humanista mialby szanse byc w czolowce najlepszych studentow informatyki, bo to nie ma najmniejszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:45 Poziom tej kłótni świadczy o poziomie Waszych uczelnianych środowisk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 15.03.06, 12:21 Skoro nie udał się wf na politechnice, to proponuję otworzyć od października wychowanie muzyczne. Na tak zacnej uczelni jakiś fortepian i skrzypce się znajdą, a i ze trzystu chętnych na pewno też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cygan Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.21.pl 15.03.06, 21:15 Pamiętacie może czasy kiedy studenci naszych dwóch uczelni raczej współpracowali ze sobą,potrafili się razem bawić i organizować różnorodne imprezy? Szkoda że teraz potrafią tylko na siebie naskakiwać.Ale to były chyba inne czasy,choc do ,,współpracy,,dla dobra studentów i całego miasta powinno się powrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedsiębiorca Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 17.03.06, 16:25 Zatrudnię inżyniera, ale nie po Politechnice Częstochowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.06, 19:08 Czytam, czytam, oczy przecieram, ponownie czytam... O co idzie kłótnia?przecież materia rzeczy, którą studiują jest zgola inna: na politechnice świat fizyczny, mierzalny przy pomocy różnych narzędzi; na humanistyce - świat metafizyczny - świat duchowy - inne mierniki, skale, narzędzia. Trzeba być wyjątkowym niedoukiem, aby nie zauważyć takiej "drobnej" róznicy! A swoją drogą, kłóćcie się - razem pójdziecie na dno! (albo w niewielkich odstępach czasu) - amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani inż. Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani inż. Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:12 INŻYNIERIA TO WSZYSTKO!!! WSZYSTKO CO WIDZIMY TO DZIEŁO INŻYNIERÓW: WSZELKIEGO RODZAJU PRZEMYSŁY, SAMOCHODY, SAMOLOTY, POCIĄGI,DROGI,MOSTY, BUDOWLE, MEDYCYNA (PROTEZY,ZASTAWKI), KOMPUTERY, TELEFONY, URZĄDZENIA RTV AGD,ELEKTRYKA ITD. pRAWDA JEST TAKA I PRAWDA JEST JEDYNA: JAK WSZYSCY BYŚMY BYLI HUMANISTAMI TO DO DZIŚ INTERPRETOWALIBYŚMY WIERSZE MYŚLĄC ŻE ZIEMIA JEST PROSTOKĄTNA I KRZESALI OGIEŃ KRZEMIENIAMI!!! POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH STUDENTÓW WSP ORAZ POWODZENIA W PRACY A RACZEJ W SZUKANIU PRACY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klocek Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 24.04.06, 23:10 Nie dosyć, że "pani inż", to jeszcze niewiele rozumie! Oj bieda z tymi umysłami, bi eda! Odpowiedz Link Zgłoś