Dodaj do ulubionych

Sopot-proszę o opinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.06, 18:27
Witam! Ktoś pytał o Jarosław, a ja chcialabym poznac Wasze opinie o Sopocie. Chcialabym wybrac sie tam z dzieckiem, a nie wiem czy plaza czysta jest i w ogole:) wybieramy sie pociągiem, a oprócz Gdańska i Gdyni to jedyne miejsce dokąd dociera pociąg bezpośredni, nie musielibysmy sie przesiadac. Prosze o Wasze zdanie i z gory dziekuje i zycze jeszcze spokojnych świąt!
Obserwuj wątek
    • Gość: xx Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.icis.pcz.pl 17.04.06, 19:26
      Sopot jest najfajniejszy na calym swiecie :)) Nie znam lepszego miejsca nad
      morzem.

Plaza wyglada na czysta, ale jak jest latem - nie wiem. Moze ktos inny odpowie.

Ja w kazdym razie uwielbiam Sopot.
    • hotto Re: Sopot-proszę o opinie 17.04.06, 19:39
      Najlepiej zapytać na forum trójmiewjskim. :)))
    • Gość: xx Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.icis.pcz.pl 17.04.06, 19:42
      P.S. Poza tym w Sopocie nie da sie nudzic.
    • Gość: ZIELE Re: Sopot-proszę o opinie IP: 80.51.57.* 17.04.06, 22:25
      Ja jestem w Sopocie prawie co roku :))) To jest najfajniejsze miejsce w Polsce
      :)) Plaże są czyste i zadbane, w końcu w ostatnich latach przyjeżdża tam coraz
      więcej obcokrajowców i nie mam tu na myśli Niemców. Jeszcze jeśli chodzi o morze
      i plaże to jedyną zmorą są sinice, które kwitną sie przy dłużej trwającej bardzo
      słonecznej i bezwietrznej pogodzie - ale z nimi to nietylko Sopot ma problem.
      Ogólnie mówiąc nudzić sie nie będziesz.
    • Gość: panna z UG Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.ds.pg.gda.pl / *.ds.pg.gda.pl 18.04.06, 02:17
      Kiedy się wybierasz? Jeśli latem to daruj sobie. Po pierwsze jest raczej drogo.
      Po drugie: Na plaży jest naprawdę ciasno latem. Sopot jest śliczny, ale czy
      jest to dobre miejsce do wypoczynku z dzieckiem to nie jestem pewna. Plaża jak
      plaża. Poza tym zatoka jest po prostu brudna. Piasek latem ma kolor szary.
      Wydaje się że Sopot jest "lekko" przereklamowany. Jeśli już chcesz to polecam
      wyjazd nad otwarte morze. kierunek: Białogóra, Dębki, Białe Błota. Jeśli już
      koniecznie chcesz w Trójmieście to w Brzeźnie w Gdańsku znajdziesz tańszy
      nocleg, np w akademiku PG, lub UG, kilka minut spacerkiem nad morze. Do Sopotu
      można pojechać SKM-ką lub pojść plażą lub ścieżką wzdłuż plaży. W Sopocie jest
      więcej ludzi. W Brzeźnie jest trochę luźniej. W kierunku Nowego Portu plaża
      jest już prawie pusta ( jak na warunki tutaj ). Pozdrawiam i życzę miłego
      wypoczynku nad morzem. Była częstochowianka.
    • Gość: ania Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 07:29
      sopot jest fajny ale dorogi i co do czystosci...
      czesto woda nie do kapania bo wodorsty...
      dla dzoecie(szkodz ze nie napisalas ile lat) polecam lebe- jeszce 3 lata temu
      byl pocioag...
      albo na polwysep helski(pociag byl jeszcze rok temu)
      obojetnie gdzie ale najlepiej do jastarni!!!
      • Gość: piter Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.06, 09:27
        Ja polecam dzielnice Gdańsk-Wrzeszcz. Leży na granicy z Sopotem. Byłem tam w
        sierpniu, plaża strzeżona, bardzo ładna i czysta, do centrum Sopotu 15-20 min
        spacerkiem. A ceny zapewne niższe niż w Sopocie.
    • Gość: smerf Re: Sopot-kiedy? IP: *.21.pl / *.21.pl 18.04.06, 09:58
      To zalezy kiedy sie wybierasz? W lecie jeżżą pociągi sezonowe i można dojechać
      bezpośrednim połączeniem w wiele innych spokojniejszych i tańszych miejcowości.
      • Gość: xx Re: Sopot-kiedy? IP: *.icis.pcz.pl 18.04.06, 10:33
        Mozliwe ze latem Sopot jest zatloczony i zbyt glosny. Nie kazdemu to pasuje.
        Ale mysle ze w kazdym innym okresie jest bezkonkurencyjny.

Oczywiscie jak ktos lubi absolutny spokoj i odciecie sie od cywilizacji, to
        pewnie sa lepsze inne miejsca.
    • Gość: Ania Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 14:49
      dziekuje za wszystkie opinie i rady, niestety moge jechac tylko w maju lub czerwcu,wiem ze w sezonie jest wiele pociagow bezposrednich, a poza sezonem tylko Gdansk, Gdynia lub Sopot, a ze zawsze chcialam tam zajrzec wiec postawilismy na Sopot:)corcia ma 2,5 roku, mam nadzieje ze jakos zniesie ta jazde pociagiem:/ pozdrawiam wszystkich juz myślących o wakacjach:D
      • Gość: ania Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.06, 17:40
        skoro czerwiec lub wrzesien to sopot!!
        i tak sie nie mozna kapac :)
        ale jesli bedziesz miala okazje to zwiedzaj okoliczne miejscowisci!!w
        trojmiescie sa rozmaite srodki lookmacji -szybka koleja no i prom na
        hel!!udanego wypoczynku
      • Gość: smerf Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.21.pl / *.21.pl 18.04.06, 18:39
        Do Sopotu mozna rano pospiesznym cały dzien tłuczenia, lub w nocy o 1.32 TLK
        tzw Tanie Linie Kolejowe mają kuszetki juz za 20 zł ale bez pościeli.
        Na Hel najlepiej w sobote lub niedzielę bilet wycieczkowy powrotny 33% znizki.
        Polecam równiez pkt widokowy na Redłowie w Gdynii.itd.itd.
        • Gość: xx Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.icis.pcz.pl 18.04.06, 19:14
          Caly dzien tluczenia to maksimum 9 godzin :))
          • Gość: smerf Re: Sopot-proszę o opinie IP: *.21.pl / *.21.pl 18.04.06, 19:44
            Jeszcze kilka lat temu temu było 6 h ale teraz dzieki "pomysłom
            racjonalizatorskim" jest 9h to chyba nie jest mało wszak to tylko 60km/h. Tyle
            jechał osobowy przez Herby Stare na poczatku lat 90 ubiegłego wieku! 16.15 do
            1.33 też z WARS-em. Teraz dłużej posp i drożej. W 1997 roku pośp jechał 9.25-
            16.01 krótsza droga czyli taniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka