Dodaj do ulubionych

Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!huraaaaa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 12:34
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 11.03.06, 13:17
      uważaj bo pękniesz . poza tym co z ciebie za student , jeśli
      cieszysz się z tego , że któryś z lokalnych ośrodków naukowych
      zalicza twoim nieskromnym zdaniem upadek .
    • Gość: ciekawy Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 13:22
      ale jak to upada??
      moze wiecej szczegolów na ten temat??
    • Gość: xx Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 13:34
      Gratuluje Ci studencie WSP - nawet do konca nie wiesz na jakiej uczelni
      studiujesz.

Politechnika da sobie rade - chociazby dlatego ze ma prawa doktoryzowania z 9
      dyscyplin i habilitowania w 5 dyscyplinach naukowych. To wielki kapital i AJD
      gdyby cos takiego miala bylaby juz uniwersytetem.

Ale takie wasnie w ogole sa bez sensu. Niech kazda uczelnia w Czestochowie
      rozwija sie i odnosi sukcesy - PCZ, AJD, AP itd. Jedziemy na jednym wozku.

• Gość: Paulina Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 11.03.06, 15:52
        Wszystkim studentom Poiltechniki Czestochowskiej dedykuje fraszkę:
        Frajer
        Ukończył marketing, liczył, że czeka go kariera.
        Trzy lata szuka pracy, wyszedł na frajera.
        • Gość: xx Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 15:58
          W chwili obecnej coraz bardziej liczy sie konkretny zawod i dobry absolwent
          kierunku technicznego znajdzie sobie prace. To zawody z przyszloscia. Natomiast
          po kierunkach humanistycznych czy marketingu coraz trudniej znalezc prace.
          • Gość: ścisły Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.21.pl 11.03.06, 18:43
            Zgadzam się w 100%. Nie obrażając studentów i absolwentów kierunków humanistycznych, w wielu przypadkach ich wiedza to fikcja, jest często sztuczna i nie tworzy nic pożytecznego.
        • Gość: Asw Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 13:25
          Chyba piszesz o sobie tłuku!!!
        • harry1983 Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 14.03.06, 10:41
          Gość portalu: Paulina napisał(a):

> Wszystkim studentom Poiltechniki Czestochowskiej dedykuje fraszkę:
          > Frajer
          > Ukończył marketing, liczył, że czeka go kariera.
          > Trzy lata szuka pracy, wyszedł na frajera.

Co do zarządzania na PCZ to to jest osobna "enklawa" i nie należy jej mylić z innymi wydziałami - na każdym są oryginały, ale na zarządzaniu chyba najwięcej, wykładowcy nam opowiadali, jak to musieli ludziom na studiach tłumaczyć co to jest sinus :D
        • Gość: przyszła pani inż. Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 21:59
          Tak naprawde wszystko co nas otacza to inżynieria, gdyby nie inż. to nie
          powstałby budenek (WSP) i studenci z akademii uczyliby się na "trawie".
          Inżynieria stworzyła świat. Gdyby nie było fizyków to do dziś studenci z WSP
          myśleliby że Ziemia to talerz podtrzymywany przez ryby- bo tak pisze wiersz.
          Wasza "kompetencja" nic nie wnosi do świata. Inżynieria rozwija wszystko i
          konstruje: mosty, drogi, budowle, medycyne,samochody.przemysł . Marketing
          powinien być na WSP bo odpowiada waszemu poziomowi a Politechnice przynosi
          wstyd!!! Powodzenia w szukaniu pracy!
    • harry1983 Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 11.03.06, 14:06
      Wojny chcesz ??

eeee, prowokator :P
      • Gość: student PCz Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: 80.53.75.* 11.03.06, 15:59
        ... daj se spokoj z glupim nie ma co gadac, mysli ze zmienili uczelnie z WSP na
        akademia a ja pytam jaka to akademia jak kadra naukowa jest ta sama i tak samo
        kiepska?????? zmienic literki na budynku (ktore po 5 miesiacach spadaja) i nie
        ma ich wcale na mysli mam budynek na AK to nie wielka filozofia!!!!!!!!!! a
        jelsi bys byla w tematch dobrze zorinetowana to wiedzialabys ilu studentow z
        zarzadzania ma praktyki za granica np. VW i innych!!!!!!!! wiec czep sie swojej
        kiepskiej uczelni WSP ktora nigdy dla mnie nie bedzie akademia dopkoki nie
        poprawi poziomu!!!!!!!!!!1
    • Gość: TTT Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:02
      a dlaczego akurat fraszke łączysz z marketingiem??? studenci po marketingu nie musza szukac pracy poniewaz nauczyli sie marketingowego spojrzenia na zycie i inwestuja w swój biznes :) po innych wydzialach tez jest bezrobocie i frajerzy. wiec najpierw pomysl a potem napisz. ps ciekawe gdzie tak rośnie to WSP, chyba w statystykach dla bezrobotnych absolwentów,
      • Gość: student PCz Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: 80.53.75.* 11.03.06, 17:11
        bravooooooooo TTT!!!!!! dobre
      • Gość: też student PCz i AJD to dno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:39
        Naszczęście nie musze studiować na żadnej syfiastej uczlenie w Częstochowie :)
        Wyzywajcie się dalej a inni z Was sie smieją...
        • Gość: xx Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 17:46
          Od razu widac z jaka znajomoscia jezyka polskiego dostales sie na te Uczelnie.

To swiadczy dobitnie o Twojej "Alma Mater".
          • Gość: też student Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:48
            Jak się nie ma argumentu to najłatwiej napisać o pisownii, ale prawda w oczy
            kole i ja o tym wiem i jakoś się nie boje.
            • Gość: xx Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 18:54
              Argumentem jest to co robimy na swojej Uczelni czyli PCz - ja pisze np. o
              naszej informatyce, w ktorej zrobilismy sporo rzeczy jako polska czolowka czy
              nawet jako pierwsi w Polsce.

A wracajac do Twojej uwadze o pisowni - w przypadku sudenta czy "tez studenta"
              na prawie kazdym kierunki (no moze za wyjatkiem muzyki czy wychowania
              fizycznego) znajomosc jezyka ojczystego swiadczy w bardzo duzym stopniu o
              poziomie wyksztalcenia. Jak ktos napisze swoje CV uzywajac kiepskiego jezyka
              polskiego, to watpie, aby pracodawca byl chetny do zatrudnienia takiej osoby.
              No chyba ze licza sie uklady i wtedy rzeczywiscie nie ma sie czego bac :))
              • Gość: też student Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 21:50
                Tylko po co w mowie potocznej ma ktoś o to dbać, żeby się przypodobać
                forumowiczom? bez sensu...
                • Gość: KAS Re: PCz i AJD to dno.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 08:27
                  Ej no student nie przesadzaj że twoja akademia polonijna jest najlepsza ... u
                  was to się dopiero dzieje ...
    • Gość: sylwia:) sprostowanie IP: *.man.czest.pl 11.03.06, 23:34
      Po pierwsze PCZ jest uczelnią państwową, ktorą utzymuje Skarb Państwa, poza tym
      PCZ prowadzi rownież wlasną dzialalność gospodarczą, co przynosi jej dodatkowe
      przychody.AJD MOżE liczyć tylko na dotację od państwa, nie moze prowadzić
      własnej działalności gospodarczej i utzymuje się z kasy studentów zaocznych(
      ktorych jest coraz mniej). Z tego co mowił jeden z dzekanow AJD to PCZ i tak
      jest w lepszej kondycji finansowej ze względu na wększe możliwości pozykiwania
      dochodów.

a co do kierunkow studiow i uczelni to studiuję tu i tu więc łącze przedmioty
      ścisłe z humanistycznymi:)
      • Gość: xx Re: sprostowanie IP: *.icis.pcz.pl 11.03.06, 23:59
        Status formalny PCZ i AJD nie roznia sie - obie sa uczelniami panstwowymi.
        • Gość: ursus Re: sprostowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 00:48
          Ponoć to AJD plajtuje, ma bardzo trudna sytuacje materialną, a studentów
          zaocznych faktycznie coraz mniej!
    • Gość: azs Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 07:22
      studja na AJD są dla debili. Są najprostrze.Nic nie trzeba robic.Chodzą tam
      same głąby co sier nie doistały na lepsze studia w tym nawet na Politechnike.
      Nie sie co oszukiwać!!!!!!!!1
      • Gość: polonistka Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 13.03.06, 14:42
        Człowieku co ty wypisujesz?Zastanawiam się dlaczego tyle jadu bierze się u
        studentów.Kończę w tym roku polonistykę.Czy ty wiesz ile po pierwszym roku
        odrzucono? Gdybyś zdał dziewięć egzaminów w jednym roku? Polecam Ci gramatykę
        staro - cerkiewno - słowiańską, czy teorię literatury.Każda ścisła głowa tu
        wysiądzie. Czy ty wiesz co to jest poetyka i jak sie zalicza kolokwium z tego
        przedmiotu? Gdyby Ci przyszło pisać pracę magisterską z poezji?Tobyś dopiero
        zobaczył co to są studia. Każdy człowiek ma predyspozycje humanistyczne lub
        techniczne. Zapewne studenci Politechniki nie dali by sobie rady na kierunkach
        humanistycznych, a humaniści na ścisłych. Tak było od wieków i jest.Nie
        narzekajcie, że na Politechnice jest znowu tak ciężko. Mój kolegoa miał
        dopuszczający z matematyki i jakoś sobie radzi na budowie maszyn. Gdy zobaczył
        czego ja się uczę do egzaminów z historii literatury to zbladł.Jego kolega z
        innego kierunku u was spalił trzy tony koksu i obronił magisterkę. U mnie końca
        nie widać chociaż mam już ponad 100 stron.NIe mogę przepisać żadnego zdania, bo
        nie ma z czego i promotor od razu wyłąpie. Więcej kultury, przecież jedziemy na
        tym samym wózku. Jak można nas wyzywać od debili. Czy ty na pewno jesteś
        studentem.Ja studiuje też drugi kierunek w Krakowie i powiem Ci szczerze, że
        jest tam mi łatwiej niż było tu w Częstochowie. W nas na AJD robi to prawie
        każdy student. Nie jesteśmy więc debilami.
        Pozdrawiam
        • Gość: xx Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.icis.pcz.pl 13.03.06, 14:59
          Wasnie miedzy Politechnika i AJD sa bezsensowne. Szkoda ze ktos z AJD cos
          takiego zaczal.

Pozdrawiam AJD,
        • Gość: gość Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prenet.pl / 82.160.21.* 13.03.06, 17:05
          dokładnie . AJD ma tak chore zapędy do stania się
          uniwersytetem , że sztucznie podkręca poziom
          zawalając studentów czym się da poza jednym -
          wiedzą praktyczną .
          • mmaly Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 13.03.06, 17:38
            Proponowałbym wszystkim zakończenie głupiej dyskusji.
            Proszę zwrócić uwagę, że od poczatku wątku nie padło ani jedno wyjaśnienie, o co
            autorowi chodziło, ani jeden argument na poparcie jego tezy.
            A poza tym słusznie prawi xx, że duma wszystkich Częstochowian we wszystkich
            uczelniach wyższych tego miasta, które w czym jak w czym, ale w tym ma swoją
            przyszłość, by być prężnym ośrodku akademickim o duzym znaczeniu regionalnym.
            • mmaly Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur 13.03.06, 17:41
              O rany, ale mi się język połamał.
              To dlatego, że pisząc ten post jednocześnie rozmawiałem przez telefon, przepraszam.
            • Gość: ktoś Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:35
              Utopia i marzyciele
          • Gość: Hayden Re: Jesteście jako te wrony i kawki w parku IP: *.chello.pl 14.03.06, 09:12
            Staszica. Jedna zakracze, bez sensu bo jej się dziób gdzieś zaplącze, a reszta
            krakaniem odpowiada bo taka odwieczna filozofia stada. Temat nieważny, byle
            pokrakać,dać dźwięk, żeby stado wiedziało, że żyję i wciąż jestem w stanie
            zakrakać w razie czego - znaczy nikt za gardło nie ściska. AJD! PCz! Raków!
            AZS! Wisła! Cracowia! Buahaha!
            Kra, kra studenci, przyszła inteligencjo pracująca.
            • Gość: Darek Re: Jesteście jako te wrony i kawki w parku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 09:23
              Ipo co sie spierac która uczelnia lepsza to bez sensu
        • Gość: Nowijka Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prv.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:17
          Oj jakie to straszne, nie ma z czego zerżnąć pracy magisterskiej, nic tylko pod
          pociąg się rzuć. Na piatym roku jesteś i jeszcze nie wiesz ze to ma byc Twoja
          praca. Ja miałam tekstu tylko 1,5 strony wiec może tego nie jestem w stanie
          zrozumieć, ale za to 360 str. obliczeń, których na pewno nie można przepisac.
          Ale wy kujący na pamięć nie jesteście w stanie tego nawet ogarnąc umysłem, a
          swoją drogą, masz racje ja nie dałabym rady wklepać tyle na blache co Wy, mam
          zbyt ścisły umysł. Różnimy się, ot wszystko i szacunek Tobie... ale z tym
          przepisywaniem mnie rozśmieszyłaś.
          Powodzenia.
    • Gość: czytelnik Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 14.03.06, 12:38
      Ostatnio czytałem że na naszej polibudzie 10 tysięcy osób studjuje marketing i
      zarządzanie.Czy to prawda? Przecież to jakaś paranoja. Jak i z czego napisać
      tyle prac magisterskich? Czym tu zarządać w tym kraju? Chyba tylko samym
      sobą.Na politechnice jest podobno wychowanie fizyczne. To już zupełny absurd.
      Wyczytałem, że od października nie będzie rekrutacji na ten kierunek, bo ani
      kadry, ani sal gimnastycznych.
    • Gość: Celina Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 14.03.06, 12:56
      Drodzy Czytelnicy! Najprostszą sprawą jest krytykować. ja tej krytyce mówię
      STOP! jestem absolwentką obu częstochowskich uczelni (P.CZ. i AJD). uwazam , ze
      poziom nauczania jest iście porównywalny...jedyna różnica są zachowania
      studentów. studenci AJD wysmiewają się z P.Cz ale gdyby przyszli i postudiowali
      choć troszke tych technicznych przedmiotów to odpadliby na pierwszym semstrze.
      Za to ci z P.Cz całkiem niezle poradziliby sobie z humanistycznymi mrzonkami bo
      ich można się wyryć na blachę a matematykę trzeba zrozumiec. Zatem zastanówmy
      się czy warto się naśmiewać? może warto poprosić kogos z zrządzania żeby
      pozyczył historykowi swoich notatek???
      • Gość: Magdi Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: 203.124.133.* 14.03.06, 13:11
        Zgadzam sie. Rowniez studiowalam na obu uczelniach i zdecydowanie wole PCz.
        Studenci, ktorzy moga pochwalic sie wiedza, nie musza miec kompleksow z powodu
        uczelni, na ktorej studiuja.
        Nie bede wyrazac opinii na temat jak umysl scisly poradzilby sobie z
        polonistyka lub czy humanista mialby szanse byc w czolowce najlepszych
        studentow informatyki, bo to nie ma najmniejszego sensu.
    • Gość: Absolwent Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 14:45
      Poziom tej kłótni świadczy o poziomie Waszych uczelnianych środowisk...
      • Gość: Gość Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 15.03.06, 12:21
        Skoro nie udał się wf na politechnice, to proponuję otworzyć od października
        wychowanie muzyczne. Na tak zacnej uczelni jakiś fortepian i skrzypce się
        znajdą, a i ze trzystu chętnych na pewno też.
        • Gość: Cygan Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.21.pl 15.03.06, 21:15
          Pamiętacie może czasy kiedy studenci naszych dwóch uczelni raczej współpracowali
          ze sobą,potrafili się razem bawić i organizować różnorodne imprezy? Szkoda że
          teraz potrafią tylko na siebie naskakiwać.Ale to były chyba inne czasy,choc do
          ,,współpracy,,dla dobra studentów i całego miasta powinno się powrócić.
          • Gość: przedsiębiorca Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 17.03.06, 16:25
            Zatrudnię inżyniera, ale nie po Politechnice Częstochowskiej
          • Gość: klocek Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.06, 19:08
            Czytam, czytam, oczy przecieram, ponownie czytam... O co idzie kłótnia?przecież
            materia rzeczy, którą studiują jest zgola inna: na politechnice świat fizyczny,
            mierzalny przy pomocy różnych narzędzi; na humanistyce - świat metafizyczny -
            świat duchowy - inne mierniki, skale, narzędzia. Trzeba być wyjątkowym
            niedoukiem, aby nie zauważyć takiej "drobnej" róznicy! A swoją drogą, kłóćcie
            się - razem pójdziecie na dno! (albo w niewielkich odstępach czasu) - amen!

• Gość: pani inż. Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:01
    • Gość: pani inż. Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 22:12
      INŻYNIERIA TO WSZYSTKO!!! WSZYSTKO CO WIDZIMY TO DZIEŁO INŻYNIERÓW: WSZELKIEGO
      RODZAJU PRZEMYSŁY, SAMOCHODY, SAMOLOTY, POCIĄGI,DROGI,MOSTY, BUDOWLE, MEDYCYNA
      (PROTEZY,ZASTAWKI), KOMPUTERY, TELEFONY, URZĄDZENIA RTV AGD,ELEKTRYKA ITD.
      pRAWDA JEST TAKA I PRAWDA JEST JEDYNA: JAK WSZYSCY BYŚMY BYLI HUMANISTAMI TO DO
      DZIŚ INTERPRETOWALIBYŚMY WIERSZE MYŚLĄC ŻE ZIEMIA JEST PROSTOKĄTNA I KRZESALI
      OGIEŃ KRZEMIENIAMI!!! POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH STUDENTÓW WSP ORAZ POWODZENIA
      W PRACY A RACZEJ W SZUKANIU PRACY!!!!!
      • Gość: klocek Re: Politechnika Upada Ajd rośnie !!!!!!!!!!!hur IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 24.04.06, 23:10
        Nie dosyć, że "pani inż", to jeszcze niewiele rozumie! Oj bieda z tymi
        umysłami, bi
        eda!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka